Találatok a következő kifejezésre: Melyik a fékezési módszer, ha (1 db)

Melyik a leghatásosabb fékezési módszer, ha nagy sebességről szeretnénk lefékezni?

kuplung+fék vagy csak fék? Hu ha remélem érthetöen fogalmaztam.

Legjobb válasz: Egyetértek az utolsó két hozzászólóval. Hozzátenném még, hogy a vezetéstechnikai tréningen javasolják a szakaszos fékezést (pumpálva fékezés), fõleg a téli utakon. Állítólag hatékonyabb a fékezõerõ. Persze csak finoman, nem kell nyomni mint süket a csengõt!!!

ellenrakéta...
elõzõnek Úgylátom nem olvastad el teljesen az elõzõ válaszom.Nagy sebességrõl van szó, tehát valszeg nem havas, csúszós úton akar fékezni.Akkor meg minek visszaváltani?Az üzemi féket pont ezért találták ki.A motorfék, csak csúszós úton ér valamit.De ott is jobb a kuplung és szakaszos fékezés(pumpálás).
Elõzõnek: Elõbb kuplung visszaváltás szal motorfék aztán nyomhatod a simát.De a motorfék sokat segít jeges úton
Nagy sebességröl egyértelmüen fék+ha a motor fulladni akar, akkor kuplung.Télen havas jeges úton Elõször kuplung majd szakaszos fékezés, hogy a kerekek minél kevesebbet csússzanak a jégen/havon.Havas úton ha kuplung nélkül fékezel, lefulladhat a motor, mert a kerék könnyen megcsúszik, és ilyenkor kormányozhatatlanná válik az autó.Az elsõkerék hajtású(a legtöbb autó ilyen)autóval ha jár a motor és sebességben van a váltó, még havas úton is lehet kanyarodni, ha alászeded a kormányt, és nyomod a gázt.Tehát csúszós úton elõbb kuplung, azután fék!!
Egyetértek az utolsó két hozzászólóval. Hozzátenném még, hogy a vezetéstechnikai tréningen javasolják a szakaszos fékezést (pumpálva fékezés), fõleg a téli utakon. Állítólag hatékonyabb a fékezõerõ. Persze csak finoman, nem kell nyomni mint süket a csengõt!!!
elözõ vagyok mert ott lendületbõl mész nem ? vagy én tudom rosszul ne nézzetek hülyének még csak most kezdek rutinból:D
FÉK aztán kapcsolgatod vissza a sebesség fokozatokat.6-5-4-3-2-1 ha nagyon muszáj.de az igen a vége legyen
A kérdés eleve nem egyértelmû. Mert ugye ha vészfékezésrõl van szó az egész más, mintha "üzemszerû" lassításról, fékezésrõl. Vészféknél, amikor a lehetõ leggyorsabban nullára akarunk lassulni, ki kell nyomni a kuplungot, minden más esetben felesleges, sõt gyorsítja a fékalkatrészek kopását.
visszváltani üresbe és kuplung fék :)
Azért hatékonyabb, mert olyankor kisebb az esélye a kerekek állva csúszásának.
Szerintem is az utolso hozzaszolonak van igaza! en csak neztem hogy miket irnak , mar meginogni keszultem , hogy akkor talan en se jol vezetek, mikor olvasom miket irnak itt::) ) szerinte is visszakell valtani ugyhogy , kuplung +valtas +fek!!
Milyen motorfék? Itt mindenkinek elmentek otthonról? Nagy sebességrõl beszél, mondjuk 5-ös, 6-os -ban, ha nem kapcsol vissza hol van motorfék? Ha csak a féket nyomja, és 5-6.- ban marad a váltó, 40 körül már fullad, kuplungot kell nyomnia. Helyes válasz: visszaváltás + fék.
Ha fékezés alatt kinyomod a kuplungot, akkor mi lesz a motorfékkel?! Nagy sebességrõl fékezés egyértelmûen üzemi fékkel történjen, majd közvetlen a megállás elõtt legyen meg a kuplung kinyomása.
Fékezéskor nem használunk kuplungot, csak megálláskor. Amúgyis a kuplung használata a motorféket megszünteti, vagyis a kuplung + fék módszer lassítja a megállási folyamatot. Tehát egyértelmû: CSAK FÉK.
Egyértelmûen a fékezõernyõ. :-)
Csak fék. A kuplungot csak a visszaváltáskor vagy a motor lefulladását megelõzendõ szükséges használni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol lehet panaszt tenni BKV sofőrre?

Meg van a járat száma, csak nem tudom hogy hova lehetne írni.

9

Tudnátok mondani olyan tárgyakat, árukat amik fokozottan robbanás és tűzveszélyesek? (kép is jöhet hozzá)

8

Hogy zajlik az eü vizsga? (2012)

Vannak 2012-es tételek? Változott valami az elmúlt pár évhez képest? Láttam régebbi tételeket, és amiket most tanulunk az zéró.

0

Hogy kell kozlekedni tobb savos uton?

pl ha leakarok terni a savrol egy utcaba akkor a hatamnal meg kell hogy aljanak? es melyik savra kell besoroljak ha balra akorok fordulni egy negy savos uton?

3

Nagyon égő jogsi nélkül lenni 23 évesen?

Férfi létemre nagyon bánt hogy nem sikerült megszereznem a jogosítványt. Miel?tt még nekem esnének hogy ilyennek nem való autó megjegyezném hogy nagyon jól vezetek de amióta minden pénzemet belefektettem a jogsiba és a vizsgáztatok korruptsága miatt ennek ellenére sem sikerült megszerezni.

11

Hogyan tudnak biztosnságosan közlekedni a limuzin sofőrök, amikor nekik nincs belső visszapillantó? Nem veszélyes ez így?

7

A Velotech 3W LED biciklilámpa hamar lemeríti az elemeket?

2

Hogyan működnek, és milyen fajta fékek vannak egy mozdonyon/szerelvényen?

Általánosságban Magyarországon milyen fékek vannak egy vonaton?

4

Autósként, Motorosként megállnál egy balesetet szenvedett ember mellett segíteni neki?

Az els? variáció, autósként mész, és a kanyar után látod hogy valaki felvan csavarodva a szalagkorlátra, mer? vér mindene

10

Kistehergépjármű esetén milyen felszerelések kötelezőek ma?

Opel Combo-val (puttonyos kistehergépjárm?, 1830 kg összetömeg) rendelkezem. Azért hangsúlyozom ki, hogy puttonyos (teherautóként szerepel a forgalmiban is, de magánszemély vagyok) mert úgy tudom, más kötelez? felszerelések szükségesek, mint személyautónál. Szóval, mindenhol mást írnak. Mi KÖTELEZÕ? Láthatósági mellény? Pótkerék? Elakadásjelz? háromszög? EÜ doboz? Kerékanya kulcs? Emel?? Profilmélység minimuma? Izzókészlet? Legfontosabb: 2012.11.01. van ma, kötelez?-e a téligumi? Baromira nem lesz pénzem rá, szóval a kopott nyárival szeretném átvészelni a telet (3-4mm). Lehet kihagytam pár dolgot, nem tudom. Tehát, mikkel legyel felszerelve az autó ahhoz, hogy ne gyarapodjak bírsággal egy esetleges közúti ellen?rzéskor? Köszönöm!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!