Találatok a következő kifejezésre: Melyik a nyelvtanilag: püré vagy püre (1 db)

püré és törülközõ
na és ez?: férfival vagy férfivel?
Utolsó válaszolónak: A "férfivel", mert ez illeszkedik a magas hangrendû szóhoz. Viszont elfogadott köznyelvi forma a "férfival" is.
Zsömle vagy zsemle O.o?
pöttyös vagy pettyes?
seprû vagy söprû?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki letudná nekem ezt fordítani magyarra?

13 ysındayım cıkalımı kız‎

1

Angol s ragos birtokos szerkezetet mondhatom of-fal is?

Pl.: Mary's flowers - tudom, hogy ez az általános, de azért létezik a másik is: flowers of Mary? Ha jól tudom névmással mindenképpen. Pl.: flowers of your Mary és névmás nélkül?

2

Segítene egy jó angolos fordítani?

Pár zeneszámnak a szövegét kellene lefordítani, olyan embert keresnék, aki gyakorlásképp elvállalná, semmi határidő nincs rá, ahogy időd engedi, egy barátomnak nagy örömet okozna, ha értené a szöveget. Jól beszélő angolost keresnék, mivel közösséghez (is) menne, nem nagyon lehetnének benne hibák. Aki úgy érzi, hogy lenne kedve hozzá, az írjon itt vagy privátban. Előre is köszönöm a segítséget!

3

Hogyan helyes kiejteni a Louise nevet?

"LuiZ" vagy "LuiSZ"?

3

Szerintetek Szabó Máté jó lenne Sonic a Sündisznó magyar szinkronhangjának?

2

Hogy van németül, hogy: ezt nem gondoltam volna, hogy mi így külön leszünk?

mert ezt a "külön" szót is, csak szét - szétbontva lenni-ként találom szótárban. de mi nem "szét" vagyunk, szóval nem mentünk szét, csak nem vagyunk együtt térben, szóval nem vagyunk egy helyen, külön vagyunk, de valahol ez miatt lelkileg is külön. szóval kellene ez a szó is, hogy "külön lenni"

és nem akarom ellentétesen fogalmazni, hogy nem vagyunk együtt, mert amúgy meg járunk, szóval együtt vagyunk, de majdnem a szakítás küszöbén, szóval külön.

szóval arra akarok neki utalni, hogy ezzel, hogy most itthon vagyok, ő meg ott, meg pláne, hogy nem szép szóval váltunk el, de még járunk valahol, szóval erre akarok utalni, a fent említett fordítandó mondattal.

3

Mit mondanak ebbe a videóba? Valaki le tudná írni angolul és magyarul is?

http://www.youtube.com/watch?v=YMG3iX-P8RI

2

Mondanátok nekem francia káromkodásokat? Kellene majd mellé a magyar jelentésük is Köszönöm előre is!

3

Ez milyen nyelv?

http://www.youtube.com/watch?v=5batyqu7W3I
Arab? Tök szép

2

Ez valami szleng, de nem tudtam megfejteni. Mondok valamit, hogy milyen szép (vagy nem szép) és azt válaszolja rá, hogy : un. Mit jelenthet ez?

Tehát, arra rájöttem, hogy ez egyetértés vagy tagadás lesz.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!