Találatok a következő kifejezésre: Melyik a módszer (353 db)

Szerintetek melyik a jobb az ELO módszer vagy a Kreatív nyelvtanulási módszer?

A cél középfokú nyelvvizsga. Van rá esélyem ezekkel a módszerekkel? Mi a véleményetek, tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Amelyik élõ, lélegzõ tanárt foglal magában, az a jobb módszer. Egyébként ha csak online tanulsz, akkor az internet tele van ilyen anyagokkal tök ingyen.

Amelyik élõ, lélegzõ tanárt foglal magában, az a jobb módszer. Egyébként ha csak online tanulsz, akkor az internet tele van ilyen anyagokkal tök ingyen.
a kreatív-ban sok olyan dolog van, amit nem is úgy használnak a valóságban. tapasztalatból írom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! Igen, jelenleg ilyenre van lehetõségem. Tudsz mondani példát, mert én csak olyat találtam amiért fizetni kell... Köszi
Ja ELO!!! Kezdõ, haladó, középhaladó=150.000, vagy több? Nagy vackok? Kreatívnyelv a nyerõ! Nincs olyan benne ami nem kell! Ritka az olyan tanár, aki hatékonyan halad. Általában úgy mennek oda, hogy beszélik a nyelvet és csak vizsgahelyzetre készítenek fel! Elõszõr kreatívnyelv, aztán tanár! De méginkább kreatívnyelv, idegennyelvi csatorna és egyebek, aztán tanár, különben úgysem lesz belõle nyelvvizsga!

Melyik a legjobb angol tanulási módszer és menyit tanuljak?

Legjobb válasz: A legfontosabb, hogy nincs egy módszer, hanem kiegyensúlyozottan kell tanulni. Tehát szavakat is kell tanulni és ismételni napi rendszerességgel, olvasni is kell, és a beszédértés fejlesztéséhez filmet is érdemes nézni vagy rádiót hallgatni, meg nyelvtani gyakorlatokat megoldani. Az ilyen "megtanultam angolul úgy, hogy sokat néztem tévét" típusú sikertörténeteket nem kell elhinni. Ilyen módszerekkel fejleszthetõk egyes részképességek, mások viszont nem. A nyelvtan is fontos, a szókincs is fontos és a beszédképesség is fontos.

A legfontosabb, hogy nincs egy módszer, hanem kiegyensúlyozottan kell tanulni. Tehát szavakat is kell tanulni és ismételni napi rendszerességgel, olvasni is kell, és a beszédértés fejlesztéséhez filmet is érdemes nézni vagy rádiót hallgatni, meg nyelvtani gyakorlatokat megoldani. Az ilyen "megtanultam angolul úgy, hogy sokat néztem tévét" típusú sikertörténeteket nem kell elhinni. Ilyen módszerekkel fejleszthetõk egyes részképességek, mások viszont nem. A nyelvtan is fontos, a szókincs is fontos és a beszédképesség is fontos.
A mennyiségrõl meg annyit, hogy napi 1 óránál kevesebbet nincs értelme, 2-3 óránál többet meg nem lehet bírni. Persze ha nem jársz iskolába vagy nem dolgozol, akkor lehet többet is, de csak sok önfegyelemmel.

Próbált valaki úgy tanulni, hogy felolvasta és felvette a könyvet majd mélyen ellazult állapotban visszahallgatta? Működik ez a módszer? Esetleg van valakinek felvett hanganyaga, amit már felvett?

Legjobb válasz: Én már próbálkoztam vele, de nem túl nagy sikerrel, de mûködõ módszer. Reál tantárgyakkal viszont nem igen mûködik.

Én már próbálkoztam vele, de nem túl nagy sikerrel, de mûködõ módszer. Reál tantárgyakkal viszont nem igen mûködik.
A kérdező hozzászólása: Én nyelveket akarok tanulni, azt mennyire lehet?
mi az, hogy "felolvasod a könyvet"? Felolvasol hangosan 100 oldalt anélkül, hogy értenéd? És akkor ha ezt visszahallgatod az mire jó? Mellesleg tudod milyen lesz ennek a minõsége? Állandóan félreolvasod majd meg ilyenek. mire elkészül a felvétel lemegy a nap. És mi az hogy mélyen ellazulva? A tanulás az agy dolgoztatása. Az aktivitást nem lehet kiváltani hipnotikus hülyeségekkel
próbáltam csak annyi volt vele a baj hogy egy idõ után hallgattam és már nem is emlékeztem mit is hallgattam meg :) )
Én irodalomra volt amikor így tanultam verset, hát a véleményem róla... isis Igazából hamarabb megtanultam a verset, de nekem valamiért ez olyan furcsa volt.

Melyik a leghatásosabb módszer a csótányok ellen?

Nem sok a csótány de azért akad néhány.

Legjobb válasz: Takarítás, tisztaság, ez tuti módszer...

Takarítás, tisztaság, ez tuti módszer...
A költözés... Én ezt választottam, mert nem bírtam tovább... Elõtte ezeket a módszereket próbáltam, hátha neked beválik valamelyik: -erõs rovarirtó spray -eukaliptusz olaj -nyers uborka szeletek -rovarirtó cég hívása, ezt ajánlom igazán, hátha beválik. A nagy-nagy tisztaság ellenére is megjelennek sajnos...
ha panelban laksz, a szellõzõkre tegyél szúnyoghálót ......nekünk bevállt
A kérdező hozzászólása: #1 A takarítás, tisztaság nem tuti módszer, mert hosszú évek óta élek ugyanolyan "tisztasági" körülmények között és mégis kb. két éve egyik napról a másikra megjelentek. #2 A nyers uborkaszeletekkel mit csinálsz és hol csinálod? #3 Ezt kipróbálom. Köszönöm De ha van még más ötlet is, kíváncsian várom.
A csótányok elszaporodása jelentõs veszélyeket hordoz magában. Mivel a csótányok olyan betegségeket is hordozhatnak magukban illetve magukkal, amelyek az emberre is veszélyesek. Leghatékonyabb írtás a géles megoldás, mivel a méreg nem azonnal öli meg õket. A csótányok pedig egymás tetemét is felfalják, ezzel megeszik a mérget is. Így magukat teszik el láb alól. Sajnos a gélt betiltották idehaza, csak engedéllyel vásárolható a bábolnától és jó drágán. De azért beszerezhetõ néha.
A kérdező hozzászólása: Hali Milyen gél ez? Menyibe kerül? És legfõképp: Miért tiltották be?
http://www.gondosgazda.hu/termek.php?product=600_fovalcsotan.. Én ezt a csótányírtó gélt rendeltem neten.Nekem nagyon bevált, a szer különbözõ helyekre történõ lefecskendezése után másnapra döglött csótányokat találtam azokon a területeken. Írtás elõtt minden lehetséges bejutási lehetõséget megszüntettem.Hál isten, azóta nem találkoztam csótánnyal a lakásban.
Ne vásárolj bio csótányirtót (papírdobozba beleragad)mert az csak vonzza az állatokat, az illata a környékeden lévõ összes csótányt odavonzza. A legjobb megoldás volt nálunk amikor rovarirtós ember gélezte a lakásunk.

Melyik a leghatásosabb tanítási módszer?

Ilyenre gondolok mint a klikker.

Legjobb válasz: Minden kutya más, ezért ugyanazt a módszert nem lehet mindegyikre ráhuzni.

Minden kutya más, ezért ugyanazt a módszert nem lehet mindegyikre ráhuzni.
Ha jól klikkerezel, nem kell jutifalat, sima tápért is megcsinálja.
Annyira besz.rok, hogy adok egy normális, elég alapos választ csupán segítõ szándékból, és valami id.óta lepontoz azért, mert egy tudatlan p.raszt és ettõl többnek érzi magát, vagy simán kr.tén és ez szórakoztatja. Gratulálok, az emberi faj éke lehetsz.
Én is táppal klikkerezek (azzal, amit egyébként a táljából enne meg). És Little Rednek mondom, hogy nem a tápért csinálja, félreérted. A klikkert és a jutalomfalatot csak a tanításhoz és a pontosításhoz használjuk. Egyfajta kommunikációs eszköz a klikker és a kaja párosítása. Hatékonnyá és egyszerûvé teszi a beszélgetést a kutyával. Amikor már tudja a trükköt, akkor nincs rá tovább szükség, megcsinálja csak azért is, mert a gazdi mondja. Addig kell csak, amíg elmagyarázom neki, hogy mit szeretnék.
Határozott, kitartó, türelmes gazda és jutalomfalat, a többi már csak körítés meg opció.
Attól függ mire. Szabályokat nem lehet jutalmazással tanítani, trükköket annál inkább, arra a klikker vagy klikkerszó nagyon hatásos tud lenni. Határozottan és következetesen kell a kutyát mind nevelni, mind tanítani.
Kinek mi jön be. Én se klikkert nem használok, se jutifalatot. Szeretném, ha a kutya nem azért csinálná meg, h kapjon kaját, hanem azért, mert azt AKAROM, h megcsinálja. Egyszerre használom a pozitív- és a negatív visszajelzést. Ha valamit jól csinál akkor nagy simi és dícséret. Ha valamit elront amit már tud, akkor pedig változtatok a hangomon és a kisugárzásomon, h ne örömködjön magának.
Klikker!!!!!!xDD

Melyik a legjobb évszámtanulási módszer?

Megkaptuk az összes évszámot törib?l, 5-t?l 8-ig. Nem akar sehogysem a fejebe ''menni''. Holnap írunk bel?le. Van kb. 100 évszám és 10-et kérdez a tanár. LÉGYSZI SEGÍTSETEK!!!! Fontos!!!!!!

Legjobb válasz: Bocsi, hogy ezt kell mondanom, de erre szerintem még a legspécibb évszámtanulási módszer is kevés lenne 100 évszám megtanulásához. Már alapból nem volt jó ötlet hogy egy napra hagytad az összeset...Mert ha egyszerre akarod begyömöszölni tuti össze fogod keverni.

Bocsi, hogy ezt kell mondanom, de erre szerintem még a legspécibb évszámtanulási módszer is kevés lenne 100 évszám megtanulásához. Már alapból nem volt jó ötlet hogy egy napra hagytad az összeset...Mert ha egyszerre akarod begyömöszölni tuti össze fogod keverni.
minek az évszámokat bemagolni? még mindig vannak ilyenek akik ezzel szivatják a diákot? érettségin az atlaszban benne van az összes évszám és meglehet nézni
Én úgy tanulom meg az évszámokat, hogy azon a dolgon kívül még mi történt abban az évben, vagy az azutánikban. Például: 1989-Rendszerváltás ; 1989-Az utolsó Trabant gyártása (+2 év)
Csinálj belõlük pókerlapokat, és játsz pénzben :D
Próbáld meg kötni vmihez, vagy összekapcsolni õket. Pl én anno megjegyeztem, hogy 1038-ban halt meg István. Ebbõl már tudtam, hogy 1083-ban avatták szentté, mert csak meg kell cserélni az utolsó két számjegyet:) Az utolsó két számjegyét pl kösd vmilyen dátumhoz (szülinap, névnap), az évszázadot meg azért el tudod helyezni:) Olyat is lehet pl, hogy matematikai dolgokat keresel benne. Valami számtani sorozatot pl (1234 - növekvõ számok-, bár nem tudom ekkor volt-e vmi:D)
Hozzáteszem: nincs lehetetlen...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Am nem az utolsó napra hagytam, már tanulom egy ideje, de sehogysem tudom megjegyezni! :S
Na, hogy sikerült?
Keress matematikai összefüggéseket; bontsd prímtényezõk szorzatára az egyes számokat próbaosztásokkal, amiket számológéppel végzel el!
Nézz utána, hogy az egyes évszámok milyen nevezetes matematikai sorozatokban szerepelnek! Itt lehet megnézni: http://www.research.att.com/~njas/sequences/
A kérdező hozzászólása: Elég gyatrán sikerült és megint meg kell majd írnunk! :(

Melyik a legjobb tanuási módszer?

pl. angol szavak tanulására, történelem leckékre, mert nekem a magolás nem igazán vált be.Ti milyen módszerrel tanultok?

Legjobb válasz: bocs, tanulási módszert akartam írni :D

A kérdező hozzászólása: bocs, tanulási módszert akartam írni :D
mind map-nak hívják a rajzolóst, bõvebben: http://www.diszlexia.hu/Cikkek/mindmaptani.pdf
A szavakat magold be, mert kell a szókincs, ha beszélgetni akarsz. Játssz sokat angol nyelvû játékokkal, én rpg-kbõl tanultam angolt :D (Baldur's Gate 1+2 :D) A törit meg át kell látni. Kell valaki, aki rendesen elmagyarázza, ha te nem érted meg magadtól.
Bár értem mit írt az utolsó elõtti válaszoló, mégis kíváncsi lennék egy ilyen kidolgozott remekmûvére:) Megtennéd h felteszed vmi oldalra?:) )
Nincs legjobb tanulási módszer, mert más egyénnél más válik be. Szöveg bemagolásánál a legjobb módszer az, ha a szöveget egyszerre hallgatják és olvassák (pl.: felolvasod diktafonba, aztán visszahallgatod, követve szemmel a szöveget). Értelemszerû tanulásnál jó módszer pl. a szöveg tömörítése: összefoglaló jegyzetet írni belõle, abból aztán még kisebbet, míg elõadást nem tudsz tartani a témáról. Szavak magolásakor beválik pl., ha elolvasod a szavakat, majd feladatot oldasz meg (pl. felsorolva a magyar szavak, és ki kell találnod az angolt, pl. a szótárfüzet egyik oldalát letakarva). Az a lényegm higy az aktív módszerek (megpróbálod felidézni a megoldást) jobbak, mint a passzívak (elolvasni x-szer).
A törit megpróbálhatod úgy, hogy lerajzolod. Elõször kiemeled a lényeget a könyvben, utána a lényegbõl megpróbálsz meghatározni kb. 4-6 kulcsszót. Ha ez mind megvan, akkor jöhet a rajz: egy A/4-es lap közepére írd fel a lecke címét, karikázd be, majd az óramutató járásával megegyezõ irányba kezdj el a karikából kiindulva "csápokat" rajzolni, belülrõl kifelé vékonyodjanak. Annyi csápot rajzolsz, ahány kulcsszót határoztál meg, és a csápok kb. egyenlõ távolságra vannak egymástól. Mindegyik csápra ráírod az adott kulcsszót, és a csáp végébõl további vonalakat húzogatsz; annyit, amennyi jellemzõt meg akarsz tanulni. Ezeknek a vonalaknak a végéhez pedig odarajzolsz valamit, ami egyértelmûen kifejezi a megtanulandó dolgokat. Remélem, érthetõ. Ha nem, akkor megpróbálok beszkennelni egy kidolgozott "remekmûvet".
Angolhoz van a http://www.quizlet.com oldal, regisztrálni kell, beírod magadnak a megtanulandó szavakat és magyar megfelelõjüket vagy szómagyarázatukat, és az oldal többféle módon gyakoroltatja, amíg nem tudod. Szavakat a szövegek olvasásával érdemes tanulni, lehet cédulákra írni õket két oldalra két nyelven és akár 5 perc alatt is, buszon is, kikérdezni magadat, amit már tudsz, félreteszed. Ha van idõd, mondatokba foglalhatod õket, lehetõleg úgy négyet egy abszurd mondatba, hogy mókás legyen. Hangosan célszerû kiejteni. Töribõl minimum alá kell húzni a lényeget, de én ki is jegyzeteltem a könyvet. Fel kéne mondani, ha másnak nem, magadnak. A leckék végén lévõ kérdésekre válaszolni.És persze tovább olvasni a témáról.
Én "lefotózom" a szavakat, mondatokat. Vizuális típus vagyok és a képet felidézve jutnak eszembe a dolgok. Ha ez neked nem válik be, akkor próbálj meg hallgatás után tanulni. Mondd fel az anyagot mp3ra :) Sokan csinálják ezt:) Sok sikert!
Olyan nincs !!! :D Marky
az angolt úgy tanulom, hogy leírom egymás után az adott szót, nah így tuti nem felejted el! ;)

Combra, fenékre, illetve vádlira szeretnek picit erösíteni. Hogy egy kicsit legyen "kövérebb" (izmosabb). Melyik a leghatásosabb modszer?

Legjobb válasz: én pár hónap alatt nagyon szép "izomvonalakat" csináltam vádlira és combra egy olyan módszerrel hogy: állj meg egy helyben. tedd a lábaidat egymás mellé párhuzamosan kb 15 cmre. vagy ahogy kényelmes ^^ és innen gugolj le teljesen (de nagyon lassan, úgy van hatása.) ne felejts el szünetet tartani, mert: 1: ha gyorsan csinálod, sokat akkor tönkrevágódik a térded =/ 2: az izomláz se valami elõnyös/kellemes dolog. remélem segítettem :) jó edzést ^^ L/15

én pár hónap alatt nagyon szép "izomvonalakat" csináltam vádlira és combra egy olyan módszerrel hogy: állj meg egy helyben. tedd a lábaidat egymás mellé párhuzamosan kb 15 cmre. vagy ahogy kényelmes ^^ és innen gugolj le teljesen (de nagyon lassan, úgy van hatása.) ne felejts el szünetet tartani, mert: 1: ha gyorsan csinálod, sokat akkor tönkrevágódik a térded =/ 2: az izomláz se valami elõnyös/kellemes dolog. remélem segítettem :) jó edzést ^^ L/15
A kérdező hozzászólása: koszi szepen, kiprobalom remelem nekem is bevalik majd :)
elõzõ válaszoló: mennyire kell leguggolni?teljesen vagy csak félig? ettõl tényleg vastagodhat a vádlim? elõre is köszi:)
hát én teljesen szoktam :P de ha vádlira gyúrsz akkor idõzz el (lassíts) középtájt:P és amikor legugolsz teljesen akkor rugózz. ez lazít egy kicsit nincs olyan nagyon megerõltetve az izom :) ha kérdés van nyugodtan tegyétek fel :P
nekem is ez a problémám, engem az érdekelne, hogy napi hányat csináltál belõle? tudom h régi kérdés, de remélem még elolvasod:)

Melyik a legbiztoságosabb fogazásgátló modszer?

Legjobb válasz: Sztem, a tabletta. De mindenkinek más és más módszer felel meg a legjobban.

Sztem, a tabletta. De mindenkinek más és más módszer felel meg a legjobban.
A kalmopyrin! Szorosan a két térd közé téve!!!
Ha azt mondod: NEM!
Volt egy nagyon aranyos nogyogyaszom, o mondta mindig: "Kislanyom a legjobb fogamzasgatlo az algoprin terd köze szoritva"
A kérdező hozzászólása: akor oké :) köszi a választ :)
16éves korom óta szedek tabit...hogyne írná fel...
A kérdező hozzászólása: Mivel még barátnöm nem töltöte be a 18-at igy szerintem nem kaphat tabit gondolom ijenkor marad az ovszer nem ? vagy a doki igyis felirja neki ?
*megbízom :)
Azt mondják, hogy ha tabit és gumit is használsz, az tuti biztos, mert nemcsak teherbe nem fogsz esni, hanem a nemi getegségektõl is védve vagy. Én mondjuk csak gyógyszert szedek, óvszert csak hébe-hóba használunk. Szerintem nem kell félni akkor sem, ha csak az egyike használod. Persze guminál elõfordulhatnak balesetek, én jobban megbítom a gyógyszeremben.
most kalmopirin vagy algopirin??? :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!