Találatok a következő kifejezésre: Melyik a magyar szó, (38 db)

Milyen növény fajokat ismertek melyben a nevében megtalálható a "Magyar" szó?

pl.: Magyar kőris

Legjobb válasz: Magyar szegfû, Magyar cickafark, Magyar gurgolya, Magyar zergevirág, lehetne hosszan sorolni.

Magyar szegfû, Magyar cickafark, Magyar gurgolya, Magyar zergevirág, lehetne hosszan sorolni.
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm

Melyik értelmes magyar szóban van a legtöbb "z" betű?

Kérlek segítsetek, nyelvtam órára kell.

Legjobb válasz: pl. zizzen, Zozi (becenév), zizi (édesség), pizzázik stb.

pl. zizzen, Zozi (becenév), zizi (édesség), pizzázik stb.
A kérdező hozzászólása: dzsesszzenész

Melyik az a magyar szó, amelyik gyakorlatilag úgy néz ki, ahogy le van írva?

A szó jelentése olyan, mint az írása. Legalább is nagyon hasonló. Tippeket várok.

Legjobb válasz: olló :)

olló :)
A kérdező hozzászólása: Nem írok példát, mert csak egy példa van, és azzal lelõném a poént. Elõször én sem értettem, de amikor megmondták, egybõl leesett. Nem tudom másképp mondani, úgy néz ki az a valami, ahogy le van írva. Ezzel a betûk formájára gondolok.
tipp tipp tipp tipp Ha már neked tippek kellettek.
OllO vazz, ott van feljebb:D
irj már egy példát mert nem értem :D
Tessék? Olyan, mint ahogy le van írva? :-O Nem mint ahogyan hangzik?
A kérdező hozzászólása: És amint látom, közben megérkezett a helyes válasz :)
Jaa, oké, arra gondoltam, hogy azt akartad írni, hogy a hangzása olyan, mint a jelentése :D
mérvadó >, <
Hozzáállás. Ezt mindig akkor mondják, ha nincsen értelmes érvük.
Kocsonya.
spenót. pfúj
asszisztencia
Alap.
talán.
Az elsõ nem tûnik magyar szónak.
Csávó.

Melyik az a magyar film ameikben a 7 magyar törzsfőnökről van szó?

kb annyira emlékszem hogy az geiyk mindig feltalált valamit(gyufa rubikkocka stb)és nem fogadták el v mi de mi volt a Címe?

Legjobb válasz: Magyar Vándor

Magyar Vándor
A kérdező hozzászólása: oh köszönöm hálám üldözni fog

Portugálban van az a szó/kifejezés hogy obrigada vagy obrigado, tehát magyarul:köszönöm. Mi a különbség a 2 szó között? Mikor melyiket kell használni?

Legjobb válasz: Nem vagyok portugálos, de ránézésre - más latin nyelvekbõl kiindulva - ez egy befejezett melléknévi igenév, azt jelenti, hogy 'le vagyok kötelezve', és így a beszélõ nemétõl függ, hogy melyiket kell használni. Tehát ha fiú köszöni meg, akkor -o, ha lány, akkor -a. Ha netán mégse így lenne, akkor valaki javítson ki :)

Nem vagyok portugálos, de ránézésre - más latin nyelvekbõl kiindulva - ez egy befejezett melléknévi igenév, azt jelenti, hogy 'le vagyok kötelezve', és így a beszélõ nemétõl függ, hogy melyiket kell használni. Tehát ha fiú köszöni meg, akkor -o, ha lány, akkor -a. Ha netán mégse így lenne, akkor valaki javítson ki :)
A férfiak obrigado-t mondanak, a nôk obrigada-t. (Ahogyan az elôttem szóló is gondolta és írta.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!:)
Ez így van ahogy a két hozzászóló írta.Spanyolban is így van

Melyik magyar szó a legmegfelelőbb az angol "bitch" szóra?

tudom, mit jelent, de egy jó magyar szó kéne rá

Legjobb válasz: szajha

szajha
ribi szerintem
ribi, ribanc nem konkrétan prostituáltat jelent, hiszen mi is, ha egy nõre ezt a szót használjuk mérgünkben, általában nem prosti. :D
szuka
k*rva, örömlány, prosti, szuka
P*csa. Tévedés, hogy k*rvát jelent. Az a 'whore'.
elõzõ válaszoló vagyok: kb. az ennyire szlenges kifejezések adják vissza a szó eredeti jelentését.
A kérdező hozzászólása: köszi! sztem se só szerint öörmlány

Holnap lesz angol dolgozatom és nem igazán értem, hogy mikor melyik MÚLT igeidõt kell használni: egyszerû múlt, folyamatos múlt, present perfect (nem tudom a magyar elnevezését, de mindegy). Szóval mikor melyiket haználjam?

Legjobb válasz: Egyszerû múlt, mikor valami elkezdõtt, és be is fejezõdött. Folyamatos múlt, mikor csináltam valamit és közben történt valami. Ilyenkor folyamatos, amit eddig is csináltam, egyszerû pedig ami a közben történt. A present perfect, a befejezett jelen, pedig nevével ellentétben, mikor elkezdtél valamit és még mindig tart. Remélem értelmes, ha nem, megpróbálom másképp.

Egyszerû múlt, mikor valami elkezdõtt, és be is fejezõdött. Folyamatos múlt, mikor csináltam valamit és közben történt valami. Ilyenkor folyamatos, amit eddig is csináltam, egyszerû pedig ami a közben történt. A present perfect, a befejezett jelen, pedig nevével ellentétben, mikor elkezdtél valamit és még mindig tart. Remélem értelmes, ha nem, megpróbálom másképp.
Mit tanítottak akkor, ha most lesz dolgozat és nem tudod az anyagot? egyszerû múlt: past simple: - rövid ideig tartó cselekvés a múltban (amit nem folyamatában képzelünk el, hanem pillanatnyinak): I went to school yesterday = Tegnap elmentem az iskolába. Somebody entered = Valaki belépett. - szokásos, ismétlõdõ cselekvés a múltban: Last summer I went swimming every day = Az elmúlt nyáron minden nap úszni mentem. folyamatos múlt: - a múlt egy megadott pillanatában folyamatban volt a cselekvés, és nem tudjuk, végül befejezõdött-e, nincs rá utalás: I was listening to the radio at 5 o'clock = 5 órakor rádiót hallgattam. (vö: amikor nem folyamatában képezljük el a cselekvést, hanem egymás után befejezõdött cselekvéseket említünk: I listened to the radio, I wrote my homework and went to bed = Rádiót hallgattam, megírtam a leckémet és lefeküdtem aludni) - Valami folyamatban volt, amikor egy másik cselekvés közbejött: I was sleeping when the phone rang = Éppen aludtam, amikor a telefon megszólalt. - Párhozamosan folyó cselekvések a múltban: While I was sleeping, my mother was cooking = Amíg aludtam, anyám fõzött. Ha a magyar múlt idejû mondatba beleérthetõ az "éppen" szó, akkor angolul folyamatos múlt lesz. Present perfect (befejezett jelen): - A múltban (nemrég) történt cselekvés, aminek eredménye a jelenben is érezhetõ: My pen has fallen down = Leesett a tollam (még a földön van). (vö: My pen fell down = Leesett a tollam, de már nincs azóta a földön) I have written my homework = Megírtam a leckémet (tehát most kész van) - A magyar mondatba gyakran beleérthetõ a "már" szó: valami már megtörtént, ennek megfelelõje az angol present perfect. A lényeg, hogy valami már megtörtént egyáltalán, nem pedig az, hogy mikor történt meg: I have been to England = Voltam már Angliában. (Vö: Last year I was in England = Tavaly Angliában voltam - itt konkrét idõponthoz kötjük a cselekvést, egy konkrét cselekvésrõl, eseményrõl van szó, nem pedig arról, hogy egyáltalán voltam-e már valaha Angliában.) Így tömören ennyi. A befejezett jelennek még más használatai is vannak. Nem tudom, miket tanultatok eddig.
A kérdező hozzászólása: Nagyjából tudtam, csak nem teljesen voltam benne biztos. Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.

Melyik a leghosszabb összetett magyar szó, amelyikben szerepel a gumi összetétel?

Legjobb válasz: Nem találtam olyant amiben benne van a gumi összetétel de itt van a leghosszabb összetett szó eltöredezettségmentesítõtleníttethetetlenségtelenítõtlenkedh etnétek

Nem találtam olyant amiben benne van a gumi összetétel de itt van a leghosszabb összetett szó eltöredezettségmentesítõtleníttethetetlenségtelenítõtlenkedhetnétek
bugyigumi leghosszabb, mert addig nyújtod-húzod, ameddig kell! :) )))
talán ez? Gumiarábikum
A kérdező hozzászólása: ezeknél még én is tudok hosszabbat: gumibogyószörp ha valaki nem tud érdemben hozzászólni, kérem ne irogasson

Melyik a legjobb vírusírtó Xp-re és melyik alatt nem akadozik a gép mert már kipróbáltam egy jópár virusírtót de a gép eléggé lelassúlt tőle szóval melyik a legjobb egyáltalán létezik legjobb? lehetőleg magyar legyen

Eléggé gyengusz gépem van 512 mb ram 1,70 ghz proci

Legjobb válasz: Olyan, hogy legjobb, nem létezik, de gyengébb gépre a Panda nagyon megfelel, az alább leírtak miatt: "A Panda Cloud Antivirus vírusvédelmi szoftver új megközelítést alkalmaz a vírusvédelemben azzal, hogy a hardverigényes keresést, figyelés valamint frissítést nem teljesen a helyi számítógépen, hanem a PandaLabs szerverén végzi el. A Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit, valamint spyware-védelmi komponenseket is tartalmaz, alkalmas az esetlegesen letörölt, tévesen riasztott adatok visszaállítására. Védelmet nyújt böngészés, munka vagy játékközben." http://www.cloudantivirus.com/en/#!/free-antivirus-download

Olyan, hogy legjobb, nem létezik, de gyengébb gépre a Panda nagyon megfelel, az alább leírtak miatt: "A Panda Cloud Antivirus vírusvédelmi szoftver új megközelítést alkalmaz a vírusvédelemben azzal, hogy a hardverigényes keresést, figyelés valamint frissítést nem teljesen a helyi számítógépen, hanem a PandaLabs szerverén végzi el. A Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit, valamint spyware-védelmi komponenseket is tartalmaz, alkalmas az esetlegesen letörölt, tévesen riasztott adatok visszaállítására. Védelmet nyújt böngészés, munka vagy játékközben." http://www.cloudantivirus.com/en/#!/free-antivirus-download
Ha leírtad volna miket próbáltál akkor nem kapnál olyan választ! minden vírusírtó fogja a gépet. A RAM tényleg nagyon kevés 1.7 ghz sem sok nekem is csak 1.8. viszont 1.5 GB ram. Eset smart security 6 ot használom és nem tapasztalok lassulást a többihez képest. Itt csak annyit tudsz tenni hogy a védelmet csökkented és ésszel használod. Az esetnek jó a tûzfala, így nem jön be vírus és lehet gyengíteni a valós idejü fájlrendszervédelmen védelmen mivel megelõzöd hogy kelljen. Kiterjesztett heurisztikát is kikapcsolhatod. Ha tudsz vegyél a gépbe legalább még 1GB RAM -ot, elviselhetõ az ára!
A kérdező hozzászólása: AVG-t próbáltam Avast, Advanced Systemcare ultimate ezel le lassították panda is lassítja?
A Panda lassítja le legkevésbé, mégpedig azért, amit fent leírtam. A hardverigényes keresést, figyelés valamint frissítést nem teljesen a helyi számítógépen, hanem a PandaLabs szerverén végzi el. Tehát a te géped nagyrészt tehermentesítve van ezektõl, ráadásul jól is teljesít. (Én is ezt ezt használom, mióta megjelent.)
Nekem is ilyen gepen panda cloud van.Eddig meg fogta amit kelett..en megvgyok vele elegedve es gepemet se fogja vissza... (En kis laptopom 512 MB ram es 1.50 GHz procis)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!