Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a porcelán vagy a (15 db)

A porcelán vagy a zselés műköröm jobb (és miben), melyik tartósabb?

Legjobb válasz: igazából összehasonlítást nem tudok mondani, de nekem évek óta van zselés, és semmi baj nincs vele. nagyon jól tart, könnyen kezelhetõ, nem törik, vagy ha igen akkorse fáj, nem rántja a körmöt, ami fontos (én egyszer csíptem be ajtózáráskor és akkor letört). Annyit tudok, hogy a porcelán drágább:) de a zselé szuper:)

igazából összehasonlítást nem tudok mondani, de nekem évek óta van zselés, és semmi baj nincs vele. nagyon jól tart, könnyen kezelhetõ, nem törik, vagy ha igen akkorse fáj, nem rántja a körmöt, ami fontos (én egyszer csíptem be ajtózáráskor és akkor letört). Annyit tudok, hogy a porcelán drágább:) de a zselé szuper:)
A porcelán kevésbé rugalmas anyag...Inkább a zselét ajánlom!

A zselés vagy a porcelán műköröm tartósabb ill. melyik természetesebb hatású?

Legjobb válasz: ez zselé: http://www.mukormos.hu/szalonkepek/kez_145k.jpg ez porcelán: http://www.mukormos.hu/szalonkepek/kez_482k.jpg Elvileg mindkettõ ugyanolyan természetesnek hathat. A porcelán keményebb anyag, kevésbé rugalmas,mint a zselé. Nem tartósabb...

ez zselé: http://www.mukormos.hu/szalonkepek/kez_145k.jpg ez porcelán: http://www.mukormos.hu/szalonkepek/kez_482k.jpg Elvileg mindkettõ ugyanolyan természetesnek hathat. A porcelán keményebb anyag, kevésbé rugalmas, mint a zselé. Nem tartósabb...
Nekem porcelán másnap letörik, zselé nagyon ritkán. Több körmösnél is voltam, szóval nem azért tört le, mert béna volt.
Nem azt írtam, hogy mindenkinek letörik, hanem hogy nekem letört. Amikor eladó voltam, akkor minden alkalommal, ha árut pakoltam, akkor állandóan letört, a zselé nem. Nem tudom, ezen mit nem lehet megérteni utolsó!
"Több körmösnél is voltam, szóval nem azért tört le, mert béna volt." Ezzel azt fejezted ki hogy a porcelán rosszabb a zselénél.Ami nem igaz.
porcelánnnn
Van, akinek a porcelán tapad jobban, van akinek a zselé. természetesen olyan is van (nagyobb részt(), akinek mindkettõ tökéletesen tapad. Ki kell próbálni!
Igazad van! Csakhogy írtam elõtte, hogy nekem. Azért írtam, hogy voltam több körmösnél is, mert ha nem írtam volna, akkor valószínû most azért kötekednél, hogy szar a körmösöm. Gondoltam, nem kell összetett mondatokkal leírnom a válaszomat, de tévedtem. Legközelebb megmagyarázom minden szavamat.
Kedves utolsó! Szerinted ha a porcelán köröm normál esetben letörne akkor miért készítenének még egyáltalán porcelán mûkörmöt? Én csinálok porci és zselés körmöket is és mindkettõ simán bírja 5hétig vagy még tovább is törés és levegõsödés nélkül!
Semmi különbség köztük. Az a szebb amelyket a körmösöd jobban meg tudja csinálni.
Nekem mindig ugy csinálják, hogy az alja, az alap porcelán, aztán felé zselé. Indok: a zselével könnyebben dolgozik a mûkörmösöm, de a porcelán a tartósabb
a porcelánt sárgulás jellemzi, míg a zselét nem( de ez is változó) ez attól függ h a körmös melyikben a jobb. kérdezd ki nyugodtan az õ véleményét is. ( egy körmös tanuló)

Melyik a jobb ZSELÉS vagy PORCELÁN műköröm?

Ma megyek a ballagásom miatt pediküröshöz és nemtudom eldönteni, hog ZSELÉS vagy PORCELán legyen..:/

Legjobb válasz: szerintem porcelán :)

szerintem porcelán :)
A kérdező hozzászólása: És miért? :)
zselés
A pedikûr az a lábápolás. Én a lábamra nemtetetnék mûkörmöt.. :| Nekem az abszurd. De ha a kezedre gondolsz, (manikûr), akkor a zseléset ajánlom, mert az nem olyan merev, mint a porcelán.
ha elsõ mûköröm, akkor én a porcelánt javaslom, mert strapabíróbb, mint a zselé.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem aztán tök mind1, h pedikür vagy manikür.. De köszi a válaszokat :D Már megcsináltattam és porcelán :) )
Mutatsz képet?


Ha fogat akarok csináltatni melyik az erősebb a vas vagy a porcelán?

Alulra kéne és hátra

Legjobb válasz: Az eredetinél nincs jobb. Porcelánt csináltass, az nem fog "kilógni"

Az eredetinél nincs jobb. Porcelánt csináltass, az nem fog "kilógni"
A kérdező hozzászólása: És az mennyi körül van?

Melyik az a fogszabályzó ami a legkevésbé látszik? A porcelán fogszabályzónak lehet fehér, vagy legalább is "fog színű" a drótja?

Legjobb válasz: Nem, az mindenképp fém. De szerintem ha az egész fehéres lenne, úgy nézne ki, mintha tele lenne lepedékkel a fogam... Nekem nem is tetszik.

Nem, az mindenképp fém. De szerintem ha az egész fehéres lenne, úgy nézne ki, mintha tele lenne lepedékkel a fogam... Nekem nem is tetszik.
nekem kerámia fogszabályzóm van az elsõ 6 fogamon én egyáltalán nem úgy néz ki mint a lepedék szerintem..azt mondják hogy nem is látják csak a drótot a számban.És a drót szerintem csak egyféle van.
Nekem fehér a drót is. Semmi nem látszik csak nagyon közelrõl

Szerintetek melyik műköröm a legjobb? zselés, tipp vagy porcelán?

Legjobb válasz: A tip az felejtõs. Bár sokan csinálják, mert nem tudnak normálisan építeni. De elavult technika, és több benne a hibalehetõség is. Az, hogy zselé vagy porcelán, szinte teljesen mindegy. Mindkettõt meg lehet szépen csinálni, ha valaki ért hozzá.

A tip az felejtõs. Bár sokan csinálják, mert nem tudnak normálisan építeni. De elavult technika, és több benne a hibalehetõség is. Az, hogy zselé vagy porcelán, szinte teljesen mindegy. Mindkettõt meg lehet szépen csinálni, ha valaki ért hozzá.
Sziasztok, engem is érdekelne, melyik lehet a jó választás. Egyszer volt zselés lakkom, körömágyhosszabbítós. Az egy dolog, hogy csúnya színt használt, de szerintem nagyon vastag is volt. Csak egy bizonyos alkalomra kellett, de miután lenõtt egy pár és már fájt, leszedettem akkor- eleve nem akartam hosszú távra. Onnantól kezdve egy jó hónapig szenvedtem, a körmöm tövig berepedve, letörve, beszakadva. Úgy nézett ki, mint egy 6 éves aki rágja.. nagyon ciki volt, munkában is. Mi lehet a megoldás? Azt tudom, hogy a lemosható sem könnyen mosató le- tekercselni kell, meg miegymás. köszi
A megoldás az, hogy olyan körmöst választ az ember, aki nem reszeli szét a körmöt, és akkor nem lesz vékony, és nem fog a mûköröm hordás után töredezni.

Pótlás: műanyag vagy porcelán? Melyik a szebb, tartósabb, természetesebb?

Legjobb válasz: Mindenképp a porcelán a tartósabb. Látványra szerintem nincs különbség. A fogorvos is a porcelánt ajánlja, ha a pénztárcád is bírja, mert drágább.

Mindenképp a porcelán a tartósabb. Látványra szerintem nincs különbség. A fogorvos is a porcelánt ajánlja, ha a pénztárcád is bírja, mert drágább.
A kérdező hozzászólása: Mûanyag 8000.- porcelán 9600.- Akkor tehát a porcelán jobban megéri. Nem törik könnyen? Attól félek hogy eltörhet.
Nekem legalább tíz éve porcelán hidam van, nem volt vele semmi gond. Sõt, szinte az összes ismerõsömnek porcelánból van, és senki nem panaszkodott, hogy "baleset" történt volna. Ellenben a mûanyagra már volt panasz. Mindenképp a porcelán mellett dönts!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez kicsit megnyugtat.
Mindenképpen porcelán! Sokkal tartósabb és jobban igazodik a fogakhoz.

Francia körömnek melyik a jobb a zselé vagy a porcelán?

Mi alapján döntsek? A m?körmös mi alapján dönt?

Legjobb válasz: Nem a mûkörmös dönt, úgymond(ha jól tudom) amúgy a zselé vastagabb is, és könnyebben törik, a porcelán vékony, tartós, könnyebb mintázni, ha minden igaz:)

Nem a mûkörmös dönt, úgymond(ha jól tudom) amúgy a zselé vastagabb is, és könnyebben törik, a porcelán vékony, tartós, könnyebb mintázni, ha minden igaz:)
nem vastagabb a zselé, csak ha vastagabban keni fel... egyébként a porcelán keményebb, rugalmatlanabb mint a zselé, és késõbb leszedni is nehezebb.
a porcelán sokkal jobb mert hosszabb ideig van fent és keményebb is .:)
Tök mindegy melyik, egyformán jó mind a kettõ, a körmöstõl függ, melyik anyaggal dolgozik szívesebben. Egyik sem törik sem jobban, egyik sem tartósabb a másiknál. Nem mellesleg, mindkét anyagtipusból lehet jót, és lehet brutál rosszat csinálni.

Melyik a jobb, a porcelán vagy a zselés műköröm?

melyikkel milyen tapasztalataitok vannak, melyik strapabíróbb?

Legjobb válasz: A porcelán nekem is jobban tetszik,de egyszer leszakította a saját körmöm is,azóta gyorsan el is felejtettem. Nem csak én jártam így... Elég veszélyes!

A porcelán nekem is jobban tetszik, de egyszer leszakította a saját körmöm is, azóta gyorsan el is felejtettem. Nem csak én jártam így... Elég veszélyes!
Nekem is van mûkörmöm. Én mindíg zseléset rakatok. Puhább, mint a porcelán, így nem is törik olyan könnyen. Másik elõnye: nincs oldószere. Szóval ha belenyúlsz a körömlakklemosóba pl semmi sem történik. Szerintem jobb.
A porcelán akkor jobb, ha nem akarod túl sokáig csak egy egy eseményre. Van egy oldószere amivel teljesen lejön és nem kell l reszelni a körmödig. De könnyen reped és törik le. A zselé strapábírobb, de reszelve szedik le, és elég rossz a körömnek. A porcelán nekem mindig egy nagyobb ütéstöl végig repedt. De a körmöm is változott. Nekem 5 évig volt mükörmöm, és volt olyan hogy a tippet ledobta egy hét alatt, ekkor csak építettet tudtak felrakni aztán kb 2 év múlva kipróbáltam megint a tippet, és szépen fent maradt, és ugyanaz a körmös volt nagy tapasztalattal. sose szidtam mert frankón megcsinálta, az én körmöm zsirossága változott.
Nekem zselés van és meg vagyok vele elégedve.Sztem strapabíró mert én mindent csinálok vele(fõzök, takarítok, kertészkedek) és nem törik le.Persze fontos hogy jó mûkörmöst találj, mert anélkül egyik sem tartós.
Szerintem a porcelán jobb, nekem az jobban tetszik és szerintem strapabíróbb is.
NEKEM PORCELÁN VAN, ÉS OLYAN HELYEN DOLGOZOK VELE, AHOL APRÓ DOLGOKAT KELL SZERELNI, ÜTÖGETNI, ÖSSZECSAPOM, IDE-ODA BESZORUL, ÉS MÉGSEM TÖRIK LE!ÚGYHOGY ÉN NEMTUDOM....A HUGOMNAK A TIPES-ZSELÉS 1 HÉTIG NEM MARADT MEG, SZTEM NEM SOKAT ÉR.DEHÁT BIZTOS MINDENKINÉL MÁS EZ IS, MINT MINDEN...

Melyik a tartósabb műköröm? A zselé vagy a porcelán? És ha gyenge a körmöm, akkor tip-et kérjek alá? A zselét vagy a porcelánt könnyebb leszedni? Melyik tart tovább?

Legjobb válasz: Mindkettõ egyformán tartós, ha jól van feltéve. A körmös majd eldönti, mit rak. Jó esetben.. A tip-et felejtsd el, régen elavult technika. A porcelánt könnyebb leszedni, mert le lehet oldani. A zselé pedig csak reszelhetõ. A melyik tart tovább mire vonatkozik? Az elkészítési ideje általában a porcinak gyorsabb. Mivel egyforma tartósak, 4-6 hétig fent kell, hogy legyen.

Mindkettõ egyformán tartós, ha jól van feltéve. A körmös majd eldönti, mit rak. Jó esetben.. A tip-et felejtsd el, régen elavult technika. A porcelánt könnyebb leszedni, mert le lehet oldani. A zselé pedig csak reszelhetõ. A melyik tart tovább mire vonatkozik? Az elkészítési ideje általában a porcinak gyorsabb. Mivel egyforma tartósak, 4-6 hétig fent kell, hogy legyen.
jaj hogy én hogy birom amikor a körmösök azt hiszik h agysebészek :-) a körmös tanfolyamot ma már az végzi aki akarja úgyhogy nem nagy cucc ne legyetek már bekébzeltek mert a körmösök túlnyomó többsége v túlreszeli a körmöt papírvékonyra v nem készíti elõ rendesen így gomás lesz vagy felhólyagosodik stb. Akkor csinálok mûkörmöt amikor akarok és nem kell beleszólni egyébként csak kiskorú vagyok nem hülye h ne tudnám mi az a C-ív
Ez de szép volt Gabriel! :) Amúgy hagyd, addig gyerek, amíg játszik :D Vicces, hogy milyen öntelt :D
Na azért álljon meg a menet kishölgy! Válogasd meg a hangnemet, mert nem ovodásokkal, hanem felnõtt emberekkel beszélsz! Akik tanulják, tanulták a szakmát.Halvány lila gõzöd sincs arról mi minden kell hozzá!Bõrgyógyászat, ortopédia, anatómia. Emellett nem mindegy, hogyan alakítod ki a körmöt, tudod mi az a c ív?Szakmabeli emberekkel beszélsz, 12 éves barbizz még egy kicsit, vagy építs otthon magatoknak körmöt, de ne itt oszd az észt mintha értenél hozzá!
azonnal szólok ígérem egyébként nem porcizhatok itthon anyának barátnõnek? még egyik se szólt: hé gombás lett a körmöm, elvékonyodott ja figyu a tempomba elromlott a harang nincs kedved hozzáértõ szemmel megvizsgálni? megadjam a címét?
12 évesen még iskolába kell, hogy járj, szóval majd szólj, ha túl vagy a kötelezõ idõn, utána beszélhetünk róla.
ha nem hiszed nem hiszed, ennyi megadhatnád a számod hogy közös üzletet csináljunk. :-) :-)
Jaja. Nekem is. Mi lenne, ha együtt hobbiznánk? Én harang, te köröm? hmm?
nem kell leszólni ha nem tudod hogy télleg tudok e egyébként nagyon vicces a harangos hasonlat csak nem is hasonít egyébként tudok saját szettem van
hát persze, hogy tudsz :DD én is tudok harangot önteni.
kikérem magamnak én tudok porcelánozni nagyon szépen nem kontár módon saját szettem van és csak 12 vagyok. egyépként jó meglátás a porci mert aki kicsit ügyesebb otthon is le tudja szedni és nem kell érte pénzt adni
jó döntés.. mostmár csak olyan köröst kell keresnek, aki tud porcelánozni, és nem kontár szinten. ez lesz a nehezebb. Nagyon kevesen porcelánoznak, mert nem értenek hozzá általában a körmösök.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindeninek a válaszokat! Én porcira szavazok, nem tetszik nekem a reszelgetõs módszer, így is eléggé hajlékonyak a körmeim.. És nem vagyok allergiás az acetonra. :)
a helyesen elkészített tipes mûköröm szintén bírja 5-6 hétig. nekem a porcelán a macerásabb és pontosan azért mert csak oldással jön le...a zselét könnyen le lehet reszelni, sõt géppel még gyorsabb. A porcelánt tipoldóba kell áztatni és eléggé sokáig. közben a vendég ujjai teljesen összeaszalódnak tõle, plusz ki is szívja, sõt van aki allergiás rá..
szivesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon hasznos válasz volt :)
nem akartam rosszat az elsõ válaszommal csak nem olyan ritka a porcizós körmös mint a fehér holló ahogy beálítottátok a cristal nails körmösei közül is sokan porciznak csak egyszerûen elmodtam h nem lesz olyan nehéz találni ha nem egy elhagyatott falucskában él hagyjátok lécci a piszkálódást mert megtanulhattam a nyári szübetben anya körmös barátnõjétõl az egészet na és mivan ha most alapozom a körmös világbajnoki címemet (egyébként nem)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!