Találatok a következő kifejezésre: Melyik a könyv (840 db)

Ottó kedvenc olvasmánya a nyolckötetes Matematikai Enciklopédia. Mind a nyolc kötet sorszámozott és egyforma vastag. Ottó ennek a nyolc könyvnek külön polcot készített, melyen a könyveket a sorszámuknak megfelelő sorrendben tárolja. (Töbii lent)?

Egyik alkalommal öccse is belenézett a könyvekbe és úgy rakta azokat vissza a polcra, hogy minden könyv a helyére vagy azzal közvetlen szomszédos helyre került vissza. Hány különböz? sorrend alakulhatott ki a polcon, miután Ottó öccse visszatette a nyolc könyvet a polcra? Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: Az elsõ könyv 2 fajta helyre kerülhet (elsõ vagy második polc) a 2. könyv úgy,szintén, hiszen bár önmagán kívül 2 szomszédja van, de abból a helybõl az egyik már foglalt. Így haladunk egészen a 7. könyvig. Az utolsó könyvnek már fix a pozíciója. Azaz a variációk száma 2 a hetediken = 128.

Az elsõ könyv 2 fajta helyre kerülhet (elsõ vagy második polc) a 2. könyv úgy, szintén, hiszen bár önmagán kívül 2 szomszédja van, de abból a helybõl az egyik már foglalt. Így haladunk egészen a 7. könyvig. Az utolsó könyvnek már fix a pozíciója. Azaz a variációk száma 2 a hetediken = 128.

Melyik a könyv elsõ része?

Van a Szürke 50 árnyalata, szabadság 50 árnyalata és a (nem jut eszembe hirtelen :/ ) Melyik az elsõ része? Mert 2 embert kérdeztem egyik sem ugyan azt mondta.

Legjobb válasz: az elsõ a szürke 50 árnyalata második a sötét 50 árnyalata és a szabadság 50 árnyalata a harmadik

az elsõ a szürke 50 árnyalata második a sötét 50 árnyalata és a szabadság 50 árnyalata a harmadik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) ja igen a sötét.

Szerintetek melyik a legjobb könyv?

Valami jó vicceset vagy durvát:DD

Legjobb válasz: Vicces könyveket nem tudok neked írni, ( ne vedd trollkodásnak) de esetleg pár vicces könyvet ( amiben CSAK VICCEK VANNAK) tudok ajánlani: - legjobb anyós viccek - legjobb zsidó viccek - legjobb rendör viccek Esetleg ha durvát akarsz akkor nézz szét Darren Shan könyvei közt.... Remélem tudtam segíteni :X

Vicces könyveket nem tudok neked írni, ( ne vedd trollkodásnak) de esetleg pár vicces könyvet ( amiben CSAK VICCEK VANNAK) tudok ajánlani: - legjobb anyós viccek - legjobb zsidó viccek - legjobb rendör viccek Esetleg ha durvát akarsz akkor nézz szét Darren Shan könyvei közt.... Remélem tudtam segíteni :X
Vicces: Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltûnt.
Hm... Christopher Moore? Van néhány könyvem tõle, a borítón azt írják, Amerikában csúcssiker. Tényleg vannak benne jó részek. :P
Fitzek: Terápia Lindqvist: Hívj be!

Melyik/Melyek a kedvenc könyved/könyveid?

Legjobb válasz: Stephen King - Az

Stephen King - Az
Robin Cook- Ragály R.C.- A gyötrelem éve 13L
Robert Merle - Mesterségem a halál; Védett férfiak George Orwell - 1984
Nekem az egyik a biblia és a másik(igaz hogy nem könyv, hanem magazin)a hustler.

Az avatár ang legendájából melyik a kedvenc részetek és szerintetek összességében melyik a legjobb könyv?

a könyvek:víz,tûz,föld ,levegõ.Csak szerintem béna kicsit a 4.?

Legjobb válasz: Abban elvileg 3 könyv van nem? (Víz, föld, tûz) Ebbõl a tûz a kedvencem, Zukot nagyon megszerettem. Korrának van két könyve még, abban van levegõ és a szellemek...erre gondoltál?

Abban elvileg 3 könyv van nem? (Víz, föld, tûz) Ebbõl a tûz a kedvencem, Zukot nagyon megszerettem. Korrának van két könyve még, abban van levegõ és a szellemek...erre gondoltál?
A kérdező hozzászólása: igen ang 3 könyvét szeretem utána nem tudom hány van csak hogy van egy 4. ami Koráról szól.

Szerinted melyik a legjobb, kutyákkal foglalkozó könyv?

Nem regényre, hanem ismeretterjeszt?re gondolok.

Legjobb válasz: Hát, az összes kutyákkal foglalkozó könyv ismeretterjesztõ könyv, mert a kutyákról nyújt ismereteket. Széles képet ad a kutyákról a fajtákkal foglalkozó könyv. Ezek közül szerintem a legjobb Verhoef: Kutyák enciklopédiája. A kutya nevelésérõl sokféle szemléletet tükrözõ könyv látott napvilágot, én ezek között nem tudok dönteni, mert nem ismerem mindet (ellentétben a kutyafajtás könyvekkel... mondjuk mostanában láttam egy újat, ami le van ragasztva, hogy ne lehessen beleolvasni -_-)

Hát, az összes kutyákkal foglalkozó könyv ismeretterjesztõ könyv, mert a kutyákról nyújt ismereteket. Széles képet ad a kutyákról a fajtákkal foglalkozó könyv. Ezek közül szerintem a legjobb Verhoef: Kutyák enciklopédiája. A kutya nevelésérõl sokféle szemléletet tükrözõ könyv látott napvilágot, én ezek között nem tudok dönteni, mert nem ismerem mindet (ellentétben a kutyafajtás könyvekkel... mondjuk mostanában láttam egy újat, ami le van ragasztva, hogy ne lehessen beleolvasni -_-)
Cesar Millan könyvei!

Melyik a legjobb krimi könyv? Ami izgalmas és letehetetlen.

Legjobb válasz: Ha lehetetlen könyv kell (ez nem krimi hanem horror) akkor vedd meg a Z-war c. könyvet Nekem nagyon tetszett és élvezhetõ, izgalmas könyv :)

Ha lehetetlen könyv kell (ez nem krimi hanem horror) akkor vedd meg a Z-war c. könyvet Nekem nagyon tetszett és élvezhetõ, izgalmas könyv :)
Paul Eddy: Merj meghalni! c. könyve nekem nagyon tetszett. szerintem eléggé bonyolult a története, volt 1-2 rész ahol elvesztettem a fonalat, de végül kitisztult a kép. szerintem jó könyv, érdemes elolvasni.
Tess Gerritsen: A sebész
Sebastian Fitzek - Terápia Eszméletlen jó. Soha nem fogod kitalálni, hogy mi a vége. Közben izgalmas, félõs könyv. (már amennyire a téma engedi, de hidd el, eszméletlen jóó!!!)
Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Milyen Daniel Steel könyvet vegyek, melyik a legjobb?

Holnap beszeretnék nézni könyvesboltba, kéne már valamilyen romantikus könyvecske:)

Legjobb válasz: Remélem nem haragszol meg, de ha tényleg jó könyvet akarsz olvasni, egyáltalán ne vegyél Daniel Steel könyvet...

Remélem nem haragszol meg, de ha tényleg jó könyvet akarsz olvasni, egyáltalán ne vegyél Daniel Steel könyvet...
Gyalázatot pl... Mondjuk még csak azt olvastam tõle, de az jó volt :)
Gyalázat! :)
A kérdező hozzászólása: akkor nem csak tõle, hanem akárki mástol, lényeg , h romantikus regény legyen :)
A könyvei közül sokat filmre vittek általában mindegyik tetszett de könyvet valamiért egyet sem bírtam tõle elolvasni.De minden ember más és ez így van jól, szerintem mindegy melyikkel kezded mert a stílusa az egy forma, vegyél egyet és majd meglátod, hogy tetszik-e.
Nickolas Sparks könyvei:)
DS: A cár balerínája... hmm... nagyon romantikus...
Zoya
Randevú a reménnyel! Gyönyörû történet! :)

Kathy Reichs könyvei közül melyek a legjobbak?

Szerintetek melyik kettõt érdemes elsõként megrendelni? Melyik a legizgalmasabb?

Legjobb válasz: Most végeztem a Fertõzöttek-el, de szerintem nem éri meg megvenni. Olyan gyorsan zajlanak az események, hogy egy perc nyugis rész sincs benne. A könyv kb. háromnegyedénél olyan érzés tört rám, mintha kényszerbõl írná, mintha felhagyott volna az eredeti tervével a könyv végét illetõen és kitalált egy lerövidített verziót. (ami egyébként SZERINTEM nevetségesen szar lett:D) Kathytõl ezt az egy könyvet olvastam, nem tudom, hogy magam az írónõ stilusa, vagy csak ez a könyv volt ilyen..

Most végeztem a Fertõzöttek-el, de szerintem nem éri meg megvenni. Olyan gyorsan zajlanak az események, hogy egy perc nyugis rész sincs benne. A könyv kb. háromnegyedénél olyan érzés tört rám, mintha kényszerbõl írná, mintha felhagyott volna az eredeti tervével a könyv végét illetõen és kitalált egy lerövidített verziót. (ami egyébként SZERINTEM nevetségesen szar lett:D) Kathytõl ezt az egy könyvet olvastam, nem tudom, hogy magam az írónõ stilusa, vagy csak ez a könyv volt ilyen..
A kérdező hozzászólása: a Csont és vér(másik címén Holtak nem beszélnek) az elsõ. most végeztem vele és egyszerûen nem tudtam letenni, imádom. a második része a Csont és bõr (Minden napra egy halott)ez is hihetetlenül jó. ebben a két könyvben nem csalódtam, de lehet ez a Dr. Csont iránti rajongásom miatt van. Mindenesetre a Temperance Brennan-sorozatot szerintem mindenképp érdemes megvenni! :)
Te a könyveket hol vetted/rendelted?

Szerintetek melyek azok a könyvek amikre el lehet mondani, hogy szívbemarkoló?

Legjobb válasz: Ha általánosságban kérdezed, akkor azok a könyvek a szívbemarkolóak, amelyek nagyon magukkal ragadják az embert érzelmileg. Egy humoros könyv is magával ragadhat, mert jól szórakozol rajta, de az mégsem szívbemarkoló. Szívbemarkoló az a könyv, amelynek azonosulsz a fõszereplõjével, vagy valamely másik szereplõjével, és szinte vele együtt éled át a megpróbáltatásait, a szenvedéseit, vele együtt érzel. Ha konkrét címekre vagy kíváncsi: Monte Cristo grófja (leírhatatlanul óriási könyv), Állatfarm (én személy szerint Bandival azonosultam nagyon, annak ellenére, hogy annyira szerintem nem is hasonlítunk), Bûn és bûnhõdés, Candide, Akiért a harang szól. Szívbemarkoló az a könyv is, amelynek az eszméivel vagy a gondolatvilágával tudsz nagyon azonosulni.

Ha általánosságban kérdezed, akkor azok a könyvek a szívbemarkolóak, amelyek nagyon magukkal ragadják az embert érzelmileg. Egy humoros könyv is magával ragadhat, mert jól szórakozol rajta, de az mégsem szívbemarkoló. Szívbemarkoló az a könyv, amelynek azonosulsz a fõszereplõjével, vagy valamely másik szereplõjével, és szinte vele együtt éled át a megpróbáltatásait, a szenvedéseit, vele együtt érzel. Ha konkrét címekre vagy kíváncsi: Monte Cristo grófja (leírhatatlanul óriási könyv), Állatfarm (én személy szerint Bandival azonosultam nagyon, annak ellenére, hogy annyira szerintem nem is hasonlítunk), Bûn és bûnhõdés, Candide, Akiért a harang szól. Szívbemarkoló az a könyv is, amelynek az eszméivel vagy a gondolatvilágával tudsz nagyon azonosulni.
Jodi Picoult: A nõvérem húga Lauren Oliver: Mielõtt elmegyek Suzanne Collins: Az éhezõk viadala David Nicholls: Egy nap Jenny Downham: Amíg élek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!