Találatok a következő kifejezésre: Melyik a etetéskor (13 db)

játék-pancsi-etetés-alvás
jatek pancsi etetes alvas :)
A kérdező hozzászólása: Akkor marad minden a régiben :-)
Nálunk így zajlik az este: Vacsi, kis játék, aztán fürdés és közvetlen alvás elõtt tápszer.
Nálunk az elsõ változat mûködik, vagyis pontosabban így: pancsi, játék, etetés, alvás, vagyis játszik még fürdés után, de etetés után azonnal (max. fél órán belül) alszik. Õ alakította így magának, ha neki így jó, én alkalmazkodom hozzá.
"pancsi után meg teljesen felébrednek" Az enyémek is teljesen felébrednek pancsolás közben, de evés után mégis rögtön alszanak. Mindenképpen jobb, ha fürdés után már nincs játék. Ráadásul nem izzad meg, nem koszolja össze magát fürdés után, tisztán fekszik le.
játék, etetés, fürdés, alvás.
A kérdező hozzászólása: Mert lefekvésig majd elalszanak pancsi után meg teljesen felébrednek.
Semmiképp nem jó a fürdés után a játék, mert késõbb, ha nagyobb lesz majd nem elég 10 perc játék, majd órákig akar szórakozni fürdés után. Az a jó, hogy ha megszokja, hogy fürdés után alvás van. persze piciknél még egy evés. ami tápszer, vagy szoptatás.
Ki kell tapasztalni. Eleinte nálunk fürdés után volt az evés, hogy ne fürödjön teli gyomorral. Utána rájöttem hogy ha tök éhesen fürdetem, ordít, akkor inkább az vált be hogy felébred, eszik, utána játszik hogy ne teli gyomorral menjen a fürdõkádba, és akkor fürdetem amikor már kezd álmosodni. Fürdés után viszont eléggé felébred, kell még neki 10 perc játék, aztán megint álmos lesz. Most ez megy, de késõbb majd úgy változtatok, ahogy az adott életkorban logikus lesz illetve ahogy az én babám elviseli az éhséget, álmosságot. Ki melyiket viseli rosszabbul.

Melyik a jobb, etetéskor mindkét mellből szopiztatni vagy minden etetéskor csak az egyik mellből?

Legjobb válasz: Ha a babádnak szüksége van mindkettöre,azt jelezni fogja.nekem nem mindíg elég az eggyik.De a másikat csak akkor add,ha az elsöt teljesen kiszívta a baba.

Ha a babádnak szüksége van mindkettöre, azt jelezni fogja.nekem nem mindíg elég az eggyik.De a másikat csak akkor add, ha az elsöt teljesen kiszívta a baba.
Szia.Én mindig felváltva ciciztettem.Aztán mikor már nagy volt a lányom 1.5 éves akkor már csak a jobb kellett neki.
Szia. Nekem a dokinéni, azt javasolta, hogy csak az egyik mellbõl szopizzon, és utána ha nem szívta ki teljesen le kell fejni.Én így csinálom.
az enyém minkettõt eszi általában. Reggelre elég az egyik, mert akkor majd szét robbanok, a másikat lefejem. Nappal van hogy kell mindkettõ, mikor milyen éhes, de este teljesen leszívja õket és reggelig alvás.
Én elõtte adom.
De barom vagyok a "KAJCSIJÁBA" szoktam rakni. Elõzõ vagyok.
Én a kacsijába szoktam rakni.
A kérdező hozzászólása: azért jó hogy mindenki a kérdésemre válaszolt
Mire jó ez a szer? És gyógyszer vagy mi?
Evés elõtt add a picinek.
A nyálkahártyával, bõrrel érintkezik (valahogy csak beveszi és végigmegy a szervezetén), miért ne lehetne allergiás rá valaki?
Ez érdekes, ugyanis az Espumisan hatóanyaga fel se szívódik a belekbõl... Akkor hogy lehet rá valaki allergiás?
Én rosszul lettem tõle, olyan hasgörcsöt kaptam, hogy kórházba kellett vinni. Nincs Mo-n olyan vizsgálat, ami kimutatná, hogy melyik összetevõjére vagyok allergiás. A barátnõm kislánya kiütéseket kapott tõle. Nem mindenkinek jó.
Akkor hogy lehet rá valaki allergiás? Nézd, nem áll érdekemben hazudni. Adja be a kérdezõ, amikor a betegtájékoztató mondja! Csak jószándékból szóltam, hogy van, aki nem bírja, ha nem tetszik, akkor majd viszi a kérdezõ a gyereket az orvoshoz. Nekem qurvára mindegy.


Melyik a jobb az egy ciciből etetés vagy a váltott mellből? 5 hetes a kisfiam és mind a két cicit igényli. De azt hallottam hogy váltott mellből kellene etetnem. Van hogy 150- et is megeszik egy szopizásra, de ez csak két ciciből megy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)

Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)
Szia!Sajnos én nem tudom úgy szoptatni a babámat, ahogyan kell, de tanácsot tudok adni, ha elfogadod. Nekem nagyon kevés tejem van, de úgy tudom növelni a mennyiségét, hogy állandóan fejem. ha a babád sokat szopizik, az is jó, de a két cickóból való etetésnél arra vigyázz, hogy kiszívja a másikat is, ne fáradjon el addigra. Én a helyedben, hogy több tejem legyen, mko mellbõl szoptatnám és mindkét mellemet lefejném utána. Sajnos macerás dolog, de van a medelának a Mini electric nevû elektromos fejõje, ami 20000 ft, de nagyon megéri. Kiszívja a tejcsit mint a huzat és nem fáradsz el, szerintem a kézi fejõket hanyagold, nagyon fárasztó még szoptatás után. próbálkozhatsz még az Urtica urens nevû homeo bogyóval két napig minden szopi közben 5 bogyót szopogass el a nyelved alatt, majd a 3-ik napon már csak 3 szoptatásnál, a 4-iken 2-nél és az utolsó napon már csak egy szoptatás alatt 5 bogyó. Inni, enni elõtte és utána negyed órávan ne! nekem ezektõl több lett a tejem, bár az én esetemben sajnos a több sem elég a mucikámnak!!!!:-( Ja! krumpliból készült dolgokat egyél, szerintem nagyon jót tesznek, de ne feledd a gyakori inger a legfontosabb. én már kipróbáltam mindent, a fél vagyonom ráment, és csak a fejéstõl lett több tejem!!!!!!
Az én babám 5 hós és még most is van olyan idõszak, hogy két cicibõl szopizik. Az a lényeg, hogy legalább az egyik cicit teljesen kiürítse. Akkor jöhet a másik. A következõ etetésnél pedig azzal kezd amelyikkel elõtte befejezte. azt nem írod, hogy mennyi idõnként eteted. Vannak idõszakok amikor többet esznek. Ilyenkor gyorsíthatod a dolgot ha gyakrabban teszed cicire, akár 2 óránként. 2-3nap alatt beáll a keresletre. És ne felejts el eleget inni, legalább 3 litert!
Majd kialakulnak az alvási szokásai, ne aggódj miatta! Ha amúgy jól érzi magát, és nem sír, akkor minden rendben.
Kislányom szinte semmit se aludt nappal, mikor ilyen kicsi volt. Majd kialakul.

Többkutyások, kutya etetés! Most akkor melyik elmélet a helytálló? A nyugodtabb vagy a magasabb rangú kapjon elõbb?

Elég eltérõek a vélemények, van aki szerint pont az etetéssel lehet szépen alakítani a falkasorrendet, de mi van akkor, ha az a kutya, akit én a legmagasabbra akarok tenni hisztizik kaja elõtt? Nyilván nem õt fogom jutalmazni a hisztijéért azzal, hogy elsõnek kap, hanem a nyugisabbat. Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: nálunk a következõ a menete az etetésnek: az egyik kutya idõsebb, a másik pedig fiatalabb, az idõsebb ivartalan kan, a kicsi hamarosan ivartalan szuka. A táljuk nincs elõttük egész nap, hanem el van téve, tehát vacsiidõben amikor én bemegyek kiosztani az adagokat, mindkét kutyát leültetem. Amíg megy a nyekergés meg a dürcögés, addig ott ülnek, ha megnyugodtak, lerakom a tálakat a helyükre (az udvar 2 pontján). Mindig az idõsebbet hívom elõször enni, leültetem és ha nyugodt, akkor ehet. Utána jön ugyanígy a kicsi. Nálunk már megszokott ez a rituálé, így ritka a hiszti (böjtnap után szokott néha lenni egy kicsi), viszont a falkasorrendet részben rájuk hagytam. Illetve minden igyekezetem ellenére fél éves korára kiderült a kicsirõl, hogy sokkal dominánsabb a kannál, a kan pedig elfogadta a helyzetet, úgyhogy így maradt.

nálunk a következõ a menete az etetésnek: az egyik kutya idõsebb, a másik pedig fiatalabb, az idõsebb ivartalan kan, a kicsi hamarosan ivartalan szuka. A táljuk nincs elõttük egész nap, hanem el van téve, tehát vacsiidõben amikor én bemegyek kiosztani az adagokat, mindkét kutyát leültetem. Amíg megy a nyekergés meg a dürcögés, addig ott ülnek, ha megnyugodtak, lerakom a tálakat a helyükre (az udvar 2 pontján). Mindig az idõsebbet hívom elõször enni, leültetem és ha nyugodt, akkor ehet. Utána jön ugyanígy a kicsi. Nálunk már megszokott ez a rituálé, így ritka a hiszti (böjtnap után szokott néha lenni egy kicsi), viszont a falkasorrendet részben rájuk hagytam. Illetve minden igyekezetem ellenére fél éves korára kiderült a kicsirõl, hogy sokkal dominánsabb a kannál, a kan pedig elfogadta a helyzetet, úgyhogy így maradt.
Hát amelyik kutya hisztizik kaja elõtt, azt én nem raknám elõre, pláne, ha saját, mert murvára nem érdemli meg. Nálunk hiszti (már) nincs, de amíg volt is, inkább Luna nyûgött a husiért, annyi szerencsém volt, hogy amúgy is õ kapott volna késõbb :)
Nálunk is egyszerre esznek sose törõdtem azzal, hogy melyik kapjon elõbb. Nálunk a szuka fiatalabb mint a kan. Amikor a szuka kicsi volt elõfordult hogy odament a fiúhoz, és beltúrt a tányérjába. Akkor a fiú helyre tette, és azóta semmi gond. Mindketten tudják a szabályokat, meg azt is hogy érdemes betartani.
Nálam viszonylag egyszerû. Az egyik kutya nagyobb, idõsebb és nyugodtabb. Õ kap elõször. A kicsi meg 1 mp-re rá. Aztán meg a macskát kiszedem a nagy tányérjából, beviszem a helyére és megkapja õ is a kaját.
Nálunk egyszerre van evés, nem sorrendezek ebben. Lerakom a tálakat, addig mindenki vár valamelyik másik szobában, és ha kellõen nyugisnak ítélek mindenkit, akkor mehetnek enni. Tudják, hogy kinek hol a helye, rástartolnak a saját táljukra, nincs hiszti. Ha valaki hajlamos eltévedni, mert még új, akkor azt odavezetem a helyére, legkésõbb a harmadik napra már tudja, mi a rend.
A kérdező hozzászólása: *Mármint utolsó elõtti.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: na én is így csinálom. Röhejes módon az ideiglenes kutyáim pár nap alatt megtanulják, hogy kaja elõtt nyugi van, és az egyik saját kutyám is, de a másik az egy igazi marharépa. Totál rápörög a kajára, idõ kell, hogy megnyugodjon. Bár neki engedek meg a legtöbb mindent, meg õ a legjobb kutya a csapatban, de õ kap az izgatottsága miatt utoljára.
Mindenki külön boxban eszik. Teljesen változó sorrendben. Még sosem foglalkoztam ilyen tudományosan az etetés kérdésével:)
Egy nap egyszer kapnak, így este kilenckor van etetés. November óta már csak két kutya van, elõtte hárman voltak. Hívom õket, odasétálunk a pinceajtóhoz (mindig ott kapnak enni, ha nem esik az esõ), leültettem õket. Lemegyek az elõre kikészített tányérjaikért. Aki aznap este a legjobban viselkedett, az kap enni elõször. Aki izgága, nyugtalan, azzal várok, amíg megnyugszik és csak utána adom neki oda az ételt. Fontos a következetesség.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Mindegy minek hívjuk, így tudtam legjobban megfogalmazni. Neked is köszi a választ!
Nem "falkavezérkedek". De valahányszor újabb, fiatal kutya került a társaságba, mindig a rangidõsnek tettem le a tálját elõször.A legfiatalabb kapta meg utoljára. És ez a sorrend mindig be volt tartva. Ezelõtt 30 évvel még nem falkavezéreztek a kutyások.
Így van, az elõttem szóló jól leírta! Nálunk is ugyan így megy!
Heló! Nekem van egy 4 éves Amstaffom, és egy 11 hetes kis Amstaffom, én úgy csinálom, hogy elõször a kicsinek adok, hogy ne mennyen oda a nagyhoz, megette, beteszem a helyére, és megy aludni, utánna a nagynak adok kaját, és így, remélem segítettem, heló!
Nálunk 3 kutya van. Nálunk mindig is csak is és kizárólag este van etetés, nyáron 7-kor, télen fél 4-kor. A nagy kan, van egy tacsi lány és egy fél éves kis kanunk, amire mindenki azt mondta, hogy majd a nagy kan meg fogja ölni, fõleg, ha a kajájáról van szó. Nem! Nálunk nem így vannak nevelve a kutyák. Mindegyik egyformán kap kaját, és a kicsi is a naggyal eszik egy tálból!!! Nem morog rá, mert tudja, hogy a kicsiknek mindig többet adunk, úgyis meghagyják és az is az övé lesz. Nagyon fontos, hogy nem szabad csak 1 kutyát kisajátítani, szeretgetni, jobban simogatni, többet neki jutalomfalatot adni! Nálunk nincs kutyahiszti, mert egyszerre kapnak enni ugyanazt. Ha csontosztás van max arra figyelek, hogy a nagy kapja a nagyobb csontokat.
Elõször is falkasorrendet nem lehet alakítani. Te lehetsz a falkavezér, de nem mondhatod meg a kutyának, hogy õ hol helyezkedjen el alattad. Belepiszkálhatsz, és ha te vagy a falkavezér, akkor szót fogadnak neked, de ez nem jelenti azt, hogy megváltoztattad a dolgot, ne legyél naív. A kutyák nem hülyék, tudják melyik az okosabb, erõsebb, idõsebb, vagy akármi, ami alapján eldöntik a helyüket, és ezt te nem tudod kimosni az agyukból. Szerintem ez rettentõen nevetséges, a legmagasabb szintû szétgörcsölése az egész falkavezér mizériának. Miért nem lehet hagyni a dolgokat a maguk természetes módján lefolyni, és csak élni szépen az életed, miért kell mindent mesterségesen csinálni? Lassan már levegõt sem fog venni szerencsétlen kutya természetes módon, mert a tudósok kitaláltak valamit, ami jobb... Én kiteszem a kajájukat, mindegyik odaül mellé, és sorrend szerint kapnak engedélyt. Ez így megy évek óta. Aztán már a legidõsebb kutyám 13 éves és hát erõsen hanyatlik. Biztosra veszem, hogy már egyik kutya sem gondolja magasabb rangúnak, nem hülyék, és én sem erõltetem rájuk, csak azt várom el tisztelettel bánjanak vele. Ennek ellenére ugyanúgy kapnak enni mint eddig, szimplán megszokásból. Ha olyan kedvem van, akkor gyakorlok velük egy kicsit, hosszan megváratom õket, fel-alá sétálok, vagy különbözõ sorrendben adom ki parancsokat. Mindig teljesítik, de ettõl még a rangsor nem fog megváltozni, és eszemben sincs ezzel próbálkozni. Valójában szerintem a kutyáim magasról tojnak arra, hogy miként találom fel az ételüket. Biztos nem túl tudományos, meg tükörsulis meg még nem tudom milyen, de mi még mindig élünk és sosem volt semmi problémánk.

Esti etetés előtt vagy után fürdetitek a babátokat? Ha előtte akkor elalszik az evésnél. Ha utána akkor meg felbüfizi egy kiscsit az ételt! Most melyik mellett döntsek?

Legjobb válasz: Szia! Pár hetesen evés elõtt fürdettem, mert bealudt a cicin, de most már két evés között fürdik, mivel este fele már nem alszik hosszút. Ezt neked kell kitapasztalni, melyik jobb a babának, mert ha kibírja, szerintem megfürdetheted evés elõtt.

Szia! Pár hetesen evés elõtt fürdettem, mert bealudt a cicin, de most már két evés között fürdik, mivel este fele már nem alszik hosszút. Ezt neked kell kitapasztalni, melyik jobb a babának, mert ha kibírja, szerintem megfürdetheted evés elõtt.
Szia! Esti etetés elõtt fürdünk. Nekünk nem volt jó, hogy kaja után fürödtünk, mert megnyomtuk a pociját, felbüfizte a tejcsit. Üdv.
Szia!Én etetés utá 1órával fürdetek, mert akkorra már alaposan megbüfizik és még nem éhes.Csináltam már úgy is, hogy etetés elött fürdetek, de mindig ordítva öltöztattem, olyan türelmetlen volt-mert tudta mi következik. Próbáld ki(ezt is, azt is), mindenkinek más modszer válik be. Jó babázást!12hetes kislány anyukája
Szia!16:58-as válaszoló vagyok.Ha bealszik kaja után semmiképp nem keltsd fel fürdetni.Várd meg míg magától ébred és ha nem kér azonnal enni, megfürdetheted.Én nem merem ezt megcsinálni mert a fürcsit végivigyorogja(farkas éhesen is), de amikor kikerül a vízbõl, kisírja tüdejét míg felöltöztetem(pedig sietek).Azért csinálom így mert általában 1óra az amiután már nem bukik, nem jön vissza semmi, kicsit "leülepedett" a kajcsi a pocakban.:-)
Semmiképpen ne keltsed fel ha már alszik. Én születése óta etetés elõtt fürdetem meg a babát. Nagyon szereti a pancsit. De elõfordult már olyan is, hogy pl: hétkor pancsizunk és nyolc félkilenckor eszünk. Ez nálunk is változó.
A kérdező hozzászólása: és nem baj ha etetés után mondjuk egy órával fürcsiztetek és a babámat ezért ébreztem fel?7 hetesek vagyunk
Míg kisebb volt a baba, mi furdés után ettunk, volt egy napirendunk, így kb tudtuk, mikor lesz éhes és aszerint volt a furdés. Most már 7hónapos, nagyon aktív, 9 után alszik el, így eszunk, és utána kb egy mikor már látom, hogy álmos, megyunk furdeni és utána rogton bealszik, még fordult elo, hogy bukott volna.

Melyik az a hasfájás elleni szirup vagy csepp, amely adható minden etetés előtt, Naponta többször?

Nem ártalmas a babának, ha nincs is komoly hasfájása? Csak megelőzésképpen beszeteznék egyet.

Legjobb válasz: Az Infacolt adhatod nyugodtan, ez nem felszívódó.

Az Infacolt adhatod nyugodtan, ez nem felszívódó.
Szia!Mi az Espumisan cseppet használtuk, minden szpoi elõtt, nem volt kimondottan hasfájós a kislányom, de 3 hónapos koráig adtam neki.
Az Espumisan és az Infacol biztos hogy ilyen. Nekünk valamiért az Infacol jobban bevált, pedig ugyanaz a hatóanyaga, ráadásul jóval olcsóbb, mint az Espumisan. Nem káros, mert nem szívódik fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat
Az Espumisan és az Infacol a puffadás miatti pocakfájásra van, de a pici babáknál ennél gyakoribb a még nem kialakult enzimkészlet miatti pocakfájás. Kb. 3 hónapos korukra termelõdik elegendõ laktáz enzim, ami a tejcukrot bontja. Ameddig ez nincs addig a tejcukor nem lebomlik, hanem erjed és ez okozza a hasfájást. Erre jó a Colief és a Baby Calm. A Bio Gaia is segít a megfelelõ bélflóra megtelepedésében. A pocakfájást az idõ oldja meg :(
A Babycalm csepp teljesen természetes, minden etetés elõtt 10 cseppet kell adni, közvetlenül a baba szájába

Melyik konyvet hasznaltatok fel a babatok hozzataplalasaval, illetve etetesevel kapcsolatban?

Legjobb válasz: kismama magazin saját kútfõ neten olvasható cikkek -esetleg- könyvet ezért nem vennék.

kismama magazin saját kútfõ neten olvasható cikkek -esetleg- könyvet ezért nem vennék.
Semelyiket, max ha nem tudtam kaphatja-e, megnéztem a kiskönyv belsejét.
Nesttlé babatáplálási könyv.
http://www.kismamablog.hu-n nagyon jó ingyenesen letölthetõ szakácskönyv van
Bártfai Laci Bácsi Babaszákácskönyv.Nagyon jó!

Mikortól adtok levest a babának és kb hány mililitert, melyik etetésre, vagy csak kigészitésnek?

10 hósak vagyunk

Legjobb válasz: Én már 6 hósan adtam neki levest,persze neki külön fõztem egy kis csirke mellel,és sok zöldséggel.Hány milit azt nem tudom,amig eszi nyugodtan adjad neki,szeretik.Kellemes ünnepeket kívánok!

Én már 6 hósan adtam neki levest, persze neki külön fõztem egy kis csirke mellel, és sok zöldséggel.Hány milit azt nem tudom, amig eszi nyugodtan adjad neki, szeretik.Kellemes ünnepeket kívánok!
Bocsi és ebédre esszük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!