Találatok a következő kifejezésre: Melyik a bébiétel márka (7 db)

5 hónapos babának milyen bébiételt lehet adni? Bármilyen gyümölcsöt, zöldséget? Melyik a legjobb márka?

Legjobb válasz: A korának megfelelõ bébiételt válaszd. Nekünk jó a Kecskeméti, az Univer, a Nestlé, a Mildi. A Hipp is nagyon jó, de általában az a legdrágább.

A korának megfelelõ bébiételt válaszd. Nekünk jó a Kecskeméti, az Univer, a Nestlé, a Mildi. A Hipp is nagyon jó, de általában az a legdrágább.
Nálunk a Hipp és a Nestlé termékek váltak be. Bármelyiket adhatod ami 4 vagy 5 hónapos kortól van. Csak a husisoknál mert az már van 5 hónaposnak, eleinte csak a csirke és a pulyka husisat adjad a többivel ráérsz még.

8 hónapos kislányom bébiételekkel való hozzátáplálást kezdtem, melyik a legjobb bébiétel márka? Érdemes biot vennem?

Univer az magyar, a Hipp az német h a jól tudom, s van a Nestél, a többir?l még nem hallottam, de min?ségi ételt szeretnék neki adni, számomra ez fontos, segítsetek!

Legjobb válasz: Kecskeméti is jó.A bio még jobb.Én a dm-es ételeket is szeretem,nem tartom kevésbé minõséginek.

Kecskeméti is jó.A bio még jobb.Én a dm-es ételeket is szeretem, nem tartom kevésbé minõséginek.
Ja, és egyedül az Ovko-t nem venném meg, ha 50 ft-ért adnák sem..
A kérdező hozzászólása: Mi az az Ovko, ez is egy bébiétel márka lenne? Mire figyeljek, vagy ezekkel az ismert márkákkal nem kell vigyáznom: Kecskeméti, Univer, Hipp, Nestlé?
A Kecskeméti ételek tartalmaznak hozzáadott cukrot, az Univer nem! A Hipp és a Nestlé nekünk nagyon drága, leginkább az elsõ két márkát szoktuk venni, de abból is csak azokat, amiket itthon nem tudok megfõzni neki, vagy a megbízható alapanyag beszerzése problémás lenne. Egy korábbi válaszadónak: az Ovko termékeket a Tesco-ban lehet kapni, még nem vettem, tapasztalatom nincs.
Ha egészen spéci , különleges bio bébiételt szeretnél venni, és sok pénzed is van rá, van sok honlap, ahol kifejezetten ilyen minõségi bébiételeket rendelhetsz pl: http://biobarlang.hu/spl/727493/4_honapos_kortol Amúgy én Hippet és Nestlét vennék a helyedben, és akkor már bio-t mindenképpen, az a biztos.
Én a Kecskemétit szoktam inkább venni. Szerintem jobb, mint az Univer. Sokak szerint meg fordítva van mert az Univerben nincs cukor. Szerintem meg annyi cukor nem árt a babának. A Hipp is jó, de azt a pénztárcám nem bírja.
A kérdező hozzászólása: Azért az ár is nagyon fontos, ezért is érdeklõdöm, s járom körül a témát több oldalról is.
A bébiétel tehát teljesen biztonságos hangsúlyozta Pavol Uhrin. Tájékoztatott arról is, hogy a Tesco magyarországi kiskereskedelmi üzlethálózat, amely a Mezõgazdasági Szakhivatal utasítása nyomán a hét elején kivonta a forgalomból az említett terméket, most ígéretet tett, hogy a termék visszakerül a polcokra. A Novofruct vezérigazgatója a lapnak elmondta, hitelrontásért beperlik a vizsgálatot végzõ laboratóriumot, s azokat a médiumokat, amelyek egyoldalúan tájékoztattak az esetrõl, az érsekújvári céget meg sem kérdezve. Pavol Uhrin közvetlenül a botrány kirobbanása után elmondta, úgy sejti, konkurenciaharc és a Novofruct elleni lejárató kampány áll a háttérben. Arra gyanakszik, hogy az ügy mögött két magyarországi cég húzódik meg, amelyekkel a Tesco társaság felbontotta a szerzõdést, s termékeik helyére az érsekújvári vállalat termékei kerültek. Uhrin szavai szerint a magyarországi laboratórium 50 százalékos hibahatárral dolgozik, az ausztriai, ahova a Novofruct elküldte a mintát vizsgálatra, csak öt százalékossal, így az, hogy a nevezett bébiétel biztonságos és egészségre ártalmatlan, teljesen egyértelmû.
Miért melyikben van? Mi Kecskemétit szoktunk venni.
Persze, hogy veszek. A cukor nem méreg. Másrészt úgysem tudom távol tartani az adalékanyagoktól egész életében, és nem is szeretném.
Én kizárólag itthon fõzök a babámnak, nem veszek semmilyen bolti bébi ételt. Egyáltalán nem bízom meg a gyártókban, hiába nem írják rá biztos tele van adalékanyagokkal amit jobb elkerülni. Ha itthon készítem el az ugyanolyan finom lesz és legalább biztosan tudom mi van benne. Azon kívül én szeretek fõzni a picúromnak.:)
Kecskemétiben van, de én is ilyet veszek, mert csak ezt hajlandó megenni a lányom. És egyetértek azzal a válaszolóval, aki írta, hogy a cukor nem méreg. Én már nem is olvasgatom az összetételt.
univert veszek általában, de én az itthon fõzõtthöz is adok egy pici cukrot(pl:paradicsomos burg.)
Mindegyikben van só és cukor is. Éppen ezért mondja nálunk a védõnéni, ha itthon fõzöl kaját a babának, az a csipet só v. cukor nem árt, de a bébiételgyártók túlzásba viszik. Laborban vizsgáltunk be gyümölcspépet, le sem merem írni mennyi cukrot tartalmaz, ami rá sincs írva! De nem gyümölcscukrot, hanem hozzáadottat...
Szia, én eltöltöttem 1-2 órát a boltokban az összehasonlítgatással, és sztem a Nestlében van a legkevesebb adalék.
nem. hippet vettem, és megnéztem, h ne legyen benne.
univerben nincs hozzáadott cukor és só, mi ilyet veszünk


Melyik az a bébiétel amelyet nem adtok oda babátoknak annak ellenére, hogy a csomagoláson feltüntetett ajánlás szerint már kaphatná?

Pl.:6 hónaposomnak nem adom oda a 4 hótól adható egzotikus gyümölcs pürét. Mi az amit?l ti tartotok?

Legjobb válasz: én a túróssal vagyok így, egy hóval átléptük már a korhatárt de sugárban kihányta...

Csajok, ne törõdjetek a pontokkal. Szerintem nem is a kérdezõ pontoz le, hiszen õ meg is köszönte a válaszokat, hanem valaki más hobbiból.
SZia! Én pl. az olyanokat amiben, málna vagy eper van. Kóstoltattam a 7 hós lánykámmal a 4hónapos kortól való (málna-alma volt talán)bébikaját, ne tudd meg milyen piros foltos lett szegény gyerek. Az orvos mondta is, hogy kerüljem az ilyeneket. Lehet, hogy olyan technologiával csinálják, de igy is marad benne annyi, hogy allergizáljon. De a joghurtosokat sem merem még odaadni neki.Most mult 8 hónapos.
én a túróssal vagyok így, egy hóval átléptük már a korhatárt de sugárban kihányta...
láttam:) ) bocsánat, kicsit kiakadtam. van a hippnek táplálási tanácsadója, de szerintem a neten is fent van. én azt végigolvastam mikor terhes voltam és megnyugodtam, h lesz amit nyugodt szívvel fogok adni a babámnak. külföldön élek sajna, de az otthoni beosztás szerint adom neki a kajákat. ennyi amit figyelek, 1-1 hó eltérés van. az otthonit tartom be természetesen:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a többieknek is!
2. vagyok. 1. válaszoló, teljesen igazad van, én is úgy tudom ahogy írtad! Csak én beszari vagyok, de már fejlõdök :) Én nem pontoztalak le épp emiatt, úgy tûnik én is benyeltem egy pár piros kezecskét :)
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is igazad van, de én akkor is tartok dolgoktól...(elsõnek szántam...)
Én például a citrusféléket tartalmazókat nem adom. Vagy pl a 6 hós kortól üveg szerint adható yoghurtos ételeket. Inkább a táblázatokat nézem és aszerint veszem az üveges kaját.
1. vagyok, igen, cukrozottat én sem adok, ezért kizárólag HIPP-et eszik a majdnem 10 hós fiam. kicsit olvassatok utána, aztán nyugodtan lehet lefelé pontozgatni... ha segíteni akar vki, már az sem jó???
pedig nyugodtan odaadhatnád:) ) ezeket az üveges kajákat biológiai eljárásokkal olyanná alakítják, h a babák nyugodtan ehessék, minden következmény nélkül. szóval elméletileg ehetik.
Nem adom azokat a babakajákat a 7 hónaposomnak, ami - bár 4 hós kortól adható- hozzáadott cukrot tartalmaz. Ezért elsõsorban Hipp-et veszek neki, bár a sárgabarackja annak is cukros. A Kecskemétit semmi körülmények között nem adom, az Univert még néha igen. Az sem cukros. Amúgy a 4 hónaposnak valót kóstoltuk 6 hónaposan, most 7 és fél hósan a 6 hónaposoknak való a maximum, amit adok. Anyatejes még mindig elsõsorban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elsõ tudom, hogy speciális eljárásokkal készülnek, de attól még egy étel az marad ami-max kevésbé allergizál. Nem bántani akarlak, érzem a szavaidból, hogy kedves, megnyugtató választ szerettél volna adni:)
ja! 1. voltam és tudom, h nem ti pontoztatok le, csak aki megteszi, az sosem ír véleményt, és eldurrant az agyam:) )
A kérdező hozzászólása: Igen ez szívás..... még a válaszolók kedvét is elveszik a kérdésemtõl...így majd nem válaszolnak sokan..
én sosem pontozok :) Na de amit írni akartam igazából: mivel én sok mindenre allergiás vagyok és a tudomány mai állása szerint a hajlam öröklõdhet, ezért a most 6 hós lányomnak nem adok pl citrusfélét, paradicsomot, õszibarackot és banánt - pedig elvileg ezeket már ehetné, én mégis késõbb tervezem behozni, hogy minél kisebb eséllyel allergizálja õt. A tejtermékeket is késõbb fogom behozni, mint a táblázat javasolja A cukormentességre én is odafigyelek, de pl volt rá példa, hogy a nagyitól kaptunk olyan bébikaját amiben volt cukor, de nem dobtam ki emiatt, odaadtam neki. sztem ritkán ilyet is ehet, a lényeg hogy ne szokjon hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én sem mertem erdei gyümölcsös kaját adni. Akkor volt alapja az aggodalmamnak. Bébiételben sok mindent adok én is amit egyébként még nem kellene, ha azt írják rá, lehet, de vannak mumusok, gondoltam esetleg másnál is, köszönöm a válaszokat, nekem mindegyik fontos, és hasznos volt, segítenek dönteni. Több szem többet lát, vagy mi... :)

Melyik a legjobb bébiétel márka?

Legjobb válasz: Én a HIP-et vagy a Nestlé termékeit szoktam venni nekünk bevált. Nekünk fontos, hogy ne tartalmazzon cukrot.

Én a HIP-et vagy a Nestlé termékeit szoktam venni nekünk bevált. Nekünk fontos, hogy ne tartalmazzon cukrot.
Így van, ezt vedd figyelembe. A kecskeméti bébiételnél is sok olyan van, ahol nincs hozzáadott cukor.
Én anno a fiamnak Hippet adtam, meg Kecskemétit-szerintem a Nestlé nem jó, legalábbis Õ soha nem ette meg.
Szerintem mind jó, én a Kecskemétit szoktam venni, mert az még viszonylag olcsó. Sajnos van, amibe tesznek cukrot, nem értem minek, de ha néha-néha kap ilyet, az még nem tragédia. Mondjuk azt bírom a Hipp kajákban, hogy tök jó ötleteik vannak, szóval ötletes kajákat csinálnak, néha veszek olyat is.

Melyik bébiétel (márka) a legegészségesebb?

szinezék nélküli, tartósítószer mentes, minimális cukor...

Legjobb válasz: Szia! Én is mindíg magam fõzök de néha elkerülhetetlen volt,hogy vegyek 1-1 üveggel.Pl. ha mentünk valahova vagy télen mikor a friss gyümikbõl kicsi a választék.Akkor üveges gyümikkel szélesítettem ki a skálát. No de,hogy a kérdésedre is válaszoljak én Kecskeméti vagy Univer termékeket vettem.Nem tudom nekem szimpibbek a magyar termékek és az áruk is jobb mint pl. egy Hipp-nek.

Szia! Én is mindíg magam fõzök de néha elkerülhetetlen volt, hogy vegyek 1-1 üveggel.Pl. ha mentünk valahova vagy télen mikor a friss gyümikbõl kicsi a választék.Akkor üveges gyümikkel szélesítettem ki a skálát. No de, hogy a kérdésedre is válaszoljak én Kecskeméti vagy Univer termékeket vettem.Nem tudom nekem szimpibbek a magyar termékek és az áruk is jobb mint pl. egy Hipp-nek.
Én a Hippet és a Kecskemétit szerettem, néha Univert.
Én csak Hippet!Max Univer!Kecskemétiben sok cukor van:(Pedig olyan jó ízûek vannak .
Ilyen nincsen hidd el...tudom sokan le fognak pontozni de én nem vagyok a bébiétel hive.
A kérdező hozzászólása: biztosan igazad van, én is magam készítem az ételét. Csak gondoltam, bespájzolok egy pár üveg készételt is, pl. amikor nagyi vigyáz a babára, vagy elutazunk...
Hipp és Univer nem tartalmaz hozzáadott cukrot, HIpp bio is, az Univer-re rá van írva, hogy melyik a bio.
Univer és Hipp

Van olyan bébiétel, ami neked szülõként is ízlik? Ettél már abból, amit gyerekednek vettél a boltban? Melyik tetszik?

Legjobb válasz: Összesen talán 5 üveggel vettem, ezt is még a kezdetekkor amikor csak kóstoltattam és nem akartam a sütõt begyújtani pár kanál sütõtök miatt, vagy nem volt szezonja pl. a baracknak. Ezek a gyümölcsös-sütõtökös ételek nagyon finomak. Viszont egyszer kaptunk egy krumplis, paszternákos, marhahúsos üveges babakaját, annak borzalmas szaga volt, a lányom se ette meg.

Összesen talán 5 üveggel vettem, ezt is még a kezdetekkor amikor csak kóstoltattam és nem akartam a sütõt begyújtani pár kanál sütõtök miatt, vagy nem volt szezonja pl. a baracknak. Ezek a gyümölcsös-sütõtökös ételek nagyon finomak. Viszont egyszer kaptunk egy krumplis, paszternákos, marhahúsos üveges babakaját, annak borzalmas szaga volt, a lányom se ette meg.
Amikor még ilyeneket evett a fiam, mindig megkóstoltam õket én is, de õszintén szólva nekem egyik sem ízlett. Mondjuk lehet, hogy azért, mert én alapvetõen nagyon sósan eszem mindent, ezekben meg ugye nincs só. Volt olyan, aminek az illata még tetszett, de amikor megkóstoltam, olyan íztelen volt, mintha fûrészpor lett volna. De biztos van, akinek fejlettebbek az ízlelõbimbói :)
Univer bio zöldborsó püré - nyamiiii :) Meg a gyümölcsösek is finomak
Csak olyat adtam eddig ami nekem is ízlik. Ezért veszek csak hippet, nem sznobizmusból hanem mert nekem (is) csak ez ízlik. Próbáltam mást is, de konzervízûek :) Szóval igen én szeretem, kicsit persze sótlanok, de azért fincsi :)
Almás gesztenye csirkehússal mindent visz. Aztán a vadas marhahús spagettivel, igaz magamnak megsózom.
Én saját magamnak szoktam venni néha sütõtököset. :D Imádom, a sütõtökös bébiitalt még annál is jobban, és egyszerûen nincs sütõtök ital nagyobb kiszerelésben, nem bébiknek, hanem bárkinek... vagy van, valaki tud ilyet? Egyébként a többi gyümölcsös is nagyon finom, még tizenévesen voltam allergiás mindenfélére, akkor sokat ettem õket, szerintem akkor szerettem meg.
Én mindent megkóstoltam, amit neki adtam. Vannak finomak is köztük, viszont nagyon rosszak is, mégis ízlik a gyerekeknek. Inkább az állaguk furcsa. Nekem tetszik a brokkolis csirke tésztával, sajttal, vadas marhahús rizzsel, van még egy pár, most hirtelen nem jut eszembe.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így vagyok. A gyümölcsösek tényleg jók :) meglepõen finomak. Korábban csak a húsos étel után nyaltan meg egy picit a kanalat mielõtt elmostam, az rémes volt, bár a fiamnak ízlett. De a gyümölcsösek tényleg jók. A személyes kedvencem lett az alma-barack-kétszersülttel, az tök jó :) Nem eszik mindig üvegeset, de heti 2-3 étkezést ilyesmivel váltok ki, mert most sincs sütõtökszezon, és a barack sem az igazi még. :)
A gyümölcsösök között vannak finomak. A zöldségesek (hússal, tésztával vagy natúran), szerintem eszméletlen rosszak. A fiam sem hajlandó megenni 1 éves kora óta, mióta megkóstolta a rendes ételeket. Megértem. Addig viszont szerette szinte mindet.
A gyümölcsösek tényleg nagyon finomak, kedvencem a Hipp almás-banán keksszel és a sima õszibarackos. Van még egy bébiétel, aminek az illatáért odáig vagyok, de ízre azért nem az igazi számomra, ez pedig szintén Hippes Zöldésges tészta sonkával. A lányom is imádja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!