Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a cumi vagy az (6 db)

Melyik a jobb, a cumi vagy az ujjszopás?

Legjobb válasz: Már vannak igazán jó minõségû cumik, amik semmilyen kárt nem okoznak. De gondoljunk bele: inkább a saját ujátt áztassa egész nap a nyálában és a szájában, vagy egy mûannyag cumit, amit havonta nem árt cserélni. Az ujja mindig kéznél van, ezért leszoktatni is nehezebb róla. A cumit viszont elveszük és akkor nincs, könnyebb leszoktatni olyan dologról ami nincs mindig kézközelben. És a tisztántartásról se feledkezzünk meg: az ujja tisztaságát nem mindig tudjuk figyelemmel kisérni pl. homokozó, játszótér, állatkert, viszont a cumi álltalában tiszta, hiszen játék közben nem használja pl. homokozó. Én a cumi mellett voksolok!

Már vannak igazán jó minõségû cumik, amik semmilyen kárt nem okoznak. De gondoljunk bele: inkább a saját ujátt áztassa egész nap a nyálában és a szájában, vagy egy mûannyag cumit, amit havonta nem árt cserélni. Az ujja mindig kéznél van, ezért leszoktatni is nehezebb róla. A cumit viszont elveszük és akkor nincs, könnyebb leszoktatni olyan dologról ami nincs mindig kézközelben. És a tisztántartásról se feledkezzünk meg: az ujja tisztaságát nem mindig tudjuk figyelemmel kisérni pl. homokozó, játszótér, állatkert, viszont a cumi álltalában tiszta, hiszen játék közben nem használja pl. homokozó. Én a cumi mellett voksolok!
CUMI!!!Azt idõvel magától adja oda az ujját nem fogja.
én azt mondom, a bébim csinalja jol: felesben. neha ujj (ejszaka ne sir cumiert, de halljuk a cuppogast :) ), meg ejtozesnel. neha cumi, amikor komolyabb a gond. ha a baba elfogadja a cumit, akkor cumi, de ne tomd mindig a szajaba. én azt talaltam ki, hogy ugy talalaom ki, hogy kell e neki, hogy viccesen cumicumicumit mondva-nevetve a szajahoz teszem, és picit huzom. ha nevet, vagy mosolyog, vagy csak néz, akkor nem kell, ha rákap, racuppan, akkor hagyom
Az ujjszopás elõnye az, hogy amikor a gyermeknek dönteni kell, hogy játszik-e a kezével, vagy a szájához emeli, könnyebben marad el, mint a cuclizás - hiszen cuclival a szájban akár még játszani is lehet. A cuclizás elõnye viszont az, hogy könnyebb róla lemondani, mint az ujjszopásról, hiszen a „csábító „kéz mindig ott fekszik elõtte a párnán, a vágyott tevékenységhez mindössze egy mozdulat szükséges.
Alapból az ujjat mondanám. Nem minden gyereknek (szvsz a legtöbbnek) nincs szüksége cumira, viszont szükség esetére ott az ujja. Ha meg anyuka úgy ítéli meg, hogy a gyerek túl sokat szopja az ujját (vagy egyéb okból kifolyólag - pl játszótéren minden szutykot a szájába vesz), akkor még mindig jöhet a cumi. Bár szerintem egy kiegyensúlyozott nyugodt gyereknek egyikre sincs szüksége. A gyereknek is joga van szomorúnak lennie, és sírnia ha vmi nem jó neki. Nem kell rögtön betömni a száját, de azt is inkább cicivel ;P
Ez egy jó kérdés. Az ujjszopást lehet túlzásba vinni, hallottam már olyanról, hogy valakinél elkékült pici keze, annyit szopta. A cumi meg állítólag eldeformálhatja a fogakat, illetve összekuszálhatja a szoptatást.
Az ujja! Egészséges, jókdélyû baba napközben lefoglalja magát, játszik, matat. Nem tudja az ujját szopni ilyenkor. Ha meg fáradt, nyûgös, az ujja mindig kéznél van, meg tudja magát nyugtatni vele. A cumit meg a szájába dugják, ha kell, ha nem. Persze, hogy hozzászokik, hiszen mindig szopja. Éjszaka, ha kiesik szájából, felsír, kelhetsz fel hozzá, hogy odaadd neki. Aztán egyszercsak elveszik tõle, leszoktatásképpen, hirtelen, minden átmenet nélkül. Természetes, hogy ez megviseli.
Egyértelmûen a cumi. Arról le fogod tudni szoktatni. Az ujjáról lehet, hogy soha. És ha késõbb is szopni fogja, akkor csökevény lesz az ujja. EZ NEM VICC! A cumi leszoktatáskor fel kell a babát készíteni rá. Már mondogatni kell neki elõre, hogy elviszi a Télapó.... akárki. Amikor eljön a nagy nap, úgy kell intézni, hogy Õ tegye bele mondjuk a kiscsizmába, és helyette hoz neki a Télapó édességet, de a cumit kéri cserébe. 2-3 napot biztosan sírdogálni fog érte, de következetesnek kell lenni, nem szabad visszaadni, kivéve, ha jó pár nap után sem tud mondjuk nélküle aludni, vagy ilyesmi. Akkor még nem érett meg a cumi búcsújára, és egy másik alkalommal végig kell játszani vele ugyanezt, csak mondjuk a nyuszival. Ha nem igényli a cumit, akkor ne erõltesd. Ha még a babád nem fogzik, valószínû fogzáskor nyugtatásképpen igényelni fogja.

Mit gondoltok melyik a rosszabb a cumi vagy az ujjszopás?

Melyikr?l nehezebb leszokni? Mit tehetek annak érdekében hogy egyikre sem szokjon rá?

Legjobb válasz: Aha, de sokan irjak az ujjszopast. Akkor most megkerdem, hogy lehet-e egyszerre cumizni es jatszani? Lehet. Lehet-e egyszerre ujjat szopni es jatszani? Nem lehet (olyan igazan jol nem lehet). Ranschburg Jeno szerint eppen ez okbol a gyerek hamarabb szokik le az ujjszopasrol mint a cumirol, raadasul magatol. Csak hat ugye az ujjszopasnal viszont mindig ott lesz a kisertes, igy elofordul, hogy nem jatekidoben megis megtalalja. Akkor ez alapjan dontsd el. :) Azt mondod akkor jobb a cumi? Az elvetellel nagyon kell vigyazni. Az nem ugy van, hogy csak ugy elveszed. Szamodra csak egy "hulye dedos" kis targy, szamara viszont megnyugvas, valamint kielegiti a szopasi igenyt (es most gondolj bele, mi tortenik, ha egy igeny eroszakkal kielegitetlenul marad, hmm?). Ez nem ilyen raszokos dolog, ez bennuk van. Nem tudod elkerulni, es ha eroszakoskodsz, nagyon sokat arthatsz. Van kisgyerek, aki a kendo/takaro csucsket, van, aki az ujjat, van aki a cumit, van, aki az anyja mellet szopizza, de csinalja egesz addig, amig ez az igeny benne van. De en nem is ertem, miert ekkora orbitalis problema ez egyeseknek. (erdekessegkent megjegyzem, az en lanyom eloszor cumit kapott, majd most 4 hosan megis megtalalta az ujjat... azota a cumit az esetek 95%-aban kikopi)

Aha, de sokan irjak az ujjszopast. Akkor most megkerdem, hogy lehet-e egyszerre cumizni es jatszani? Lehet. Lehet-e egyszerre ujjat szopni es jatszani? Nem lehet (olyan igazan jol nem lehet). Ranschburg Jeno szerint eppen ez okbol a gyerek hamarabb szokik le az ujjszopasrol mint a cumirol, raadasul magatol. Csak hat ugye az ujjszopasnal viszont mindig ott lesz a kisertes, igy elofordul, hogy nem jatekidoben megis megtalalja. Akkor ez alapjan dontsd el. :) Azt mondod akkor jobb a cumi? Az elvetellel nagyon kell vigyazni. Az nem ugy van, hogy csak ugy elveszed. Szamodra csak egy "hulye dedos" kis targy, szamara viszont megnyugvas, valamint kielegiti a szopasi igenyt (es most gondolj bele, mi tortenik, ha egy igeny eroszakkal kielegitetlenul marad, hmm?). Ez nem ilyen raszokos dolog, ez bennuk van. Nem tudod elkerulni, es ha eroszakoskodsz, nagyon sokat arthatsz. Van kisgyerek, aki a kendo/takaro csucsket, van, aki az ujjat, van aki a cumit, van, aki az anyja mellet szopizza, de csinalja egesz addig, amig ez az igeny benne van. De en nem is ertem, miert ekkora orbitalis problema ez egyeseknek. (erdekessegkent megjegyzem, az en lanyom eloszor cumit kapott, majd most 4 hosan megis megtalalta az ujjat... azota a cumit az esetek 95%-aban kikopi)
Szia! Én 10 éves koromig szoptam az ujjam. Most 26 évesen már azt mondom h lehet hogy jobb lett volna a cumi. De az olyan "Mû". A lányom másfél éves és egyiket se fogadja el. Néha néha szopizza az ujját, de fõleg mikor jön a foga. Kitaláltuk még amikor a pocakban volt h este kapjon cumit és azzal aludjon. A kórházban kapott este cumit és vagy másfél méterre repült. (PEdig olyan kis törékeny volt..2.6kg) -ismerõs ugy szoktatta le a lányát a cumiról h elmentek kiránduli és azt mondta az apuka h odaadta egy rókacsaládnak ahol 5kisróka volt és õk jobban igényelték a cumit.A kislány meg azt mondta semmi baj, a kisrókáknak biztos nagyobb volt a szükségük rá!(Nagy természetbarát család, az apuka is a Skanzenben dolgozik, szentendrén a zöld közelében laknak és sokat járnak kirándulni.A kislány meg már iskolás....
A cumit el tudod tõle venni, az ujját nem. Tehát ez utóbbiról nehezebb szerintem leszokni.
Én nem akartam a lányomat cumiztatni, aztán mikor hazajöttünk a kórházból és sírt, én meg nem tudtam mi lehet a baja (elsõ baba, nulla tapasztalat)kapott egyet és egybõl megnyugodott.Elõször csak alváshoz használtuk, nem is igényelte máskor.Aztán megtalálta az ujját, mikor ébren volt, így inkább ment a cumi.Mostanság már mászva mindenhol megtalálja, ki szoktam venni a szájából inkább, és nem sír utána, alváshoz kapja meg.3 napja kijött a felsõ fogacskája és azóta csikorgat én meg úgy vagyok vele:inkább cumizzon.Ilyenkor lehetõség szerint MAM Perfect cumit nyomok a szájába :) Nem szeretném, hogy az ujját szopja, egyrészt a fogai miatt, másrészt én nem sokat cumiztam kis koromban, de 8 éves koromig szoptam az ujjam. Bár hálistennek a fogaimmal nem lett baj :) 10 hós a lányom
Én is úgy gondolom, hogy a cumi. Nekem sajnos a középsõ gyerkõcöm 4 hónaposan lekezdte szopni az ujját (pedig igény szerint volt szoptatva) és máig szopja most 2.5 éves, és szerintem még fogja is jó darabig. A felsõ fogai el vannak tolódva picit, a fogorvos szerint emiatt hogy így féloldalasan szopja.:(( Nagyon el vagyok keseredve emiatt, mert az oké amit az utolsó válaszoló írt (és én is olvastam és szeretem Ranschburg Jenõt) hogy játék közben nem szopja, de mikor nem játszik, akkor egybõl ott a keze a szájában. Így most a legkisebbemnek adom a cumit mert remélem inkább arra szokik rá ha már valamire rá kell. Érdekes mert a legnagyobbam (fiú) meg se nem cumizott se nem szopta az ujját.
Az ujjszopás rosszabb. A bátyám és én is az ujjunkat szoptuk, mindkettõnknek elõre áll kicsit a két elsõ fogunk. Hozzáteszem, nem örökletes.:( A bátyám még iskolás korában is szopta az ujját, emlékszem, hogy anyukám bõrbõl varrt neki ujjvédõt, de nem használt.Egyszerûen lehetetlen volt leszoktatni róla. Szerintem sokkal jobb a cumi, azt egyszer, ha úgy dönt a szülõ, hogy elég érett már a gyermek, akkor mondjuk elviszi a cica, stb. Az ujja mindig ott marad. Én boldog vagyok, hogy a kislányom cumis lett:)
Szia! Én nem vagyok egy cumi párti, de ha igényelte volna a gyerekem akkor odaadtam volna Neki. Szerencsére nem kellett neki, de nem is nagyon erõltettük, azóta is ott pihen a szekrényben a kibontott és a bontatlan is. Viszont valóban igaz, hogy az ujját nem tudod elvenni tõle. Egyik szomszédom babája szopta az ujját az elején hagyták, de ez még 2 éves korban is elõjött nála, így a "kedves" szülõk paprikázták a gyerek ujját. Szegénykém állandóan visított és mindig tiszta piros volt a szája körül a bõr. Végül jelentettem a védõnõnek, mert nem bírtam nézni ahogy szenved a gyerek a fájdalomtól. Viszont ha nincs elõtte cumi akkor rászokni sem fog szerintem, pocakban sem volt, így nem is hiányozhat neki. Ha belegondolunk nem is tudja, hogy mi az. Az Én kicsim nem volt egy szájban turkálós fajta, így mikor néha-néha rászóltunk, hogy vegye ki a kezét a szájából és ennyi. Most 1, 5 éves.
Ujjszopás. Én sem akartam cumit adni a lányomnak, de végül mégis kapott. :) Nem lett cumifüggõ, inkább csak akkor kell neki, ha fogzás miatt nyûgös, vagy alváshoz.
az ujjszopás, mert az mindig ott van, de a cumit el lehet dobni, és többet nem kell venni
húgom 13 éves koráig szopta az ujját, nem elég hogy nehezen szokott le, de még fogszabályzó is kellett, kisfiam(6hó) cumizik, nagyon ritkán beveszi a kisujját de jobban szereti a cumit, én is cumiztam és hamar leszoktam róla

Mi a különbség a játszó, nyugtató és az altató cumi között? Kell-e minden fajat vagy elég az egyik? És melyik a legjobb minőségű márka, mit értemes venni?

Legjobb válasz: Szia! Semmi!Elég egy cumi ha szükséges,de azt fél évent cserélni kell.Nekünk csak alvós van,de ha nyügi akkor is megkapj!Persze ha igényt tart rá!Nekünk nukkos van,fogszabájzós és szilikonos.Szerintem nagyon jó minõségû és elfogadható áron van 800-900ft/db.

Szia! Semmi!Elég egy cumi ha szükséges, de azt fél évent cserélni kell.Nekünk csak alvós van, de ha nyügi akkor is megkapj!Persze ha igényt tart rá!Nekünk nukkos van, fogszabájzós és szilikonos.Szerintem nagyon jó minõségû és elfogadható áron van 800-900ft/db.
Én a védõnõm tanácsára vettem cumit, ha kellene, akkor legyen. Tommee Tippee márkájút vettem, nagyon jókat hallottam/olvastam róla.
mi mam-ot vettünk nyugtatócumi de amugy nincs különbség köztük csak a korajánlatot kell betartani (pl 0-6hos kor) nekünk bevált és szereti a baby (3hetes)
Nekme az elsõ pillantattól aventes van. Bevált és csak alváshoz használja a kisfiam 20hós.

Melyik a jobb, ha az úját szopja, vagy a cumi?

Ezt ugye az elején kell eldönteni,h adok-e neki cumit,vagy nem..

Legjobb válasz: Én a cumit ajánlom inkább. Ha nagyobb lesz, és le akarod szoktatni róla, a kezét nem tudod tõle elvenni...

Én a cumit ajánlom inkább. Ha nagyobb lesz, és le akarod szoktatni róla, a kezét nem tudod tõle elvenni...
3 gyerekem van egyik nem cumizik és nem szopja az ujját. Másiknak adtam cumit ugyan de nem kérte viszont megtalálta az ujját, 4 éves és azóta is szopja sajnos a fogai is elõrébb állnak tõle:(( A harmadiknak amikor csak tehettem adtam a cumit nehogy így járjunk hogy õ is rákap az ujjára, õ cumival alszik (nappal nincs a szájában) 19 hónapos, remélem errõl könnyebb lesz leszoktatni mint a másikat az ujjáról.
Kisfiam 3 éves múlt és ujszopizos, pár hónapig cumizott, aztán kikopte mindig és az ujját szívta, hiába adtunk neki cumit nem kellett neki. A huvelykujjan a köröm nagyon vékony neki, a fogai nem állnak ki, remélem nem is fognak. Hogy meddig fogja szívni az egy jó kérdés, de errõl nem tudom leszoktatni, húgom 8 évig csinálta. Kislányom 7 hós a cumit, nem kell neki az ujja, remélem nem is kell majd. Szóval én a cumira szavazok!
A cumi mindenképpen jobb. Kedves 4. Az én kisfiam már méhen belül szopizta az ujját, legalábbis az ujjai tartásábólerre lehet kovetkeztetni. Amikor megszuletett szerettem volna errol leszokatni, de persze csak cumival lehet, amit nagyon nehezen fogad el. Most ott tartunk, hogy mindkettot bekapja.....tehat vannak olyan helyzetek, amikor nem tud mit tenni az anya, kell a cumi. Raadasul nem mindenki teheti meg, hogy folyon a gyereket lesi, van meg ezer mas dolga, es ha tudja, ezzel is lefoglalja kicsit. Arrol nem is beszelve, hogy egy beteg kisbabanak mekkora vigasz lehet egy kiscumi:-)
Cumi! Én is ellene voltam, de belegondoltam, hogy én az ujjamat szopiztam 10 éves koromig. Sajnos nagyon sok hátránya volt, rettenetesen feláztak, szétrepedeztek az ujjaim. Rettenetesen fájd, de akkor is szopiztam, mert hajtott a kényszer. Jobban jártam volna a cumival.Arról elõbb leszoktam volna és a kezem sem látja kárát. Ja, a fogaim viszont nem károsodtak tõle. Szerintem az genetika.
Én is cumira szavaznék. A baráti körben két kisgyerek is van, akik 4-5 év körüliek és még mindig szopják az ujjukat. Az egyiknek a foga elöl már jócskán ki is áll. Nem tudnak a szülõk sok mindent csinálni!
Szerintem is cumi, mondjuk az én fiam négy hónapos koráig nem fogadta el egyáltalán.
Az, hogy nem adsz neki cumit nem jelenti egyértelmûen azt, hogy az ujját fogja szopni. Én nem adtam cumit a lányomnak, nem is látott soha, és soha egyszer sem szopta az ujját. Igaz, cumisüvege sem volt soha, magyarán mondva: soha semmi kapcsolata nem volt semmiféle cumival, és mégsem szopja az ujját. Nagyon cumiellenes vagyok, semmi lényegét, hasznát nem látom.
2, 5 éves a fiam, az ujját szopja, de csak elalváshoz. A cumit sosem fogadta el, pedig a hasfájós idõszakban kínunkban azt is sokszor ajánlgattuk neki. Én örülök ennek a verziónak. Nem hagyjuk otthon, nem esett ki a babakocsiból, nem kell keresgélnem éjszaka, nem rágja el suttyomban (ettõl mindig paráztam a cumisüvegnél is) és kisebbként sem volt egyfolytában a szájában. A fogát majd meglátjuk, egyelõre szépek, de nekem és a férjemnek is volt fogszabályzónk: õ cumizott és hamar leszoktatták, én meg az ujjamat szoptam olyan 6 éves koromig. (Nem néznek ki felemásan a hüvelykujjaim :) )
A cumira szavazok mert azt el tudod venni de az ujját nem, kisfiam elkezdte szopni az ujját és akkor adtam neki a cumit, mai napig cumizik de csak elalváshoz használja már, most 13hónapos.Sajnos van rokon aki 3 éves és borzalmasan néz ki az ujja.
:) Mikor még pocak lakó volt, meg se fordult a fejemben a cumi, aztán egy hasfájós éjszakán apa kipróbálta (kb 3 hetes volt) és láss csodát, bevált...azóta a cumi a legjobb barátja, és én figyelek a legjobban a cumikájára, mivel tudom, hogy mennyit segít a babámnak lenyugodni. Alváshoz használjuk, napközben, játék idõben eszébe se jut...viszont kb 3 hónaposan rátalált az ujjára is! :D Ha elfárad, nyûgös, vagy csak épp jól esik neki, akkor szopizza az ujját :) Én ilyenkor hozom a cumit és kicserélem az ujjacskáját rá, de néha jó, hogy önmagát is meg tudja egy kicsit így nyugtatni :) Majd az idõ eldönti, hogy késõbb hogyan szokunk le ezekrõl, de én egyáltalán nem látom súlyosnak a helyzetet. A babák még picik, a szopási reflex bennük van, megnyugtatja õket, bízok benne, hogy ahogy nõ majd, ki is növi ezt. 5 hónapos baba anyukája

Melyik a mensi utolsó napja? Mikor már csak barna cumó folyik azt is beleszámítjuk vagy csak ameddig vér?

Legjobb válasz: Mindig a menstruáció elsõ napja a fontos, nem az utolsó! De egyébként a menstruáció csak konkrétan vérzéssel kísért méhnyálkahártya-lelökõdést jelent, ha csak "barna cumó" jön, az már csak a lezajlott vérzés utáni öntisztulás.

Mindig a menstruáció elsõ napja a fontos, nem az utolsó! De egyébként a menstruáció csak konkrétan vérzéssel kísért méhnyálkahártya-lelökõdést jelent, ha csak "barna cumó" jön, az már csak a lezajlott vérzés utáni öntisztulás.

Anyukák! MElyik cumisüveg márka a jobb és miért? MAM, NUK AVENT? MElyiket érdemes megvásárolni, vagy a cumisüveg nem olyan fontos csak az etető cumi márkája?

Legjobb válasz: Mam nálunk nagyon bevált.Az etetõcumi része nagyon jó.Mindkét lányom csak ezt fogadta el, pedig más fajtával is próbálkoztam.Az üveg részét én szerettem, mert önsterilizáló.Sokszor betettem a mikróba (pici víz, kupak a tetejére), és kész.Nem kellett sterilizáló folyadékba tenni, vagy kifõzni.

Mam nálunk nagyon bevált.Az etetõcumi része nagyon jó.Mindkét lányom csak ezt fogadta el, pedig más fajtával is próbálkoztam.Az üveg részét én szerettem, mert önsterilizáló.Sokszor betettem a mikróba (pici víz, kupak a tetejére), és kész.Nem kellett sterilizáló folyadékba tenni, vagy kifõzni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
Én próbáltam az Aventet, nekünk nem jött be. A Nuk cumisüvegeket viszont nagyon szeretjük, már közel 1 éve ezeket használjuk, és nagyon meg vagyok vele elégedve!
Szintén MAM-osak vagyunk.. Viszont a Tommee Tippeet is próbáltuk az is nagyon szuper.Bár az ára már nem annyira!
Nekünk is MAM van, és nagyon szeretjük. A többiek már minden jó tulajdonságát leírták. És nem drága!
Csakis Mam, teljesen elégedett vagyok a cumikkal, cumisüvegekkel, sosem folyt, sosem fájt a babám hasa, könnyen tisztítható minden fajtája és nem is olyan drága, mint az Avent ami egy nagy vacak.
Nekünk a Tommee Tippee vált be. Azt vettünk elõször, és szuper. Nagyon szemeztem a MAM-mal is, de végül nem vettük meg. Babaváró csomagba viszont már vettem olyat, és meg vannak elégedve az üveggel.
Nálunk sem az Avent, sem a MAM nem vált be, ráadásul a MAM orrán-száján folyt is. Ami igazán bevált az a Tommee Tippee!Lányom cicizett is eleinte, de tápszeres kiegészítés mellett és errõl az egy márkáról olvastam, hogy nem fojtja el a szopóreflexet a babáknál és valóban így is volt.A cumi formája teljesen mell alakú.
Van hozzá etetõcumi.Pluszban én csak már akkor vettem hozzá, amikor váltani kellett.Tehát 1-es csöpögõrõl 2-esre tértünk át.Ez 6 hónaposan volt.
Nekünk is Mam van, szuper üveg, nagyon könnyen tisztítható :)
MAM, és azért , mert totálisan szétcsavarható, és rendesen ki tudom mosni, úgy, ahogy az a tudatomnak megfelelõ, és nem kell cumisüvegmosóval szórakoznom. És minden egyéb miatt, amit leírtak elõttem pozitívat. De nekem a lecsavarozható alj volt a mérvadó.
tommee tippee
Én a magam részérõl MAM párti vagyok.Az énlányom hasfájós baba volt és a MAM-nak van az anti kólikás cumisüvege....na az egy csoda.Amióta abból iszik nemfáj a hasa...sõt a teának is azt vettem már:-)
Én is a MAM-ra esküszöm! Igaz a többit nem ismerem, mert csak MAM-osat vettünk. :D
A kérdező hozzászólása: Juj de jó hogy egybehangzósak a válaszok. Akkor azt hiszem elsõre veszek én is MAM-osat :) Köszönöm a válaszokat.
Aventet nem ismerem. A fiam a NUK-ból ivott, nagyon szerettük, nem is próbáltunk mást. Viszont a lányom hülyét kapott a NUK-tól, csak szenvedett vele, sírt, fél óra alatt 10 ml-t tudott kiszívni belõle. Aztán vettem egy MAM-ot, olyan anti-kólikásat, aminek szétszedhetõ szelepes az alja. Abból a 70 ml tápszert 5 (!) perc alatt kiszívta! Nagyon jó kis cumisüveg, könnyû kimosni, viszont nehéz pontosan összerakni, nekünk egy csomószor szivárgott... De lehet, hogy csak mi vettünk vacakot. Viszont ami fontos! Sajna az üveg és cumi márkának egyformának kell lennie, mert nem passzolnak!! Próbáltam a MAM cumit NUK üveggel, de nem lehet használni.
Én a MAM-ot nem ismerem, sajnos túl drága lett volna nekünk. NUK-kal elégedett vagyok teljesen, az elsõ babám pl csak abból tudott normálisan enni eleinte, azt a cumiformát szerette egyedül. Kaptunk AVENT üvegeket is, azzal sincs bajom, sõt könnyebben tisztítható, éa jobban tartja a hõt, mint a NUK. A kisebbem AVENT-et szerette jobban kezdetben, de a NUK-kal is szépen eszik. A sûrûbb tápszer azon a cumin jobban átjön, mert nem több kisebb, hanem egy nagyobb lyuk van a nagyobbaknak való cumikon.
avent cumisüvege van a lányomnak söt aventes microhulámos sterilizálonk van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Illetve szeretnék még egy kérdést feltenni, ha már ilyen kedvesek vagytok :) Ha veszek egy cumisüveget, ugye ahhoz alapból van etetõ cumi, de vegyek még pluszba hozzá?
Avent cumisüvegekkel kezdtünk, a nagyobb lányomnál jó volt, de õ csak 6 hónapos korától használta. A kicsinek elõbb kellett. Nagyon erõs a garatreflexe, úgyhogy majdnem hányt tõle. Végül nálunk is a MAM vált be, már a tanulópoharakat is lecseréltem, mert ez tényleg nem folyik.
Jaj, de jó, hogy ezt kérdezted, mert én is a MAM felé hajlok. Most már szinte biztos, hogy jól választottam, ha ennyien elégedettek vagytok a termékeivel. Még én is beszerzek pár cumisüveget :)
Szia! Igaz, már egy hónap eltelt, de most találtam rá a kérdésedre. Milyet vettél végül? Nekem még nem született meg a kislányom, de van egy 160 ml-es Nüby hõérzékelõs cumisüvegünk, illetve egy 260 ml-es MAM Anti Colic. Mindkettõ lecsavarható alul-felül, viszont nekem a MAM cumija hihetetlenül szimpatikus... És nagyon tetszik, hogy az Anti Colic még önsterilizáló is. Egyébként én kaptam Avent üvegeket is, viszont az olyan snassz, és nem is szívesen használok majd használt üveget... De az Avent üvegre ráillik a MAM etetõcumi, szóval ezek kompatibilisek egymással. 38 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!