Találatok a következő kifejezésre: Melyik a módszer egy (31 db)

Combra, fenékre, illetve vádlira szeretnek picit erösíteni. Hogy egy kicsit legyen "kövérebb" (izmosabb). Melyik a leghatásosabb modszer?

Legjobb válasz: én pár hónap alatt nagyon szép "izomvonalakat" csináltam vádlira és combra egy olyan módszerrel hogy: állj meg egy helyben. tedd a lábaidat egymás mellé párhuzamosan kb 15 cmre. vagy ahogy kényelmes ^^ és innen gugolj le teljesen (de nagyon lassan, úgy van hatása.) ne felejts el szünetet tartani, mert: 1: ha gyorsan csinálod, sokat akkor tönkrevágódik a térded =/ 2: az izomláz se valami elõnyös/kellemes dolog. remélem segítettem :) jó edzést ^^ L/15

én pár hónap alatt nagyon szép "izomvonalakat" csináltam vádlira és combra egy olyan módszerrel hogy: állj meg egy helyben. tedd a lábaidat egymás mellé párhuzamosan kb 15 cmre. vagy ahogy kényelmes ^^ és innen gugolj le teljesen (de nagyon lassan, úgy van hatása.) ne felejts el szünetet tartani, mert: 1: ha gyorsan csinálod, sokat akkor tönkrevágódik a térded =/ 2: az izomláz se valami elõnyös/kellemes dolog. remélem segítettem :) jó edzést ^^ L/15
A kérdező hozzászólása: koszi szepen, kiprobalom remelem nekem is bevalik majd :)
elõzõ válaszoló: mennyire kell leguggolni?teljesen vagy csak félig? ettõl tényleg vastagodhat a vádlim? elõre is köszi:)
hát én teljesen szoktam :P de ha vádlira gyúrsz akkor idõzz el (lassíts) középtájt:P és amikor legugolsz teljesen akkor rugózz. ez lazít egy kicsit nincs olyan nagyon megerõltetve az izom :) ha kérdés van nyugodtan tegyétek fel :P
nekem is ez a problémám, engem az érdekelne, hogy napi hányat csináltál belõle? tudom h régi kérdés, de remélem még elolvasod:)

169cm vagyok és 68 kiló, egy 10-est szeretnék ledobni magamról! Melyik a leghatékonyabb fogyókúrás módszer?

Szeretnék fogyni, de valamilyen koncepció szerint akarom végigcsinálni- így talán jobban be tudom tartani majd! Mit ajánlotok?

Legjobb válasz: a legjobb az 'odafigyelek-a-kajára-és-mellette-rendszeresen-mozgok' módszer. ezzel tudsz lassan (és épp ezért tartósan) fogyni. a gyorsfogyik több szempontból is ártalmasak.

a legjobb az 'odafigyelek-a-kajára-és-mellette-rendszeresen-mozgok' módszer. ezzel tudsz lassan (és épp ezért tartósan) fogyni. a gyorsfogyik több szempontból is ártalmasak.
A jellemzõ hízás teljesen egyedi dolog. A diétádat nem befojásolja. A lényeg hogy tudd miböl mennyit mikor eszel. Ha elhagyod a cukrokat a fehér pékárút és az esti nasit máris nagy lépést tettél. A rendszertelen étkezést oszd be pontos szakaszokra és több (6-8) kisebb mennyiségre. 3 étkezés után igyál 1 csésze sima zöldteát( ízesítheted édesítövel és citrommal). A mozgást pedig tedd rendszeressé heti 3 alkalommal.
A te esetedben a gyomorgyûrû vagy a vékonybél mûtét!

Szerinted melyik a legjobb módszer, ha face-en akarok felszedni egy csajt?

1. Bejelölöm, és ha visszajelöl, akkor chet-en megírom neki az előre megírt csajozós szövegemet. 2. Bejelölöm, és nem várom meg, hogy visszajelöljön, hanem egyből elküldöm neki az üzenetet, így érteni fogja, hogy megtetszett, és ezért jelöltem be. 3. Nem jelölöm be ismerősnek, csak egyszerűen írok neki, és lesz ami lesz, vagy válaszol vagy nem. Ki melyikre szavaz?

Legjobb válasz: Csak ha ronda vagy és szépnek hiszed magad az meg beképzeltségnek hat ami megint game over.

Csak ha ronda vagy és szépnek hiszed magad az meg beképzeltségnek hat ami megint game over.
4. Ne facebookon csajozz.
Kedves kérdezõ: Az ilyen értelmes emberek miatt tart itt Magyarország mint te, akik face-n akarnak csajozni. Vicc vagy!
"Menj ki a nagyvilágba" ...ahol ha ronda vagy, vagy legalábbis csak átlagos akkor annyi esélyed sem lesz, mint Magyarországon tisztességes úton meggazdagodni.
Hány éves vagy, 15-16?:) Egyik se jó módszer. Nem face-n kell csajozni! Töröld le magad fb-ról és menj ki a nagyvilágba:)
Második vagyok! Utolsó ez nem teljesen így van. Én se vagyok vmi szépség és mégis volt mostanában pár randim szép lányokkal. Az egész csak hozzáállás kérdése. Ha így állsz hozzá, akkor az érzõdik rajtad és nem fogsz egy lánynak se kelleni. Belsõre változz meg.
#37 Szintén cáfolom. Nekem egy 4 éves német juhászom van, sétáltatni is szoktam, de soha egy lány se mosolygott rám. Sõt, nemrég volt a szomszédban nyári munkán 2 lány, akik imádták, néha a kerítésen keresztül simogatták is, de amikor megláttak engem, mindig sietve elmentek.
A kérdező hozzászólása: Közben rájöttem, hogy teljesen m1, hogy hol csajozol. Sehol nincs nagyobb esély. Ha megtetszel neki, és megvan a kellõ kisugárzásod, akkor már csak nem kell kukának lenni. Ennyi kell. Bejöjj neki + kisugárzás. Az összes többi csak kis +.
Utolsó ez egyszerûen nem igaz. Elárulom az egyik legjobb módszert. Kutyasétáltatás. Persze ez csak akkor mûködik ha nem azért tartasz kutyát hogy be tudj csajozni. Nem vagyok egy szépség hangsúlyozom mégegyszer. De van egy nagyon jól nevelt, 2 éves labrador keverékem és nem mentem el még lány mellett úgy hogy ne mosolygott volna:) Plusz, ha a lány is kutyát sétáltat, akkor még könnyebb a dolgod. Persze most nem úgy kell ezt elképzelni hogy amelyik kutyás lánnyal egybõl leállok beszélgetni õ a bnõ jelöltem, mert nem:) Egyszerûen csak ismerkedni, beszélgetni kell és majd kialakul vmi ha ki kell alakulnia:) Ha tudnád hogy hány lánnyal ismerkedtem már így meg:)
Amúgy nem egyszerû a helyzet. Engem például van amelyik képem maitt szinten minden lány helyesnek lát, de a való életben meg rondnáak szerintem, nekem fb-n egy ronda csaj jött össze csak, de többé nem kérek ilyet. Nekem elég volt.
#14 Hanem hol? Diszkókban ahol az igénytelenség tombol? Az utcán ahol olyan brutális szûrõket állítanak fel a csajok, hogyha nem vagy tökéletes akkor kb mehetsz is?
Egyszerüen az a válasz hogy ne facebookon csajoz.
Nem tudom írták-e elõttem nem olvastam végig a kommenteket, de ha úgy írsz neki levelet, hogy nem ismerõsöd akkor az egyéb üzenetekbe teszi neki, amit nem feltétlenül olvas, lehet nem is tudja, hogy van olyan. Úgyhogy jelöld be és úgy írj neki, ha már mindenképp fészen akarsz csajozni.
Hát akkor tessék adott a válasz: Írsz neki egy levelet. "Szia. Egy buliban láttalak meg, nagyon csinos, szimpatikus lányak tûnsz, szívesen megismerkednék veled. Sajna a buliban csak egy pillanatra láttalak, nem volt lehetõségem odamenni akkor hozzád. Lenne kedved ismerkedni, beszélgetni" Na most hirtelen ez jutott az eszembe, de kis agyalással jobbat is lehet írni :D
Élõben sokkal nehezebb. Amúgy Inferno te is neten ismerkedtél szóval ez így kicsit ellentmondásos, nem? Azt mondtad a netesnek is jó vége lett, nem?
Én jól nézek ki! c(:
Utolsó elõttinek írom: Persze hogy elmentek a lányok. Gondolom simogatták, aztán mikor meglátták hogy kijön a gazda, elmentek, mert nem tudták h szabad-e egyáltalán simogatni. Úgy gondolkodtak, hogy lehet a gazdi nem szeretné ha simogatnánk és mivel kijöttél ezért inkább elmentek. De hangsúlyozom ez nem utcán történt hanem nálatok. Utcán teljesen más a helyzet. És az se mind1, hogyan sétáltatsz: húz a kutya, megy össze-vissza? Mert akkor persze h nem tetszik a lányoknak:) . Sokkal aranyosabb egy srác egy olyan kutyával amelyik szabadon sétál láb mellett, akin látszik hogy nevelve van. Vmit rosszul csinálsz.
Rájuk köszöntem mosolyogva, ebbõl nem hinném, h az jönne le, h olyat csináltak, amit nem szabad. Mindent meg lehet magyarázni, de nem biztos, h érdemes.
"Kisugárzás = van stílusa, jópofa, meg mer szólalni és nem csak hallgat mint egy kuka" Nekem van ilyen haverom akit mindenki elképesztõ viccesnek tart, bõven meg mer szólalni és viszonylag stílusos (persze márkás ruhára neki sincs pénze) Van is 500 lánybarátja, de ennyi. Friend zone. Semmi több, sõt neki kell asszisztálnia mikro össze akarják szedni a menõ csávót maguknak. Aki viccesnek abszolút nem nevezhetõ (pár gagyi "poénra" és altesti humorra (fingás) korlátozódik a "poénarzenálja), megszólalni meg tud, habár ennek a minõségét hagyjuk (hallod, g**i höhöhö kirájj vadjok ráj vadjoK" és a ruhái is extra b*zisak (metroszexuális a gyerek)
A kérdező hozzászólása: Kisugárzás nem egyenlõ azzal hogy valaki jól néz ki. Kisugárzás = van stílusa, jópofa, meg mer szólalni és nem csak hallgat mint egy kuka.
46-OS Válaszoló teljesen egyetértek veled.. Nekem is pont ez a véleményem errõl a Kisugárzás Témáról annak van kisugárzása aki 'Jól néz ki' a lányok szemében aki 'Nem néz ki jól' mint én annak nincsen hiába is írja ezt minden lány.. 17/F
Vagy az 1. vagy a 3.
Utolsó, nem kis igazság van abban, amit a linken írtál. Kár, h aki ronda, az semmire se megy ezekkel a tippekkel.
Én még egy lánynál/nõnél se vettem észre, h bármilyen kisugárzása lenne, nem hiszem h férfiaknál lenne különbség. Aki külsõ alapján szimpatikus, arra rámosolygok, aki nem, arra nem. Ez nem kisugárzás, hanem szépség és stílus kérdése. Mielõtt vki belekötne, párt nem a szépség alapján választanék.
Hidd el, létezik.
Jaj, hagyjuk már ezt a kisugárzás dumát! Olyan nem létezik, legfeljebb a csernobiliaknak van.
Mindent meg lehet. Azt is, hogy miért nem mosolyognka rád a lányok. És nem azért mert nem vagy az esetük. Egyszerûen csak a kisugárzásod rossz. Azon viszont csak akkor tudsz változtatni, ha fejben, gondolkodásmódban változol.
A kérdező hozzászólása: Egy buliban láttam meg, de csak egy pillantásra, majd véletlenül rábukkantam face-en. Ennyi a történet. Nem keresgéltem én senkit. De választ még mindig nem kaptam :D
Persze hogy csak facebookon tudod elérni a lányt, mert gondolom direkt elkezdtél keresgélni fb-on és nem is ismered. Felejtsd el a fb-ot, csak koppanni fogsz. Élõben kell ismerkedni nem fb-on. De ha azt akarod hogy elutasítson akkor hajrá, írj csak neki fb-on:)
Jó akkor érd el ott :D Aztán csak hajrá, taktikázz jól aztán instant win. Amúgy meg 4 467 014 feltett kérdés és alig tizede értelmes :(
Jól manipulálod és jól hazudsz? Gratulálok, ez az alapja egy tartós kapcsolatnak:)
Lehet trükközni meg jó dumával bevágódni neten, de az igaz, h egy randinál több úgyse lesz belõle, mert ha ronda vagy, élõben mindenképpen taszítani fogja a külsõd a lányt. Én már jó néhányszor jártam így.
Hát talán addig ha jól manipulálod meg jól hazudozol akkor nem fut el... Míg a valóságban esélyed nincs trükközni.
Ha face-n ismersz meg vkit azzal is találkoznod kell majd élõben. Jobb akkor ha 1 hónap fb-os beszélgetés után, fut el, miután meglát élõben?
Én megértem a face-es csajozást. Sokkal többet lehet ott taktikázni, a valóságban meg kb. ha jól nézel ki nyertél, ha ronda vagy mindegy mit teszel. (nagyon nagyot kell kompenzálnod)
Nekem volt ilyen ismerõsöm aki azt hitte hogy õ milyen szép, minden csajnál bepróbálkozott, de csak kapta a pofonokat. (legtöbbször csak képletesen, de volt aki tényleg lekevert neki egyet)
Akkor se face-n kell csajozni. Menj ki az életbe és ott.
A kérdező hozzászólása: Ezt ne itt beszéljétek meg.
A legjobb módszer: jól nézel ki a képeiden, aztán bejelölöd és írsz neki tetszõleges sorrendben.
Mondom, én se vagyok egy adonisz, de az elõzõ lányt neten ismertem meg és az elsõ randin volt csók is. Pedig sztem nem a külsõmmel vágódtam be nála:)
#16 Most komolyan, rondán mi más esélyed lenne? Neked könnyû nem vagy ronda, de ha valaki annak született annak vagy nagyon sok pénzzel kellene kompenzálnia vagy önfeláldozással (ami még rosszabb - alárendelni magad valami csajnak aki utána nonstop parancsolgat Te meg végzed a házimunkát meg melózol amíg õ a fodrászatban bohóckodik) Szóval ha ronda vagy muszáj trükközni. Valahogy el kell érni, hogy ne koptasson le rögtön, mert "fúj de ronda vagy". Márpedig ha valaki ronda annak minden csaj ezt mondja vagy ami még sértõbb hazudik egy másik kifogást.
A kérdező hozzászólása: 24 válasz, 1 használható komment. Inkább menjetek skypeolni, minthogy itt cheteltek. Egyébként meg azért jött szóba a facebook, mert a lányt aki megtetszett csak facebookon tudom elérni.
Sport? Jó ötlet már csak találni kellene egy jót :) Majd megnézem mik vannak... Az tuti, hogy csapatsportok kizárva nem leszek megint bûnbak... Voltam leget az általánosban...
Az a baj, hogy tényleg rosszul csinálhatta. De ez nem az õ hibája mivel vagy tízmillió hibalehetõség van és ha belefutsz legalább háromba akkor game over :D Kegyetlen dolog ez.
Vmit rosszul csináltál akkor:) . Erre nem tudok mást mondani.
Inferno21, én is csókolóztam már neten megismert lányokkal, mégse volt soha második randi, mert ronda vagyok, és a barátnõik elõtt már nem vállaltak volna fel.
Az önbizalom nem tanulható ez igaz. De fejleszthetõ és elõhozható. Kezdj el sportolni vmit, nekem az segített:)
Hát akkor szép kilátásaim vannak, mivel önbizalmam sosem volt (apám módszeresen rombolta, nehogy legyen) így nem tudom milyen érzés lehet ez. Rosszabb hír, hogy állítólag könyvekbõl nem tanulható hanem magától kellett volna, hogy legyen. Remek kilátások. Erre rápacsáltam. De egyszer õrülök meg az elsõ dolgom lesz felkeresni és megkínozni (visszaadni egy szeletét annak a töméntelen mennyiségû kínzásnak aminek alávetett)
Ez nem igaz. Sokkal könynebb élõben már a legelsõ pillanatban megfogni vkit, mint a neten sok beszélgetéssel. És elárulom, amíg ennyire nincsen önbizalmad, addig nem fogsz egy lánynak se kelleni. Nem azt mondtam hogy legyél nagyképû, az nem egyenlõ az önbizalommal, ez fontos!
De pont ezaz, hogy neten ismerkedtél. Mire találkoztatok meg tudtad fogni a jellemeddel. Ez az utcán lehetetlen, hacsak nem vagy gátlástalan. (mármint nem úgy ahogy érteni szokás hanem úgy hogy azt hiszed magadról hogy milyen menõ vagy - amolyan Johny Bravo stílusban, mindegy hányszor vernek le érte)
A kérdező hozzászólása: 3 válasz, egyiknek sincs köze a kérdéshez. Az ilyen értelmes emberek miatt tart itt Magyarország. Valahogy szûrni kéne ezeket....

Szerinted melyik a legemberibb módszer egy tyúk levágásához?

Legjobb válasz: Szólsz honvédségnek..kikötöd a lábánál fogva egy fához jönnek tankal rálõnek egyet majd a biztonság kedvéért rádobnak egy bombát vadászgéppel.

Szólsz honvédségnek..kikötöd a lábánál fogva egy fához jönnek tankal rálõnek egyet majd a biztonság kedvéért rádobnak egy bombát vadászgéppel.
Én baltával szoktam levágni, így legalább egyikünk sem szenved sokáig.
A kérdező hozzászólása: Te alapból vagy ilyen vicces vagy csak megjátszod?
kardal lesuhintod a fejit
Machetével vagy baltával elvágni a nyakat a tövénél, hogy minnél gyorsabb legyen a halála. Az ellen semmit sem lehet tenni, ha még ezután is szaladgál.
Na szép, csupa kb. 50%-os vagy rosszabb :D szóval olyan "vicceseket irogatós" emberek :D ha a kérdés komoly volt, én válaszolok: a nagymamámék késsel szokták elvágni a nyakát. Én nem bírom nézni :( Sajnálom a csibéket. Igazából nem tudok emberi módszert erre. Nem tudom meddig szenved ezzel a módszerrel, de nem sokáig. Úgy átgondolva a baltával tényleg nem szenved sokat. Én mindenesetre nem lennék képes levágni egy csibét, bár nem vagyok vega sem. De nem tudnám megcsinálni.
én elkábítanám olyan IZÉS vattával mint az állatorvos. egybõl elveszti az eszméletét és utána elvágnám a torkát és kivéreztetném így nem érezne semmit csak az a kérdés mit tesznek a vattára
Hát a komplett fejlevágás a leggyorsabb. Az elég gáz, hogy még így is vergõdik, de ekkor már nem él, szóval... Ellenben a torok elvágásánál a vérveszteségbe hal bele az állat, ami azért nem két pillanat.
"IZÉS" Ezt nem tudom mi lehet, de ajánlom a kloroformot, dinitrogén-oxidot (=kéjgáz). Ha be tudod szerezni... Ha nem, akkor marad a borotvaéles késsel való gyors lefejezés...

Ubuntuban vagy Linux Mint-ben melyik a jobb módszer egy program teljes eltávolítására, az apt-get vagy az aptitude parancs? Mert az aptitude a debian alap csomagkezelője és ezzel együtt az Ubuntu-é is.

Pl.: sudo apt-get purge csomagnév vagy sudo aptitude purge csomagnév

Legjobb válasz: Az aptitude talán kicsit "okosabb", de amúgy szinte ugyanúgy mûködnek, csak kicsit másképp. Pl. az apt-get autoremove-ot külön kell futtatni, de az aptitude eltávolítás alapból megteszi.

Az aptitude talán kicsit "okosabb", de amúgy szinte ugyanúgy mûködnek, csak kicsit másképp. Pl. az apt-get autoremove-ot külön kell futtatni, de az aptitude eltávolítás alapból megteszi.
A kérdező hozzászólása: Oké és kösz.
Synaptic?:)
A Debian (és az Ubuntu) csomagkezelõje a dpkg. Annak vannak frontendjei, például az apt-get vagy az aptitude. Én az apt-get remove --purge <csomag> használatával szoktam teljesen leszedni valamit, de máshogy is jó.

Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?

Legjobb válasz: Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.

én könyvekbõl tudtam meg anno régen...
Én sem sûrûn beszélgettem anyuval errõl a témáról.Sokat dolgozott egy két dolgot ha kérdeztem elmondott.De sose mondta hogy gyere kislányom már ideje lenne beszélgetni egy két intimebb dologról.Ennek ellenére úgy érzem eléggé felvilágosult vagyok, és amióta megvolt az elsõ nemi aktusom a barátommal (14 éves voltam, és védekeztünk:) nem bántam meg, de úgy érzem korai volt, de azóta is együtt vagyunk ) azóta mindent megtudok beszélni anyuval.Ha esetleg késik a menszim vagy más mint szokott.Vagy akár a szexrõl bármit.De úgy érzem hogy jobb lett volna ha sokat beszélgetünk ezekrõl a dolgokról és akkor szorosabb is lehetne a kapcsolatunk.Szerintem sokat jelent az hogyha tényleg mindenrõl beszélgetsz a gyerekeddel ami foglalkoztatja , és õszintén mondod el neki rá a választ.
Szerintem amit az iskolában elmondanak errõl, azt általában egy gyerek már tudja magától is (legfeljebb kevésbé szalonképesen megfogalmazva), és általában az ilyen felvilágosító órákon annyira zavarban vannak, hogy nem is mernek semmit sem kérdezni. Ha te is túl komolyan veszed ezt a témát, akkor szintén zavarban lesz, úgy fogja érezni, hogy ez egy olyan dolog, amirõl csak halálosan komolyan lehet beszélni, és esetleg fél is, hogy nem találja meg a megfelelõ szavakat a kérdéseihez. A legjobb, ha teljesen kötetlenül, lazán beszéltek otthon az ilyesmirõl is. Persze fontos, hogy a gyerek hamar tisztában legyen azzal, hogyan kell védekezni, és miért fontos, de felesleges ráijeszteni, a lényeg, hogy megértse, hogy bizonyos dolgokat intelligens, kultúrált ember megtesz egy nemi aktus során, más dolgokat pedig nem. És hát talán még azt is fontos vele megértetni, hogy ez nem verseny, mindennek eljön a maga ideje, és amit siettetnek, az sosem jó.
én se tudtam ilyenrõl beszélni az anyámmal de még csak könyvet se adot meg semmi. ennek eredménye az h teljesen rossza a kapcsolatunk. azt h menstruálok fél évre rá tudta meg mikor is elkaptam egy fertõzést a sulis wctõl és az õ srgitségét kértem és nem kaptam. nah azota a magam lábán állok és semmiben nem kérem a tanácsát.ha véletlen mégis késöbb kezded el akkor azt áánlom h vegyél neki könyveket hasonlokat sokat megtud belöle és nem is érzi cikinek ha ugy látod elolvasta kérdezgesd h tetszet e neki vannak e kérdései vagy szüksége valamire. mond el neki h ha bármi problémája van forduljon nyugodtan hozzád. sok sikert
Nekem a legrészletesebben általános iskolában biológia órán magyarázták el, de osztályfõnöki órán is kaptunk tájékoztatókat (fiúk-lányok külön).
Sosem szabad elzárkózni a gyerektõl, mindig nyíltan kell válaszolni, és pont annyit kell elmondani ami az adott életkorban éppen szükséges. Viszont nem kell mindenben az iskolára várni.Nem a tanárok dolga, h felneveljék a gyereket.Meg mire az iskolában oda kerülnek, addigra úgyis tudják.Mi is tudtuk.Egy õszinte szülõ gyerek kapcsolatban ez nem lehet probléma. Ui:és nem baj, ha meztelen embert nem a TVben lát elõször!Jobb lenne ha természetesen hozzászokna, h kinek milyen.
A biosz órán tanultak nagyon hasznosak, de szerintem a szülõnek le kell ülni és megbeszélni mindent a gyerekkel.Nemcsak azt hogy hogyan "készül"a gyerek, azt is hogyan védekezzenek a nemkivánt terhesség ill.a fertõzések ellen.
Én azt tartom jónak (és igyekszem majd így csinálni), hogy a hagyományos értelemben vett fevilágosítás helyett kicsi korától folyamatosan beszélünk a dologról, mindig az õ korának megfelelõ mértékben és módon. Minden kérdésére így szeretnék válaszolni. Értem ezalatt azt, hgy ha mondjuk 4 évesen megkérdezi, hogyan került a kisbaba a néni pocakjába, akkor azt mondom neki, hogy a baba apukája tette oda, mert nagyon szereti a nénit, és ezértolyan szorosan összebújtak, hogy bele tudta tenni a babát, csak akkor még sokkal kisebb volt, és ott kell megnõnie, hogy megszülethessen. Ez nekünk lehet, hogy hülyén hangzik, de egy ekkora gyereknek szerintem elfogadható válasz. Ha nagyobb lesz és szóba kerül ilyesmi, akkor ismét elmagyarázom, az aktuális korának megfelelõen. Így megszokja, hogy kérdezhet, választ is kap, és beszélhetünk róla. És észre sem veszi, hogy akkor õ most fel lett világosítva, mégis tudni fog mindent.
Utolsó hozzászóló tökéletesen a lényegre tapintott, én is igy csinálom a lányommal és a fiammal is!
21:39-es ez nagyon beteeeeeg :P
Kösd be a netet, az a leg egyszerûbb.
http://bekex.hu/ssszorny/kepregeny/462 EZ A LEGJOBB MÓDSZER :D LÉNYEGRETÖRÕ ÉS EKÖZBEN MÉG "JÁTÉKOS" IS :DDDDDD
Engem elsõben az osztálytársaim 'világosítottak fel' de szerintem ezt nem kéne megvárni...
Hát én igazából minden honann kaptam felvilágositást Iskola, Bnök, Fiúk-Lányok egymásnak na és persze a legfontosabb Anyukám ! Iag hogy mindenhol mondtak mindent erröl arról de valójában soha sem értettem meg a zürösebb részeket csak anyukámtól aki ugye már majdenm csak leélte a fél életét és túl van mindenen !:) Szóval szerintem nekem ha lessz gyerekem én biztos hogy leülök vele és én saját magam mondok el neki mindent mert vannak akik nem túl gyorsan fogják fel a dolgokat és nem értik.Velem is ez volt asztán szép lassan rá is jöttem mindenre a beszélgetések alapján :) :)
Én felvilágosultan nõttem fel, 3 éves koromban már tudtam a lényeget (az én korosztályomnak írt könyvekbõl, amiket anyukám felolvasott, megmutatta, megbeszéltük.). Majd tiniként ellátott szakirodalommal, Spock bácsival kezdve. Szerintem ez volt a legjobb. Sose csaptak be, s ha akartam, kérdezhettem.
mindamellett hogy szerintem az iskolai felvilagositas baromsag, es a gyerekek ott nem nagyon mernek kerdezni sem, nehogy kirohogjek, ugy gondolom a szulko-gyerek kapcsolat miatt is fontos ez a megbeszeles, hiaba tud a gyerek "mindent", akkor csak at kell beszelni a dolgokat.
Szerintem is az a normális dolog, ha a gyerekek már egészen kis kortól is folyamatosan látják a szüleiket, és a viselkedésüket is. Ezen nem komolyabb akciókat értek - hanem azt, hogy együtt fürdenek, és megölelik, megcsókolják egymást. És persze a gyerek kérdéseire az õ szintjén válaszolni is kell. Vagy el is lehet játszani vele - mondjuk a babájával...
Elég szomorú, hogy sokan nem tudnak/tudtak beszélni otthon a szülõkkel errõl a támáról.Egy kis gyerek szinte ahogy beszélni kezd, érdeklõdik a gyerek születésérõl.A saját szintjén mindig õszintén kell válaszolni, mindig csak az igazat, és késõbb már nincsenek kellemetlen kérdések, mert addigra a szülõ is levetkõzi a szemérmességét.Segíteni kell gyerekeknek való felvilágosító könyvekkel, letenni olyan helyre, ahol biztosan a gyerek kezébe kerül a könyv.Ha a kettõt ötvözzük, biztosan nem lesznek kényes kérdések.
csak annyit szetetnék hogy annak a jó aki megtudja beszélni a szüleivel a dolgokat.én sajtos nemtudtam ha akartam volna se mivel az én szüleim elég korán meghaltak.anyát 9, apát 3éve vesztettem el, most 22vagyok.és csak azt tudom mondani becsüljétek meg ÕKET AMÍG LEHET.
Nekem egy (mostoha)noverem volt aki 4 evvel idosebb nalam...semmi nem ert varatlanul. Nem is emlekszem, hogy Anyuval leultunk volna "beszelgetni" hiszen o tudta, hogy tudom. Sosem eroltetett semmit es en sem. 20 elmultam pl. mikor elvesztettem a szuzessegem. Sosem kerdezte meg Anyam, hogy na tul vagyok-e mar a dolgon? V. mondjuk mig a csald allandoan piszkalt, hogy miert nincs meg baratom, Anyu bolcsen vart.... Nagyon jo kapcsolatom van vele. Barmit megtudok vele beszelni kotetlenul. Nekem is elmondhat barmit ami a ferje es kozte van. Szerintem a modszer az, hogy nincs modszer. Oszinten meg kell mondani, hogy mi a dorges ahogy irtak elottem kornak megfeleloen. A szexualitas kozponti tema mar 5 evesen is amikor egymasnak mutogatjak a vakarcsok kinek milye van.
úristeeeeeen

Melyik a legjobb tanítási módszer Hogyan tanítsam egyedül a kutyám?

Kutyasuli nélkül akarom megtanítani mindenfélére. El?ször is az alapokra, marad, fekszik, ül, a behívást, láb melletti sétálást póráz nélkül. Kés?bb majd kicsit nehezebb trükkökre is, pl. tetszhalott, hempergés stb. Hogy tanítsam? Mennyi id?s korába kezdjük el? Decemberbe hozzuk majd el, akkor lesz 8 hetes. Akkor rögtön kezdhetem tanítani? Milyen jutalomfalat a legjobb? Esetleg tudtok videókat, weboldalakat amik segítenek a tanításban?

Legjobb válasz: Youtube-on ezer videót találsz, fõleg, ha angolul keresel, boltban is van egy rakás könyv a témáról, de könyvtárban is, vagy a neten. Könyvek közül nagyon tudom javasolni a 101 kutyatrükköt. Rögtön elkezdheted tanítgatni, persze, csak ne vidd túlzásba, öt perc elég neki alkalmanként, aztán majd lassan lehet növelni az idõtartamot, ahogy fejlõdik és megtanul tanulni. Jutifalatnak a legjobb a felkockázott virsli, sajt vagy párizsi, de az elõre gyártottak között is vannak használhatóak, például a Frolic, azt háromba-négybe is törheted, vagy ezek a hosszú lapok, azokat is szépen lehet adagolni. Az is jó, ha kevered, vagy váltogatod a jutifalatokat, úgy nem unja meg egyiket sem, csak arra figyelj, hogy ne azzal lakjon jól, mert ezek általában tényleg csak kiegészítésnek jók, nem teljes értékû táplálékok.

Youtube-on ezer videót találsz, fõleg, ha angolul keresel, boltban is van egy rakás könyv a témáról, de könyvtárban is, vagy a neten. Könyvek közül nagyon tudom javasolni a 101 kutyatrükköt. Rögtön elkezdheted tanítgatni, persze, csak ne vidd túlzásba, öt perc elég neki alkalmanként, aztán majd lassan lehet növelni az idõtartamot, ahogy fejlõdik és megtanul tanulni. Jutifalatnak a legjobb a felkockázott virsli, sajt vagy párizsi, de az elõre gyártottak között is vannak használhatóak, például a Frolic, azt háromba-négybe is törheted, vagy ezek a hosszú lapok, azokat is szépen lehet adagolni. Az is jó, ha kevered, vagy váltogatod a jutifalatokat, úgy nem unja meg egyiket sem, csak arra figyelj, hogy ne azzal lakjon jól, mert ezek általában tényleg csak kiegészítésnek jók, nem teljes értékû táplálékok.
A legjobb módszer a klikkerrel való tanítás (ezt bármelyik állatos boltba be tudod szerezni pár 100 forintért). Egyszerre csak 1 dolgot taníts neki, és késõbbiekben ismételd meg a régebben tanítottakat vele, hogy jobban benne azokban gyakorlatokba. A legjobb jutalom falat a karikára vagy kockára vágott virsli, párizsi, mert erõs és finom illata és nem kell sokáig rágnia, így nem fog belemerülni nagyon az evésbe. Szerintem mikor megkapod várj még a tanításával, mert késõbb sokkal jobb lesz a gazdi és kutya kapcsolat köztetek, és így könnyebb lesz tanítani. Legjobban a 101 Kutyatrükk címû könyvbõl tudod megtanulni, hogy hogyan is kezdj neki. Amit ezen az oldalon tölthetsz le: http://kisordog.netii.net/letoltesek/e-konyvek/101-kutyatrukk/ (nekem nagyon sokat segített a klikker és a könyv is, pedig a 15 éves kutyám nagyon makacs tanulás téren) Sok sikert! :)
http://www.youtube.com/watch?v=NDhdShn9RwA ez a videó ad pár jó tanácsot :)
Én csak annak javasolnám, hogy otthon maga nevelje a kutyáját, akinek van már tapasztalata. Elsõ kutyás számára érdemes a kutyaiskola, kölyöknél kutyaóvodával kombinálva. Ugyanis vannak szituációk, amit egy kevésbé tapasztalt nem tud tapasztalat hiányában megfelelõen lereagálni. Utána már hosszú-hosszú idõk múlva lehetne helyrehozni, amit elrontottál (ez már egyedül nem biztos menni fog). Arról az apróságról nem is beszélve, ha kimarad a szocializáció a fajtatársakkal vagy gyerekekkel (mert az nincsen otthon) szintén külön menet lenne jó pénzért, mert ugye nem vagy kutya rehabilitációra sem kiképezve. Gondolom nem egy mindenre támadó, agresszív kutyát akarsz nevelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Elolvastam a 101 Kutyatrükköt, nagyon jó könyv, az ott leírtak alapján próbálom meg tanítani. Utolsó, nem az elsõ kutyánk, már volt kettõ, de õket nem igazán tanítottuk. Õk "csak úgy voltak". De nagyon szerettük õket, az egyik 13 a másik 15 éves volt mikor meghalt. De szép és hosszú életük volt. Mindkettõ menhelyrõl lett elhozva még kölyökkorában. Van két gyerek, és a szomszédokba meg a környéken rengeteg másik kutya. Természetesen naponta többször lesz sétáltatva, úgyhogy találkozni, játszani fog más kutyákkal.

Melyik a legjobb fogyókúra módszer? Minden este futok kb 20 percet. Megpróbálok 6 után nem enni. A diétákat nem igazán szeretem, mert ott általában meg van adva, hogy mit egyek, és én csak azt tudom enni ami itthon van. :/

Legjobb válasz: Elõször is hanyagold a csokit, cukros üdítõket stb... Ha tényleg csak azt tudod enni, ami otthon van, akkor felezd meg az adagodat és egyszerûen ne egyél annyit. Ha teheted, akkor naponta 5x egyél keveset. Anyukádnak esetleg szólhatnál, hogy csináljon több halat vagy csirkét, mert te azt szereted.

Elõször is hanyagold a csokit, cukros üdítõket stb... Ha tényleg csak azt tudod enni, ami otthon van, akkor felezd meg az adagodat és egyszerûen ne egyél annyit. Ha teheted, akkor naponta 5x egyél keveset. Anyukádnak esetleg szólhatnál, hogy csináljon több halat vagy csirkét, mert te azt szereted.
A kérdező hozzászólása: Csokit, édességet azt nagyon ritkán eszek, üdítõitalokat sem iszom, csak ásványvíz vagy sima víz. Nagyon sokat számít, h szénsavas ásványvíz, vagy sima víz? Kb napi 2x-3x szoktam enni, de nem eszem tele magam. Van, h meg sem érzem, h ettem annyira keveset eszem.
Azzal csak rontasz a helyzeteden, ha 2x eszel naponta, mert akkor lelassul az anyagcseréd és a fogyás titka a gyors anyagcsere. Mondom, egyél legalább 5x naponta, de keveset. "és én csak azt tudom enni ami itthon van." - nem tudom, hogy ezt pontosan, hogy érted, de nem is akarok a magánéletedben vájkálni, de esetleg anyáddal együtt te is elmehetél akkor vásárolni és mondanád, hogy te mit szeretnél. Fogyókúránál sok fehérjét kell enni, tehát túrót, tojást, sovány húsokat, sajtokat.
A kérdező hozzászólása: arra értettem, h csak azt tom enni ami otthon van, mert nem engedhetjük meg magunknak. lehet, h te igen, de mi nem
Akkor egy kis elmélet: Amikor eszel, kalóriát viszel be a szervezetbe. Amikor energiát használsz el, akkor kalóriát használsz el, "égeted". Minél megterhelõbb egy tevékenység, annál több kalóriát éget. Pl. alváskor is elég néhány kalória, de nyilván elenyészõ mennyiség, sporttal sokkal több, a futást, úszást tartják a legjobb zsírégetõ mozgásnak. Na most, ha a szervezetnek energiára van szüksége, akkor nyilván a bevitt energiából (kalória) fog táplálkozni. Kivéve, ha nem viszel be annyit, amennyi kell neki! Akkor kénytelen lesz a tartalékokhoz nyúlni, tehát beindul a fogyás. Magyarul: ki kell derítened, hogy neked mennyi a napi kalóriaszükségleted, és onnantól már pofonegyszerû: kevesebb kalóriát kell bevinned ennél. http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Itt szépen ki tudod számolni, hogy mennyi kalóriára van szükséged alapjáraton, és hogy mennyit vigyél be, ha fogyni akarsz. Innentõl pedig mindegy, hogy azt a bizonyos kalóriát mivel viszed be, a lényeg, hogy ne lépd át a határt. Így simán megeheted anyukád fõztjét (de arra vigyázz, hogy ne egyél sokat, mert egész napra kell beosztani a "keretet"). Hogy miben hány kalória van, azt az élelmiszerek csomagolásán megtalálod (Energia: X kcal), de a neten is vannak jó kis kalóriatáblázatok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm...nagyon sokat segítettél mostmár jobban odafogok figyelni a kalória bevitelre :)

Egy teljesen üres szobában, van egy mágnes és egy vasdarab mi a biztos módszer, hogy megmond melyik a mágnes?

Semminek a segítségét nem veheted igénybe, csak azt a 2 dolgot használhatod semmi mást

Legjobb válasz: Az egyiket leteszem a padlóra, a másikat marokba fogom. A kezemben lévõ végét közelítem a padlón lévõ végéhez, közepéhez. Ha mindenütt vonzást érzek, akkor a mágnest fogom. (Ha a vas lenne a kezemben a "másiknak" csak a végén lenne vonzás.) Világos a válasz?

Az egyiket leteszem a padlóra, a másikat marokba fogom. A kezemben lévõ végét közelítem a padlón lévõ végéhez, közepéhez. Ha mindenütt vonzást érzek, akkor a mágnest fogom. (Ha a vas lenne a kezemben a "másiknak" csak a végén lenne vonzás.) Világos a válasz?
hát a vasnak más a színe mint a mágnesnek:Dés mivel neme gy mágnesezett vasdarabról és egy sima vasdarabról van szó , nem köthetsz bele:D
ha nem vonzza a vasat, akkor az nem is mágnes
A kérdező hozzászólása: ugyértem a cas nem vonza magához a mágnest
nem értitek , hogy attól , hogy vonzza a mágnes a vasat attól még nem tudod eldönteni melyik a mágnes:D
Addig csapkodom õket egymáshoz, amyg az egyik eltörik. Ha a két töredék darab nem vonzza vagy taszítja egymást, akkor az a vas. A mágnes darabjai irányuk szerint vagy vonzanák, vagy taszítanák egymást.
a vasnak és a magnetitnek (mágnesnek) más a színük, testsûrûségük. aki ért hozzá az érzékszerveivel pöpec módon meg tudja állapítani melyik melyik.
A mágnes közepe elvileg nem vonzza a vasat. T akakba rakod a két rudat. Ha vonzzák egymást, akkor a T szára a mágnes, ha nem történik vonzás, akkor a T teteje a mágnes.
A kérdező hozzászólása: de se cérnát nem szabad igénybe venni se a föld másgneses energiáját
A kérdező hozzászólása: várjál rosszul mondtam, nem vonza a mágnes a vasat honnan látom hogy melyik vonza a másikat?
Ha egy cérnaszálra függesztjük õket, akkor amelyik mágnes, az befordul az észak-déli irányba.
Szerintem sehogy nem lehet megtudni.
igen , de ez ilyen kiskapus válasz:D, ha van megoldás akkor , biztos egyértelmûbb:Dja és akkor szabad a gazda kedves kérdezõ:D
Ó, a középiskolai fizika órák... ezt a tanár "ébresztõ" gyanánt adta fel nekünk, de nem hozott sokakat lázba (fõleg úgy nem, hogy alig hangzott el a kérdés, valaki benyögte a választ). Még a régebbi Rébusz és hasonló gondolkodtató feladatok gyûjteményében is benne volt. Gondolkozz egy keveset, rá fogsz jönni! Nem nehéz. (Eredetileg nem mágnes- és vasrúddal van a szöveg?)
A kérdező hozzászólása: Én sem tudom a választ És igen rúdról van szó
Egyszerû, a mágnes vonzza a vasat.
A kérdező hozzászólása: utolsó: ebbõl még semmit nemtudtam meg, kicsit gondold át a választ
megfogod mind a kettõt és megnézed melyik vonzza a másikat
A kérdező hozzászólása: mind2 vonza a másikat
Így van. Az egyiket szépen végighúzom a másikon. Ha a vonzás végig egyenletes, a mágnest húzom a vason. Ha a végeinél erõsebb a vonzás a vasat húzom a mágnesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!