Találatok a következő kifejezésre: Melyik a orvos (310 db)

Melyik a legjobb orvosi iskola?

Nehéz bekerülni? Sorrendbe milyen nehezek? Átlag mennyi kell? minden részlet érdekelne!!! közi.:)

Legjobb válasz: Orvosi egyetem :) 4 orvosi találhatüó az országban, ezek: SOTE, DE, SZTE, PTE

Orvosi egyetem :) 4 orvosi találhatüó az országban, ezek: SOTE, DE, SZTE, PTE
Eléggé nehéz:) Két választható tárgyból is kell érettségizned, és elég jól... a felvi oldalán megnézheted a ponthatárokat, így látod azt is hova kell több, hova kevesebb, de nagyjából egy szinten vannak. 2-es átlaggal is felvehetnek, ha az érettségi jól sikerül. Legjobbnak talán az SE-t mondják, de a képzés mindenhol erõs, és mindegyikkel lesz munkád (ha máshol nem, külföldön)
Igaából mindegyik ugyanúgy orvosnak képez ki, csak a Semmelweis az valahogy másabb, jobb :D Nem hiába oda a legtöbb a ponthatár, és tavaly már a kutató-elitegyetem rangot is megkapta. Nem semmi! Én mindenképpen oda szeretnék menni, hiszen az oktatás színvonala ha egy kicsit is jobb, mint vidéken, megéri. A vidéki egyetemeket is dícsérik, akik oda járnak, de én azt mondom, hogy a ponthatárok alapján is, oda megy a kiscit rosszabbik fele :S Sokan áldják, van is miért, ugyanis sokkal szebb a vidék, a környezet, a viszonylag tiszta levegõ, kifejezetten Debrecenben. Ott most újítottak fel rengeteg parkot és kollégiumot. Valamint mindegyik vidékirõl inkább a társasági életet dícsérik. Biztos van ez Pesten is, de én még nem értek hozzá :) Nekem megérné Pest, hiába messze van Nyiregytõl, de a többség Pestet jelöli meg elsõként, az idén is 4x-es túljelentkezés volt! A számok beszélnek :D
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm mindenkinek.:) Ment a zöld kéz.;) És ez hogy van tanulsz 6 évet és akkor rezidens leszel, meg aztán ha letetted ált. orvosit akkor tudsz szakosodni? És mik ezek a különbözõ fogalmak, hogy rezidens meg stb... mit jelent? köszi elõre is.:)
El kell végezni a 6 év orvosit, utána vagy rezidens, de ezen ráérsz még gondolkodni :D Am mikor mész orovsira? Jövõre? 2 év múlva? Mikor?
"Nem hiába oda a legtöbb a ponthatár" Azért ott a legmagasabb, mert oda jelentkeznek legtöbben. Azért a jelentkeznek legtöbben, mert Mo. baromira Bp központú. Az tudja megmondani, hogy melyik legjobb, aki mind a 4 helyre járt. Szerinted van olyan? Mert szerintem nincsen. A pszichó szak pl. az ELTÉN a legrosszabb (HVG felmérése szerint!!), mégis ot a legmagasabb a ponthatár. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a SOTE a legrosszabb, csak azt, hogy nem lehet rangsorolni a 4 egyetemet!
Én en jártam mind a 4 egyetemre, de vannak barátaim, akiktõl kérdeztem egyet s mást. Van, aki ezt szereti, van, aki azt, de az biztos, hogy a SOTE-n veszik a legszigorúbban a dolgokat, és oda kerül a jobbik fele :D
Mi az, hogy ott veszik legszigorúbban a dolgokat? Olyan nincs, hogy vhol mindent a legszigorúbban vesznek. Bizonyos tárgyakat talán. De pl. a harmadév köztudottan nem a SOTÉn a legnehezebb. Ott mindenki azt mondja, az elsõ kettõt kell túlélni, utána gyerekjáték.
A kérdező hozzászólása: értem.:) köszi a válaszokat.:)

Ti melyik orvosi szakot választanátok? Szerintetek melyik a "legjobb"? Egyetemek?

A legjobbat bármilyen szempontból értem..pl. sokat keres,könnyû elhelyezkedni,stb..

Legjobb válasz: Mi is a választék? Általános orvos vagy fogorvos, nem? Az kapcsolódik csak közvetlenül az egyetemhez, a többi már szakképzés.

Mi is a választék? Általános orvos vagy fogorvos, nem? Az kapcsolódik csak közvetlenül az egyetemhez, a többi már szakképzés.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi:)
Nagyon nem vagy meg ezekkel kepben. Altalanos orvos, fogorvos, allatorvos "orvos" kepzesek vannak. Az embergyogyasz az altalanos orvos. 6 ev altalanos orvosi kepzes. Utana szakkepzes a rezidensprogram kereteben belul. Ilyenkor szakosodsz pl. sebesz szakorvos, gyermekgyogyasz szakorvos, pszichiater szakorvos, szulesz-nogyogyasz szakorvos stb. stb. Lassan egyebkent mar ezeknek a szakoknak is specializacioi jelennek meg. :) Mindegyikkel konnyu elhelyezkedni. Tudtommal alkalmazottkent az aneszteziologiai szakorvosok, illetve agysebeszek keresnek. Maganpraxisban pedig nem tudom, ha szakmailag jo vagy, es melle empatikus agyonkeresed magad.
DOTE OLÉ <3 Természetesen mindegyik jó.Van ahol pl. anatot veszik komolyabban , van ahol bifizt stb. De ha nem szarod le és komolyan állsz hozzá akkor tök mindegy melyiken végeztél. :)

Van e valaki aki már terhessége felébe orvost váltott mert 24 hetes terhes vagyok és nem vagyok 100 % ig biztos az orvosomba és hogy melyik a jobb az sztk vagy ha rögtön a korházba járok orvoshoz?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen. Eddig is privát jártam, de nem törõdött velem, így elkezdtem máshoz járni szintén magán úton. Sztknál szimplán máshoz kérsz idõpontot.

Én 20 hetesen. Eddig is privát jártam, de nem törõdött velem, így elkezdtem máshoz járni szintén magán úton. Sztknál szimplán máshoz kérsz idõpontot.
Én kicsit félidõn túl váltottam. Magándoki volt, 15000/alkalom. Amíg probléma mentes volt a terhességem tök normális volt, mikor görcsölni kezdtem már nyûg volt neki minden. Váltottam, és igazán nem bántam meg. Szépen végig segített a nehezén a doki, és a második babánknál már nem volt kérdés kihez megyünk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is váltottam :D Elmentem elõször egy olyan dokihoz, akit ajnároztak, hogy milyen szupi doki, imádni fogom, ha õt választom. Elmentem, 5 hetes voltam :) Hát, az a bunkó modor, mit keres maga itt egy héttel az elmaradt menstruáció után, meg mit gondolok, ez nem terhesség, ez még vérzés kimaradásnak is kevés (5tesztet csináltam, olyan régóta váruk a bébit :) ) Hát nah, jól van drága barátom. Lebactam neki az az asztalra a 9ezret, aztán szépen kibattyogtam vidám napot kívánva :D Kerestem másik dokit :D Találtam egyet nagyon ari bácsika, szerintem keveset mondok volt már vagy száz éves :D , megvizsgált, kikérdezett, megállapította a terhességet. Borzasztó tapasztalt volt, és emberséges, de a váróba, mondták többen, hogy szülést nem vállal már, pár éve szívrohama volt :( Hát szégyen nem szégyen, nagyon szimpi volt, de így nem mentem vissza hozzá, nem akartam ide oda járkálni, 9 hónap alatt, nah meg gondoltam mire találok egy normális dokit addigra szerintem simán meg is szülök :D De találtam egy harmadikat. Iszonyat kedves, mosolygós nah jó azt hittem be van tépve :D rendkívül kedves, segítõkész és humoros :D Megvizsgált, rákszûrést csinált, és elmondott mindent amire kíváncsi voltam, beutalt UH-ra. Azt mondta keressem meg a kórházba az adatokkal. Nem ismertem meg, a lábam között :P :D nem tûnt, ilyen magas, hatalmas embernek, nagy nehezen megtaláltam vagy is nem lett volna nehéz, csak párszor elmentem mellette, de leszólított :D Megnézte a papírjaim, megint csacsogtunk egy kicsit, és mondta h, majd feb. 11-én találkozunk, menjek be hozzá, magán rendelésre :) Nekem tetszik ez a pasi :) Nem bántam meg h, kóvályogtam egy darabig mint gólya áldás a levegõben :D De csak megtaláltam az "igazit" :) (Jah, és teszem hozzá, nem nõgyógyászati, hanem egyéb jellegû problémáim vannak, asztma és pánik roham, de ezt is emberségesen kezelte, már mint nem oltogatott vagy küldött el melegebb éghajlatra, a problémáimmal :) ) Szerintem, nyugodtan válts dokit :D Nem! Neked kell megfelelni, meg alkalmazkodni az orvoshoz hanem fordítva. Persze, biztos, h azért kedves Velem, ez a doki is, mert fizetek neki, az ördög is az lenne :D , de 5ezer nála a terhes gondozás, szóval nem kér el hatalmas összegeket, meg hát nem lenne kötelessége egy kenet vétel alatt elszórakoztatni :D így sem. Keress bátran ;) Semelyik dokinak nincs köze hozzá, miért lépsz le tõle, magyarázattal sem tartozol, pláne ha még megbízni se tudsz benne, vagy egy vérbeli paraszt veled :)
én is váltottam, igaz némileg kényszerbõl, költözés miatt, de azt hiszem, én is megtaláltam az "igazit", mint az elõttem író(sõt lehet ugyanarról is beszélünk, ugyanis a leírása passzol az én dokimra is)...25hetesen voltam nála elõször, már akkor szimpi volt, és ez végig kitartott, ilyen jó nõgyogyim még nem volt elõtte.szóval szerintem is érdemes váltani, ha nem érzed biztosnak..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat azt hiszem igazatok van és megyek is másik dokihoz

Melyik a nehezebb: orvosi vagy matek szak?

Ne kérdezzétek, hogy miért kérdezem... El?re is köszönök minden értelmes választ.

Legjobb válasz: Kívülállóként azt mondom, hogy az orvosi nehezebb. Bár nekem is mindkettõ az lenne, de szerintem az orvosi a kõkemény 6 év tanulás azért.

Kívülállóként azt mondom, hogy az orvosi nehezebb. Bár nekem is mindkettõ az lenne, de szerintem az orvosi a kõkemény 6 év tanulás azért.
szerintem a matek szak nehezebb
Szerintem az orvosi! Mondjuk a matekszakhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de van közeli ismerõsöm az orvosin, és nagyon durva, hogy mennyit és mit kell tanulni, nem tudom elképzelni, hogy valami még annál is nehezebb legyen...:)
Én matek szakot végeztem, nekem az orvosi sokkal nehezebb lett volna. A matekban többet ér a logika, és ha befekteted az energiát, hoyg megértsd a dolgokat, akkor kevesebbet kell megtanulni.
Attól függ, mihez van érzéked. Orvosin többet kell tanulni, kismillió dolgot kell bemagolni, ráadásul érteni is kell az emberi test mûködését, nem csak egyszerûen szó szerint bebiflázni mindent. Szerintem nagyon kemény lehet. Matekon is kell tanulni, de nem ilyen szinten azért. Itt viszont nagyon elvont dolgokat kell megértened, amihez nem mindenkinek van érzéke, és olyan szintû absztrakt gondolkodási készségre, többfajta gondolkodási, látási mód elsajátítására van szükséged (itt most a matematikus és alk. mat. szakirányokról beszélek, tanárok nem annyira), amirõl gimis matek után nem igazán lehet elképzelésed (a spec matekos képzést most hagyjuk).
orvosi de nekem spec.mindkettõ gyötrelem lenne
Nagy vonalakban ez attól függ, hogy a matematika érdekel-e, vagy a biológia... Ha úgy általában a vizsgák követelményszintje érdekel, akkor nyilván az orvosi, elvégre ott doktori címet szerzel, meg a gyakorlatban is helyt kell állnod.
Mindegyik másért nehéz. Én matekos hangsúlyú gimis múlttal kerültem orvosira. A bemagolandó anyag vsz orvosin nagyobb, de a megtanultakat átlátni és konstruktívan kombinálni csak az tudja, akiben megvan egy erõs matematikai szemlélet és tehetség. Megtanulni valamit az elsõ lépés. A megtanultakat átlátni, továbbgondolni, újat-jobbat kitalálni orvosi vonalon sem lehet matematikai szemléletmód nélkül.
Én egyikre se mennék. Igaz, hogy régebben mentem volna orvosira, de most már tudom, hogy nehéz, mellesleg nem nagyon érdekel az emberi biológia. Matekra se mennék, mivel nem vagyok jó matekból.
Ez azért van így az összes nem-büfészakon, mert a középiskola nem tanít meg tanulni. Aztán elsõ évfolyamon szembesülnek vele, hogy mennyire más az, ha 10 oldalból kell dolgozatot írni, mint mikor az egész könyvet kérik egyszerre, több tárgyból. Aki az elsõ évi vizsgaidõszakon túljut, az általában kihúzza a végéig. Bár az államvizsgák még egy szép nyakazó, és ott akár idegösszeropit is lehet kapni, ha valaki elég lelkiismeretes, viszont túlvállalta magát. (Igen, ezt is tudatosítani kéne, hogy nem kell mindenkinek egyetemre menni. Jó szakmunkásokból sokkal nagyobb hiány van.)
Ja és még vmi: Nálunk például (Semmelweis) az évfolyamon egy csomóan mondták azt az elsõ vizsgaidõszak után, hogy kész, ennyi, nekik ebbõl nem kell több, és szépen otthagyták az 1etemet. Pedig tavaly nagyon nehéz volt bekerülni, és azt gondolná az ember, h ilyen magas pontokkal bejutott diákok nagyon elszántak.
sztem nagyon emberfüggõ, hogy kinek mi a nehéz. Viszont azt nem tudom elképzelni, h valakinek az orvosi könnyû lenne. Én orvosira járok, és az a tapasztalatom, h sokkal nehezebb mint elõtte képzeltem, vagy ahogy a többi kívülálló ember gondolja. Orvosin szinte minden területen jónak kell lenned (kémia, fizika, biosz, matek, nyelvérzék a latin miatt és nem utolsó sorban nagyon jól kell tudni magolni) De ettõl függetlenül biztosan van olyan, aki vért izzad matek szakon, lehet, hogy velem is így lenne :)
Nos, én matematikus képzésrõl mentem orvosira, a matekot nem bírtam, orvosin nagyon jó az átlagom. Azt kell, hogy mondjam, hogy a matekkal én többet szenvedtem, pedig nem azért mentem oda, mert ott nyílt ki a könyv...tisztában voltam vele, hogy vért fogok pisilni, de egyszerûen nem voltam elég jó, a "legjobbaknak" van kitalálva, illetve talán el tudtam volna végezni, de nem volt bennem annyi kitartás, én jobban felnézek azokra, akik a matematikusit elvégzik és utána tény, hogy milliós tételeket tudnak leszakítani, ha jól szakosodnak. Még annyit tennék hozzá, hogy tény, hogy ami anyag mennyiségét jelenti az orvosi sokkal húzósabb, viszont én azt mondom a "szakok szakja", számomra a matematikus képzés....
Már bocs, ez hülyeség. Ha pl veszünk több embert aki mindkettõt elvégezné, biztos hogy az orvosit mondanák, kivéve az akinek a matek csak kínszenvedéssel megy.. De az meg gondolom nem megy matekra. Szóval ez szubjektív, kinek mi a nehezebb, de a többség orvosit mondana. Sok orvosis és matekos ismerõsöm is van és azért bele látok h mibõl mennyit szenvednek
Azt hiszem erre a kérdére csak az tud hitelesen válszolni, aki mindegyiket elvégezte (vegyétek úgy, hogy mindenkit lepontoztam, persze nem).
Rossz a kérdés. Alapvetõen orvosi nehezebb (nulla szabadidõ), de ha valakinek nem megy a matek akkor annak a matek a nehezebb. Tehát: attól függ, hogy ha azért kérdezed mert továbbtanuláshoz kell, akkor neked kell mérlegelned...
Mért, szerinted az úgynevezett "kisdoktorisok" nem tehetnek le PhD-t? A különbség az, hogy orvosin már alapból elvárják ezt a szintet, nem is lehet külön alap, vagy mesterképzésre iratkozni, akárcsak a jogon sem. Az olyan lenne, mint az autószerelõ, aki csak szétszedni tudja a motorokat, összerakni nem. Az ilyesmi meg orvosok esetén elég súlyos következményekre vezetne a való életben... (egyébként az orvosok, jogászok munkáját a végzés után is szigorú törvények, szakmai testületek szabályozzák. ha kamarai tagság nélkül végzed a tevékenységet, az bûncselekmény)
mindkettõhöz másfajta "érzék" kell. ideális állapotban, ha mindkettõ megvan benned, akkor a matekot mondanám, mert végülis ott is lehet doktorálni, ráadásul az nem kisdoktori, talán nem olyan nagy a presztízse, de ott hamarabb lehet befutni karriert, mint orvosként. pláne elmész vmi biztosítóhoz kockázati elemzõnek. bár az alk. mat. nem az átlagemberek agyára van kitalálva :) személy szerint nekem mindkettõ tuti halál lenne, egyikhez sem konyítok :)
A kérdező hozzászólása: Jó, nem azt kérdeztem, hogy hol kell többet tanulni, az csak az egyik szempont.
matek nehezebb, mert megtanulni bármit lehet, de megérteni!!!

Kenézybe vagy a Klinikán melyik FÕORVOST ajánjátok?

mert az elsõ terhességem Hellp szindromával végzõdött és a másodiknál nagyon oda kell hogy figyeljenek ránk.

Legjobb válasz: Szia, ha jól tudom a klinikákon máshogy van az orvosi "hierarchia", mint kórházakban. Ott az egyetemi tanár, ill. az egyetemi docens ami megfelel a fõorvosi "rangnak". Nem biztos, hogy jól tudom :) Klinikán akit szívbõl tudok ajánlani, Dr Kovács Tamás.

Szia, ha jól tudom a klinikákon máshogy van az orvosi "hierarchia", mint kórházakban. Ott az egyetemi tanár, ill. az egyetemi docens ami megfelel a fõorvosi "rangnak". Nem biztos, hogy jól tudom :) Klinikán akit szívbõl tudok ajánlani, Dr Kovács Tamás.
Kenézy: Dr. Demeter

Melyek a leg nem nőnek valóbb szakok az orvosin?

Legjobb válasz: Nincs ilyen. Ha ilyen kérdés egyáltalán megfogalmazódik benned, jobb, ha távol tartod magad az orvosi pályától.

Nincs ilyen. Ha ilyen kérdés egyáltalán megfogalmazódik benned, jobb, ha távol tartod magad az orvosi pályától.
Mentõorvos.
xDDDD jah pont az:)

Milyen orvos legyek ezek közül? Szerintetek melyik a jobb?

Állatorvos Altatóorvos Sebész Patológus (igazságügyi orvosszakért?) Traumatológus Tudom,hogy pl altatóorvosnak lenni sem olyan egyszer?,mert tizedmásodpercek is számítanak,stb.. de szerintem nekem menne. Lány vagyok,jöv?re érettségizek,és mindenképp szeretnék mások hasznára lenni vagy hogy is mondjam :D Meg amúgy is bírom a vért,nem sokkolna igazából semmilyen látvány,a biológia a kedvencem... Meg a szüleim is orvost szeretnének látni végre a családban. :) ezért is szeretnék orvos lenni,csak nem tudom még,hogy ezek közül melyik a jobb. Szerintetek?

Legjobb válasz: Remélem azt tudod, hogy ezt nem most kell eldöntened. 6 és az orvosi és utána van szakosodás. Ha csak jövõre érettségizel, akkor 7 éved van eldönteni mi legyél. Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid.

Remélem azt tudod, hogy ezt nem most kell eldöntened. 6 és az orvosi és utána van szakosodás. Ha csak jövõre érettségizel, akkor 7 éved van eldönteni mi legyél. Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid.
Remélem tudod, hogy az orvosi hat éves, utána a szakosodás még legalább 5 (de pl. trauma 6). Szóval tök felesleges azon szenvedni, hogy mi legyél majd. Még egyáltalán rá sem látsz az egyes szakterületekre. Majd ha végigjárod az orvosit, akkor kialakul úgy is a dolog. Ált. az orvostanhallgatókból sem az lesz a végén, mint amire elsõben gondoltak. Szóval döntsd el, hogy általános orvos, vagy állatorvos, aztán a 6 év kemény tanulás közben ráélsz azon agyalni, hogy mi is legyen.
Annyit legalább dönts el, ember- vagy állatorvos? Mert orvos-orvos, de mecsoda különbség :) )
Te tudod, hogy melyik áll hozzád közelebb. Az állatorvos általában jobban keres, már ha sikerül nyitnia egy rendelõt, de az se egyszerû dolog. A lényeg, hogy akármelyiket válaszod, lelkiismeretesen csináld.
Amikor màr benne leszel, akkor tudod, hogy mit szeretnél. Lehet ezek közül egyik sem leszel.
én nõgyógyász lennék.
Elsõ vagyok Csak azt kell eldöntened, hogy állatorvos akarsz-e leni. Ha a pénz motivál akkor igen. Ha nem akkor szerintem "ember orvos".
Én patológus lennék, vagy aneszteziológus. Nagyon szeretem az állatokat, de nem tudnám õket elaltatni. Plusz semmi kézügyességem, és az állatorvosnak az alapvetõ feltétel, ha mûtenie kell.

Melyik a legjobb orvosi egyetem itthon?

Legjobb válasz: ne a pénz miatt menjél, vagy tanulj orvosnak, hanem azért,mert belsõ késztetésbõl jön, hogy jobbá akarod tenni a beteg életét, hogy szívbõl-lélekbõl segíteni akarsz másokon, és élvezd azt amit csinálsz... tiszteletem minden orvosnak, aki becsülettel, szívvel-lélekkel nap mint nap azon dolgozik, hogy a betegein segítsen.

3.vagyok. én ide járok, hát nem mondanám, hogy messze a legjobb. a 2 évfolyamfél az elsõ 2 évben nagyon más szinten van, a követelmények össze sem hasonlíthatók. míg mi az elsõ évfolyamfélben szarrá dolgozzuk magunk az évben azért, hogy vizsgázhassunk, a második félnek semmi ilyen nincs. nekik könnyebb az anat, bát állítólag a bikém rosszabb. tanárfüggõ, hogy jó-e az egyetem vagy sem. nekem van máshol is ismerõsöm és sokkal diákbarátabbak, mint a sotén. orvosnak pedig nem éri meg lenni, de ezt nem is azért kell csinálni. bár külföldön jól lehet vele keresni, ki is lehet menni, ott megéri. én maradok idehaza, akármilyenek is a körülmények.
ne a pénz miatt menjél, vagy tanulj orvosnak, hanem azért, mert belsõ késztetésbõl jön, hogy jobbá akarod tenni a beteg életét, hogy szívbõl-lélekbõl segíteni akarsz másokon, és élvezd azt amit csinálsz... tiszteletem minden orvosnak, aki becsülettel, szívvel-lélekkel nap mint nap azon dolgozik, hogy a betegein segítsen.
Hát ennyi erõvel én meg azt mondom, a SZOTE a legjobb:D:D De nyilván senki nem tud objektív véleményt mondani, mert sztem nincs olyan ember, aki járt mind a négy orvosi egyetemre. Mind a négy orvosi egyetem nagyon jó és színvonalas. Persze a pesti a leghíresebb, mert egész Mo. iszonyatosan fõváros centrikus. Az pedig hülyeség, hogy külföldön csak a SOTE diplomája elismert, mert minden magyar orvosit végzett ember után kapkodnak....
bekerülni a legnehezebb, de ez a legnagyobb szívás is. mármint rengeteget kell magadtól megtennu. plusz nekem az órarend sem tetszik. szerintem ez igazán csak a hírnévrõl szól, egyik orvosi sem bocsát ki rosszabb orvosokat.
Nem éri meg orvosnak lenni. Nagyon sokat kell tanulni, és még annál is többet! Aztán kapsz 114e fizut. Vagy elfogadod a hálapénzt. A menõ, gazdag orvosok nem a fizetésükbõl élnek meg, hanem a mellékes (adózatlan) zsebbe csúsztatott borítékokból!
Mindegyik ugyanolyan jó, csak eltérõ a hírnevük. A Semmelweis Egyetem világhírû, minden országban ismerik és elismerik. Ez a többi magyar orvosiról nem mondható el. De színvonalbeli különbség nem igazán van.
Semmelweis magasan a legjobb! És persze a ponthatár is elég magas. Egy medika
A kérdező hozzászólása: és megéri orvosnak lenni?
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom oda a legnehezebb bekerülni is, vagy nem?
SZOTE a legjobb képzésben, intézményi háttérben meg a SOTE.
A SZOTE a legrosszabb. Annyira rossz, hogy kb annyian jelentkeznek oda, hogy idén pótfelvételiben volt még államis hely. Ennyit a színvonalukról. Gratulálok nekik.
Utolsó: Csak, hogy képben legyél: Összes jelentkezõ (állami) + összes jelentkezõ (költséges)/elsõ helyes jelentkezõk száma (állami + költséges): SE: 1699+110/1152+8 SZTE:1577+57/328+1 DE:1408+75/336+2 PTE:1270+57/269+2 Pótfelvételin (meglepõ módon) sehol nem hirdettek meg államis helyet. Nem mintha ezekbõl az adatokból messzemenõ következtetéseket lehetne levonni. Az ELTE pszichó szakára is lényegesen többen jelentkeztek (1389), mint a Károli pszichó szakára (788), pedig köztudottan a Károlin a legjobb a képzés, az ELTÉN pedig a legrosszabb. (HVG-s rangsor szerint, nem az én agyszüleményem!). Te talán jártál a SZOTÉra? Gondolom nem. Ha már becsmérelsz vmit, mondj érveket is. Azt már nem tudsz, mi? Hova jársz? Gondolom még csak közöd sincs egyik orvosi egyetemhez sem:D
A DOTE a legjobb, mögötte nem sokkal a SOTE.
Orvosin inditani pótfelvételi jelentkezést, ÁLLAMIN lol XD Szeged a legjobb amúgy.

Melyik a leghatásosabb gyógyszer illetve krém a candida gomba ellen? Már 4 hete küzdők vele de sem a nizoral krém sem a canesten nem használ pedig orvos írta.

Candida

Legjobb válasz: Ha a fent felsorolt krémek nem használnak, akkor kérd meg az orvost, hogy írjon fel gyógyszert. A nevét nem tudom, de úgyis csak orvos írhatja fel, úgyhogy menj vissza nyugodtan. Ha az sem használ, akkor egy diétát kellene elkezdened: http://www.vital.hu/themes/health/candidadieta.htm (de sok más helyen is olvashatsz róla) A diéta tuti, hogy használ, de mint látod, elég sokáig tart. Jobbulást!

Ha a fent felsorolt krémek nem használnak, akkor kérd meg az orvost, hogy írjon fel gyógyszert. A nevét nem tudom, de úgyis csak orvos írhatja fel, úgyhogy menj vissza nyugodtan. Ha az sem használ, akkor egy diétát kellene elkezdened: http://www.vital.hu/themes/health/candidadieta.htm (de sok más helyen is olvashatsz róla) A diéta tuti, hogy használ, de mint látod, elég sokáig tart. Jobbulást!

Melyik a jobb ha fogadok orvost vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem van fogadott orvosom. 16 éves korom óta ismerem,maximálisan megbízom benne. Nekem fontos,hogy azt az embert,aki világra segíti majd a babámat,ne akkor lássam majd elõször. Boldog babavárást! 32 hetes kismami

Nekem van fogadott orvosom. 16 éves korom óta ismerem, maximálisan megbízom benne. Nekem fontos, hogy azt az embert, aki világra segíti majd a babámat, ne akkor lássam majd elõször. Boldog babavárást! 32 hetes kismami
Szerintem ha van fogadott. Amikor én szültem, sokan- 6- szültek aznap és akinek nem volt fogadott, azzal nem is foglalkoztak. Nekem sokat segített a doki, minden könnyítést megadott, amit csak lehetett. A legjobb orvos!!És nekem fontos volt, hogy ismrejem, hogy bízzak benne. Csak az életemet és a babám életét bíztam rá!
Szerintem megoszlik a vélemény errõl. Sokan azt mondják, hogy nem kell, ezért fizetjük a tb-t, stb, de én is magánorvoshoz járok, és szeretném, ha õ lenne bent a szülésnél. Akkor nagyon kiszolgáltatott az ember, nem ismer senkit, ismeretlen helyen, ismeretlen környezetben, nem tul jó érzés, fájások közepette.....hát én mikor elõször szültem... nagyon rossz volt. De van akit 100%-osan ellátnak akkor is, ha nincs orvosa, de én nem kockáztatok. Még igy is benne van a pakliban, hogy nem ér be :)
A kérdező hozzászólása: hát én sem akarok fogadot orvost csak õ adot clostit azal nem sikerûlt most vissza hivott.akkor fel kell fogadnom ha õsszejõn?
Szerintem nem kötelezõ, hiszen senki nem írhatja elõ neked, hogy legyen fogadott orvosod, még akkor sem, ha a doki, akihez jársz, kicsit többet kezelt, tehát õ segített hozzá a teherbeeséshez. Ettõl még járhatsz is máshoz, bár én maradnék, de nem kell, hogy õ legyen a fogadott orvosod, csak sokan szeretnek annál szülni, akihez jártak kilenc hónapig.
Szia.Nekem is van.Kb.8 éve ismerem.Lehet rá számítani, nyugodt és ha baj van, akár telefonon is el lehet érni.Én nem örülnék ha sokmindenki vizsgálna.Szülni is nála fogok. Mindenki maga dönti el, hogy legyen vagy sem.Halottam olyan kórházról, ahol csak az ügyeletes szülhet.Nálunk ez nem így van egyelõre(remélem marad is)megkérdeztem.15 hetes pocakos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!