Találatok a következő kifejezésre: Melyik a melyik végzi a (56 db)

Az István kórházban, hogy zajlik a CTG vizsgálat? Be kell jelentkezni valahol, vagy csak az alagsorban beadni a terhesgondozási kis könyvet és majd szólítanak? Hány órától lehet menni és melyik napokon? Ki végzi a vizsgálatot?

Legjobb válasz: Szia,nekem be kellett feküdjön akkor láttam, hogy jönnek a kismamák ctg-re. Én is ott ültem és gyorsan porgettek a vizsgálatot, az alagsorban végzik, ha eljössz bal kéz felõl aút hiszem be kell jelentkezni, ha meg ez mer meg volt úgy is tudni fogod hogy hová add a kézikönyvet van lenn egy pult is, de kiírták, hogy nem információ. A vizsgálatot nõvér végzi, de ha gáz lenne van 1 db orvos is. Remélem tudtam segíteni.

Szia, nekem be kellett feküdjön akkor láttam, hogy jönnek a kismamák ctg-re. Én is ott ültem és gyorsan porgettek a vizsgálatot, az alagsorban végzik, ha eljössz bal kéz felõl aút hiszem be kell jelentkezni, ha meg ez mer meg volt úgy is tudni fogod hogy hová add a kézikönyvet van lenn egy pult is, de kiírták, hogy nem információ. A vizsgálatot nõvér végzi, de ha gáz lenne van 1 db orvos is. Remélem tudtam segíteni.

Melyek a kötelező vizsgálatok a terhesség során, és hanyadik héten végzik azokat?

KÖszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Elõször a nõgyógyászhoz kell menni kb kimaradt menses után 2-3 héttel. Ezután történik a 0. uh, mellyel a terhességet állapítják meg. Ezzel a papírral mehetsz a védõnõhöz. Az orvost ezután, ha nincs baj, 4 hetente kell látogatnod. A védõnõt úgyszintén. Kötelezõ uh-ok: 12. héten, 18. héten, 30. héten, 36. héten, és ezután hetente. Ha túlhordod akkor minden másnap. Vérvizsgálat: 12. héten, 16. héten, 24-26. héten, 36. héten. Azt hiszem nem hagytam ki semmit...

Szia! Elõször a nõgyógyászhoz kell menni kb kimaradt menses után 2-3 héttel. Ezután történik a 0. uh, mellyel a terhességet állapítják meg. Ezzel a papírral mehetsz a védõnõhöz. Az orvost ezután, ha nincs baj, 4 hetente kell látogatnod. A védõnõt úgyszintén. Kötelezõ uh-ok: 12. héten, 18. héten, 30. héten, 36. héten, és ezután hetente. Ha túlhordod akkor minden másnap. Vérvizsgálat: 12. héten, 16. héten, 24-26. héten, 36. héten. Azt hiszem nem hagytam ki semmit...
11alkalommal kell menni a védõnõnél kapsz ilyen terhességi eseménynaptárt hogy mikor mit néznek mit vizsgálnak tele van az a4papír azért nem másolom be bocsi 4*van hivatalos uh de ez változo ha valamit nem látnak jól 5*vérvétel van olyan is hogy uh utána mindjárt vérvétel.szóval egész napos program
A kérdező hozzászólása: MÁr voltam uh-n. Megállapították, hogy 8 hetes terhes vagyok. Utána mentem a védõdhöz, akitõl nem kaptam semmit, mert az orvosom nem adott a terhességemrõl papírt, így õ nem adhat nekem kiskönyvet. Legközelebb 13 hetesen kaptam idõpontot az orvostól uh-ra, addig nincs kiskönyvem sem. Addig nem kellene vérvizsgálatra, vagy további uh-ra menni? Nekem ez kicsit késõnek tûnik. A nucha szûrés nem korábban van?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Erre voltam kíváncsi. Akkor mégis el leszek késve a 13. héten. Most kihez menjek akkor. Az orvoshoz nem tudok hamarabb idõpontot kérni, már akkor tele volt.
Nem tudsz másolatot kérni az uh-leletrõl, ahol megállapították, hogy 8 hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Van egy fényképem, de papírom nincsen róla, azt nem kaptam. A fényképen egy 32.9 mm hoszzúságú petezsák és az embrió látszik. Holnap felhívom a védõnõt, de most nagyon pipa lettem. Ha nem lesz nekem gyanús a hiányzó vérvizsgálat és ultrahang, akkor ha rajta múlik, éppen el is maradhat. Úgy tudom, hogy ezeket nem lehet utólag pótolni. Bocs, csak nagyon felzaklatott a védõnõ hanyagsága. Azt mondhatta volna, hogy nem lesz elég a 13. héten neki bemutatni a papírt.
hogyhogy nem kaptál leletet?? sokkal egyszerûbb a téma, kezded az egészet újra: nõgyógyász hogy terhes vagy legyen szíves beutalót adni uh-ra mert a múltkor elveszett, vagy a háziorvos.- azt nem tudom adhat-e de ha simán bekopogsz az uh-n hogy ittmaradt a papírod a védõnõ meg addig nem csinál semmit ezt õk marha jól tudják.ha marad a terhesség nem vagy lemaradva semmirõl.

Melyik végzi a dolgát jobban?

az alap töredezettség mentesít? ami alapból a windowson van vagy azok a verziók amiket netr?l le lehet tölteni?

Legjobb válasz: szerintem nincs külömség

szerintem nincs külömség
Van különbség. A külön programok intelligensebben, és gyorsabban végzik a dolgukat. Ajánlani tudom pl az o&o defrag-ot. De szinte mind jobb a beépített alapnál.
Ha letöltesz egy töredezettség mentesítõt valahonnan az hozhat a gépedre bizonyos nem kívánt dolgokat is.Na ennél azért jobb választás a win saját programját használni.
nem kívánt dolgokat csak akkor hozhat magával, ha hülye vagy hozzá. Már elnézést, de tényleg.


Melyik budapesti klinikán végzik a legkevesebb gátmetszést, hol támogatják a természetes szülést?

Legjobb válasz: Orvosfüggõ legtöbbször. Ha megtalálod azt az orvost, aki ebben támogat, akkor sikerülhet elsõ babával is. A Szent Imrében jók az esélyek, bár amióta új osztályvezetõ van, romlott a helyzet ilyen szempontból.

Orvosfüggõ legtöbbször. Ha megtalálod azt az orvost, aki ebben támogat, akkor sikerülhet elsõ babával is. A Szent Imrében jók az esélyek, bár amióta új osztályvezetõ van, romlott a helyzet ilyen szempontból.
A kérdező hozzászólása: Ha tudtok orvost ajánlani, megköszönöm!
Orvost nem tudok de én úgy tudom hogy a régi máv kórházban támogatják a természetes szülést. Ott csak azért magas a császárosok száma mert a környezõ megyékbõl oda viszik a sürgõsségi ellátást igénylõket. Az tudom hogy Nógrádból biztosan oda viszik az ilyen kismamákat.
Az István kórházban. Nincs beöntés, nincs borotválás. Gátmetszés csak akkor, ha tényleg muszáj.
Az, hogy nincs beöntés és borotválás, az nem feltétlen pozitívum. Elvileg mindenhol megvan a lehetõséged, hogy ezeket a beavatkozásokat elutasítsd. És mégis csak magadnak teszel jót vele.. gondolom senki nem szeretné, hogy a gyermeke a szarba szülessen. Szó szerint. Aki egy szülést túlél, nehogy már ezeken a piti beavatkozásokon akadjon ki.. ezt sosem értettem.. :D

Lányok! Előfordul hogy a pasitoknál végzitek a "nagy dolgotokat"? (nem tudtam melyik kategòriába tegyem fel)

Tudom, természetes dolog, de erre kívàncsi vagyok, hogy ezt "feltek-e" a barátotoknál? (mondjuk a szag miatt)

Legjobb válasz: elõ. nem szeretek kimondottan nála, de ez van. én ilyenkor megkérem, hogy tegyen be zenét, aztán miután kijöttem még egy 15 percig nem engedem a wc közelébe :D inkább nyíltan megmondom mi a helyzet, mint hogy pirulgassak, meg úgy csináljak, mintha ez valami szégyellni való dolog lenne..

elõ. nem szeretek kimondottan nála, de ez van. én ilyenkor megkérem, hogy tegyen be zenét, aztán miután kijöttem még egy 15 percig nem engedem a wc közelébe :D inkább nyíltan megmondom mi a helyzet, mint hogy pirulgassak, meg úgy csináljak, mintha ez valami szégyellni való dolog lenne..
haha, engem ez felizgatna xD maga a tény hogy az aranyos, törékeny lányok is kaksiznak tök szexi ^^
"ezt "feltek-e"?????
Igen, általában nem lehet visszatartani egészen hazáig. Befújod utána a fürdõszobát, szag sincs, és minden oké.
Igen, elõfordul, miért félnék? Természetes dolog, õ is szokott nálam és az se rózsa illatú...emberek vagyunk. :D

Melyik enzimek végzik a vírus összerakását és a produktív fertőzéseknél azt az átprogramozást hogy a sejt a csak a vírust termelje. Melyik enzimek ezek?

A vírusok fehérje burokból és egy dns/rns magból állnak. De vannak ott még enzimek is pl. : retrovírus dns-t rns-re átíró enzimje

Melyik a kedvesebb, melyik végzi a jobban a terhesgondozást a Kenézy Kórházban: dr. Kiss Ferenc vagy Demeter doktor?

Legjobb válasz: Nekem dr Halasi az orvosom már 13 éve. Ha választani kellene inkább dr Kiss Ferencet választanám. Egyikrõl sem hallottam rosszat.

Nekem dr Halasi az orvosom már 13 éve. Ha választani kellene inkább dr Kiss Ferencet választanám. Egyikrõl sem hallottam rosszat.
Demeter doktor nagyon aranyos és figyelmes, csak rengetegen vannak nála.
2.válaszoló vok:Kiss Ferencet nem ismerem .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!