Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a halaknak, (212 db)

Melyek azok a halak amelyeknek nem kell vizmelegitő? Ha nyáron megvoltak/vannak a halaim vizmelegitő nélkül akkor télen is meglesznek?

Legjobb válasz: Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.

Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.
A különbözõ fajták hõmérséklet igényeinek a díszhal.info-n tudsz utána nézni. Ha a kívánt hõmérsékletet el tudod érni télen fûtõ nélkül, akkor nem kell fûtõ.
Ha tudod a lakást télen kb 24 fokra fûteni, úgy nem kell fûtõ a trópusi halaknak sem.
A guppi, kolibrihal, neonhal is tökéletes, egy átlag magyar lakásban nem 10-15 fok van télen, hanem 20-22 körül. Ennyin pedig már sokféle halat lehet tartani. Nekem egyre több bajom van az aranyhaltartással, most is csak szenvednek, télen sem tökéletes nekik, kezdem úgy érezni, hogy nem lakásba való halak, hiába a nagy akvárium és a profi szûrés.
Igazából elég nehéz kiszámítani a párolgás következtében létrejövõ hõelvonás mértékét, de tapasztalataim szerint egy a szobában elhelyezett akvárium sosem fogja 100% felvenni a környezete hõmérsékletét. Amennyiben így lenne akkor feltaláltuk az örökmozgót, vagy valami hasonló szerkezet alapjait. Különben meg egy lakást stabil 24 fokon tartani nehezebb és sokkal drágább mint egy akváriumot 24 fokon tartani. Ne légy sóher, egy fûtõ csak 1800 forint. Villanyszámlád pedig max 200 forintal tolja feljebb.
Na meg a másik. Nem lehetetlen, mások is biztos tartanak halat fûtõ nélkül. Mert stabil gázkazán van, vagy épp a város biztosítja a távhõt, vagy akármilyen spéci gépezet áll rendelkezésre. De téged és a halaid kihúz a sz..ból az az 1800 forint amit sajnáltál fûtõre, mikor hazamész arra hogy a keringetõszivattyú tönkrement, és a kazán csak magába forralta a vizet? Vagy hogy áramszünet volt és a spéci automata kazán áram nélkül maradt? Vagy hogy a távhõ számlatartozás miatt lekapcsolta a lépcsõházat? Én inkább berakom a fûtõt, és kapcsoljon be naponta egyszer vagy kétszer vagy 10 szer, de az élõvilágért amit a szobámban tartok felelõsséggel tartozok.
Nálam meg fûtenek a lámpák, itt sok állat van, meg sok lámpa, és állítom hogy ez megemeli a szoba hõmérsékletét pár fokkal. A szobámba már olyan a klíma mint olaszországban a tengerparton. Nagy a páratartalom és meleg van :) Persze télen szoktam néha fûteni is, de itt jól bentmarad a meleg, fõleg ha nem nyitok ablakot. Lehet hogy a szomszédok is fûtenek, aztán körbe vagyok fûtve.

Melyek azok a halak amelyek elvannak EGYEDÛLL vagy kevesebben és sok hallal kijönnek?

Minden felszerelés megvan meg nagy is az akvárium szval bátran írjatok. ( 70 centi hosszú és assziszem 60 literes)

Legjobb válasz: Ha csak 1 darab halat akarsz, akkor a betta (sziámi harcoshal), "szolójátékos", meg tudtom szerint az aranyhalakat is magukban szokás tartani, de utóbbim még sosem volt, meg abban sem vagyok biztos hogy 70 liter elég neki.

Ha csak 1 darab halat akarsz, akkor a betta (sziámi harcoshal), "szolójátékos", meg tudtom szerint az aranyhalakat is magukban szokás tartani, de utóbbim még sosem volt, meg abban sem vagyok biztos hogy 70 liter elég neki.
így elsõ olvasásra kezdõnek tûnhetsz és lehet, hogy fiatalnak is! Azért egy 60 L-es akváriumból lehet már csodát varázsolni. Szerintem összesen egy 10-15 db NEM nagyra növõ halból rakhatsz bele. Ilyen pl a molli, xifo, guppi...Vitorlást semmiképpen se rakj bele, mert kb 2 hónap alatt ki fogja nõni és pici lesz neki. Te mondjuk csinálhatsz egy lazacos kis akváriumot is...sokféle lazac van. Aztán ez is gyönyörû tud lenni ha csak neonhalakat raksz bele...nagy a választék! De a legfontosabb, hogy semmibõl se 1 db-ot rakj bele! Jah és a szûrése az jó legyen az akváriumnak. (400L/h-s szûrõtõl felfele elfogadható a szûrése. Jobb ha külsõ szûrõt szerzel be (használtan 10000 Ft-ért kapsz már egyet és akkor szép tiszta vized lesz) Növények mindenképpen élõ növények legyenek (cripto, valisneria, anubias félék)és igénytelenek. Röviden tömören ennyi egy akvárium!
A sziámi harcoshal csak egyedül tartható, vagy egy hím-egy nõstény. Az aranyhal nagyra nõ, többed magával bátran tartható, de a te medencéd kicsi lenne neki. Az én álmom sósvízi akvárium színes korallokkal, bohóchallal, csillaggal.

Szerintetek melyik a legnagyobb hal, ami 50 literes akváriumban jól érzi magát?

Olyan halfajtát keresek, ami betehet? pl. neonhalak közé egy ilyen kisméret? akváriumba, de méltóságteljesen kiemelkedik közülük.

Legjobb válasz: Nem, a betta rendesen tartva(nem 30 literben aranyhallal meg hasonló finomságokkal) nem agresszív többi hallal szemben, persze kivételt képez egy másik hím betta vagy fátyolosúszójú halak(guppi).

Nem, a betta rendesen tartva(nem 30 literben aranyhallal meg hasonló finomságokkal) nem agresszív többi hallal szemben, persze kivételt képez egy másik hím betta vagy fátyolosúszójú halak(guppi).
neon=90liter! Esetleg Betta?
Én nem fogok leállni vitatkozni veled. Ha ennyire okos vagy, akkor minek ez a kérdés? A neonhal hosszú kiúszóteret igényel. Nem hinném, hogy egy 50 literes akvárium hossza meghaladja az 50-60 centimétert. Hasonlatképp: te is elélnél egy szobában kaján és vízen, mégsem örülnél neki túlzottan, gondolom. Én segíteni akartam, te meg elkeztesz itt beszólogatni? Hagyjuk inkább...
Hú, most beletrollkodok, de ha már témánál vagyunk: most kaptam szülinapomra egy 50 literes akváriumot, amit üzembe helyeznék. Mit ajánlotok, milyen fajokat lenne célszerû bele venni? Olyat írjatok, hogy lehetõleg ne csak egy faj legyen benne. Szóval életképes társítások legyenek.
A kérdező hozzászólása: Egy neonhal 5-8 évig él maximum, nekem 4 éve megvannak, vagyis olyan rosszul nem érezhetik magukat, ráadásul egyáltalán nem tûnnek stresszesnek, teljesen egészségesek és rendben vannak. "Egyébként is hidegebb vizet kedvelõ faj, ezt vedd figyelembe." Ez meg nem tudom hogy jön ide, vízhõmérsékletrõl eddig egy szó sem esett. Az az érzésem, hogy te csak játszod itt a májert, hogy csak azért is kioktathass. Pontosan tudom, hogy milyen vízkeménység, PH és hõmérséklet kell a neonnak.
Ha informálódtál volna a leendõ halaid igényeirõl, valószínûleg nem tartottál volna neonhalat mindig is 50 literben. Egyébként is hidegebb vizet kedvelõ faj, ezt vedd figyelembe.
Bocsánat hogy beletrollkodok, de a Betta nem lenne túl agresszív a neonok mellett? Nem nyírná ki õket?
A kérdező hozzászólása: 4 éve vannak meg, és eddig 10-bõl 2 pusztult el, egy amikor beköltözött, egy meg úgy egy hónapja.
50 literbe kb. 4-5 centi a maximális halméret. Ahogy mondták, egy betta a legkiemelkedõbb. Azt pedig, hogy te megállapítod, hogy a neonoknak nem kell 90 liter, nem kommentálnám... Annyit kérdezek csak, hogy átlagosan hány évet éltek azok a boldog neonok?
Ajajj, egy helyi halszakértõ is van közöttünk.
Törpegurámi.
A kérdező hozzászólása: Mirõl beszélsz? Neonnak nem kell 90 liter. Mindig is voltak neonjaim, és baromi jól érezték eddig magukat.
Na igen, a hal mérete nem minden. Figyelembe kell venni a természetüket, stb. A neonhal csapathal és aktív, helyigényes. 70-80 centiméteres hossztól lehet tartani, ugyanez a szám vonatkozik az akvárium térfogatára is.
És ha annyira tudod, mi nekik a megfelelõ pH és hõmérséklet, olvasgass még egy kicsit a többirõl 50 literkém: http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php

Melyik a legjobb HALO játék?

Gondolok itt magára a játékmenetre, grafikára, szereplõkre, hangra, irányításra, játékélményre. Kinek ki volt a kedvenc szereplõje?

Legjobb válasz: Halló nem HALO'? :D Egyik se mert szarnak a PC-re!

Halló nem HALO'? :D Egyik se mert szarnak a PC-re!
Nekem a HALO 3 tetszett a legjobban, évekig elvoltam vele :')
Szerintem érdemes lenne az elsõ résszel kezdened.
Nekem A Halo Reach a kedvencem

Melyek a legkisebb halak amit egy nanonano kis íroasztali 2 literes literes aksiban is lehet tartani?

Nem tudom pontosan hány literes de egy átlag bels? sz?r? majnem a felét elfoglalta és voltak benne halak is de tényleg nagyon picik és nem tudom milyen fajtájúak voltak.

Legjobb válasz: 2 literben tarthatsz kaktuszt. semmi mást. nem írtad el és 20 liter az igazából? 30 liter alatt nem lehet gerincest tartani... és a hal az gerinces. 2 literben még garnélát sem.

2 literben tarthatsz kaktuszt. semmi mást. nem írtad el és 20 liter az igazából? 30 liter alatt nem lehet gerincest tartani... és a hal az gerinces. 2 literben még garnélát sem.
és még 15 literes akváriumban sem lehet halat tartani. a legkisebb nanohalakat is 30 csak litertõl
egykettõt nem lehet tartani a pici halakból, mert a nanohalak általában csapathalak, minimum 10 darabot kell tartani belõlük, ha nem így csinálod, akkor stresszesek és betegek is lesznek
A kérdező hozzászólása: akkor viszont ettõl fuggetlenül kiváncsi lennék azokra az icipici halakra én 54 literben szeretnék tartani egykettõt:)
Én meg láttam a rokibalboában, hogy 40 literben tartott ékszerteknõst... pfff
Az, hogy halas boltban dolgozik, nem azt jelenti, hogy ért hozzájuk, hanem hogy gyakran tudja cserélni õket... Az árkádban is hetente "átrendezik a nanot", az istennek sem tudnak benne életben tartani halat egy hétnél tovább. Igaz, hogy 20 literes lehet és a múltkor 30 guppit számoltam benne, de azért próbálkoznak serényen... Nem tudom, hogy az ilyen idiótákat hogy engedhetik kibontakozni...
Tudunk másfél centis halakat, csak nem akarunk állatkínzásban segédkezni. Attól hogy egy boltban ezt láttad, még korántsem biztos, hogy ez a valóságban is mûködik. Néhány napig szinte bármit túlélnek a halak. Az a boltos elég durván megsértette az állatvédelmi törvényt, akármilyen hal is volt az edényében.
A kérdező hozzászólása: jó nem tudom mekkora volt de kb másfél centis halak voltak benne és akvarisztikai szaküzletben volt a csaj íróasztalán de mivel itt nem tudtok segíteni azthiszem bemegyek megkérdezni.
2 liter még postakürt csigáknak is kicsi, ne viccelj már.
Pico a neve az ilyen kicsi edénynek, és ahogy az elõzõ is írta, nem lehet benne halakat tartani. Illetve lehet, ha az a célod, hogy hamar felforduljanak, és addig is szenvedjenek. Garnélával szintén nem mûködik. Ha állatot akarsz rakni bele, akkor az Artemia mehet, de semmi más. http://www.youtube.com/watch?v=v_BLaEg67uk
Perszepersze, berakod 10 literbe aztán megdöglik, de tessék, itt a legalsó nincs 1 centis: http://akvateka.hu/wera/garnela/nanohalak/boraras.html

Melyik a legdrágább hal amit ismertek?

és mennyibe kerül? kiváncsi vagyok

Legjobb válasz: nekem a legdrágább halaim diszkoszok voltak, régen így nem akarok hazudni, azt hiszem 2-3000ft volt/db 22l

nekem a legdrágább halaim diszkoszok voltak, régen így nem akarok hazudni, azt hiszem 2-3000ft volt/db 22l
Fugu - a gömbhal. 15ezer egy adag étteremben. A halat földi halandó nem veszi, mert ugye a méregfogát csak szakképzett sushis nem tudom hogy hívják tudja kiszedni. Ha ezt elszúrják, akkor gáz van.
Édesviziben is lehet találni jóval drágábbakat mint a Diszkosz de a ritkább tengerik mindent visznek (kissebb cápák, stb)
Tulajdonképpen nem ismerek legdrágább halat... De biztos vagyok benne, hogy a tengeri halak között lehet. Azok eleve drágák. :D
az ebihal
Az konkrétan kb 1500 forint...
A tengeri halak között a népszerû, mutatósabb halak (pl. doktorhalak) 20-30e forint között mozognak. A különleges állatok (pl. kisméretû akvárium-kompatibilis cápák vagy egy yellow dwarf eel - egy citromságra muréna fajta ) százezeres nagyságrendbe is kerülhet. Aztán persze vannak teljesen debill árú élõlények is, de ezek általában nem tarthatóak otthon, sima akváriumba, csak speciális körülmények között.
Amúgy ez egy jó kérdés, mert soha nem azt nézem melyik a legdrágább, hanem hogy melyik olyan olcsó hogy meg tudjam venni :)
A gömbhal az csak 600Ft ha élõt veszel, és ha nem eszed meg nem is harap :)
hát halljátok, ez a csontnyelvû hal még ingyen sem kellene, olyan ronda:S:S nem hogy ennyi pénzért:D
super red/chili red Arowana (ázsiai csontnyelvûhal) $400.00
A kérdező hozzászólása: a bohóchal? az tényleg drága... tizezer forint.. állatkereskedésbe láttam

Most tavasza melyek azok a halak amik jó kapnak? Milyen halaknak van most a szezonja?

Legjobb válasz: Pontyra mehetsz, csak arra figyelj, hogy így tavasszal az "illatos" etetõanyagokat használd!!

Pontyra mehetsz, csak arra figyelj, hogy így tavasszal az "illatos" etetõanyagokat használd!!
Általában azok, amelyek folyókban, tavakban, tengerekben stb. élnek! A többiek csak pénztárcára harapnak! Ha komolyan akarok válaszolni, azt mondom, ilyenkor szinte minden M.on honos hal jól kap, legyen az ragadozó, fenéktúró vagy egyéb! Csak a jó csali megválasztása a lényeg! De szerintem jobb, ha egy helyi ismeretekkel rendelkezõ horgászt kérdezel, mert az "ahány ház, annyi szokás" a halaknál is érvényes! Saját tapasztalataim (igaz nem vagyok "diplomás" horgász) az egyik tóban csontira fogtam 30-40 dekás kárászokat, míg a tõle 200 méterre levõ másikban csak fõtt kukoricára "haraptak"! Most jól foghatóak: a ponty, a kárász, harcsa, sügér, süllõ stb. De most arra is figyelned kell, hogy ivás(ikrázás) miatt van-etilalom!
A kérdező hozzászólása: május 2.-június 15. a ponty tilalma :(
Sajnos most nyúl-szezon van, utána meg közvetlenül a kacsa-szezon, várnod kell...

Melyik a legmutatósabb hal?

ettákon kívül:)

Legjobb válasz: ez szerintem ember függõ...kinek mi a szép és mutatós! Amúgy meg a legmutatósabbak a tengeri halak szerintem.

ez szerintem ember függõ...kinek mi a szép és mutatós! Amúgy meg a legmutatósabbak a tengeri halak szerintem.
bohóchal :)
Ahogy az 1. válaszoló is mondja ez emberfüggõzehát csak hogy két végletet mondjak valakinek a diszkoszhal valakinek a neonhal jön be. valakinek egyiksem valakinek mindkettõ. ha színes halakra gondolsz akkor szerintem:vörösneonhal, bohóchel, diszkoszhal, aranyhal, gurámik, guppik, plattik, xifók...és még sok más hal van itt egy link: http://www.diszhal.info.hu

Melyek azok a halak amik viszonylag kicsi (35-40) literes akv-ban megélnek és szép színesek?

vagy egyáltalán vann ilyen?? lenne az akváriumba minden van benn egy szivacsszűrő meg légpumpa csak már azt nem tudom milyen halat vegyek bele?? lehetőleg olyan halakat irjatok lécci amik nem ritkák tehát egy egyszerű kis állatbeoltban be lehet szerezni mert itttt aholl én lakom sajnos csak 1 picike állatbolt ban az egyikbe alig van hal téren kínálat meg nem is szépek a másik messze is van tehát nem járok arra de ottsem mondhatnám valami nagynak a választékot! pedig egyszer voltam győrbe fressnapf-ba na hát ott télleg szép halak voltak de akkor sajnos nem vettem nem is tudom miért :/ most már bánom

Legjobb válasz: Bettának elég az akvárium

Bettának elég az akvárium
Ne bánd, nem bizot, hogy elég lett volna nekik ekkora méret. Itt vannak kis halak, de sokuknak lágy víz kell, és vannak köztük elég ritkák is: http://akvafarm.hu/-nano_halak.html De a helyedben én is bettát tartanék, kell neki fûtõ is , gyakori is, és elég ekkora akvárium.
1 bettának ez a méret elég, vagy néhány hím guppit tarthatnál 40 literbe , abból is vannak szép színesek
6 hím guppinak bõven elég. De fontos hogy csak hímek legyenek! Õk szép színesek és "igénytelenebb" fajta. Az Endler Guppi is jó választás lenne neked. Õk kicsit kisebbek de nagyon szép színesek.
Nagyobbak közül pl törpe fogasponty, csigasügér, endler, vagy szivárványos guppi.

Melyik ez a hal?

Az a baj, hogy még gyerekként láttam, nagyjából 15 éve, ezért alig emlékszem, és nem tudom, tett-e hozzá valamit a fantáziám. Szóval: állatkereskedésben, viszonylag kis akváriumban úsztak, kék színük volt, csapatban mozogtak (nem tudom, ez lehetett-e a helyszűke miatt) és olyanok voltak, mint valami miniatűr cápák. Talán, ha 10 centisek lehettek, szerintem édesvíziek. A legjellemzőbb ez a nagyon erős, cápás benyomás róluk. (Egy gyerek szemében.) Szeretném megtudni, mik lehettek, remélem, rájön valaki. Köszönöm!

Legjobb válasz: cápamárna?

cápamárna?
Neonhal? Azok kifejezetten kékek, de nem igazán cápaalkatúak.
Vagy is távolról nézve. Van bennük piros is.
Cápaharcsa?
Cápa márna
A kérdező hozzászólása: A cápamárna és a cápaharcsa is lehetett. Utóbbiból van kisebb fajta? Ez marha jó, köszönöm. Évek óta eszembe jut néha, de csak most jutott eszembe megkérdezni. :)
http://www.poissons-exo.com/upload/melanotaenia-lacustris.jpg meg nézz körül a kalászhalak között is, azok is ilyesmik
A kérdező hozzászólása: Ennek nem stimmel az alakja. Azok tényleg úgy néztek ki, mint a cápák. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!