Találatok a következő kifejezésre: Melyik a alakult (28 db)

Magyarországon melyik fegyveres alakulat a legjobb/erősebb?

a hadseregen (haha) kívül, TEK?

Legjobb válasz: Hadseregen belül a Bercsényi különleges alakulat, a rendfenetartó szerveknél a legjobban felszerelt és legjobban kiképzett alakulat a TEK.

Hadseregen belül a Bercsényi különleges alakulat, a rendfenetartó szerveknél a legjobban felszerelt és legjobban kiképzett alakulat a TEK.
roma gárda
Tûzoltók. Mindenhol ott vannak, és bárkit fölpofoznak aki rosszalkodik.
A TEK Luke Skywalker elfogó alosztálya.
A TEK? az egy rakás lószar majonézzel.
hát nincs sok, van a Honvédség, a rendõrség, a NAV, a TEK, a hírszerzõ szolgálat (bár abban nem vagyok biztos, hogy õk fegyveresek), meg megalakulóban van a parlamentnek egy külön biztonsági szolgálata, azt hiszem házõrség a neve, és persze vannak a magánszektor fegyveres biztonsági vállalkozásai (bár ezek már nem alakulatok) értelmetlen õket összehasonlítani, tekintve, hogy ezek a szervezetek egészen más célból jöttek létre, más a szervezeti felépítésük, más fegyvereket használnak és más célból, kb. mint a körtét az almával...
A magyar honvédség egy nagy kula tetején egy kis vizelettel, alakulatokrol ne is beszéljünk, a magyar gárda is belett szüntetve.
A magyar gárda nagyobb volt a honvédségnél.(létszámban)
Ha jóltudom van Spanyol idegenlégió is.
Elõttem szóló: Igen, van, csak nagynevû francia rokona miatt eléggé háttérbe szorult. Amúgy felszerelés tekintetében semmiben sem gyengébb mint a francia.
Akkor jól tudtam. Szerintem ezen a két katonai szervezethez tudsz fordulni, ha nincs állampolgárságod az adott országban, minden más hadseregbe kell.
Amúgy a spanyol azért nem olyan híres mert nem vetik beõket olyan sokszor, meg spanyolországnak is megvannak a maga gondjai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.A spanyol légióról tudna valaki bõvebben írni?
Ajánlom a wikipédia róla szóló cikkét (az angolt). Így amit kapásból tudok róla, hogy ha be akarsz kerülni magas szinten beszélned kell a spanyol nyelvet, nem úgy van mint a franciában, hogy helyben tanítják meg neked. Természetesen emiatt nehezebb a bejutás is a spanyolba. Ha harcolni is akarsz élesben, akkor nem igazán ajánlom neked, legjobb esetben Afganisztánba helyeznek ki, vagy békefenntartani Koszovóba, esetleg Boszniába.

Szerintetek melyik a legjobb amerikai különleges alakulat?

mert nekik van vagy 100 nem tom mért.Pldelta force.navy seal,zöldsapkások és 97 másik amit nincs hely leírni.

Legjobb válasz: Az, amelyikrõl nem tud az ellenség.

Az, amelyikrõl nem tud az ellenség.
Szerintem a tengerészgyalogosok elég kemény fiúk
A haditengerészet elitalakulata, a SEAL Navy.
szerintem nem amerikai, de a világon a legjobb a(z) S.A.S (szvsz)
gratulálok, de a kérdés nem ez volt, szerintem is õk a legelitebbek, de tudod, a kérdés az amerikaiakra vonatkozik...
ha lenne annyi eszed hogy elõször olvasol, aztán értelmezed amit olvastál, akkor nem kellett volna leírni a válaszod.... azt írtam hogy "szerintem nem amerikai" ami azt jelenti hogy lehet hogy az, lehet hogy nem, nem tudom.... am a te válaszodnak sem volt semmi értelme -.-"

Melyik a legrégebben alakult párt Magyarországon a jelenleg is működőek közül?

Legjobb válasz: MSZDP... 1890 óta, kisebb-nagyobb változásokkal, de mûködik.

MSZDP... 1890 óta, kisebb-nagyobb változásokkal, de mûködik.
Szerintem az MSZP régi nevén MSZMP.
független kisgazdapárt szociáldemokrata párt

Melyik a legjobb katonai kommandó (alakulat) a világon?

Halottam, hogy az izraeli kommandó nagyon a toppon van, a navy seal is a legjobbak közé sorolható, a speznaz is helyet foglal az els?k között, de mégis, ha összecsapnának, ki kerülne ki gy?ztesen? Persze nem csak ezek az alakulatok esnek számításba, egyéb egységekr?l is szinvesen hallgatók infokat...

Legjobb válasz: Amelyikre a legtöbbet költik.

Amelyikre a legtöbbet költik.
A Waffen SS. Õk is megmutatták hogy harcolhat egy képzett elit egész hadseregcsoportok ellen. Dicsõség nekik!
Sztem Ranger
"az igazi harcos nem dicsekszik a tehetségével csak szépen meghúzza magát a háttérben." Az igazi harcos pedig ezek után addig futhatna körörket a bázis körül menetfelszerelésben amíg már a taknyán nem csúszik, ugyanis, ha egy sima versenyen nem képes megfelelõ teljesítményt nyújtani, akkor mit várhatnánk tõle a harctéren?
"de ha az amcsiknak nem lenne olyan profi cuccuk, akkor a spectnaz ellen nem lenne még esélyük sem." Csakhogy van olyan cuccuk, és nem egy-az-egy elleni tisztességes meccseket nézzük, hanem amikor harctéren kerülnének egymással szembe. Ott pedig sokat számít, ha egy infrakamerával felszerelt drón sugdossa a füledbe az ellenség pontos pozícióját.
Érdekes a kérdés... Senki nem említette a német GSG-9-et. 1972 óta mûködõ és folyamatosan fejlõdõ terrorelhárító alakulat. A Specnaz-nál nem biztos, hogy a túsz túl is éli az akciót, mert õk csak mennek elõre. Visszakanyarodva a kérdéshez, én taktika és sikeresség szempontjából nézve a német GSG-9 vagy a brit S.A.S. mellett teszem le voksomat.
az amerikaiak csak szinèszek mert filmeket kèszitenek ròluk meg dicsèrik agyba fõbe , hol teljesîtettek igazàn önàlòan??? sehol ahol egyedûl kellett volna ott mindig kikaptak làsd vietnam, irak, afganisztàn, olyan fejlettsègük van hogy hihetetlen ès mègis a legtöbb jenki a sajàt lègicsapàsuktol szenvedett sulyos veszetsègeket no commeny. szerintem az angol SAS a legjobb habàr õk nem katonai hanem terror elhàritòk, katonai szervezet kènt talàn a francia idegen lègiòsok a kemènyek
Ha már amcsik... pont ma olvastam, hogy tavaly 400+ amcsi lett öngyilkos mert nem értik miért harcolnak a Közel-Keleten...egyébként meg véleményem szerint minél modernebb egy cucc, annál nagyobb a hiba aránya. Ki tudja lehet, hogy az oroszok felküldenének egy EMP-t és máris fölényben lennének. Egyébként ha jól tudom, a Specnaz egy gyûjtõfogalom, amelyben külön "szakosodás" van, vannak hírszerzõk stb., meg ugye az elit. Személy szerint én se a Specnaz-zal szeretnék szembekerülni, fõleg hogy olyan keveset hallani róluk. Ez egyáltalán nem biztos hogy azért van így, mert gyengébbek a Navy Seals, a Rangers, a GSG-9 vagy akár a SAS-el szemben.
Ha már amerikai, a SEALS mellett a Delta Force tagjai, bár õket valszínûleg nem fogod versenyeken látni, de én is a Speznazra tennék, valószínû, hogy nem a 25-30 fokos karib tengeren képzik õket, hanem kicsit hidegebb helyen a túlélésre!
Melyik a legjobb katonai kommandó (alakulat) a világon? Amelyiknek a legnagyobb gyakorlata van TEREPEN!!!!
nem vagy tisztàban a terep fogalmàval baràtom, vannak elit rendörsègi alakulatok melyek soha harcolnak vàroson kîvûl csak nagy vàrosokban pl Swat mely fõleg vàrosi TEREPRE van specializàlòdva
az ilyen versenyekre szerintem kár alapozni. Nem tudni, hogy egyáltalán mennyire akarják, hogy a többiek jónak lássák õket. Tudod... az igazi harcos nem dicsekszik a tehetségével csak szépen meghúzza magát a háttérben.
Egy háború esetén elsõ körben az döntene, hogy kinek jobb a rakétaelhárító rendszere (a miénket ugyebár buktuk hála a sötétzöldeknek). A második körben már úgyis csak azok fognak játszani, akik túlélték az interkontinentális atomrakétákat.
A kérdező hozzászólása: Igen, de volt egy hivatalos verseny, katonai speciális egységek között, ott ha minden igaz, az izraeli kommandón belül a terrorelhárító katonai szervezete kapta az elsõ helyezést, a navy seal a másodikat, talán a sas a harmadikat? A speznaz csak valami 8. Vagy 9. Helyen végzett, persze ez nem a harctér, de akkor is... Egy csatába döntõ lehet, hogy pontosabb fegyverrel lõssz, korszerûbb, fejlettebb, a mögötted álló hadiipar... Bár úgyhalottam, hogy elég keméy föld levegõ víz kiképzést kapnak a navy sealnál, a speznaz, mintha csak földi ütközetekre lenne kiképzeve, ez azért hátrány lehet, ha mondjuk nem tudsz kiugrani egy repülõgépbõl, vagy nem tudsz 2-3 percet a víz alatt tölteni...
Kirájhekker banderiális hadserege.
SAS és SBS
én a spectnaz-ra voksolok. Az utóbbi években technikailag is fejlõdtek egy kicsit. És ez csak hozzátesz az alapból szerintem legkeményebb kiképzéshez.
6: :) úgy gondolom, hogy a jelenkorból kér tippeket a kérdezõ. Amúgy az sem elhanyagolható, hogy az SS volt úgymond az elsõ "elit alakulat" az amcsik meg a britek ilye téren le voltak maradva, mert csak jóval késõbb a háború második felében kezdték el kiképezni azokat, akiket most SAS-nek, vagy Ranger-nek ismerünk...
A kérdező hozzászólása: Hm, tehát akkor a speznaz odaverné, az amerikaiakat, és az izraelieket is ilyen szempontból? Persze valószínûleg ezt sosem tudjuk meg...
Elvileg a Navy SEALs. Bár sokan a Rangereket is ide sorolnák.
Az izraeliekrol az utobbi evekben szinte semmit nem lehet tudni. A katonai hirekben feltunik neha a "Duvdevan" nev, ami cseresznyet jelent, de nagyon ritkan.
Pardon, a lenyeget nem mondtam: A Duvdevan az izraeli kommando egy specialis alakulata, amely az ellenseg oltozekeben vegyul bele a csetepateba. Nem kemekrol van szo, akik hosszu ideje a celallamban elnek, dolgoznak, hanem katonakrol, akik a balhe kezdeten vegyulnek el az ellenseg kozott. Ez azert nagyon nehez, mert a katonai alakulatoknal van fegyelem, (akkor is, ha az a Hizball vagy a Hamasz, Iranrol nem is beszelve) es - szamomra - erthetetlen hogyan lehet KATONAK koze "bekeveredni". Egyebkent "sima" terrorakciok ellen is bevetik oket neha.
a seal meg a ranger kiképzés szerintem semmi a spectnazhoz képest. Ezzel nem az oroszokat akarom isteníteni, de ha az amcsiknak nem lenne olyan profi cuccuk, akkor a spectnaz ellen nem lenne még esélyük sem. Nagy valószínûséggel nem kerül rá sor, hogy kiderüljön ki az erõsebb, de tegyük fel, ha az összes az ellenségem lenne, akkor a spectnazzal szeretnék a legkevésbbé összetûzésbe kerülni. És van egy csomó katona ismerõsöm, õk is az én véleményemet osztják... Mármint, hogy az oroszoknál van az elit.
Grossdeauchland vagy a tek.

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatrid

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatridina hüvelykúp.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatrid

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatridina hüvelykúp.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

A szüzesség mítosza melyik században alakult ki, és ki találta ki?

Legjobb válasz: A reptoidok találták ki hogy káoszt és viszályt keltsenek az embereket között, és így eltereljék a figyelmet magukról. Amitõl nyugodtan békében ténykedhetnek a gonosz dolgaikkal.

A reptoidok találták ki hogy káoszt és viszályt keltsenek az embereket között, és így eltereljék a figyelmet magukról. Amitõl nyugodtan békében ténykedhetnek a gonosz dolgaikkal.
A reptoidok találták ki, de azt nem tudom már, hogy mikor.:D
Ie.36 sz. Delokottvagy dervis a sivatagban elmélázva, amikor már 83 napja hiányolta a puncit.
A kérdező hozzászólása: kik? repülidok?
Nagyon régen, a patriarchális társadalom kialakulásával egyidõben.
#6.Végre valaki, aki olyan jól informált, mint én és nem csak hülyeségeket beszél.:D
öhm... mítosz? tudod a szüzesség egy valódi dolog, és nem egy mítosz.. de mindegy :) egyáltalán hogy jött a kérdés???? :O
A kérdező hozzászólása: Mítosz, mert biológiailag nincs jelentõsége, erkölcsileg meg már elavult.
jó én reptoidos választ írtam, de amúgy ez hogy erkölcsileg elavult, meg hát most biológiailag nincs jelentõsége? A szüzesség egy állapot, vagy fogalom ahogy tetszik. Biológiailag annyi, hogy az elsõ szexig az vagy, ahol már persze nem is tudom hogy mondják szakszóval, behatolás is történt. De amúgy az igaz, hogy mégis mitõl lenne ez mítosz? Tudod te mi a mítosz? Mert szerintem ennek a dolognak annyi köze van hozzá, hogy semmi. Vagy a szüzesség a fejedben mint valami hõs jelenik meg? Visszatérve meg erkölcsileg elavult, hát szerintem ez tök lényegtelen, szüzesség mindig lesz, nem tud elavulni. Jelentõsége lehet hogy nincs, de öö igazából nem is értem az összefüggést??

Melyik az a sorozat (10 részes) ami hasonlít az Elit alakulat-ra (Band of brothers)?

Úgy tudom ugyan azok gyártottak mégegy háborús sorozatot,mit akik az Elit alakulatot gyártották.

Legjobb válasz: Hõs alakulat?

Hõs alakulat?

Van a légióban a TEK-hez vagy Delta Frce-hoz hassonló alakulat van? Ha van melyik ezredben?

Legjobb válasz: A TEK egy rendfenntartó alakulat, a Delta Force pedig speciális katonai. Kettõ között nem sok hasonlóság van. A Francia Idegenlégióban a 2REP ami speciális feladatokra van használva.

A TEK egy rendfenntartó alakulat, a Delta Force pedig speciális katonai. Kettõ között nem sok hasonlóság van. A Francia Idegenlégióban a 2REP ami speciális feladatokra van használva.
A kérdező hozzászólása: A 2REP-be példáúl mik vannak?
Ejtõernyõs ezred: - Városi hadviselés (1. század) - Hegyi hadviselés (2. század) - Kétéltû hadviselés (3. század) - Mesterlövész és rombolás (4. század)
Elsõ válaszoló: A TEK és a DELTA között nagyon is nagy a hasonlóság, a TEK a Magyar állam antiterrorista kommandója a DELTA force-ot pedig eredetileg ugyanerre hozták létre. A különbség a katonai részbõl meg az USA globális voltából fakad. A DELTA feladatai sokrétûbbek, azt mondanám hogy erõs átfedések vannak. A DF általában tartja is a kapcsolatot a különbözõ országok ilyen alakulataival. Õk képezték ki eredetileg az FBI HRT jét, ami elég TEK szerû. Elméletileg még a TEK is csinál(hat) külföldi, vagy fedett dolgokat, lásd DSziria (más kérdés hogy ott is mi volt :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!