Találatok a következő kifejezésre: Melyik a kínálás (1 db)

Melyik a legudvariasabb kínálás?

Ilyenekre gondoltam: "Kérsz rágót?" ; "Szeretnél rágót?" vagy nem kötelez? rágóval írnotok, hirtelen ez jutott eszembe. Melyik a legtutibb, legudavriasabb?

Legjobb válasz: szerintem így:megkínálhatlak egy kávéval? ez így udvarias és figyelmes is egyben.

szerintem így:megkínálhatlak egy kávéval? ez így udvarias és figyelmes is egyben.
Ez attól is függ, hogy ki a célszemély. Ha pl. csak a haverodnak akarod kínálni a rágódat/kávédat/akármidet, akkor a "Kérsz rágót/kávét/akármit?" tökéletes. Ez esetben a "Megkínálhatlak egy rágóval?" elég körülményes. :) De ha pl. komolyabb vendégség van nálad, akkor mindenképp az elõzõ válaszoló által írt kínálás a legudvariasabb.
Én is arra gondoltam, hogy "megkínálhatlak egy...." de akár ez is jó, hogy: "nincs kedved velem kávézni" vagy "elfogadsz egy rágógumit" vagy mikor kibontom, bár én nagyon ritkán rágózom, akkor a partner felé tartva megkérdezem: "kérsz egy rágógumit" Bár pont a rágó az azért rossz példa, mert ha már az udvariasságnál tartunk társaságban nem éppen illendõ a rágógumi, de nem akarok szõszálhasogatni:)
"parancsolsz egy rágót?" ez feltétlenül tiszteletteljes kínálás
Fontos az is, hogy ne erõltessen semmit, aki kínál. Mondjuk ez nem pont rágóval kapcsolatban jellemzõ, hanem faluhelyen sokszor pl. pálinkával. Hiába mondod, hogy nem kívánod, hogy kocsival vagy, stb. van, ahol mindenképp itatni akarnak és sehogy nem értik meg, hogy NEM kérsz. Vagy megetetnek, de akkor is fullra, hogy majd kipukkadsz, hogyha már nem ettél valahol elõzõleg, és nem tudod visszautasítani, mert megsértõdnek. Ez bunkóság, akárki akármilyen udvariasan erõszakoskodik, mert nem törõdnek azzal, hogy neked nem jó, amit adni akarnak.
Dettozom az elõttem szólót, ha valakit megkínálsz az már udvaris gesztusnak számít. Pláne ha tényleg kedvesen teszed mindezt. a Megkínálhatlak/meghívhatlak? de még a :"esetleg egy...?" is belefér. Sõt egyszer még visszakérdezni is illendõ dolog, de többször nem szabad. (17/f)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha beszélgettek valakivel akkor melyik szemébe szoktatok nézni?

7

A fiúk közt valóban szorosabb és erősebb a barátság, mint a lányok között? Miért? Pont fordítva gondolná az ember.

5

Élj a mának! - Egyetértesz, vagy sem?

Személy szerint én nem értek egyet,mivel ha a mának élnék már rég kirabolta volna egy bankot,és a repülőn ülnék valami egzotikus hely felé tartva,ahol mindent kipróbálnék,amit eddig nem. Mégis az emberek sokaságának ez a mottója,szinte már "kötőszóként" használják ezt a mondatot.

5

Egyedül egy pub-ba? Ciki? Nem fognak hülyének nézni?

3

Mennyire mondható elfogadottnak vagy ízlésesnek, ha egy nő nadrágján átlátszik vagy a körvonala látszik a tangabugyinak?

3

Aki ilyen stílusban beszél velem interneten, mi lehet a baja velem?

Rövid, tömör válaszokat ír, tőmondatokban beszél, általában nem hoz fel témákat, mindig én írok ő válaszolgat.
Mert mindenki így beszél velem facebookon, chaten szinte, és nagyon zavar, hogy nem akarnak normálisan, ahogy másokkal. Mi lehet az oka ennek?

2

Ha meghal egy családtagotok, vagy valakitek akkor örülnétek egy "megemlékezés-bulinak" az uncsi gyászmise helyett?

Én ha meghalok akkor szeretném, ha a kedvenc zenéimet vonultatnák föl, ennének pogácsát, és néznék a naplementét közben meg ilyenek... A naplóimat a legjobb barátom örökli meg (ezt már megbeszéltük), pedig még csak 20 éves vagyok. De bármikor meghalhatok, nem félek különösen a haláltól, de tudom hogy lehet történik valami és holnap nem élek már... Nincs öngyilkos hajlamom sem.

8

Miért nem tudpk megnyílni és önmagam lenni az osztálytársaim előtt?

Most tizedikes vagyok, màr két éve ismerem az osztàlyt, bírok is mindenkit. 4-en vagyunk barâtnők az osztàlyból ès ma azt mondtàk nekem,hogy én olyan zàrkózott vagyok és,hogy nem csinàlok semmit, nem vagyok benne a" hülyeségekben",hülyülésekben. Én is ezt vettemésre,hogy tényleg nem tudok előttük úgy megnyílni és önmagamat adni. Meg kicsit rosszul is érzem.magam,hogy ők szépek,csinosak én meg az ellenkezője.
Szeretnék megnyílni előttük,mert nem tudok úgy viselkedni,mint amilyen valójàban vagyok. Azt akarom,hogy velem is eltudjanak hülyülni,mert àltalâban.úgy van,hogy ülünk a fotelokban a suliban ők beszélgetnek egymàssal és a fiúkkal én meg tök csenbem vagyok,félek hozzàszólni a témàjukhoz. Ês úgy érzem,hogy n.annyira szeretnek. Szerintetek hogyan engedhetném el magam?

1

Hogy fognak NEM kapni állást, ha addigra, mire jelentkeznek, már nem lesz Facebook?

Vannak ismerőseim, akik most érettségiznek, mennek egyetemre.
És buliznak, isznak, tele van részeg képpel a Facebookjuk.
A másik fele meg azok a lányok akik egy szál rongyban pcsitanak a tükörbe.

És erre mondták nekem , hogy na majd nagyon öürülni fognak, ha munkát akarnak, és a munkáltató utánuk néz, hogy mit csinálnak, mennyire megbízhatóak.
Akkor majd gázban lesznek, mert sokan nem szeretnek olyan munkaeőrt, aki magamutogató, és iszákos.
Na de ha ez így van.
Akkor mi az, hogy akik most 20 évesen ezt csinálják, nem fognak munkát kapni?
Mire oda kerülnek, addigra Facebook már sehol nem lesz...

3

Milyen múltra tekinthet vissza a jó magyar udvari budi?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!