Találatok a következő kifejezésre: Melyik a módszer egy gyerek nemi felvilágosítására (1 db)

Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?

Legjobb válasz: Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.

én könyvekbõl tudtam meg anno régen...
Én sem sûrûn beszélgettem anyuval errõl a témáról.Sokat dolgozott egy két dolgot ha kérdeztem elmondott.De sose mondta hogy gyere kislányom már ideje lenne beszélgetni egy két intimebb dologról.Ennek ellenére úgy érzem eléggé felvilágosult vagyok, és amióta megvolt az elsõ nemi aktusom a barátommal (14 éves voltam, és védekeztünk:) nem bántam meg, de úgy érzem korai volt, de azóta is együtt vagyunk ) azóta mindent megtudok beszélni anyuval.Ha esetleg késik a menszim vagy más mint szokott.Vagy akár a szexrõl bármit.De úgy érzem hogy jobb lett volna ha sokat beszélgetünk ezekrõl a dolgokról és akkor szorosabb is lehetne a kapcsolatunk.Szerintem sokat jelent az hogyha tényleg mindenrõl beszélgetsz a gyerekeddel ami foglalkoztatja , és õszintén mondod el neki rá a választ.
Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.
én se tudtam ilyenrõl beszélni az anyámmal de még csak könyvet se adot meg semmi. ennek eredménye az h teljesen rossza a kapcsolatunk. azt h menstruálok fél évre rá tudta meg mikor is elkaptam egy fertõzést a sulis wctõl és az õ srgitségét kértem és nem kaptam. nah azota a magam lábán állok és semmiben nem kérem a tanácsát.ha véletlen mégis késöbb kezded el akkor azt áánlom h vegyél neki könyveket hasonlokat sokat megtud belöle és nem is érzi cikinek ha ugy látod elolvasta kérdezgesd h tetszet e neki vannak e kérdései vagy szüksége valamire. mond el neki h ha bármi problémája van forduljon nyugodtan hozzád. sok sikert
Nekem a legrészletesebben általános iskolában biológia órán magyarázták el, de osztályfõnöki órán is kaptunk tájékoztatókat (fiúk-lányok külön).
Sosem szabad elzárkózni a gyerektõl, mindig nyíltan kell válaszolni, és pont annyit kell elmondani ami az adott életkorban éppen szükséges. Viszont nem kell mindenben az iskolára várni.Nem a tanárok dolga, h felneveljék a gyereket.Meg mire az iskolában oda kerülnek, addigra úgyis tudják.Mi is tudtuk.Egy õszinte szülõ gyerek kapcsolatban ez nem lehet probléma. Ui:és nem baj, ha meztelen embert nem a TVben lát elõször!Jobb lenne ha természetesen hozzászokna, h kinek milyen.
A biosz órán tanultak nagyon hasznosak, de szerintem a szülõnek le kell ülni és megbeszélni mindent a gyerekkel.Nemcsak azt hogy hogyan "készül"a gyerek, azt is hogyan védekezzenek a nemkivánt terhesség ill.a fertõzések ellen.
Én azt tartom jónak (és igyekszem majd így csinálni), hogy a hagyományos értelemben vett fevilágosítás helyett kicsi korától folyamatosan beszélünk a dologról, mindig az õ korának megfelelõ mértékben és módon. Minden kérdésére így szeretnék válaszolni. Értem ezalatt azt, hgy ha mondjuk 4 évesen megkérdezi, hogyan került a kisbaba a néni pocakjába, akkor azt mondom neki, hogy a baba apukája tette oda, mert nagyon szereti a nénit, és ezértolyan szorosan összebújtak, hogy bele tudta tenni a babát, csak akkor még sokkal kisebb volt, és ott kell megnõnie, hogy megszülethessen. Ez nekünk lehet, hogy hülyén hangzik, de egy ekkora gyereknek szerintem elfogadható válasz. Ha nagyobb lesz és szóba kerül ilyesmi, akkor ismét elmagyarázom, az aktuális korának megfelelõen. Így megszokja, hogy kérdezhet, választ is kap, és beszélhetünk róla. És észre sem veszi, hogy akkor õ most fel lett világosítva, mégis tudni fog mindent.
Utolsó hozzászóló tökéletesen a lényegre tapintott, én is igy csinálom a lányommal és a fiammal is!
21:39-es ez nagyon beteeeeeg :P
Kösd be a netet, az a leg egyszerûbb.
http://bekex.hu/ssszorny/kepregeny/462 EZ A LEGJOBB MÓDSZER :D LÉNYEGRETÖRÕ ÉS EKÖZBEN MÉG "JÁTÉKOS" IS :DDDDDD
Engem elsõben az osztálytársaim 'világosítottak fel' de szerintem ezt nem kéne megvárni...
Hát én igazából minden honann kaptam felvilágositást Iskola, Bnök, Fiúk-Lányok egymásnak na és persze a legfontosabb Anyukám ! Iag hogy mindenhol mondtak mindent erröl arról de valójában soha sem értettem meg a zürösebb részeket csak anyukámtól aki ugye már majdenm csak leélte a fél életét és túl van mindenen !:) Szóval szerintem nekem ha lessz gyerekem én biztos hogy leülök vele és én saját magam mondok el neki mindent mert vannak akik nem túl gyorsan fogják fel a dolgokat és nem értik.Velem is ez volt asztán szép lassan rá is jöttem mindenre a beszélgetések alapján :) :)
Én felvilágosultan nõttem fel, 3 éves koromban már tudtam a lényeget (az én korosztályomnak írt könyvekbõl, amiket anyukám felolvasott, megmutatta, megbeszéltük.). Majd tiniként ellátott szakirodalommal, Spock bácsival kezdve. Szerintem ez volt a legjobb. Sose csaptak be, s ha akartam, kérdezhettem.
mindamellett hogy szerintem az iskolai felvilagositas baromsag, es a gyerekek ott nem nagyon mernek kerdezni sem, nehogy kirohogjek, ugy gondolom a szulko-gyerek kapcsolat miatt is fontos ez a megbeszeles, hiaba tud a gyerek "mindent", akkor csak at kell beszelni a dolgokat.
Szerintem is az a normális dolog, ha a gyerekek már egészen kis kortól is folyamatosan látják a szüleiket, és a viselkedésüket is. Ezen nem komolyabb akciókat értek - hanem azt, hogy együtt fürdenek, és megölelik, megcsókolják egymást. És persze a gyerek kérdéseire az õ szintjén válaszolni is kell. Vagy el is lehet játszani vele - mondjuk a babájával...
Elég szomorú, hogy sokan nem tudnak/tudtak beszélni otthon a szülõkkel errõl a támáról.Egy kis gyerek szinte ahogy beszélni kezd, érdeklõdik a gyerek születésérõl.A saját szintjén mindig õszintén kell válaszolni, mindig csak az igazat, és késõbb már nincsenek kellemetlen kérdések, mert addigra a szülõ is levetkõzi a szemérmességét.Segíteni kell gyerekeknek való felvilágosító könyvekkel, letenni olyan helyre, ahol biztosan a gyerek kezébe kerül a könyv.Ha a kettõt ötvözzük, biztosan nem lesznek kényes kérdések.
csak annyit szetetnék hogy annak a jó aki megtudja beszélni a szüleivel a dolgokat.én sajtos nemtudtam ha akartam volna se mivel az én szüleim elég korán meghaltak.anyát 9, apát 3éve vesztettem el, most 22vagyok.és csak azt tudom mondani becsüljétek meg ÕKET AMÍG LEHET.
Nekem egy (mostoha)noverem volt aki 4 evvel idosebb nalam...semmi nem ert varatlanul. Nem is emlekszem, hogy Anyuval leultunk volna "beszelgetni" hiszen o tudta, hogy tudom. Sosem eroltetett semmit es en sem. 20 elmultam pl. mikor elvesztettem a szuzessegem. Sosem kerdezte meg Anyam, hogy na tul vagyok-e mar a dolgon? V. mondjuk mig a csald allandoan piszkalt, hogy miert nincs meg baratom, Anyu bolcsen vart.... Nagyon jo kapcsolatom van vele. Barmit megtudok vele beszelni kotetlenul. Nekem is elmondhat barmit ami a ferje es kozte van. Szerintem a modszer az, hogy nincs modszer. Oszinten meg kell mondani, hogy mi a dorges ahogy irtak elottem kornak megfeleloen. A szexualitas kozponti tema mar 5 evesen is amikor egymasnak mutogatjak a vakarcsok kinek milye van.
úristeeeeeen

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nektek hányra kell hétvégenként hazaérni?

Hova mehettek el, kikkel? Általában mit szoktatok csinálni? Kort, és nemet! :)

34

Ti elengednétek a lányotok így?

leszeretnénk menni 3 napra Balatonra(2éjjszaka) 6 barátnőmmel,az egyikük családi nyaralójába mind 15-16 évesek vagyunk esetleg az egyik lány nővére(28) jönne velünk ,nem konkrétan bulizni mennénk (nem is nagyon bírjuk az ilyen helyeket) csak kimozdulni

18

Anyám elolvasta a naplómat! Nem szól hozzám, mit tegyek?

Reggel a nagy sietségben az ágyamon hagytam és a suliba jutott eszembe. Mire hazaértem tünt a naplóm anyám meg alig szól hozzám. Mindent leírtam benne, a veszekedések után olyanokat írkáltam bele hogy mennyire gyűlölöm stb. Mit tegyek? sehol sem találom a naplóm és persze haragszom rá h elolvasta, azért remélem nem haragszik rám nagyon. bár az magánügy neki semmi köze hozzá és nagyon bánt. mit tegyek? ha beszélek vele ő lesz felháborodva

16

14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?

A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)

Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?

MIT TEGYEK?

121

Miért ilyen az osztályfőnököm?

Az osztályfőnököm mindig kiszemel valakit akit szekál.
5.-ben kiszemelt Engem mert nem voltam jó matekból (matek tanár)... Utána 6.-ban másképp teljesítettem így leszállt rólam. Rátért pár osztálytársamra.. És most hétfőn szemceruzával kihúztam a szemem. Meg kedden kilakkoztam a körmöm és ezért piszkál. De az igazgató sem szól értem sem a legszigorúbb tanár sem. Csak Õ!
Meg szünetben (!!) hallgattam zenét és odajött és kirántotta a fülemből a fülhallgatót.
Megint én vagyok a kiszemelt és tök zavar hogy úgy néz rám mint a véres rongyra...
Ma is odajön hogy kiadja a kompetenciámat és így elkezdi nekem mondani: Már 3x szóltam hogy ne húzd ki a szemedet, legközelebb elzavarlak a WC-be és lemosatom veled. Mert úgy nézel ki mint egy "bagoly".
Hogyan mondjam meg neki hogy szálljon le rólam? Vagy mit csináljak? És eggyátalán miért ilyen?

9

Egy ilyen helyzetben ki a hibás?

Az egyik osztálytársam (nevezzük A-nak) ma hozzámvágott egy műanyagpalackot.Tudni kell A-ról hogy valami oknál fogva nem kedvel engem és előszeretettel piszkál (van sejtésem hogy miért, de nem biztos).Már hetek óta lenyelek mindent amit csinál, de most elborult az agyam és nekiestem a flakonnal.Felkapott egy cipősdobozt és hozzámvágta aztán felvette osztálytársam fém mankóját.Megpróbált oldalba ütni vele de elkaptam és eltartottam magamtól hogy ne tudjon elérni vele.Hozzávágtam a palackot és ott akartam hagyni, de ha elengedem a mankót akkor nekem esik vele.Kifordította a kezemet úgy hogy nem tudtam eltartani a mankót úgyhogy a másik felével elkezdte ütni a másik oldalamat.Kicsit ellöktem magamtól és odébbálltam.Kb fél perccel utána mutogatja hogy elferdült a mankó, majd kijelentette hogy ha újat kell venni, akkor felesben fizetjük.
Csinált már egyszer egy hasonlót.Mikor elkezdődött a tél, valami oknál fogva rohadt jó viccnek tartotta, hogy lenyúlja a sapkámat és berakja egy másik osztálytársam (B) táskájába.Mikor odamentem B-hez hogy elkérjem tőle a sapkámat mitadisten nem volt nála, sőt az egészről nem tudott semmit.Megmondtam A- nak hogy meg kell vennie a sapkámat mire azt mondta hogy az egyik felét fizeti ki, a másikat B-nek kell.A odaadta a felét, B-től viszont nem kértem el, mert nem tartom hibásnak A hülyesége miatt.Ahogy magamat sem azért mert nem hagytam hogy megalázzon és hogy megverjen egy mankóval.A mankót többé-kevésbé sikerült kiegyenesíteni és úgy nézett ki hogy a srác tudja is használni.Következő szünetben bocsánatot kértem tőle, habár nem hiszem hogy nekem kellett volna.
A kérdésem az lenne, hogy ebben a helyzetben ki a hibás?
A kérdést azért ide írtam, mert első sorban olyan szülők válaszára lennék kíváncsi akiknek kamasz gyeerke van, esetleg már történt velük hasonló.Valamint kamaszok válaszait is előszeretettel fogadom.
15/l

21

Mit tudnék csinálni egy olyan osztálytársammal, aki pletykás, és kavarós?

Van egy nagyon pletykás, [email protected] osztálytársam. A padtársát, és a 'barátait' is kipletykálja, kavar velük kapcsolatban is. Messzire elkerülöm, egy sziát, ha megejtek neki, vagy még annyit sem.

Gyakran odajön hozzám (is), 'jópofizik', panaszkodik, stb. Legutóbb, amikor odajött hozzám, megejtettem neki, hogy tanuljon az egyik tantárgyból, mert azt hallottam, hogy a tanár mondta, megfogja buktatni. Szegény nagyon buta, nem tanul jól. Egyből elkezdett kavarni, hogy biztos a tanár fia mondta nekem (jóban lettem a tanár fiával). Ma odajött hozzám, hogy nem érti, kitől tudom, mert mindenki mást mondd. Elkezdte ócsárolni a tanár fiát, hogy nem érti, miért vagyok vele jóban, pedig eddig 'utáltam' (nem, nem utáltam), és a tanárt is lehordta mindennek. Mondtam neki 1000 és egyszer, hogy üljön le, tanuljon, legalább egy kettes szintre, és nem lesz ilyen problémája.

Mit csináljak vele, és ezzel a helyzettel? Kerülöm, amennyire csak lehet, nem mondok neki semmit, de ha mégis, a fenti 'ábra' mutatja, mennyire kiforgatja a szavaimat.

2

Miért engedik meg a szülei egy 13 éves fiúnak, hogy szoknyát vegyen fel az iskolába?

Ennyire agyalágyultak? 14/L

12

Mi baj lehet velem? :/ 14/L

egy éve kezdődött, hirtelen szomorú lettem meg depressziós, bamba és szűkszavú.régebben vidám voltam, nevetgélős, és most mindig fáradt és lehangolt. próbálkoznak a szüleim és én is magamat jobb kedvre deríteni, de nem sok az eredmény eddig.ez a kamaszkor miatt van? lehet vashiány? és lehet a heti 10 db kétórás intenzív edzéstől? élsportoló vagyok, de már azt is "meguntam," pedig nem vagyok olyan rossz..HELP!

12

Miket kérdez a családgondozó?

Miket fog kérdezni?Az igazolatlan órák miatt hívott be minket.Az válaszoljon aki már volt bent

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!