Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a cumi vagy az ujjszopás (2 db)

Mit gondoltok melyik a rosszabb a cumi vagy az ujjszopás?

Melyikr?l nehezebb leszokni? Mit tehetek annak érdekében hogy egyikre sem szokjon rá?

Legjobb válasz: Aha, de sokan irjak az ujjszopast. Akkor most megkerdem, hogy lehet-e egyszerre cumizni es jatszani? Lehet. Lehet-e egyszerre ujjat szopni es jatszani? Nem lehet (olyan igazan jol nem lehet). Ranschburg Jeno szerint eppen ez okbol a gyerek hamarabb szokik le az ujjszopasrol mint a cumirol, raadasul magatol. Csak hat ugye az ujjszopasnal viszont mindig ott lesz a kisertes, igy elofordul, hogy nem jatekidoben megis megtalalja. Akkor ez alapjan dontsd el. :) Azt mondod akkor jobb a cumi? Az elvetellel nagyon kell vigyazni. Az nem ugy van, hogy csak ugy elveszed. Szamodra csak egy "hulye dedos" kis targy, szamara viszont megnyugvas, valamint kielegiti a szopasi igenyt (es most gondolj bele, mi tortenik, ha egy igeny eroszakkal kielegitetlenul marad, hmm?). Ez nem ilyen raszokos dolog, ez bennuk van. Nem tudod elkerulni, es ha eroszakoskodsz, nagyon sokat arthatsz. Van kisgyerek, aki a kendo/takaro csucsket, van, aki az ujjat, van aki a cumit, van, aki az anyja mellet szopizza, de csinalja egesz addig, amig ez az igeny benne van. De en nem is ertem, miert ekkora orbitalis problema ez egyeseknek. (erdekessegkent megjegyzem, az en lanyom eloszor cumit kapott, majd most 4 hosan megis megtalalta az ujjat... azota a cumit az esetek 95%-aban kikopi)

Aha, de sokan irjak az ujjszopast. Akkor most megkerdem, hogy lehet-e egyszerre cumizni es jatszani? Lehet. Lehet-e egyszerre ujjat szopni es jatszani? Nem lehet (olyan igazan jol nem lehet). Ranschburg Jeno szerint eppen ez okbol a gyerek hamarabb szokik le az ujjszopasrol mint a cumirol, raadasul magatol. Csak hat ugye az ujjszopasnal viszont mindig ott lesz a kisertes, igy elofordul, hogy nem jatekidoben megis megtalalja. Akkor ez alapjan dontsd el. :) Azt mondod akkor jobb a cumi? Az elvetellel nagyon kell vigyazni. Az nem ugy van, hogy csak ugy elveszed. Szamodra csak egy "hulye dedos" kis targy, szamara viszont megnyugvas, valamint kielegiti a szopasi igenyt (es most gondolj bele, mi tortenik, ha egy igeny eroszakkal kielegitetlenul marad, hmm?). Ez nem ilyen raszokos dolog, ez bennuk van. Nem tudod elkerulni, es ha eroszakoskodsz, nagyon sokat arthatsz. Van kisgyerek, aki a kendo/takaro csucsket, van, aki az ujjat, van aki a cumit, van, aki az anyja mellet szopizza, de csinalja egesz addig, amig ez az igeny benne van. De en nem is ertem, miert ekkora orbitalis problema ez egyeseknek. (erdekessegkent megjegyzem, az en lanyom eloszor cumit kapott, majd most 4 hosan megis megtalalta az ujjat... azota a cumit az esetek 95%-aban kikopi)
Szia! Én 10 éves koromig szoptam az ujjam. Most 26 évesen már azt mondom h lehet hogy jobb lett volna a cumi. De az olyan "Mû". A lányom másfél éves és egyiket se fogadja el. Néha néha szopizza az ujját, de fõleg mikor jön a foga. Kitaláltuk még amikor a pocakban volt h este kapjon cumit és azzal aludjon. A kórházban kapott este cumit és vagy másfél méterre repült. (PEdig olyan kis törékeny volt..2.6kg) -ismerõs ugy szoktatta le a lányát a cumiról h elmentek kiránduli és azt mondta az apuka h odaadta egy rókacsaládnak ahol 5kisróka volt és õk jobban igényelték a cumit.A kislány meg azt mondta semmi baj, a kisrókáknak biztos nagyobb volt a szükségük rá!(Nagy természetbarát család, az apuka is a Skanzenben dolgozik, szentendrén a zöld közelében laknak és sokat járnak kirándulni.A kislány meg már iskolás....
A cumit el tudod tõle venni, az ujját nem. Tehát ez utóbbiról nehezebb szerintem leszokni.
Én nem akartam a lányomat cumiztatni, aztán mikor hazajöttünk a kórházból és sírt, én meg nem tudtam mi lehet a baja (elsõ baba, nulla tapasztalat)kapott egyet és egybõl megnyugodott.Elõször csak alváshoz használtuk, nem is igényelte máskor.Aztán megtalálta az ujját, mikor ébren volt, így inkább ment a cumi.Mostanság már mászva mindenhol megtalálja, ki szoktam venni a szájából inkább, és nem sír utána, alváshoz kapja meg.3 napja kijött a felsõ fogacskája és azóta csikorgat én meg úgy vagyok vele:inkább cumizzon.Ilyenkor lehetõség szerint MAM Perfect cumit nyomok a szájába :) Nem szeretném, hogy az ujját szopja, egyrészt a fogai miatt, másrészt én nem sokat cumiztam kis koromban, de 8 éves koromig szoptam az ujjam. Bár hálistennek a fogaimmal nem lett baj :) 10 hós a lányom
Én is úgy gondolom, hogy a cumi. Nekem sajnos a középsõ gyerkõcöm 4 hónaposan lekezdte szopni az ujját (pedig igény szerint volt szoptatva) és máig szopja most 2.5 éves, és szerintem még fogja is jó darabig. A felsõ fogai el vannak tolódva picit, a fogorvos szerint emiatt hogy így féloldalasan szopja.:(( Nagyon el vagyok keseredve emiatt, mert az oké amit az utolsó válaszoló írt (és én is olvastam és szeretem Ranschburg Jenõt) hogy játék közben nem szopja, de mikor nem játszik, akkor egybõl ott a keze a szájában. Így most a legkisebbemnek adom a cumit mert remélem inkább arra szokik rá ha már valamire rá kell. Érdekes mert a legnagyobbam (fiú) meg se nem cumizott se nem szopta az ujját.
Az ujjszopás rosszabb. A bátyám és én is az ujjunkat szoptuk, mindkettõnknek elõre áll kicsit a két elsõ fogunk. Hozzáteszem, nem örökletes.:( A bátyám még iskolás korában is szopta az ujját, emlékszem, hogy anyukám bõrbõl varrt neki ujjvédõt, de nem használt.Egyszerûen lehetetlen volt leszoktatni róla. Szerintem sokkal jobb a cumi, azt egyszer, ha úgy dönt a szülõ, hogy elég érett már a gyermek, akkor mondjuk elviszi a cica, stb. Az ujja mindig ott marad. Én boldog vagyok, hogy a kislányom cumis lett:)
Szia! Én nem vagyok egy cumi párti, de ha igényelte volna a gyerekem akkor odaadtam volna Neki. Szerencsére nem kellett neki, de nem is nagyon erõltettük, azóta is ott pihen a szekrényben a kibontott és a bontatlan is. Viszont valóban igaz, hogy az ujját nem tudod elvenni tõle. Egyik szomszédom babája szopta az ujját az elején hagyták, de ez még 2 éves korban is elõjött nála, így a "kedves" szülõk paprikázták a gyerek ujját. Szegénykém állandóan visított és mindig tiszta piros volt a szája körül a bõr. Végül jelentettem a védõnõnek, mert nem bírtam nézni ahogy szenved a gyerek a fájdalomtól. Viszont ha nincs elõtte cumi akkor rászokni sem fog szerintem, pocakban sem volt, így nem is hiányozhat neki. Ha belegondolunk nem is tudja, hogy mi az. Az Én kicsim nem volt egy szájban turkálós fajta, így mikor néha-néha rászóltunk, hogy vegye ki a kezét a szájából és ennyi. Most 1, 5 éves.
Ujjszopás. Én sem akartam cumit adni a lányomnak, de végül mégis kapott. :) Nem lett cumifüggõ, inkább csak akkor kell neki, ha fogzás miatt nyûgös, vagy alváshoz.
az ujjszopás, mert az mindig ott van, de a cumit el lehet dobni, és többet nem kell venni
húgom 13 éves koráig szopta az ujját, nem elég hogy nehezen szokott le, de még fogszabályzó is kellett, kisfiam(6hó) cumizik, nagyon ritkán beveszi a kisujját de jobban szereti a cumit, én is cumiztam és hamar leszoktam róla

Melyik a jobb, a cumi vagy az ujjszopás?

Legjobb válasz: Már vannak igazán jó minõségû cumik, amik semmilyen kárt nem okoznak. De gondoljunk bele: inkább a saját ujátt áztassa egész nap a nyálában és a szájában, vagy egy mûannyag cumit, amit havonta nem árt cserélni. Az ujja mindig kéznél van, ezért leszoktatni is nehezebb róla. A cumit viszont elveszük és akkor nincs, könnyebb leszoktatni olyan dologról ami nincs mindig kézközelben. És a tisztántartásról se feledkezzünk meg: az ujja tisztaságát nem mindig tudjuk figyelemmel kisérni pl. homokozó, játszótér, állatkert, viszont a cumi álltalában tiszta, hiszen játék közben nem használja pl. homokozó. Én a cumi mellett voksolok!

Már vannak igazán jó minõségû cumik, amik semmilyen kárt nem okoznak. De gondoljunk bele: inkább a saját ujátt áztassa egész nap a nyálában és a szájában, vagy egy mûannyag cumit, amit havonta nem árt cserélni. Az ujja mindig kéznél van, ezért leszoktatni is nehezebb róla. A cumit viszont elveszük és akkor nincs, könnyebb leszoktatni olyan dologról ami nincs mindig kézközelben. És a tisztántartásról se feledkezzünk meg: az ujja tisztaságát nem mindig tudjuk figyelemmel kisérni pl. homokozó, játszótér, állatkert, viszont a cumi álltalában tiszta, hiszen játék közben nem használja pl. homokozó. Én a cumi mellett voksolok!
CUMI!!!Azt idõvel magától adja oda az ujját nem fogja.
én azt mondom, a bébim csinalja jol: felesben. neha ujj (ejszaka ne sir cumiert, de halljuk a cuppogast :) ), meg ejtozesnel. neha cumi, amikor komolyabb a gond. ha a baba elfogadja a cumit, akkor cumi, de ne tomd mindig a szajaba. én azt talaltam ki, hogy ugy talalaom ki, hogy kell e neki, hogy viccesen cumicumicumit mondva-nevetve a szajahoz teszem, és picit huzom. ha nevet, vagy mosolyog, vagy csak néz, akkor nem kell, ha rákap, racuppan, akkor hagyom
Az ujjszopás elõnye az, hogy amikor a gyermeknek dönteni kell, hogy játszik-e a kezével, vagy a szájához emeli, könnyebben marad el, mint a cuclizás - hiszen cuclival a szájban akár még játszani is lehet. A cuclizás elõnye viszont az, hogy könnyebb róla lemondani, mint az ujjszopásról, hiszen a „csábító „kéz mindig ott fekszik elõtte a párnán, a vágyott tevékenységhez mindössze egy mozdulat szükséges.
Alapból az ujjat mondanám. Nem minden gyereknek (szvsz a legtöbbnek) nincs szüksége cumira, viszont szükség esetére ott az ujja. Ha meg anyuka úgy ítéli meg, hogy a gyerek túl sokat szopja az ujját (vagy egyéb okból kifolyólag - pl játszótéren minden szutykot a szájába vesz), akkor még mindig jöhet a cumi. Bár szerintem egy kiegyensúlyozott nyugodt gyereknek egyikre sincs szüksége. A gyereknek is joga van szomorúnak lennie, és sírnia ha vmi nem jó neki. Nem kell rögtön betömni a száját, de azt is inkább cicivel ;P
Ez egy jó kérdés. Az ujjszopást lehet túlzásba vinni, hallottam már olyanról, hogy valakinél elkékült pici keze, annyit szopta. A cumi meg állítólag eldeformálhatja a fogakat, illetve összekuszálhatja a szoptatást.
Az ujja! Egészséges, jókdélyû baba napközben lefoglalja magát, játszik, matat. Nem tudja az ujját szopni ilyenkor. Ha meg fáradt, nyûgös, az ujja mindig kéznél van, meg tudja magát nyugtatni vele. A cumit meg a szájába dugják, ha kell, ha nem. Persze, hogy hozzászokik, hiszen mindig szopja. Éjszaka, ha kiesik szájából, felsír, kelhetsz fel hozzá, hogy odaadd neki. Aztán egyszercsak elveszik tõle, leszoktatásképpen, hirtelen, minden átmenet nélkül. Természetes, hogy ez megviseli.
Egyértelmûen a cumi. Arról le fogod tudni szoktatni. Az ujjáról lehet, hogy soha. És ha késõbb is szopni fogja, akkor csökevény lesz az ujja. EZ NEM VICC! A cumi leszoktatáskor fel kell a babát készíteni rá. Már mondogatni kell neki elõre, hogy elviszi a Télapó.... akárki. Amikor eljön a nagy nap, úgy kell intézni, hogy Õ tegye bele mondjuk a kiscsizmába, és helyette hoz neki a Télapó édességet, de a cumit kéri cserébe. 2-3 napot biztosan sírdogálni fog érte, de következetesnek kell lenni, nem szabad visszaadni, kivéve, ha jó pár nap után sem tud mondjuk nélküle aludni, vagy ilyesmi. Akkor még nem érett meg a cumi búcsújára, és egy másik alkalommal végig kell játszani vele ugyanezt, csak mondjuk a nyuszival. Ha nem igényli a cumit, akkor ne erõltesd. Ha még a babád nem fogzik, valószínû fogzáskor nyugtatásképpen igényelni fogja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!