Találatok a következő kifejezésre: Melyik a rangú: a püspök (1 db)

Melyik a magasabb rangú: a püspök vagy a bíboros?

Legjobb válasz: A bíboros a magasabb rangú.

A bíboros a magasabb rangú.
A bíboros.
Igazából nincs jelentõsége. A Biblia ugyanis egyáltalán nem szól ezekrõl a tisztségekrõl. Ilyeneket a SzentÍrás egyáltalán nem ismer.
A Szentírás nem ismeri a püspök tisztségét??? Nézz utána, ismeri! Valóban, kormányzati szempontból a bíboros, aki a lelki hatalmat tekintve püspök.
A bíboros is püspök. Ha hierarchia szempontjából nézzük, akkor a bíboros áll magasabb pozícióban, de ennek a rétegnek is meg vannak a fokozatai. E két fokozat össze is köthetõ, a püspök is kaphat bíborosi rangot, ha a pápa bizonyos szempontok alapján így tünteti ki.
A lelkészi funkció sem szerepel a Bibliában, se a fõgondnok.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a személyiségjegyek alapján felállított hiararchiát rasszizmusnak hívjuk, mi a neve a "vallásirasszizmusnak"?

10

Miért van az, hogy muszlim nők között valaki felteszi a kendőt, valaki nem? Aki nem, az nem is "rendes muszlim"? Kötelező viselni?

5

Mire jó pár hónapos kisgyerekeket is elcipelni a templomba?

Sokszor nem hallom mit mond a pap, mert kórusban üvöltenek a gyerekek. De a pár évesek is ott rohangálnak fel-alá, az is zavaró. Mire jó ez egyes szülőknek? Félre ne értsetek, nagyon szeretem a gyerekeket, de szerintem ők még nem "odavalók".

12

Berkeley es Zac Poonen szemelyerol, vallasukrol bovebben?

Koszonom!

2

Ha egy hivo anya ezt mondja: orokbe fogadott gyereket nem tudna ugy szeretni mint sajatjat, mire vall ez?

.... szerintem az ilyen anyaban nincs meg az onzetlen szeretet. mert szemelyvalogato, ami pedig ellent mond Jezus tanitasanak.

8

Nem tudtok olyan imádságokat, amik a csecsemőkért, vagy a kismamákért vannak? Jó lesz link is.

3

Mi a cime ennek a Hit Gyülekezete dicséretnek?

A refrénje: És ez a világ rég sóhajtva vár rád, újra éled a föld tapsolnak a fák és szól a gitár

2

Az emberbe kódolt igény a vallás?

Ha szétnézünk a világban számtalan vallás létezik, melyek egymástól függetlenül alakultak ki, alapvető dolgokban mégis nagyon hasonlóak. A lényeg: egy nálunk hatalmasabb lény létezése.

És ezzel nem azt akarom mondani, hogy igaznak találom az egyiket, vagy mindegyiket, mert én nem vagyok vallásos. Viszont azt belátom, hogy a vallásos emberek nagy többsége kiegyensúlyozottabb. Nem lehetséges az, hogy szükséges a létünkhöz a hit? Függetlenül attól, hogy a tárgya létezik e vagy sem. Maga az, hogy hiszünk benne, nem tudom miféle folyamatokat indít el az agyunkban, de nem lehet, hogy szükség van erre? Nem lehet, hogy jobb lett volna nem tudni mindarról, amit felfedeztünk a tudománynak hála, hanem csak hinni, mint gyerek a mesében?

12

A Biblia tesz említést luciferről?

Nem önkényes véleményekre vagyok kíváncsi, hanem bibliai idézetekre amik luciferre utalnak.

5

Kivétel nélkül minden ember üdvözülni fog, sőt még az Ördög is?

Egyik ismerősöm ezt állítja. Szerinte az ítélő, gyilkoló Isten az gonosz Isten, de a mennyei Atya és Jézus Krisztus fő tulajdonsága a szeretet, sosem öltek és sosem fognak ölni. A rosszak inkább megszégyenülnek, és végül a Sátán is kegyelmet nyer valamilyen módon. És ezt még ismerősöm komolyan is gondolja. Elképesztő filozófia. Hogy ateisták ezt gondolják, ez még érthető, a végtelen naivságuk és ismerethiányuk következtében, de hogy Bibliát ismerő emberek ilyet komolyan állítsanak, hát ez számomra érthetetlen.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!