Találatok a következő kifejezésre: Melyik a módszer egy gyerek nemi felvilágosítására (1 db)

Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?

Legjobb válasz: Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.

én könyvekbõl tudtam meg anno régen...
Én sem sûrûn beszélgettem anyuval errõl a témáról.Sokat dolgozott egy két dolgot ha kérdeztem elmondott.De sose mondta hogy gyere kislányom már ideje lenne beszélgetni egy két intimebb dologról.Ennek ellenére úgy érzem eléggé felvilágosult vagyok, és amióta megvolt az elsõ nemi aktusom a barátommal (14 éves voltam, és védekeztünk:) nem bántam meg, de úgy érzem korai volt, de azóta is együtt vagyunk ) azóta mindent megtudok beszélni anyuval.Ha esetleg késik a menszim vagy más mint szokott.Vagy akár a szexrõl bármit.De úgy érzem hogy jobb lett volna ha sokat beszélgetünk ezekrõl a dolgokról és akkor szorosabb is lehetne a kapcsolatunk.Szerintem sokat jelent az hogyha tényleg mindenrõl beszélgetsz a gyerekeddel ami foglalkoztatja , és õszintén mondod el neki rá a választ.
Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.
én se tudtam ilyenrõl beszélni az anyámmal de még csak könyvet se adot meg semmi. ennek eredménye az h teljesen rossza a kapcsolatunk. azt h menstruálok fél évre rá tudta meg mikor is elkaptam egy fertõzést a sulis wctõl és az õ srgitségét kértem és nem kaptam. nah azota a magam lábán állok és semmiben nem kérem a tanácsát.ha véletlen mégis késöbb kezded el akkor azt áánlom h vegyél neki könyveket hasonlokat sokat megtud belöle és nem is érzi cikinek ha ugy látod elolvasta kérdezgesd h tetszet e neki vannak e kérdései vagy szüksége valamire. mond el neki h ha bármi problémája van forduljon nyugodtan hozzád. sok sikert
Nekem a legrészletesebben általános iskolában biológia órán magyarázták el, de osztályfõnöki órán is kaptunk tájékoztatókat (fiúk-lányok külön).
Sosem szabad elzárkózni a gyerektõl, mindig nyíltan kell válaszolni, és pont annyit kell elmondani ami az adott életkorban éppen szükséges. Viszont nem kell mindenben az iskolára várni.Nem a tanárok dolga, h felneveljék a gyereket.Meg mire az iskolában oda kerülnek, addigra úgyis tudják.Mi is tudtuk.Egy õszinte szülõ gyerek kapcsolatban ez nem lehet probléma. Ui:és nem baj, ha meztelen embert nem a TVben lát elõször!Jobb lenne ha természetesen hozzászokna, h kinek milyen.
A biosz órán tanultak nagyon hasznosak, de szerintem a szülõnek le kell ülni és megbeszélni mindent a gyerekkel.Nemcsak azt hogy hogyan "készül"a gyerek, azt is hogyan védekezzenek a nemkivánt terhesség ill.a fertõzések ellen.
Én azt tartom jónak (és igyekszem majd így csinálni), hogy a hagyományos értelemben vett fevilágosítás helyett kicsi korától folyamatosan beszélünk a dologról, mindig az õ korának megfelelõ mértékben és módon. Minden kérdésére így szeretnék válaszolni. Értem ezalatt azt, hgy ha mondjuk 4 évesen megkérdezi, hogyan került a kisbaba a néni pocakjába, akkor azt mondom neki, hogy a baba apukája tette oda, mert nagyon szereti a nénit, és ezértolyan szorosan összebújtak, hogy bele tudta tenni a babát, csak akkor még sokkal kisebb volt, és ott kell megnõnie, hogy megszülethessen. Ez nekünk lehet, hogy hülyén hangzik, de egy ekkora gyereknek szerintem elfogadható válasz. Ha nagyobb lesz és szóba kerül ilyesmi, akkor ismét elmagyarázom, az aktuális korának megfelelõen. Így megszokja, hogy kérdezhet, választ is kap, és beszélhetünk róla. És észre sem veszi, hogy akkor õ most fel lett világosítva, mégis tudni fog mindent.
Utolsó hozzászóló tökéletesen a lényegre tapintott, én is igy csinálom a lányommal és a fiammal is!
21:39-es ez nagyon beteeeeeg :P
Kösd be a netet, az a leg egyszerûbb.
http://bekex.hu/ssszorny/kepregeny/462 EZ A LEGJOBB MÓDSZER :D LÉNYEGRETÖRÕ ÉS EKÖZBEN MÉG "JÁTÉKOS" IS :DDDDDD
Engem elsõben az osztálytársaim 'világosítottak fel' de szerintem ezt nem kéne megvárni...
Hát én igazából minden honann kaptam felvilágositást Iskola, Bnök, Fiúk-Lányok egymásnak na és persze a legfontosabb Anyukám ! Iag hogy mindenhol mondtak mindent erröl arról de valójában soha sem értettem meg a zürösebb részeket csak anyukámtól aki ugye már majdenm csak leélte a fél életét és túl van mindenen !:) Szóval szerintem nekem ha lessz gyerekem én biztos hogy leülök vele és én saját magam mondok el neki mindent mert vannak akik nem túl gyorsan fogják fel a dolgokat és nem értik.Velem is ez volt asztán szép lassan rá is jöttem mindenre a beszélgetések alapján :) :)
Én felvilágosultan nõttem fel, 3 éves koromban már tudtam a lényeget (az én korosztályomnak írt könyvekbõl, amiket anyukám felolvasott, megmutatta, megbeszéltük.). Majd tiniként ellátott szakirodalommal, Spock bácsival kezdve. Szerintem ez volt a legjobb. Sose csaptak be, s ha akartam, kérdezhettem.
mindamellett hogy szerintem az iskolai felvilagositas baromsag, es a gyerekek ott nem nagyon mernek kerdezni sem, nehogy kirohogjek, ugy gondolom a szulko-gyerek kapcsolat miatt is fontos ez a megbeszeles, hiaba tud a gyerek "mindent", akkor csak at kell beszelni a dolgokat.
Szerintem is az a normális dolog, ha a gyerekek már egészen kis kortól is folyamatosan látják a szüleiket, és a viselkedésüket is. Ezen nem komolyabb akciókat értek - hanem azt, hogy együtt fürdenek, és megölelik, megcsókolják egymást. És persze a gyerek kérdéseire az õ szintjén válaszolni is kell. Vagy el is lehet játszani vele - mondjuk a babájával...
Elég szomorú, hogy sokan nem tudnak/tudtak beszélni otthon a szülõkkel errõl a támáról.Egy kis gyerek szinte ahogy beszélni kezd, érdeklõdik a gyerek születésérõl.A saját szintjén mindig õszintén kell válaszolni, mindig csak az igazat, és késõbb már nincsenek kellemetlen kérdések, mert addigra a szülõ is levetkõzi a szemérmességét.Segíteni kell gyerekeknek való felvilágosító könyvekkel, letenni olyan helyre, ahol biztosan a gyerek kezébe kerül a könyv.Ha a kettõt ötvözzük, biztosan nem lesznek kényes kérdések.
csak annyit szetetnék hogy annak a jó aki megtudja beszélni a szüleivel a dolgokat.én sajtos nemtudtam ha akartam volna se mivel az én szüleim elég korán meghaltak.anyát 9, apát 3éve vesztettem el, most 22vagyok.és csak azt tudom mondani becsüljétek meg ÕKET AMÍG LEHET.
Nekem egy (mostoha)noverem volt aki 4 evvel idosebb nalam...semmi nem ert varatlanul. Nem is emlekszem, hogy Anyuval leultunk volna "beszelgetni" hiszen o tudta, hogy tudom. Sosem eroltetett semmit es en sem. 20 elmultam pl. mikor elvesztettem a szuzessegem. Sosem kerdezte meg Anyam, hogy na tul vagyok-e mar a dolgon? V. mondjuk mig a csald allandoan piszkalt, hogy miert nincs meg baratom, Anyu bolcsen vart.... Nagyon jo kapcsolatom van vele. Barmit megtudok vele beszelni kotetlenul. Nekem is elmondhat barmit ami a ferje es kozte van. Szerintem a modszer az, hogy nincs modszer. Oszinten meg kell mondani, hogy mi a dorges ahogy irtak elottem kornak megfeleloen. A szexualitas kozponti tema mar 5 evesen is amikor egymasnak mutogatjak a vakarcsok kinek milye van.
úristeeeeeen

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek melyik a legnormálisabb sorozat-mese a disney channelen?

Elsősorban szülők válaszát várom de természetesen írhat bárki :)
az én unokahúgomnak most nagy kedvence ez a vámpíros bébiszitter? C.sorozat.
Igazából még engem is néha leköt mert érdekes természetfeletti dolgok zajlanak benne,de 6éven aluliaknak nem ajánlom..

meg még régen néha megnéztem a hanna montanát mert szerintem egész aranyos volt:)
de a rajzfilmek szerintem jobbak mint pl:az a kisvárosos amiben az a sten bácsi van meg a két gyerek.

szerintem a legrosszabb az a királyi páros meg a zseni palánták.
szerintetek melyik a legrosszabb és melyik a legnézhetőbb?

29

Mi a melegfelvonulás lényege?

A kérdés nem provokáció, és kérem, hogy mindenki kulturáltan válaszoljon!
Tehát, mi a melegfelvonulás lényege, és kiket céloz meg? Hiszen aki elfogadja a melegeket, annak nem kell felvonulás. Viszont aki gyűlölettel viszonyul hozzájuk, annak meg remek alkalom, hogy odamenjen és balhézzon.

42

Szerintetek a kamaszok felnőtek tanárók menyire tolerálnák ezt?

Szóval én egy 14 éves fiú vagyók a hajam már az óvodába is hosszú volt és most is az és elhatároztam hogy körölbelül edig növeszteném.
Ti mi szolnátok hogy ha pl: ilyen haja lenne az osztálytársatóknak vagy látnátók egy ilyen hajú embert az utcán. Ha lehet nemet és kort is!

30

Normális, hogy ilyenkor nyáron utálok aludni?

Alig bírok elaludni, 2-3 órát forgolódok, a rohadt szúnyogok is rátesznek egy lapáttal... Tegnap este is a világórát nézegettem a telefonomon, és irigykedtem, hogy tőlünk keletre, pl. Indiában már reggel van... :D Utálok aludni menni, és alig várom, hogy reggel legyen. Sajnos sokszor mélyen alszom, és nem tudok olyan korán felkelni, max. 10 órakor.
Ti is így vagytok vele?
17L

6

Anyukák, Apukák! Mit tennétek a helymben? Jogosan féltem a fiamat?

15 éves fiamnak Sid Vicious a példaképe. Úgy horja a haját, mindig Sex Pistolst hallgat, és azt mondja, Sid egy jó ember volt, olyan szeretne lenni. Namármost. Nekem ez nagyon nem tetszik. Szerintem nem kéne, hogy egy drogos, szuicid, önkárosító, alkoholista ember legyen a példaképe, mert ez az alak egy huligán volt. Nem szeretném egy cseppet sem, hogy a nyomdokaiba lépjen. Más is kiakadna a helyemben? Túldramatizálom, vagy jogosan aggódhatok?
Egyébként nem rossz gyerek, jól tanul, nincsenek vele gondok.

Egy kétségbeesett anyuka

20

Az egyik lány a suliban azt mondta rám, hogy gáz vagyok, amiért az apukámmal megyek a Sziget fesztiválra. Szerintetek is gáz? én nem tartom annak. Lehet hogy velem van a baj

16 éves vagyok

14

Mit csináljak hogy szebbek legyenek a vonásaim? Olyan a fejem mint egy patkányé.14/L

Plasztikán és sminken kívül létezik valami amivel szép arcot ,,varázsolhatok" magamnak?

14

Hogyan lehet egy kamaszt jobb belátásra bírni? Mit tehetnék vele?

Anyámék nagyon rossz körülmények között tanyán élnek. Amióta vége az iskolának Öcsémet (17 éves) szó szerint lesz..ják. Mamámnál alszik (mamámmal szomszédok vagyunk) de nálunk eszik, én mosok rá és nálunk netezik. Anyámék azzal se foglalkoznak hogy mit eszik, vagy mit csinál. Most jár diákmunkára, de már előre elköltötte a pénzt amit meg fog keresni. kölcsön kéreget mindenkitől hogy most ilyen buli lesz meg olyan buli meg napi 1 doboz cigit szív. Tegnap már összevesztünk, mert a fizetése az én számlámra jön és én nem tudom csak ma kivenni a fizetését és hogy adjam oda neki én a pénzt és majd kiveszem a számlámról amikor akarom. Mivel nemet mondtam neki mert nem akartam pénzt felváltani, elkezdett csúnyán beszélni velem, hogy akkor így fog ő is segíteni másoknak, hogy neki sem segít sosem senki. Pedig ha elhívjuk hogy segítsen mindig fizetünk neki. meg itt kajál, meg én mosok rá. Hálátlan és azt hiszi hogy azért mert ő 17 éves csak az a dolga hogy bulizzon. Rossz a társaság is ahol van, mert mind elkényeztetett apuci kedvence aki heti 10ezreket kapnak zsebpénznek. Folyton kéreget pénzt mindenkitől mert nem tudja tartani a lépést a többi kis majommal. Mikor próbáltam megértetni vele hogy nem ez az élet lényege, meg sértődött, hogy ő most fiatal mért kéne szenvednie. Mi sem állunk úgy anyagilag hogy én pénzeljem őt csak azért hogy bulizhasson. a párom 13 éves kora óta dolgozott suli mellett. Önerőből tette le a jogsit, motor, aztán kocsi. És mindent saját maga önerőből a munkájáért kapott pénzből ért el. De öcsém nem érti meg hogy keres pl 80ezret a diákmelóval akkor az nem arra való hogy az egészet elköltse pl ruhákra meg cigire meg bulizásra ( egyébként egyéb tudatmódosító szereket is kipróbált már). Hétvégén egyik haverjától kölcsönkért, 6 ezret, 1,5 nap alatt elköltötte és hétfpn már jött hozzám hogy adjak egy ezrest mert nincs cigije és idegbetegeskedik mert nem tud cigizni. Hogyan tehetném helyre a gondolkodását? Most ő kitalálta hogy jövőre érettségizik utána elmegy szakmunkásba és majd tanul egy szakmát. ez mind szép és jó, de ki fogja az anyagilag elviselni? anyjáékra nem számíthat, szinte éhen vannak halva( mondanom sem kell azért mert apám alkoholista és nem dolgozik)Mondtam hogy el kell mennie érettségi után dolgozni mert nem lesz aki finanszírozza a további tanulást de nem érti meg. olyan mint aki arra pályázik hogy ellébecol még a szakmunkásban 2-3 évet és majd azalatt ugyanezt az életet folytathatja hogy mindig mindenkitől kéreget. mamámnak is megígérte hogy kihorolja akertet, kapott egy ezrest érte, persze azóta is horolja. :( mit mondhatnék vagy tehtenék vele hogy rájöjjön hogy nagyon rossz úton jár. álmai azok vannak nagyok, de elérni őket így nem lehet ahogy ő él.

6

14 évesen az rendben van, hogy ha bármi jobban bánt vagy valami nagyobb bajom van azonnal a zenehallgatásba menekülök?

Többnyire Punnany Massifot, vagy elektronikus zenét hallgatok...:) Igazából nagyon szeretem a zenét, valahonnan mindig szól, ha tehetem, csak ilyenkor fülhallgató be, és senki ne szóljon hozzám...:)
Egyébként a bajom van részeknél pl. apumra gondolok, gyakran érzem úgy, hogy megbántott stb. de neki nemnagyon tűnik fel, nem ismer ahhoz eléggé. 11 éve elváltak anyummal, anyum persze egyből észre veszi.
Rajtam kívül van még más is ilyen?:)
14/L

23

Apakomplexus? Mit lehet tenni ellene?

Igen, a kérdés rólam szól :(. 15 éves lány vagyok apakomplexussal.
Apukám él,nem vált el anyukámtól, de alig látom, és ha velünk van akkor is szid engem/tesóimat/anyukámat. Tudom, hogy szeret minket, de...általában nem érzem :( Tudom, hogy neki mást jelent az apaság, de ez nem old meg semmit.
Szóval nem volt/nincsen rendes apafigurám (vagy hogy hívják).
Igazából nem tudok sokat az apakomplexusról, csak annyit, hogy nekem az van. Ezt megkaptam a barátaimtól és az osztályfőnökömtől, aki magyarázott valamit a témáról, de ez az össz-vissz tudásom.
Szóval...már nagyon régóta csak a 25 év feletti férfiakat nézem meg az utcán. Valahogy a korombeli fiúk sosem tudtak lekötni. Először azt mondtam azért van mert gyerekesek, éretlenek...aztán rájöttem, hogy még a legesleghelyesebb 15-16 évesek sem érdekelnek :/ Mindig az idősebb férfiak társaságát keresem (25+), és náluk próbálok bevágódni, hozzájuk megyek oda ismerkedni (azért nem ezzel az egyértelmű szándékkal;)). Elvagyok velük (sok mindenről tudunk beszélgetni), de azért észnél vagyok. Nem akarok senki 20 év felettivel összejönni, a szexhez sem tartom érettnek magamat. De engem akkor is az idősebb pasik vonzanak :/ Csak velük tudom elképzelni magam, velük tudok rendesen beszélgetni.
És azt is bevallhatom, hogy ez az egész tökre kikészít...mert hiába szólít le egy korombeli fiú az utcán, én meg hiába próbálok rendes lenni vele, beszélgetni...egyszerűen nem érdekel. :( És változtatni akarok!! Csak nem tudom, hogy hogy lehet/lehet-e. Tudnátok ötleteket adni, segíteni?? :(

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!