Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a laminált (8 db)

Nálatok a gyerekszobában laminált padló vagy szőnyegpadló van, melyik jobb, miért? Ha laminált padlo akkor van rajtaszönyeg?

Legjobb válasz: Szerintem mindegyiknek megvan az elõnye és hátránya. Nálunk parketta van, van rajta egy nagy szõnyeg. Mikor már elkezdtt forogni, leraktam a földre, de persze mindig lemászott a játszószõnyegrõl. Ilyenkor jobb a szõnyeg, mert csak melegebb, mint a parketta, viszont a parkettát könnyebb takarítani, mint a padlószõnyeget.

Szerintem mindegyiknek megvan az elõnye és hátránya. Nálunk parketta van, van rajta egy nagy szõnyeg. Mikor már elkezdtt forogni, leraktam a földre, de persze mindig lemászott a játszószõnyegrõl. Ilyenkor jobb a szõnyeg, mert csak melegebb, mint a parketta, viszont a parkettát könnyebb takarítani, mint a padlószõnyeget.
szia nálunk laminált padló van, nincs szõnyeg.Azt gondolom, amíg nem mászik, felesleges.És könnyebb is tisztítani
Nálunk laminált padló van, de amikor elkezdett mászni, szõnyeget terítettünk rá, mert eléggé csúszik és sztem hideg is (még télen kezdett el mászni)
nálunk parketta van a közepén egy nagy szõnyeg
Nálunk padlószõnyeg van, és nagyon jó, a tisztításával sincs gond, csak olyan porszívó kell amibe tudsz tenni adalékot, ami minden foltot kiszed:)
A parketta nagyon csúszik mikor el kezd mászni, de a poratkák miatt jobb a parketta.
Ajax padlótisztító.
Ajax is jó, ahogy az elõzõ kommentelõ írta, és tehetsz rá padlófényt is. De egyébként a márkásabb padlótisztítók a jók, szerintem olcsóbbal ne próbálkozz!

Laminált padló vagy szalagparketta? Melyik a jobb és miért?

Legjobb válasz: Kinézetre hasonlítanak, véleményt sajnos nem tudok mondani, mindkettõ szép:)

Kinézetre hasonlítanak, véleményt sajnos nem tudok mondani, mindkettõ szép:)
Szalagparketta fa, több lakkréteggel a felületén, a laminált padló HDF alapon némi fa, rengeteg ragasztó és mûanyag fólia. A szalagparkettát (még a clickeset is!) ragasztani kell, különben recseg-ropog, a lamináltat, ha clickeset veszel csak összepattintod és kész. A szalagparketta vastag (típustól függõen kb.1, 5 cm), nagyon jól szigetel, a laminált kb.fele olyan vastag, ennek megfelelõ szigetelési tulajdonsággal. Ha a szalagparkettád néhány év múlva megkopik, csiszolható, lakkozható, a lamináltat kidobhatod a szemétbe. Ha a lamináltra esik nehéz tárgy, csúnya, a felülettõl elütõ színû folt keletkezik a fóliasérülés helyén, amit, a padlót odáig visszabontva, elemcserével tudsz javítani. A szalagparketta max. kicsit "behorpad" az ütés helyén, de a fafelület színe nyilván ugyanolyan marad. Tévhit, hogy a szalagparkettát csak profi tudja lerakni. Van a házunkban laminált és szalagparketta is. A szalagparkettát még könnyebb is volt lerakni, nem sérült az oldala, amikor megütögettük, hogy a helyére pattanjon. A lamináltnál két-három esetben elõfordult, hogy az ütögetéstõl megsérült a fólia széle, dobhattuk félre azt a lapot... No, most kaptál mindkettõhöz hideget, meleget :=), szerintem gondold át, neked melyik éri meg jobban.
A kérdező hozzászólása: Sajnos meggondoltam. Most költöztünk be az elsõ otthonunkba és rengeteg felújítani való van. A padlószõnyeget, mely régi és ronda, nem akartuk még kicserélni, de úgy néz ki, hogy allergiás vagyok rá így muszáj lesz. Alsó kategóriás laminált padlóval is kb. 80 000-el kell számolni. Képzelem akkor szalagparkettával mennyi lenne. Köszönöm a tanácsokat.


Melyik a jobb, a laminált padló, vagy az igazi parketta a nappaliban?

Legjobb válasz: Drágább, viszont egy jól lerakott akác, vagy bükk parketta örök élet + egy nap!

Drágább, viszont egy jól lerakott akác, vagy bükk parketta örök élet + egy nap!
Természetesen az igazi parketta (szerintem). Csak sajna jóval drágábbra jön ki, mint a laminált...így vagyunk mi is kénytelenek az utóbbit választani.
Szerintem inkább rá kéne szánni a plusz költséget az igazira. Nálunk laminált padlót raktak le és pár hónapon belül egyre több helyen nyikorgott. Mivel garos volt felszedettük és kicserélték, azóta jó, de a fél lakást össze kellett pakolni, ami elég kellemetlen. Azóta még nem nyikorog és csak reménykedhetek hogy így is marad. Ma már nem választanék laminált padlót, de a beépített bútorok miatt jelenleg nem tudjuk lecserélni.
szerintem megéri az igazi parkettára még egy kis pénz gyûjteni sokkal jobban megéri... szerintem...:)
Rászánnám én a plusz költséget, de ha egyszer nincs. :) Ha meg nekiállnánk rá gyûjtögetni, jövõ ilyenkor sem tudnák beköltözni a házba. Szóval sajna nem olyan egyszerû az ügy.
Ha a laminált padló JÓL VAN LERAKVA, soha nem fog nyikorogni, nem kell lakkozni, csiszolni (mellesleg az igazit is le lehet úgy rakni, hogy nyikorogni, mozogni fog, mestertõl függ, nem az anyagtól). És sokkal olcsóbb, mint az igazi. Tudom mit beszélek, jó pár lakást leraktam már laminálttal (most csinálok egy háromszobás házat), bár nem ez a foglalkozásom. Sajnos -mint általában az iparosok többsége- az úgynevezett burkoló cégek többnyire nem értenek hozzá, azt hiszik, hogy elég leszórni, meg összepattintgatni. Tényleg nem nagy ügy, ha az ember rászán egy kis idõt, maga is meg tudja csinálni.
a laminált nagyon jó cucc, de azért a parketta az igazi. nekünk is laminált van, annyi van vele, hogy a lerakás elõtt nem volt a szobában 48 órán keresztül, hanem párásabb helyen volt, így a szobában 1 összetételnél fûtési szezonban lesz 1 rés, , de megelõzhetõ lett volna.....am csak ajánlani tudom
Nem lehet összehasonlítani a kettõt, nem egy árkategória. Ha szakszerûen van lerakva mind a kettõ akkor az a jobb, amelyikre pénzed van. Ha csak lamináltra van pénzed, akkor az a jobb a nappaliba.

Mesterember megkérdezi, hogy milyen irányba fusson a laminált parketta, és hogy melyik sarokban kezdje, és mekkora csúsztatással, vagy azt önkényesen szokták eldönteni kérdés nélkül?

Legjobb válasz: Ha igazi mester, akkor nem kérdez semmit. Az ajtótól távolabbi sarokban kezdi és az ajtónál fejezi be. Az átfedés automatikusan alakul ki, mivel a sor végén levágott darabbal kezdi a következõ sort, kivéve ha a leesõ darab 30 cm-nél rövidebb, mert akkor megint teljes lappal kezd. Így szinte maradék nélkül lehet dolgozni. A lerakás iránya meg akkor jó, ha az ablakra merõlegesen állnak a lapok.

Ha igazi mester, akkor nem kérdez semmit. Az ajtótól távolabbi sarokban kezdi és az ajtónál fejezi be. Az átfedés automatikusan alakul ki, mivel a sor végén levágott darabbal kezdi a következõ sort, kivéve ha a leesõ darab 30 cm-nél rövidebb, mert akkor megint teljes lappal kezd. Így szinte maradék nélkül lehet dolgozni. A lerakás iránya meg akkor jó, ha az ablakra merõlegesen állnak a lapok.
Embere válogatja, de ha nem mondasz neki elõre semmit, akkor úgy fogja lerakni, ahogyan a legpraktikusabb, minél kevesebb vágással és bonyodalommal.
A kérdésre rendkívül egyszerû válaszolni: mielõtt a szaki nekikezdene a munkának, elmondod neki az elképzeléseidet és megbeszélitek a részleteket. Az irányt a helyiség geometriája és kialakítása is befolyásolhatja, de általában a hosszabb irányba fut a padló - viszont ha neked más az elképzelésed, megmondod hogy keresztbe rakják le és kész. A csúsztatást egyébként általában fél lappal csinálják, azaz kvázi kötésben rakják le a lapokat. Az hogy melyik sarokban kezdi szerintem mindegy, mert az utolsó lap lerakása után (ha jó a kivitelezés) már nem fogod tudni megállapítani, hogy honnan indult a lerakás. A neten több oldal is foglalkozik a laminált padló lerakás technológiájával, érdemes átolvasni egyet-kettõt hogy képbe kerülj.
Igazi mesterember nem kérdez ilyeneket.
A kérdező hozzászólása: hát az elég baj, és az is elég baj, hogy az ajtónál távolabb kezdi. Mert nyilvánvalóan a fal mellet tbútorok szoktak lenni, de az ajtónál biztos nem, és ha mondjuk az ajtó elõtt van illesztés, az csúnya. Pont hogy az ajtónál kéne kezdeni, hogy szép legyen. Arról nem is beszélve, hogy a szálirány nem szakmai kérdés, és meg kéne kérdezni, hogyan szeretném, ráadásul a mintázatot is össze kéne válogatni, mert az is baromi csúnya, amikor mondjuk a mintázat össze vissza van nagyjából, viszont a szoba közepén vagy az ajtó elõtt mondjuk két minta ismétlõdik, és feltûnõen látszik, hogy egy mû dologról van szó, mert milliméterre ugyanaz a minta van egymás mellett.
Jól lerakott laminált padlónál nem látszanak az illesztések! A minta se egyforma van egy dobozban, ahogy jön úgy szokták szedni. Szerintem mindketten jobban jártok, ha elmész kirándulni amíg a szaki dolgozik, és csak a végén nézed meg! Hidd el, aki elvállal egy melót az meg is tudja csinálni tisztességgel, bizonyára nem a tiéd lesz az elsõ amit lerak!
Én a munka megkezdése elõtt mindent átbeszéltem a mesterrel, semmit nem bíztam a véletlenre, és nem szeretem a meglepetéseket.. Elmondtam az elképzeléseimet, õ is elmondta a véleményét, aztán megállapodtunk, utána nekikezdtek és a megbeszéltek szerint megcsinálták. Egész végig ott voltam és figyeltem :) (2-es)

Padlószőnyeg vagy laminált padló? Melyiket tegyük le a nappaliba? Pro és kontra?

van 2 gyerek is

Legjobb válasz: a laminált sokkal szebb és higiénikusabb. mondjuk a kakaót vagy a málnaszörpöt könnyebben fel lehet róla takarítani mint a padlószõnyegrõl. a lamit csak fel kell porszívózni, utána meg kicsit felmosol és tiszta. ellenben a padlószõnyegbõl soha nem lehet maradéktalanul kiszedni a port, allergén anyagokat. sem! nekem a padlószõnyeg valahogy mindig is a csóróság látszatát keltette... ja, és a lamira ugyanúgy tehetsz szõnyeget.

a laminált sokkal szebb és higiénikusabb. mondjuk a kakaót vagy a málnaszörpöt könnyebben fel lehet róla takarítani mint a padlószõnyegrõl. a lamit csak fel kell porszívózni, utána meg kicsit felmosol és tiszta. ellenben a padlószõnyegbõl soha nem lehet maradéktalanul kiszedni a port, allergén anyagokat. sem! nekem a padlószõnyeg valahogy mindig is a csóróság látszatát keltette... ja, és a lamira ugyanúgy tehetsz szõnyeget.
Ezek közül én padlószõnyeget tennék, mert nem láttam még szép, igényes laminált padlót, szõnyeget ellenben igen. De valószínû nektek mások a szempontjaitok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek laminált lesz
Ha allergiás a gyerek, akkor jobb a laminált. Könnyebb tisztán tartani. A PVC szerintem undorító.
Szerintem vannak nagyon szép padlószõnyegek, akár drágább is, mint a laminált, szóval a csórósággal összehozni kár lenne...max. nem annyira modern. A kérdésre válaszolva pedig az a véleményem, hogy a padlószõnyeg jobb.Ha a gyerekek játszanak a földön, nem olyan hideg, mint a laminált, és a laminált karcolódik is. Igaz a szõnyeget sem könnyû gyerekek mellett teljesen tisztán tartani, de a mai szerekkel könnyebb eltûntetni egy kifröccsent üdítõt, mint egy nagy karcolást.
Bocsi, de én egyiket sem. Ha van pénzed járólapot ajánlom. Ha nincs pénzed én inkább famintás PVC-t vennék. Olyan szépeket gyártanak manapság. Nézegettem a neten õket és véletlenül rábukkantam, hogy a Való Világ padlója is PVC. Könnyen lehet felmosni, ha kiborul a felmosóvíz nem dagad fel, mint már megtörtént a rokonságban, viszonylag olcsó is. Én alig várom, hogy lecseréljem a padlószõnyegemet a szobámban erre. A szõnyeget meg évente takarítógéppel kell kitisztítani, hogy tiszta maradjon. Gyerek mellet meg hát szerintem havonta kellene. De a te döntésed, válaszd azt, amit a legpraktikusabbnak ítélsz.
Mekkorák a gyerekek? Nekünk is laminált van a szobákban, de én nagyon megbántam, hogy ez lett. Igen, azt mondják könnyebb feltakarítani az ennivalót, de nem szép, és minden nap fel kell söpörnöm többször is, mert, ha nem teszem, másnap reggel már ott vannak "porcicák". Amikor szõnyegünk azt jobban szerettem, azt is lehet tisztán tartani. De nekünk pl. a nappaliban taposó van, és azon van vastag szõnyeg a gyerekeknek. És így nem is hideg.
A nappaliban nagyobb a forgalom, nagyobb igénybevételnek van kitéve, tehát ott : laminált padló és szõnyeg. A laminált padlót nagyon könnyû takarítani, a szõnyeg könnyen felszedhetõ, kicserélhetõ ha megsérül vagy bekoszolódik. Szõnyegpadló a hálószobába való! Gyerekszobába megint a laminált padló + szõnyeg a praktikus megoldás.
Mivel allergiás a gyerekem, úgy oldottuk meg hogy laminált, és rá egy nagyobb méretû szõnyeg.Ezt könnyû feltekerni takarítani stb.És ezen télen játszik, mert csak akkor van lerakva.
Laminált jó választás szerintem is, de még jobb a svédpadló. Igaz kicsit drágább, de fából van és ugyanolyan klikkes megoldással könnyen lerakható. A fa alapanyag még kevésbé okoz allergiát és nem is párolog a ragasztó belõle, ami rákkeltõ amúgy- a lamináltban. De a padlószõnyeg mér rosszabb, ebbõl a szempontból is. Laminálthoz mindig vegyél Ajax vagy Sofix direkt laminálthoz való felmosó folyadékot és akkor nem lesz csíkos sem, mert amúgy sajnos igen.. :(

Minőségben mennyi különbség van a 6, 7 és 8 mm-es laminált parketta között? Melyiket érdemes venni?

A lakás összes szobájába azt szeretnénk venni (nappali, háló és gyerekszona).

Legjobb válasz: Már bocsánat, de a hordozóanyag vastagsága és a koptatóréteg kopásállósága két különbözõ dolog. Annyiban összefügghet, hogy a gyengébb kopásállóságú olcsóbb, "akciós" laminált árát még az anyagvastagsággal is csökkentik. Azonos kopásállóságnál az illesztés típusa, ami befolyásolhatja(pl billenõ-klikkeshez vastagabb anyag kell), vagy egyszerûen a gyártási technológia. Ha minden feltétel (padló simasága,alátét,stb) tökéletes volna, akár 2 mm is jó volna, de ilyen nincs. Ezért a minél vastagabb, annál jobb (annál ellenállóbb a mozgásokkal, terheléssel szemben), minél magasabb kopásállóság, és lehetõleg a billenõklikkes illesztést javaslom.

Már bocsánat, de a hordozóanyag vastagsága és a koptatóréteg kopásállósága két különbözõ dolog. Annyiban összefügghet, hogy a gyengébb kopásállóságú olcsóbb, "akciós" laminált árát még az anyagvastagsággal is csökkentik. Azonos kopásállóságnál az illesztés típusa, ami befolyásolhatja(pl billenõ-klikkeshez vastagabb anyag kell), vagy egyszerûen a gyártási technológia. Ha minden feltétel (padló simasága, alátét, stb) tökéletes volna, akár 2 mm is jó volna, de ilyen nincs. Ezért a minél vastagabb, annál jobb (annál ellenállóbb a mozgásokkal, terheléssel szemben), minél magasabb kopásállóság, és lehetõleg a billenõklikkes illesztést javaslom.
A 8 mm-esnek nagyobb a kopásállósága. Azt szokták ajánlani orgalmasabb helyekre, pl. hivatalokba, irodákba. Szerintem a lakásba elég a 6 vagy 7 mm-es, ha jól tudom olcsóbb is.

Szekrénysorban melyik típus jobb? Az élfóliás bútorlapból készült (laminált) vagy az MDB vagy MDF nem emlékszem a nevére pontosan ami fóliával van bevonva. Mik a hibái, mire kell figyelni, esztétika, tartósság szempontjából?

Legjobb válasz: Szia! Többnyire az összes bútor élfóliás bútorlapból van és csak az ajtófrontok változnak, ami lehet mdf avgy egyszerû bútorlap front is. Az MDF annyiban más hogy az tömörebb sokkal mint a bútorlap és azt szokták fedseti vagy mûanyag fóliával bevonni. Valamint mintákat is lehet bele marrni. tehát véleményem szerint az mdf-bõl készült ajtófrontok dekoratívabbak, de drágábbak. tartósságát tekintev szerintem lényeges különbség nincs.

Szia! Többnyire az összes bútor élfóliás bútorlapból van és csak az ajtófrontok változnak, ami lehet mdf avgy egyszerû bútorlap front is. Az MDF annyiban más hogy az tömörebb sokkal mint a bútorlap és azt szokták fedseti vagy mûanyag fóliával bevonni. Valamint mintákat is lehet bele marrni. tehát véleményem szerint az mdf-bõl készült ajtófrontok dekoratívabbak, de drágábbak. tartósságát tekintev szerintem lényeges különbség nincs.
A kérdező hozzászólása: köszi, hasznos volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!