Találatok a következő kifejezésre: Melyik a gyogyszer (183 db)

Melyek azok az intézmények ahol a lombiknál csak a gyógyszereket kell fizetnünk? Melyik a jobb a Kaáli vagy a Dévai?

Legjobb válasz: Szia, mindenhol csak a gyogyszereket kell fizetni, az allam tamogatja az elos par beavatkozast (magat a beultetest vizsgalatot stb nem kell fizetni) de igy is kb. 100e a gyogyszerek ara. Nekem 3 ismerosom a Kaaliban kett babas!

Szia, mindenhol csak a gyogyszereket kell fizetni, az allam tamogatja az elos par beavatkozast (magat a beultetest vizsgalatot stb nem kell fizetni) de igy is kb. 100e a gyogyszerek ara. Nekem 3 ismerosom a Kaaliban kett babas!
Elvileg minden intézményben csak a gyógyszerekért kell fizetni, úgy tudom 5 lombik ingyenes. Illetve az elsõ konzultációért fizetni kell, és ha valamilyen vizsgálatot el kell végezni, akkor azért is. De a vizsgálatokat megcsináltathatod máshol is, 1/2 évnél nem régebbi eredményeket elfogadnak. Én a Kaálit javaslom.

Melyik a legdrágább gyógyszer, amit ismersz?

Amiket láttam 10E körül azok anesztetikumok, ill a metadon, az 11E körül volt. Van ennél drágább is? Pusztán kíváncsiságból.

Legjobb válasz: Vannak gyógyszerek több százezerért is. De a 10 ezres gyógyszer nem kirívóan magas ár.

Vannak gyógyszerek több százezerért is. De a 10 ezres gyógyszer nem kirívóan magas ár.
De támogatja szerencsére! Csak a doboz árát kell kifizetnie, ami kb. 300 Ft! Nagyon remélem, hogy nem akarják bevezetni, hogy legalább a 10%-ot fizesse, mert az is sok lenne!
A kérdező hozzászólása: Utolsó: az nagyon durva. gondolom ezeket az állambácsi nem támogatja.
Mamának van a leukémiájára gyógyszer! Egy szem 20ezer, a havi adag 600ezer !
Az alkohol... az az életedbe is kerülhet;)
-Actylise: porampulla+oldószer - 131.145 Ft/ampulla. Ha valakinek tüdõembóliája van, 2 ampullával szoktunk beadni. -Xigris: 280.481 Ft/ampulla - szepszis által okozott apró rögösödések ellen használatos, testsúlykilogrammra van kiszámolva a dózisa, gyógyszerpumpán kell folyamatosan adagolni, 1 adag elkészítéséhez 3 ampulla kell. Ill. a vénás gombaellenes szerek szoktak nagyon drágák lenni. Na meg a vérkészítmények (fõleg a szûrt, irradiáltak). Meg nyilván a kemoterápiás szerek.
szép kis lista... nem ennyire durvák, de az autoimmunra (pl SM, Lupus stb) szedett szereket itthon is sokan szedik pl http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/avonex_30_g.. ezeknek egy havi adagja kb 100-250 ezer között van, és évekig kell használni sajnos:(
A kérdező hozzászólása: köszi ^.^
gugli a barátod: http://www.deluxe.hu/legdragabb-gyogyszerek/20100226 tévedtem. nem a rákgyógyszerek a legdrágábbak.
nem tudom, nem érint. De a rákgyógyszerek pl nagyon drágák.
A kérdező hozzászólása: és a nevét nem tudod? én eddig csak 10E ftossal találkoztam
A kérdező hozzászólása: az mázli. a többi gyógyszert vajon támogatnák? ami ilyen milliós nagyságrendû?
a mérgét
Tényleg csak a mérgét és a leg változatosabb gyógyszerekben. Vannak véralvadás gátlók vagy éppen mûtéteknél vért alvasztó estleg fájdalo csillapítók, rákgyógyszerek , ránctalanítók és gondolom még sok minden más.
A kérdező hozzászólása: -t még nem írta fel, ez még csak feltételezés, hogy ilyet kapok.
Nem értem a kérdést. Ennyibõl nem lehet kideríteni. De minden fogamzásgátló beállítja a menstruációs ciklust, szóval valószínûleg kapsz egy mezei fogamzásgátlót, amibõl meg van csilliárdféle.
fogamzásgátlót írt fel a nõgyógyászod, semmi különlegeset. abból van sokféle. a fogamzásgátlók egyébként nem beállítják a ciklusod, hanem egy MESTERSÉGESen szabályos ciklust hoznak létre helyette. ergo pont hogy nem természetesen viselkedik majd a tested.
Talán Lindynette 20. Én is azt szedem, és elég kevés benne a hormon. 22/L
Bármelyik fogamzásgátlót... De remélem tudod, hogy nem beállítja a menzeszed. Kikapcsolja a peteérésed, és csinál egy mesterséges ciklust. Ha abbahagyod, vszínûleg ugyanolyan szar lesz, mint volt, vagy esetleg még rosszabb. Ez csak elfedi a problémát, nem megoldja. Menj el egy olyan dokihoz, aki foglalkozik a problémáddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :) De az a helyzet, hogy súlyproblémáim is vannak. Rengetegszer próbáltam fogyizni, és mindíg visszahíztam. a doki azt állapította meg, hogy több férfi hormon van mint bennem, és emiatt lehet ez is. Azt mondta pontosan, hogy olyan gyógyszert ír fel, ami menzeszem beállítja, de fogamzásgátló hatású is. És ettõl majd a fogyózás is könnyebb lesz.
Akkor az cypromix, diane35 vagy minerva lesz. Esetleg Yasminelle vagy Yadine. De inkább az elõbbi három.
De attól még a 21:05-ös bejegyzésemet tartom továbbra is. Mással nincsen gond, csak tesztoszteronnal? Pajzsmirigy hormonok?

Melyik az az azonos kémiai részecskékből felépülő összetett anyag, amit a gyógyszerek gyártására esetenként a háztartásban is használunk?

Legjobb válasz: Azonos kémiai részecskékbõl felépülõ anyag: Bármelyik tiszta, szennyezésmentes vegyület. Gyógyszerek gyártására és esetenként a háztartásban is használunk: Gyakorlatilag minden egyes háztartásban használt anyag valamilyen gyógyszer alapanyaga is: Cukor, citromsav, laktóz, fruktóz, keményítõ.

Azonos kémiai részecskékbõl felépülõ anyag: Bármelyik tiszta, szennyezésmentes vegyület. Gyógyszerek gyártására és esetenként a háztartásban is használunk: Gyakorlatilag minden egyes háztartásban használt anyag valamilyen gyógyszer alapanyaga is: Cukor, citromsav, laktóz, fruktóz, keményítõ.

Szeretnék venni doxyciclin Al 100 gyógyszert, de vényköteles. Orvossal való felirása többe kerül mint a gyógyszer mely csak 516Ft. Mit tanácsoltok vagy van feles valakinek?

Legjobb válasz: Ne rendelj magadnak antibiotikumot. Nem véletlenül vényköteles. Épp ezért elvileg nem is lehet senkinél elfekvõ készlet. Bizonytalan helyrõl származó hamisítványba pedig bele is halhatsz. És mi az, hogy feles?

Ne rendelj magadnak antibiotikumot. Nem véletlenül vényköteles. Épp ezért elvileg nem is lehet senkinél elfekvõ készlet. Bizonytalan helyrõl származó hamisítványba pedig bele is halhatsz. És mi az, hogy feles?
A kérdező hozzászólása: felesleges
"Orvossal való felirása többe kerül" - ezt hogy érted? Nem ingyen írja fel? Vagy kihívod házhoz? Ha normális embernek látszol, és szépen kéred a patikában, idõhiányra hivatkozva, stb. akkor általában segítenek.
A kérdező hozzászólása: A maszek bõrgyógyász nem, meg asszem nálunk a háziorvos sem.
A kérdező hozzászólása: Na, ma voltam 3 gyógyszertárban ebböl 2-ben vény nélkül simán adtak.

Melyik a legjobb szorongásoldó vagy hangulatjavitó gyógyszer?

Pszichiáteremmel keressük a számomra megfelelő gyógyszert, de még próbálkozunk mert egyik sem az igazi, most Abilify-t szedek előtte szedtem még egy másabb fajta szorongásoldót(sajnos a nevét már nem tudom), nem váltak be. Igazából van olyan ami egyénfüggetlenül is jó hirnévnek örvend?

Legjobb válasz: A szorongást nem lehet gyógyszerekkel megszüntetni, meggyógyítani, csak enyhítik a tüneteket, amelyek hosszútávon még tönkre is teszik az egészségedet, szerintem így nem kérdés, hogy ha lehet választani a gyógyszer és az öngyógyítás között, akkor mit választasz. A szorongás egy olyan berögzült belsõ betegség, amelyet te magad hoztál létre. Ha érdekel, hogy hogyan tudsz természetes úton meggyógyulni a saját elméd által, akkor írj privát üzenetet és elmondom, hogy nekem hogyan sikerült.

A szorongást nem lehet gyógyszerekkel megszüntetni, meggyógyítani, csak enyhítik a tüneteket, amelyek hosszútávon még tönkre is teszik az egészségedet, szerintem így nem kérdés, hogy ha lehet választani a gyógyszer és az öngyógyítás között, akkor mit választasz. A szorongás egy olyan berögzült belsõ betegség, amelyet te magad hoztál létre. Ha érdekel, hogy hogyan tudsz természetes úton meggyógyulni a saját elméd által, akkor írj privát üzenetet és elmondom, hogy nekem hogyan sikerült.
a legjobb orvosság TE MAGAD VAGY!!! Tapasztalat!!!!! Pszichiátriai gyógyszert nem javaslok!!!! Jó hirnévnek örvendõ gyógy (?) szer? ezeket sem( Citromfü tea viszont jó szolgálatot tehet.Nem lórugás, nem hat fél óra alatt, de természetes!
Ugye tisztában vagy vele, hogy ezek a szerek kémiai függõséget alakítanak ki? És hogy a pszichiátered pénzt kap a gyógyszergyártótól, ha rászoktat téged? http://www.emberijogok.hu/letoltes/booklets/HUN-Drugs.pdf
Pálinka.
néha szükséges a gyógyszer. mert csak az tud kilenditeni a mély pontból. utána jöhet a terápia.
én szedegettem nyugtatót Rivotrilt, nekem az jött be a legjobban, de csak akkor ha rám tört a szorongás. Én nem szoktam rá. ott van a táskámban, és nem érzek késztetést hogy bevegyek. szerintem ezt lehet kordában tartani. Szedtem antidepresszánst, különbözõ mellékhatásai voltak (nem jött meg a mensesem, valamelyiktõl õrjitõ gondoaltaim voltak, zavar szorongás, akkor valamelyiktõl 0-ra redukálódott a szexuális vágyam, valamelyiktõl a szivem dobogott be, valamelyiktõl meg hipomániát kaptam) Aztán irtak fel antipszichotikumot a mánia visszahúzására, attól meg olyan gátlástalan lettem, hogy semmi nem állitott meg (kb mint a kokain) és hatalmas önbizalmam lett, de legalább minden agyalásom elmúlt, és a fejemben tök nagy rendet tett. Kb mint egy sikeres öntudatos ember képét alkotta meg bennem. Az nagyon jó volt, de rájöttem ezt csak a szer csinálja velem, úgyhogy abbahagytam, és utána megint kissé zavaros, és depis lettem. Utána adtak hangulatstabilizátort (ezt egyébként epilepsziára is adják) ez most úgy érzem bevált, elég kiegyensúlyozott vagyok tõle. de ez csak az én esetem, nekem ez bejött, a többi meg úgy hatott rám. ez egyénenként teljesen változó!!! és hosszú lehet az út, mire kitapasztalják hogy mi jó az embernek. a pszichiáterek se géniuszok, nem látnak belénk. elsõre nem lehet megmondani, hogy milyen gyógyszer fog bejönni. és igen, a gyógyszer csak tûzoltás. nekem úgy fogalmazott a doki, hogy ez olyan mint a régi lottósorsolás. Felfokozott lelki állapotban olyanok vagyunk mint a pörgõ golyók. A gyógyszer ezt lehiggasztja, és akkor válunk alkalmasak a terápiára, addig nem. Mert egy zavaros ember nem tud a gondolataiban turkálni, össze vissza csapong, mindent hibának, problémának érez, nem tud összefüggéseket találni. Egy jó pszichiáter nem töm gyógyszerrel, hanem amikor a golyók lementek, csökkenti, vagy abbahagyja a gyógyszert, és jöhet a terápia. Nyilván ez is betegség függõ. vannak olyan betegségek, amiket egy életen át gyógyszerrel lehet kezelni, az állapotot fentartani. Bizonyos depressziók fajtája, bipoláris depó, vagy skizofrénia. de én nem tudom pontosan, ezt az orvosok jobban tudják. És itt azt is bele kell kalkulálni, hogy orvos és orvos között is óriási különbség van. Ahhoz hogy kilábalj, elõször keress egy igazán jó orvost.

Melyik a legjobb allergia elleni gyógyszer? Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Az amelyiket az orvos ir fel. Nem mindegy, hogy milyen allergiád van. A szemed gyullad be, orrod dugul el, kiütéseid vannak, vagy esetleg még fulladsz is. A recept nélkül kapható allergia gyógyszerek szerintem csak pár napos szedésre jók, enyhitik a tüneteket. Minden képpen ajánlom, hogy menj el allergia vizsgálatra, és akkor a neked megfelelõ gyógyszert fogják felirni.

Az amelyiket az orvos ir fel. Nem mindegy, hogy milyen allergiád van. A szemed gyullad be, orrod dugul el, kiütéseid vannak, vagy esetleg még fulladsz is. A recept nélkül kapható allergia gyógyszerek szerintem csak pár napos szedésre jók, enyhitik a tüneteket. Minden képpen ajánlom, hogy menj el allergia vizsgálatra, és akkor a neked megfelelõ gyógyszert fogják felirni.
A triviális válasz az, hogy amelyik beválik. Nekem például csalánkiütésre írt a doki egyfélét, vényköteleset, drágát. Nem vettem észre hogy használt volna, sõt egyre durvábbak lettek a tüneteim közben. Erre írt egy másikat (nem vényköteles, de szintén drága), ami eddig beválni látszik. A hatásmechanizmusa nagyjából mindegyik allergiagyógyszernek ugyanaz, van köztük elég sok vény nélkül kapható, ha a generikus szereket veszed nem a márkás drágát ugyanazzal a hatóanyaggal, akkor még nem is drága a havi adag. A lényeg: nincs legjobb, és ha hosszan fennálló tüneteid vannak, amik gyógyszertõl sem javulnak, akkor mindenképpen beszélj orvossal. Nem csak azért mert esetleg felír olyan szert, amit nem vehetsz meg csak úgy, hanem azért is mert tisztázni tudja az allergia pontos okát.

Csaszarral fogok szulni es a nogyogyaszom emlitett valami gyogyszert ami higitja a tejet, hogy ha nem tudom majd rogton szoptatni a picit (altatsban lesz a mutet) nehogy tul kemenyedjen a mellem. Melyik lehet ez a gyogyszer es hasznalta valaki?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de nem értem, hogy pontosan mire gondolsz. Nehogy túl keményedjen a melled? Én is császárral szültem, altattak és mégsem kellett gyógyszer ahhoz, hogy tudjak szoptatni...nem értem, miért kellene?

Ne haragudj, de nem értem, hogy pontosan mire gondolsz. Nehogy túl keményedjen a melled? Én is császárral szültem, altattak és mégsem kellett gyógyszer ahhoz, hogy tudjak szoptatni...nem értem, miért kellene?
A tej megindulása a szülés utáni 4-5. nap. A császárosoknak lehet több is, az altató miatt. De a tej megindulását a méhlepény leválása indítja el, ami császárnál is megtörténik. A melled meg attól keményedik meg, ha sok a tejed, és a gyerek nem issza meg mind, vagy nem fejed le. Úgyhogy szerintem se sok értelme van ennek a kérdésnek.
09:08: szerintem mindenkinek joga van megválasztani, hogy hogy akar szülni. Nekem nem tervezett császár volt, de tudtam, hogyha császár, csakis altatás jöhet szóba. Szóval van ilyen is. Mindenki más és mindenki máshogy éli meg/akarja megélni ezeket a dolgokat. Nincs amúgy az altatással semmi gond. Én megszültem éjjel 2-kor, már reggel 8-kor láttam a babámat. Elsõ válaszoló.

A nyaralás ideje alatt aktuális a 16 éves lányom vérzése. Melyik a legveszélytelenebb gyógyszer ebben a korban, amivel eltolható a havi vérzés?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló gyógyszert csak orvos írhat fel, de szerintem nem is lenne érdemes "kikerülni" õt: jó, ha a felírás elõtt megvizsgálja a lányodat. Annak alapján fog megfelelõ gyógyszert választani neki.

Fogamzásgátló gyógyszert csak orvos írhat fel, de szerintem nem is lenne érdemes "kikerülni" õt: jó, ha a felírás elõtt megvizsgálja a lányodat. Annak alapján fog megfelelõ gyógyszert választani neki.
Miért kellene eltolni a menstruációt? Azért ez nem életbevágóan fontos. Tamponnal nyugodtan mehet vízbe is, a fájdalmakra meg ott a görcsoldó. Tudom, hogy kellemetlen, de nem hiszem, hogy emiatt be kellene avatkozni a természet rendjébe. Mindenesetre ilyen jellegû gyógyszerért mindenképpen orvoshoz menjetek.
Egyszer már én is szedtem ilyet, ami kitolja a menses kezdetét, de nem igazán volt tökéletes.Vagy 10 napig kellett szedni, kb.5 nappal elõbb mint ahogy megjönne, de közben mindig volt némi "csepegés".Jobban jártam volna ha természetesen bekövetkezik, mert hamarabb túljutottam volna rajta, és maradt volna néhány napom "anélkül"
Egyen elõtte sok c-vitamint!!!Nem tudom, de nekem ez bejött!:) ))
Szerintem ezt felesleges eltologatni, ezt is meg kell tanulni, hogy menstruáció alatt mit lehet csinálni nyaraláskor. Ha még nem használt tampont, próbálja ki az ob minit, azt pont a kezdõknek találták ki, így mehet vízbe is, görcsökre meg ott a Nospa vagy a Meristin. Persze okoz a dolog egy pici kényelmetlenséget, de ezt minden felnõtt nõnek meg kell tanulni.
Igyon sok citromlét, vagy egyen sok citromot.Nekem ez be szokott jönni.
Istenem mért kell minden kislánynak tampont ajánlgatni??:(((
Miért, mi baja lesz a tampontól?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!