Találatok a következő kifejezésre: Melyik a papír (99 db)

Melyik a legvékonyabb papír (hány gramm) amelyikre még lehet színesen nyomtatni?

Legjobb válasz: Nyomtatótól függ milyen papírt tud kezelni. Ezt a nyomtatód specifikációjában megtalálod. A legtöbb mezei nyomtató 70g/m2 alatt már nem mûködik rendesen, hiszen a normál 80g-os papírra fejlesztették ki. Némelyik egyenes papírúttal rendelkezõ még a 60g-os offszet papírral elboldogul. De nagyban függ a papír minõségétõl is.

Nyomtatótól függ milyen papírt tud kezelni. Ezt a nyomtatód specifikációjában megtalálod. A legtöbb mezei nyomtató 70g/m2 alatt már nem mûködik rendesen, hiszen a normál 80g-os papírra fejlesztették ki. Némelyik egyenes papírúttal rendelkezõ még a 60g-os offszet papírral elboldogul. De nagyban függ a papír minõségétõl is.

Melyik? Melyik alom a legjobb? a szalma, vagy a forgács, vagy a papír? Ezek közül melyik a legolcsóbb?

Legjobb válasz: Attól függ, mihez, a szalma jó, mert a ló tud belõle enni, tud bóklászgatni benne, viszont patairhagyulladásos lónak jobb a forgács. A papír viszont bár nem porzik igazán, de nem a legjobb.

Attól függ, mihez, a szalma jó, mert a ló tud belõle enni, tud bóklászgatni benne, viszont patairhagyulladásos lónak jobb a forgács. A papír viszont bár nem porzik igazán, de nem a legjobb.
A szalmából is a búzaszalma ajánlott. A zabszalma is egy opció de attól szalmahasa lesz. A forgácsnál jobban meglehet azt csinálni , hogy csak lebogyózni, elég 2 naponta trágyázni. Továbbá a forgács elõnyben van a szalmával szemben a kehes lovaknál. Papírról én még nem hallottam. A szalma olcsóbb, mint a forgács.
Mi szalmát használunk több mint 20 éve..olcsó is jó is.. szálazgathat belõle ha akar, de nem szokott mert mindig van szénája.. Zabszalma: nagyon eszi nem a legjobb Árpaszalma: viszket tõle a bõre Búza szalma: a legjobb..:Dû A többirõl nem tudok nyilatkozni.

Ha felsofoku nyelvvizsgat akarok csinalni, akkor melyiket celszeru? Nem a papir a lenyeg, csak szeretem magam megmerettetni es megtudni, hol allok tudasilag.

Valami magyar, vagy ielts, vagy cambridge, esetleg valami mas?

Legjobb válasz: Ha csak a tudásszintedre vagy kíváncsi nyelviskolák szoktak indítani próbanyelvvizsgát ami az általuk tartott éles nyelvvizsgák anyagára épül. Olyan 5-10ezer forintba kerül vizsgaközpontontól függõen. Vagy ha szeretnél róla papírt is de nem akarsz sokat költeni Telc, Ecl, Euro. Aztán ha már minden nagyon megy és nem sajnálod rá a pénzt egy CPE (Cambridge Esol) C2-t érdemes megpróbálni. Ha csak sima felsõfokot szeretnél akkor IELTS ugyanolyan nehézségû, de ha C2-es szintet akkor szerintem a CPE könnyebb. Lehet hogy most nincs szükséged papírra de ha teheted érdemes egy CPE vagy IELTS-t beszerezni késõbb még jól jöhet.

Ha csak a tudásszintedre vagy kíváncsi nyelviskolák szoktak indítani próbanyelvvizsgát ami az általuk tartott éles nyelvvizsgák anyagára épül. Olyan 5-10ezer forintba kerül vizsgaközpontontól függõen. Vagy ha szeretnél róla papírt is de nem akarsz sokat költeni Telc, Ecl, Euro. Aztán ha már minden nagyon megy és nem sajnálod rá a pénzt egy CPE (Cambridge Esol) C2-t érdemes megpróbálni. Ha csak sima felsõfokot szeretnél akkor IELTS ugyanolyan nehézségû, de ha C2-es szintet akkor szerintem a CPE könnyebb. Lehet hogy most nincs szükséged papírra de ha teheted érdemes egy CPE vagy IELTS-t beszerezni késõbb még jól jöhet.
A kérdező hozzászólása: Koszi! Ezek azok amik nem evulnek el, igaz?
Nemzetközi gyakorlatban az IELTS és TOEFL a nyerõ, a többit komoly/akadémiai pozícióra nem fogadják el. Ezeket frissíteni is kell, vagy igazolni, hogy használtad. De poénból persze bármilyet lehet csinálni, itthon jó az is.
Ha olyan kell ami nem évül el, akkor menj ECL-re vagy BME-re.-
Nézd meg az egyes vizsgaközpontok honlapját, hogy milyen fajta feladatokat szoktak adni egy ilyen vizsgán.


Melyik a helyes? Papír zsebkendő vagy papírzsebkendő

A választ tudom!Csak kiváncsi vagyok,hogy más hogy gondolja.

Legjobb válasz: papír zsebkendõ

papír zsebkendõ
Kemény kérdés. A magyarhelyesiras.hu szerint külön helyes, viszont több szótár is egybeírja.
egybe kell írni, egész biztos :)
A kérdező hozzászólása: Aro, Müller zsepi egybe írja :) ) Zewa külön írja :) ))

Melyik a legpuhább wc papír szülés utánra?

(szülés után a gázmetszés miatt kérdezem)

Legjobb válasz: Szüle´s után pa´r napig felejtsd el a wc papírt.Nálunk legalábbis a doki mndta.Volt a kórha´zi szekre´nyben direkt erre a célra betét,(leitatni).Most itthon is csak óvatosan bánok a papírral pedig már a varratnak heje sincsen. 2hetes kislány anyukája.

Szüle´s után pa´r napig felejtsd el a wc papírt.Nálunk legalábbis a doki mndta.Volt a kórha´zi szekre´nyben direkt erre a célra betét, (leitatni).Most itthon is csak óvatosan bánok a papírral pedig már a varratnak heje sincsen. 2hetes kislány anyukája.
ZEWA
A kérdező hozzászólása: gátmetszést akartam írni
3-4 rétegû WC papírt vegyél. Az már elég puha. Gátra is, popsira is. Én 2 tekercses Zewa Softitst vettem. Mire az elfogyott, nagyjából egyenesbe is jöttem.
Szerintem nagyon jó szolgálatot teshet szülés után egy-két csomag baba-popsitörlõ! Ennél puhábbat nem találsz!

Melyik volt először: a papír repülő vagy az igazi repülő?

Legjobb válasz: nyílván a papír repülõ..meg kellett tervezni elötte nem?:D

nyílván a papír repülõ..meg kellett tervezni elötte nem?:D
A kérdező hozzászólása: hát én nemtudom
A papír repülõ nem igazi?
A kérdező hozzászólása: nem úgy értem...

Kecskemétre kell küldenem a papírokat a Magyar Államkincstárhoz azon belül ezeket a papírokat melyik osztályhoz kell küldenem?

Anyasági támogatás,családi pótlék.Gyes ezeket hová kell küldeni az Államkincstáron belül?

Legjobb válasz: Gondolom Családtámogatási és Szociális ellátási iroda!Én így szoktam:)

Gondolom Családtámogatási és Szociális ellátási iroda!Én így szoktam:)

Melyik a legjobb porpasztell kréta? Milyen papírra érdemes porpasztellel rajzolni az ingres-n kívül?

Legjobb válasz: Koh-i-noort használok. Van egy drágább fajta, (nem jut eszembe a neve), amit darabra is lehet venni, az még jobb. A papír lehet merített, aquarell, ezeknek érdekes a texturájuk, csak drágábbak persze.

Koh-i-noort használok. Van egy drágább fajta, (nem jut eszembe a neve), amit darabra is lehet venni, az még jobb. A papír lehet merített, aquarell, ezeknek érdekes a texturájuk, csak drágábbak persze.

Fehérváron melyik Gastrós doktorhoz vigyem a fiamat aki némi kenőpénzért végre kiadja az emelt családihoz a papíromat?

Minden lelet papír erdemény arra utal h dyspepsiája, van a fiamnak, de a doktornőnk nem állítja ki a papírt csak még azt próbáljuk meg meg amazt ... Ha a cigóknak a nagy semmire kiállítják a papírt nekünk mért nem? Irjatok lécci fehérvári gasatrós orvosokat h melyiknél próbálkozzam Negatív válaszolók kíméljetek

Legjobb válasz: Ahány esetet csak ismersz, hogy magyarnak, svábnak, cigánynak vagy akárkinek a "nagy semmire" kiállították "a papírt" (utalták a segélyt, lakást adtak, stb.), azt jelentsd fel, mert csalt õ is és az orvos is. Mégpedig a mi pénzünket lopják, a tied éppúgy, mint az enyémet.Úgyhogy lehetõleg te se csalj. Viszont általánosítva ne vádaskodj, fölöslegesen sértesz vele cigányt, magyart, és az orvosokat is. Az asztmára egészen körülhatárolt esetekben jár csak az emelt családi, le van írva, milyen gyakran kell kórházi kezelésre szoruljon a gyerek. Elég igazságtalan, a jól beállított, gondosan kezelt gyerekek elesnek a kedvezménytõl, a hanyag szülõk gyereke meg kórházba kerül, és jogosult lesz a kedvezményekre. És persze az is, aki minden figyelem és gondosság ellenére is rendszeresen fullad, de hát tõlük gondolom senki sem irigyli.

Ahány esetet csak ismersz, hogy magyarnak, svábnak, cigánynak vagy akárkinek a "nagy semmire" kiállították "a papírt" (utalták a segélyt, lakást adtak, stb.), azt jelentsd fel, mert csalt õ is és az orvos is. Mégpedig a mi pénzünket lopják, a tied éppúgy, mint az enyémet.Úgyhogy lehetõleg te se csalj. Viszont általánosítva ne vádaskodj, fölöslegesen sértesz vele cigányt, magyart, és az orvosokat is. Az asztmára egészen körülhatárolt esetekben jár csak az emelt családi, le van írva, milyen gyakran kell kórházi kezelésre szoruljon a gyerek. Elég igazságtalan, a jól beállított, gondosan kezelt gyerekek elesnek a kedvezménytõl, a hanyag szülõk gyereke meg kórházba kerül, és jogosult lesz a kedvezményekre. És persze az is, aki minden figyelem és gondosság ellenére is rendszeresen fullad, de hát tõlük gondolom senki sem irigyli.
A kérdező hozzászólása: 4, 5 éves a Kisfiam , 2011. óta "vizsgálják"
Sajnos ez így van. Bocsi de segíteni nem tudok de barátnõmnek asztmás a kisfia és arra nem állítják ki mert nem fullad be MINDIG...(na köszi) és nekünk is más jellegû bajunk van de a lényeg hogy mindenhol máshol az országban erre kap más emelt családit, csak mi nem... én már ezen kibosszankodtam magam elégszer, de megoldást nem tudok sajnos. nem tudom, esetleg más városban magánba elmenve nem állítják ki? Még ez az amit nem próbáltam...
"Elég igazságtalan, a jól beállított, gondosan kezelt gyerekek elesnek a kedvezménytõl, a hanyag szülõk gyereke meg kórházba kerül, és jogosult lesz a kedvezményekre". Pontosan így van.
3-asnak minden szava igaz.

Otthoni vagy élőzenei hangfal esetén melyik a jobb mély sugárzó hangszóró? A papír peremes vagy a gumi?

Le szeretném cserélni a hangfalaimat és csodálkozva látom, hogy nagy márkák papírperemes mélynyomókat építenek be.Én úgy tudtam, hogy ez a múlt technológiája.

Legjobb válasz: A középsugárzók mindig is papírosak voltak a feszesség miatt. A mélyek gumisak.

A középsugárzók mindig is papírosak voltak a feszesség miatt. A mélyek gumisak.
Hangosításban még mindig csakis és kizárólag papírperemes hangszórók jöhetnek szóba. Gumiperemes kocsiba vagy lakásba való.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót de nem lettem okosabb.Autóba tudom, gumiperemes, de...Hangosításban miért papírperemes, játszik?Amit teljesen nem értek, "beltéri" (disco), pl:REFLEX vagy JBL, papírperemes subwooferrel, vannak építve.KONKRÉTAN az érdekelne melyik bírja a kemény hajtást, melyik szól feszesebben.Amint a kérdésem is ezzel kezdõdött, le szeretném cserélni régi ládáimat és mivel nem olcsó dolog, manapság, ezért szeretnék használható tanácsokat kérni.elõre is köszi mindenkinek.
Gumiperemesek elõnye , hogy kisebb méretben (pl 25cm) le tudnak menni elég mélyre, de érzékenységük gyenge( 1W nál kb 85-88dB), nagy hangerõt nem tudnak. (szobába õk ideálisak) Hajtogatott papírperemes meg sokkal nagyobb érzékenységgel szól (1W nál akár 99-100dB), feszesebb hangú az a tüdõnvágó mély, de kell neki tér (nagyterem, szabadtér) , hogy jól szóljon. Szobában csak hangos, a szomszédnál meg leesnek a poharak. De itt mélysugárzónak 38cm-tõl számítunk hangszórót, de inkább 46centisek (19") amik tényleg mélysugárzók. Tehát döntsd el hova kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi ez már hasznos infó.Nem szerettem volna ennyire konkrétizálni a helyzetet, de látom muszáj.Szobába kell de mielõtt röhögõ görcs kerülgetne bárkit, jelenleg 2db, 2utas, 2x700w/8ohm-os "lehel hûtõ" cuccom van, aminek névlegese az érték, nem divat szám.Csak már 10éve gyötröm õket, péntek-szombat._és a szomszédokat(na meg a jatt).Kicsit elfáradtak és szeretnék most új verdákat, nagyon régóta gyûjtöm a zsét.SOK HELYEN KÉRTEM TANÁCSOT DE SAJNOS ELFOGULT VÁLASZOKAT KAPTAM.Nem az érdekel, hogy mi lesz a szomszéd poharával, hanem az, hogy melyik technika bírja a gyötrést , hosszútávon és hangosan, persze nem VERMONA végfokkal.Még mielött valamelyik auchanos-subwooferos teso tanácsot dobna:)
A kérdező hozzászólása: A régi ládáim, házi építésûek, de nem tákolmányok:) Vannak jel-zaj adatok, valahol...meg hz-re vonatkozó.De az tuti, hogy darabonként 2gumiperemes subi, van benne és úgy 50kilót nyomnak a cuccok.
A kérdező hozzászólása: Le maradt a lényeg...15 colosak tehát nem Lidülös házimo-zi-rendszer.Légyszi ne idióta tanácsokat írjatok, én még voltam útttörõ:)
szerintem az elégé sokk mindentöl függ! de abba bisztos vagyok hogy a papir peremes jobb!!!(az van nekem, elötte gumi volt) remélem tudtam valamit segiteni ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!