Találatok a következő kifejezésre: Melyik a normann, (2 db)

Melyik a helyes: normann, normand, nordman, (stb) fenyő?

Ahány feny?faárus annyi féle írásmóddal találkozni.

Legjobb válasz: Normand jegenyefenyõ: Abies nordmanniana Vagyis inkább "normand fenyõ", de latinul nordmanniana, tehát a "nordmann" is érthetõ.

Normand jegenyefenyõ: Abies nordmanniana Vagyis inkább "normand fenyõ", de latinul nordmanniana, tehát a "nordmann" is érthetõ.
NORMAND
Nem véletlenül hívják latinul Abies nordmanniana-nak…… Alexander von Nordmann (1803. május 24. – 1866. június 25.) finn zoológus volt. Legalább 8 állatfaj, egy növényfaj és egy nemzetség viseli a nevét. Többek között egy lepkefajt (Pamassius nordmanni), a Kaukázusban, a kelet-anatóliai, a grúziai és örmény hegyvidékeken honos kaukázusi jegenyefenyõt (Abies nordmanniana) és a feketeszárnyú székicsért (Glareola nordmanni) nevezték el róla. Tehát helytelenül mondják a faárusok, és sokan mások, hogy normand-fenyõ, hisz helyesen így hangzik… NORDMANN-fenyõ.
Lucfenyõ.
A kérdező hozzászólása: annak nem is hosszú a levele
Feketefenyõ.
Feketefenyõ. A puha tûlevelû a selyemfenyõ. Nézd meg õket gugli képtalálatokban.
Akkor még nem láttál lucfenyõt. Nem tûlevelei vannak, mint a többi fenyõnek, hanem hosszú levelek.
Douglas fenyõ. hosszabb a tûlevele, mint a lucnak, selymes. és nem hullik. viszont nincs jellegzetes fenyõ illata.
A lucfenyõ RÖVID tûlevelû. DOUGLAS: valamivel hosszabb, mint a lucfenyõé. FEKETE fenyõ, ERDEI fenyõ: hosszú, merev tûlevelek. SELYEMfenyõ: Hosszú, hajlékony tûlevelek (karácsonyfának nem való). De legegyszerûbb, ha ezeket a fenyõket tényleg megnézed a google képtalálatokban.
mûfenyõ!
Fokozzuk: Összecsukható LILA mûfenyõ! Beépített futó fénysorral, hamis, non-stop dzsinlebellsz dallammal :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!