Találatok a következő kifejezésre: Melyik a kínálás (1 db)

Melyik a legudvariasabb kínálás?

Ilyenekre gondoltam: "Kérsz rágót?" ; "Szeretnél rágót?" vagy nem kötelez? rágóval írnotok, hirtelen ez jutott eszembe. Melyik a legtutibb, legudavriasabb?

Legjobb válasz: szerintem így:megkínálhatlak egy kávéval? ez így udvarias és figyelmes is egyben.

szerintem így:megkínálhatlak egy kávéval? ez így udvarias és figyelmes is egyben.
Ez attól is függ, hogy ki a célszemély. Ha pl. csak a haverodnak akarod kínálni a rágódat/kávédat/akármidet, akkor a "Kérsz rágót/kávét/akármit?" tökéletes. Ez esetben a "Megkínálhatlak egy rágóval?" elég körülményes. :) De ha pl. komolyabb vendégség van nálad, akkor mindenképp az elõzõ válaszoló által írt kínálás a legudvariasabb.
Én is arra gondoltam, hogy "megkínálhatlak egy...." de akár ez is jó, hogy: "nincs kedved velem kávézni" vagy "elfogadsz egy rágógumit" vagy mikor kibontom, bár én nagyon ritkán rágózom, akkor a partner felé tartva megkérdezem: "kérsz egy rágógumit" Bár pont a rágó az azért rossz példa, mert ha már az udvariasságnál tartunk társaságban nem éppen illendõ a rágógumi, de nem akarok szõszálhasogatni:)
"parancsolsz egy rágót?" ez feltétlenül tiszteletteljes kínálás
Fontos az is, hogy ne erõltessen semmit, aki kínál. Mondjuk ez nem pont rágóval kapcsolatban jellemzõ, hanem faluhelyen sokszor pl. pálinkával. Hiába mondod, hogy nem kívánod, hogy kocsival vagy, stb. van, ahol mindenképp itatni akarnak és sehogy nem értik meg, hogy NEM kérsz. Vagy megetetnek, de akkor is fullra, hogy majd kipukkadsz, hogyha már nem ettél valahol elõzõleg, és nem tudod visszautasítani, mert megsértõdnek. Ez bunkóság, akárki akármilyen udvariasan erõszakoskodik, mert nem törõdnek azzal, hogy neked nem jó, amit adni akarnak.
Dettozom az elõttem szólót, ha valakit megkínálsz az már udvaris gesztusnak számít. Pláne ha tényleg kedvesen teszed mindezt. a Megkínálhatlak/meghívhatlak? de még a :"esetleg egy...?" is belefér. Sõt egyszer még visszakérdezni is illendõ dolog, de többször nem szabad. (17/f)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak szerintem van ennyire felfújva a drogosok ügyei?

22 éves fiú vagyok. 16-20 éves korom között majdnem minden hétvégén jártam bulizni. Volt, olyan mikor többet ittam és kicsit ittas voltam, volt hogy gyógyszerre, volt hogy próbáltam a füves cigit érdekes még sem lettem fogyasztó. Mindig eltudtam választani a "bulis önmagam" a "hétköznapi önmagamtól". Most fogok végezni főiskolán kiváló eredményekkel és egy megbízható embernek tartom magam. Szerintem picit fel van fújva ez, hogy állandóan mindig minden mai fiatal drogozik és a világáról nem tud. Mint fiatalt ez engem felháborít.

6

Mit várnak tőlünk az ilyen emberek? (lent)

Szerintem mindenki találkozott már olyan stílusokkal, amiknek a követői vagy sok feketét, vagy csak feketét hordanak. Egy barátnőm is átváltott ilyenbe, és még ő van kiakadva, amikor az emberek furán néznek rá az utcán. Minden rossz szándéktól mentesen megmondtam neki, hogy egy talpig feketébe öltözött lány (plusz még fekete smink) nem szép látvány. És ő megsértődött, hogy mi nem tudjuk őket megérteni, mert hogy aki ismeri a stílus lényegét az nem tartja csúnyának a talpig feketét stb.

Az emberek nagy része tényleg nem ismeri ezeknek a stílusoknak a "mondanivalóját" de én belevágtam a fejszémet és utánanéztem az ő kedvéért. Csak hogy ez még mindig nem változtat azon, hogy nagyon csúnyán néz ki ezekben a szerelésekben. Miféle megértést várnak tőlünk az ilyen stílusok képviselői? Szeretnék a barátnőmén kívül más véleményt is ismerni.

2

Idősebb nőknek illik hátizsákot vinni retikül helyett? Vagy nagyon röhejes?

Kiránduláskor, külföldi úton.

12

Miért nem barátkozhat egy tanár a diákjával és fordítva?

12

Egészséges önbizalom vagy beképzeltség?

Sziasztok! Mi az a határ, aminél még csak egészséges önbizalomról vagy büszkeségről beszélhetünk, és mi az, ami szerintetek már beképzeltség? Bármely területen: munka, tanulás, párkapcsolatok, családi-rokoni viszonyok...stb. Konkrét példák is jöhetnek!

2

Amikor bemutat a lány a szüleinek, bunkóság azt mondani az anyjának, hogy mostmár tudom kitől örökölte a szépségét?

Ami történetesen igaz is. Sőt még hasonlít is rá. Úgy mondhatom ezt hogy a lány is jelen van? Vagy ez már fasság?

És kézfogás, vagy puszi illik ilyenkor?
20F, 19L

22

8. osztályosoknak írnátok jó szerenád ének címeket? Köszi

1

Mit csináljak ha nem bírom elviselni?

Van egy ismerősöm, akivel együtt szoktam utazni, meg együtt várunk buszra, ilyenek és sajnálom, tudom, hogy nem szép ilyet mondani, de egyszerűen nem bírom a jelenlétét. Nincs vele semmi bajom, rég óta ismerem, kissé szélsőséges a gondolkodásmódja, más baj nincs vele.
De mikor mellettem ül a buszon és mondjuk hozzámér, meg érzem a szagát (fürdik rendesen, de akkor is, az a dolog nem illat.) meg tudok őrülni.
Mit csináljak vele? Gondolkodtam rajta hogy megajándékozom valami illatszerrel de az nem lenne túl célozgatós bunkóság? Amúgy nem akarom megbántani mert mondom, semmi gáz vele, csak legyen 2 méterre.

3

Miért lehet hogy nem köszönnek nekem a fiú osztálytársaim amikor reggel találkozunk először?

Ha egyedül vagyok bent a teremben és úgy jönnek be, akkor köszönnek, de amint van már ott más is, engem levegőnek néznek ahhoz a másikhoz meg elkezdenek beszélni, akárki is az. Hogy lehetnek velem ennyire barátságtalanok? Miért nem érdemlek meg osztálytársaktól egy nyamvadt köszönést? Csak egy nyamvadt kis köszönést se.
18/F

1

Árajánlat indokoltságáról mi a véleményetek?

Nézegettem dolgokat a neten és találkozok olyan esetekkel amikor sima hétköznapi magán vásárlóknak nem írnak ki árakat csak árajánlatot lehet kérni. Most olyan termékeknél kérdezném ahol mások simán kiírják az áraikat. Nekem ez olyan lehízósnak tűnik mintha nem lehetne tudni dolgok árait aztán majd mondanak rá hasraütésre valamit. Én ilyen oldalaknál kapásból becsukom. Nem fogok egy alap érdeklődésnél emai-eket küldözgetni, másoknál meg úgy is fent van. Ti nem unjátok még az ilyet?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!