Találatok a következő kifejezésre: Melyik a tanulási (79 db)

Melyek a tanulásban akadályozottak oktatásának elvei, szempontjai?

Legjobb válasz: Tanulásban akadályozottak: diszlexiások, diszgráfiások, diszkalkuliások, retardáltak (bocsi).

Tanulásban akadályozottak: diszlexiások, diszgráfiások, diszkalkuliások, retardáltak (bocsi).
Nem igazán értem a kérdést, pontosítanád?
A kérdező hozzászólása: A diszlexia ...stb. tanulási zavar és nem akadály.

Melyik az a korcsolyapálya Budapesten, ahol a legkevésbé van tömeg és alkalmas a tanulásra?

Legjobb válasz: A lehetõ legjobb hely a tanulásra!!!!!! A Városligeti Mûjégpályánál jobbat nem találsz sehol a világom :) Tanulásra le van kerítve egy rész!!!

A lehetõ legjobb hely a tanulásra!!!!!! A Városligeti Mûjégpályánál jobbat nem találsz sehol a világom :) Tanulásra le van kerítve egy rész!!!
Viszont mostanába eléggé felment az ára, Erzsébeten is van egy jó téli-nyári mûjégpálya. Még nem voltam, de szerintem nem lehetnek sokan! Nézd csak meg a neten: http://www.erzsebetjegcsarnok.hu/
én pesterzsébetre járok korizni (most nyáron is) alig vannak, és nagyon segítõkészek, nem röhögnek ki...egy tutijó hely
Igen nagyon jó hely én is szoktam oda járni, fedett pálya , de télen hétvégenként nagyon sokan vannak.
Szerintem ilyen nincs!!!
A West-End tetején lévõ jégpálya is szuper!
Ha magadtól szeretnél megtanulni(én ezt javaslom, mert felesleges pénzt kidobni, magadtól is megtanulsz meg az emberek jófejek, és ha megkéred õket vagy az ismerõseidet megtanítanak). Ebbõl a szempontból a fedett hokipályákon jó megtanulni(Pesterzsébet-du 1-tõl-, Újpest). Én ezeket tudom javasolni nekem ez a kettõ a legszimpibb és itt a legolcsóbb, mind a korcsolyabérlés, mind az élezés és a belépõ, ráadásul, ha ügyes vagy Erzsébeten ingyen is be tucc slisszolni, mert a kutya se ellenõrzi, hogy van e karszalagod. A Mûjégen(Városliget) mindig sokan vannak, és du le se takarítják rendesen a jeget, meg nincs korlát, vagy vmi, ami mellett könnyebb egyes figurákat gyakorolni. A korcsolya vásárlásnál pedig a mûanyag fûzõs, vagy csattos(kényelem függõ) kesken fejû, hosszû szárú korcsolákat tudom kezdésként javasolni, ez jobban tartja a lábat, mint a textil. És ha tetszik érdemes érte pénzt kidobni (10-20 ezer forintokat) egy jó Roces korcsolyáért

Szerintetek -ha ilyen helyzet áll elő- melyik a hatékonyabb tanulás?

Ha mondjuk másnap vizsgázok, és előző nap este kezdtek el készülni akkor inkább éjszakábanyúlóan tanuljak vagy feküdjek le korábban és inkább kora reggel (pl. 5 körül) álljak neki? Melyik marad meg a vizsgára jobban? Melyik hatékonyabb?

Legjobb válasz: Kit akarsz átverni?! Feküdj le, majd tanulsz (vagy nem) utóvizsgára, mert azt már buktad. Normális vizsgára nem elég 1 éjszaka. Egyébként a reggeli tanulás és rövidtávú memória a jó választás, ha arra alapozol, hogy piszok nagy szerencséd lesz.

Kit akarsz átverni?! Feküdj le, majd tanulsz (vagy nem) utóvizsgára, mert azt már buktad. Normális vizsgára nem elég 1 éjszaka. Egyébként a reggeli tanulás és rövidtávú memória a jó választás, ha arra alapozol, hogy piszok nagy szerencséd lesz.
A hajnali tanulást választanám inkább arra, hogy még utoljára átnézzek mindent. De egyes vizsgákra akár heteket is készülök.
A kérdező hozzászólása: nem vizsgára gondoltam, ennyire nem komoly! de koszonom a valaszokat!


Melyik a leghatékonyabb tanulási módszer, ha tuti 5-ös témazárót akarok írni?

Legjobb válasz: Az, hogy leülsz és csak a tanulásra koncentrálsz. Bemagolsz mindent, persze úgy hogy értséd is, amit tanulsz. Leht, hogy a doga után elfejetesz mindent, de nekem mindig ilyen módszerrel lett ötös a dogám... Persze csak az, ahol elméletet kérdeztek, a gyakorlati dolgoknál mindig mindennel meg kell érteni a menetét, ott nem lehet seggelni.

Az, hogy leülsz és csak a tanulásra koncentrálsz. Bemagolsz mindent, persze úgy hogy értséd is, amit tanulsz. Leht, hogy a doga után elfejetesz mindent, de nekem mindig ilyen módszerrel lett ötös a dogám... Persze csak az, ahol elméletet kérdeztek, a gyakorlati dolgoknál mindig mindennel meg kell érteni a menetét, ott nem lehet seggelni.
Volt itt már errõl szó - ott részletesen leírtam. De a "tuti 5-öst" csak hosszabb távú tanulás alapozza meg!
témazáró elõtt 2-3 nappal már befejezed tanulást. nekem be szokott jönni, mert ha elõzõ nap tanulok rá csak akkor olyan hülyeségeket szoktam kreálni... nem részletezem :D

Melyik ausztriai egyetemet ajánlanátok, azaz melyik osztrák felsőoktatási intézménnyel kapcsolatban van tapasztalatotok? Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek Ausztriában, vagy itthon érdemesebb folytatni középiskola után a tanulást?

Közgazdász szeretnék lenni, jelenleg 11.-es vagyok gimnáziumban.

Legjobb válasz: Én kint tanulok. Ajánlani nem tudok, mert én nem ezt tanulom,nem tudom melyik a legjobb,és azt se tudom mely városok jöhetnek szóba. Hogy érdemes-e arra tudom azt mondani,hogy tény,hogy az oktatás ingyenes, de pl. a lakbér 2-3x annyi, mint Budapesten. És itt egy garzont nem vehettek ki ketten-hárman, csak egyedül. Tehát érdemes, ha tudod fedezni, valamint ahhoz,hogy kint tanulhass, be kell mutatni egy vaskos bankszámlát, fedezet gyanánt. Ha viszont ezek megvannak, egyértelmû, hogy érdemesebb. Amúgy a briteket kivéve, mindenhol muszáj ezt a bankszámlás dolgot elintézni,sajnos.

Én kint tanulok. Ajánlani nem tudok, mert én nem ezt tanulom, nem tudom melyik a legjobb, és azt se tudom mely városok jöhetnek szóba. Hogy érdemes-e arra tudom azt mondani, hogy tény, hogy az oktatás ingyenes, de pl. a lakbér 2-3x annyi, mint Budapesten. És itt egy garzont nem vehettek ki ketten-hárman, csak egyedül. Tehát érdemes, ha tudod fedezni, valamint ahhoz, hogy kint tanulhass, be kell mutatni egy vaskos bankszámlát, fedezet gyanánt. Ha viszont ezek megvannak, egyértelmû, hogy érdemesebb. Amúgy a briteket kivéve, mindenhol muszáj ezt a bankszámlás dolgot elintézni, sajnos.

Melyik a legjobb mondja a gyors idegennyelv tanulásnak?

Tudnátok oldalt is linkelni ha lehet?Vagy nem tudom bevál valakinél hogy magnóról tanult vagy bármi saját modszert tudnátok mondani.Nagyon fontos lenne és el?re is köszi a normális válaszokat.

Legjobb válasz: Olvastam, hogy leggyorsabban nyelvi környezetben lehet tanulni, ez természetes. Volt olyan diplomata feleség, aki minden nyelvet gyorsan spontán megtanult, akárhová helyezték a férjét. Õ csak hallgatta a beszédet és rövidesen megértette. Ez azt jelenti, hogy mindig a tanult nyelvet kell hallgatni, rengeteget jelent a tanulásban. Vagyis, ha az alapvetõ nyelvtant már bevágtad, szóljon a környezetedben állandóan valami, zene, film, párbeszéd példák magnóról. Bárhol jársz a lakásodban, - nappali, konyha, fürdõ -, halljad a nyelvet. Akkor is hatásos, ha nem figyeled, vagy nem is érted. Nekem a spanyol megy itthon és olyan jó érzés megérteni egyre többet. Szoktam a YouTube-on spanyol filmrészleteket nézni, hallgatni. Már nem tudnának kint eladni... Sok sikert neked! :D

Olvastam, hogy leggyorsabban nyelvi környezetben lehet tanulni, ez természetes. Volt olyan diplomata feleség, aki minden nyelvet gyorsan spontán megtanult, akárhová helyezték a férjét. Õ csak hallgatta a beszédet és rövidesen megértette. Ez azt jelenti, hogy mindig a tanult nyelvet kell hallgatni, rengeteget jelent a tanulásban. Vagyis, ha az alapvetõ nyelvtant már bevágtad, szóljon a környezetedben állandóan valami, zene, film, párbeszéd példák magnóról. Bárhol jársz a lakásodban, - nappali, konyha, fürdõ -, halljad a nyelvet. Akkor is hatásos, ha nem figyeled, vagy nem is érted. Nekem a spanyol megy itthon és olyan jó érzés megérteni egyre többet. Szoktam a YouTube-on spanyol filmrészleteket nézni, hallgatni. Már nem tudnának kint eladni... Sok sikert neked! :D

Pszichológus vagy fogorvos? Melyik a nehezebb szakma ( tanulásra értem)? Melyik jövedelmezőbb?

Legjobb válasz: pszichológus szeriontem sokkal szárazabb tananyag.

pszichológus szeriontem sokkal szárazabb tananyag.
Egyiket sem lehet tehetség nélkül megtanulni. Mindkettõhöz speciális készségek kellenek.
Húhh tényleg. Bocsi nem láttam. :D
Lenne véleményem, de elsõ válaszolóként nem merek vele nyitni......
Ez engem is nagyon érdekelne. És még hozzátenném ha nembánod, hogy melyikkel lehet töbet keresni?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) hogy melyikkel lehet többet keresni, az benne van a kérdésemben :)
Fogorvos ha felfuttatja a rendelõjét futószalag szerûen óránként 4 pácienst is képes fogadni. Ellenben a pszichológus (aki nem orvos!) 50 percig kínlódik egy betegével. PSZICHIÁTER viszont recept írásért is elkér 3 ezret 10 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: akkor fogorvossal jobban járok nyilván.

A szegedi Radnóti Gimiben fogok ősztől tanulni. Szeretném komolyan venni a tanulást. Melyik kolesz lenne megfelelőbb az Ortutai vagy a Vedres? A közlekedés nem számít, inkább a tanulási lehetőség és az ott lakók érdekelnének.

Legjobb válasz: Bocs a késõi válaszért, remélem azóta télen nem fagytál meg a nagy tanácstalanságban hajléktalanként odakinn az utcán. A lényeg: én a Vödröst ajánlom!

Bocs a késõi válaszért, remélem azóta télen nem fagytál meg a nagy tanácstalanságban hajléktalanként odakinn az utcán. A lényeg: én a Vödröst ajánlom!

Szerintetek melyik a jobb tanulási módszer? Ti melyik szerint tanultok?

1. Amit délel?tt feladtak házi feladatokat, tanulnivalókat, még aznap délután/este megcsinálom.

Legjobb válasz: Jobb aznap megérteni az anyagot, de legalább max másnap foglalkozni vele mert úgy még valamennyire észben van mit is mondtak az órán. Ha vársz vele egy hetet akkor már kevésbé fogod érteni, nehezebben megy a dolog stb.

Jobb aznap megérteni az anyagot, de legalább max másnap foglalkozni vele mert úgy még valamennyire észben van mit is mondtak az órán. Ha vársz vele egy hetet akkor már kevésbé fogod érteni, nehezebben megy a dolog stb.
Én 2. szerint. Nekem bevált.
Elsõ. A második módszer nem jó, mert elfelejted a leckét, ha nem aznap csinálod meg, vagy mit tudom én.
2. nekem ez vált be. nem felejtem el mert mindig felírom( ha meg mégis..hát mire van az a 10 perc szünet?..:D) akkor nem jó a 2. módszer ha pl. 2-3 oldalnyi(nekem 40 angol kifejezés volt) dolog van vagy nagy dolgozat.. tapasztalatból mondom.. akkor már elõtte 2-3 nappal el kell kezdeni tanulni!
2., mindent az utolsó pillanatra hagyok, volt többször hogy doga reggelén keltem fel korábban tanulni, mert elõzõ este nem tudtam rávenni magam, ha elõtte nap tanulok, akkor is este. Persze minden év elején megfogadom, hogy ezentúl másként lesz, most remélem így végzõsként sikerülni fog valamennyire. Ezt nem ajánlom annyira, én is csak azért vagyok jó tanuló, mert a lustaság mellett elég lelkiismeretes vagyok, tehát ha kell reggel ötkor, de megtanulom az anyagot, mert nem tudok úgy elmenni dogára, hogy nem készültem. Ha nem vagy olyan lusta mint én, akkor az elsõ módszert ajánlom írásbelire, tanulnivalóra az utolsó napot ha meg tudod tanulni egy délután alatt, ha nem, kezd el korábban és utolsó nap ismételj.
Én eddig nem találkoztam olyannal aki az elsõ szerint tanulna!

Melyik a legjobb könyv angol tanuláshoz? Te melyiket ajánlanád? Középfok körül vagyok

Leírhatod azt is, hogy melyik készségre megy rá, pl. nyelvtan, szövegértés, hallás utáni szövegértés, szókincs stb. Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Mérlegelni kellene, hogy egyedül akarod-e használni vagy tanárral, magyar kiadásút vagy eredetit, számít-e az ára, neked van-e valami kiemelt fejlesztendõ területed, nyelvvizsgára akarsz-e felkészülni. Ha tényleg középfok körül vagy, akkor az interneten nagyon sokféle anyagot találsz könyv nélkül is, úgy szerintem érdekesebb. http://angoltanulas.lap.hu

Mérlegelni kellene, hogy egyedül akarod-e használni vagy tanárral, magyar kiadásút vagy eredetit, számít-e az ára, neked van-e valami kiemelt fejlesztendõ területed, nyelvvizsgára akarsz-e felkészülni. Ha tényleg középfok körül vagy, akkor az interneten nagyon sokféle anyagot találsz könyv nélkül is, úgy szerintem érdekesebb. http://angoltanulas.lap.hu
szerintem nincsen jó angol könyv! ha nyelvvizsgára akarsz készülni akkor vegyél a nyelvvizsga-felkészítõ könyvet ha pedig nem akkor a tanár könyv nélkül tanítson. én sosem tudtam angol nyelvkönyvbõl tanulni szerintem mindegyik rossz amit próbáltam, aztán olyan nyelvtanfolyamra jártam ahol könyv nélkül tanították, akkor voltam középfokon és három hónap után így meglett a felsõm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De konkrét könyvet nem tudtok mondani?
Elsõ vagyok, mint mondtam, ízlések és pofonok, meg szükségletek, de ha már mindenáron egy címet akarsz belõlem kihúzni, akkor a Cutting Edge-t mondom, Longman kiadó, drága, minden készséget egyformán fejleszt, érdekes, gazdag szókinccsel, alapos, kommunikatív, de a nyelvtan is rendszerezett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!