Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a természetes szülés vagy (8 db)

Ha választhatnátok a természetes szülést vagy a császárt választanátok? Melyik fájdalmasabb?

Legjobb válasz: Én magam csak a császármetszésrõl tudok nyilatkozni, amit a legeslegutolsó pillanatokban hajtottak végre 45 percnyi tolófájás visszatartása után, szóval tényleg csak az a pár nyomás hiányzott, de inkább nyomtam volna pár nehezet, mint a császár. Mivel, hogy a császármetszés egy mûtét és egy mûtét sokkal komplikáltabb, kockázatosabb, mint egy sima szülés és sokkal hosszabb az utána lévõ gyógyulási idõ. Az egyik rokonunk az elsõt simán, a másodikat császárral szülte és megkérdeztem tõle, hogy melyik volt a jobb és egyértelmûen a sima szülést nevezte meg könnyebbnek.

Én magam csak a császármetszésrõl tudok nyilatkozni, amit a legeslegutolsó pillanatokban hajtottak végre 45 percnyi tolófájás visszatartása után, szóval tényleg csak az a pár nyomás hiányzott, de inkább nyomtam volna pár nehezet, mint a császár. Mivel, hogy a császármetszés egy mûtét és egy mûtét sokkal komplikáltabb, kockázatosabb, mint egy sima szülés és sokkal hosszabb az utána lévõ gyógyulási idõ. Az egyik rokonunk az elsõt simán, a másodikat császárral szülte és megkérdeztem tõle, hogy melyik volt a jobb és egyértelmûen a sima szülést nevezte meg könnyebbnek.
Természetest. Én császárral szerettem volna (mert azt hittem, az "könnyebb" út)... de a dokim kinevetett, mondta, h semmi sem indokolja a császárt. Egy órás szülésem volt, elõtte egy óra vajúdási idõvel. Utólag belátom, rossz döntés lett volna a császár, fõleg hogy a szobámban elnéztem a császáros anyukákat, nagyon fájt nekik a seb.. Na persze nekem meg alul fájt nagyon.
kár volt lepontozni az utolsót!aki mindkét módon szült annak higgyünk már!unokatesóm az elsõt császárral a másodikat természetes módon szülte.Nem egy nyámnyila nõ de azt mondta inkább császár.Nekem az utolsó szülésem borzasztó volt(harmadik)utána meg azt hallgattam a császáros kismamától hogy neki most így kimaradt a szülés élménye.Mondtam neki hogy egy császárért cserébe szivesen oda adtam volna a szülésélményemet.
én szültem simán és császárral is, és a császárra szavazok.
Amikor szultem a csecsemoosztalyon csaszarosokkal voltam egyutt. Sokkal rosszabb volt nekik (en termeszetes uton szultem). Kateteruk volt, injekcioztak oket alig birtak mozogni, en meg mar total jol voltam. Ezek utan nem szeretnek csaszart meg ha a szules maga jobb is.
Én mindig is császárral szerettem volna szülni. Hogy miért? Rettenetesen tartottam attól, hogy vágnak odalent, vagy repedek... Hát, végül egy 10 órás vajúdás után császároztak meg, meg beszorult a kislányom a szülõcsatornába. Nekem az elõttem szólókkal ellentétben teljesen pozitív emlékeim vannak, nem voltak hatalmas fájdalmaim, délben volt a császár, másnap hajnak 4kor szépen át kellett sétálnom egy másik szobába. A hegem sose fájt, és csak az elsõ 2-3 nap volt rossz a fel- és lefekvés.
18 óra vajúdás utàn császár lett a vége. Este császároztak, másnap reggel már felkeltem, sétáltam, ellátták a babám a kórházban. Ha lehetne a másodikat császárral szülném, nekem nem volt Negatív élmény, sõt, megváltás volt, mikor megkaptam az érzéstelenítõt, és nem fájt már semmim! Nekem könyebb bolt a császár után, min Barátnõmnek a sima szülés után...
A császár szörnyû! Pokoli kínokat éltem át utána, de elõtte is, 15 órát vajúdtam, csak nem tágultam és azért lett mûtét. Sok szövõdménye lett, pl nem esek teherbe pedig nagyon várjuk a kistesót.
Termeszetes! Nagyon nagy elmeny volt es bar elso baba volt, nagyon tartottam tole, de egyaltalan nem volt veszes es 1 ora kemeny fajas utan 30 perces kitolassal meglett a babam. Mielott bementunk, telefonon beszeltunk a korhazzal akik kerdeztek h kerek-e majd fajdalomcsillapitot de mondtam h nem. Tobb babat nem szeretnenk, de igy a kisfiunk szuletese nagyon klappolt es tenyleg hihetetlen elmeny.
Az elsõ természetes volt, a második császárral végzõdött. Természetest választanám, sokkal könnyebb a felépülés, mint császár után, bár sokan írták ilyen kérdéseknél, hogy 2-3 óra után már mászkált, ücsörgött törökülésben stb...nem tudom nekik hogy zajlott a mûtét, hiszen 6 órát feküdni kell.nem is érzed a lábad az érzéstelenítõ után, na meg súlyt raknak a hasra, és fejet sem szabad emelni, stb, szóval nekem hihetetlen amiket itt néhányan írnak, de lehet nekem volt csak ilyen rossz, bár engem lelkileg haza is vágott a mûtét, lehet azért vagyok ennyire negatív a császárral.
Utolsóval értek egyet, szültem simán és császárral is, mindkettõbõl hamar felépültem, de soha többet nem választom a császárt, ha semmi nem indokolja :) . Engem is megviselt a császár, mert három napi vajúdás után mûtöttek meg, de inkább az orvosi része viselt meg. A nagyobbat nem emelhettem sokáig, nehéz volt fürdetni a kicsit (kapcsokkal jöttem haza, késõbb szedték ki). A vajúdás vége nagyon fájdalmas, de elmúlik, viszont a császárnak vannak következményei (akár az elsõ esetében, vagy összenövések, ilyesmi). Ha életmentõ, én kérném a császárt, de ha nem, akkor mindenképpen sima szülés.
Nekem az elsõ császár volt, a második rá 2 évre természetes. A szülés után azt mondtam, inkább a császár, de 2 hét eltelte után már el is felejtettem minden rosszat. Viszont a császár után még hónapokkal is fájt a hasam. 10 hónap távlatából azt mondom spontán szülés.
Szerintem ennek a kérdésnek nincs sok értelme. Akinek rossz szülésélménye volt, többségében a császárra fog szavazni, akinek jó volt a császár, az arra, akinek könnyû szülése volt, vagy nehéz, de nem volt megalázó helyzetben a kórházban, az a természetesre. Tehát mindenki magából fog kiindulni.

Melyik a könnyebb, jobb szülés ami természetesen magától indul meg vagy amelyiket úgy inditják?

Kiváncsiságból kérdezzem... 33 hetes kismama

Legjobb válasz: Természetesen a természetes... Általában az indított szülésnél több a komplikáció. Én legalábbis annak a híve vagyok - természetesen a sürgõs, indokolt eseteket kivéve - hogy ne avatkozzunk a természet rendjébe, ha nem muszáj... A barátnõm példáját tudnám hozni, 3 gyereket szült, ebbõl a második indított volt, mert túlhordta. Azt mondta, össze sem lehetett hasonlítani, sokkal rosszabb és nehezebb volt, amikor indították. Könnyû, természetes szülést!

Természetesen a természetes... Általában az indított szülésnél több a komplikáció. Én legalábbis annak a híve vagyok - természetesen a sürgõs, indokolt eseteket kivéve - hogy ne avatkozzunk a természet rendjébe, ha nem muszáj... A barátnõm példáját tudnám hozni, 3 gyereket szült, ebbõl a második indított volt, mert túlhordta. Azt mondta, össze sem lehetett hasonlítani, sokkal rosszabb és nehezebb volt, amikor indították. Könnyû, természetes szülést!
Szia! Nekem az elsõ magától indult, teljesn komplikációmentes volt, és nagyon szép emlék ma is.A másik kettõt indították túlhordás miatt, egyiket 42hetesen, másikat 41 hetesen, és mindkettõvel meg kellett végül császározni sajnos. De nem volt választási lehetõségem, a gyerekeim egészsége múlott rajta. Remélem neked sikerül természetesen és könnyen szülnöd. minden jót, üdv
Nekem indított volt, mert a baba 41.héten sem akart kijönni.Elõször burokrepesztés, majd oxitocin.1 és fél óra alatt megvoltam.Fájdalmas, de gyönyörû emlék és jó, hogy nem húzodott el órákig.Szép szülést neked is!
nekem is inditott volt a szulesem es sajnos nekem 18 ora oszaba telt mire meszultem a lanyomat mar akartak csaszarozni, de hal istennek nem kellet vegulis!!, jobb a termeszetes szules szerintem!
Nekem úgy indították 36hetesen, mert kevés volt a magzatvizem.4 óra alatt meglett a kislányom.Elsõ baba volt.
Jobb, ha természetesen indul be a szülés.Nekem indították 15 óra vajudás+császármetszés lett a vége.
Nekem az elsõt indították a 41 hét végén, oxitocinos infúzióval gerjedtek a fájások, fekve vajudtam, burkot kellett repeszteni, nem volt fájásszünetem, iszonyat erõs fájdalmaim voltak, nehezen tágultam, korán jöttek a tolófájások, nyomnom kellett a kicsi préselõdött kifelé teljesen szétszakadtam. A második spontán indult, spontán repedt a burok, vajudás közben sétálhattam, háborítatlanul szépen született a babám 4 óra vajudás után. Én mindkettõt kitapasztaltam, mondjuk a másodiknál a 36 héttõl napi 2 csésze málnalevél teát ittam, hogy könnyebben táguljak. - nagyon bevált. Szép szülést kívánok!
Nekem az elsõt burokrepesztéssel indították mert érett volt a lepény és nem hordhattam túl. Öt óra alatt fájdalomcsillapítás, vágás nélkül "könnyen" meglett a lányom. A másodikat majd áprilisban megtudom:-) Neked pedig szorítok!
Amikor indítanak, ha kell oxitocinos infulzió is akkor sokkal intenzívebben jönnek a fájások, és lehet ugyan addig tart mintha magától indulna.De ha indokolt, vagy ti aggódtok a babáért és ti kéritek az indítást, akkor megéri.

Mélyen fekvő lepénynél van esélyem a természetes szülésre (31 hetes vagyok)?

18. heti uh-n állapították meg, hogy a méhlepény széle eléri a belső méhszájat. A doki annyit mondott rá, hogy nyugodjak meg, majd feljebb megy, de nem tiltott el semmitől, annyit mondott, ha vérzés van, akkor azonnal kórház (lekopogom, szerencsére eddig semmi ilyesmi ne volt). A 30. heti uh-n újra nézték, de a széle még mindig eléri a belső méhszájat, tehát nem ment feljebb. Mellső falon tapad amúgy. Van esélyem arra, hogy természetesen szüljek, vagy mindenképpen császár lesz a dologból? Vagy császározni csak akkor szoktak, ha részben vagy egészben fedi a méhszájat a lepény?

Legjobb válasz: császár :(

császár :(
Ha nem húzódik el a méhszájtól, akkor nem tud kijönni a baba és csak a császármetszés segít.
Szia!Nekem a 12.heti uh.vizsgálaton mondták, hogy a lepényem a mellsõ falon mélyen tapad, és nekem is azt mondták, hogy majd ahogy nõ a gyerek úgy elmozdul.Voltam azóta már 2szer uh-n és sajnos nem mozdult el, és az azt jelenti, hogy ha szülésig így marad csak császárral tudom megszülni a Kisfiamat.Azt mondták, hogy a méhszájtól 3 cm-re kellene lennie, és nekem csak 2 cm-re van, de bízok benne, hogy természetes úton fogok szüli, hisz így lenne csodás! 23hkm
Nekem is azt mondták a 18. heti uh-n, hogy mélyen fekszik a méhlepény, 26 mm-re a méhszájtól. Nekem a hátsó falon van a méhlepény, azt mondta az orvos, hogy ez jó mert innen elmozdul, ahogy nõ a méh, ellenben azzal, ha mellsõ fali lenne. Ezzel senkit nem akarok elkeseríteni, ezt nekem mondta az orvos. Bízom benne, hogy feljebb kerül és szülhetek simán, mint 2 éve a kisfiamat. Nektek is azt kívánom, hogy mozduljon el jó irányba a méhlepény! :)

29 hetes vagyok, ahogy közeleg a szülés ideje egyre jobban félek. Melyik jobb a természetes vagy a császár?

persze fogadott orvosom nincs,mert nincs rá pénzem,igy marad az ügyeletes.remélem,hogy minden rendben lesz.

Legjobb válasz: Felesleges ezen gondolkozni, mert szerencsére nem a kismama dönti el, hogy hüvelyi úton szül vagy nagymûtéten esik át. Majd a sors és az orvos eldönti. /Egyikbe sem szokás manapság belehalni :P/ NYUGI!!! Nem marad bent, és akárhogy is lesz, kibírod, utána pedig Te leszel a legboldogabb nõ a világon! :) Ne görcsölj ezen, inkább élvezd ki a terhességed utolsó heteit :)

Az elsõ válaszoló nagyot téved. Én császármetszéssel szültem, de soha többet nem szeretnék. Borzasztóan fájt fizikailag és lelkileg is. 15 hónapos kicsi fiú anyukája
Felesleges ezen gondolkozni, mert szerencsére nem a kismama dönti el, hogy hüvelyi úton szül vagy nagymûtéten esik át. Majd a sors és az orvos eldönti. /Egyikbe sem szokás manapság belehalni :P/ NYUGI!!! Nem marad bent, és akárhogy is lesz, kibírod, utána pedig Te leszel a legboldogabb nõ a világon! :) Ne görcsölj ezen, inkább élvezd ki a terhességed utolsó heteit :)
Hát erre nem fogsz egyértelmû választ kapni. A császárosok szerint a császár jobb. Én is sokat dilemmáztam ezen (bár még csak 25 hetes vagyok), most úgy gondolom, hogy mindig jobb, ami természetes. Az is fáj, de van fájdalomcsillapitó, ráadásul utána már jól vagy, a császár ugyan nem fáj akkor, de gondolom, az utána következõ pár nap nem egy leányálom. Én is abban bizom, hogy minden rendben lesz.
Gondolj bele, mikor megszülsz (majd)égyböl eltudod látni a babád.Jó persze függ a gátsebtöl is.Velem a babám az elsö perctöl ott volt.E`n csináltam mindent.szülés után 2 órával már lábra álltam. :) Másnap nyugodtan sétáltam karomon a lányommal, még a mütöttek feküdtek.Aki császáros nem emelhet a seb miatt, ne hogy sze´tnyíljon, na meg fájdalmas.... Nehéz hosszú szülésem volt(38 óra), de áldom az eget, hogy nem vágtak.gondolj bele, a helye egy életen át megmarad..... Jön a tesó, és remélem isme´t természetes szülés lessz, de rövidebb.. :) A másik.CSászárt kérésre nem végeznek, csak ha muszály. 19 hetes és 20 hós anyuka.
Én holnapután töltöm a 29 hetet, és engem is egyre jobban foglalkoztat ez a kérdés. Én maximálisan a természetes mellett állok, nagyon félek a császártól, pont azért, amiket az elõttem válaszoló írt. De, ha bármi "gond" lesz, akár mennyire is félek a vágástól, nem fogok habozni, császár legyen.
Én és a dokim is úgy álltunk a kérdéshez, hogy természetes szülés, hacsak valami oknál fogva nem indokolt a császár. Arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, könnyû és gyors szülésem lesz. Természetesen kb 5 óra alatt szültem meg, igaz nemcsak gátmetszés volt, hanem repedtem is, de azt mondom jobb volt így mint császárral. Hamarabb tudsz mozogni, a babát ellátni és a tej is hamarabb megjön.
Én mindenképpen a természetes szülés mellet vagyok. (26 hetesen). Megijedtem, mert a gerincem miatt a dokim szakvéleményt kért reumatológustól, ortopédsebésztõl, hogy lehet e természetes úton. Épp hétfõn voltam, szerencsére azt írták a papíromra, hogy lehet. Belegondoltam, hogy eleve úgy nekiindulni nem szeretnék. Sajnos, ha természetes szülésnek indul, még mindig lehet belõle császár (nem fordul meg, nem tágulsz stb...)de fordítva nem.
Bocsi: mármint eleve császárral nekiindulni nem szeretnék(-:
Ahogy már írták elõttem, ez nem kívánság mûsor. csak abban az esetben császároznak, ha nyomós oka van. Én császárral szültem, és elég jól viseltem. Lelkileg semmi bajom nem volt, testileg eleinte piszkosul fájt, de napról-napra jobb lett. Én bevállalnám a következõ császárt is.
TERMÉSZETES!!!Hihetetlen élmény marad majd meglátod!Persze nem kívánságmûsor.
Lehet, hogy a császár pocsék, de a természetes sem egy felemelõ érzés.Az volt csak "hihetetlen" élmény benne, amikor végre kibújt a baba. Persze van, akinek könnyen megy, nekem nem volt az.

Melyiket válasszam? Császárt vagy természetes szülést EDA-val? Nagyon gyenge a szemem, rövidlátó vagyok, 8-as szemüveget hordok. A szemész azt mondta e kettő köt választhatok. A császár milyen? Első baba lesz.

Legjobb válasz: Én természetes módon szültem EDA-val. Tudom, hogy a szülés nem egy felemelõ érzés, de nekem sokat számított, hogy átélhettem. A császárt csak akkor, ha muszály! Szerintem!

Én természetes módon szültem EDA-val. Tudom, hogy a szülés nem egy felemelõ érzés, de nekem sokat számított, hogy átélhettem. A császárt csak akkor, ha muszály! Szerintem!
ha jól tudom az eda az érzéstelenítés, a közben is erõlködsz.a császár meg ha programozott veszélytelenebb , szerintem.
Szerintem kérdezz meg egy szemész orvos véleményét és az alapján döntsetek.
Ezt nem értem. Ha szemészeti problémák vannak, azért veszélyes a szülés, mert az erõlködés további kárt tehet a szemben. De ha EDA-val szülsz, a kitolásnál pont ugyanúgy erõlködsz! Ezért szokták a császárt javasolni. Ezért nem értem. De ha az orvos mondta... Én a természetes szülés híve vagyok, de ha a szemem világa lenne veszélyben azért inkább császárral szülnék. Hiszen a babának lehetõség szerint egy látó anyukára lesz szüksége.
Egyet értek az elõttem szólóval. Viszont a császár csak egy hasi mûtét! Ha lehet én is elkerülném!
Én császárral szültem, mert elfolyt a víz és nem indultak be a fájások. én is rövidlátó vagyok, igaz "csak" 3, 5, de a doki mindntõl függetlenül nekem is a csásárt javasolta. Nem kell nagyon félni tõle, igaz mûtét, de sokkal kevesebb a kockázata mint egy nehéz szülésnek. Itt nincs szétrepedés, babaelakadás, vákuum..stb. Én már másnap sétálgattam a folyosón, tudtam ülni, feküdni..stb és a 4napon mehettünk haza. Más anyukák 20-30óra vajúdás után akkor kezdtek magukra találni! Szóval én nem félek a császártól, most várom a következõt, ha õ is így fog megszültni, ám legyen! :) )
Szia. Én is rövidlátó vagyok, és úgy tudom, ilyen esetben, mint a tied, császárral kell, és ez tényelg a nyomás, erõlködés miatt van. Szerintem ne szomorkodj, a lényeg, hogy lesz egy szép, egészséges kisbabád.
Hm. En is minusz 8-as vagyok, egy oras teljes szemeszeti kivizsgalason voltam, es nem kell csaszarozni. Az ideghartya teljesen ep, ez a lenyeg. Lehet egy minusz 2-es szem is tropa, es egy minusz 8-as egeszseges ideghartyaju.

Melyik a "nagyobb para"? A császár, vagy a természetes szülés?

Én a természetes szüléstől teljesen be vagyok rezelve......

Legjobb válasz: Egyénenként változó.Ha félsz a természetes szüléstõl,akkor csak gondolj bele,hogy milyen jó egy 15 cm-es vágással a hasadon emelgetni a babádat.

Egyénenként változó.Ha félsz a természetes szüléstõl, akkor csak gondolj bele, hogy milyen jó egy 15 cm-es vágással a hasadon emelgetni a babádat.
A kérdező hozzászólása: Hát inkább nekem legyen bajom, mint a gyereknek. Ha lehet, elkerülöm a faros szülést, mert kétesélyes, hogy a végén beszorul a feje, vagy szépen kijön. És akkor már nincs "visszaút"
A kérdező hozzászólása: Én egy kicsit úgy is vagyok vele, nem (feltétlenül) a természetes szülés feletti parám miatt, hogy õ "látja", mi a helyzet odabent. Most ha addig hajkurászom amíg megfordul, viszont rátekeredik közben a köldökzsinór, azzal senkinek nem lesz jobb... De ha már itt tartunk, milyen komlikációi is lehetnek a császárnak? utána amúgy lehet valaha természetesen szülni?
Kedves 37-es! Megkérnélek a szülés szót ne tedd idézõjelbe a császár elõtt. Kicsit sem idõzjeles, köszönöm
Ha parazol a termeszetes szules miatt, akkor nem is fog befordulni a babad, es csaszarod lesz.Gondolatok teremto hatalma......De nincs idom most ezt kifejteni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem úgy gondolta 28.... Ma voltam dokinál, és faros a baba :S. Szóval lehet, hogy nem kell sokat "paráznom" a természetes szülés miatt.... meglátjuk. 36 hetes vagyok.
Kedves 28! Én császárral szültem a fiamat és állítom neked, hogy bizony jó anya vagyok. Sõt! Neki a legjobb, AZ ANYA. Mert õt bizony baromira nem érdekli, hogy hogy jött a világra, csak az, hogy mellette vagyok, érzi az illatomat, ápolom, babusgatom, játszok vele, szoptatom (mert ám a 3. napon beindult a tejtermelõdés!) Fejben, lélekben nincs rendben valami azoknál a nõknél, akik úgy gondolják, hogy csak hüvelyi szülés után lesznek igazi anyák. Kedves Kérdezõ! Nagyon szurkolok! Nekem 6 óra vajúdás után lett sürg. császár, abszolút pozitív élményeim vannak:) ))
28-as azért mert császároznak, nem befolyásolja a szoptatást. Engem császároztak és hamarabb, és többet tudtam szoptatni, mint a hüvelyi úton szült szobatársam. 8, 5 hós a fiam és a mai napig szopik. Az igaz, hogy a légzéssel gondunk lett és ezért 1 hetet benn kellett lennünk. Nagyon nagyon szerettem volna hüvelyi úton, de mivel 41 hét után semmi rásegítéssel se indult az úrfi így császár lett.40 héten kezdte mondogatni a doki, hogy ennek a gyereknek már rég kinnt kéne legyen valami oka van, hogy nem indul. Na eddig a mondatig akartam hüvelyi szülést, ezután annyira féltettem, mert valami gáz volt odabenn, hogy a végén már "örültem" a császárnak... nekem nem lett valami szép a hegem, elég magasan vágtak, lehet a nagy hasam végett, és kötényhasam is maradt... én végig a császártól féltem aztán nesze... nehezen is léptem túl rajta.... 1 lényeg van ha így ha úgy egészséges legyen!!!
Drága 28! Azt azért ne mondd, hogy a császár nem is szülés, mert ez nem igaz. Fõleg amikor valaki hosszú órákat vajúdik elõtte, majd szétkaszabolják... Másrészt én (26-os) szintén rettegek tõle, de ha harántba fog állni a gyerekem, akkor nekem is az lesz. Ez nem szabadon választott. Ha lesz még gyereked, akkor Te sem tudhatod elõre...
A terhességem elején a császártól rettegtem, mindenáron természetes szülést akartam. Aztán amikor a fiam 34 hetesen is faros volt, akkor elkezdtem rettegni a hüvelyi szüléstõl, és imádkoztam a császárért.
A császár. Az mûtét, míg a szülés egy természetes folyamat.
Most kapcsolódom be... azt nem értem, hogy azon aggódsz, hogy esetleg beakad a feje (ami nem valószínû, hiszen fejjel elõre meg kijött volna...), de azon nem, hogy császár miatt fellépõ légzési problémák miatt esetleg inkubátorba kerül, nem lehetsz mellette, stb? Nem igazán értem.
41-es, csakhogy itt nem az anyukát kell megkímélni hanem a gyermeket. elsõ babám, meghalt volna ha nem rohan velem a doki a mûtõbe, hanem elkezdett volna ügyeskedni, mivel már fogyott az oxigénje.azóta hallottam már olyat, h ugyanilyen komplikációval más orvos erõlködött h kinyomja az anya a babát, aki súlyos agykárosodott lett!
Mert elhitted, hogy minden az agyban dol el, kimondtad a felelmeidet, elhitted, hogy nagyobb para a csaszar.Gratula.
A kérdező hozzászólása: Na tessék... Hát nem megfordult a baba? :)
A kérdező hozzászólása: Mindig éppen az, ami elõttem áll... :) Félek a szüléstõl, ennyi. az elején a természetestõl féltem, azt persze nem mondtam, hogy a császártól nem, csak az nem tûn valószínûnek. Aztán megmagyarázta mindenki, hogy a természetes jobb, én elfogadtam és meggyugodtam, hogy tényleg jobb, és akkor minden rendben, erre kiderül, hogy mégis császárnak néz ki a leányzó (legény) fekvése. Na tessék.
Kerdezo probalom megfejteni, hogy valoban mi is a te problemad.
A kérdező hozzászólása: Ja, az kimaradt, hogy 2 nap múlva leszek 37..... ÁÁÁÁÁáááááá!!!!
A kérdező hozzászólása: Most olvastam utána a statisztikáknak, azt írják, hogy a baba megfordulásának az esélye a 29. hétig 44%, a 33. hét után már csak 23%, a 37. hét után pedig elenyészõ, kb 0, 5%..... :S Jahjjj Istenem, tudtam, hogy még kitalál valamit nekem ez a gyerek... Minden értelemben "fordítva ült eddig is a bilire" mos még muszáj neki beleesnie a farfekvésesek 4%-ába is... Mi lesz velem ha megszületik, ha már magzat korában is ilyen kis erõs személyiség???! Kezdjük ott, hogy védekezés mellett, aztán jött a kukija nõtt a "98%, hogy kislány"-omnak, most meg ez.. Tudtam, hogy nem úszom én ezt meg szárazon. Na, majd meglátjuk, még mi lesz.
Szerintem ez nem az orvos "bátorságán" múlik, hanem azon, hogy jó szakember-e, és képes-e felmérni, hogy milyen egy adott heg állapota. (Mert nincs két egyforma császáros heg sem!) Egyébként ez úgy zajlik, hogy a terhesség vége felé folyamatosan figyelik a hegvastagságot UH-n, és ha túl vékony (ez milliméterre mérik), akkor csakis császár jöhet újra szóba. És ez legtöbbször nem azon múlik, hogy hány év telik el két terhesség között, ha rossz egy heg állapota, akkor 8 év várakozás után is rossz lesz, ha meg rugalmas, akkor gyakorlatilag sebgyógyulás után már újra képes normálisan tágulni a méh. Egyébként én két anyukát is ismerek, akik fejenként 5 gyereket szültek, és mindet császárral, egyikük 10 éven belül mind az ötöt.
A kérdező hozzászólása: És az lehetséges, hogy a hegg olyan rosszul nõjön össze, vagy elvékonyodik ott a méhfal teljesen, vagy sérül, vagy más, hogy egy következõ terhességet ki se tudjon valaki hordani? Vagy legalább is évekig nem?
Nagyon bátor orvosa volt és nagyon nagy szerencséje, én olyat ismertem, akinek vastag hege volt, sok év a 2 gyermek között és a hege mégis szétrepedt kitoló szakban, majdnem ott maradt, vérátömlesztést kapott!
Kedves Kérdezõ! Éppen ma értesültem egy nagyszerû hírrõl, miszerint egy anyuka, akit már 3szor (!!!) császároztak (elsõ esetben indokolt, második kettõben megelõzõ, mert az orvos nem vállalta természetesen...), tegnap hüvelyi úton, komplikáció nélkül bába segítségével életet adott egy tökéletesen egészséges kislánynak, úgyhogy vannak ám még csodák!
A kérdező hozzászólása: Nekem az lenne a kérdésem, hogy tudtok olyanról, vagy veletek történt olyan, hogy egy következõ terhességnél az elõzõ császár miatt léptek fel komplikációk, esetleg az anya nem tudta kihordani, vagy akár valami baja lett? vagy esetleg abortálni kellett a magzatot a terhesség elején, mert a korábbi császár miatt veszélyes lett volna?
A kérdező hozzászólása: Utolsó: igen, errõl az oldaláról én nem gondoltam bele. De logikusnak tûnik. Szóval elég meggyõzõ amit írtál :)
Én rettegek a császártól, sose szülnék úgy. (lényegében az ugye nem is szülés) Milliárdan túléltük már a természetes szülést, és 99%-ban mindenki arról számol be, hogy csodálatos élmény volt. Nekem is az volt. Én attól félnék, hogy császár esetén sem a gyermekem, sem én nem járjuk végig az anyává válás útját, a baba tüdeje nem áll rá a légzésre, nekem nem lesz tejem, stb stb stb. Plusz a császár az egy mûtét, minden mûtét kockázatos. A szülés magában pedig az élet természetes része. Bele lehet nyúlni egy természetes folyamatba, de azt jó irányba befolyásolni aligha lehet... Úgyhogy egyértelmûen a császár a nagyobb "para"!
A kérdező hozzászólása: Jahhhj, ne, farost azt ne!!. A császár már nem olyan mint régen, hogy felvágják az ember hasát cicitõl p..ciig, hanem csak egy kis tiszta nyisszantás a szeméremcsont felett. Nekem is még az utolsó ultrahangon ült, de szerintem pár napja megfordult 2x-re 2 éjszaka alatt. Buli volt odabent, most meg valahogy furán áll a hasam. 36.hetes vagyok.
Én nem tudom miért, de azt hiszem tényleg szeretek szülni. Nem vagyok mazo!!! :DDDD Talán pszichés. Vagy mert egész más-állapotba kerülök közben. Nem tudom miért. De az az én pár órám és a vége a kisfiam lesz. Nem, nem tudom megmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: Hát, 21:25-ös, hidd el, játszadozom én a szülés gondolatával, mondhatnám mást se teszek, és egészen frászt kapok tõle... Te jobb helyzetben vagy mint én, mert én pl addig nem féltem a szüléstõl, amíg teherbe nem estem :) )))). Most hogy már terhes vagyok... egy ideje... egészen "valóságosnak hat" a szülés gondolata.... Valahogy úgy érzem sehogy sem tudom kikerülni :) )). Nekem is megvan a könyv, biztos te is voltál a baba-mama expón. Tudom, hogy neki is nehéz. De õ ügyes fiú és már megfoganni is olyan bátran fogant meg, itt egyedül én vagyok a gyáva :) .
A kérdező hozzászólása: Miért, nincsenek ilyenek, hogy "utófájások" a méh összehúzódása miatt? Tényleg van aki "szeret" szülni? Én elképzelni sem tudom... tinédzser koromban idõnként belnyilalgatott a méhszájamba valamiért, már azt is utáltam, de hogy az amig fejnyire kitágul.... atya világ... és gondolom közben nemhogy nyilalgat, hanem konkrétan fáj..... Jahj Istenem.
Látom már, 35 hetes vagy:) Bocsi.
21:25-ös vagyok. Hidd el tényleg nagyon féltem, addig amíg terhes nem lettem. Biztos, hogy nehéz lesz és fájni fog, de után megfoghatom a kisfiamat, akit már annyira vártam. Nem hiszem, hogy van olyan fájdalom, amit nem bírnék ki miatta. Hány hetes vagy? Játssz a szülés gondolatával, ne zárkózz el. Nekem sokat segített Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni címû könyve. Ebben arról is olvashatsz, hogy a baba mit él át szülés közben. Hát nekik sem könnyû.
Én természetes szülés párti vagyok, most is nagyon várom, pedig negyedik lesz. Nem volt soha császárom. Bevallom, ennek a terhességemnek az elején nagyon akartam a császárt, úgy voltam vele, hogy én nem akarok szenvedni. Aztán kórházba kerültem és nap, mint nap végignéztem ahogy viszik a programozott császárosokat, ahogy elõkészítik, ahogy várakoznak és ami utána történt velük. Akkor annyira megijedtem, hogy inkább ezerszer normál, mint egyszer császár. Én a 4 kilós lányom megszületése után 2 órával a saját lábamon, könnyedén mentem vissza a kórterembe és ülni is tudtam azonnal. Semmi gondom nem volt. Nem azért, mert fitt vagyok, hanem azért mert nem volt vágásom. Ahogy a lány megszületett, minden fájdalmam megszûnt és most is ezt akarom átélni.
Igazából egyik sem para szerintem, mert a baba feledtet minden rosszat hamar. Én természetesen szerettem volna szülni, rettegtem a császártól, mégis császár lett a vége. Nagyon hamar felépültem, alig látszik már a hegem, egy fogászati kezelést ma már durvábbnak tartok, mint a császárt. Mindkettõnek megvan az elõnye és a hátránya is, számtalan érvet és ellenérvet olvashatsz a neten. A szomszédunk természetesen szült, hiába volt gátmetszés, mégis nehezen épült fel, a szexuális élete meg jó fél év után állt helyre.
A kérdező hozzászólása: 21:25 ös, hogy tudod várni?????!!!! Én 35, de a hideg kiráz a gondolattól is! Én még a fogorvosnál is elájulok, pedig nem "akarok" stresszelni!
A kérdező hozzászólása: hát mûtétem volt már, de szülni még nem szültem.... A mûtétet túléltem... A szülést még egyenlõre nem... :P
Nekem még nincs saját tapasztalatom, de nõvérem az elsõt természetesen, a másodikat császárral szülte. Õ azt mondta természetes szülés neki könnyebb volt, gyorsan felépült utána. Neki nagyon rossz élmény volt a császár, nehéz volt a felépülés és mivel nem programozott császár volt a vajúdást sem úszta meg. Én addig féltem a természetes szüléstõl amíg terhes nem lettem. Most 37 hetes vagyok és már várom a szülést. Remélem természetes lesz :)
A kérdező hozzászólása: A sok endorfin teszi, amit a fájdalom vált ki a fájdalom csökkentésére. Én is már csak az endorfinban bízom. Meg az orvosomban, hogy remélhetõleg még idõben felismeri, hogy nekem sokkal több fájdalomcsillapítóra van szükségem, mint egy átlag kismamának....:) )))
A kérdező hozzászólása: Majd elõre felkészítem a dokinõmet a szülésemre :) ). Majd mondom neki, hogy ha látott már problémázó kismamát szülni, az hozzám képest kismiska...:)
Én is problémázó vagyok, rám a káromkodás tört rám, pedig nem vagyok káromkodós fajta. Az akkori dokim azt mondta, hogy ha nem hagyom abba, akkor hazamegy. :)
Két természetes szülésen vagyok túl, most a harmadik kimenetele bizonytalan. A baba abszolút nincs irányban, pedig közelítek a 39. héthez. Állítólag befordulhat vajúdás közben is. De mi van, ha nem. 3 esélyes vagyok: sima szülés, faros vagy császár. Engem a bizonytalanság idegesít eléggé, de nincs választásom, várni kell... A császár gondolata elborzaszt. (Hozzá teszem az elsõ szülésem után a szexuális életem egy év után állt helyre mindenféle komplikáció miatt, de még így is...)
Kinek mi, nekem a császár volt a nagyobb para, de szerencsére simán szültem.
Sziasztok! Huha, van itt minden! :D Én 36 hetes vagyok, elsõ baba. Én már alig várom hogy túl legyek rajta, mindegy hogy császár vagy természetes módon, mert még faros a drága, de ez a várakozás és izgulás sztem rosszabb, fõleg ez az utolsó hónap már ahjj...
Én rettegek a császártól. Két természetes szülésem volt, remélem a harmadik is az lesz. A gondolattól rosszul vagyok, hogy átvágják a hasamat, a méhemet, meg mindent :S Hát még utána a lábadozási idõszak.
Szia, kislányunk természetes úton született. Most várjuk a kis tesót. :) Rettegek a császártól! Persze, ha szükség lesz rá, nincs mit tenni, de inkább szeretném, ha Õ is természetes úton születne meg. Szerintem a császár nehezebb!!! Elismerésem Nekik, nehezebben regenerálódnak utána. Én is várom a szülést, nagyon. Mondtam is a Páromnak, hogy szívesen kezdeném rögtön az egészet már a szüléssel.. :D Én sem vagyok mazochista! :D Valószínûleg az endorfin lehet az oka tényleg. Gyors szülésem volt, viszonylag (8, 5 óra). A végén oxitocinnal, a legvégén már csak annyit tudtam komunikálni a külvilággal, hogy: meddig tart még??? Ezt kérdezgettem folyamatosan. Mégis valahogy olyan más volt az a nap. Olyan felejthetetlen (jó értelemben), és gyönyörû. Nem lehet ezt elmagyarázni elõtte szerintem... át kell élni ;) Ne félj!!!!! Ha pedig császárod lesz, nyugtass meg kérlek, hogy én se féljek!!! :D
A csaszarnak joval tobb komplikacioja lehet, most nem sorolom, nem paraztatnalak tovabb. Termeszetes szuleshez meg kerhetsz fajdalomcsillapitot vajudas alatt, allitolag azzal lenyegesen konnyebb. :-)
rettegtem a szüléstõl. aztán aü okok miatt császárom lett idõ elõtt. lehet azért is mert rohangálnom kellett a gyermekemhez az intenzivre, lehet csak szerencsém volt, de eltekintve kb. 2 naptól, nem viselt meg a császár. sokkal rémesebb volt a mozdulatlanság és a 21 óra amit az örzõben voltam. most így utólag azt mondom az én szemszögembõl ez a hírtelen császár jó volt, a lányom szemszögébõl sajnos nem :( és õ a fontosabb. viszont elgondolkodtam, ha lenne még egy babánk (de nem valószínû hogy lesz) akkor szerintem ha lehetne ugyanúgy a császárt választanám.
A kérdező hozzászólása: :) jajj de jó, sok sikert hozzá!! várjuk a híreket!
Szóval azért, mert várom, az nem azt jelenti, hogy kezelhetõ vagyok, vagy fegyelmezett. Tényleg nem tudom mi ütött akkor belém. Pár napon belül túl leszek a mostanin is. Majd referálok, hogy most mit alkottam. :D
A kérdező hozzászólása: :D :D :D :D ez jó. Hát igen, nem árt ha a gyereknek nem az az elsõ szó amit meghall ebbõl a gyönyörû világból, hogy a q...va anyád :) )).
Ah, ez jó kérdés, még így másodikat várva sem tudom megmondani. Elsö gyors de nehéz szülés volt, elöször arra gondoltam ezek után csak császár. de most hogy jön a második, szeretném normál szülni, mert császáros sebtöl jobban félek.

Melyik a jobb? Mi az elonyuk es hatranyuk? Csaszar vagy termeszetes szules? Erdekelnenek a tapasztalatok.

Nagyon felek a szulestol. Ezert inkabb csaszart szeretnek. Szeretnek errol bovebben tudni. (azzal tisztaban vagyok hogy csak ugy nem csinalnak csaszar de eltudnam intezni.) Elsosorban olyanok valaszai erdekelnenek akinek volt rendes szulese es csaszar is.

Legjobb válasz: Az elsõ sima szülés volt. Nagyon elfáradtam, de sokkal hamarabb regenerálódtam. Vágtak-varrtak kívül belül, de tudtam ülni (igaz, kicsit féloldalasan), hajolni, bármit. Viszont kb. két hónapig úgy éreztem, tág a hüvelyem. Aztán az is helyreállt. A császár után olyan voltam, mint a nyugdíjas csiga. Csak mérlegállásban tudtam hajolni, borzalmas élmény volt az elsõ felkelés, a wc-zés jó ideig fura, az meg, hogy köhögés, nevetés vagy tüsszentés, pár napig ki volt zárva. Hónapokig érzékeny volt a sebem, és azt hittem, már sose halványodik el. Alatta érzéketlen is maradt a bõröm egy sávban. Én a hüvelyi szülést választanám, ha tehetném.

Az elsõ sima szülés volt. Nagyon elfáradtam, de sokkal hamarabb regenerálódtam. Vágtak-varrtak kívül belül, de tudtam ülni (igaz, kicsit féloldalasan), hajolni, bármit. Viszont kb. két hónapig úgy éreztem, tág a hüvelyem. Aztán az is helyreállt. A császár után olyan voltam, mint a nyugdíjas csiga. Csak mérlegállásban tudtam hajolni, borzalmas élmény volt az elsõ felkelés, a wc-zés jó ideig fura, az meg, hogy köhögés, nevetés vagy tüsszentés, pár napig ki volt zárva. Hónapokig érzékeny volt a sebem, és azt hittem, már sose halványodik el. Alatta érzéketlen is maradt a bõröm egy sávban. Én a hüvelyi szülést választanám, ha tehetném.
Császár után: -jó pár napig nem nagyon tudtam felkelni -fél évig nem bírtam fürdetni a babát, mert szarul adták be a gerincembe az érzéstelenítõt -3 hónapig egy légbuborék miatt alig bírtam felemelni a jobb kezem -valamire allergiás lettem, 3 hétig kiütéses volt a lábam, ami iszonyúan viszketett -a heg nem akar elhalványodni, fölötte-alatta érzéketlen Bocs, hogy én is válaszoltam, de én minden féle képen a sima szülést szeretném.
Én császármetszéssel születtem, édesanyám beszámolója: az érzéstelenítés nem volt épp kellemes, utána eléggé fájt neki a seb, értelemszerûen tovább volt kórházban, mint a természetes úton szülõk, alig mert ülni, mert félt, hogy fájni fog a hasa, nem tudott szoptatni, hazaérkezés után gyenge volt, azóta is látszik a varrás nyoma. Én termézetes úton szültem viszonylag gyorsan, problémamentesen, különösebb ("elviselhetetlen") fájdalmak nélkül, gátmetszéssel. Szülés után közvetlenül vígan ráültem a gátsebemre, aztán elmúlt az érzéstelenítõ hatása, kevésbé ültem daliásan, de azért annyira az sem fájt, másnap ülve is szoptattam, a pici vágás már alig látszik... De ugye ez is más mindenkinél.
Nekem császár után könnyebb volt mint hüvelyi szülés után, de ez teljes mértékben alkatfüggõ. Nem tudhatod a te szervezeted mire hogy reagál. Lehet a császárra hiszed hogy könnyebb és azzal fogsz szenvedni és lehet hogy rettegsz a szüléstõl de gyors és komplikációmentes lenne. Szerintem még gondold át párszor ezt a témát mielõtt elintézed magadnak a császárt! :)
Èn ezen nem gondolkodtam, mert úgy gondolom, hogy császár annak legyen akinek erre szüksége van. Ilyen bármi féle egészségügyi indok, vagy sürgösségi esetben, vagy ha valaki tényleg annyira fél a szüléstöl és annyira képtelen fájdalom alatt gondolkodni, akkor legyen császár, de ebben az esetben felesleges azon gondolkodni, hogy rendes szülés...
Én mindketto gyerekemet császárral szultem , de azért irok... az elso programozott császár volt. gerincbe kaptam spirális érzéstelenitést, kibirhato, nemmondom h nemfáj , de ez a legkevesebb. mutét kozbe semmit sem ereztem csak azt h rángatnak, de fájdalom egy csopp sem.na de ami utána jott...mikor eloszor felállitottak szo szerint csilagokat láttam...azt hittem ott halok meg..fájt a pisilés, a felállas , a lefekvés, a 3kilos babámat alig tudtam megemelni, kohogés , tusszentés ki volt zárva, ha leesett valami nemtudtam lehajolni.Hazamentunk a korházbol annyira gyenge voltam h a lakás ugy nézett ki honapokig mint csatatér...:) a hegem felett érzéketlen volt a borom, a hegem két év után is randa volt-voros, duzzadt -nagyon undorito...a szex 6honapig fájt... A 2. surgosségi császár volt. orát vajudtam .teljessen ki voltam már nyitodva amikor heszetvállás gyanujával rogton mutobe kerultunk...a fájásokrol tudok csak neked irni...: nekem 10perces fájásokkal indult az egesz, ez még nemfájt, majd lettek 5percesek még ez sem fájt tulságossan , egyáltalan nem volt elviselhetetlen. majd jottek a 2és az 1percesek -na ezek kemények , de ha belegondolsz ez legtobb esetben csak egy 2ora... A második császáromrol egyebként csak pozitivan tudok nyilatkozni...elso felállás fájt, de nem annyira mint az 1.nél. 2nap után csak annyira fájt mintha egy erossebb izomlázom lenne. 3nap már hajolgattam, és tudtam rendessen menni , még gyorsan is...semmi nemokozott problémát a hegem nem akadályozott semmibe. itthon 2gyerekkel simán boldogultam , mert 5nap után az égadta világon semmi bajom nemvolt :) a hegem szép lett , és már most alig látszik, a szex ey csoppet sem fáj , és ugyanolyan jo mint elotte. ja és mid a 2 császár után tudtam szoptatni. ugyh nemtudom lehet konnyu szulésed lenne , lehet nehéz -de lehet konnyu császárod is és nehéz is. én ha mégegyszer szulnék és tudnám h igy fog sikerulni mit a 2. ezt választanám, de sajnos elore nemlehet tudni...:)
utolso vagyok 8orát vajudtam -a szám lemaradt :D
Nekem kulfoldon volt ket programozott csaszarom, azt hiszem en vagyok itt az egyetlen akinek pozitiv elmeny volt. Nem fajt a periduralis erzestelenito, mert elotte kaptam helyi erzestelenitot, nem rangattak ki a babamat hanem felulrul nyomtak lefele, es nem tudom hogy tkepp ebben keresendo-e, de itt a csaszarosok aztan morfiumot kapnak. Azonnal elmult minden fajdalmam, tudtam szepen, kicsit gornyedten setalni, a hapci nekem sem esett jol, sem az agyban forgolodas, de a hasam csak addig huzodott amig a kapcsok tartottak. Az elso (kisfiam) szuletese utan nyolc nappal feltoltam a babakocsit az emelkedon, el kellett menjek boltba :-) A sebem mar nem is latszik szinte, csak egy kis halvany csik (kislanyom nyaron lesz ket eves, tehat akkori a seb), es effektive csak maga a seb erzeketlen. Semmi bajom nem volt es most sincs az egvilagon. Huvelyi szulesem nem volt, igy nincs osszehasonlitasi alapom.
Egy gyerekem van, természetes szülés volt, és szerencsásen könnyû, rövid vajúdással. A szobatársam császárral szült, 3 napig én "ápoltam". A gátmetszés szépen gyógyult, helytõl és szokásoktól, szülésznõtõl függ, de akár el is lehet kerülni, az intimtorna segíthet az elkerülésben és a regenerációban is. A császárosoknak általában késõbb lesz tejük, így sokszor a kórházban tápszert kapnak. A természetes szülés során a szülõcsatornában "szerzi be" a baba a hasznos bélflóráját, így jobb lesz az immunrendszere. nem tudom tudományosan megfogalmazni, de olvass utána.

Melyik a rosszab a természetes szülés vagy a beinditott és melyik fáj jobban?

Legjobb válasz: szerintem mind a kettõ egyformán fáj, csak az egyik beindított a másik nem. a végeredmény ugyan az, egy szép baba.:)

szerintem mind a kettõ egyformán fáj, csak az egyik beindított a másik nem. a végeredmény ugyan az, egy szép baba.:)
Így nem lehet nekiállni!Ha indítják nem azért teszik mert rosszat akarnak neked!Ha természetesen szülsz akkor szerencséd van!Azért találták ki a szülésindítást higy a baba meg a mama rendben legyen, egy kis rásegítés a természetre. A "természetes" szülés pedig természetes ... a fájdalom kibírható és van értelme.Férjem azon mosolyog mindig hogy ha elvágom az ujjam jajgatok meg siránkozok ha szülök a hangom nem lehet hallani csak tûrök :) ja eddig 3-szor volt benne részem (sajna az ujvágásban többször:) )
A beindított szülésnél erõsebbek a fájdalmak, viszont hamarabb jön a baba, mint amúgy jönne.Mármint rövidebb a vajúdás, de keményebb.Kismamás könyvekben olvastam róla.Sokan szülnek idítottan és utólag azt mondják, "könnyen megvolt".Én indítás nélkül szeretnék gyorsan szülni!:) Persze erre már csak pár napom van.Üdv:41 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!