Találatok a következő kifejezésre: Melyik a módszer egy gyerek nemi (1 db)

Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?

Legjobb válasz: Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.

én könyvekbõl tudtam meg anno régen...
Én sem sûrûn beszélgettem anyuval errõl a témáról.Sokat dolgozott egy két dolgot ha kérdeztem elmondott.De sose mondta hogy gyere kislányom már ideje lenne beszélgetni egy két intimebb dologról.Ennek ellenére úgy érzem eléggé felvilágosult vagyok, és amióta megvolt az elsõ nemi aktusom a barátommal (14 éves voltam, és védekeztünk:) nem bántam meg, de úgy érzem korai volt, de azóta is együtt vagyunk ) azóta mindent megtudok beszélni anyuval.Ha esetleg késik a menszim vagy más mint szokott.Vagy akár a szexrõl bármit.De úgy érzem hogy jobb lett volna ha sokat beszélgetünk ezekrõl a dolgokról és akkor szorosabb is lehetne a kapcsolatunk.Szerintem sokat jelent az hogyha tényleg mindenrõl beszélgetsz a gyerekeddel ami foglalkoztatja , és õszintén mondod el neki rá a választ.
Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.
én se tudtam ilyenrõl beszélni az anyámmal de még csak könyvet se adot meg semmi. ennek eredménye az h teljesen rossza a kapcsolatunk. azt h menstruálok fél évre rá tudta meg mikor is elkaptam egy fertõzést a sulis wctõl és az õ srgitségét kértem és nem kaptam. nah azota a magam lábán állok és semmiben nem kérem a tanácsát.ha véletlen mégis késöbb kezded el akkor azt áánlom h vegyél neki könyveket hasonlokat sokat megtud belöle és nem is érzi cikinek ha ugy látod elolvasta kérdezgesd h tetszet e neki vannak e kérdései vagy szüksége valamire. mond el neki h ha bármi problémája van forduljon nyugodtan hozzád. sok sikert
Nekem a legrészletesebben általános iskolában biológia órán magyarázták el, de osztályfõnöki órán is kaptunk tájékoztatókat (fiúk-lányok külön).
Sosem szabad elzárkózni a gyerektõl, mindig nyíltan kell válaszolni, és pont annyit kell elmondani ami az adott életkorban éppen szükséges. Viszont nem kell mindenben az iskolára várni.Nem a tanárok dolga, h felneveljék a gyereket.Meg mire az iskolában oda kerülnek, addigra úgyis tudják.Mi is tudtuk.Egy õszinte szülõ gyerek kapcsolatban ez nem lehet probléma. Ui:és nem baj, ha meztelen embert nem a TVben lát elõször!Jobb lenne ha természetesen hozzászokna, h kinek milyen.
A biosz órán tanultak nagyon hasznosak, de szerintem a szülõnek le kell ülni és megbeszélni mindent a gyerekkel.Nemcsak azt hogy hogyan "készül"a gyerek, azt is hogyan védekezzenek a nemkivánt terhesség ill.a fertõzések ellen.
Én azt tartom jónak (és igyekszem majd így csinálni), hogy a hagyományos értelemben vett fevilágosítás helyett kicsi korától folyamatosan beszélünk a dologról, mindig az õ korának megfelelõ mértékben és módon. Minden kérdésére így szeretnék válaszolni. Értem ezalatt azt, hgy ha mondjuk 4 évesen megkérdezi, hogyan került a kisbaba a néni pocakjába, akkor azt mondom neki, hogy a baba apukája tette oda, mert nagyon szereti a nénit, és ezértolyan szorosan összebújtak, hogy bele tudta tenni a babát, csak akkor még sokkal kisebb volt, és ott kell megnõnie, hogy megszülethessen. Ez nekünk lehet, hogy hülyén hangzik, de egy ekkora gyereknek szerintem elfogadható válasz. Ha nagyobb lesz és szóba kerül ilyesmi, akkor ismét elmagyarázom, az aktuális korának megfelelõen. Így megszokja, hogy kérdezhet, választ is kap, és beszélhetünk róla. És észre sem veszi, hogy akkor õ most fel lett világosítva, mégis tudni fog mindent.
Utolsó hozzászóló tökéletesen a lényegre tapintott, én is igy csinálom a lányommal és a fiammal is!
21:39-es ez nagyon beteeeeeg :P
Kösd be a netet, az a leg egyszerûbb.
http://bekex.hu/ssszorny/kepregeny/462 EZ A LEGJOBB MÓDSZER :D LÉNYEGRETÖRÕ ÉS EKÖZBEN MÉG "JÁTÉKOS" IS :DDDDDD
Engem elsõben az osztálytársaim 'világosítottak fel' de szerintem ezt nem kéne megvárni...
Hát én igazából minden honann kaptam felvilágositást Iskola, Bnök, Fiúk-Lányok egymásnak na és persze a legfontosabb Anyukám ! Iag hogy mindenhol mondtak mindent erröl arról de valójában soha sem értettem meg a zürösebb részeket csak anyukámtól aki ugye már majdenm csak leélte a fél életét és túl van mindenen !:) Szóval szerintem nekem ha lessz gyerekem én biztos hogy leülök vele és én saját magam mondok el neki mindent mert vannak akik nem túl gyorsan fogják fel a dolgokat és nem értik.Velem is ez volt asztán szép lassan rá is jöttem mindenre a beszélgetések alapján :) :)
Én felvilágosultan nõttem fel, 3 éves koromban már tudtam a lényeget (az én korosztályomnak írt könyvekbõl, amiket anyukám felolvasott, megmutatta, megbeszéltük.). Majd tiniként ellátott szakirodalommal, Spock bácsival kezdve. Szerintem ez volt a legjobb. Sose csaptak be, s ha akartam, kérdezhettem.
mindamellett hogy szerintem az iskolai felvilagositas baromsag, es a gyerekek ott nem nagyon mernek kerdezni sem, nehogy kirohogjek, ugy gondolom a szulko-gyerek kapcsolat miatt is fontos ez a megbeszeles, hiaba tud a gyerek "mindent", akkor csak at kell beszelni a dolgokat.
Szerintem is az a normális dolog, ha a gyerekek már egészen kis kortól is folyamatosan látják a szüleiket, és a viselkedésüket is. Ezen nem komolyabb akciókat értek - hanem azt, hogy együtt fürdenek, és megölelik, megcsókolják egymást. És persze a gyerek kérdéseire az õ szintjén válaszolni is kell. Vagy el is lehet játszani vele - mondjuk a babájával...
Elég szomorú, hogy sokan nem tudnak/tudtak beszélni otthon a szülõkkel errõl a támáról.Egy kis gyerek szinte ahogy beszélni kezd, érdeklõdik a gyerek születésérõl.A saját szintjén mindig õszintén kell válaszolni, mindig csak az igazat, és késõbb már nincsenek kellemetlen kérdések, mert addigra a szülõ is levetkõzi a szemérmességét.Segíteni kell gyerekeknek való felvilágosító könyvekkel, letenni olyan helyre, ahol biztosan a gyerek kezébe kerül a könyv.Ha a kettõt ötvözzük, biztosan nem lesznek kényes kérdések.
csak annyit szetetnék hogy annak a jó aki megtudja beszélni a szüleivel a dolgokat.én sajtos nemtudtam ha akartam volna se mivel az én szüleim elég korán meghaltak.anyát 9, apát 3éve vesztettem el, most 22vagyok.és csak azt tudom mondani becsüljétek meg ÕKET AMÍG LEHET.
Nekem egy (mostoha)noverem volt aki 4 evvel idosebb nalam...semmi nem ert varatlanul. Nem is emlekszem, hogy Anyuval leultunk volna "beszelgetni" hiszen o tudta, hogy tudom. Sosem eroltetett semmit es en sem. 20 elmultam pl. mikor elvesztettem a szuzessegem. Sosem kerdezte meg Anyam, hogy na tul vagyok-e mar a dolgon? V. mondjuk mig a csald allandoan piszkalt, hogy miert nincs meg baratom, Anyu bolcsen vart.... Nagyon jo kapcsolatom van vele. Barmit megtudok vele beszelni kotetlenul. Nekem is elmondhat barmit ami a ferje es kozte van. Szerintem a modszer az, hogy nincs modszer. Oszinten meg kell mondani, hogy mi a dorges ahogy irtak elottem kornak megfeleloen. A szexualitas kozponti tema mar 5 evesen is amikor egymasnak mutogatjak a vakarcsok kinek milye van.
úristeeeeeen

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy 5 évest kislánynak hívtok, és ugyan így neveztek egy 13 évest akkor tulajdonképpen egy számba veszitek őket?

11

Apák! Hogy dolgoztátok fel, amikor egy szem lányotoknak egy másik férfi is belépett az életébe?

Én valahogy nem akarom/nem tudom...

10

Kislányoknál hány évesen kezd megjelenni a nemi illetve hónalj szőr mellnövekedés?

8éves a lányom szeptemberben tölti a 9-et. kb március óta látszott a cicije kezd nőni most a nyári szünetben már elég látványos a nemi szőrzete kezdetben kis pihe szerű fehéres volt most egyik hétről a másikra fekete hosszú és kezd sűrűsödni, hónalj szőr is így indult és kb 1hét alatt feketés kezd lenni ugyan csak még néhány szál de nagyon durva. kis vékony alacsony lány az osztályában a torna sor elején van 25kg. nekem 11évesen korom után jött meg de sokkal életrevalóbb voltam ő még olyan kis esetlen hogy kezdjem neki magyarázni ne is legyen durva de egyik percről a másikra megjön neki és hogy reagál azt sem tudja mi az. most olvastam a hónaljszőr után bármikor várható a menstruáció . Milyen szakrendelésre lehet elvinni ahol megnézik nem-e hormonzavar ?

14

Hogyan legyünk egy közösség, mint egy osztály?

Hellóbelló.

Gimiben most leszünk 9. osztályosak. A mi osztályunk sosem volt összetartó közösség, gyakori veszekedések a fiúk és a lányok között. Ezek a viszályok elég nagy hátrányokhoz vezettek, szóval valahogy változtatni kellene ezen, hogy ne szívjuk egymás vérét. Milyen módszerekkel lehetne összekovácsolni a közösséget? Úgy gondolom, hogy már a többség rendelkezik megfelelő intelligenciával és ők is belátják idővel, hogy ez így nagyon nem jó. Még három évet kell egy közösségnek lennünk, szóval minél előbb javítani kellene ezen a következő tanévben.

Előre is köszönöm, kellemes nyarat kívánok. 15/F

9

Lehet szerelem? 15l

Van egy srác akit 3 éve ismerek, az utóbbi fél évben rengeteget beszéltünk és jó barátok lettünk. Gyakran (szinte mindennap) beszélünk facebookon. Gyakran úgy ír mintha flörtölnénk.
Ma amikor jöttem haza angolról véletlenül. találkoztunk és hazakísért. Aztán behívtam (mert csak egyedül voltam otthon) és beszélgettünk, meg közvetlen mellém ült, amikor felállt fogta a kezem és húzott maga után én meg egy picit hátulról megöleltem. Aztán mennie kellett mert hamarosan hazaérnek és nem akartam hogy tudják hogy behívtam a srácot ( szerintük egyetemen kezdődhet szerelem).
Nemrég küldött üzit, hogy még 10 perc és történt volna vmi... :$
Nem akarom hogy szerelmes legyek, másra kell koncentrálnom (nyelvvizsga, suli), de egyre jobban kedvelem
Közben bűntudatom van hogy a szüleimnek nem mondtam el...
Pécsen lakom, a srác 20 éves (tudom idősebb jóval mint én)
És tudom hogy egy 20 éves mást vár el egy kapcsolattól, de én még nem lennék rá érett.
Szerintetek mit tegyek? Nagyon rosszul érzem magam hogy nem mondtam el a szüleimnek, de ha elmondanám még kevesebb teret kapnék.

13

Én reagálom túl, vagy ez tényleg nem normális?

Szeretem a rockot és a metált, de a szüleim emiatt gyakorlatilag kitagadnak. Nem kötöm az orrukra, hogy milyen zenét hallgatok, viszont néha szóba jött, vagy nem is tudom. Anyám azóta fenyegetőzik, hogy megtép, eltilt a géptől és nem találkozhatok a barátaimmal, ha még egyszer ilyen mocskot merek hallgatni, apám furcsán kezel. Azt hiszik, hogy ettől a zenétől majd helyes dolognak találom az öldöklést vagy ilyesmi, miközben ilyesmiről szó sincs! Külsőre sem vagyok extrém vagy polgárpukkasztó. Figyelmen kívül hagynám a zsörtölődéseiket, de marhára zavar, hogy minden adandó alkalommal lecsesznek és rossz embernek tartanak.

10

Szülők! Engednétek a 12 éves lányotoknak a szemceruzát?

23

Kamaszok! Ti szoktatok lassú/siros zenét hallgatni? 15/l

Lecives linkelnetek, akár privatba is..

17

Mit tanácsolnátok a 16 éves kamaszlányotoknak ezekben a hatalmas szerelmi problémákban? Mivel vigasztalnátok?

Másfél éve van egy barátja, nagyon sokat veszekszenek mindenféle apróságon, mindkettőjük elég féltékeny típus, a bolhából is elefántot csinálnak. Ha kicsit elmúlik a féltékenységroham, akkor más valami a bajuk, most pl. azzal bántotta meg a lányomat a barátja, hogy nem ment oda hozzá, nem is köszönt neki, csak bólintott és elment mellette, mikor épp a barátaival volt és mentek valahova. De a legnagyobb problémát egy másik lány jelenti, akivel nagyon sokat beszél és állítólag flörtöl a fiú, néha együtt is lógnak. Állítólag a fiú le se tojja a lányom, ha az a lány ott van és beszélget vele. De a lányom szereti és beleőrülne ha vége lenne a kapcsolatuknak. Bármit mondok, nem jó, hetek óta ezen idegeskedik és szomorú. Ti mivel vigasztalnátok? Mit mondanátok neki? Tanácsok?

6

Szerintetek mi számítana hasznos tevékenységnek?

Anyummal a múltkor azért veszekedtünk, mert szerinte nem csinálok semmi hasznosat. Megkérdeztem, hogy akkor mi az, ami szerinte hasznos, mire azt mondta, hogy a mozgás. (nem sport, arra nincs pénzünk, hogy órákra/edzésekre járjak) bevallom, nem igazán élvezek a tévé előtt állni, benne az ő DVD-jével, és közben ugra-bugrálni (tudom,a sport egészséges, meg stb, csak én nem élvezem(, de ha ettől jobb, akkor megteszem.
Biztos sokan írnátok a házmunkát, minden nap kiporszívózok, leviszem a kutyát meg a kukát, illetve a szelektívet, magam után elmosogatok és a saját szobámat viszonylag rendbe tartom.
Ezenkívül azt is mondta, hogy nincsenek barátaim, pedig van 2 barátnőm, akikkel szoktam is találkozni.
Kérlek segítsetek, írjatok dolgokat, hogy mit csináljak.
15/L

Ui.: Ezeken kívül olvasni és gépezni szoktam.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!