Találatok a következő kifejezésre: Melyik a szín (225 db)

Melyik helyes nyelvtanilag, és Ti hogy használjátok: Rózsaszín színű telefon! Rózsaszín telefon! A kérdés azért érdekes mert a "rózsaszín" egy szín megjelölés, mely tartalmazza a szín szót? !

Legjobb válasz: Én a Rózsaszín telefon!-t és a Rózsaszínû telefon!-t használom. A másik hülyén hangzik, és helytelen, mert már elvileg is benne van a "szín". Ugyanis a "rózsa" a kezdés, abból lett a "rózsaszín". Érthetõ???

Én a Rózsaszín telefon!-t és a Rózsaszínû telefon!-t használom. A másik hülyén hangzik, és helytelen, mert már elvileg is benne van a "szín". Ugyanis a "rózsa" a kezdés, abból lett a "rózsaszín". Érthetõ???
Sõt még olyan is van hogy "rózsaszínû telefon", és szerintem mind3 jó.

Maybelline affinitonetől melyik a bézs árnyalatú szín, alapozóba? árnyalat száma kellene mert nekem világos a bőröm de vörösesbarna most a hajam színe és barna szemem van sajnos fogalmam ninncs melyiket vegyem?

Legjobb válasz: tök lényegtelen, milyen színû a hajad és a szemed, a bõrszíned a lényeg :) ha világos, és rákensz egy bézs réteget, ki fognak röhögni. egyébként jó választás, én is ilyen alapozót használok :) ahol árusítanak, ott van teszter. és a bõröddel megegyezõ színût válassz!

tök lényegtelen, milyen színû a hajad és a szemed, a bõrszíned a lényeg :) ha világos, és rákensz egy bézs réteget, ki fognak röhögni. egyébként jó választás, én is ilyen alapozót használok :) ahol árusítanak, ott van teszter. és a bõröddel megegyezõ színût válassz!
és a csuklód belsõ oldalán próbáld ki a színt, vagy hívj oda egy eladónõt a biztonság kedvéért, hogy segítsen.

Melyik a trendi szín tavaszra a kismamáknak?

Terhesen is legyünk szépek. Egyetértetek?

Legjobb válasz: Szerintem nincs olyan, hogy "trendi szín". Viseljen olyat, ami a terhesség elõtt is jól állt neki, így csinos lehet terhesség alatt is. Nekem a nagyon világos bõröm, szõkésbarna hajam, zöld szemem mellé a föld színek (barna, zöld), illetve bizonyos lila és rózsaszín áll jól, így nem hiszem, hogy terhességnél másmilyen színû ruhákat vennék :)

Szerintem nincs olyan, hogy "trendi szín". Viseljen olyat, ami a terhesség elõtt is jól állt neki, így csinos lehet terhesség alatt is. Nekem a nagyon világos bõröm, szõkésbarna hajam, zöld szemem mellé a föld színek (barna, zöld), illetve bizonyos lila és rózsaszín áll jól, így nem hiszem, hogy terhességnél másmilyen színû ruhákat vennék :)
pasztell és a puder színek nagyon mennek... elõtte is oda figyeltem az öltözékemre csak , hogy nõ a hasam egyre nehezebb ruhat találni, amiben nem ugy nezek ki mint egy balna(egyébként nincs nagy hasam 20.nek szoktak nezni)25hetes kismama


Milyen színű schnauzer a kedvencetek, illetve melyik a legjobb szín változat kiállítás céljára?

Legjobb válasz: A fekete. Amilyen színekrõl tudok: fekete ,fehér, borsszinû. Hát kiállításra nem tudom melyik a legjobb szín de én tegnap voltam a debreceni CACIB-on mind a háromfélét láttam törpébe. Ha gondolod még ma van kiállítás nézd még ha el tudsz menni! :)

A fekete. Amilyen színekrõl tudok: fekete , fehér, borsszinû. Hát kiállításra nem tudom melyik a legjobb szín de én tegnap voltam a debreceni CACIB-on mind a háromfélét láttam törpébe. Ha gondolod még ma van kiállítás nézd még ha el tudsz menni! :)
Ha jól tudom külön fajtagyõztest választanak a különbözõ színváltozatokból, szóval nincs ilyen, hogy melyik a legjobb kiállításra. A testfelépítésen, kozmetikázáson, felvezetésen sokkal több múlik mint magán a kutya színén.
Én is voltam a debreceni CACIBON és nekem a feketék tetszettek a legjobban!

Melyik 2 szín összekeveredésével jön létre a barna szín?

Legjobb válasz: Vörös és zöld (additív) vagy vörös és sárga (szubsztraktív)

Vörös és zöld (additív) vagy vörös és sárga (szubsztraktív)
Egyébként ugyanaz, mint a narancs. Csak fényerõben van különbség a kettõ közt.

Melyek azok a színek, amik optikailag megnagyobbítanak egy szobát?

Nagyon kicsi a szobám és ki szeretném festetni :)

Legjobb válasz: Az élénk világos színek.

Az élénk világos színek.
Szia ennyi hasznos tanács után egy kis segítség! :) ) Érdemes megnézni. http://trilak.hu/node/2320 Jó munkát hozzá. :)
mindenképpen világos árnyalat, esetleg ha tetszik és mutat a szobádban optikailag dekorfestéssel is "csalhatsz" a szobába pl az egyik falon, vhogy így: http://blog.polifarbe.hu/cimkek/cs%C3%ADkok és ami még fontos, hogy akármilyen szint is választasz a szobába a plafon maradjon fehér, ez is nagyít a szobán!
A kérdező hozzászólása: húha, köszönöm a tanácsokat, válogatni fogok! :)
Nagyon kicsi szobába mindenképpen fehéret javaslok. Én tavaly nyáron a citromsárga szobából csináltam fehéret, hát ég és föld a különbség. Amikor kifestettem, utána kétszer akkorának tûnt a szoba :)
A világos színek, és a nagy tükrök.
Halvány zöld, világos tojáshéj, fehér, világoskék.
Világos színek, pl. sárga fal, fehér plafon.
Kerria: Lazac színek??? :DD Egyébként világosak azok jók ahhoz amit te akarsz csinálni :)

Szerintetek melyiket válasszam? Szolnoki fősuli vagy a SZIE gazdaság és társadalomtudományi kart?

Csak mert turizmus vendéglátás szakra akarok majd menni és nem tudom, hogy melyiket jelöljem meg majd els? helye.

Legjobb válasz: SZIE

SZIE
hát ha mindenképpen ezek közül akkor SZIE, de inkább válasz másik szakot, a turizmus vendéglátással jól képzett recepciós leszel
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :D
Egyiket se, menj normális EGYETEMRE!
A kérdező hozzászólása: Jó és elmondanád, hogy neked mi a NORMÁLIS egyetem?? létszi köszi

Melyik a jobb, SZIE vagy Debrecen?

Szeptemberben indulnék biosz alapszakon, a késõbbiekben agrárterületen (mondjuk halbiológus, haltenyésztõ vagy hasonló) szeretnék elhelyezkedni. Mindkét egyetem nagyon szimpatikus, de valamiért a gödöllõi jobban vonz. Valakinek van +/-tapasztalata?

Legjobb válasz: Azt azért jó ha tudod, hogy gmdöllõn nincs biosz szak, csak pesten az áotk-n az us szie, de kb életedben nem fogsz az anyaiskolában járni, teljesen külön van a dolog. Egyébként én ajánlom a szie-t, ha a biosz érdekel, bár debrecen is jó.

Azt azért jó ha tudod, hogy gmdöllõn nincs biosz szak, csak pesten az áotk-n az us szie, de kb életedben nem fogsz az anyaiskolában járni, teljesen külön van a dolog. Egyébként én ajánlom a szie-t, ha a biosz érdekel, bár debrecen is jó.
Nekem több ismerõsöm is van aki a Debreceni egyetemre jár és mindenki nagyon szereti .
Én mindkettõt ismerem. A SZIE sokkal jobb szakmai színvonal és közösség szempontjából is és sokkal több szabadságod marad egyéb érdekes dolgok párhuzamos választására, újabb diplomákra és munkaerõpiaci szempontból is kedvezõbb, több a nemzetközi kapcsolata is.
A kérdező hozzászólása: Szia :) Tudnál segíteni? Igazából már magam sem tudom mit akarok. Eleinte halbiológus akartam lenni, most már a tengerbiológia szakirány is érdekel. Az SZIE alapszak elvégzése után milyen mesterszakot javasolsz és hol? Ezzel hol tudnék elhelyezkedni?
Hát tengerbiológus képzés sajnos nincs Magyarországon. Ha tengerbiológus akarsz lenni akkor a SZIE AOK biológia BSc szakát vagy a SZIE MKK természetvédelmi mérnöki BSc szakát javasolnám. Ezeken a szakokon elsõsorban ökológiai alapképzettséget kaphatsz, amire ráépíthetõ a további tudás. Azt javasolnám, hogy az elsõ év után menj el ERASMUS ösztöndíjjal valamelyik Olasz vagy Bolgár egyetemre, ahol jó tengerbiológiai képzés van és tanulj ott egy félévet és keress ott egy jó külsõ konzulenst, akivel meg tudsz írni egy ilyen tárgyú szakdolgozatot. MSc-ként Biológus, Ökológus, Zoológus, Természetvédõ jellegû mesterképzések bármelyike jó lehet, de ez is csak átmeneti dolog, mert tengerbiológus kutatóként lehetsz, annak pedig PhD-t kell szereznie valamelyik doktori iskolában, itthon vagy külföldön. Angolul nagyon jól meg kell tanulni, mert a szakirodalom angol lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Nagyon szimpatikus a SZIE, de a szüleim azt akarják, hogy Debrecenbe menjek, mert ott tanul a nõvérem, és szerintük halbiológusként még lehetek haltenyésztõ (a haltenyésztés is érdekel), viszont ha Gödöllõre megyek (állatenyésztési mérnök), akkor így már nem lehetnék halbiológus. Nagyon szívesen részt vennék nemzetközi szinten a különbözõ kutatásokban, projektek kidolgozásában, megvalósításában. Elsõsorban halakkal és a vízi élõvilág védelmével foglalkoznék, akár itthon, akár külföldön. Mivel nincs lehetõség új intézmények megjelölésére a felvételi eljárásban, ezért Gödöllõ(állattenyésztési mérnök) vagy Debrecen(biosz alapszak) közül kellene választanom. Melyiket javaslod?
SZIE. Ott állattenyésztõ mérnök és természetvédelmi mérnök, valamint biológus képzés is van.
Az amatõr képszerkesztõk többnyire így mûködnek, szóval ez alapján nehéz lenne dönteni.
pl. PhoXo, Picasa, stb...

Melyek a leginkább figyelemfelkeltő színek a weboldal készítés szempontjából, pozitív értelemben?

Régebben azt olvastam valahol, hogy alapvetően a sárga és a sárgás színek nagyságrendekkel jobban felkeltik az emberek -adott esetben egy weboldalt meglátogatók- érdeklődését, mint a többi színek. Ugyan egy üzleti, céges weboldalnál nehezen tudnám elképzelni ezeket a színárnyalatokat, legalábbis domináló színekként. Hacsak nem egy turisztikai, nyaralással vagy életmóddal (fitnesz, sport, étkezés, természetgyógyászat, stb.) kapcsolatos oldalról van szó. Egy építőiparral vagy autókkal foglalkozó, esetleg jogi témájú oldallal kapcsolatban már elbizonytalanodnék a sárga színek alkalmazása terén. Érdekelne a véleményetek. Mennyire veszitek figyelembe weboldal készítési munkáitoknál a színekkel kapcsolatos felméréseket, stb? vannak-e ilyen tanulmányok, statisztikák? Esetleg van-e valamilyen kaptafa, ami alapján a weboldal témájától függően érdemes bizonyos színeket, árnyalatokat előnyben részesíteni az oldal elkészítésénél?

Legjobb válasz: én nem nagyon szoktam figyelembe venni a színeket. De azt én személy szerint azt szeretem mikor a színek harmonizálnak egymással. megfelelõen vannak arányban. pl szürke többségben és akármilyen színnel vegyítve (sárga, piros, zöld) viszont ezek kis arányban. De szerintem ha ránézel egy honlapra te is látod hogy mi néz ki jól, és mi a gusztustalan. Ha pl fekete alapon sárgával ír vki az tény hogy figyelemfelkeltõ, viszont szerintem gusztustalan...

én nem nagyon szoktam figyelembe venni a színeket. De azt én személy szerint azt szeretem mikor a színek harmonizálnak egymással. megfelelõen vannak arányban. pl szürke többségben és akármilyen színnel vegyítve (sárga, piros, zöld) viszont ezek kis arányban. De szerintem ha ránézel egy honlapra te is látod hogy mi néz ki jól, és mi a gusztustalan. Ha pl fekete alapon sárgával ír vki az tény hogy figyelemfelkeltõ, viszont szerintem gusztustalan...
A kérdező hozzászólása: Persze. Egyértelmû, hogy sokféle megoldással lehet találkozni a neten. Akár olyan elrettentõ példákkal is, mint amit írtál; fekete alapon sárga betûk. Nekem is van ami tetszik és van ami nem. De ezzel a céllal nem sok értelmét látom mások oldalait nézegetni, mert nem biztos, hogy mások gondolkodnak ilyeneken. lehet, hogy egyszerûen csak elkészítik az oldalt -ahogy Te is írtad- egymással harmonizáló színekkel és kijön egy tetszetõs megoldás. De valóban tetszetõs? valóban jók a színei. Nem kifejezetten dizájner szemszögbõl nézve. Mert ugye, ami nekem tetszik, tetszetõs, harmonikus az nem biztos, hogy másnak is az. S az ember nem magának készíti az oldalt, azaz nem azzal a céllal, hogy saját munkáját nézegesse és elégedett legyen az eredménnyel. Nyilván fontos ez is, de szerintem sokkal fontosabb, hogy az idegen látogatók mit gondolnak róla; hogy mások érdeklõdését keltsük fel jó értelemben, és ara ösztökéljük a látogatót -dizájn és tartalom együtt-, hogy maradjon, beljebb jöjjön. Mert a honlap így elérheti a célját. Ilyen oldalról nézve -és az oldal tartalmát és ergonómiáját természetesen megfelelõnek feltételezve- szerintem nagy jelentõsége lehet a színek helyes megválasztásának (is). Azaz, ha készültek ezzel kapcsolatban tanulmányok, statisztikák, akkor azok biztosan hatékony segítséget jelenthetnek egy honlap készítése során.
Sárgás dolog jó fekete alapon sárga > jól olvsasható azért fihyelemfelkeltö amugy ezt jól kell alkalmazni és inkább narancs sárgával és nem az egész honlapon bármilyen szinböl lehet ocsmányat is meg szépet is csinálni az ilyen szines ms dos kinézetü oldalak nagyon csunyák szerintem rikitú betük, vagy még roszabb ha rikitó hátér... . én személy szerint nagyon szeretem a sötét elmosott oldalakat nyugtatja szemet és nem idegesít és monitor is kevesebet fogyaszt:p lásd probálkozásokat fekete oldalakra (fehérek helyet) lényeges dolog szerintem az aktiv tartalom vagy a ergonomikus grafika alkalmazása szóval ha eltünik a gép (DOS) érzet és ugy használod gépet mint egy jövöbeli futurisztikus dolgot megnézel nagyon nagy honlapokat (nagy forgalmuakat) azokból lehet meriteni sok játéknak van nagyon szép oldala persze azok erösen aktiv tartalmúak meg flashosak tudom de hát ez a jövö (meg nem csak a jövö hanem már ma is ez van) ezeket cégek oldalán is látni, bankok oldalánc stb... szinek szerint: feketés, sötétbarna, sötétbordó, sötétzöld, sötétkék, narancssárga ezek akár keverve és erösen elmosva betük persze olvashatóan vanak rajta . amik nagyon nem tetszenek: éles nagy felületü piros, rikitó piros rózsaszín, rikitó zöld, citromsárga, éles nagyfelületü hófehér meg biztos van sok féle ami nagyoñ zavaró az a vibráló reklámok persze ezt lehet beteszi egy fizetethirdetö ldalra ha kiadsz helyet neki szóval azal nembtudsz mit teni szerencsére nem túl sok van normális oldalakon ma már
Én nem hiszek a figyelemfelkeltõ színekben. Az embereknek az hívja fel leginkább a figyelmüket, ha értelmes tartalom van egy weblapon igényes körítésben. Az ilyen sárga meg neonszínû vackoktól nem fogják többen olvasni a weblapodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi véleményeket. Hát nem is gondolnám a saját oldalamat (sem) „sárga meg neonszínû vackokkal” felvértezni. Mint a kérdésemben is írtam, számomra már a sárga színnek és árnyalatainak a domináló színként való alkalmazása is erõsen lekorlátozza azokat a témákat (weboldal témákat és célokat), ahol ezek alkalmazhatók. De ez nagyon saját vélemény, és érdekel/érdekelt, hogy mások hogyan látják ezt a kérdést. A másokon itt akár webdizájnnal foglalkozókat, weboldalkészítõket, akár webmarketinggel foglalkozókat, mint szakembereket; akár hétköznapi böngészõket (látogatókat) értek. A szakembereknek a tanultak mellett nyilván sokéves tapasztalatuk van ezen a téren, ezért is érdemes odafigyelni a véleményükre. Feltéve, hogy megosszák másokkal. Hiszen ma az információ az nagy kincs. A hétköznapi böngészõknek meg a benyomásaik szolgálhatnak fontos információul. Vélhetõen a kettõ között lesz az igazság.
A legfigyelemfelkeltõbb szín a piros, erre fókuszál elõször a szem. Ezért is van a tescoban minden akció piros táblán.
A kérdező hozzászólása: 7. válaszolónak: Köszönöm! Ilyen anyagra gondoltam, amikor a kérdést feltettem. :) Nagyon jó az ajánlott link.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!