Találatok a következő kifejezésre: Melyik a időpont, amikor (8 db)

Melyik a legkorábbi időpont, amikor ultrahanggal ki lehet mutatni a terhességet?

Egy operaciot kellet vegrehajtani rajtam, mivel az orvosok nem tutak megallapitani az esetleges mehen kivuli terhesseget,a terhesseg koraisaga miatt. Mennyi idos lehet a baba?

Legjobb válasz: Általában 5 hetes terhességet lehet UH-val biztonsággal kimutatni. Elõtte még azért bizonytalan, mert amíg nem tapad meg a megtermékenyített petesejt, addig általában méhen kívüliként diagnosztizálják, ami életveszélyes állapot. Ahogy telik az idõ, úgy válik láthatóvá a terhesség a méh üregében.

Általában 5 hetes terhességet lehet UH-val biztonsággal kimutatni. Elõtte még azért bizonytalan, mert amíg nem tapad meg a megtermékenyített petesejt, addig általában méhen kívüliként diagnosztizálják, ami életveszélyes állapot. Ahogy telik az idõ, úgy válik láthatóvá a terhesség a méh üregében.
A barátnõmnek 4 hetes terhességét már kimutatta a sima ultrahang. Persze értõ nõgyógyász is kell hozzá. Én 7 hetes voltam amikor elõször voltam ultrahangon és már nagyon klasszul látszott.

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor ha megszületik a baba, akkor életben marad?

Legjobb válasz: Én egy 26. héten született babát ismerek. Már 10 hónapos és egészséges!

Az eddigi legfiatalabb életben maradt baba 22 hetes volt, ha jól tudom. 24. héttõl számít koraszülésnek, ekkor még csak 28% esélye van azonban az életben maradásra, és az életben maradt babáknál is lehetnek sajnos kisebb-nagyobb maradandó károsodások. Ez az esély aztán folyamatosan nõ, a 30. hétre már közel 90%. Régebben a 28. hét számított a vetélés-koraszülés határának, az EU szabvány azonban a 24. hét, így ma már nálunk is ez a határ. De mint látod, van, aki elõtte is életben marad, és van, aki utána sem...
Én egy 26. héten született babát ismerek. Már 10 hónapos és egészséges!
A 24. héttõl már életképes. A bátyám is és az egyik szomszédunk lánya is a 26. héten született. Ma már egészséges 30 és 20 évesek. Már az akkori technikával is életben maradtak, a mai modernebb keretek között pedig még több az esélyük.
24. hét, 5OO g és 3O cm-tõl. Ezek a hivatalos adatok, mikortól már szülés és nem vetélés, de lehetnek csodák és életben maradhat 22 hetes baba is. JA és a 24. hetesek nagy része is meghal, aki életben marad, 9o%, hogy nem lesz egészséges. Nagynéném közel 6O évvel ezelõtt 6OO grammal született, egészséges, diplomás ember :)
25 hét és 600gr Pont nemrég mondta a csecsemõs nõvér barátnõm.
A lanyom bebiszittere 24. hetre szuletett 21! evvel ezelott.
Miért kérdezed?
28. héttõl van rá esély
24.héttõl...onnantól tekintik szülésnek, az elõtt vetélésrõl beszélünk.
24. héttõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak érdeklõdés képen kérdezem , én 24 hetes vagyok és remélem még marad bent egy ideig.

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor egy babának kibújhat ez első foga?

3 hós a fiam, de már nagyon látszik a fogának a helye, egyre jobban nyáladzik, és ma alul egy kis fehér pöttyöt vettem észre az ínyén. Bánthatja ilyen korán a foga?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 4 hónapos, kb. másfél hónapja folyik nagyon a nyála, az ínyén oldalt fehér csíkban látszik a foga, és ha megtapintom, akkor ott kemény és kidudorodik. Szokott is Neki fájni, rág mindent. Szerintem simán lehet Nálatok is már a foga.

Az én kisfiam 4 hónapos, kb. másfél hónapja folyik nagyon a nyála, az ínyén oldalt fehér csíkban látszik a foga, és ha megtapintom, akkor ott kemény és kidudorodik. Szokott is Neki fájni, rág mindent. Szerintem simán lehet Nálatok is már a foga.
Igen, lehet, sõt, vannak olyan babák, akik már foggal születnek!
Ha már pöttyöt is látsz és duzzadt is, akkor simán lehet a foga. Szegénykét jó korán elkezdi kínozni. (Ismerõsöm kisfia foggal született. Szóval lehet extrém korai is a fogak érkezése)
A gyerekeimnek 10 és 14 hetes kora közt bújt ki az elsö foga. De van olyan is, hogy egy gyrek foggal születik.
A fiam kereken 4 hónapos volt amikor az elsõ kijött. De a bnõm fia õgy született, hogy alsó kettõ kint volt. Azóta is csak az a kettõ van meg neki, most 20 hónapos.
Az én lányomnak 3, 5 hónaposan bújt ki az elsõ foga, majd jöttek fokozatosan. Jó pofa volt, mert mindig a hó fordulóra volt eggyel kevesebb foga. Vagyis 5 hónaposan 4, 6 hónaposan 5 és így tovább. De 1 éves korára kijött 20. Hála az égnek, én a nyáladzáson kívül nem tapasztaltam nála sem hasmenést, lázat vagy nyûglõdést. Volt, hogy játszottunk és már csak azt láttam, hogy: hopp még egy fogacska!
Az én kislányom holnap után lesz 11 hetes, de már 3 hete úgy folyik a nyála, hogy elõkét hord. Tegnap délután itatni próbáltam vízzel, de csak nyammogott a vízzel teli szilikoncumin, látszott rajta, h jól esik neki. Vettem is neki egy rágókát, de még nem sikerült bekapnia. :) Még nem látok semmit az ínyén...Anyukámnak 4 hósan volt foga, lehet nálunk hamarabb jön.
3, 5 hósan jött ki az elsõ foga a kislányomnak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kezecske. :)


Az LH csúcs, ha jól tudom csak pár óra. Délután, este kell csinálni, de mikor? Melyik az az időpont, amikor a legmagasabb? Ez is egyénfüggő? Hogyan lehet erre rájönni, hogy nekem mikor kellene csinálnom?

Legjobb válasz: Én mindig egy idõpontban csinálom este 8 körül,álltalában jól látható a vonal,a papíron le van írva minden róla,mikor hogyan kell csinálni és mikor magas.

Én mindig egy idõpontban csinálom este 8 körül, álltalában jól látható a vonal, a papíron le van írva minden róla, mikor hogyan kell csinálni és mikor magas.
Én is a Vateráról rendeltem, és adtak hozzá, mégpedig magyar nyelven. Mindenesetre ezt olvasd el: http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml
A kérdező hozzászólása: Köszi, de én a vateráról rendeltem és nem kaptam hozzá használati útmutatót.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Elolvastam, most már minden világos:-)

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor "érezni" lehet a terhességet és mi lehet a jele?

Lehetséges, hogy pár napos terhesség haspuffadással és hasszurkálással jár?

Legjobb válasz: Elvben minden lehetséges. Én mensi elõtt két nappal kezdtem érezni tünetket és nem is tévedtem.:) 27 hetes kismami

Elvben minden lehetséges. Én mensi elõtt két nappal kezdtem érezni tünetket és nem is tévedtem.:) 27 hetes kismami
En mar masnap ereztem, gorcsoltem kicsit es hanyingerem is volt, de talan inkabb psziches alapon, mert tudtam hogy nem vigyaztunk es "baj" van. Utana nem ereztem semmi, elmaradt a verzesem, es kb a negyedik het korul egyik naprol a masikra ramjott a hanyinger, ami aztan a 14. hetig folyamatosan tartott... Remelem ez teged elkerul!

Mikor nagyobb a teherbeesés esélye? Melyik a legalkalmasabb időpont, a mensi elött ill után? Van e vmi gyógytea vagy vitamin ami jobban elősegít a teherbeeséshez?

Legjobb válasz: Én pl közvetlen menszi után estem teherbe! Szerintem ez mindenkinél változó mivel függ attól is hogy mikor van pé. Vtaminok közül szedhetsz elevitet gyógytea pedig a palástfû és a cickafark tea! Sok sikert! De ha gondolod ovu tesztel is próbálkozhatsz, hogy biztosra menj!

Én pl közvetlen menszi után estem teherbe! Szerintem ez mindenkinél változó mivel függ attól is hogy mikor van pé. Vtaminok közül szedhetsz elevitet gyógytea pedig a palástfû és a cickafark tea! Sok sikert! De ha gondolod ovu tesztel is próbálkozhatsz, hogy biztosra menj!
nekem is a páromnak is e vitamint javasolt a dokim az elevit mellett.35 napig heti2x1-et.Ez segíti a sejtek regenerálódását, és erõsíti a szaporító sejteket.Nekünk bejött.AZ e vitamint lehet vény nélkül is kapni, de mivel zsírban oldódó nem szabd túlzásba vinni

Milyen lesz a 4D-m 30. hetesen? Jól fogjuk látni, vagy már nagyon nagy? Melyik a legjobb időpont, amikor már szép babát látunk?

Legjobb válasz: 30 hetesen már szépen látszik nagyon, de már nagy annyira hogy ne férjen bele teljes egészében a képre. Én 32 hetesen voltam és nagyon klasszul látszott a kis pofija, úgyhogy a 30. héttõl már hétrõl hétre jobban látszik milyen is lesz ha kibújik.

30 hetesen már szépen látszik nagyon, de már nagy annyira hogy ne férjen bele teljes egészében a képre. Én 32 hetesen voltam és nagyon klasszul látszott a kis pofija, úgyhogy a 30. héttõl már hétrõl hétre jobban látszik milyen is lesz ha kibújik.
Az elsõ válaszoló vagyok. Én 18, 26 és 32 hetesen voltam 4D-n. A 26 hetesen még úgy ahogy benne volt, de még nem kezdett el kikerekedni nem látszott igazán a kis pofiján hogy milyen lesz, úgyhogy szerintem a 32 hetes volt a legjobb még akkor is ha nem láttuk a képen egybe az egész babát. Olyan kis szép pofijuk van már akkor és ennek ellenére az egész babát végignézitek csak "részleteiben".
Szia. A 27-32 hét között a leglátványosabb, és ekkor még belefér a képbe.
szia, én kaptam egy lelettartó dossziét, azon ez szerepel: Mikor érdemes 4D-s uh vizsgálatra menni?: 13. hét - Nagyon látványos idõszak. A baba rendkívül aktív, sokat mozog. Már megállapítható a neme. Ekkor látszik utoljára teljes egészébe a baba teste. 18-20. hét - A baba gyakran ásít, mozgatja a kéz- és lábujjait. Jól kiegészíti az ekkor esedékes genetikai ultrahangot. 28-32. hét - A 28. héttõl a baba lefelé fordul, így az ultrahang vizsgálattal jól látható azarca, tisztán kivehetõ a mimikája. A bõr alatt lerakódó zsírréteg miatt már igazán bbás a külseje. Van egy link, ahol minden héten meg tudod nézni, hogy épp hogy néz ki a baba. Az alapján el tudod szerintem dönteni, hogy mikor menj. Ott nagyon jó fotók vannak. A 30 hetes uh-n így fog látszódni a baba : http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Ha érdekel több 4D-s uh fotó, akkor itt találsz még szuper jókat. Nemcsak arcokat, de kukacot, nunit, ikreket, stb., stb. Nagyon jó, érdemes bejelentkezni!!! http://www.szuloklapja.hu/baba/body/fotogaleria.php?VALASZTA.. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor csak részletekben látni majd? Akkor mikor lenne érdemes, hogy hasonlítson is de még azért ha nem is egészében, de nagyrésze benne legyen?
A kérdező hozzászólása: koszönöm :) ) megnéztem nagyon édesek már

A Miskolci egyetem honlapján azt írják, hétfőn 11 órától lesz a munkavédelmi, tűzvédelmi és polgárvédelmi oktatás, a levélben pedig, amit küldtek, azt írták kedden 8 órától, melyik időpont helyes?

Legjobb válasz: Menj inkább 8-ra.De amúgy múlt évben se voltak ilyen oktatások,úgy emlékszem,csak ami fontos volt,hogy bemutatták a neptun kezelését.

Menj inkább 8-ra.De amúgy múlt évben se voltak ilyen oktatások, úgy emlékszem, csak ami fontos volt, hogy bemutatták a neptun kezelését.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy két külön nap van megjelölve. Arra lennék kíváncsi, melyik a magasabb prioritású: a levél vagy a honlap?
Hívd fel az adott kar tanulmányi osztályát, ott megmondják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!