Találatok a következő kifejezésre: Melyik a bolha (23 db)

Melyik a leghatásosabb bolha irto kutyáknak?

Frontline combo-t használtam már de nem vált be

Legjobb válasz: Már több állat orvostól is hallottam, hogy a Frontline egy vacak. Nem fejlesztik tovább és a bolhák "megszokták" alkalmazkodtak. Nekem a bolhaallergiás macskámra az Advantage nevû szert ajánlotta de van kutyákra is. Nem csak bolhairtó hanem bolha riasztó is egyben. Nagyon hatásos nálunk bevált.

Már több állat orvostól is hallottam, hogy a Frontline egy vacak. Nem fejlesztik tovább és a bolhák "megszokták" alkalmazkodtak. Nekem a bolhaallergiás macskámra az Advantage nevû szert ajánlotta de van kutyákra is. Nem csak bolhairtó hanem bolha riasztó is egyben. Nagyon hatásos nálunk bevált.
keress rá :) mûködik, gond és hiba nélkül ! prac-tic ! ja , és vényköteles, tehát csak állatorvosnál kapsz :)
Minden állatorvosnál lehet kapni Scalibor és Foresto nevû bolha és kullancs nyakörvet. A Scalibor 6 hónapig véd, de csak bolha ellen. A Foresto 8 hónapig véd, és bolha és kullancs ellen is, viszont ez így nyilván drágább.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! 3/3 a nyakörveket annyira nem szeretem és a kutyusom sem de lehet, hogy itt az idelye hogy megszokja!

Melyik a leghatásosabb bolha elleni szer, csepp vagy nyakörv? Vagy a kettő kombinációja?

Annyi termékr?l hallottam,és mindegyik azt ígéri,hogy az a leghatásosabb és az a legjobb,de ha mindegyik ilyen szuper,akkor most melyiket vegyem meg??????A neten sokat találtam,de nem tudom melyik a tényleg leghatásosabb,olyan kéne amelyiknek hosszan tartó hatása van és tuti ki?zi a bolhákat és távol is tartja ?ket!!!!!!3-kutyára lenne,kett? német juhász és egy malamut,tehát 25-40 kg-osak!!!!!!Tippek és tapasztalatok??Kérem a segítségeteket és nagyon köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: front line az jó szokott lenni, az csepegtetõs, de van bolha nyakörv is, azok még jobbak mint a folyadék. Szerintem nyakörvesbõl is van front line. Fress napfba nézelõdj vagy : http://www.yum-yum-store.hu/kutya/kutya-egeszsegugy/eloskodo.. de itt várni kell pár napot amig kihozzák az árut

front line az jó szokott lenni, az csepegtetõs, de van bolha nyakörv is, azok még jobbak mint a folyadék. Szerintem nyakörvesbõl is van front line. Fress napfba nézelõdj vagy : http://www.yum-yum-store.hu/kutya/kutya-egeszsegugy/eloskodo.. de itt várni kell pár napot amig kihozzák az árut
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudom most fürdetni õket, mert már 3x-ra jönnek a lakást irtani és most nem tudnám õt lefürdetni!Annyi idõ alatt nem száradna meg, ja és fél a hajszárítótól!Holnap jönnek irtani füsttel és ki kell mennünk a lakásból 4-órára a kutyákkal együtt!Tehát a fürdetés szóba sem jöhet!Kertesben lakunk egy hegyoldalban ahol már bokáig érõ hó van tehát megfáznának!Lehet túlzok, de azért féltem õket!Azért kérdeztem a biztos kombinációt a nyakõrvel és a cseppekkel!Egyébként a Bayer bolhaölõ sampont vettük, de nem használt, másnap ugyan úgy vakaróztak!
Létezik egy Biokill nevû rovarölõ, amit közvetlenül a kutyára és a kutya fekhelyére is lehet fújni: http://www.biokill.hu/ Ettõl függetlenül én elsõ körben egy spot-ont ajánlanék, az is kiirtja pár nap alatt a bolhákat, hosszú távon meg a nyakörv a gazdaságosabb. Esetleg lehet kombinálni az elején a spray-t és a spot-ont. Ha a fürdetés mellett döntessz, akkor meg a malamutot bent tarthatod éjszakára, reggel megint átfújod hajszárítóval és úgy már biztosan megszárad. Amúgy fürdetés után be szoktuk csomagolni a kutyákat jó sok törülközõbe egy fél órára, és az is rengeteg vizet felszív. (Már ha a kutya képes nyugton maradni és nem rázza le magáról a rongyokat.)
A kérdező hozzászólása: Oké.Köszönöm!Hasznos tanácsokat kaptam!
még annyit tanácsolok, hogy többször is fújd le bolhaölõvel a helyüket, ahol aludtak! minden textilt cserélj ki, amivel érintkeztek, és sokszor fújd le, meg domestosozz ahol tudsz (kint is!). elõbb vagy utóbb meg kell szûnni a bolhásságnak! mikor kertesházban laktunk, nekünk is volt ilyen problémánk a kinti-benti ebbel. a helyedben egyszerre két módszert is választanél (nyakörv+csepp), biztos ami biztos! és próbálj meg ne a legolcsóbb cuccokból válogatni, mert sajnos vagy nem érnek semmit, vagy marhára allergének.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Azért érdekelt ennyire, mert sok bolhát találtam bennük és nem csak megelõzésre kellene hanem arra is, hogy kiirtsam belõlük!A két német juhászt le fogom fürdetni, de sajnos a malamut az kétséges már a mérete miatt is és a száradás nála nagyon nehéz hiszen dupla szõrzete van, múltkor megfürdettük és hiába szárítottam meg sajnos nem vettem észre, hogy az aljszõrzete még nyirkos volt és megfázott nagyon köhögött, mára már hála az égnek meggyógyult!Nincs valami száraz sampon ami hatásos lenne rá?Szóval õk kinti benti kutyák!Éjszakára bent alszanak, de mivel most hideg van, hát sokat vannak bent a lakásban!A lakás is le lesz fertõtlenítve a kutyákkal együtt, ezért is érdekel ennyire mi az ami jó!Még egyszer köszönöm!
mi advantix cseppet használunk, és még életében nem volt benne semmi, le is kopogom, 6 éves.
ez is mint minden , ár kérdése. vannak a szabad-forgalmú szerek , ezeket gyakorlatilag bárhol megveheted , hiperek, kisállat boltok, stb. kevesebb hatóanyagot tartalmaznak , olcsóbbak, de sok közülük tényleg hatásos. 3 nagytestû kutyánál ez lehet a döntõ . és vannak a vényköteles szerek ( magas hatóanyag-tartalom , gyakorlatilag 100 % os -an garantált eredmény ), állatorvosnál kapható, vagy állatorvos felírja, és kiváltod egy olyan helyen ahol van állatpatika . sajnos drágák. sokan mifelénk a PRAC-TIC nevû spot-ont használjuk a kutyáinkra , sajnos 2800 ft / ampulla, és 4 hétig ( télen szerintem 6-7 hétig tökéletes ) , persze a kullancsra-légyre-szúnyogra is való. szóval egy remek, csak sajnos drága dolog.
Neostomosan-t ajánlom. Utána meg tegyél rá bolhaírtó nyakörvet, a drágább fajtát.
A Frontline spray-t nagyon sok helyen meg lehet vásárolni, és megelõzésre is jó. Advantixot közepes méretû kutyára 2500 ft-ért meg lehet vásárolni. Ez egy használatra jó, és hetekig védi a kutyát. Télen nem csak a bolhák ellen kell védekezni, mert még a múlthéten is találtam kullancsot a kutyán.
Ez a spray ez olyan ami pl a fressnapfban is van? És az lenne a kérdésem, h az jó megelõzésre is? Mert én azt hittem, h az csak a már bolhás kutyákra van. Nekem az állatorvos advantixet ajánlott. Az 4000Ft. De nem tudom, h az most egy használatra jó csak, v h mûkszik?
Most télen használhatsz csak bolha elleni nyakörvet is. Ez az olcsóbb megoldás. De tavasztól nem lesz elég.Amelyek erõsek a komoly bolhainváziók idején, azok általában már kombináltak kullancs ellen is.Vagy a drágábbik nyakörvet veszed, amelyek hónapokig tartó hatásúak, vagy belekalkulálod a kutyatartás költségeibe a havonta vásárolt spotont.
Egyénenként változó, hogy kinek mi vált be. Aminek talán a leghosszabb a hatékonysága az a Foresto nyakörv. 8 hónapig jó.
Azt ne várd, hogy mindenki ugyan azt a terméket fogja megnevezni. Mindenkinek más vált be, hiszem minden kutya más, és a fertõzöttség is. Személyes tapasztalat: több kutyám van, így a nyakörveket sajnos el kell felejtenem, hiszem a játék során állandóan elhagyták. Spot-on: bolha és kullancs elleni is bevált: advantix. Hogy hosszú ideig jó-e? Nem tudom, mert kutyáim vadászkutyák, így tavasztól õszig elég sokat vannak vízben, így ez nálunk változó. Spray: nekem a frontline spray vált be. Van olyan kutyám, akinél a spot-on-ok hatástalanok. Nála csak és kizárólag a spray vált be. A spray elõnye még, hogy pici kutyáknál (2 napos kortól) alkalmazható, ami egy tenyésztõnél fontos szempont, hiszen 6-8 hetes kölyköket már kezelem, hogy élõsködõmentesen kerülhessenek az új otthonba.
Frontline combo(csepp), ez tuti. Lehet kapni bolhaírtó porokat az is nagyon jó azt beszórhatod a fekhelyükre is és ahol elszaporodtak a bolhák oda is. Egyébként spray-t ne használj mert azok csak rövid ideig hatásosak, tehát pénz kidobás.Scalidor nyakörv is jó bolhára, kullancsra is. Lakást sokszor felmosni domestossal.

Melyik a legjobb bolha irtó ami örökre eltünteti a bolhákat?

Kipróbáltam már pár bolhairtót de pár hónapon belül visszatértek!

Legjobb válasz: Sajna nincs olyan, ami örökre eltünteti. A legjobb a nyakra kenheti kis folyadékos mûanyag kapszulaféle. Az garantáltan hat, igaz, csak egy hónapra. Én vettem pl. kiltix nyakörvet, amire 7 hónap volt írva. Baromi drágán. És cirka 3 hétig bírta... Akkor már inkább havonta bekenem a kutyát.

Sajna nincs olyan, ami örökre eltünteti. A legjobb a nyakra kenheti kis folyadékos mûanyag kapszulaféle. Az garantáltan hat, igaz, csak egy hónapra. Én vettem pl. kiltix nyakörvet, amire 7 hónap volt írva. Baromi drágán. És cirka 3 hétig bírta... Akkor már inkább havonta bekenem a kutyát.
Egyetértek az elöttem szólóval.. a bolbanyakörv az nem ér semmi szinte, csak úgy van..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!Akkor már inkább maradok a frontlinénél és egyébb bolha ölöknél!Egyébbként én is jártam már úgy bolhaírtóval hogy rá volt irva hogy több hónapos védelem!Úgyan a bolhákat kiírtotta de a petéket nem!
a KILTIX kullancsnyakörv 7 hónapos védelmet biztosít a kullancsok és a bolhák ellen is, de az ADVANTIX is nagyon jó, ugyanúgy kell használni mint a FRONTLEIN-t csak ez kék színû folyadék és még nem immunisak rá a kullacsok, mert az enyém is ezzel van bekenve+a nyakörv és minden féle erdõs helyekre megyünk túrázni és még egy kullancsa nem volt.
A FRONTLEIN-t NE HASZNÁLD, ARRA MÁR IMMUISAK A KULLANCSOK! HELYETTE MÉG VAN A STRONGHOLD ÉS AZ ADVANTIX IS NAGYON JÓ!


Melyik a legjobb bolha irtó szer a kutyáknál?

A por, cseppent?s, spray vagy a bolhairtó nyakörv? A bolhairtó nyakörvet hány hetes kora óta lehet használni?

Legjobb válasz: Minden szerre rá van írva, hogy mennyi idõs kortól használható. Nincs igazából legjobb, és inkább a márka számít, mint a beviteli forma. A legtöbbet cseppet és nyakörvet használnak, ezek a legpraktikusabbak, és ezekbõl van olyan márka, ami tényleg sokáig tartó és biztos védelmet nyújt bolhák és kullancsok ellen is.

Minden szerre rá van írva, hogy mennyi idõs kortól használható. Nincs igazából legjobb, és inkább a márka számít, mint a beviteli forma. A legtöbbet cseppet és nyakörvet használnak, ezek a legpraktikusabbak, és ezekbõl van olyan márka, ami tényleg sokáig tartó és biztos védelmet nyújt bolhák és kullancsok ellen is.
Szerintem meg az a legtutibb amit a füdetõvízbe kell tenni és abban fürdetni.Gyógyszertárba vettem és nagyon hatásos.

Melyik a legjobb bolha nyakörv?

Tapasztalatok? Neked melyik vált be?

Legjobb válasz: Én most a kiltixet akarom megvenni a kiskutyámnak, igaz kb. 4000 ft. de állítólag nagyon jó és 7 hónapig tart. Ezelõtt egy bolhanyakörv volt rajtva (nem tom már a nevét) kb. egy ezres volt de nem igazán vált be. A nyakörv elõtt meg exspot cseppel volt kezelve, de mióta leváltottam a nyakörvrõl azóta megint cseppentem. Ha lesz rá pénzem veszek kiltixet: http://www.petnet.hu/bayer/kiltix_nyakorv_bolha_es_kullancs_..

Én most a kiltixet akarom megvenni a kiskutyámnak, igaz kb. 4000 ft. de állítólag nagyon jó és 7 hónapig tart. Ezelõtt egy bolhanyakörv volt rajtva (nem tom már a nevét) kb. egy ezres volt de nem igazán vált be. A nyakörv elõtt meg exspot cseppel volt kezelve, de mióta leváltottam a nyakörvrõl azóta megint cseppentem. Ha lesz rá pénzem veszek kiltixet: http://www.petnet.hu/bayer/kiltix_nyakorv_bolha_es_kullancs_..
A párom a Kiltixre esküszik, szerinte a legeslegjobb az összes közül. Az õ kutyáján is ez volt, és SOHA nem volt benne sem kullancs (pedig nap, mint nap a határt járták), sem bolha.
Hát én is a kiltix mellett vagyok, bár tény, hogy víznek nem szabad érnie mert akkor nem véd.Viszont én kullancsok ellen vettem egy igazi vadászkutyának, és természetesen bele mennek a kullancsok viszont ahogy megszívja magát úgy bele is döglenek és így könnyen eltávolíthatóak lesznek, szóval tényleg jó, bolhát meg egyáltalán nem is lehet látni:)
Fürdésnél mind a két nyakörvet ( Scalibor Kiltix ) le kell venni, mert ártalmas a tóban, folyóban élõ állatokra. Mindkettõ papírja írja. Én tuti, hogy Kiltixet veszek, mert a fõ ellenség a kullancs, és a bolha.
A jobb oldali képen kullancsok láthatók. Bolha ellen pedig NEM véd. Tavaly Scalibor volt a kutyán, és alig két hónapja hogy rajta volt, és jól kirágta magát. Elvittük a dokihoz, és fehér papirra bolha piszkot söpört ki a kutyából a doki. Majd tovább kérdezõsködött, és kiderült, hogy hiába van rajta a Scalibor, az bolha ellen NEM véd. Csak kullancs ellen jó és szúnyog ellen.
Videót akartam írni. Megnéztem mindkettõt, és mind a kettõn kullancsok vannak. Bolha ellen NEM véd!
Hallod, te olvasni is tudsz, vagy csak videót nézni?! "Provides up to six month protection against fleas "
Bocs, leírom magyarul is, mert lehet, hogy csak az angollal van problémád: "Hat hónapig gondoskodik a bolhák elleni védelemrõl."
Figyu! Ez itt Mo.! Lehet külföldön azt írják a Scaliborról, de itt Mo.-on KULLANCS és SZÚNYOG elleni védelmet biztosít, és a papírja is ezt írja. MAGYARUL De nézz meg egy MAGYAR reklámot a Scaliborról ( mert mostanába nagyon nyomatják ). Azt fogod hallani MAGYARUL, hogy kullancs és szúnyog ellen véd. Tehát a Scalibor NEM véd bolha ellen itt Mo.-on.
a kiltix nekünk 2 nap után leesett és elázott :@ -5800 ft
Nekünk nem esett le egyik se, mindkettõt használtuk már. Most a Kiltixet fogom rátenni.
A Scalibor valóban nem véd bolha ellen, viszont legalább vízálló, míg a Kiltix nem vízálló. Ez sem utolsó szempont egy olyan kutyánál, amelyik kint áll az esõben és amúgyis naponta úszik. Szóval én is szívesen használnék Kiltixet, de a fent említett okokból inkább a Scalibor mellett döntöttünk. Kevésbé vízmániás kutyáknál nincs ilyen gond.
23:04-nek. Mint írtam a Scalibor bolha ellen NEM véd! Ezt egészen biztosan tudom! De nem muszáj nekem hinni, hanem olvasd el a papírját!
Ja és ezt a fajtát, nem a nagytestû kutyának valót: :D http://www.petnet.hu/bayer/kiltix_nyakorv_bolha_es_kullancs_..
Szerintem ne bolha nyakörvet vegyél hanem frontlinet! Sokkal praktikusabb csak a kutya bõrére kell önteni a nyakánál, felszívódik a vérébe és kiûzi a bolhákat kullancsot egyaránt! Ezt javaslom neked, nézz utána ha gondolod, én is ezt használtam mikor 1 szer bolhás volt azóta egy sincs benne! Üdv.
A kérdező hozzászólása: A bolhanyakörvnek folyton rajta kell lennie a kutyán(éjjel nappal)?
igen
Igen, de azért ha netán fürösztöd vedd azért le. :) A frontline cseppnek meg azonnal elmegy a fürdésnél a hatása, míg a bolhanyakörved leveszed aztán meg visszateszed. Nem is beszélve arról hogy a cseppel havonta kell kezelni, míg egy jó nyakörv sok hónapon át tart.
A kérdező hozzászólása: De nem fog neki viszketni a nyaka az állandó viseléstõl már a sima nyakörvvel is viszket neki, talán a csepp jobb lenne.
A frontlinenak nem megy el a hatása ha aznap nem fürdeted, másnapra beszívódik a vérébe... Nem kell havonta én nyár elején tettem rá 2 éve azóta se bolhás, pedig az udvaron él nem szobában!
Nyakörv:Kiltix!Csepp:Adventix.Frontlinet semmikép se vegyél ugyanis a kullancsokra már nem hat mert immunissak lettek rá.
A frontline nem fejleszt, ezért a kullancsok ellen nem fog védeni. Ha azt nézed, hogy a cseppek csak egy hónapig védenek kullancsok ellen, három hónapig bolha ellen, akkor gazdaságosabb a nyakörv megvétele. A nyakörv eleinte irritálja csak. Egy hét múlva már azt se tudja hogy rajta van. A nyakörvek közül én a Kiltixet ajánlanám. A scalibor csak kullancs és szúnyog ellen véd, de bolha ellen NEM. Nálunk a nj.-on volt tavaly Scalibor, és bolhás volt a nyakörv mellett. Idén az összes kuty Kiltixet kap. Nyakörvek közül az a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat én is kipróbálom a kiltix nyakörvet, szinte minden nap szedem belõle a kullancsokat már nagyon kellene valami jó szer úgyhogy kipróbáljuk. :D
Kiltix, Scalibor, Bephart.Mind a három jo minõségû megbizhato bolha, kullancs nyakörv.
00:11, ne nevettetsd már ki magad! Te se gondolhatod komolyan, hogy ugyanaz a hatóanyag határon túl véd, határon innen meg nem véd. :)

Az akitának melyik a hatásosabb kullancok ill. bolha elleni szer vagy nyakörv?

Legjobb válasz: Neked kell megtapasztalni a kutyád, a környezeted alapján, melyik válik be. Talán kezdjél Forestóval és lehet, jó is lesz.

Neked kell megtapasztalni a kutyád, a környezeted alapján, melyik válik be. Talán kezdjél Forestóval és lehet, jó is lesz.
A kérdező hozzászólása: Eddig a kiltix nyakörvet és frontline cseppet használtam nem túladagolás ez a kutyának?
Nem az más is csinálja, nyugodtan használd egyûtt ha úgy érzed biztonságosnak.
Én Scalibor-Adventix -et használok több éve. Egyedül télen csak a nyakörv. Nagytestû kutya, semmi baja.
Kiltix.:)
bent
:) Nekünk kinti kutyáink vannak ezért nem érzem a kiltix szagát, tesóm ment tartja, õ is kiltixet használ, de én ott sem érzem. Lehet immúnis vagyok rá:D
Ja, olyan védelmet nem fogsz találni, amitõl egyáltalán nem megy bele a kullancs! :) De már az is valami, ha 100-ból csak 3 megy bele! Amúgy leggyakrabban akkor fertõz, amikor teljsen megszívta magát, vagy akkor ha a kutya vakargatja, vagy ha kiszedés közben megnyomod a potrohát. Továbbképzés kullancsból: http://kullancs.rovarirtaslap.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekünk is volt scalibor nyakörv, és a kutyám fején volt egy kullancs, úgyhogy nem nagyon bízok már benne, bár azt mondták, hogy kifordult volna belõle, de akkor már mindegy, ha már megcsípte, nem?de egyébként tényleg nincs semmi szaga, volt kiltix is, nem lehetett megmaradni a szagától, mert nálunk benti kutya(vizsla:-))viszont az k"""va jó, se bolha, sem pedig kullancs nem volt benne egyszer sem. szemét kullancsok, utálom õket.
Mi kiltixet és scalibort is használunk. Én nem érzem büdösnek a kiltixet. Ha 10-15 centire hajolok, akkor van szaga, de nem mondanám büdösnek. Amelyiken viszont scalibor van, abban van bolha, ezért én ma rendeltem neki is kiltixet.
A kiltix nagyon büdös. Én a scalibort mondom.
Kiltix.
Scaliborra szavazok.
Szia! Én is a Scalibort ajánlom semmi szaga sincs, nekünk bevált eddig nem volt benne kullancs( le is kopogom).
Mi most Scalibort vettünk, nincs szaga, és mióta rajta van, nem is találtunk benne semmi "nem oda valót" :)
A kérdező hozzászólása: Találtam egy nagyon jó nyakörvet, Vitakraft kutyáknak, nem büdös, 800 forint, és 4 hónapig jó. Már ez a második ami a kutyánkon van, és eddig sem bolha, sem kullancs nem volt benne, pedig idén rengeteg a kullancs. Ja, és baumax-ban vettem. Ajánlom mindenkinek, külön cicáknak is létezik.

Melyik a legjobb kullancs és bolha (esetleg egyéb élősködő) elleni (spot-on) csepp kutyák számára?

Elsősorban kullancs és bolha ellen szeretném, hogy védjen. Esetlegesen más élősködők ellen is. Kinek milyen tapasztalatai vannak?

Legjobb válasz: Ha spot on-hoz ragaszkodsz akkor Certifect-et vegyél. 4 hétig hat, állatorvosoknál tudsz hozzájutni. Szerintem manapság ez a legjobb. :) Ha érdekel még valami kérdezz nyugodtan.

Ha spot on-hoz ragaszkodsz akkor Certifect-et vegyél. 4 hétig hat, állatorvosoknál tudsz hozzájutni. Szerintem manapság ez a legjobb. :) Ha érdekel még valami kérdezz nyugodtan.
Szia! Nekünk az Exspot on vált be. Árban is barátinak mondható. Szerintem ez kutyafüggõ is, hogy melyiknek melyik spot on használ.

Advantix vagy exspot? Samponos fürdetés ut melyiket használhatom a leghamarabb? Főleg a bolhák miatt.

Legjobb válasz: Én advantixot használok. Fürdetés után is. Kezelés elõtt mindig megfürdetem.

Én advantixot használok. Fürdetés után is. Kezelés elõtt mindig megfürdetem.
1 napot mindkettõvel ki kell várni (különben mérgezed a kutyát vele), nekem az advantix jobban bevált. Ha bolhás akkor vegyél embergyógyszertárban neostomozant (400 ft ampullája). 2 ampullát feloldasz 2 liter vízben, jol átmosod vele, kiöliteni nem kell. Mosás közben az összes bolha kihullik belöle .. a sampon semmit nem ér. Picit büdi, de 1-2 óra alatt elmegy a szaga.
Mérgezi a fenét...... Csak a felpuhult bõrbe mélyebben itatódik be a szer és ameddig a bolha elér csípéskor, oda kevesebb hatóanyag jut. Így nem a garantált hatást éri el a szer.

Bolha nyakörv vagy csepp? Melyik a jobb?

Bolha nyakörv vagy csepp?Melyik a jobb??Ti melyiket használjátok??Mennyibe kerülnek????Hol kapom meg ezeket??

Legjobb válasz: Szia! Nekünk a csepp vált be hatásos, de elég drága kb.2000ft körül van, nem is tudom. FrontLine azt hiszem.

Szia! Nekünk a csepp vált be hatásos, de elég drága kb.2000ft körül van, nem is tudom. FrontLine azt hiszem.
Szia nekem a Frontline csepp vált be a kutyusomnál, õ egy hatalmas Cane Corso XL-es méret kell neki ami 2.890.- sztem megéri! A nyakörvvel nekem nincs jó tapasztalatom.
A bolhanyakörvhöz képest drágább és az is 3-4 hónapig jó. Egyébként nem tudom írtam-e már de bolhanyakörvbõl is van többféle. Van direkt bio, amire nagy betûkkel rá is írják, hogy nem tartalmaz irtószert, csak természetes anyagokat. Na ez nem jó semmire! Ráraktam a macskámra és ott ugráltak rajta továbbra is a bolhák. A másik, ami tartalmaz valami hatóanyagot is és közelrõl olyan furcsa szaga van, az kiírtotta néhány nap alatt az összes bolhát.
FrontLine csepp azt mondjátok, hogy drága de szerintem nagyon megéri mert 3-4 hónapig jó! :)
Nekem a nyakörvtõl megbolondult a macskám, le kellett szedni róla.. Viszont a csepp nekünk is bevált, de ugye annak kell pár nap, hogy hasson, a macskánk (és mi is) megõrültünk a bolháktól, úgyhogy még a bolhacsepp elõtt egy jó nagy fürdetés, és kézzel egyenként a bolhák kiszedése volt az instant gyógymód..
Ettõl ne félj, erre a nyakörvgyártók is gondoltak! Van olyan típus, aminek egy része nyúlós gumigól van. Így ha a nyakörv beakad egy ágba, vagy valamibe, a cica simán ki tudja húzni belõle a fejét. Láttam már egy másik típust is, aminén a nyakörv anyaga be van vagdosva. (Perforálva van.) Így egy erõsebb húzástól elszakad.
Mindenképpen a csepp. A bolhanyakörvektõl az én cicámnak ugyanannyi bolhája maradt, a Frontline cseppentés óta pedig semmi. Én azért sem szeretem a nyakörvet, mert félek, hogy beakad valamibe és megfullad a macs.
FrontLine-t nem csak állatorvosnál lehet kapni. Én pl most láttam a Tuskóban is a macskaeledeles résznél. De elég drága 2000-2200Ft körül van és csak egyszer lehet felhasználni. Én nyakörvet rakok a cicámra. Olcsóbb, 4 hónapig jó és nem bolhás tõle egyáltalán. 16:52, nem hinném, hogy lenne összefüggés a nyakörv és a szökési hajlam között. Az enyémen pl abszolút nem vettem észre, hogy szökõsebb lenne, mint nyakörv nélkül. Ja és bármennyire is lesznek ezért ellenvélemények, de én igenis megfürdetem a macskámat kb havonta egyszer.
Csepp, a Frontline nagyon bevált. Nem éri el a cica ahol bekenem, egész a tarkójára cseppentem. Azt írják, 1 hónapig hatásos, én minden hónap elején cseppentek. Árat nem tudok, mert külföldön lakom és veszem. A nyakörv eddig egy esetben sem ért semmit.
FrontLine igen, 1800ft. állatorvosnál tudsz venni. Minden élõsködõ ellen véd, nyáron tökéletes a kullancsok ellen. Nekünk nagyon bejön. Ha nyalja is magát és ha elis éri akkor sem lesz tõle baja..viszont egy cicának a nyakörv nem jön be persze hogy azon küzköd hogy hogy szabaduljon meg tõle.. csepp az igazi
szerintem inkább csepp meg fürdetés. egy macskám elszökött miután rátettem a bolhanyakörvet :( azóta nem is veszek nyakörvet...
nekünk a frontlinehoz hasonló cseppentõt ajánlotta a boltos csaj, aki összeköttetésben van az állatorvossal. Mondta, ugyan az az anyag, és hat kullancsra is. Hát... csak több kullancs lett a macskában. A BOLHAnyakörvtõl meg egy kullancs se ment rá... a csepp beadása után viszont egy napig szinte meg sem mozdult a macska, féltünk, hogy elveszítjük... meg a régi cicáinkon sem használt a kullancs elleni csepp. Bolhánál nem tudom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!