Találatok a következő kifejezésre: Melyik a futópadon (14 db)

Melyik a jobb a szobabicikli vagy a futópad?

Ahhoz kéne ,hogy leadjam a felesleget . Meg kicsit sportosabb szeretnék lenni .

Legjobb válasz: Hát elõször azt kéne tudni hova akarsz fogyni... ha fõképp lábra akkor a szobabiciklit ajánlom,de ha egész alkos formálásra fágysz akkor a futópad.De annyit megjegyenék,hogy a futópad hangos meg rezeg és ha emeleti lakásban laksz az alattad lakót zavarni fogja.

Hát elõször azt kéne tudni hova akarsz fogyni... ha fõképp lábra akkor a szobabiciklit ajánlom, de ha egész alkos formálásra fágysz akkor a futópad.De annyit megjegyenék, hogy a futópad hangos meg rezeg és ha emeleti lakásban laksz az alattad lakót zavarni fogja.
Nincs helyi zsirégetés , fogyáshoz mind a kettõ megfelel , mivel mind a kettõ aerob edzésforma. Nézd meg a tour de france versenyzõket, õnekik sem csak a lábuk szálkás.
2: ez így igaz, de õk biztos kiegészítõ sportot is végeznek, nem csak futnak. A szobabicikli jobban erõsíti a lábat. Magánvélemény, én a futópadon könnyebben elfáradok, megizzadok.
Legyen a kettõ között: ellipszis tréner! Kevésbé terheli a térdet, mint a futópad, és jobban átmozgatja a testet, mint a bicikli.
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat . Hallottam , hogy futópadból van több fajta . Ez hogy van ? Milyenek vannak ?
A kérdező hozzászólása: Nagyon hangos mert pont 10-en lakom , csak muszáj lenne mert ez a környék nem a legbiztonságosabb , és télen is szeretnék futni de 5 óra elõtt ritkán érek rá .

Az alábbi konditermes gépek közül melyik égeti legjobban a zsírt, melyik a leghatásosabb? Az elipszis gép, a futópad vagy a taposógép. Illetve hogy a futópad esetében a futás vagy az intenzív séta hasznosabb?

Legjobb válasz: samurai: ritka pillanatok egyike de vitatkoznék veled. az eleje rendben van, de kimaradt egy kulcs rész. az elégetett kalória mennyisége nagyban függ a használt izomcsoport(ok) nagyságától, és számától. Ezen paraméterbõl kiindulva pedig az ellipszis tréner a leghatékonyabb a felsoroltak közül, mert a kezet, a hátat, a mellet és a lábat is átmozgatja elég rendesen. én kb 3 éve vitatkoztam errõl egy személyi edzõvel, akkor szobabiciklin mentem, a teremben rááltam egy ilyen gépre, másnap rendeltem is meg.

samurai: ritka pillanatok egyike de vitatkoznék veled. az eleje rendben van, de kimaradt egy kulcs rész. az elégetett kalória mennyisége nagyban függ a használt izomcsoport(ok) nagyságától, és számától. Ezen paraméterbõl kiindulva pedig az ellipszis tréner a leghatékonyabb a felsoroltak közül, mert a kezet, a hátat, a mellet és a lábat is átmozgatja elég rendesen. én kb 3 éve vitatkoztam errõl egy személyi edzõvel, akkor szobabiciklin mentem, a teremben rááltam egy ilyen gépre, másnap rendeltem is meg.
Manóci jól mondja, hogy edzettségi szint függõ, viszont nem tudnak pontos adatot adni a gépek ezt felejtsétek el. A gép nem ismer téged, nem tudja mennyi a testzsírszázalékod, milyen az anyagcseréd, hány éves vagy, hány kg stb... kamu, od4sztak egy számlálót a gépre ami CSAKIS! a távolságot veszi figyelembe. Ennek nem túl sok értelme van... Na nézzük mi "fogyaszt" a legjobban. Mint ahogy említettem edzettségi szint függõ. Az ellipszis gépet és a taposógépet hagyd a retekbe, pont úgy mint a sétát is (kivéve ha nem vagy extrém túlsúlyos). Ha az állóképességed 0 (szerintem pedig annyi mert eleve megfordult a fejedbe a séta) akkor inkább menj el súlyzózni többre mész vele. Súlyzózz és fuss a végén lehetõleg intervallumokkal és meg is lesz a hatás HA úgy kajálsz.
Ez függ az intenzitástól, edzettségi szintedtõl és az idõtartamtól. De lemész és minden nap csinálod 1 órát valamelyiket. Egyébként ha a kalóriaégetés a célod, akkor spinning edzésre menj és mellé persze kalóriadeficites legyen a diétád, mert nem lesz eredmény nélküle.
A taposógép, más néven stepgép.
hát ha zsírt akarsz égetni mindenkép a taposógépet probálgasd !!!
Renden lehet, hogy van olyan ami mindezt kéri, de a legfontosabbat még mindig nem, a testzsírszázalékot. Enélkül pedig tényleg pontatlan adatokat tudnak produkálni. Kalóriafelhasználás szempontjából meg egyáltalán nem mindegy, hogy valaki 100kg 30%-os testzsírral, vagy 100kg 10%-os testzsírral.
Akkor kiegészíteném a válaszom. Az említett gépek teremben beállításnál kérik a nemet, súlyt, életkort, magasságot és pulzust is mérnek. Szóval az elégetett kalóriákat viszonylag pontosan mutatják. Ezért írtam, hogy a próbával és az összehasonlítással kezdje.
Hát ezt is megéltük :D Bevallom nem voltam még fent ilyen gépen (sem nekem itthon sem a legközelebbi teremben sincs) de nekem van egy szabályom. Amit a tvbe kislányok reklámoznak azoknak én nem hiszek :) Viszont ha te mondod, hogy hatásos akkor elhiszem, de a tényen nem változtat, ez sem csodagép, diéta nélkül nem fog sokra menni vele.
*2.mondat-és akkor látod a gépen az elégetett kalóriát.
Üst, ler, sütõ, spór bármi ami meleget vagy tüzet biztosít :D

Melyik az a futópad (márka) amit ágy alatt lehet tárolni? Lapra csukhatós?

Akarunk venni egyet,de mind állítva csukhatóan lehet tárolni szekrény mellett,ami ugye ha valaki jön nem szép.ágy alatt praktikus,de eddig nem találtunk csak sétáló padot.....


Melyik fajta futópad a legjobb otthonra?

Mindenképp szeretnék itthonra futópadot és arra lennék kíváncsi, hogy milyen fajta lenne jó, mert tudom, hogy van pl.: mechanikus vagy elektromos és tanácstalan vagyok. Csak légyszi azt ne mondjátok, h az itthoni futópadok nem jók, mer tudom, hogy sokan ezt gondolják:) De én mindenképp szeretnék itthonra:)

Mi a különbség a mechanikus és az elektromos futópad között, és melyik a jobb?

Másik kérdésem, ha 10 kilóval meghaladom a futópad teherbírását, akkor sétálhatok rajta? Tehát nem futok rajta, hanem gyors tempóban sétálok. Úgy elbír?

Ráálltam a futópadra lépésszámlálóval. Melyiknek hihetek jobban?

Csak teszt céljából tempós 10 perc sétára a futópad 42 kcal-t írt a lépésszámláló 126 kcal-t . A többi adat- sebesség, idő, megtett táv - stimmelt nagyjából. A lépésszámláló kérte a súlyom életkorom magasságom, a futópad nem. pulzust nem néztem hozzá.

Legjobb válasz: tempós séta nem lehet 126 kalória. az óránként 650 lenne, én a körül nagyon kemény futással szoktam lenni egy óra alatt. ráadásul a 10 perc séta valójában nem sokat ér. túl rövid az intervallum, és nem is a hasznos pulzus tartományban történik. ha reális kcal értéket akarsz kapni, akkor szerintem használj pulzusmérõ pántot.

tempós séta nem lehet 126 kalória. az óránként 650 lenne, én a körül nagyon kemény futással szoktam lenni egy óra alatt. ráadásul a 10 perc séta valójában nem sokat ér. túl rövid az intervallum, és nem is a hasznos pulzus tartományban történik. ha reális kcal értéket akarsz kapni, akkor szerintem használj pulzusmérõ pántot.
A lépésszámláló adata hihetõbb. A kalkulátorok valóban szoktak kérni különbözõ adatokat. Nem mindegy ugye, hogy egy 50 kilós lány vagy egy 100 kilós férfi gyalogol/fut.
Bocs, a futópad értéke a hihetõbb.

Melyik a leghatékonyabb az alábbi kardióedzések közül? Taposógép, "sielőgép", vagy hegynek felfelé menet a futópadon?

Kb ugyanakkora intenzitással, figyelve a pulzust. És egy órás súlyzós edzést után heti 4x, elég a 45 perc kardió a fogyáshoz, vagy inkább 60 perc? Előre is köszi.

Legjobb válasz: Súlyzós edzés után, ha jól csináltad, a büdös életben nem fogsz 45-60 perceket zsírégetõ intenzitással kardiozni... És amúgy pedig nem is szabad. Maximum 25 perc, és külön kardio napot kell tartani a hosszabb edzéshez és magasabb intenzitához. Amúgy ezek közül szerintem kb. egy kaptafa. Legjobb a futás.

Súlyzós edzés után, ha jól csináltad, a büdös életben nem fogsz 45-60 perceket zsírégetõ intenzitással kardiozni... És amúgy pedig nem is szabad. Maximum 25 perc, és külön kardio napot kell tartani a hosszabb edzéshez és magasabb intenzitához. Amúgy ezek közül szerintem kb. egy kaptafa. Legjobb a futás.

Mi a különbség a mechanikus és az elektromos futópad között, és melyik a jobb?

Másik kérdésem, ha 10 kilóval meghaladom a futópad teherbírását, akkor sétálhatok rajta? Tehát nem futok rajta, hanem gyors tempóban sétálok. Úgy elbír?

Legjobb válasz: Szerintem ha túl nagy a súlyod, használj inkább steppert. http://www.treadmillscentral.com/images/stamina_55-2065_elli..

Szerintem ha túl nagy a súlyod, használj inkább steppert. http://www.treadmillscentral.com/images/stamina_55-2065_elli..

Melyik a hatásosabb: futópadon futás vagy szabadban futás, vagy teljesen egyenértékű?

Legjobb válasz: Egyforma hatásos. Nyilván a szabad levegõn jobb futni, de sajnos az izületeknek nem tesz jót a futás, és ez különösen igaz a kemény betonon való futásra (fõleg, ha a testsúlyod is jelentõs). Így minden lépésnél akár 100 kilónál is nagyobb terhelés éri az ízületet, ami lehet hogy fiatalkorban még kibírható, de késõbb visszaköszön ízületi kopás és fájdalom formájában. Ezzel szemben a konditermi futógépeknek (de csakis azoknak!) hatékony ütéselnyelõ rendszerük van, tehát az jobban kíméli az ízületeket. Az otthoni futógép viszont nem alkalmas véleményem szerint semmilyen edzésre. A jó gépek sajnos 1 millió Ft. fölött vannak, ezért a legjobb megoldás, ha konditerembe jársz, a szabadban való futás pedig kiváltható mondjuk biciklizéssel, ahol a testsúly nem hat az ízületekre.

Egyforma hatásos. Nyilván a szabad levegõn jobb futni, de sajnos az izületeknek nem tesz jót a futás, és ez különösen igaz a kemény betonon való futásra (fõleg, ha a testsúlyod is jelentõs). Így minden lépésnél akár 100 kilónál is nagyobb terhelés éri az ízületet, ami lehet hogy fiatalkorban még kibírható, de késõbb visszaköszön ízületi kopás és fájdalom formájában. Ezzel szemben a konditermi futógépeknek (de csakis azoknak!) hatékony ütéselnyelõ rendszerük van, tehát az jobban kíméli az ízületeket. Az otthoni futógép viszont nem alkalmas véleményem szerint semmilyen edzésre. A jó gépek sajnos 1 millió Ft. fölött vannak, ezért a legjobb megoldás, ha konditerembe jársz, a szabadban való futás pedig kiváltható mondjuk biciklizéssel, ahol a testsúly nem hat az ízületekre.
Ehh.. most nem tök mindegy h egy millás gépen vagy egy 10 ezres szalagon fut az ember?:D Ugyanazon a szalagon futsz, csak az egyiket te lábbal hajtod a másik meg bepötyögöd aztán ugyanúgy szalagon futsz csak azt nem te hanem egy kis motor hajtja... Ha kinyitod az ablakot akkor meg megy be friss levegõ... Én ahol lakom, (H.szoboszló) van az én kis reptérkém :P és ott futok.. Füves puszta jóformán.. :D jólevegõ és ennyi...de nem vok ellene a futópadnak sem..
há-há-há!!!!!! én is jót röhögtem a futópados kommenten...istenem!!!tipikus "lemegyek edzeni" ember... :) )) nehogy már egy "szalagon" fuss!menj a természetbe, erdõbe, mezõre, szabadba v. akár pályára, annál hatásosabb, élvezetesebb és egészségesebb nincs is!!! méghogy futógép... ha pedig nagyon hideg van, akkor túrázz!!!
Na az elõzõt felejtsd is el! 10e-ért futógép?! Jó lehet... A frankók tényleg 1mill fölött vannak. Nyilván mindkét helyen futás hasznos, mert legalább mozogsz vmit, de én úgy gondolom a kinti hatékonyabb (ha magamból indulok ki). Ott a sok friss levegõ, a természetes ellenállás (dombok, lejtõk, szembeszél, stb..) és ha nem betonon futsz a lábadnak se rosszabb! Minden kis faluban van legalább 1 focipálya, erdõ, stb.. ahol megtalálod a módját. Én sokat futok, régóta, és teremben csak télen. :*
Na én meg jót derültem a 10ezres futópadodon :-D Tudod, egy erõs motorral ellátott, hatékony ütéselnyelõ rendszerû, fokozatmentes sebességállításos és motorosan dönthetõ futópadot nem tudsz megvenni 300 ezer alatt (használtan!) Elég jól tudom az árakat, mert nemrég vásároltam a konditermembe egy ilyet, aminek 1.700.000 az új ára. Természetesen használtan vettem. (56 cm a futófelület szélessége pl. de 50 alatt sztem használhatatlan egy futógép) Azért ez más világ, én sem gondoltam volna, de tényleg sokkal masszívabb (akár 120-130 kilós embert is el kell bírnia) és biztonságosabb. Aki ezen edz, az élbõl kihajítaná a 10ezres kacatot. Az ár ugyanis arányban van a minõséggel, vagy Te nem így gondolod ?
Természetesen a futópados testedzés a hatékonyabb. Intenzívebb, folyamatosabb, állandóbb terhelést biztosít, és nem elhanyagolható tényezõ, hogy a testedzési paramétereket (távolság-, pulzus-, kalóriamérés, stb.)is könnyebben figyelemmel kísérheted. Ugyanez a helyzet a szobakerékpározással is. Jóval intenzívebb és kontrollálhatóbb edzést tesz lehetõvé, mintha egyszerûen csak bringáznál egyet a szabadban. Még hogy csak a milliós futópadok érnek valamit... :-D. De jót derültem ezen! Én például használtam vettem 10 000 forintért egy futópadot, amely még csak nem is elektromos hajtású és tökéletesen meg vagyok vele elégedve .
Ha jó levegõn futsz, megvan az a plusz, hogy a tüdõdnek is jót tesz, na meg az egész szervezetednek pozitív hatású a tiszta friss levegõ. De ha csak olyan környezetben mégy a szabadba, ahol járnak autók, akkor többet ártasz, mint használsz. Azon kívül az ízületeknek sem tesz jót a beton, tehát városban inkább a futópadot javasolnám.
A jó levegõ miatt a szabadban futás a jobb szerintem, de csak akkor, ha nem betonon futsz, hanem puhább talajon. Ha nagy a túlsúlyos, ajánlom, hogy kezdj el gyalogolni amilyen gyorsan csak tudsz, az ízületkímélõbb. Ha a sportolás mellett társasásra, új emberek megismerésére is vágysz, akkor viszont irány a konditerem! Ott biztosan vanak mások is rajtad kívül :) Nem utolsósorban, ha mindenki sportol, az téged is jobban motivál.
Figyu, én 112 kiló vagyok, de nem találsz olyan futócipõt amitõl nem megy szét a térdem egy fél órás betononfutástól. Pedig nem vagyok nyüzüge, 170 kilóval guggolok 5-öt, de a futást sajnos nem bírom.
Én a szabadban futásra szavazok! Spéci futócipõk vannak a talajhoz és testsúlyhoz igazítva. Ezek kímélik az izületeket, érdemes beruházni rájuk.
Én Kecskeméten nem találtam normális, kocogásra alkalmas helyet, talán egyedül a szabadidõpark felelne meg. De az meg minimum 20 perc bringával. Namost ennyit megtenni, csurom izzadtan, amikor alig bírom elviselni a saját szagomat...? Neee! Marad a konditerem, és vele a tusoló! :) egyébként nagyon szeretem a szabad levegõt, bringázni, túrázni, stb. De azt nem tudom edzésként felfogni. Olyankor tényleg kikapcsolódok, amikor meg edzek, akkor folyamatosan figyelnem kell a pulzusomat, a tempót, stb. Különben, az a hatékony mozgás, amit rendszeresen végzel. :) szóval, mindegy, csak csináld!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!