Találatok a következő kifejezésre: Melyik a etetéskor (12 db)

játék-pancsi-etetés-alvás
jatek pancsi etetes alvas :)
A kérdező hozzászólása: Akkor marad minden a régiben :-)
Nálunk így zajlik az este: Vacsi, kis játék, aztán fürdés és közvetlen alvás elõtt tápszer.
Nálunk az elsõ változat mûködik, vagyis pontosabban így: pancsi, játék, etetés, alvás, vagyis játszik még fürdés után, de etetés után azonnal (max. fél órán belül) alszik. Õ alakította így magának, ha neki így jó, én alkalmazkodom hozzá.
"pancsi után meg teljesen felébrednek" Az enyémek is teljesen felébrednek pancsolás közben, de evés után mégis rögtön alszanak. Mindenképpen jobb, ha fürdés után már nincs játék. Ráadásul nem izzad meg, nem koszolja össze magát fürdés után, tisztán fekszik le.
játék, etetés, fürdés, alvás.
A kérdező hozzászólása: Mert lefekvésig majd elalszanak pancsi után meg teljesen felébrednek.
Semmiképp nem jó a fürdés után a játék, mert késõbb, ha nagyobb lesz majd nem elég 10 perc játék, majd órákig akar szórakozni fürdés után. Az a jó, hogy ha megszokja, hogy fürdés után alvás van. persze piciknél még egy evés. ami tápszer, vagy szoptatás.
Ki kell tapasztalni. Eleinte nálunk fürdés után volt az evés, hogy ne fürödjön teli gyomorral. Utána rájöttem hogy ha tök éhesen fürdetem, ordít, akkor inkább az vált be hogy felébred, eszik, utána játszik hogy ne teli gyomorral menjen a fürdõkádba, és akkor fürdetem amikor már kezd álmosodni. Fürdés után viszont eléggé felébred, kell még neki 10 perc játék, aztán megint álmos lesz. Most ez megy, de késõbb majd úgy változtatok, ahogy az adott életkorban logikus lesz illetve ahogy az én babám elviseli az éhséget, álmosságot. Ki melyiket viseli rosszabbul.

Melyik a jobb, etetéskor mindkét mellből szopiztatni vagy minden etetéskor csak az egyik mellből?

Legjobb válasz: Ha a babádnak szüksége van mindkettöre,azt jelezni fogja.nekem nem mindíg elég az eggyik.De a másikat csak akkor add,ha az elsöt teljesen kiszívta a baba.

Ha a babádnak szüksége van mindkettöre, azt jelezni fogja.nekem nem mindíg elég az eggyik.De a másikat csak akkor add, ha az elsöt teljesen kiszívta a baba.
Szia.Én mindig felváltva ciciztettem.Aztán mikor már nagy volt a lányom 1.5 éves akkor már csak a jobb kellett neki.
Szia. Nekem a dokinéni, azt javasolta, hogy csak az egyik mellbõl szopizzon, és utána ha nem szívta ki teljesen le kell fejni.Én így csinálom.
az enyém minkettõt eszi általában. Reggelre elég az egyik, mert akkor majd szét robbanok, a másikat lefejem. Nappal van hogy kell mindkettõ, mikor milyen éhes, de este teljesen leszívja õket és reggelig alvás.
Én elõtte adom.
De barom vagyok a "KAJCSIJÁBA" szoktam rakni. Elõzõ vagyok.
Én a kacsijába szoktam rakni.
A kérdező hozzászólása: azért jó hogy mindenki a kérdésemre válaszolt
Mire jó ez a szer? És gyógyszer vagy mi?
Evés elõtt add a picinek.
A nyálkahártyával, bõrrel érintkezik (valahogy csak beveszi és végigmegy a szervezetén), miért ne lehetne allergiás rá valaki?
Ez érdekes, ugyanis az Espumisan hatóanyaga fel se szívódik a belekbõl... Akkor hogy lehet rá valaki allergiás?
Én rosszul lettem tõle, olyan hasgörcsöt kaptam, hogy kórházba kellett vinni. Nincs Mo-n olyan vizsgálat, ami kimutatná, hogy melyik összetevõjére vagyok allergiás. A barátnõm kislánya kiütéseket kapott tõle. Nem mindenkinek jó.
Akkor hogy lehet rá valaki allergiás? Nézd, nem áll érdekemben hazudni. Adja be a kérdezõ, amikor a betegtájékoztató mondja! Csak jószándékból szóltam, hogy van, aki nem bírja, ha nem tetszik, akkor majd viszi a kérdezõ a gyereket az orvoshoz. Nekem qurvára mindegy.


Melyik a jobb az egy ciciből etetés vagy a váltott mellből? 5 hetes a kisfiam és mind a két cicit igényli. De azt hallottam hogy váltott mellből kellene etetnem. Van hogy 150- et is megeszik egy szopizásra, de ez csak két ciciből megy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)

Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)
Szia!Sajnos én nem tudom úgy szoptatni a babámat, ahogyan kell, de tanácsot tudok adni, ha elfogadod. Nekem nagyon kevés tejem van, de úgy tudom növelni a mennyiségét, hogy állandóan fejem. ha a babád sokat szopizik, az is jó, de a két cickóból való etetésnél arra vigyázz, hogy kiszívja a másikat is, ne fáradjon el addigra. Én a helyedben, hogy több tejem legyen, mko mellbõl szoptatnám és mindkét mellemet lefejném utána. Sajnos macerás dolog, de van a medelának a Mini electric nevû elektromos fejõje, ami 20000 ft, de nagyon megéri. Kiszívja a tejcsit mint a huzat és nem fáradsz el, szerintem a kézi fejõket hanyagold, nagyon fárasztó még szoptatás után. próbálkozhatsz még az Urtica urens nevû homeo bogyóval két napig minden szopi közben 5 bogyót szopogass el a nyelved alatt, majd a 3-ik napon már csak 3 szoptatásnál, a 4-iken 2-nél és az utolsó napon már csak egy szoptatás alatt 5 bogyó. Inni, enni elõtte és utána negyed órávan ne! nekem ezektõl több lett a tejem, bár az én esetemben sajnos a több sem elég a mucikámnak!!!!:-( Ja! krumpliból készült dolgokat egyél, szerintem nagyon jót tesznek, de ne feledd a gyakori inger a legfontosabb. én már kipróbáltam mindent, a fél vagyonom ráment, és csak a fejéstõl lett több tejem!!!!!!
Az én babám 5 hós és még most is van olyan idõszak, hogy két cicibõl szopizik. Az a lényeg, hogy legalább az egyik cicit teljesen kiürítse. Akkor jöhet a másik. A következõ etetésnél pedig azzal kezd amelyikkel elõtte befejezte. azt nem írod, hogy mennyi idõnként eteted. Vannak idõszakok amikor többet esznek. Ilyenkor gyorsíthatod a dolgot ha gyakrabban teszed cicire, akár 2 óránként. 2-3nap alatt beáll a keresletre. És ne felejts el eleget inni, legalább 3 litert!
Majd kialakulnak az alvási szokásai, ne aggódj miatta! Ha amúgy jól érzi magát, és nem sír, akkor minden rendben.
Kislányom szinte semmit se aludt nappal, mikor ilyen kicsi volt. Majd kialakul.

Esti etetés előtt vagy után fürdetitek a babátokat? Ha előtte akkor elalszik az evésnél. Ha utána akkor meg felbüfizi egy kiscsit az ételt! Most melyik mellett döntsek?

Legjobb válasz: Szia! Pár hetesen evés elõtt fürdettem, mert bealudt a cicin, de most már két evés között fürdik, mivel este fele már nem alszik hosszút. Ezt neked kell kitapasztalni, melyik jobb a babának, mert ha kibírja, szerintem megfürdetheted evés elõtt.

Szia! Pár hetesen evés elõtt fürdettem, mert bealudt a cicin, de most már két evés között fürdik, mivel este fele már nem alszik hosszút. Ezt neked kell kitapasztalni, melyik jobb a babának, mert ha kibírja, szerintem megfürdetheted evés elõtt.
Szia! Esti etetés elõtt fürdünk. Nekünk nem volt jó, hogy kaja után fürödtünk, mert megnyomtuk a pociját, felbüfizte a tejcsit. Üdv.
Szia!Én etetés utá 1órával fürdetek, mert akkorra már alaposan megbüfizik és még nem éhes.Csináltam már úgy is, hogy etetés elött fürdetek, de mindig ordítva öltöztattem, olyan türelmetlen volt-mert tudta mi következik. Próbáld ki(ezt is, azt is), mindenkinek más modszer válik be. Jó babázást!12hetes kislány anyukája
Szia!16:58-as válaszoló vagyok.Ha bealszik kaja után semmiképp nem keltsd fel fürdetni.Várd meg míg magától ébred és ha nem kér azonnal enni, megfürdetheted.Én nem merem ezt megcsinálni mert a fürcsit végivigyorogja(farkas éhesen is), de amikor kikerül a vízbõl, kisírja tüdejét míg felöltöztetem(pedig sietek).Azért csinálom így mert általában 1óra az amiután már nem bukik, nem jön vissza semmi, kicsit "leülepedett" a kajcsi a pocakban.:-)
Semmiképpen ne keltsed fel ha már alszik. Én születése óta etetés elõtt fürdetem meg a babát. Nagyon szereti a pancsit. De elõfordult már olyan is, hogy pl: hétkor pancsizunk és nyolc félkilenckor eszünk. Ez nálunk is változó.
A kérdező hozzászólása: és nem baj ha etetés után mondjuk egy órával fürcsiztetek és a babámat ezért ébreztem fel?7 hetesek vagyunk
Míg kisebb volt a baba, mi furdés után ettunk, volt egy napirendunk, így kb tudtuk, mikor lesz éhes és aszerint volt a furdés. Most már 7hónapos, nagyon aktív, 9 után alszik el, így eszunk, és utána kb egy mikor már látom, hogy álmos, megyunk furdeni és utána rogton bealszik, még fordult elo, hogy bukott volna.

Melyik az a hasfájás elleni szirup vagy csepp, amely adható minden etetés előtt, Naponta többször?

Nem ártalmas a babának, ha nincs is komoly hasfájása? Csak megelőzésképpen beszeteznék egyet.

Legjobb válasz: Az Infacolt adhatod nyugodtan, ez nem felszívódó.

Az Infacolt adhatod nyugodtan, ez nem felszívódó.
Szia!Mi az Espumisan cseppet használtuk, minden szpoi elõtt, nem volt kimondottan hasfájós a kislányom, de 3 hónapos koráig adtam neki.
Az Espumisan és az Infacol biztos hogy ilyen. Nekünk valamiért az Infacol jobban bevált, pedig ugyanaz a hatóanyaga, ráadásul jóval olcsóbb, mint az Espumisan. Nem káros, mert nem szívódik fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat
Az Espumisan és az Infacol a puffadás miatti pocakfájásra van, de a pici babáknál ennél gyakoribb a még nem kialakult enzimkészlet miatti pocakfájás. Kb. 3 hónapos korukra termelõdik elegendõ laktáz enzim, ami a tejcukrot bontja. Ameddig ez nincs addig a tejcukor nem lebomlik, hanem erjed és ez okozza a hasfájást. Erre jó a Colief és a Baby Calm. A Bio Gaia is segít a megfelelõ bélflóra megtelepedésében. A pocakfájást az idõ oldja meg :(
A Babycalm csepp teljesen természetes, minden etetés elõtt 10 cseppet kell adni, közvetlenül a baba szájába

Melyik konyvet hasznaltatok fel a babatok hozzataplalasaval, illetve etetesevel kapcsolatban?

Legjobb válasz: kismama magazin saját kútfõ neten olvasható cikkek -esetleg- könyvet ezért nem vennék.

kismama magazin saját kútfõ neten olvasható cikkek -esetleg- könyvet ezért nem vennék.
Semelyiket, max ha nem tudtam kaphatja-e, megnéztem a kiskönyv belsejét.
Nesttlé babatáplálási könyv.
http://www.kismamablog.hu-n nagyon jó ingyenesen letölthetõ szakácskönyv van
Bártfai Laci Bácsi Babaszákácskönyv.Nagyon jó!

Mikortól adtok levest a babának és kb hány mililitert, melyik etetésre, vagy csak kigészitésnek?

10 hósak vagyunk

Legjobb válasz: Én már 6 hósan adtam neki levest,persze neki külön fõztem egy kis csirke mellel,és sok zöldséggel.Hány milit azt nem tudom,amig eszi nyugodtan adjad neki,szeretik.Kellemes ünnepeket kívánok!

Én már 6 hósan adtam neki levest, persze neki külön fõztem egy kis csirke mellel, és sok zöldséggel.Hány milit azt nem tudom, amig eszi nyugodtan adjad neki, szeretik.Kellemes ünnepeket kívánok!
Bocsi és ebédre esszük.

Melyik etetési módszer jobb a törpehörimnek?

Nem akarom túletetni a törpehörim, ezért a segítségeteket szeretném kérni.Melyik legyen? a., Hétf?nként és csütörtökönként közepes adagot b., Hétf?nként nagy adagot c., Minden nap kis adagot Melyik lenne a legjobb neki?

Legjobb válasz: nem fogod túletetni. az én hörim mindennap ugyanannyi kaját kap( többet is mint amennyit megeszik hogy válogathasson) és nincs elhízva meg nem beteg csak a helyét kell gyakran pucolni mert az elrejtett kaja(zöldség, gyümölcs) bebüdösödne

nem fogod túletetni. az én hörim mindennap ugyanannyi kaját kap( többet is mint amennyit megeszik hogy válogathasson) és nincs elhízva meg nem beteg csak a helyét kell gyakran pucolni mert az elrejtett kaja(zöldség, gyümölcs) bebüdösödne
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értem, rosszul fogalmaztam ezek szerint. OLvastam, hogy hosszabb ideig él, ha kevesebb kaját kap, tudom hogy nem eszi meg de túlságosan el lesz tõle kényeztetve. Vagy hagyjam a fenébe? Olyan kis rövid életûek, addig legalább hadd legyen jó dolga. Azért köszi!
szerintem minden nap egy kis adagod többször de azért ne annyira sokszor olyan 4-szer szerintem annyi elég neki ha kirakod futni az ágyra!
c
Ha van mozgástere, esetleg ki szoktad engedni mozogni, akkor semmi problémája nem lesz. Az enyémek elõtt szinte mindig van kaja és mégse híztak el, egészségesek mint a makk. Csak az olajos magvakkal kell vigyázni, mert az tényleg hízlal (pl. mogyoró, dió, szotyi).
b
vagyis bocsii a vagy c de semmikép nem b


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!