Találatok a következő kifejezésre: Melyik a olaj (56 db)

Mit érdemes használni olaj fogyasztás miatt benzines motorhoz? Két lehetőség van:-valvoline maxlife 10w40 olajat? -prolong olajadlékot, olaj keveréshez? Melyket érdemes, melyk a hatékogyabb, jobb?

Legjobb válasz: Ha az olajfogyasztás nagyobb a kelleténél, akkor érdemes kicsit "vastagabb" olajjal próbálkozni, de csodát sajnos az sem tesz. Ugyanúgy, mint az adalékok sem: a kopott fémfelületet nem fogják felhizlalni. Ha viszont az olajfogyasztás a gyárilag megadott értéken belül marad, akkor felesleges trükközni: olyan olaj kell a motorba, amit a gyártó elõír és nem kell adalékolni.

Ha az olajfogyasztás nagyobb a kelleténél, akkor érdemes kicsit "vastagabb" olajjal próbálkozni, de csodát sajnos az sem tesz. Ugyanúgy, mint az adalékok sem: a kopott fémfelületet nem fogják felhizlalni. Ha viszont az olajfogyasztás a gyárilag megadott értéken belül marad, akkor felesleges trükközni: olyan olaj kell a motorba, amit a gyártó elõír és nem kell adalékolni.

Olajsütő, mely - ha jól tudom - 3 evőkanál olajba lehet vele sült krumplit készíteni, milyen? Mennyire lesz a sült krumpli finom? Melyik a legjobb márkájú?

Legjobb válasz: csak egyfajtát ismerek - a Tefal Actifry sütõt (40ezerért lehet venni) - mi minden nap használjuk szinte, mert a kisfiam nagyon szereti a sült krumplit. Én fagyasztottból szoktam csinálni, 15-18 perc alatt kész és nincs olajszag, nem tocsog a krumpli az olajban, nyugodtan adom a gyereknek. A fagyasztotthoz egyáltalán nem kell olaj, csak ha frissen pucolod és azt sütöd, ahhoz kell egy kevés. Nekem nagyon ízlik, ugyanolyan lesz, mint a gyorséttermekben (McDonalds, Burger King stb). Ha száraz, az azért van, mert túlsütötték - ha nem sütöd túl, akkor kívül ropog, belül puha. Szóval nálunk jó befektetés volt. De ha a hagyományos otthon olajban sültet szereted, akkor nem fog ízleni.

csak egyfajtát ismerek - a Tefal Actifry sütõt (40ezerért lehet venni) - mi minden nap használjuk szinte, mert a kisfiam nagyon szereti a sült krumplit. Én fagyasztottból szoktam csinálni, 15-18 perc alatt kész és nincs olajszag, nem tocsog a krumpli az olajban, nyugodtan adom a gyereknek. A fagyasztotthoz egyáltalán nem kell olaj, csak ha frissen pucolod és azt sütöd, ahhoz kell egy kevés. Nekem nagyon ízlik, ugyanolyan lesz, mint a gyorséttermekben (McDonalds, Burger King stb). Ha száraz, az azért van, mert túlsütötték - ha nem sütöd túl, akkor kívül ropog, belül puha. Szóval nálunk jó befektetés volt. De ha a hagyományos otthon olajban sültet szereted, akkor nem fog ízleni.
finom. egészséges. Csak nekem száraz. A szomszédba ettem. Ha sült krumlit akarok enni akkor inkább hagymányos modon csinálom. Vagy ha nem nagyon akarok olajozni akkor , félig megfõzöm a krumplit, leszüröm, olvasztott, kacsa , vagy liba zsirral meglocsolom. be teszem a sütöbe kivül ropogos , belül puha lesz. Én nem vennék ilyen gépet. Nem eszek minden nap bõ olajban sütött dolgokat. Amikor meg eszem akkor ennyi belefér..
Én nem szeretem az itthoni olajban sütött dolgokat mert tocsog az olajban mindig, ha tehetem mindent a sütõben sütök. Ilyen sütõrõl még nem is hallottam, majd utánajárok, tökjó, hogy megkérdezted kérdezõ. :) )

Napraforgó olajat vagy tojást keverjek a ricinus olajhoz? Vagy esteleg mind kettőt? Nektek melyik a jobb?

Legjobb válasz: ja és ígyvan az olajra írva hogy : Napraforgó olaj + étolaj.

A kérdező hozzászólása: ja és ígyvan az olajra írva hogy : Napraforgó olaj + étolaj.
Nem hiszem, hogy gond lenne. Én ricinust, étolajat és mézet szoktam összekeverni, sosem volt semmi gondom vele. :) Az étolajtól kicsit folyósabb lett, ezáltal könnyebben fel tudtam vinni a hajamra, a ricinus és a méz pedig kiválóan táplálja, ápolja a hajamat.
A sima olaj max. hígatásra jó, nem táplálja, ápolja a hajat. Ezért, ha tápláló pakolást szeretnél, inkább egy tojást keverj el a ricinus olajjal. Én, ha csinálok ilyen pakolást, akkor úgy szoktam csinálni ricinus olajat, mézet és étolajat keverek össze 3:2:1 arányban, ezt egy picit meglangyosítom és ezt viszem fel a hajamra. Ez így egy jól kenhetõ, nem túl folyós keverék, így könnyen fel tudom vinni mindenhova.
A kérdező hozzászólása: de nem lesz szerinted gondd ha tojást is és olajat is keverek a ricinushoz?
én 2 evõkanál ricinus+1 evõkanál olivaolajat szoktam keverni :) próbáltam étolajjal is de az olívától simább és puhább lesz
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)


Melyik a legjobb 2T robogó motorolaj? Milyen idõközönként kell tölteni a hajtómûbe olajat? Vizet milyen idõközönként kell le cserélni?

Yamaha Aerox "05 Fekvõ vizes minarelli! 13500km van benne, elvileg nemrég voltak cserélve az olajak, csak tudjam h hogy is megy ez!

Legjobb válasz: Szerintem a legjobb 2T olaj a REPSOL olaja. Kifejezetten kétütemû robogókhoz van. Drága, de viszont megéri, nem érdemes spórolni rajta, meghálálja majd a robogód sok + kilóméterrel. De egyéb szintetikus olajjal is adagolhatod: OMW, Motul. Ásványit nem ajánlom. A hajtómûben én 5000-6000 kilóméterenként szoktam lecserélni. Ritkán kell. 90W 80-ast kell öntened bele. Vizrõl sajnos nem tudok mondani semmit, mert levegõhûtés robogóm van. Elvileg, ez a baj, nem tudod biztosra. Ha rám hallgatsz akkor cseréld le õket, biztos ami biztos, kár nem okozol benne. Remélem tudtam segíteni.

Szerintem a legjobb 2T olaj a REPSOL olaja. Kifejezetten kétütemû robogókhoz van. Drága, de viszont megéri, nem érdemes spórolni rajta, meghálálja majd a robogód sok + kilóméterrel. De egyéb szintetikus olajjal is adagolhatod: OMW, Motul. Ásványit nem ajánlom. A hajtómûben én 5000-6000 kilóméterenként szoktam lecserélni. Ritkán kell. 90W 80-ast kell öntened bele. Vizrõl sajnos nem tudok mondani semmit, mert levegõhûtés robogóm van. Elvileg, ez a baj, nem tudod biztosra. Ha rám hallgatsz akkor cseréld le õket, biztos ami biztos, kár nem okozol benne. Remélem tudtam segíteni.

Melyik a jobb gránátalmamag olaj vagy csipkebogyómag olaj? Sürgős!

19 éves lány, egy-két kicsi heg van az arcomon pattanás után,az arc b?röm olyan mintha szürke lenne pedig mindig ápolom és szeretnék természetes ápoló szereket használni!!!

Legjobb válasz: köszi :)

A kérdező hozzászólása: köszi :)
A csipkebogyó jobb annak van igazán ilyen hatása.

Teafa Szappan vagy Teafa Olaj? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Szerintem a teafa szappanban teafa olaj van. Ha mégsem, akkor bocsi, szerintem mindkettõ jó.

Szerintem a teafa szappanban teafa olaj van. Ha mégsem, akkor bocsi, szerintem mindkettõ jó.

Szerintetek melyik a legjobb hajnövesztõ olaj? Dabur Amla olajról esetleg van valakinek tapasztalata? 20/L

Legjobb válasz: Nem rossz olaj, szép tõle a haj, bár iszonyat büdös, ezért én inkább kókuszolajat használok, az is ugyanolyan jó. A hajnövekedést nem lehet befolyásolni ilyesmikkel.

Nem rossz olaj, szép tõle a haj, bár iszonyat büdös, ezért én inkább kókuszolajat használok, az is ugyanolyan jó. A hajnövekedést nem lehet befolyásolni ilyesmikkel.
Szerintem nagyon jó. A Goldtól fényes, napokig illatos lesz a hajam tõle. Én imádom. Próbáld ki, bajod nem lesz tõle. Attól, hogy nem azonnal látsz változást kedves 1-es válaszoló, még használ. Sokan a hajfestékükbe keverik bele. Én is vettem hajfestõecsetet, ezzel könnyebb felvinni. Én nem vagyok oda az ötletért, hogy a fejbõrre is figyûk fel, mert ettõl hullik ki rengeteg haj. Én simán a hajhosszra szoktam. Hetente vagy ricinusolajat, vagy dabur amla gold olajat. :) Ha van még kérdés, írj privit!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Nagyon szívesen!:) Második voltam és 16/L :)

Régi 2t motorba melyik váltó olaj a jobb?

Már sokszor volt ilyen kérdés tudom :) DE HA A KUPLUNGGAL SEMMI BAJOM (kiemel és nem is csúszik)A 80W90-nel akkor melyik olajat használjam 80w90 vagy 10w40 (váltóolajok)

Legjobb válasz: Igazából ezeknek a régi gépeknek a váltóját kb akármilyen kenõolaj képes megfelelõen kenni. Tehát amivel a kuplung jól mûködik az jó bele. Ennyi. Egyénként az én Pannóniámban is 80W90-es van.

Igazából ezeknek a régi gépeknek a váltóját kb akármilyen kenõolaj képes megfelelõen kenni. Tehát amivel a kuplung jól mûködik az jó bele. Ennyi. Egyénként az én Pannóniámban is 80W90-es van.
"Már sokszor volt ilyen kérdés tudom :) " Akkor az elõzõn kívül írd ki még 3X a mai nap folyamán. :)
Én a repsol 80w90-nel szemezgetek, de http://www.eneos-olaj.hu/termekeink/valtoolajok/eneos-super-.. ez lessz belõle szerintem, mert a repsol olaj az szintetikus attól meg csúszhat a kuplungom. Sokan írják hogy jó a féklszintetikus 10w40 váltóolaj is, de Én csak a gyári elõírt olajoknál maradok.

Hány hetes terhesen kezdtétek el kenni a pocitokat? Testápoló, vagy valami olaj? Melyik a legjobb?

Legjobb válasz: én már egészen az elején, kb 16-17 hetesen. Én a DM-ben vettem olajat, a neve: babylove, fehér flakon rózsaszín kupakkal. Nekem nagyon bevált, naponta kenem és eddig semmi.

én már egészen az elején, kb 16-17 hetesen. Én a DM-ben vettem olajat, a neve: babylove, fehér flakon rózsaszín kupakkal. Nekem nagyon bevált, naponta kenem és eddig semmi.
Szia, én is egészen az elején kezdtem, 12 hetesen, a mellemre Babé-stira elleni krémet vettem, a hasamra Rossmanos Babylove krémet meg olajat, de hallotam, hogy a DM-es is nagyon jó :) 23 hetesen még nem tartok a csikoktól!
Én az elsõ naptól:-) Mindennel kenem, az elõbb emlitett babylove olaj, krém, masszázsgél, testápoló!Mindig váltogatom, ha tehetem naponta 3szor is bekenem magam.még nincs csikom, 28hetes
Szia! Én is a legelejétõl reggel milupa terhességi krémmel, este pedig a babe stria elleni krémmel 32 hetes vagyok, szép sima a bõröm, anyué, tesómé tök csikos, ök nem kenték.
28 hetes vagyok, én is kenegetem, de nem rendszeresen, van hogy hetente csak 2X. Avon mediterrán olívaolajos mélyhidratáló krémet használok, nagyon szeretem. Nekem sincsenek még csíkjaim, remélem nem is lesznek. Ha esetleg elfelejtem bekenni, úgyis figyelmeztet a bõröm, mert viszket, meg annyira feszül, mintha szét akarna hasadni. Na, ilyenkor azonnal kenek. Jó babavárást
Én nem kentem semmivel, és nem repedt ki a bõröm, pedig 23 kilót híztam. Egy barátnõm meg kenegette végig, és az utolsó 4 hétben repedt szét, pedig õ csak 15 kilót hízott. Ez annyira adottság kérdése, meg hogy hogyan helyezkedik el a baba a pociban. Arra figyelj, hogy ne hízz hirtelen, hogy a bõröd tudjon alkalmazkodni a folyamatos növekedéshez. Egy 5, 5 hónapos anyuka.
elsõ válaszoló vagyok, tényleg igaz, h alkati kérdés, bár a "genetikára" nem alapoznék :) Anyukám 15 kilót hízott és nagyon csúnya a bõre, nekem a kamaszkori hízásnál-fogyásnál csíkos lett a csípõm, combom, most, h kenem semmi nincs, pedig viszonylag nagy hasam van. 31 hetes (115cm pocak)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Igaz még csak 7 hetes vagyok de azért tájékozódni már most szeretnék. :) Sok boldogságot!
Szia!Az elejétõl!A rossman-os babylove tényleg nagyon jó, de nekem bejött az avonos kék dobozod is.Mindegy milyen, csak jó zsiros legyen és rendszeresen használd.És gyakran használok olajat is.29 hetes vagyok és semmi csik, sehol!Szerencsére!Üdv.

Melyik a legjobb olaj és popsitörlő kendő? Mi legyen a pelenkázótáskában?

Legjobb válasz: En napraforgo olajat hasznalok, de jo a nivea is. Popsitorlobol csak a huggies pure jott be, de csak extrem esetben hasznalok, itthon meg szoktam mosni gyorsan a csap alatt, sokkal higienikusabb es nem sebesedik ki a popsi.

En napraforgo olajat hasznalok, de jo a nivea is. Popsitorlobol csak a huggies pure jott be, de csak extrem esetben hasznalok, itthon meg szoktam mosni gyorsan a csap alatt, sokkal higienikusabb es nem sebesedik ki a popsi.
Mi a gyógyszertári napraforgó olajat használjuk. Popsitörlõbõl vagy 10 félét kipróbáltunk, s végül a Neogranormon-nál maradtunk. A Huggiest egyáltalán nem ajánlom. Nem lehet a tasakból kiszedni rendesen, ha húzod kijön vagy 10 darab egyszerre; kicsi a kendõ így nem tudod rendesen megfogni, valamint olyan könnyen elszakad hogy tiszta kakás lesza kezed. Táskába: pelenka alátét, vászon pelenka min. 2 db, textil pelus, popsitörlõ kendõ, krém, zacsi a használt pelusnak, csere ruha (teljes garnitura), egészségügyi kiskönyve a TAJ kártyával.
olaj: gyógyszertári, popsitörlõ: Huggies pure. Nekünk se a Pampers, se a Tescos, se a Rossmannos nem jött be. Pelenkázótáska: pelus, textilpelus, popsitörlõ, pelenkázóalátét, popsikenõcs.
Utolsó vagyok: Még eszembe jutott, hogy amíg picurka volt, mindig volt nálam váltás ruha is.
olaj: gyógyszertári napraforgó olaj. De ezt keveset használtuk, nem nagyon kellett. popsitörlõ: axxo. Annyit próbáltam, de ez vált be a legjobban, pedig az egyik legolcsóbb. Táskába: 2-3 pelenka, textilpelus, víz, popsitörlõ, popsikrém. Nagyobb gyereknél valami rágcsa sem árt, nálam általában kölesgolyó van. +sebtapasz.
Nálunk a DM-es babylove popsitörlõ jött be meg a müller-es beauty baby.Fõleg azért mert gazdaságos és elég nagy méretû, vastag kendõk.A pampers sleep and play kritikán aluli, viszont a huggies tényleg jó csak elég drága.Olajat nemigen használunk, ha mégis akkor gyógyszertári napraforgó olajat. A pelekázótáskában mindig van pici popsikrém (most éppen egy johnson's minta)pelusok(2-3 db) textilpelus (újabban ömlik a nyál a lánykámból)plusz body (balesetek esetére)pelenkázó alátét (nekünk textil, nem szeretem az eldobhatót)forralt víz a bébinek, tartalék tápszer (ha nem érnénk haza de ha tudom, hogy nem érünk haza sokáig akkor rakok el neki kaját rendesen vízzel meg minden cullanggal).Nagyjából ennyi. 3 és fél hónapos a lányom :)
Nekem a Neogranormon a legszimpatikusabb. Napraforgó- vagy szõlõmagolajat használok. Táskába: minden, amit pelenkázáshoz használsz + zsepi, esetleg víz. Ha már jár a babád, akkor esetleg sebtapasz, Betadin, sebhintõpor, ilyesmi.
Bogi a popsitörlõnk és nivea az olaj.
Johnsons babaolajat használunk, és nálam is a favorit a zöld tesco-s popsitörlõ. Jó illatú, és nagyobb is mint az átlag kendõ.
Neogranormon popsitörlõt szeretem, a többit nem. Nem nagyon olajozok, Nivea van itthon, de ritkán használjuk. Pelenkázótáska tartalma nálam: - popsitörlõ - pici krém - uzsonnás pici zacsi a használt pelusnak - 1-2-3... darab pelus, attól függ, mennyi idõre megyünk - papír pelenkázó alátét - textilpelus - váltóruha (állandóan kikakil a lányom a pelusból), de csak akkor viszünk váltóruhát, ha vendégségbe megyünk, ha csak sétálni, akkor nem Nekem még mindkettõ pelenkás, a nagynak már nem kell váltóruha, de neki is rakok be pelust.
Mi a pampers seensitiv törlõkendõt használjuk vagy az aloe verásat meg gabi olajat. A táskámban mindig van pelus, törlõkendõ, popsikenõcs, váltóruha(harisnya, body, rugi), tea, és ennivaló ha messzebbre megyünk. Forralt víz, tápszer, üveges kaja, kiskanál. Persze ezek csak akkor ha tudom, hogy nem érünk haza kajára. Lányom 8hós.
Bocs, tescos My Baby's.
Popsitörlõbõl kb. 20-félét próbáltam, a legmárkásabbakat is veri nálam a tecso-s MY BABY'S márka, világoskék vagy világoszöld(nem a lila, az gagyi), erõs, vastag, nem émelyítõ, ebbõl 1 elég, míg másból 2-3-at is elhasználok, legyen az Pampers vagy Johnsons. Olajat nem használunk.
Érdekes, hogy mindenkinél más, nekem a Huggiessel nincs ilyen problémám :) Én pl. a Pamperst nagyon nedvesnek találtam, meg a TEscosat is, Tescosból csak a zöld, mûanyag visszazárhatós jött be. És a Huggieseshez képest vékonynak találtam a többit, és soha nem lett kakis a kezem tõle :-), pedig azért néha alkotott a kiscsaj :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!