Találatok a következő kifejezésre: Melyik a név (1153 db)

Íbisz.
Volt már ilyen kérdés, keress rá!
barátom a google: http://www.mimi.hu/allat/index_allat.html Válogathatsz.
Iguána
Impala.
Iguana iguana Imádkozó sáska Impala Indiai antilop Indiai elefánt Indiai farkas Indiai lúd Indiai muntyákszarvas Indiai orrszarvú Indiai páva Indiai repülõkutya Irbisz Iszapteknõs

Melyiknek melyik a neve? oroszlánfejű, Fekete teleszkópszemű, rízspikkejes

fehér a hasa, és a farka és aranyszín? a teste. a szája világosabb. <oroszlánfej??>

Legjobb válasz: A szín nem jelent semmit, mindegyik változat elõfordul rengeteg színben. Ha a hal átlagos bolti aranyhal mix, akkor amelyiknek a fején kinövés van, az oroszlánfejû, amelyiknek gülü a szeme, az teleszkópszemû, amelyik meg úgy néz ki, mintha hasvízkóros lenne, az a rizsszemes. Léteznek hagyományos aranyhaltörzsek, ahol a tulajdonságok együtt fordulnak elõ, például az oranda hordozza az oroszlánfejû mutációt, mellé fátyolfarkú és nagyon kerek a testformája.

A szín nem jelent semmit, mindegyik változat elõfordul rengeteg színben. Ha a hal átlagos bolti aranyhal mix, akkor amelyiknek a fején kinövés van, az oroszlánfejû, amelyiknek gülü a szeme, az teleszkópszemû, amelyik meg úgy néz ki, mintha hasvízkóros lenne, az a rizsszemes. Léteznek hagyományos aranyhaltörzsek, ahol a tulajdonságok együtt fordulnak elõ, például az oranda hordozza az oroszlánfejû mutációt, mellé fátyolfarkú és nagyon kerek a testformája.

Milyen növény fajokat ismertek melyben a nevében megtalálható a "Magyar" szó?

pl.: Magyar kőris

Legjobb válasz: Magyar szegfû, Magyar cickafark, Magyar gurgolya, Magyar zergevirág, lehetne hosszan sorolni.

Magyar szegfû, Magyar cickafark, Magyar gurgolya, Magyar zergevirág, lehetne hosszan sorolni.
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm


A TELE2 -őn kívül van még olyan szolgáltató melynek a neve 2-re végződik?

Hajdúböszörményben vagy máshol

Legjobb válasz: A TELE2 már régen kivonult Magyarországról. Miért olyan fontos hogy 2-re végzõdjön?

A TELE2 már régen kivonult Magyarországról. Miért olyan fontos hogy 2-re végzõdjön?
A kérdező hozzászólása: nem az a fontos hanem van egy olyan ceg aminek 2 re vegzodik a neve es csak azzal tudnek uzletet kotni

Egy régi játékot keresnék, melynek a neve talán Nibbles (? ) volt, anno még talán Commondore gépen ment vagy a koria Xp-én mindenesetre valahol a Dos-os játékok körül. Ennek a pontos címe kéne, képek róla akármi, félõ hogy már nem letölthetõ.

Egy "kigyóval" kellett összeszedni az almákat különbözõ nehézségû pályákon, de emlékszem talán a második vagy harmadik pálya teljesen sötét volt csak a falak látszottak. Falukon kellett végig menni, azaz egy faluban talán volt három négy állomás/pálya... Nem olyan volt mint a mai snake kígyós játék. Mindig csak egy fejjel indultunk el és ahogy ette az almákat úgy lett egyre hosszabb. Persze a lényeg az volt hogy az összes alma elfogyjon a labirintus szerû pályán úgyhogy ne menjünk neki a kígyó farkának. Nagyon régóta keresem már, kérlek ha van ötletetek írjátok le...

Legjobb válasz: Google, "Nibbles game" és képek - elég sokat kidob, több típust is találtam, nem tudom, köztük van az, amit te keresel? Ha korai Dos, akkor letölthetõ és vannak dos-emulátorok, futtatható is. http://www.dosgamesarchive.com/download/nibbles/ Ha nem ez, akkor nézd végig a képeket, hátha egy másiknál megtalálod.

Google, "Nibbles game" és képek - elég sokat kidob, több típust is találtam, nem tudom, köztük van az, amit te keresel? Ha korai Dos, akkor letölthetõ és vannak dos-emulátorok, futtatható is. http://www.dosgamesarchive.com/download/nibbles/ Ha nem ez, akkor nézd végig a képeket, hátha egy másiknál megtalálod.

Lesz egy westi kutyám és nem tudom eldönteni milyen nevet adjak neki. Szuka név közül nektek melyik tetszik: Akela, Málna, Shiva, Brittany, Bella? Kan nevek közül melyik a legjobb Bolyhos, Bobi, Brutus, Zeusz, Monti, Árnyék, Totó, Lottó?

Westi kutya: kis termet? 23-30 cm magas. Sz?rzete: rövid, puha aljsz?rzet és hullámos fehér sz?r.

Legjobb válasz: Hát azok közül amiket felsoroltál: Bella, Bobi, Monti Nem tudom hogy egy fehér kutyának hogy lehetne árnyék nevet adni :D szerintem a többi se westie-s név ha lehet ilyet mondani ui: a Legjobban Monti tetszik :)

Hát azok közül amiket felsoroltál: Bella, Bobi, Monti Nem tudom hogy egy fehér kutyának hogy lehetne árnyék nevet adni :D szerintem a többi se westie-s név ha lehet ilyet mondani ui: a Legjobban Monti tetszik :)
A kérdező hozzászólása: Az egyik barátnõmék találtak egy kiskutyát és befogadták. Nem tudtuk minek nevezzük. Egyszer elvittük sétálni amikor már megtanítottuk, hogy kell pórázon sétálni, és észre vettük hogy nagyon gonosz mert mindenkit elakar ejtetni :D Angolul a gonosz "evil" mi pedig Devilnek neveztük el a kutyát. :)
Szerintem a Málna és a Totó a legjobbak. Én is kutya-névadás elõtt állok és azt tudom mondani, hogy jó, ha vannak ötleteid a nevekre, de véglegesen akkor dönts, ha nálad van már legalább néhány órácskát vagy egy napot, hogy kicsit megismerd és lásd, hogy szerinted mi illene rá. Én is eképpen fogok dönteni. :)
Nekem Shiva, Zeusz
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok választ eddig a Bella és a Totó áll nyereményre (a családom is szavazott). Írjatok még nyugodtan, van még idõ a kiskutyáig :D
Kókusz, Vanília :)
egy westie nem puha , kemény szálkás szõre van , terrier
Buksi
Szuka nevek:Bella, Málna, Kan nevek:Totó, Bolyhos,
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) A barátnõim, illetve a barátaim, és a családtagok is szavaztak és a Monti-t választottuk :)

Nem tudok 2 fiú név közül választani. Nolen vagy Arián? Melyik fiú név szimpatikusabb nektek és miért? 3 hét múlva szülök és nem tudom eldönteni melyik lenne jobb választás. A vezetéknevéhez mindkettõ illik.

Legjobb válasz: Nekem személy szerint egyik sem tetszik, viszont arra készülj, hogy ha Arián lesz, akkor minden harmadik ember vissza fog kérdezni, hogy "Adrián"?

Nekem személy szerint egyik sem tetszik, viszont arra készülj, hogy ha Arián lesz, akkor minden harmadik ember vissza fog kérdezni, hogy "Adrián"?
Szegény gyerek! gondolj arra is, hogy neki ezzel a névvel kell majd élnie!
A normális nevek (mint pl amiket #15 írt) már kimentek a divatból?
Hát én sem választanék fiunak ilyen nevet.Pláne ha majd azzal sembesültök, hogy fiú, vagy lány???Én sem tudom!!! Pl.pályaválasztás, munkakeresés, stb.Tudom messze van de van ismerõsöm akinek cifra nevü fia van, hát nem egyszerü neki a munkahelyválasztás.Ami neked tetszik!Látod a többségnek sem tetszik.2 lányom Zsanett, Edina, de már a fiuk András és Tamás lett, pedig akkor én is a Rolandon gondolkodtam az volt akkor uj.Jól döntöttem!!!!
Egyik se jön be, de ha muszáj választani, akkor Nolen. Tudom hogy nem fog tetszeni, de azt még hozzátenném, hogy elõre sajnálom szegény gyereket (bocs)...
Egyik se tetszik, de ha muszáj lenne választanom, akkor Nolen!
A Nolen tetszik.
Nolen jobban tetszik, fiúsabb.
Nem tetszenek a nevek... De nem kell hogy a szülès elött eldöntsd, amikor meglàtod öt, akkor tudni fogod melyik nèv illik rà jobban!
Nekem sem tetszenek ezek a nevek, de a kettõ közül a Nolent választanám.
Én sem tudok dönteni, mert egyik sem tetszik.
Nolen :) Imááádom ezt a nevet :)
A kérdező hozzászólása: Apának mindkettõ tetszik, bár a Nolen eddig a befutó, de annyira nehéz döntés, hiszen ezzel a névvel kell együtt élnie majd a picinek, ha felnõ. Nem érzem kiszúrásnak a nevet, hiszen, ha visszaemlékszem annakidején hugom nevét sem tudták kimanodani (Fruzsina) helyette mondtak szegénynek mindent, Zsuzsikától kezdve a Furikáig. De azóta már elég elterjed lett.
Én a Nolent választanám, nálunk sokáig ez volt a tuti befutó, aztán végül is mást választottunk ugyan (a leendõ kisfiunknak, szóval akár még ez is változhat), de szerintem nagyon szép név.
Én a Nolent választanám. Leendõ apukának mi a véleménye?
Ariánt Adriánnak, Nolent meg Noelnek fogják érteni, direkt kiakarsz vele szúrni.
Õszintén egyik sem, de ha muszáj ezekbõl választani akkor Arián. Nolent Noelnek fogják érteni bár az Ariánt meg Arielnek fogják csúfolni, szóval nem tudom inkább más név.
De basszus emberek!Ha neki tetszik! Minden második gyereknek Józsika, Ádámka, Ákos...meg ilyen átlagos neve van..Szerintem a Nolen nagyon szép

Ti melyik nevet választanátok? Nagyon sok tetszik és képtelen vagyok választani a (nevek lent vannak) nektek melyik tetszik?

Adorján, Bendegúz, Bertold, Boldozsár, Ciprián, Csenger, Dominik, Dorián, Flórián, Izidor

Legjobb válasz: Dominik vagy Csenger :)

Dominik vagy Csenger :)
Flórián, Bertold :) Van amelyikhez érzelmileg köt valami? sztem úgy lehet a legkönnyebben választani
Dominik.
Adorján, Csenger.
nekem egyik sem tetszik, a Bendegúz még elfogadható, csak felnõttként érdekes.
Dorián.
Bendegúz, Dominik
Bendegúz, Boldizsár
Dominik
Mi a vezetéknév?
Dorián
Bendegúz, Dominik :)

Hogy találjak meg valakit, akinek nem ismerem a nevét, csak azt, hogy melyik egyetem melyik karán tanul, és hányadik éve?

Órák óta próbálkozom Facebook-iwiw kombinációval, de semmi eredmény :( Nagyon fontos lenne, hogy megtaláljam!

Legjobb válasz: Hiaba mennel egyetemre, csak "meglesni" tudnad, nevet nem adjak ki.

Hiaba mennel egyetemre, csak "meglesni" tudnad, nevet nem adjak ki.
Az a baj, hogy vagy kiírja, hol tanul, vagy nem. És ha igen, akkor is ezerféleképpen teheti. Közös ismerõsötök nincs esetleg, hogy rajta keresztül keresnéd?
A kérdező hozzászólása: Sajnos teljesen ismeretlen (volt tegnap estig).
Menj el személyesen az egyetemre!
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy a szóban forgó egyetem 200 km-re van :(
Próbáldd kiírni kérdésnek, hogy ki jár erre az egyetemre erre a szakra és priviben kérd ezeket az embereket, hogy segítsenek.
DE MK-n jó vagyok, esetleg a Pollackon is tudok segíteni...
Egy egyetemi karon ezrek tanulnak. Ha a nevét nem tudod, ennyi alapján nem fogsz rátalálni.

Evelin vagy Rebeka vagy Bettina? Melyik a szebb név és melyik névhez milyen embert képzelsz el. Nem tudok dönteni a 3 név közül. Mindegyik megy a vezetéknévhez.

Legjobb válasz: Nekem a Rebeka tetszik, a másik kettõ kevésbé. Esetleg nézd meg a nevek jelentését, hátha segít eldönteni. Én például azért lettem Veronika, mert anyukám szerette volna, ha olyanná válnék, mint a bibliai druszám. Talán sikerült is neki, nem tudom :)

Nekem a Rebeka tetszik, a másik kettõ kevésbé. Esetleg nézd meg a nevek jelentését, hátha segít eldönteni. Én például azért lettem Veronika, mert anyukám szerette volna, ha olyanná válnék, mint a bibliai druszám. Talán sikerült is neki, nem tudom :)
Rebeka! :) Ha egyszer kislányom születik, az egyik neve ez lesz.
Nekem nem nagyon tetszenek. De akkor már Rebeka. Az Evelin kifejezetten csúnya név szerintem, a Rebekához én egy pirospozsgás mosolygós kislányt képzelek el :D
Evelin ismerõseim mind katasztrófák(2 tényleg cigány). Viszont a Rebeka nagyon tetszik. Én is majdnem az lettem. Sajnos Alexandra lettem. Bettina nem tetszik csak a Bernadett.
az Evelin nekem c!gányos. a Bettina olyan semmilyen. a Rebeka meg elmegy:)
húú hát õszintén szólva nekem egyik se tetszik, ne haragudj, de ha már választani kell, akkor Rebeka:) vagy még az Evelin is jó. Az Evelin hallatára mindig egy nagyon okos, intelligens, magas (nem feltétlen:D) lányt képzelek el, igazi világos típusút, a Rebekánál mindig egy vásott kiscsajt, a Bettinél meg egy aranyos kis könyvmolyt. Hááát, nem tudom, nekem tényleg nem annyira jönnek be, bár csúnyának semmiképpen sem nevezném õket :) Rebeka tetszik leginkább.:) 16/L
Rebeka!!!!
Az Evelin sosem tetszett. Nem ismerek Evelint, vagyis oviban volt egy ovistársam akit így hívtak. Amúgy nekem egy félénk lány jut eszembe errõl a névrõl. A Bettina szintén nem tetszik. Egy idegesítõ minden lében kanál-lányt ismerek, akit így hívnak. A Rebeka viszont gyönyörû szerintem. Én csak gyönyörû Rebekákat ismerek. (Bár a külsõhöz nyilván nem sok köze van a névhez. :) )
A kérdező hozzászólása: :)
Egyiket sem adnám a gyermekemnek, de szerintem ettõl függetlenül ezek nagyon korrekt nevek (úgy értem, nem tucatnevek, nem õsmagyarok, teljesen normális, naptárban megtalálható nevek). Az Evelinhez szende szõke kiscsajt képzelek, a Bettináhot barnát. A Rebekához igazából nem tudok társítani semmit, ismerek egy ilyen nevû kislányt, õ szõke, kékszemû, de valahogy az a benyomásom, hogy nem teljesen illik a külsejéhez a neve.
A kérdező hozzászólása: A bettina név kiesett, az Evelinen és a Rebekán gondolkozom még, de többen írtátok, hogy az Evelin cigányos, ez meg eléggé zavaró tényezõ.
Rebeka nagyon tetszik :) Evelin semleges Bettina nem tetszik kicsit sem. REBEKA A LEGSZEBB!!!!
Ismerek nem cigány Evelint, de sajnos Gáspár Evelint is -látásból :DDD A Rebeka szebb, különlegesebb név szerintem :) És nem érhetik ilyen vádak, hogy cigányos-magyaros-túl idegen hangzású-stb, szerintem nem nagyon lehet belekötni :)
Egyik haverom kutyusa volt Evelin, tündéri volt, nagyon szerettem, igazi személyiség. Késõbb lett egy barátnõm is, aki Evelin, tündéri csaj, nagyon szeretem. A nevekkel kapcsolatos érzéseink csak addig mérvadóak, amíg nem ismerünk valakit igazán. Utána nem a név lesz fontos, hanem a személy. Rebekával Dunát lehetne rekeszteni, ezt nem adnám semmiképp a lányomnak, bár egyébként tetszik a név. Én ezért az EVELIN-re szavazok. (Gyõzikéék lányán kívül nincs tudomásom cigány Evelinrõl, nem cigányt viszont többet is ismerek.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. A Rebeka, most hülyének fogtok nézni, de épp azért kerül háttérbe mert nagyon sok embernek tetszik és nem akarom, hogy a lányom olyan nevet viseljen amit szinte minden második ember, például Niki, Alexandra, Viktória Még nem döntöttem, de ha döntök megírom, hogy mire esett a választásom:)
Én az Evelinre szavazok.Én is Evelin vagyok.(és nem vagyok cigány) Szeretem is ezt a nevet...
Rebeka ! A világ legszebb neve, az én picurkámnál nem kérdés :)
Bettinaa.:) imádom ezt a nevet.
szerintem Bettina.az olyan aranyos és jópofa a becézése is :Betti:)
Betti! Evelin kényes cigányos, Rebeka meg nagyon otromba, sose adnám a gyerekemnek.
Ez olyan izgi, várom majd az eredményt! :)
A lányom Rebeka Antonia 3, 5 éves kis cserfes szöszke jókedvü kislány... Szerintem tökéletesen ráillik, hozáillik a neve. A rebekára szavazok.
Engem Bettinának hívnak, s igazán akkor szerettem meg a nevem, mikor még kisiskolás koromban a mise végén alá kellett íratni a jelenléti papírt (misekönyv). Itt volt ugyanis egy idõs bácsi, aki minden vasárnap elmondta , hogy mennyire szép nevem van és levezette, honnan ered. Az is a mániája volt, hogy "bettííína"-nak ejtette, szerinte mások nem jól hangsúlyozzák. Én meg büszke voltam magamra :)
A kérdező hozzászólása: Nem baj ha nem tetszik, elfogadom én a negatív véleményeket is:) Köszi a választ:)
A kérdező hozzászólása: Az Evelin cigányos? Komoly? Másnak is az?
Szerintem is Rebeka! :D Az Evelin nagyon nem tetszik, tényleg olyan cigányos... Mint a Dzsenifer, úúh borzasztó. A Betti is aranyos név, mondjuk ismerek egy Bettit akit nem szeretek annyira, de attól még jó név :D
2 Evelin ismerõsöm van, mindkettõ nagyon negatív személy :S Bettina ismerõsöm több is van, de egyik sem igazi egyéniség... Viszont a Rebekák... :) Az unokahúgom Rebeka, egyszerûen fantasztikus csaj, lehengerõl stílussal, a másik Rebi ismerõsöm pedig egy sikeres üzletasszony :) Én mindenképp a Rebekára voksolok, nem hiába jelent a Rebeka igézõt, megbabonázót :) ) ! Nagyon szép név, és becézni is lehet egy csomó féleképp: Rebi, Rébi, Réci, Bekka, Beki stb stb :)
legyen két neve, nekem is kettõ van, bár az egyiket nem használom, de nekem a Rebeka teszik a legjobban
Nekem a Rebeka nagyon tetszik!:) a Bettina meg az Evelin valamiért nem jön be.
Rebeka!!!!! Az enyém itt ül az ölemben és 5 és fél hónapos! A másik kettõ egyébként nekem sem tetszik. Az Evelin tényleg c.gányos. Bár lehet, hogy csak a hülye Gyõzike miatt.
Az Evelinrõl nekem egy negatív, gonosz lány jut az eszembe. A Rebekáról egy okos, természetes, szép lány ugrik be. Egyik legjobb barátnõm Bettina volt, úgyhogy ehhez a névhez egy vicces, aranyos, szórakoztató lányt tudok kapcsolni. Egyik névért sem rajongok, de ha választani kell, akkor a Rebeka.
Mindhármat ismerek. Evelin -az egyik nagyon kényes, a másik még zizi is, és Gyõzike nagylánya is az... Rebeka -nagyon vagány és szép, csinos csaj Bettina egy kis k... :( Nekem a Rebeka nagyon tetszik, a Bettina a 2., az Evelin nem tetszik.
Rebeka, nekem ez a név tetszik a 3 közül
Pár perc alatt a REBEKA vezet :) )))))
Nekem az Evelin nagyon tetszik:) Szerintem nem cigányos!Szép dallamos.
A kérdező hozzászólása: Nah most jól megzavartatok, de nem baj, mert komolyabban megfontolom. Várok még!:)
Rebeka az én lányom is. :) Rá is illik...
Szia.Hát érdekes ezt így olvasni, hogy a nevekrõl mennyi rossz jut az emberek eszébe fõleg az Evelinrõl.Engem is Evelinnek hívnak és közöm sincs a cigányokhoz.Elég rossz, hogy mindenki a Gyõzike lányával azonosítja be, persze vele sincs semmi bajom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!