Találatok a következő kifejezésre: Melyik a megoldás: (260 db)

Segítséget kérek matematika és/vagy informatika tárgykörben. Adva egy függvény a "t"-síkon. Y=1-e^ (-a*t^ (n) ) Melyik az a differenciálegyenlet, melynek a megoldása a fenti y=f (t) fv?

Azt vettem a fejembe, hogy elkészítem egy hõmérséklet szabályozási kör matematikai modelljét azért, hogy az optimális szabályozási paramétereket (P;I;D) "asztal mellett" tudjam meghatározni.

Legjobb válasz: Milyen típusú differenciálegyenletet vársz?

Milyen típusú differenciálegyenletet vársz?

Melyek a megoldások?

Segítsetek léccí Milyen tulajdonságú a hidrogén -színe,szaga: halmazállapota(szobahőmérsékleten): előállítása: kémiai részecskéinek neve: kémiai jele: Ammónia: -színe,szaga: -halm.á.(szobahőm.): -előállítása: kémiai részecskéinek neve: kémiai jele: Szén-dioxid: -színe,szaga -halm.á.(szobahőm.): -előállítása: -kémiai részecskéinek neve: -kémiai jele: Oxigén: -színe,szaga -halm.á.(szobahőm.): -előállítása: -kémiai részecskéinek neve: -kémiai jele:

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hidrogén stb ezt már azért én is pofátlenságnak tartom, h vki enyyire is lusta. pedis én enm szoktaam bírálni a házit-kérdezõket...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hidrogén stb ezt már azért én is pofátlenságnak tartom, h vki enyyire is lusta. pedis én enm szoktaam bírálni a házit-kérdezõket...
A kérdező hozzászólása: nemwagyok lusta te f*szszopó
@ „Kinga néni“ Nem minõsítsd a kérdezõket/válaszolókat, mert nem éri meg (saját tapasztalat).

Kéne egy kis segítség matematikában. Mely "p" paraméter esetén van megoldása az egyenletnek? Hány megoldása van az egyenletnek? Melyek ezek a megoldások?

-7x + 3y = 0 px - 18y = 0 Hogy kéne ezt meghatározni? És hogyan interpretáljuk ezt? Valami köze van s hipersíkokhoz azt tudom. Valamint egy nehezebb: v = (a x b) x (b x c). Milyen irányú a v vektor?


Ronda színű konyhapultomat szeretném feldobni egy modern színnel, melyik a legolcsóbb megoldás? Öntapadós tapéta/ fólia/ új bútorlap? Melyik megoldás a legjobb?

Legjobb válasz: Új bútorlap, az öntapadós fólia hamar tönkremegy, a sok mosástól lekopik, néhol feljön, nekem elég hamar csúnya lett.

Új bútorlap, az öntapadós fólia hamar tönkremegy, a sok mosástól lekopik, néhol feljön, nekem elég hamar csúnya lett.
Új munkapult.
Rövidtávon a tapéta olcsóbb...hosszabb távon meg az új lap :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! és a fólia? az a legolcsóbb, de meddig bírja vajon?
A kérdező hozzászólása: jah, egyébként kb hány hónapig bírja ki az öntapadós tapéta?
Attól függ mennyire használod :) Nekem nem bírta sokáig, 2 hónap után inkább vettünk új pultot. Nekem ráfolyt a forró tej, párom rátette a tepsit, rögtön csúnya lett. Egyedül lehet tudnék rá vigyázni, de ha használva is van a konyha, akkor negyedévente vehetsz újat.
A kérdező hozzászólása: Hú, erre tényleg vigyázni kell majd. Talán ha letapétázom és átlátszó fóliával befedem, akkor tovább bírja majd.
pl az obiba az olcsó pultok amiket táblába adnak csak ha jól emlékszem 2, 6m hosszú és valami 6800ft körül van. Amik szépek és jók azokat méterre adják és hát 4000-7000ft/méter ára van. A pulttal sokkal jobban jársz mint a tapétákkal, fóliákkal stb stb
Nos igen, a munkalapoknak pont az a lényegük, hogy hõ- és kopásállóak! Ezt semmiféle fólia nem tudja! A munkalap árak, (a divatosabb színeken kívül) éppen az elõzõ tulajdonságaikat tükrözik!

Melyik a jobb megoldás? Ti melyiket tanácsolnátok?

Kisfiam 17 hetes, szopik, de most már egyre kevesebb a tejem.Két lehet?ség van, amin gondolkodom.

Legjobb válasz: én a második megoldást javaslom,azzal megtoldva,hogy kétszer add oda mindkettõt felváltva, hátha rádolgozik a kislurkó

én a második megoldást javaslom, azzal megtoldva, hogy kétszer add oda mindkettõt felváltva, hátha rádolgozik a kislurkó
A kérdező hozzászólása: Igény szerint szoptatom a kisfiam, soha nem állítottam idõhöz, akkor etetem amikor jelzi, hogy éhes. Õ nem egy nagykönyves baba, erre már rájöttem.3290-nel született és jelenleg 6 kiló, bár nem eszi meg a testsúly kg+150-t, mégis gyarapszik. Nálunk sajnos a többszöri mellre tétel nem vált be, még kevesebb tejem volt.Próbáltuk, de nem sikerült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó válaszoló naponta 6* szoptatok, a hajnali és a reggeli szoptatásnál elég a tejem, valamint a du-i 4 órási etetést mindig tápszerrel oldom meg, hogy az esti etetés anyatejes kegyen. Átlagosan 100-180 ml-t eszik meg etetésenként.Sajnos annyi tej nem termelõdik ezért kap pótlást.Én nagyon szeretném még szoptatni és bánt, hogy nem tudok több tejet termelni neki.
2.Egy nap hányszor szoptatsz?Az is fontos lenne hogy minél gyakrabban legyen cicin.A tápszert pedig szép lassan lehetne csökkenteni, majd végül teljesen elhagyni.De ne agódd agyon magad. 1 szopival kb.a ciciben lévõ tej 70% szívja ki a baba.Váltani a cicit csak úgy szabad ha az egyiket rendesen kiszopizta.
6 hetes baba többet szoppizhat mint egy 4-6 hónapos. Szinte minden anyukának délutánra kevesebb a teje, de ez zsírosabb laktatóbb. Nem minden baba fejlõdik a nagykönyv szerint, a lényeg nem szabad csak a súlyt figyelni hanem , hossz, fejkörfogat, mozgás, baba jól érzi magát a bõrében. 3 gyermekem van és egy se 3x meg a testsúlyát 1 éves korára, de minden másban szépen fejlõdtek és ez a lényeg. Nézz szét ezen a honlapon. http://www.lll.hu/main
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...
Egyértelmûen a második verzió!!!! Az meg, hogy pótolnod kell, egyáltalán ne zavarjon, a lényeg, hogy megkapja a megfelelõ mennyiségû táplálékot.
Én is a másodikat javaslom! És ne add fel! Add oda minél többször mindkét cicit, így méginkább segíti a picur a tejtermelést. A pótlás miatt pedig ne aggódj!
Ha több tejcsit akarsz bizony többet kellene szoptatni.Igény szerint, akár óránként is. A 4 hónapos fiamat 1, 5-2 óránként szoptattam mind két mellbõl.Fejlõdési ugrásuk van 4 hó körül.A baba csak úgy tudja növelni a tej mennyiségét ha igény szerint szoptatod.Én a 6x szopit nagyon kévésnek tartom. Jó lenne ha beszélnék szoptatási tanácsadóval, ö tudna segíteni hogy elhagyd a tápszert teljesen http://www.lll.hu/telefon Sok sikert kívánok, jó babázást. 18 hónapja szoptató anyuka.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod kíváncsi lennék még a többiek véleményére is.
Második verzió. Plusz homeós bogyó.

Segítséget kérnék! Kislányom 2 éves és most fog először a nagyszülőknél aludni egyedül. Nem tudom melyik a jobb megoldás, ha én viszem el és ott hagyom, vagy már eleve a nagyszülők jöjjenek érte? Melyik megoldással viselné jobban?

Legjobb válasz: Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?

Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?
elviszed elmondod neki most itt maardsz és a mamával leszel reggel találkozunk picit játszol vele s elmentek mamáék meg a figyelmet elvonják a játékal
Nálunk is jövõ héten esedékes. Nap közben már sokszor volt a nagyszülõknél nélkülünk, simán aludt délután, nem volt gond. Mi tervezünk egy próbaestét, amikor én is ott leszek, de mindent úgy csinál anyu, mintha nélkülem lennének. Írok majd, mi volt.
mi is 2 éves korában estünk át ezen :) nem vagyok paramami de az elsõ alkalommal én egy 3. variációt választottam és úgy gondolom, így volt a legjobb a gyereknek :) szóval átvittem este, mama megfürdette, etette majd játszottam vele egy fél órát és lefektettem, miután elaludt mentem haza és másnap délutáni alvásra mentem érte :) este nyûgösebb, szerintem akkor nem értette volna, hogy miért nem megyek vissza érte, reggel viszont volt nagy boldogság, hogy meglátta a nagyszülõket :) azóta persze nem csinálunk ilyet, odaviszem, elköszönök, elmondom, hogy mi hogy lesz és integetnek nekem az ablakból :) 2-3 havonta alszik ott és nagyon szereti :)
Mi is most leszunk 2 evesek es valoszinu, hogy mi is hamarosan ateljuk ezt:D Szerintem mindenki maga tudja, hogy melyik a legjobb megoldas a gyermeke szamara. Szerintem enyem pl benne lenne egy olyanban is, hogy eljon mama erte, de ezt csak azert nem valasztanam, mert mamat akarom kimelni. Egyszeruen elviszem majd mamahoz es akar azonnal elkoszonok tole es megyek. Szerencsem van, az en gyerekem nem paras ilyenkor. Vad idegennel elmenne az utcan. Ha kitalalja, hogy o nem arra akar setalni, amerre en, neha eljatszom vele, hogy na szia en megyek, es van, hogy ejt a fejemre, elindul az ellenkezo iranyba:D Nem volt soha az a tipusu gyerek, aki ott szeret ulni az anyja szoknyajan. 1-1.5 eves koraban megis csak ugy tudtam otthagyni mamanal, hogy o ne vegye eszre, hogy en elmegyek. Ha elkoszontem tole, akkor se volt nagy gond, mert csak egy picit pityergett. Aztan, mikor par ora mulva erte mentem, ujjongva fogadott, de azt mondtak a nagyszulok, hogy egy percig nem emlegetett:D Szoval gyereke valogatja, neked kell tudnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére a kislányom a bátrabb fajtából való és abból sem volt soha gond, ha a mamánál ott maradt. Elmondtam mindig neki, hogy elmegyek és mikor megyek vissza érte. Nekem egy kicsit még fájt is, hogy nem sírt ilyenkor sose, de ha mentem csak úgy repült. Lányomat ismerve, lehet nekem lesz rosszabb, hogy nem lesz itthon. Attól is tiszta depi vagyok, ha csak napközben viszik el, még nem volt idõm megszokni, mert ez nem túl gyakori. De hát mindkettõnknek edzõdni kell.
Nekünk nagyon bevált, mikor kicsit egyedül akartunk lenni, hogy már elõre be volt lelkesítve a máshol alvásra. Keresztanyumhoz akartuk vinni és egész nap az volt a téma, miket fog este csinálni. Pl hu de jó játék lesz, lehet bunkert építeni székekbõl meg plédbõl, ott van egy frankó játszótér stb. Próbáld azt elérni, hogy akarjon menni! Pl ha valami rosszat csinál, mondogasd neki, hogy na ha még egyszer ilyen lesz, nem mehetsz aludni a nagyihoz. Fordított pszichológia:) ) Még Õ fog jól viselkedni, hogy mehessen. A lények, hogy legyen valami olyan érdekes játék, ami csak ott van és otthon nem lehet olyat, vagy nincs!
"Melyik a legegyszerûbb megoldás?" Nekem ez: [link]
Ha az y=(-1/2)x egyenesre merõleges, akkor azt fel tudjuk írni a tanultak alapján; rendezzük át az egyenletet egy ismertebb alakra: (1/2)x+y=0 /*2 x+2y=0, tehát ennek az egyenesnek a normálvektora (1;2). Ennek az irányvektora lesz a merõleges egyenes normálvektora, vagyis a (2;-1) vektor. Tehát a keresett egyenes 2x-y=c alakú. Az a kérdés, hogy ennek az egyenesnek és a parabolának mikor lesz pontosan 1 metszéspontja (abban az esetben van esélyünk arra, hogy az egyenes érintõ legyen), tehát az I. x^2=16y} II.2x-y=c} Parametrikus egyenletrendszert kell megoldanunk. I.-bõl y=x^2/16, ezt beírjuk II.-ba: 2x-x^2/16=c /*(-16), csak hogy a fõegyüttható pozitív legyen x^2-32x=-16c /+16c x^2-32x+16c=0 Mivel ha az egyenletrendszert csak 1 (x;y) páros teheti igazzá (2 esetén 2 metszéspont lenne, ami nem lehetne érintõ), ezért az egyenlet diszkriminánsának 0-nak kell lennie: (-32)^2-4*1*16c=0 /összevonás 1024-64c=0 /+64c 1024=64c /:64 16=c, tehát az egyenletrendszernek c=16 esetén lesz pontosan 1 megoldása. Írjuk is be az elõbbi másodfokú egyenletbe: x^2-32x+16*16=0 x^2-32x+256=0 (x-16)^2=0, innen x=16. I. be visszaírva 16^2=16y, innen 16=y, tehát az érintõ egyenes a (16;16) ponton fog áthaladni. Így az egyenes egyenlete 2x-y=2*16-16=16, aminek ki is kellett jönnie, mivel c=16 volt. Tehát az egyenes egyenlete: 2x-y=16. Megjegyzés: ez a gondolatmenet csak másodfokú kifejezés esetén lesz így; nagyobb fok esetén több metszéspont lehet, mint 1, vagyis csak az érintési pontban, ennél a függvény milyensége miatt lehet ez.
Utóbbi.
Ha 1.4-es HDMI kábelt veszel, azon átmegy a 3d is, a hang is digitálisan és az jobb minõséget ad, mint a tv saját lejátszója. Egyszerûbb megoldás, ráadásul a pendrive-nál lehetnek bajok az NTFS/FAT32 miatt, ugyanis nem minden tv kezel NTFS fájlrendszert, FAT32-ben pedig 4 gbnél nagyobb fájl nem másolható.

SOS Melyik a legjobb megoldás?

Alig ér vál alá a hajam, kb 2 cm töredezik és itt van az ideje, hogy megint vágasak a végéb?l (3 havonta max 2 cm szoktam, hogy egészséges maradjon) nagyon szeretnék hosszú hajat de mit ha nem is n?t volna semmit a nyár óta, lépcs?sen van levágva és azon gondolkozok, hogy kleopárta frizurára vágatom, vagy csak inkább a végéb?l vágja és ugy hát ha hamarabb n?. Használok szépségvitamint, hajpakolást is meg balzsamot is( sampont isXD) a hajszerkezetemnek megfelel?ket és nem is vasalom s?t a hajszárítót is mell?zöm

Legjobb válasz: ricinusolajas megoldást még nem probáltad?:) v nem szeretnéd? én csak ajánlani tudom:D

ricinusolajas megoldást még nem probáltad?:) v nem szeretnéd? én csak ajánlani tudom:D
Nem csoda, hogy nem tudod megnöveszteni, ha mindig vágatod. Próbáld meg, hogy forró ollóval vágattatod le a fodrásznál, mert az kicsit összekapja a végét és nem törik olyan könnyen.
A kérdező hozzászólása: még nem próbáltam a ricinusolajat de megpróbálom nem vágatom mondig épp csak a töredezet végekbõl ha vannak, akkor tényleg még ennyit se nõne amennyit:) )és milyen ez a melegollós vágás?
Nos, én még nem voltam ilyenen, de azt olvastam róla, hogy a haj nem fog annyira töredezni, ha így van levágva. A fodrász tudja megcsinálni, mert valami speciális olló kell hozzá. Majd ha megyek legközelebb, akkor megkérdezem, hogy nálunk hol csinálnak ilyet, egy próbát megér.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, én is ha arra járok, már mint a fodrásznál megkérdem, ha hatásos tényleg hatásos és azért, hogy meg is éri amennyiba kerül, gondolom nem egy vagyonba kerül, vagyis remlélem:) )
Térkövet választanám. Nem is kell teljesen betartani azt technológiát, ami szakszerûen le van irva .Nem a nemzetközi autóforgalom megy rajt.Kocsi bejárót nagyméretû téglával csináltam.Szépen egyenes talajra, kötésben.10 éve azon mód úgy van .Még a fagy sem emelt meg egyet sem.Meg olyan mediterános is .
Kocsibejáró: két betoncsík a keréknyomnak, ez a legolcsóbb. A tárkõ nagyon drága, plusz spec. elõkészítés is szükséges neki (kavicságy).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!