Találatok a következő kifejezésre: Melyik a módszer egy gyerek (1 db)

Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?

Legjobb válasz: Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.

én könyvekbõl tudtam meg anno régen...
Én sem sûrûn beszélgettem anyuval errõl a témáról.Sokat dolgozott egy két dolgot ha kérdeztem elmondott.De sose mondta hogy gyere kislányom már ideje lenne beszélgetni egy két intimebb dologról.Ennek ellenére úgy érzem eléggé felvilágosult vagyok, és amióta megvolt az elsõ nemi aktusom a barátommal (14 éves voltam, és védekeztünk:) nem bántam meg, de úgy érzem korai volt, de azóta is együtt vagyunk ) azóta mindent megtudok beszélni anyuval.Ha esetleg késik a menszim vagy más mint szokott.Vagy akár a szexrõl bármit.De úgy érzem hogy jobb lett volna ha sokat beszélgetünk ezekrõl a dolgokról és akkor szorosabb is lehetne a kapcsolatunk.Szerintem sokat jelent az hogyha tényleg mindenrõl beszélgetsz a gyerekeddel ami foglalkoztatja , és õszintén mondod el neki rá a választ.
Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.
én se tudtam ilyenrõl beszélni az anyámmal de még csak könyvet se adot meg semmi. ennek eredménye az h teljesen rossza a kapcsolatunk. azt h menstruálok fél évre rá tudta meg mikor is elkaptam egy fertõzést a sulis wctõl és az õ srgitségét kértem és nem kaptam. nah azota a magam lábán állok és semmiben nem kérem a tanácsát.ha véletlen mégis késöbb kezded el akkor azt áánlom h vegyél neki könyveket hasonlokat sokat megtud belöle és nem is érzi cikinek ha ugy látod elolvasta kérdezgesd h tetszet e neki vannak e kérdései vagy szüksége valamire. mond el neki h ha bármi problémája van forduljon nyugodtan hozzád. sok sikert
Nekem a legrészletesebben általános iskolában biológia órán magyarázták el, de osztályfõnöki órán is kaptunk tájékoztatókat (fiúk-lányok külön).
Sosem szabad elzárkózni a gyerektõl, mindig nyíltan kell válaszolni, és pont annyit kell elmondani ami az adott életkorban éppen szükséges. Viszont nem kell mindenben az iskolára várni.Nem a tanárok dolga, h felneveljék a gyereket.Meg mire az iskolában oda kerülnek, addigra úgyis tudják.Mi is tudtuk.Egy õszinte szülõ gyerek kapcsolatban ez nem lehet probléma. Ui:és nem baj, ha meztelen embert nem a TVben lát elõször!Jobb lenne ha természetesen hozzászokna, h kinek milyen.
A biosz órán tanultak nagyon hasznosak, de szerintem a szülõnek le kell ülni és megbeszélni mindent a gyerekkel.Nemcsak azt hogy hogyan "készül"a gyerek, azt is hogyan védekezzenek a nemkivánt terhesség ill.a fertõzések ellen.
Én azt tartom jónak (és igyekszem majd így csinálni), hogy a hagyományos értelemben vett fevilágosítás helyett kicsi korától folyamatosan beszélünk a dologról, mindig az õ korának megfelelõ mértékben és módon. Minden kérdésére így szeretnék válaszolni. Értem ezalatt azt, hgy ha mondjuk 4 évesen megkérdezi, hogyan került a kisbaba a néni pocakjába, akkor azt mondom neki, hogy a baba apukája tette oda, mert nagyon szereti a nénit, és ezértolyan szorosan összebújtak, hogy bele tudta tenni a babát, csak akkor még sokkal kisebb volt, és ott kell megnõnie, hogy megszülethessen. Ez nekünk lehet, hogy hülyén hangzik, de egy ekkora gyereknek szerintem elfogadható válasz. Ha nagyobb lesz és szóba kerül ilyesmi, akkor ismét elmagyarázom, az aktuális korának megfelelõen. Így megszokja, hogy kérdezhet, választ is kap, és beszélhetünk róla. És észre sem veszi, hogy akkor õ most fel lett világosítva, mégis tudni fog mindent.
Utolsó hozzászóló tökéletesen a lényegre tapintott, én is igy csinálom a lányommal és a fiammal is!
21:39-es ez nagyon beteeeeeg :P
Kösd be a netet, az a leg egyszerûbb.
http://bekex.hu/ssszorny/kepregeny/462 EZ A LEGJOBB MÓDSZER :D LÉNYEGRETÖRÕ ÉS EKÖZBEN MÉG "JÁTÉKOS" IS :DDDDDD
Engem elsõben az osztálytársaim 'világosítottak fel' de szerintem ezt nem kéne megvárni...
Hát én igazából minden honann kaptam felvilágositást Iskola, Bnök, Fiúk-Lányok egymásnak na és persze a legfontosabb Anyukám ! Iag hogy mindenhol mondtak mindent erröl arról de valójában soha sem értettem meg a zürösebb részeket csak anyukámtól aki ugye már majdenm csak leélte a fél életét és túl van mindenen !:) Szóval szerintem nekem ha lessz gyerekem én biztos hogy leülök vele és én saját magam mondok el neki mindent mert vannak akik nem túl gyorsan fogják fel a dolgokat és nem értik.Velem is ez volt asztán szép lassan rá is jöttem mindenre a beszélgetések alapján :) :)
Én felvilágosultan nõttem fel, 3 éves koromban már tudtam a lényeget (az én korosztályomnak írt könyvekbõl, amiket anyukám felolvasott, megmutatta, megbeszéltük.). Majd tiniként ellátott szakirodalommal, Spock bácsival kezdve. Szerintem ez volt a legjobb. Sose csaptak be, s ha akartam, kérdezhettem.
mindamellett hogy szerintem az iskolai felvilagositas baromsag, es a gyerekek ott nem nagyon mernek kerdezni sem, nehogy kirohogjek, ugy gondolom a szulko-gyerek kapcsolat miatt is fontos ez a megbeszeles, hiaba tud a gyerek "mindent", akkor csak at kell beszelni a dolgokat.
Szerintem is az a normális dolog, ha a gyerekek már egészen kis kortól is folyamatosan látják a szüleiket, és a viselkedésüket is. Ezen nem komolyabb akciókat értek - hanem azt, hogy együtt fürdenek, és megölelik, megcsókolják egymást. És persze a gyerek kérdéseire az õ szintjén válaszolni is kell. Vagy el is lehet játszani vele - mondjuk a babájával...
Elég szomorú, hogy sokan nem tudnak/tudtak beszélni otthon a szülõkkel errõl a támáról.Egy kis gyerek szinte ahogy beszélni kezd, érdeklõdik a gyerek születésérõl.A saját szintjén mindig õszintén kell válaszolni, mindig csak az igazat, és késõbb már nincsenek kellemetlen kérdések, mert addigra a szülõ is levetkõzi a szemérmességét.Segíteni kell gyerekeknek való felvilágosító könyvekkel, letenni olyan helyre, ahol biztosan a gyerek kezébe kerül a könyv.Ha a kettõt ötvözzük, biztosan nem lesznek kényes kérdések.
csak annyit szetetnék hogy annak a jó aki megtudja beszélni a szüleivel a dolgokat.én sajtos nemtudtam ha akartam volna se mivel az én szüleim elég korán meghaltak.anyát 9, apát 3éve vesztettem el, most 22vagyok.és csak azt tudom mondani becsüljétek meg ÕKET AMÍG LEHET.
Nekem egy (mostoha)noverem volt aki 4 evvel idosebb nalam...semmi nem ert varatlanul. Nem is emlekszem, hogy Anyuval leultunk volna "beszelgetni" hiszen o tudta, hogy tudom. Sosem eroltetett semmit es en sem. 20 elmultam pl. mikor elvesztettem a szuzessegem. Sosem kerdezte meg Anyam, hogy na tul vagyok-e mar a dolgon? V. mondjuk mig a csald allandoan piszkalt, hogy miert nincs meg baratom, Anyu bolcsen vart.... Nagyon jo kapcsolatom van vele. Barmit megtudok vele beszelni kotetlenul. Nekem is elmondhat barmit ami a ferje es kozte van. Szerintem a modszer az, hogy nincs modszer. Oszinten meg kell mondani, hogy mi a dorges ahogy irtak elottem kornak megfeleloen. A szexualitas kozponti tema mar 5 evesen is amikor egymasnak mutogatjak a vakarcsok kinek milye van.
úristeeeeeen

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamaszok. Nektek van olyan tanarotok akivel sokmindent megbesztek? 15/l

Ha igen akkor meselnetek a kapcsolatokról??

7

Mit gondoljak a legjobb barátnőmről? Ti mit gondolnátok egy ilyen lányról?

Mindketten 15 évesek vagyunk,gyerek korunk óta legjobb baratnők vagyunk.De ő 1 éve megváltozott de lényegében ugyanaz a lány maradt kedves jófej bolondos,de mégis sokat beszél a sexrol,pasikról,szopásrol,perverz dolgokról, persze én és a többiek ezt elhalgassuk mi is beszélunk ilyenekről,nevetunk jókat.
Eleggé szereti mutogatni magát,és feltünősködni is nagyon szeret.
Elmegy buliba akkor mindig iszik/berúg és fölszed valami pasit,persze kérdem tőle hogy több is lesz vagy csak kaland....ő csak azt mondja hogy ami ott történt az ott is marad.
Most hétvégem is elment buliba de én nem mentem vele mer családdal kirándulni mentünk,nagyon bánom hogy nem voltam vele.
A barátainktól elszkadt és összejött kb 5-6 fiúval táncolgattak meg minden de állítólag az egyikkel nagyon jóba és leszopta őt és sexeltek is.
Kérdeztem tőle mire jó hogy berúg és a pasik kihasználják őt csak annyit válaszolt hogy hogy ő ezt élvezi.
Tudja hogy meg kellene változnia de nem tud minden buli elott elmondja hogy nem pasizik...végül mindig pasiktól viszem haza őt.
Mit gondoltok róla?

15

Ti mit vesztek le a fiú viselkedéséből?

Van egy srác. Nem rég rám írt facebookon, hogy én ki vagyok. Beszéltünk 10 percet, azóta nem is írt.
Van egy csomó közös ismerősünk, és nem rég összefutottam velük egy másik városban. Nagyon feltűnően bámult, vagy 10 percen keresztül, jól megnézett magának. Volt egy másik fiú, aki beszólt nekem, én meg rávágtam egy választ, csak kicsúszott a számon, teljesen meggondolatlan mondat volt, és egy cseppet beégtem nála. Újabb 5 percen keresztül nézegetett, majd 3 asztallal arrébb ült 2 lány és 3 fiú társaságába, én meg maradtam ott azokkal, akikkel eredetileg is voltam. 2x elmentem előtte, akkor is figyelt.
Egyébként nagyon tetszik nekem a fiú. De ő olyan típus, hogy meg vannak érte őrülve a lányok, szóval szerintem csak egy vagyok a sok közül.
Vajon gondolhatott olyat, hogy: "Hmm. Nem rossz", vagy más okból stírölt? Vagy ezt csak bemesélem magamnak?

6

Mekkorára fogok nőni?

13 éves vagyok 164 centi anyum 160.cm apu 178.cm, testalkatilag apura hasonlítok tesóim 175-176 viszont ők féltesók és apjuk alacsonyabb volt. Szerintetek fogok még nőni? ÉS mennyit?

10

Kamaszok! Rátok mennyit költenek havonta a szüleitek általánosságban? Milyen az anyagi helyzetetek? (csak, hogy tudjak viszonyítani) Kort és nemet is írjatok!

15

A fiam beleszeretett a férfi magántanárába?

A fiam 18 éves,érettségi elött áll.A matek a gyengéje ,tavaly majdnem bukott ezért mindenképp szükség volt egy magántanárra.Hozzáteszem a fiam nem buta gyerek a többi tantárgyból szinte jeles,mrgbizható gyerek.A barátnőmnél érdeklődtem mert a lányának is hasonló problémái vannak.Õ ajánlotta a férfit..Egy 24 éves egyetemista srác aki szivesen korepetál matekból diákokat.A fiam eleinte ellenkezett de szükséges volt.Mikor elöször találkoztunk a sráccal meglepődtem hogy egy ilyen férfinak mi előnye származhat ebből..Jóképű,sportos az ember meg se mondaná róla,hogy homoszexuális..Pár alkalom utánfiammal egyre jobb viszonyuk lett.Naiv módon semmit nem vettem észre az egészből.Már a közösségi oldalon is egymással beszélgettek egésznap,mint kiderült sokszor mentek el együtt moziba kettesbe és szórakozni.Akkor tünt fel amikor a fiamat ő hozta haza egy buli után kocsival.A fiam kérlelte hogy maradjon itt vele de ezt annak tudtam be,hogy alkohol hatasa alatt állt..A fiamra jó hatással volt hiszen az épp bukást feltornázták az év végére négyesre amiért hálás is vagyok neki.Akkor tünt fel amikor a srác már nem is kért pénzt azért,hogy segitsen neki.Nagyon furcsa volt számomra.A fiamon sose vettük észre,hogy más lehet hiszen ő is egy férfias,sportos jó kiállásu gyerek igaz a lányokról sose beszélt..Amióta elkezdődött a nyári szünet mindennap ezzel az emberrel tölti az idejét.Tegnap mikor hazahozta a fiamat és elköszöntek egymástól láttam ahogy megcsókolják egymást..Sokkolt,nyelni nem birtam szó szerint..Nem vagyok rá büszke de amikor elment fürdeni megnéztem a telefonján a facebookos üzeneteket és megláttam amiket irtak egymásnak..Egyrészt megdöbbentem másrészt tudtam,hogy valaki vigyáz a fiamra.A sok sziven és szeretleket fura volt olvasnom..A fiam meglátta és én rákérdeztem.Elmondta,hogy már akkot tetszett a fiú neki amikor elöször belépett hozzánk..Mit tegyek?Engedjem nekik ezt a kapcsolatot?Vagy mondjam meg a férfinek,hogy ne jöjjön többet?

10

Magyarországon van kötelező szexuális felvilágosítás az iskolákban a kamaszoknak? Ha igen, akkor hanyadik évfolyam körül? Miről esik szó?

12

Kamaszok! Hol, hány évesen rúgtatok be először? :D

Vicces volt? Van valami sztoritok ezzel kapcsolatban? :D
Ill. ha rendszeresen isztok: szüleitek tudják?

31

Apám azt mondja idióta vagyok, és semmire nem fogom vinni az életben, me. Vettem az gyűjtött pénzemből egy drága telefont a legjobb, kiskori barátomnak névnapjára, és ő iszonyúan örült neki, sőt még meg is puszilt FIÚ LÉTÉRE. Igaza van? 14f

PH rol vettem a telót, hát tényleg 50 ezer ft felett volt, de én figy. dolgoztam azért a pénzért hónapokat. apám építkezéseket csinál, és betett mint segédmunkást, és nagyon sokat dolgoztam. akkor miért mondja hogy egy idióta vagyok? rosszul esik. anyám szerint azért mert félig zsidó. de most ez ok? most meg azt akarja hogy kérjem vissza, hát mondtam hogy FASZT, erre meg többé nem szól hozzám.

14f

23

Kamaszok! Valaki felismeri?

Valaki nem tudna megmondani aki jartas a vizi pipakkal kapcsolatba , hogy mennyi idos lehet? es egyeb informaciokat rolla?


2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!