Találatok a következő kifejezésre: Melyik a rangú: a (5 db)

Melyik a magasabb rangú: a püspök vagy a bíboros?

Legjobb válasz: A bíboros a magasabb rangú.

A bíboros a magasabb rangú.
A bíboros.
Igazából nincs jelentõsége. A Biblia ugyanis egyáltalán nem szól ezekrõl a tisztségekrõl. Ilyeneket a SzentÍrás egyáltalán nem ismer.
A Szentírás nem ismeri a püspök tisztségét??? Nézz utána, ismeri! Valóban, kormányzati szempontból a bíboros, aki a lelki hatalmat tekintve püspök.
A bíboros is püspök. Ha hierarchia szempontjából nézzük, akkor a bíboros áll magasabb pozícióban, de ennek a rétegnek is meg vannak a fokozatai. E két fokozat össze is köthetõ, a püspök is kaphat bíborosi rangot, ha a pápa bizonyos szempontok alapján így tünteti ki.
A lelkészi funkció sem szerepel a Bibliában, se a fõgondnok.

Melyik a nagyobb rangú? A diploma vagy a Nobel-díj?

Legjobb válasz: Ennyire buta nõ nem lehetsz.

Ennyire buta nõ nem lehetsz.

Melyik a nagyobb rangú művelet a szorzás vagy az osztás?

Legjobb válasz: Egyforma. Sõt, a kettõ tulajdonképpen megegyezik. Ha osztasz, akkor igazából 1-nél kisebb pozitív számmal szorzol.

Egyforma. Sõt, a kettõ tulajdonképpen megegyezik. Ha osztasz, akkor igazából 1-nél kisebb pozitív számmal szorzol.
@17:50 Az 1405/5504 ~ 0, 255268895 .
0.25?
Tudom a választ csak viccbõl és ennek mennyi ((5*4)/((32/8)*(2*8))/(3*4))*((562/2)/(43*4)*(2*3))
De mindig a zárójel az elsó. Hány évesek vagytok, 10? vagy 6-7?
Ha csak szorzást és osztást van, akkor balról jobbra haladunk. Ha a mûveletsor vegyesen tartalmazza a négy alapmûveletet, elõször a szorzásokat és osztásokat, majd az összeadásokat és kivonásokat végezzük el balról jobbra haladva,
ha be ütöm a számológépbe akkor egyet ír
9 az eredmény. Egyenrangú mindkettõ, és azt végezzük el elõbb ami elõrébb van.
"és ha így írom le: 6/2(1x3) akkor is 9?" Ezt a felírást érdemes kerülni. A szorzásjelet ki kell tenni, akkor nem szoktuk, ha van egy együttható (szám) és utána egy ismeretlen. PL 2x De 2(1*3) ezt nem szerencsés használni, valószínûleg nem is szabad, de erre nem esküdnék meg. Ha kinn van a szorzásjel, akkor teljesen egyértelmû a helyzet. De pl a 6/2x szintén nagyon szerencsétlen jelölés, nem lehet eldönteni, hogy most a 2x van a nevezõben, vagy csak a 2-es. 6/(2x) vagy 6/2*x
A zárójel annyit jelent, hogy az abban lévõ mûveleteket(!) kell elõbb elvégezni, és az eredményt "visszaírni" a zárójeles tag helyére. Tehát nem a zárójelben lévõ szám számít, hanem a benne lévõ mûvelet. 6/2 * (1*3) Itt az 1x3 -at kell elvégezni elõször, ebbõl lesz: 6/2 * 3 A többit balról jobbra, mert a szorzás és osztás egyenrangúak. Akkor lenne az eredmény 1, ha így lenne: 6/(2*3)
Ha vmi zarojelben van, akkor azzal kell kezdeni.
arra gondolok hogy most a 3 zárójelben van és ilyenkor nagyobb a prioritása és most itt azzal azt próbáltam kérdezni hogy ilyenkor is balról jobbra kell e végezni a mûveletet vagy a zárójel mellet dolgokkal kell-e kezdeni
1x3 az 3, nem értem, mi változott. Nem annak kell zárójelben lennie ahhoz, hogy változzon. De ha gondolod korrepetállak matekból privátban. Írj, ha kellek.
és ha így írom le: 6/2(1x3) akkor is 9?
Akkor 1, ha a törtjel alatt van a 2X3, de ha nincs zárójel, csak sima : , akkor balról jobbra
Mivel egyenrangúak és nincs zárójel, ezért balról jobbra kell végezni.
9
A kérdező hozzászólása: 6/2x3= akkor ez most 9 vagy 1?
:DDDDD


Többkutyások, kutya etetés! Most akkor melyik elmélet a helytálló? A nyugodtabb vagy a magasabb rangú kapjon elõbb?

Elég eltérõek a vélemények, van aki szerint pont az etetéssel lehet szépen alakítani a falkasorrendet, de mi van akkor, ha az a kutya, akit én a legmagasabbra akarok tenni hisztizik kaja elõtt? Nyilván nem õt fogom jutalmazni a hisztijéért azzal, hogy elsõnek kap, hanem a nyugisabbat. Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: nálunk a következõ a menete az etetésnek: az egyik kutya idõsebb, a másik pedig fiatalabb, az idõsebb ivartalan kan, a kicsi hamarosan ivartalan szuka. A táljuk nincs elõttük egész nap, hanem el van téve, tehát vacsiidõben amikor én bemegyek kiosztani az adagokat, mindkét kutyát leültetem. Amíg megy a nyekergés meg a dürcögés, addig ott ülnek, ha megnyugodtak, lerakom a tálakat a helyükre (az udvar 2 pontján). Mindig az idõsebbet hívom elõször enni, leültetem és ha nyugodt, akkor ehet. Utána jön ugyanígy a kicsi. Nálunk már megszokott ez a rituálé, így ritka a hiszti (böjtnap után szokott néha lenni egy kicsi), viszont a falkasorrendet részben rájuk hagytam. Illetve minden igyekezetem ellenére fél éves korára kiderült a kicsirõl, hogy sokkal dominánsabb a kannál, a kan pedig elfogadta a helyzetet, úgyhogy így maradt.

nálunk a következõ a menete az etetésnek: az egyik kutya idõsebb, a másik pedig fiatalabb, az idõsebb ivartalan kan, a kicsi hamarosan ivartalan szuka. A táljuk nincs elõttük egész nap, hanem el van téve, tehát vacsiidõben amikor én bemegyek kiosztani az adagokat, mindkét kutyát leültetem. Amíg megy a nyekergés meg a dürcögés, addig ott ülnek, ha megnyugodtak, lerakom a tálakat a helyükre (az udvar 2 pontján). Mindig az idõsebbet hívom elõször enni, leültetem és ha nyugodt, akkor ehet. Utána jön ugyanígy a kicsi. Nálunk már megszokott ez a rituálé, így ritka a hiszti (böjtnap után szokott néha lenni egy kicsi), viszont a falkasorrendet részben rájuk hagytam. Illetve minden igyekezetem ellenére fél éves korára kiderült a kicsirõl, hogy sokkal dominánsabb a kannál, a kan pedig elfogadta a helyzetet, úgyhogy így maradt.
Hát amelyik kutya hisztizik kaja elõtt, azt én nem raknám elõre, pláne, ha saját, mert murvára nem érdemli meg. Nálunk hiszti (már) nincs, de amíg volt is, inkább Luna nyûgött a husiért, annyi szerencsém volt, hogy amúgy is õ kapott volna késõbb :)
Nálunk is egyszerre esznek sose törõdtem azzal, hogy melyik kapjon elõbb. Nálunk a szuka fiatalabb mint a kan. Amikor a szuka kicsi volt elõfordult hogy odament a fiúhoz, és beltúrt a tányérjába. Akkor a fiú helyre tette, és azóta semmi gond. Mindketten tudják a szabályokat, meg azt is hogy érdemes betartani.
Nálam viszonylag egyszerû. Az egyik kutya nagyobb, idõsebb és nyugodtabb. Õ kap elõször. A kicsi meg 1 mp-re rá. Aztán meg a macskát kiszedem a nagy tányérjából, beviszem a helyére és megkapja õ is a kaját.
Nálunk egyszerre van evés, nem sorrendezek ebben. Lerakom a tálakat, addig mindenki vár valamelyik másik szobában, és ha kellõen nyugisnak ítélek mindenkit, akkor mehetnek enni. Tudják, hogy kinek hol a helye, rástartolnak a saját táljukra, nincs hiszti. Ha valaki hajlamos eltévedni, mert még új, akkor azt odavezetem a helyére, legkésõbb a harmadik napra már tudja, mi a rend.
A kérdező hozzászólása: *Mármint utolsó elõtti.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: na én is így csinálom. Röhejes módon az ideiglenes kutyáim pár nap alatt megtanulják, hogy kaja elõtt nyugi van, és az egyik saját kutyám is, de a másik az egy igazi marharépa. Totál rápörög a kajára, idõ kell, hogy megnyugodjon. Bár neki engedek meg a legtöbb mindent, meg õ a legjobb kutya a csapatban, de õ kap az izgatottsága miatt utoljára.
Mindenki külön boxban eszik. Teljesen változó sorrendben. Még sosem foglalkoztam ilyen tudományosan az etetés kérdésével:)
Egy nap egyszer kapnak, így este kilenckor van etetés. November óta már csak két kutya van, elõtte hárman voltak. Hívom õket, odasétálunk a pinceajtóhoz (mindig ott kapnak enni, ha nem esik az esõ), leültettem õket. Lemegyek az elõre kikészített tányérjaikért. Aki aznap este a legjobban viselkedett, az kap enni elõször. Aki izgága, nyugtalan, azzal várok, amíg megnyugszik és csak utána adom neki oda az ételt. Fontos a következetesség.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Mindegy minek hívjuk, így tudtam legjobban megfogalmazni. Neked is köszi a választ!
Nem "falkavezérkedek". De valahányszor újabb, fiatal kutya került a társaságba, mindig a rangidõsnek tettem le a tálját elõször.A legfiatalabb kapta meg utoljára. És ez a sorrend mindig be volt tartva. Ezelõtt 30 évvel még nem falkavezéreztek a kutyások.
Így van, az elõttem szóló jól leírta! Nálunk is ugyan így megy!
Heló! Nekem van egy 4 éves Amstaffom, és egy 11 hetes kis Amstaffom, én úgy csinálom, hogy elõször a kicsinek adok, hogy ne mennyen oda a nagyhoz, megette, beteszem a helyére, és megy aludni, utánna a nagynak adok kaját, és így, remélem segítettem, heló!
Nálunk 3 kutya van. Nálunk mindig is csak is és kizárólag este van etetés, nyáron 7-kor, télen fél 4-kor. A nagy kan, van egy tacsi lány és egy fél éves kis kanunk, amire mindenki azt mondta, hogy majd a nagy kan meg fogja ölni, fõleg, ha a kajájáról van szó. Nem! Nálunk nem így vannak nevelve a kutyák. Mindegyik egyformán kap kaját, és a kicsi is a naggyal eszik egy tálból!!! Nem morog rá, mert tudja, hogy a kicsiknek mindig többet adunk, úgyis meghagyják és az is az övé lesz. Nagyon fontos, hogy nem szabad csak 1 kutyát kisajátítani, szeretgetni, jobban simogatni, többet neki jutalomfalatot adni! Nálunk nincs kutyahiszti, mert egyszerre kapnak enni ugyanazt. Ha csontosztás van max arra figyelek, hogy a nagy kapja a nagyobb csontokat.
Elõször is falkasorrendet nem lehet alakítani. Te lehetsz a falkavezér, de nem mondhatod meg a kutyának, hogy õ hol helyezkedjen el alattad. Belepiszkálhatsz, és ha te vagy a falkavezér, akkor szót fogadnak neked, de ez nem jelenti azt, hogy megváltoztattad a dolgot, ne legyél naív. A kutyák nem hülyék, tudják melyik az okosabb, erõsebb, idõsebb, vagy akármi, ami alapján eldöntik a helyüket, és ezt te nem tudod kimosni az agyukból. Szerintem ez rettentõen nevetséges, a legmagasabb szintû szétgörcsölése az egész falkavezér mizériának. Miért nem lehet hagyni a dolgokat a maguk természetes módján lefolyni, és csak élni szépen az életed, miért kell mindent mesterségesen csinálni? Lassan már levegõt sem fog venni szerencsétlen kutya természetes módon, mert a tudósok kitaláltak valamit, ami jobb... Én kiteszem a kajájukat, mindegyik odaül mellé, és sorrend szerint kapnak engedélyt. Ez így megy évek óta. Aztán már a legidõsebb kutyám 13 éves és hát erõsen hanyatlik. Biztosra veszem, hogy már egyik kutya sem gondolja magasabb rangúnak, nem hülyék, és én sem erõltetem rájuk, csak azt várom el tisztelettel bánjanak vele. Ennek ellenére ugyanúgy kapnak enni mint eddig, szimplán megszokásból. Ha olyan kedvem van, akkor gyakorlok velük egy kicsit, hosszan megváratom õket, fel-alá sétálok, vagy különbözõ sorrendben adom ki parancsokat. Mindig teljesítik, de ettõl még a rangsor nem fog megváltozni, és eszemben sincs ezzel próbálkozni. Valójában szerintem a kutyáim magasról tojnak arra, hogy miként találom fel az ételüket. Biztos nem túl tudományos, meg tükörsulis meg még nem tudom milyen, de mi még mindig élünk és sosem volt semmi problémánk.
hataraku maou-sama
bocs az offért, de érdekelnek a válaszok
High School DxD és itt egy manga is: Defense Devil
Ao no Exorcist
Black butler
Makai Ouji
nem anime... de.. SUPERNATURAAAAAL


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!