Találatok a következő kifejezésre: Melyik a szobai (68 db)

30 fő elmegy osztály kirándulásra.6 ágyas szobába vannak elszállásolva. Hány féle szoba berendezés lehet ha a szobák különbözőek, de az mindegy hogy egy szobán belül ki melyik ágyat kapja?

Legjobb válasz: Mindegyik szobába tehát hatan lesznek. Az elsõbe (30 alatt 6)-féleképpen lehet kiválasztani a tanulókat, mivel az mindegy, hogy egy szobán belül ki melyik ágyat kapja.((30 alatt 6) a binomiális együttható.) Ezután a másodikba már csak a maradék 24-bõl lehet kiválastani, azaz (24 alatt 6)-féleképpen, és így tovább az utolsóig. Ezeket elõször is össze kell szorozni, viszont mivel különbözõek a szobák, azoknak sorrendje nem mindegy, ezt a szorzatot meg kell szorozni 5!-sal. Tehát összesen (30 alatt 6)*(24 alatt 6)*(18 alatt 6)*(12 alatt 6)*(6 alatt 6)*5!-féle elszállásolás lehetséges.

Mindegyik szobába tehát hatan lesznek. Az elsõbe (30 alatt 6)-féleképpen lehet kiválasztani a tanulókat, mivel az mindegy, hogy egy szobán belül ki melyik ágyat kapja.((30 alatt 6) a binomiális együttható.) Ezután a másodikba már csak a maradék 24-bõl lehet kiválastani, azaz (24 alatt 6)-féleképpen, és így tovább az utolsóig. Ezeket elõször is össze kell szorozni, viszont mivel különbözõek a szobák, azoknak sorrendje nem mindegy, ezt a szorzatot meg kell szorozni 5!-sal. Tehát összesen (30 alatt 6)*(24 alatt 6)*(18 alatt 6)*(12 alatt 6)*(6 alatt 6)*5!-féle elszállásolás lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!!

Hogy oldanád meg? Bekerültél egy szobába ahonnan 2 ajtó felé. Az egyik a mennyországba a másik a pokolba vezet de nem tudod melyik melyik. Rajtad kívül két madár tartózdodik a szobában. (többi lent)

Bekerültél egy szobába ahonnan 2 ajtó felé.Az egyik a mennyországba a másik a pokolba vezet de nem tudod melyik melyik. Rajtad kívül két madár tartózdodik a szobában. Az egyik madár mindig igazat mond a másik mindig hazudik,de nem tudok melyik. Mind a két madár tudja,hogy az ajtók hova vezetnek.Ha az egyik ajtót kinyitottad már nem fordulhatsz vissza. Csak EGY kérdést tehetsz fel,de csak az egyik madárnak. Mit kérdezel hogy mindenképpen megtudd melyik ajtó vezet a mennyországba?

Legjobb válasz: Bármelyiktõl kérdezhetjük a következõt: "Mit mondana a másik, ha azt kérdezném tõle, hogy melyik ajtó mögött vannak a pokol?" Ekkor az igazmondó nyilván rámutatna a szabadság ajtajára, hiszen a hazudós a hamisat mutatná. A hazudós pedig tudja, hogy az igazmondó a poklos ajtóra mutatna, ezért hazugságból a jó ajtóra mutatna. Így a válasz mindenképpen a szabdságba vezetõ ajtó.

Bármelyiktõl kérdezhetjük a következõt: "Mit mondana a másik, ha azt kérdezném tõle, hogy melyik ajtó mögött vannak a pokol?" Ekkor az igazmondó nyilván rámutatna a szabadság ajtajára, hiszen a hazudós a hamisat mutatná. A hazudós pedig tudja, hogy az igazmondó a poklos ajtóra mutatna, ezért hazugságból a jó ajtóra mutatna. Így a válasz mindenképpen a szabdságba vezetõ ajtó.
kedves madár, igazat mondasz?
szabaság->menny Én másik verzióban találkoztam vele eléször és bekavart. Ott szultán, szabadság, oroszlán volt :D
Nagyon egyszeru a valasz:) meg kerdezed az egyik madarat hogy mennyi 1x1 es ha azt mondja hogy 2 akkor az a hazug madar lesz, ha 1et mond akkor a menyorszag madara :)

Szerintetek melyik a jobb hangfal? (lent) Csak szobában használnám, semmi hangosításra vagy ilyesmi, csak néha hangosan hallgatnám, már amennyire lehet

http://prodigyaudio.hu/index.php?lap=88_146¶m=1¢er=u..

Legjobb válasz: nem tudom hogy hogyan szólnak ezek pontosan , de az biztos hogy nem egy nagy zenei élmény ezekrõl zenét hallgatni, fõleg a piezzo , vagy gyûrü magas az nem egy hifi élmény . Ha szobába kell inkább valami Jamo, magnat , jbl vagy hasonló márkájú hangfalat vegyél amit szobai hangosításra terveztek . 100 x jobb ilyenen zenét hallgatni , még a minimal house számok is szebbnek tûnnek ezeken .

nem tudom hogy hogyan szólnak ezek pontosan , de az biztos hogy nem egy nagy zenei élmény ezekrõl zenét hallgatni, fõleg a piezzo , vagy gyûrü magas az nem egy hifi élmény . Ha szobába kell inkább valami Jamo, magnat , jbl vagy hasonló márkájú hangfalat vegyél amit szobai hangosításra terveztek . 100 x jobb ilyenen zenét hallgatni , még a minimal house számok is szebbnek tûnnek ezeken .


Melyek a legszebb szobanövények, amik sötét szobában jól megélnek?

Legjobb válasz: zamioculcas, anyósnyelv, kaktuszok, pletyka, szobai futóka

zamioculcas, anyósnyelv, kaktuszok, pletyka, szobai futóka

Igaz-e, hogy a szobában elhelyezett tükör elszívja az energiát alvás közben? Lehet-e tükröt tenni dekorációképpen a szobában? Van, aki azt mondja, tegyek nyugodtan, van, aki azt mondja, ne tegyek. Mi a véleményetek melyik a jó megoldás?

Legjobb válasz: Radiesztéziai szempontból lehet vele gond,mert bizonyos káros sugárzásokat felerõsíthet,attól függõen,milyen helyen van.Az energia térre van hatással.Lehet a szobában,csak ne láss bele az ágyadból és akkor nincs vele gond.

Igen, elszívja, de nem csak ez, hanem még a cukorba mártott féltégla, meg a rózsavízzel átitatott balatoni keszeg is. Legyél nagyon óvatos!!!!!
Radiesztéziai szempontból lehet vele gond, mert bizonyos káros sugárzásokat felerõsíthet, attól függõen, milyen helyen van.Az energia térre van hatással.Lehet a szobában, csak ne láss bele az ágyadból és akkor nincs vele gond.
Ez csak egy babona! Nekem mindig is volt nagy tükör a hálószobámban, volt amikor a fejem fölött, most az ágyammal szemben van. Ettõl függetlenül, jól alszom mindig. Ha beképzeled magadnak, hogy emiatt nem tudsz aludni, az nem a tükör hibája!
A tükör annyiban különbözik más anyagoktól, hogy jobb a fényvisszaverõ képessége... A sima üvegablakban is látod a tükörképedet, ha kint sötét van és ég a villany:) Szóval falazd körbe magad...:D
Nekem is van tükröm a hálóban de gondolkozom rajta, hogy áthelyezem valahova. Én meg valahol azt olvastam hogy a szellemek járnak át rajta. Bár ha logikusan gondolkodom akkor tök mindegy, hol jön át rajta, a hálóban vagy a szomszéd szobában. :)
Nem igaz. Az energiádat a Sátán szívja el, azzal, hogy ilyen ökörségekkel foglalkozol. Fordulj inkább Jézushoz, és hagyd el ezt a veszedelmes pogányságot! Pokolra fogsz jutni, kisanyám.
ekkora hülyeséget csak a melegvizben hûtött tökfejüek találnak ki
A tükör a szellemvilág kapja. Csatorna ahol különbözõ rezgésszámmal és polaritással rendelkezõ szellemek közlekednek. Éber állapotban az emberek nagy része ezt nem érzékeli. A különbözõ alvás, ill. tudatszinteken hatása viszont jelentkezik náluk. Különbözõ alvászavarokkal. Rossz álmokkal.Mentális zavarokkal. Gyakorlatilag, ha a hálószobába helyezünk el tükröt vagy egy szomszédos szobának falára, ami a hálószoba falával közös is hatással lehet ránk a tükör. Amellett, hogy egy fajta perverzió szeretkezés közben tükörbõl is figyelni a történéseket.
Jók a válaszolók, igen jól mulattam. A tükör amúgy jó a hálószobában, amíg szex megy. Éjjel viszont elég riasztó, ha a majdnem sötétben meglátod magad benne. Inkább olyan tükröt tegyél, ami egy nyitható szekrény belsõ oldalán van.
A kérdező hozzászólása: Több kisebb darabot ragasztottam fel az egyik sarokba dekorációként a számítógép fölé fejmagasságba.
A kérdező hozzászólása: Egészen a mennyezetig.
Az hogy butaság... A tükör jó kicsi, esetleg keskeny szobákba, hogy növelje a teret, vagy visszaverje a fényt... Nem von el semmilyen energiát...
igenis elszivja ha forró tükörre fekszel és ott szexelsz.
A tükör annyira elszívja az energiát, hogy ha mellé teszel egy üveg redbullt, sima víz lesz belõle reggelre.
Nagyon jó dolog a tükör a hálószobában, fõleg, ha szereted nézni magad szex közben.
Szerintem tegyél és este takard le egy ronggyal vagy törölközõvel. Atoll függ hogy hova szeretnéd rakni és hogy mekkora. ágyal szembe ne tedd csak ha eltakarod
Az nem lenne jó, ha ez igaz volna. Mármint képzeld el, van akinek az ágya felett van a tükör... Plusz a tükröt lefüggönyözni-letakarni hülyeség. Olyxan, mintha halott lenne a háznál... Különben is, minden emberre máshogy hatnak az ilyen dolgok. Szóval tedd be oda, nyugodtan, max. ha úgy érzed, hogy rossz, majd átteszed máshová...
nekünk egy hatalmas tükrös szekrény van a hálószobában, jól alszom, semmi gond nincs.
Én komolyan mondom nyomnék egy adagot a gatyámba ha éjszaka bele néznék aa zükörbe és meglátnám a sápadt felyem ahogy a fülhallgató rajtam van közben meg retek sötét is van.

A szobámat készülök kifesteni és 2 színű barnára szeretném. Melyik oldala legyen sötétebb?

Egy kis szobám van, barnára szeretném festeni, mert az is volt, és a bútorok, ágy, függöny, minden barna. Nem túl világos a szoba. Melyik oldala legyen a sötétebb és melyik a világosabb barna? A 2 rövid oldalából az egyiken van az ablak. (téglalapként képzeljétek a szobát) :)

Legjobb válasz: Én azt tanácsolom, hogy az ablakos oldalon mindenképpen a világos barna legyen, hiszen akkor fogja kihúzni, kiszélesíteni a szobádat a szín. Ezen kívül a másik világos oldalt az utcára legközelebb esõ falra raknám. (Ha a szoba mindkét oldalát körbeveszi a ház -nem tudom, esetleg panelban laksz-e-, akkor azt festeném világosabb színûre, amelyik a lakásotokon "túl" esik, ergo, amelyik nem közvetlenül érintkezik a lakóteretekkel.) Így azt a hatást fogod elérni (tudat alatt is), hogy kifelé világosítod a teret, így egy (érzésre) nagyobb szobába lépnél. Remélem érthetõ voltam. De ez csak az én véleményem, bár, picit konyítok hozzá, "tanultak" alatt fut a lakberendezés :)

Én azt tanácsolom, hogy az ablakos oldalon mindenképpen a világos barna legyen, hiszen akkor fogja kihúzni, kiszélesíteni a szobádat a szín. Ezen kívül a másik világos oldalt az utcára legközelebb esõ falra raknám. (Ha a szoba mindkét oldalát körbeveszi a ház -nem tudom, esetleg panelban laksz-e-, akkor azt festeném világosabb színûre, amelyik a lakásotokon "túl" esik, ergo, amelyik nem közvetlenül érintkezik a lakóteretekkel.) Így azt a hatást fogod elérni (tudat alatt is), hogy kifelé világosítod a teret, így egy (érzésre) nagyobb szobába lépnél. Remélem érthetõ voltam. De ez csak az én véleményem, bár, picit konyítok hozzá, "tanultak" alatt fut a lakberendezés :)
Hülye kérdés, mire akarsz kilyukadni, a probléma lényegét írjad!
hülye az a bíróság amelyik egy lakhatási hely szerint dönt a gyereknek nem ez a legfontosabb ....
A Hõs utcának az a része még egész tûrhetõ, de össze se lehet hasonlítani egy budakalászi családi házzal! Viszont hiába lakik egy szobában az exed a pasijával, gyakran dönt a bíróság úgy, hogy az anyánál maradjon a gyerek! Fõként, hogy kicsi és ráadásul lány is. Én nem ringatnám magam hiú ábrándokban...
A gyerek saját családjávál, még saját szoba nélkül is:)
Nyilván jobb, ha nagyobb tér jut neki, de ez messze nem elsõdleges szempont.
1 A kérdezõnek elképzelhetetlen agyilag, hogy mi az, hogy család. Õ anyagiakban méri a fontosságot.
No de az a szülõ is megéri a pénzét, aki B.kalászon él, és elnézi, hogy az egykori családja lecsússzon:D Még egy macskát sem bíznék rá jó szívvel.
A Hõs utca 10.kerület. Én oda nem költöznék 2 éves gyerekkel. (Kicsit arrébb a Pongrácra talán.) CSalád elõrevalóbb, az Omszki tónál kihez költözne?
29-es ma 10:00 óra: vert téged és a közös gyereketeket a kérdezõ? bántott? iszik, mint a gödény? vagy csak "nem érzed magad nõnek mellette" hm? jaa, hogy nem te vagy az érintett feleség, anya? akkor mi a viharnak beszélsz úgy, mintha ismernéd a helyzetet??
A kérdező hozzászólása: Igen, teljesen egyetértek. De válás esetén ez sajnos már nem valósulhat meg.
Ha már megest megemlítetted, kiegészíteném: *Hanem, mint felelõs szülõ mindig a gyerek érdekeit kell nézni, és egy gyermek érdeke: család, és a saját családban(ahová beleszületett) való felnövés:)
2 évesen az anya mellet a helye, baromi sokan nönek fel családi ház nélkül.
Az, hogy 2 évesen az anyja mellett a helye kicsit erõs kijelentés.Nagy mértékben függ, hogy az anya hogy viszonyul a gyerekéhez. Kicsit szélsõséges példaként meg lehet említeni az alkoholista, vagy drogos anyákat, akiknek nem feltétlenül a gyerekük jelenti az elsõdleges célt az életükben. Kérdezõ! Én nem tartom a legegészségesebbnek azt, ha egy gyerek egy szobában van a szülõvel, s annak újdonsült partnerével. Ha ideiglenes megoldás, akkor még elfogadható, de hosszú távon irtó kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem jó. Egy albérlet mennyire hosszú és biztos megoldás a mai világban?
Teljesesen. Sokan elnek alberletben. Ha az anya jol banik a gyerekevel, akkor en vele hagynam a gyereket. Ha dolgozik, kapja a gyerektartast, költözhetnek majd jobb helyre is. Biztos nem ok nelkül lepett le, kivancsi lennek, miert. De ezt töled ugyse tudjuk meg. A növerem ket gyerekkel ment -menekült- a luxusbol az alberletbe... A gyerekek erdeke is ez volt, hiaba a luxus. Ok mar nagyobbak voltak egyertelmüen meg tudtak mondani, hogy az anyjukkal akarnak menni.
A kérdező hozzászólása: 27-est privátban válaszolom meg, mert nem akarok családi ügyeket ennél jobban nyilvánosan megtárgyalni.
Hogy mennyire jó megoldás egy albérlet a mai világban? Teljesen elfogadható megoldás, a mai világban a saját családi ház sem nagyobb biztosíték arra, hogy téged nem rúgnak ki, nem szûnik meg a munkahelyed, nem megy csõdbe a vállalkozásod. Én is albérletben vagyok a gyerekkel évek óta, és attól még jól megvagyunk, szépen nevelem, jól tanul. Tehát csak azért mert neked Budakalászon saját házad van, még nem fogják az anyjától elvenni a gyereket. De ha neked olyan jól megy, segítsd õket egy kicsit, hogy jobb környékre költözzenek!
*De ha neked olyan jól megy, segítsd õket egy kicsit, hogy jobb környékre költözzenek! Hááááát csak nem képzeled, hová go ndolsz????? Mit képzelsz??????:DDD Inkább elvenné egy anyától a gyerekét, mint sem segitené. Kb. ez a szint az illetõnél.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sajátoddal sem teszel amit akarsz. Hanem, mint felelõs szülõ mindig a gyerek érdekeit kell nézni.
67% A saját kölköddel azt teszel amit akarsz, más gyermekével nem rendelkezel, nem adsz utasitást, és fõleg nem úszitasz egy férfit. Ez alap.
A kérdező hozzászólása: Válásról van szó és a bíróság a helyszín alapján akar dönteni. Szerintetek melyik a megfelelõbb? Melyikrõl mi a véleményetek?
A 8-asom mindkét nem béli egyénre vonatkozik, bárhol is él, akik egykor kapcsolatban voltak, és származik gyermekük. Mindenkire, nem csak a kérdezõre.
A kérdező hozzászólása: Légy szíves értsetek meg a kérdést. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Anyuka eltûnt a kislánnyal és kiderült, hogy a Hõs utcába ment albérletbe. Nem a X. kerbe, hanem VIII-ba. Közös döntés volt Budakalász, de költözés elõtt úgy döntött, hogy új életet kezd. Mind a két helyen a szülõvel lenne a kislány.
11 Tudod az aranykalitka egy idõ után mindenki számára folytogató. Arról már ne is beszéljünk, hogy nem mindegy, ki van a kalitkán belül, zárt ajtók mögött és ki van kívûl. Azért ahhoz, hogy valaki egy 2 éves gyereket fogjon és lépjen, vagy akár terhesen is a gyermekeddel, elég súlyos és nyomos oknak kell ám lennie, még a legfelelõtlenebb embernél is.
A kérdező hozzászólása: Nincs aranykalitka, de értem mire gondolsz. Nálunk szabadon élhetett, jó értelemben, mindenki. Budakalász közös döntés volt a kislány érdekében.
13 Ha közös döntés lett volna, vagy lenne, most nem itt tennéd fel a kérdésed.
Sõt, tovább megyek, akkor ott élne veled a gyerek is és az anyja is.
"A Hõs utca 10.kerület." A Hõs utca másik vége a Hungária Krt. túl oldalán már VIII. kerület, és egész kulturált! https://maps.google.hu/maps?q=h%C5%91s+utca&ie=UTF8&ll=47.49..
A kérdező hozzászólása: Harkonnen és a 16-os válaszok gondolkodására vagyok kíváncsi. Azért nem írtam bõvebben, mert nem akartam befolyásolni a környezetre vonatkozó kérdésemet. Nevelõnõre nincs szükségem, a 15 éves fiamat is én nevelem egyedül. Magamhoz nem tudom venni, mert hiába lenne jogom hozzá az anyuka nem enged a gyerekhez férni. Érthetõbben: a két helyrõl alkotott vélemény érdekelne.
A két hely minõsége egyértelmû, nem kérdés. Fõleg az tragikus, hogy az egész anyján kívûl idegen pereputty ott nyüzsög a kisgyerek nyakán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 30-nak. Mint már írtam én a környezetrõl kérdeztem.
Nem mindegy, hogy mekkora a szoba? :)
Amikor elkezd vészesen fogyni a levegõ, akkor nincs olyan hogy valaki lassan veszi a levegõt.Láttál már valakit fulladozás közben nem levegõ után kapkodni? Egy pontig bohóckodnak hogy én szaporán te lassan, jaj de jó, aztán átváltoznak két szuszogó fulladozó emberré akik kakodják egymás elõl a levegõt.A levegõvétel fulladásos állapotban nem tudatos (ezért nem tudod úgy megölni magad hogy nem veszel több levegõt) hanem reflexszerû akaratlagos. Akinek nagyobb a tüdõtérfogata, az nyer.Nagyon kis idõt.

Melyek a legnagyobb magyarországi albélretportálok? Szobát szeretnék kivenni, és nem tudom mely honlapokra érdemes fókuszálni.

Expressz-t ill. alberlet hut ismerem.

Legjobb válasz: ingatlanrobot.hu ingatlan.com ingatlannet.hu expressz.hu szerintem, remélem találsz valamit :)

ingatlanrobot.hu ingatlan.com ingatlannet.hu expressz.hu szerintem, remélem találsz valamit :)

Melyik az a száma George Michaelnak, melynek a klippjében egy motel szobában táncikálnak sokan?

Legjobb válasz: Nem a "flawless, absolutely flawless"? :D Az egyetlen dala amit ismerek a karácsonyi száma után persze :D http://www.youtube.com/watch?v=QgGDcn46aW8&ob=av2n De amúgy csak simán Flawless, de erre gondolsz :)

Nem a "flawless, absolutely flawless"? :D Az egyetlen dala amit ismerek a karácsonyi száma után persze :D http://www.youtube.com/watch?v=QgGDcn46aW8&ob=av2n De amúgy csak simán Flawless, de erre gondolsz :)
A kérdező hozzászólása: áááá, de... köszi :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!