Találatok a következő kifejezésre: Melyik a honap a (308 db)

Melyik a logikusabb? A hónap közepével költöztünk új albérletbe, ezért a tulaj a hónap közepére kérte a csekkek és a bérleti díj fizetését, és mindig így szeretné.

Sztem viszont logikusabb lenne, ha a hónap elején jönne és akkor els?re csak fél havi béleti díjat kérne és a csekkekkel sem kellene minden hónap közepén man?verezni, mert ugye azok meg a hónap végén jönnek. Szerintetek?

Legjobb válasz: Én is hónap közepén költöztem, akkor fél havi albérletet fizettem, azóta pedig már hónap elején fizetek, akkor adom oda az elõzõ havi csekkek szelvényét...sztem is így logikusabb....

Én is hónap közepén költöztem, akkor fél havi albérletet fizettem, azóta pedig már hónap elején fizetek, akkor adom oda az elõzõ havi csekkek szelvényét...sztem is így logikusabb....
Szerintem tökmindegy. Hónap közepe még jobb is, ha pl. 10-én kaptok fizetést.

Melyik évszak\hónap a legideálisabb a terhesség kezdetére és a szülésre?

Tehát melyik hónapban érdemes teherbe esni és szülni. ÉS MIÉRT?

Legjobb válasz: Kinek melyik :) Nekem õszi-téli kezdet, és nyári-kora õszi szülés nagyon jó volt mindkétszer. Mert: az elején nem volt gond az öltözéssel, nem gond még hajolni, cipõt felvenni, kabátot is be lehet gombolni, mert összeér. Nyáron meg csak felkapsz egy vékony ruhát, vagy nacit, belebújsz egy csini papucsba. De ez sajnos nem így mûködik, jön amikor jönni akar az a baba. :)

Kinek melyik :) Nekem õszi-téli kezdet, és nyári-kora õszi szülés nagyon jó volt mindkétszer. Mert: az elején nem volt gond az öltözéssel, nem gond még hajolni, cipõt felvenni, kabátot is be lehet gombolni, mert összeér. Nyáron meg csak felkapsz egy vékony ruhát, vagy nacit, belebújsz egy csini papucsba. De ez sajnos nem így mûködik, jön amikor jönni akar az a baba. :)
Szerintem mindenkinek más. Én október elején teszteltem pozitívat, télen sem volt még nagy a hasam, nem volt gond az öltözködéssel, nem kellett új télikabát sem stb. Mire szûk lett a kabát, addigra tavasz lett és le lehetett venni. Nyár elején júniusban szültem, nem volt elviselhetetlen kánikula, úgyhogy számomra még épp idõben, mert én amúgy sem bírom a meleget.
Én augusztusban lettem a kislányommal várandós és májusban született. Nagyon jó volt. Nem kellett a téli ruhákkal, takarókkal, stb foglalkozni. A kicsi nem fázott szinte sosem, míg pici volt. Mire jött a tél, addigra meg már megerõsödött. Most a másodikat dec. végére várom. A nyár nem volt túl jó, mert mindig rosszul voltam, ráadásul forróságban. Most meg hogy a télre kell berendezkedni egy kicsit macerásabbnak érzem.
Én télen estem teherbe és augusztus végén szültem. Iszonyatosan élveztem és újra így próbálok idõzíteni. :) Nekem az tetszett benne igazán, hogy nem is kellett igazán kismamaruhákat vásárolnom (amik ugye iszonyat pénzekért vannak), mivel nyáron megoldottam a dolgot gumis szoknyákkal, tunikákkal, amiket azóta is tudok hordani. Télen viszont muszáj lett volna néhány nadrág, kabát, amivel utána csak a gond van, hogy elrakjam, eladjam, elajándékozzam. Szóval nekem ez így jó volt. Persze az is hozzátartozik, hogy én nem éreztem megterhelõnek a 40 fokos hõségben a pocakom "cipelni", a lábam is csak az utolsó két hónapban kezdett vizesedni, dagadni. Mire a gyerkõcöm elkezdett kúszni-mászni, addigra meg megint jött a jó idõ, a tavasz, nyár, és akkor megint jó volt, hogy nem a hideg kövön mászkál, hanem már ülhettünk a homokozóba, mehettünk többet sétálni. Tehát én személy szerint a téli teherbeesés és a nyári szülés híve vagyok. :)
A terhesség kezdetét így be akarod állítani? A tenyészállatoknál ez normális, de a pasid biztos nem örül ennek az aszexuális parízerkedésnek.
A kérdező hozzászólása: És mennyi ideig van ez a hányásos idõszak amikor nem nagyon tudok enni és melyik szakaszban?
terhesen egy csomó gyümölcs alergiát okozhat, pl eper, málna, dinnyék is, meg még sorolhatnám. ha cukros leszel, akkor meg felejtös a szölö meg monden olyan aminek magas a cukor tartalma. egyébként terhesen a túlzott gyümölcs fogyasztás sem tesz jót, pont a cukor miatt. te valami csitri lehetsz aki unatkozik és ilyenen gondolkodik. Szerintem kb 10 anyukából kb 1-nek jön össze az elsö próbálkozásra, 5-nek féléven belül és kb 4-nek évekbe vagy nem is sikerül. de ha nyáron esel teherbe télen fogsz szülni. vagy is tök mindegy.
A kérdező hozzászólása: Tényleg csitri vagyok, ha ideális idõszakot szeretnék magunknak kiválasztani, ugyanis jól szeretném érezni magamat a bõrömben. Valamint a babámnak is a legjobbat akarom, sok vitamint. Nagyon sajnálom hogy egyes emberek ilyen fogalmakat vágnak mások fejéhez. Szóra sem méltatsz.
Többek között én is írtam hogy végigszenvedtem a meleget terhesen, és igen, korábban sem bírtam, de terhesen sokkal rosszabb lett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Segített :)
Én beterveztem a babát, mindenféleképpen azt szerettem volna ha tavasszal születik, így májusban kezdtünk el próbálkozni, pont azért mert nyáron még akartam nyaralni egyet nem nagy pocakkal, illetve nem akartam hogy óriási pocakkal 40 fokban kelljen szenvednem, mert nem bírom a meleget, csak vízparton. Így sikerült hogy májusban megfogant és február végén fog megszületni, nyáron a nagy melegben tudtam fürödni, jönni-menni, elmentünk még egyet nyaralni utoljára úgy hogy nincs velünk a pici, még szilveszterezni is tudunk együtt egyet, és mikorra megint meleg lesz akkorra már lehet menni hármasban megint vízpartra, nyaralni. Én nem bírom a meleget vízpart nélkül, a hideget jobban szeretem, fõleg az õszi-téli hónapokat, szóval nekem ez így ideális. És akár tetszik, akár nem a következõ babákat is be fogom idõzíteni, persze akkor jönnek, amikor akarnak, de az ember mégis csak idõzít azzal is, hogy mikortól nem védekezik, stb.
A kérdező hozzászólása: Pontosan.
Én mind a kétszer májusban lettem terhes. Egyik februárban született a másik januárban. Februárban látogatási tilalom volt az influenza miatt a kórházban de engem mondjuk nem zavart, sõt! Szerintem jó volt így. A másodikat szándékosan terveztem így. Nyáron még nincs nagy pocakod, nyugodtan tudsz közlekedni meg bármit csinálni, mire újra nyár lesz addigra meg megint jól érzed magad, baba már nem pici viheted ide-oda. Ha nyáron születik otthon ülhetsz vele vagy 2 hónapot (max sétálni viheted a ház elé) és mire mehetnétek addigra vége a nyárnak, meg kezdõdik a tknyolós beteges idõszak amikor megint csak nem tudsz vele mászkálni. Szóval én a téli szülésre szavazok!
Utolsó válaszolónak. Én is kivittem volna a babám, de nálunk nem kotorják el a havat és több mint 20 cm-es volt, úgyhogy maradt a babakocsiban a kertbe.... :)
Szia újra! Én vagyok aki azért szerette a nyarat, mert ehetett két pofára gyümölcsöt:) :) Szóval engem egyáltalán nem viselt meg a nyár. Még Horvátba is kimentem nyaralni 6 hónaposan. Egyébként nem bírom a meleget, de valahogy az a nyár simán telt. 7 hónaposan utaztam egy esküvõre kb. 300 km-t, na ott elkezdtem vizesedni és nyûgös is voltam, de egyébként az se volt vész. Ha túlsúlyod van neked is, mint nekem volt, akkor mindenképpen inkább azt ajánlom, hogy tél végén ess teherbe, (február-március) mert amikor már tudsz enni lesz gyümölcs és amikor már nagy lesz a pocid nem lesz meleg és könnyen bírni fogod.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom. Ha nem jön össze akkor tovább próbálkozom, de megadom az esélyét. A gyümölcs meg a túlsúly miatt muszáj. Sok fogyókúrám miatt voltam én már rosszul tõlük mégis muszáj volt. :S
Egyet értek az utolsóval. Az ideális szerintem szeptember elején teherbe esni, másjus végén szülni. Nem kell nagypocakkal nagykabátban és csizmában kinlodni kint, addigra kellemes meleg van, de mégsem annyira hogy meghalj a hõségtõl nagy pocakkal.Mikor meglesz a baba szintén jo, mert akkor kezdõdik a nyár, nincsenek járványok, semmi. Plusz amikor teherbe esel szeptemberben akkor sincs még olyan hideg, nincs infuenza, semmi:-)
A kérdező hozzászólása: De akkor nem tudok olyan gyümölcsöket enni amiket tudok és szeretek. Az almát, narancsot meg nem bírja a gyomrom. Hanem ilyet h eper ananász szilva barack szõlõ... de a nyarat én sem akarnám a hõség miatt. Ezért is nem tudom hogy kéne. Pedig szinte gyümölcsökön akarok csak élni.
Csatlakozom az utolsó két válaszolóhoz. Elsõ babám szeptemberben született, végigszenvedtem a nyarat, nagyon nem bírom a meleget. Igaz miután megszületett sokáig szép õszi idõ volt, de utána nagyon kemény tél jött, keveset tudtunk kimozdulni. Most november végére vagyok kiírva, a nyár megint nehéz volt, plusz most már sok ruhát kell felhúznom, nehezen megy, gondok vannak a hajolgatással, nem könnyû. Mire a baba meglesz gondolom megjön a tél is.
Közben látom jöttek még válaszok. 13.09 és 13.30 válaszolóra gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet hogy inkább énis a december-januárt fogom próbálni és bevállalom a hõséget a sok gyümi miatt
A kérdező hozzászólása: Akik nyáron rosszul voltak, azok terhesség elõtt is nehezen bírták a hõséget??
Nem is biztos hogy sikerül elsõre. Lehet hogy kitalálod, hogy januárban terhes leszel, aztán csak augusztusban sikerül. NE TERVEZZ ÍGY!!! Ez nem jó. Lazulj el, legyél terhes és örülj neki. Lehet hogy terhesen hányni fogsz a gyümölcsnek még a gondolatától is. Ezt nem tudhatod elõre.
A kérdező hozzászólása: Akik nyáron rosszul voltak, azok terhesség elõtt is nehezen bírták a hõséget??
kislányommal augusztusban estem teherbe, és májusban szültem.most a második babámmal is augusztusban lettem terhes, és májusban fogok megint szülni(remélem.május 3.-ra vagyok kiírva).szerintem ez pont így volt jó.ne kellett nagy pocakkal a nyarat végigszenvednem, mivel nekem az egész nyár ki is maradt.télen szerintem könnyebb elviselni.és hát egy gyönyörû tavaszi napon szültem.

Tapasztalatod alapján melyik időszak a legrosszab a babák alvása szempontjából? 1. 0-6 hónap 2.6-12 hónap 3.12-18 hónap

köszönöm

Legjobb válasz: Az Én fiam 15 hónapos koráig nagyon rossz alvó volt,de néha már amikor azthittem kibirhatatlan akkor is tudta még fokozni! A 7-8 hónap nagyon rossz volt..a 13-14 hónap meg a legrosszab de nálunk a nem olyan vészes idõszakokban is legalább 4szer ébredt.. De mostminden szép és jó!Átaludt éjszakák,nappal 3 óra alvás..nehezen szoktam meg:) még mindig sokszor felébredek és bemegyek megnézni jól van e..

Az Én fiam 15 hónapos koráig nagyon rossz alvó volt, de néha már amikor azthittem kibirhatatlan akkor is tudta még fokozni! A 7-8 hónap nagyon rossz volt..a 13-14 hónap meg a legrosszab de nálunk a nem olyan vészes idõszakokban is legalább 4szer ébredt.. De mostminden szép és jó!Átaludt éjszakák, nappal 3 óra alvás..nehezen szoktam meg:) még mindig sokszor felébredek és bemegyek megnézni jól van e..
A kérdező hozzászólása: nálunk is volt ilyen idõszak a nagyobbamnál, és a fiam is szokott olyat csinálni, hogy felkel éjjel, és nem alszik vissza, csak 1 óra múlva. :-( KÖszi!
3. 12-18 hónap, de azt hozzáteszem, hogy mindkét gyerekem nagyon jó alvó.
Fiam még csak 8 hónapos, de eddig nekünk elsõ három hónap nagyon rossz volt, 4-5 hónap sokkal jobb. Aztán 2 hónap megint káosz. 7 hónapos kora óta nem kér enni éjjel szóval azóta a legjobb. Szerintem ez folyamatosan változik:)
Kisfiam most 16 hónapos, 4 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, nem kér sem enni, sem inni, a cumiját megtalálja az ágyban, ezek miatt egyszer sem kellett felkelnem. Egy-két olyan éjszakánk volt amikor a foga miatt felsírt és nem aludt vissza azonnal, olyankor visszasimogattam, de 5 percnél tovább még egyszer sem voltunk fent tovább. Szóval azt hiszem szerencsésnek mondhatom magunkat. Ja, az elsõ 4 hónap sem volt gáz 12 és 1 óra között, illetve 4-5 óra között kért enni, utána aludt tovább reggelig :DDD
Nálunk eddig az 5.-6. volt. Most 14 hónapos, lent vagyunk nagyszülõknél pár hetet, meleg is van így 1, 5 hetet szörnyen aludt de amúgy jó alvó.
Nekünk az elsõ hónapok voltak nehezek ebbõl a szempontból, kb az 3-4.hónapig.Utána már nem, igaz a fogzás nem viselte/viseli meg egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: koszonom! Hu egyesek milyen szerencsesek. :-) nalunk az elso honapok voltak nehezek, a lanyomnal a 15 honapos kor, a fiamnal meg minden hektikus, hol ebred, hol nem, hol csak egyszer, hol ketorankent... :-(
6-18 hónap, azaz 2-es és 3-as is. Zokogva ébred néha most is éjfél körül, és csak nálam nyugszik meg, pedig régebben nagyon apás volt. Vagy pl hajnal fél 4-kor felül az ágyban, és néz bele a félhomályba. Néha ijesztõ. Olyankor nem sír, de elaludni csak kb két óra múlva tud újra... 17 hónapos kisfiú. Anno a lányom 3 hónapos korától egyszer sem kelt fel éjjel!!! Szóval nem erre számítottam... :D

A Gyest a hónap melyik napján utalják át?

Január 28-ig voltam Gyeden, múlt hónapban még azt kaptam, de most már hónap közepe van a Gyes folyósítás meg sehol.

Legjobb válasz: A gyest a csp-vel egyszerre, a hónap elsõ munkanapján utalják és a hónap második munkanapján érkezik a bankszámlára.Az átfutási idõ minimum egy hónap.tehát elvileg legkésõbb ápr 4én meg kell érkeznie visszamenõleg a februárnak,és arányosan a januári 3napnak is. Összesen két hónap + 3napnak.

A gyest a csp-vel egyszerre, a hónap elsõ munkanapján utalják és a hónap második munkanapján érkezik a bankszámlára.Az átfutási idõ minimum egy hónap.tehát elvileg legkésõbb ápr 4én meg kell érkeznie visszamenõleg a februárnak, és arányosan a januári 3napnak is. Összesen két hónap + 3napnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)

Azok, akik néhány hónapja próbálkoznak, de még nem jött össze, melyik részét szeretik a hónapnak?

Mikor megjön, utálom, úgy érzem nem bírok ki még egy hónapot. Az azt követ? id?szakban mindig reménykedem szeretkezés után, hogy spotán sikerült. A pé id?szakát ki nem állhatom, egyszer?en nem bírom megállni, hogy ne figyeljem a jeleket, és ne azon rágódjam, hogy ma jó lenne...A pé utáni id?szakot szeretem, minden hónapban ez a legjobb, mert bármi lehet :) Aztán kezd?dik minden elölr?l...

Legjobb válasz: Én a menstruáció utáni napokat szeretem, mert ilyenkor arra gondolok, hogy új hónap új remény!

Én a menstruáció utáni napokat szeretem, mert ilyenkor arra gondolok, hogy új hónap új remény!
Nekem tegnap megjött, holnaptól szedem a Clostit.
A kérdező hozzászólása: Hogy vagytok lányok? Nekem holnap nem kellene megjönnie.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, második! Nekem még van 4-5 napom a mensziig, úgyhogy most élem a legjobb részt :) Nemsokára minden kiderül. És ha nem jön össze? Indul az új hónap :)
A 2. válaszolo vagyok. Nagyon sajnálom , ne add fel sok sikert én drukkolok.Nekem ma jött meg ugyhogy semmi eredmény. Utálom ezt a napot , meg a következöt párat is .De reménykedek.
A kérdező hozzászólása: Én voltam dokinál. Ez a 7. hónapunk. Volt ultrahang. Nincs ciszta vagy ilyesmi. Voltam hormonvizsgálaton, minden ok. Miután volt már pozi tesztem, gondolom a megtermékenyítés összejöhet, csak maradna velünk. Én sokáig szedtem fogit (6 évig). Azt gondolom , hogy elvékonyodott a méhem. Menszi elõtt csak 4, 5 mm vastag volt. Sztem ez kevés, ezért ment el a babó. Most nyomatom a palástfüvet, hátha segít.
Sziasztok! Én a mensi utáni napokat szeretem a legjobban. Akkor még tudok pozitív lenni és az "új hónap, új esély" szlogent mondogatni magamnak. Meg ilyenkor mindig kitalálok valami újat, hogy most épp milyen vitamint stb. kezdek el szedni, ami segíteni fog. Ebben tudok egy darabig bízni és lelkileg kapaszkodni. Aztán a PÉ elõtti napokban már türelmetlen vagyok, a PÉ környékén feszült, hogy vajon jó idõben voltunk-e együtt... Aztán a PÉ-tõl a mensiig legszívesebben hibernálnám magam, ezt úúúúútálom, iszonyatosan lassan mennek a napok. :( A mensi elsõ napja a kiborulásé, aztán kezdõdik az egész elõlrõl... Remélem már nem sokáig!!! :)
Még nem voltam , de készülök mostmár, mert szeptemberben voltam , de csak rutin ellenörzésen. Azt mondta hogy ha nem jön össze akkor most, kivizsgál.Remélem nincs nagy baj. Köszönöm a biztatást.
Én a menszi elõtti pár napot szerettem.mikor meg megjött egész nap tudtam volna bõgni, csak mindig a munkahelyemen történik és a munkaidõ végéig magamba folytom.Viszont most voltam dokinál és kiderült hogy van egy kis bibi mert a fog.gátló annyira összezavarta a hormonjaim, hogy nem volt peteérésem, és kaptam gyógyszert és most már lesz úgyhogy azt mondta nagy esélyem van februárban.Nagyon reménykedem.Te nem mentél még el orvoshoz???Lehet csak valami kicsi baj van, és egy kis gyógyszerral helyre lehetne hozni:Én nagyon szurkolok mindannyiunknak!Megy a drukk!!!
A 2. válaszolo vagyok. Hát ez velem is elöfordult már tele a ház vendégekkel , és megjön legszivesebben világgá mentem volna.A sogornöm is babát akar , folyton erröl beszélt egy ideig , hogy most már nem várnak igy meg ugy lesz.Ugy hanzik mintha nekik majd rögtön összejön.Egy ideje nem hozza föl a témát, ugyhogy nem tudom ök hogy állnak. Gonoszul hangzik de ez is idegesitett, én meg szohoz sem jutottam , nem tudom kinek elmondani hogy 1éve várjuk a csodát . Nem hangoztattam a dolgot , de még is midenki kérdezget. Egyszerüen nehéz kimondani hogy már régota dolgozunk a babon , csak még nem lett eredménye.
en a mensi elotti par napot szeretem a legjobban, mert akkor mar tesztelhetek...igen, en "tesztoholista" vagyok!:-))) Es mindig remenykedek, hogy valamikor pozitiv lesz a teszt..na persze sohasem, igy jon a mensi, amit meg utalok!!!Az elso 2 nap szomoru vagyok, de utana ujbol remenykedek. Az ovulaciot en sem szeretem, mert akkor en se tudok nem arra figyelni es meggyozodni, hogy egyutt legyunk a ferjemmel...
A kérdező hozzászólása: Engem is kiborít, hogy mindig kérdezik, van e már baba :) Persze ez csakis az én hibám, minek mondtam, hogy várjuk a csodát. Sosem gondoltam volna, hogy nem jön össze az elején. Tényleg :) Eddig egyszer volt pozitív a tesztem, de mégis megjött. Egy napig madarat lehetett volna velem fogatni. Aztán vendégségben voltunk, mikor megjött. Nagyon sz*r volt jópofizni, mikor õrjöngeni tudtam volna. Aztán pozitívra váltottam: elvileg nincsen akadálya, hogy megfoganjon, csak nem maradt velünk. Ez két hónapja volt, eltettem a tesztet. Ha nagyon le vagyok törve, megnézem.
Én a menzi elötti napokat utálom, ilyenkor mindig abban reménykedek hogy most már nem jön meg. Most ilyen idöszakban vagyok majd meg bolondulok. De aztám mikor kiderül hogy mégsem vagyok terhes, a lelkem összeomlik. A legdurvább mikor késik és eldöntöm hogy csinálok egy tesztet, reménnyel teli, és közben megindul a vérzés . De aztán mikor elmulik , nem adom fel, mondogatom magamnak , na majd ebben a honapban sikerül. Csak az a bajom , hogy minden ismerösöm kérdezget minket állandoan , mikor lesz baba meg ilyeneket. Ez nagyon idegesit.Mintha sürgtenének.Vagy mintha mi azt tudnánk elöre kiszámitani.Igyekszünk , majd csak összejön.
Sziasztok! Én is hasonló cipõben járok. Nekem is megjött 27-én. Szedem megint a clostit és várok. Én a peteérését idõszakát nem szeretem annyira. Addigra mér nagyon feszült vagyok és úgy nézek a pasimra, mint egy prédára akit le kell vadászni. Õ nem szereti a direkt dolgokat, nem így szeretne babát csinálni, ezért nem nagyon tudom vele ezeket a dolgokat kibeszélni. De én nagyon szeretném, akár most azonnal, nem szeretnék hónapokig próbálkozni. Szerinte jön ha jönnie kell. Tudom én is, hogy jobb lenne nem ennyire akarni, de nem tudok nem gondolni erre. Lányok van még valaki hasonló helyzetben?
Tankönyv szerint a terhesség 40 hetes, ami kilenc naptári és 10 holdhónapot jelent.
Én nem a heteket nézem, hanem a hónapokat. Pontosabban mindkettõt külön számolom, egymástól függetlenül. A heteket ugye egyszerû, de a hónapokat is, ha nem a hetekbõl indulsz ki, hanem az utolsó mensi elsõ napjából. Csak egy hetet kell elcsalni, én ezt az elsõ 7 hónapra osztottam el. Pl: Utolsó mensi: január 31. Március 1. = elsõ betöltött hónap Április 2. = 2. betöltött hónap Május 3.= 3. Június 4. = 4. Július 5. = 5. Augusztus 6. = 6. Szeptember 7. = 7. Október 7. = 8. November 7. = 9. betöltött hónap= szülés napja. 28+3 hkm a (betöltött 6 hónapos, a hetedik hónapban)
Ez azért van, mert egy hónap nem négy hétbõl áll... hanem 30, 31 napból. Egyedül a február 28 napos(tehát pontosan négy hetes, de csak, ha nincs szökõév). Ezért a kettõ független egymástól. Attól, hogy a 20. héten tartasz még nem leszel 5 hónapos terhes. Tehát mi hónapjainkban mérve 9 hónap a terhesség, ami 40 hetet ölel át. Szerintem egyszerû :)
Én úgy tudom hogy igy van:1-4=1 5-8=2 9-13=3 14-17=4 18-21=5 22-26=6 27-30=7 31-35=8 36-40=9
2 hónap nagyjából 9 hét
A kérdező hozzászólása: Oké, ezt mondjuk értem is. De melyik heteken van a váltás, ha kérdeznék, hogy hány hónapos vagyok?

Pár hónapja próba a babával ha ebben a hónapban is megjön akkor gondoltam iszok teákat, de nem tudom melyiket, hogy kell és mennyit? Aki biztosra tudja leírná nekem. Ja és lehet inni Closty mellé is?

Legjobb válasz: nekem be jött a tea ivás menszesze elsö napjátol cickafarkot ittam reggel este 1-1 bögrével. pétöl palástfü teát amig meg nem jött a menszeszem.2 honapja ittam és lás csodát 5 hetes terhes vagyok.elötte 4 honapig nem jött össze a baba lehet ha én is hamarabb alkalmazom a teát a baba is hamarabb jött volna össze. a teát erdeti citromlével ittam kis mézzel. a palástfü teát még mindig iszom mert abban is segit hogy ne hogy elvetéljek.

nekem be jött a tea ivás menszesze elsö napjátol cickafarkot ittam reggel este 1-1 bögrével. pétöl palástfü teát amig meg nem jött a menszeszem.2 honapja ittam és lás csodát 5 hetes terhes vagyok.elötte 4 honapig nem jött össze a baba lehet ha én is hamarabb alkalmazom a teát a baba is hamarabb jött volna össze. a teát erdeti citromlével ittam kis mézzel. a palástfü teát még mindig iszom mert abban is segit hogy ne hogy elvetéljek.
Szia! Én ittam 3 hónapig, nekem nem segített, de azért leírom, hátha te sikerrel jársz. Málnalevél teát kell inni a mensi 1. napjától pé-ig, majd utána palástfû tea mensiig. (persze, ha megjön) Ha sikerült, és nem jön meg, a palástfüvet akkor is ihatod tovább. Én reggel és délután vagy este ittam 1-1 pohárral. Az íze egész tûrhetõ, meg lehet inni. Sok sikert! Remélem, + lesz a változás!
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ lehet megpróbálom!
Peteérésig (tehát elvileg a 14. napig) cickafark, utána palástfû a mensiig. Closti mellett is lehet:) Sok sikert! :)

A kerdesem a kovetkezo lenne, legfokepp olyan emberektol, akik Angliaban elnek/eltek. Melyik honapok erosebbek munkavallalas teren? Oktober/November kornyeken vesznek fel embereket? Akarmilyen munkateruletre

Ezekben a honapokban mennyi a varakozasi idotartam? Akarmilyen munkakorben ( konyhai kisegito,pincer,logisztika)

Legjobb válasz: október közepe, december amikor keresnek embereket az ünnepek miatt. Jelenleg is van felvétel egy gyárban októbertõl- decemberig. Vagyis csak erre a 3 hónapra keresnek embert. A legtöbb decemberi munkák nem hosszútávúak, csak idény munkák. Ha az ünnepek lecsendesednek akkor a következõ állás roham május közepe-júniusi hónap..Akkor meg a nyári idõszakok miatt.. Vendéglátói állások (konyhai, pincér) hónapoktól független..Mindig akad meló.. (kint élek, munkaközvetítõ irodában dolgozom)

október közepe, december amikor keresnek embereket az ünnepek miatt. Jelenleg is van felvétel egy gyárban októbertõl- decemberig. Vagyis csak erre a 3 hónapra keresnek embert. A legtöbb decemberi munkák nem hosszútávúak, csak idény munkák. Ha az ünnepek lecsendesednek akkor a következõ állás roham május közepe-júniusi hónap..Akkor meg a nyári idõszakok miatt.. Vendéglátói állások (konyhai, pincér) hónapoktól független..Mindig akad meló.. (kint élek, munkaközvetítõ irodában dolgozom)

Március 31-én betölti a gyerekem a 2 évet, melyik hónapban jön az utolsó gyed? Márciusban, vagy még áprilisban?

Tudom,hogy megkérdezhetném a könyvelőmet,de már nem zavarnám,csak most agyalok,hogy van ez? Aktuális hónapban előre kapjuk,vagy áprilisban jön ,majd a márciusi? Aki tudja,megírná nekem? Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy kitõl kapod (munkáltató vagy más), de még március hónapra a teljes hónapra kapod a gyedet, ápr. 1-jétõl már gyes, vagy szabi vagy mindkettõ ha mész dolgozni. Szóval lehet, hogy április elején kapod a gyedet, de az a márciusi lesz. Ha én kapnám, én 31-én kapnám, mert a munkahelyem küldi, vagyis márc. 29-én, pénteken.

Attól függ, hogy kitõl kapod (munkáltató vagy más), de még március hónapra a teljes hónapra kapod a gyedet, ápr. 1-jétõl már gyes, vagy szabi vagy mindkettõ ha mész dolgozni. Szóval lehet, hogy április elején kapod a gyedet, de az a márciusi lesz. Ha én kapnám, én 31-én kapnám, mert a munkahelyem küldi, vagyis márc. 29-én, pénteken.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tehát akkor április elején jön a márciusi még. Azt nem tudtam, hogy adott hónapban kapjuk e a gyedet stb. vagy "visszamenõleg".:) De akkor ezek szerint visszamenõleg, februárit márciusban, márciusit áprilisban...stb. Nekem OEP-tõl jön. Áprilistól gyesen leszek.Aztán meglátjuk hogyan tovább.
Április elején még kapsz.
Nekem január 10-én telt le, és február elsején tették a számlámra a 10 nap Gyedet. Tehát utólag, igen. Te április 1-én kellene, hogy megkapd, de mivel az Húsvét hétfõ, így valszeg Április 2-a lesz belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Szerintetek melyik a jobb? Melyik szimpatikusabb, hova járnátok legszívesebben egy 7 hónapot betöltő szuka boxer kutyussal?

Szegeden lakom, és a boxer lányzóm most tölti a 7 hónapot. Gondolkodtam a kutyasulin, itt a városomban kett?t találtam. Az árak egyformák, és mindkett? tükörmódszert használ, nekem mindkett? ugyanúgy tetszik, de még nem jártam ott, szóval csak így látatlanból, csak a honlapon tudok tájékozódni. Az egyik suli zárva is tart szeptemberig. Szóval a két kutyasuli:

Legjobb válasz: már itt van az ideje az ivartalanításnak :) Nem kell megvárni az elsõ tüzelést :)

már itt van az ideje az ivartalanításnak :) Nem kell megvárni az elsõ tüzelést :)
A második. Szegedi Kutya Klub! Ne kelljen megindokolnom, csak hidd el! :)
13 évesen nyugodtan járhatsz a kutyáddal kutyasuliba. Kell majd egy klikker megy egy jutalomfalat tartó, de mindkettõt megveheted a sulin is. Elsõ alkalommal még a beiratkozás elõtt úgyis ki kell menned a kutyussal és akkor megismerhedhetsz az oktatókkal, meg õk is veled, és mindent elmondanak!
jé, nekem is ennyi idõs boxer fiúm van :) ) én a 2.-ba mennék :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, én is a második mellett döntöttem végül, mert az elsõnél vizsgát se találtam, se középfokú képzést. Ti nem tudtok valamit arról, hogy lehetõség van-e agilityre vagy dogdancingre?
elsõ válaszoló:nem ez volt a kérdés, és akadj már le az ivartalanitásról!!
Szegeden nem tudok olyan kutyaiskolát, ahol kifejezetten agility vagy dog-dancing lenne. Ezt leginkább önszorgalomból lehet csinálni.
Szerintem a Szegedi Kutya Klubban a klubfoglalkozásokon tuti van kezdõ agility, elvégre akadályok vannak a suliban, mert azok kellenek a középfokhoz is, meg az Ebathlon játékokhoz is. Alapozni biztos, hogy el fogsz tudni kezdeni, meg megtanulod a tanítási technikákat, amik segítségével már önállóan is tudsz dolgozni.
Akadályok valóban vannak, azokat a klubfoglalkozás keretein belül lehet használni. Habár olyankor általában vizsgákra készülés van. (Amúgy nekem fogalmam sincs, hogy pontosan mi kell az agilityhez, nem az én világom...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!