Találatok a következő kifejezésre: Melyik a fájdalomcsillapítási (2 db)

Melyik a legjobb fájdalomcsillapítási módszer szülésnél?

Az epidurális érzéstelenítést?l félek, mert az hallottam, ha rosszul szúrnak, egy életen át érzem.

Legjobb válasz: én közöltem az orvossal,hogy mielött megfordulna a fejébe máris felejtse el. nem adhat epis érzéstelenitést. nem kaptam,és 4,5 óra alatt lett meg, természetes uton(jó hányinger közepette),csak általános érzéstelenitést kaptam,és azt is gátmetszéshez. de kibirtam epidurálás nélkül. jó a végén azt mondtam a dokinak,hogy ha nem csinál vmit megörülök,erre az volt a válasz még 2-t nyomjak,nyomtam,és meglett a baba,szóval epidurál nélkül csináltam meg, és én is élek,meg a baba is,szóval én csak akkor kérnék ha nagyon muszáj.

én közöltem az orvossal, hogy mielött megfordulna a fejébe máris felejtse el. nem adhat epis érzéstelenitést. nem kaptam, és 4, 5 óra alatt lett meg, természetes uton(jó hányinger közepette), csak általános érzéstelenitést kaptam, és azt is gátmetszéshez. de kibirtam epidurálás nélkül. jó a végén azt mondtam a dokinak, hogy ha nem csinál vmit megörülök, erre az volt a válasz még 2-t nyomjak, nyomtam, és meglett a baba, szóval epidurál nélkül csináltam meg, és én is élek, meg a baba is, szóval én csak akkor kérnék ha nagyon muszáj.
jah még annyit hogy nekem sûrûn voltak a fájások, és én elaludtam a két fájás közt(5-6 pecesek voltak), és epidurál nélkül aludtam a fájások közt.
Azt nem tudom elképzelni - hogyan lehet végig aludni a fajasok kozott??? A dokim probal lebeszelni epi-tol, de en picit tartok a fajdalomcsillapitas nelküli szulestöl... Rengeteg mellk hatasokrol elmeselte nekem... pl, kateter - utana vizelet tartasi problemak vannak, a babanak is arthat - hiszen felszivodik - es a baba meg bent van, 50% epi-s vagy vakuummal vagy csaszarrol vegzödöt... Na - marad nekem kb meg 1 hét szülesig - es aggodom - vegig tudom majd csinalni vagy nem??
Szia.Nekem nehéz szülésem volt.38óra.Erös fájásokkal, de amíg lehetett kerültem az epidurális fájdalom csillap´tást, de a végén én is elfogadtam.CSak ajánlani tudom, de csak ha minden kötél szakad.
Igen, nekem is van egy ismerõsöm, akinek 15 éves a lánya, és a gerince még mindig fáj. Biztos, hogy jó is lehet, és nem áltatlak, NAGYON fáj, de ki lehet bírni, és a fájdalomba nem hal bele senki. Én is majd megõröltem a végén, de kibírtam. Most a második babámat várom, és ha a szülésre gondolok, vacog a fogam, de nem kérek érzéstelenítést. Inkább legyen ott a párod, az sokat segít.

Budapesten melyik szülészet az, ahol támogatják a természetes, beavatkozásoktól (gátmetszés, fájdalomcsillapítás) mentes szülést?

18. kerületben lakunk, nem fogok sem orvost, sem szülészn?t fogadni. Melyik az a kórház amely fogad majd így, közel is van és a körülmények is emberségesek? Ha lehet 1 ágyas legyen a szül?szoba, apuka bejöhessen velem.

Legjobb válasz: Szent István kórház. Egyébként a szülõszobák mindenhol egy ágyasak.;) De fogadott szülésznõ nélkül nehezen fognak a kívánságod szerint cselekedni. Én is ott szültem, akkor többen szültünk egyszerre, így az ügyeletesek rohangáltak össze-vissza, nem tudtak minden kérésnek eleget tenni. De ha a baba egészsége függ rajta, akkor bizony vágnak,nálam is így volt lecsökkent a fiam szívverése mert túl gyorsan akart kibújni, különben nem kellett volna vágni. Érzéstelenítõt amúgy csak a császárosoknak adnak az István kórházban.

Szent István kórház. Egyébként a szülõszobák mindenhol egy ágyasak.;) De fogadott szülésznõ nélkül nehezen fognak a kívánságod szerint cselekedni. Én is ott szültem, akkor többen szültünk egyszerre, így az ügyeletesek rohangáltak össze-vissza, nem tudtak minden kérésnek eleget tenni. De ha a baba egészsége függ rajta, akkor bizony vágnak, nálam is így volt lecsökkent a fiam szívverése mert túl gyorsan akart kibújni, különben nem kellett volna vágni. Érzéstelenítõt amúgy csak a császárosoknak adnak az István kórházban.
A kérdező hozzászólása: Sote II.-rõl mi a véleményetek?
Mikor szültél ott? Mert én idén júliusban, és nem csak bemondták a hangosbemondóba 8kor, hogy vége a látogatási idõnek, de körbe is jártak minden szobát!
Szent Imre. 2-t szültem ügyeleteseknél, szóltam a szülésznõknek hogy ha megy akkor legyen gátvédelem, meg is próbálták, elsõnél vágás lett se de másodiknál nekem sem kellett már vágni. Itt sosem mehetnek be a látogatók, csak az elõtérbe mehetsz ki hozzájuk, a baba marad az üvegajtó mögött. De ez szupi így, mert egész nap lehet szoptatni. a hórház honlapján minden info fent van. Nekem a terhesgondozó doki oda tartozott, így oda jártam NST-re is, azt nem tudom mi van ha a doki nem oda tartozik, szerintem semmi. Nem is rémlik hogy megnézték volna a kiskönyvemet ilyen ügyben. Ja, és vidéki címmel szültem, ez sem téma.
Francokat tartják be látogatási idõt... Amikor benn voltam, egész nap jöttek mentek a látogatók, kutya nem foglalkozott velük. Tényleg reggel hattól este 11-ig jöttek, de volt olyan aki éjfél után ment haza.
szia. Én szeptemberben szültem a Dél pestibe. Eléggé féltem tõle, mert mindenki rémisztgetett. Csalódtam is, csakhogy pozitívan. Gyönyörû szülést tudhatok magam mögött. Velem volt a párom. Illóolajos mécsesek égtek, masszíroztak, beszélgettünk a szülésznõkkel, amíg meg nem indult a szülés.Nem volt sem orvosom, sem szülésznõm. Este tizenegykor bementünk, mert görcsölgettem és 4 óra múlva meg is lett a picim. Gátvédelemmel szültem. sok sikert. ha van kérdésed írj priviben
Bemehetnek gyerekek is, de nem reggel 6tól este 11ig van a látogatási idõ, hanem 8-12ig és 15-20ig. Ezt szigorúan be is tartják. Ha sokallanád a tömeget, kimehetsz az elõtérbe is a látogatóiddal és a babával természetesen, mert 0-24ben együtt vagytok :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Olvasok ilyet is és olyat is. Van ahol azt írják csak akkor fogad a kórház ha oda tartozom vagy van fogadott "valakim", van ahol meg azt írják hogy kötelesek ott fogadni ahová megyek... Gyerekek is bejöhetnek a kórterembe??? Az elsõ 2 szülésemnél, 10 év alattiak még a folyosóra sem tehették be a lábukat. :) (Mondjuk ebbõl a szempontból meg jó lenne, mert legalább láthatnám a két kis rosszcsontomat is.) :D
A mentõsök megkérdezik, melyik kórházba vigyenek, engem is megkérdeztek. Szülõ nõt bárhol kötelesek fogadni egyébként.
Szia, szülésznõt azért érdemes fogadni. Fõleg mert ha nem oda tartozol, a mentõ nem oda fog vinni, és nem kötelesek fogadni, ha mondjuk front van és tele a szülészet. A kerületi kórházad meg köteles. A szent Istvánról csak jókat hallottam. Én az Imrében szültem (11. ker) szülésznõt fogadtam, mert nem oda tartozom, de orvost nem. Természetesen szültem, sõt a szülésznõ kibulizta nekem az alternatív szülõszobát, a kádban vajúdhattam, tök jó volt....
Így van reggel 6-tól este 11-ig bárki bemehet a kórtermekbe. Nem fog zavarni, hidd el, pedig lesznek ott 2 évestõl 60 évesig látogatók. Amikor én voltam benn, teltház volt, 5 ágyas szobában voltunk, elõfordult, hogy 25-en voltunk benn plusz az 5 baba.:) Aztán a végére ketten maradtunk, már jobb lett a helyzet. De nekem szép emlékeim maradtak a benn töltött idõrõl.
A kérdező hozzászólása: És a Szent Istvánba tényleg bemehetnek a látogatók a szobába amikor csak akarnak? Nem zavart titeket mikor szoptattátok a babát?
Szent István Nem volt fogadott dokim, meg szülésznõm se. Se beöntés, se borotválás, se gátmetszés, se eda. Viszont amikor azt mondtam, hogy nem bírom tovább, kaptam egy koktélt fenékbe. Hát jobban fájt a beadás, mint maga a fájás... Amúgy elsõ baba volt. Apuka végig bent volt, õ vágta el a köldökzsinórt. Anyukám is bent lehetett a vajúdás alatt.
Elsõ vagyok. Bármelyik kórházban szülhetsz, ha mentõt hívsz, akkor mondod, hogy hol szeretnél szülni. Ha kocsival mentek, akkor meg csak bementek és kész. Amúgy itt sem borotválnak és beöntés sincs, csak külön kérésre.
szia én tavaly szültem a volt Máv-ban, most ÁEK, gátvédelemmel. Ugyan volt választott dokim, de sok dolga nem volt, szerencsére. Az Uzsoki utcai kórházban is szültek ismerõseim gátvédelemmel, az elmúlt 3 évben.
12 éve a mávban szültem (szintén a 18. kerbõl), ügyeleten. Nem engedtem, hogy leborotváljanak, mert gátmetszés nélkül akarok szülni. A szülésznõ szaladt a dokihoz, hogy mit találtam ki, õ annyit mondott, oké, úgy lesz. Úgy lett. :) A férjem végig velem volt. De azt nem tudom, h azóta mennyit változtak ott a dolgok.
A kérdező hozzászólása: A második babámat már gátvédelemmel szültem, így gondoltam hogy a harmadiknál már nemigen lesz szükség vágásra. :) Egyébként pont azért nem fogadok senkit, mert a második gyermekemnél volt fogadott dokim, aki nem ért be a szülésre, így a szülésznõk segítették világra a babámat. Nagyon kedvesek voltak, figyeltek a gátvédelemre, pedig õket nem fogadtam. Mielõtt valaki megkérdezné miért nem megyek megint oda szülni: az elsõ két gyermekem más városban született, nemrég költöztünk Budapestre. A Szent István kórház egyébként hol van? Fogadni fognak a 18. kerületbõl? Köszönöm a segítséget! :)
2 éve, de van ott egy szülésznõ ismerõsöm, úgyhogy tõle tudom, hogy nem változott azóta semmi.:) Fürdetéskor is tele volt a csecsemõosztály rokonokkal, mert mindenki látni akarta az elsõ fürdetéseket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!