Találatok a következő kifejezésre: Melyik a fékezési módszer, ha (1 db)

Melyik a leghatásosabb fékezési módszer, ha nagy sebességről szeretnénk lefékezni?

kuplung+fék vagy csak fék? Hu ha remélem érthetöen fogalmaztam.

Legjobb válasz: Egyetértek az utolsó két hozzászólóval. Hozzátenném még, hogy a vezetéstechnikai tréningen javasolják a szakaszos fékezést (pumpálva fékezés), fõleg a téli utakon. Állítólag hatékonyabb a fékezõerõ. Persze csak finoman, nem kell nyomni mint süket a csengõt!!!

ellenrakéta...
elõzõnek Úgylátom nem olvastad el teljesen az elõzõ válaszom.Nagy sebességrõl van szó, tehát valszeg nem havas, csúszós úton akar fékezni.Akkor meg minek visszaváltani?Az üzemi féket pont ezért találták ki.A motorfék, csak csúszós úton ér valamit.De ott is jobb a kuplung és szakaszos fékezés(pumpálás).
Elõzõnek: Elõbb kuplung visszaváltás szal motorfék aztán nyomhatod a simát.De a motorfék sokat segít jeges úton
Nagy sebességröl egyértelmüen fék+ha a motor fulladni akar, akkor kuplung.Télen havas jeges úton Elõször kuplung majd szakaszos fékezés, hogy a kerekek minél kevesebbet csússzanak a jégen/havon.Havas úton ha kuplung nélkül fékezel, lefulladhat a motor, mert a kerék könnyen megcsúszik, és ilyenkor kormányozhatatlanná válik az autó.Az elsõkerék hajtású(a legtöbb autó ilyen)autóval ha jár a motor és sebességben van a váltó, még havas úton is lehet kanyarodni, ha alászeded a kormányt, és nyomod a gázt.Tehát csúszós úton elõbb kuplung, azután fék!!
Egyetértek az utolsó két hozzászólóval. Hozzátenném még, hogy a vezetéstechnikai tréningen javasolják a szakaszos fékezést (pumpálva fékezés), fõleg a téli utakon. Állítólag hatékonyabb a fékezõerõ. Persze csak finoman, nem kell nyomni mint süket a csengõt!!!
elözõ vagyok mert ott lendületbõl mész nem ? vagy én tudom rosszul ne nézzetek hülyének még csak most kezdek rutinból:D
FÉK aztán kapcsolgatod vissza a sebesség fokozatokat.6-5-4-3-2-1 ha nagyon muszáj.de az igen a vége legyen
A kérdés eleve nem egyértelmû. Mert ugye ha vészfékezésrõl van szó az egész más, mintha "üzemszerû" lassításról, fékezésrõl. Vészféknél, amikor a lehetõ leggyorsabban nullára akarunk lassulni, ki kell nyomni a kuplungot, minden más esetben felesleges, sõt gyorsítja a fékalkatrészek kopását.
visszváltani üresbe és kuplung fék :)
Azért hatékonyabb, mert olyankor kisebb az esélye a kerekek állva csúszásának.
Szerintem is az utolso hozzaszolonak van igaza! en csak neztem hogy miket irnak , mar meginogni keszultem , hogy akkor talan en se jol vezetek, mikor olvasom miket irnak itt::) ) szerinte is visszakell valtani ugyhogy , kuplung +valtas +fek!!
Milyen motorfék? Itt mindenkinek elmentek otthonról? Nagy sebességrõl beszél, mondjuk 5-ös, 6-os -ban, ha nem kapcsol vissza hol van motorfék? Ha csak a féket nyomja, és 5-6.- ban marad a váltó, 40 körül már fullad, kuplungot kell nyomnia. Helyes válasz: visszaváltás + fék.
Ha fékezés alatt kinyomod a kuplungot, akkor mi lesz a motorfékkel?! Nagy sebességrõl fékezés egyértelmûen üzemi fékkel történjen, majd közvetlen a megállás elõtt legyen meg a kuplung kinyomása.
Fékezéskor nem használunk kuplungot, csak megálláskor. Amúgyis a kuplung használata a motorféket megszünteti, vagyis a kuplung + fék módszer lassítja a megállási folyamatot. Tehát egyértelmû: CSAK FÉK.
Egyértelmûen a fékezõernyõ. :-)
Csak fék. A kuplungot csak a visszaváltáskor vagy a motor lefulladását megelõzendõ szükséges használni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen büntetésre számíthatok?

Tegyük fel, hogy egy traktorral szándékosan össze-vissza töröm valakinek a kocsiját. Azon túl, hogy megtérítem a kárt még mire számíthatok?

5

Ausztriában az autóüveg fóliához mit szólnak a rendőrök?

Lehet rajta vagy nem?
B oszloptól 2 oldalsó és hátsó ablakról lenne szó.

4

Az az állítás, hogy "van még idő, mire a keresztbe zöldet kapnak" így átmehetek helyes? Haverom jól csinálja?

Õ ezt csinálja. Tudja egyik kereszteztődésnél, hogy mikor lesz zöld a keresztbe jövőknek hány mp, és ha előtte bevált pirosra, még rágyorsít.
Nekem meg halál félelmem lett mellette, hogy a pirosat meglátva kezde nyomni a gázt.
Azt mondja minden nap ott jár 1 éve, és tudja, hogy ha piros lesz, hány mp múlva lesz keresztbe zöld, ilyen 3-4 mert nincs rendesen össze hangolva a kettő.
Így át mer menni.
Azt mondja max attól félhet, hogy megbüntetik piroson áthajtásért, de még sosem kapott csekket.

Én mondtam neki, hogy 1 nap átállítják a lápmákat, és szépen telibe ver egy kamiont majd ami előtte megy keresztben.
Azt mondja nem hiszi.

Ugye, hogy örökké ezt nem fogja csinálni?

7

Át lehet menni a sárgán, ha nem tudnánk időben megállni. Na de a piroson telibe?

Múltkor rendesen átmentem a piroson. Szégyellem is magam.

De 70 es táblás ilyen gyorsforgalmi úton, mentem előttem senki, ezért közel 70 el mentem. És beváltott előttem pirosra kb 1-2 mp múlva átmentem 70 el a kerszeteződésen.
Ezt nem lehetett volna ugye?
Sárgán át lehet menni, ha nem tudok biztonságosan megállni, de piroson?
Lehet meg tudtam volna állni, de ha 70 el el meg akarok állni 1-2 mp nyi távolságon belűl, szerintem akkorát kellett volna fékeznem, hogy a kereszteződés közepéig csúsztam volna.
De most törvényt szegtem?

9

Mit jelent ez a tábla?

http://kepfeltoltes.hu/130816/564229_608365452518375_1929643... Jpg

3

Buszsávban lehet segédmotoros kerékpárral menni?

5

Sofőrök! Ti hogy őrzitek meg higgadságotokat, ha valaki bénázik előttetek, vagy egyszerűen nem tud vezetni?

Én nagyon nehezen. Nem vagyok agresszív vezető, tök nyugisan megyek. De ha valaki bénázik, vagy direkt hergel, akkor arra nagyon be tudok kattanni. Legutóbb én is megijedtem magamtól. Szüleim és öcsém lementek Balatonra, mi később mentünk utánuk barátnőmmel. Siettem, mert mindenki ránk várt, és az M7-esen egyszerűen nem tudtam haladni egy béna Fabia-s miatt. Belső sávban 90-el, eszébe nem jutott volna onnan kimenni, hiába dudáltak rá, stb.. Ha legalább 1 km-es sor nem volt mögötte, akkor egy autó sem. Mellettem kamion, meg lassabb autók, szóval kikerülni se tudtam. Aztán nyílt egy autónyi rés, és nagyon csúnyán odaléptem neki, utána azon kaptam magam, hogy 190-el megyünk.. Utána kicsit kitisztult a fejem, lassítottam és lenyugodtam, de egyszerűen nem értem, hogy hogy tud valaki nyugis maradni ha feltartják direkt. Egyébként mindig betartom a sebességhatárokat.

16

Ha TAXI-utazok hátra kell ülni vagy előre?

A filmekbe mindig azt látom,hogy hátra ülnek.Ez miért van?

6

Ha egy gps-ben van teljes európa térkép, akkor az pl. budapest utcáit is megjeleníti?

Vagy ahoz külön kell magyarország/budapest térképszoftver?

2

Melyik állami szervezetnél lehet bejelenteni az értelmetlen és rosszul kihelyezett KRESZ táblákat?

Nem a helyi önkormányzatokra gondolok.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!