Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a cumi vagy (12 db)

Melyik a jobb, a cumi vagy az ujjszopás?

Legjobb válasz: Már vannak igazán jó minõségû cumik, amik semmilyen kárt nem okoznak. De gondoljunk bele: inkább a saját ujátt áztassa egész nap a nyálában és a szájában, vagy egy mûannyag cumit, amit havonta nem árt cserélni. Az ujja mindig kéznél van, ezért leszoktatni is nehezebb róla. A cumit viszont elveszük és akkor nincs, könnyebb leszoktatni olyan dologról ami nincs mindig kézközelben. És a tisztántartásról se feledkezzünk meg: az ujja tisztaságát nem mindig tudjuk figyelemmel kisérni pl. homokozó, játszótér, állatkert, viszont a cumi álltalában tiszta, hiszen játék közben nem használja pl. homokozó. Én a cumi mellett voksolok!

Már vannak igazán jó minõségû cumik, amik semmilyen kárt nem okoznak. De gondoljunk bele: inkább a saját ujátt áztassa egész nap a nyálában és a szájában, vagy egy mûannyag cumit, amit havonta nem árt cserélni. Az ujja mindig kéznél van, ezért leszoktatni is nehezebb róla. A cumit viszont elveszük és akkor nincs, könnyebb leszoktatni olyan dologról ami nincs mindig kézközelben. És a tisztántartásról se feledkezzünk meg: az ujja tisztaságát nem mindig tudjuk figyelemmel kisérni pl. homokozó, játszótér, állatkert, viszont a cumi álltalában tiszta, hiszen játék közben nem használja pl. homokozó. Én a cumi mellett voksolok!
CUMI!!!Azt idõvel magától adja oda az ujját nem fogja.
én azt mondom, a bébim csinalja jol: felesben. neha ujj (ejszaka ne sir cumiert, de halljuk a cuppogast :) ), meg ejtozesnel. neha cumi, amikor komolyabb a gond. ha a baba elfogadja a cumit, akkor cumi, de ne tomd mindig a szajaba. én azt talaltam ki, hogy ugy talalaom ki, hogy kell e neki, hogy viccesen cumicumicumit mondva-nevetve a szajahoz teszem, és picit huzom. ha nevet, vagy mosolyog, vagy csak néz, akkor nem kell, ha rákap, racuppan, akkor hagyom
Az ujjszopás elõnye az, hogy amikor a gyermeknek dönteni kell, hogy játszik-e a kezével, vagy a szájához emeli, könnyebben marad el, mint a cuclizás - hiszen cuclival a szájban akár még játszani is lehet. A cuclizás elõnye viszont az, hogy könnyebb róla lemondani, mint az ujjszopásról, hiszen a „csábító „kéz mindig ott fekszik elõtte a párnán, a vágyott tevékenységhez mindössze egy mozdulat szükséges.
Alapból az ujjat mondanám. Nem minden gyereknek (szvsz a legtöbbnek) nincs szüksége cumira, viszont szükség esetére ott az ujja. Ha meg anyuka úgy ítéli meg, hogy a gyerek túl sokat szopja az ujját (vagy egyéb okból kifolyólag - pl játszótéren minden szutykot a szájába vesz), akkor még mindig jöhet a cumi. Bár szerintem egy kiegyensúlyozott nyugodt gyereknek egyikre sincs szüksége. A gyereknek is joga van szomorúnak lennie, és sírnia ha vmi nem jó neki. Nem kell rögtön betömni a száját, de azt is inkább cicivel ;P
Ez egy jó kérdés. Az ujjszopást lehet túlzásba vinni, hallottam már olyanról, hogy valakinél elkékült pici keze, annyit szopta. A cumi meg állítólag eldeformálhatja a fogakat, illetve összekuszálhatja a szoptatást.
Az ujja! Egészséges, jókdélyû baba napközben lefoglalja magát, játszik, matat. Nem tudja az ujját szopni ilyenkor. Ha meg fáradt, nyûgös, az ujja mindig kéznél van, meg tudja magát nyugtatni vele. A cumit meg a szájába dugják, ha kell, ha nem. Persze, hogy hozzászokik, hiszen mindig szopja. Éjszaka, ha kiesik szájából, felsír, kelhetsz fel hozzá, hogy odaadd neki. Aztán egyszercsak elveszik tõle, leszoktatásképpen, hirtelen, minden átmenet nélkül. Természetes, hogy ez megviseli.
Egyértelmûen a cumi. Arról le fogod tudni szoktatni. Az ujjáról lehet, hogy soha. És ha késõbb is szopni fogja, akkor csökevény lesz az ujja. EZ NEM VICC! A cumi leszoktatáskor fel kell a babát készíteni rá. Már mondogatni kell neki elõre, hogy elviszi a Télapó.... akárki. Amikor eljön a nagy nap, úgy kell intézni, hogy Õ tegye bele mondjuk a kiscsizmába, és helyette hoz neki a Télapó édességet, de a cumit kéri cserébe. 2-3 napot biztosan sírdogálni fog érte, de következetesnek kell lenni, nem szabad visszaadni, kivéve, ha jó pár nap után sem tud mondjuk nélküle aludni, vagy ilyesmi. Akkor még nem érett meg a cumi búcsújára, és egy másik alkalommal végig kell játszani vele ugyanezt, csak mondjuk a nyuszival. Ha nem igényli a cumit, akkor ne erõltesd. Ha még a babád nem fogzik, valószínû fogzáskor nyugtatásképpen igényelni fogja.

Mit gondoltok melyik a rosszabb a cumi vagy az ujjszopás?

Melyikr?l nehezebb leszokni? Mit tehetek annak érdekében hogy egyikre sem szokjon rá?

Legjobb válasz: Aha, de sokan irjak az ujjszopast. Akkor most megkerdem, hogy lehet-e egyszerre cumizni es jatszani? Lehet. Lehet-e egyszerre ujjat szopni es jatszani? Nem lehet (olyan igazan jol nem lehet). Ranschburg Jeno szerint eppen ez okbol a gyerek hamarabb szokik le az ujjszopasrol mint a cumirol, raadasul magatol. Csak hat ugye az ujjszopasnal viszont mindig ott lesz a kisertes, igy elofordul, hogy nem jatekidoben megis megtalalja. Akkor ez alapjan dontsd el. :) Azt mondod akkor jobb a cumi? Az elvetellel nagyon kell vigyazni. Az nem ugy van, hogy csak ugy elveszed. Szamodra csak egy "hulye dedos" kis targy, szamara viszont megnyugvas, valamint kielegiti a szopasi igenyt (es most gondolj bele, mi tortenik, ha egy igeny eroszakkal kielegitetlenul marad, hmm?). Ez nem ilyen raszokos dolog, ez bennuk van. Nem tudod elkerulni, es ha eroszakoskodsz, nagyon sokat arthatsz. Van kisgyerek, aki a kendo/takaro csucsket, van, aki az ujjat, van aki a cumit, van, aki az anyja mellet szopizza, de csinalja egesz addig, amig ez az igeny benne van. De en nem is ertem, miert ekkora orbitalis problema ez egyeseknek. (erdekessegkent megjegyzem, az en lanyom eloszor cumit kapott, majd most 4 hosan megis megtalalta az ujjat... azota a cumit az esetek 95%-aban kikopi)

Aha, de sokan irjak az ujjszopast. Akkor most megkerdem, hogy lehet-e egyszerre cumizni es jatszani? Lehet. Lehet-e egyszerre ujjat szopni es jatszani? Nem lehet (olyan igazan jol nem lehet). Ranschburg Jeno szerint eppen ez okbol a gyerek hamarabb szokik le az ujjszopasrol mint a cumirol, raadasul magatol. Csak hat ugye az ujjszopasnal viszont mindig ott lesz a kisertes, igy elofordul, hogy nem jatekidoben megis megtalalja. Akkor ez alapjan dontsd el. :) Azt mondod akkor jobb a cumi? Az elvetellel nagyon kell vigyazni. Az nem ugy van, hogy csak ugy elveszed. Szamodra csak egy "hulye dedos" kis targy, szamara viszont megnyugvas, valamint kielegiti a szopasi igenyt (es most gondolj bele, mi tortenik, ha egy igeny eroszakkal kielegitetlenul marad, hmm?). Ez nem ilyen raszokos dolog, ez bennuk van. Nem tudod elkerulni, es ha eroszakoskodsz, nagyon sokat arthatsz. Van kisgyerek, aki a kendo/takaro csucsket, van, aki az ujjat, van aki a cumit, van, aki az anyja mellet szopizza, de csinalja egesz addig, amig ez az igeny benne van. De en nem is ertem, miert ekkora orbitalis problema ez egyeseknek. (erdekessegkent megjegyzem, az en lanyom eloszor cumit kapott, majd most 4 hosan megis megtalalta az ujjat... azota a cumit az esetek 95%-aban kikopi)
Szia! Én 10 éves koromig szoptam az ujjam. Most 26 évesen már azt mondom h lehet hogy jobb lett volna a cumi. De az olyan "Mû". A lányom másfél éves és egyiket se fogadja el. Néha néha szopizza az ujját, de fõleg mikor jön a foga. Kitaláltuk még amikor a pocakban volt h este kapjon cumit és azzal aludjon. A kórházban kapott este cumit és vagy másfél méterre repült. (PEdig olyan kis törékeny volt..2.6kg) -ismerõs ugy szoktatta le a lányát a cumiról h elmentek kiránduli és azt mondta az apuka h odaadta egy rókacsaládnak ahol 5kisróka volt és õk jobban igényelték a cumit.A kislány meg azt mondta semmi baj, a kisrókáknak biztos nagyobb volt a szükségük rá!(Nagy természetbarát család, az apuka is a Skanzenben dolgozik, szentendrén a zöld közelében laknak és sokat járnak kirándulni.A kislány meg már iskolás....
A cumit el tudod tõle venni, az ujját nem. Tehát ez utóbbiról nehezebb szerintem leszokni.
Én nem akartam a lányomat cumiztatni, aztán mikor hazajöttünk a kórházból és sírt, én meg nem tudtam mi lehet a baja (elsõ baba, nulla tapasztalat)kapott egyet és egybõl megnyugodott.Elõször csak alváshoz használtuk, nem is igényelte máskor.Aztán megtalálta az ujját, mikor ébren volt, így inkább ment a cumi.Mostanság már mászva mindenhol megtalálja, ki szoktam venni a szájából inkább, és nem sír utána, alváshoz kapja meg.3 napja kijött a felsõ fogacskája és azóta csikorgat én meg úgy vagyok vele:inkább cumizzon.Ilyenkor lehetõség szerint MAM Perfect cumit nyomok a szájába :) Nem szeretném, hogy az ujját szopja, egyrészt a fogai miatt, másrészt én nem sokat cumiztam kis koromban, de 8 éves koromig szoptam az ujjam. Bár hálistennek a fogaimmal nem lett baj :) 10 hós a lányom
Én is úgy gondolom, hogy a cumi. Nekem sajnos a középsõ gyerkõcöm 4 hónaposan lekezdte szopni az ujját (pedig igény szerint volt szoptatva) és máig szopja most 2.5 éves, és szerintem még fogja is jó darabig. A felsõ fogai el vannak tolódva picit, a fogorvos szerint emiatt hogy így féloldalasan szopja.:(( Nagyon el vagyok keseredve emiatt, mert az oké amit az utolsó válaszoló írt (és én is olvastam és szeretem Ranschburg Jenõt) hogy játék közben nem szopja, de mikor nem játszik, akkor egybõl ott a keze a szájában. Így most a legkisebbemnek adom a cumit mert remélem inkább arra szokik rá ha már valamire rá kell. Érdekes mert a legnagyobbam (fiú) meg se nem cumizott se nem szopta az ujját.
Az ujjszopás rosszabb. A bátyám és én is az ujjunkat szoptuk, mindkettõnknek elõre áll kicsit a két elsõ fogunk. Hozzáteszem, nem örökletes.:( A bátyám még iskolás korában is szopta az ujját, emlékszem, hogy anyukám bõrbõl varrt neki ujjvédõt, de nem használt.Egyszerûen lehetetlen volt leszoktatni róla. Szerintem sokkal jobb a cumi, azt egyszer, ha úgy dönt a szülõ, hogy elég érett már a gyermek, akkor mondjuk elviszi a cica, stb. Az ujja mindig ott marad. Én boldog vagyok, hogy a kislányom cumis lett:)
Szia! Én nem vagyok egy cumi párti, de ha igényelte volna a gyerekem akkor odaadtam volna Neki. Szerencsére nem kellett neki, de nem is nagyon erõltettük, azóta is ott pihen a szekrényben a kibontott és a bontatlan is. Viszont valóban igaz, hogy az ujját nem tudod elvenni tõle. Egyik szomszédom babája szopta az ujját az elején hagyták, de ez még 2 éves korban is elõjött nála, így a "kedves" szülõk paprikázták a gyerek ujját. Szegénykém állandóan visított és mindig tiszta piros volt a szája körül a bõr. Végül jelentettem a védõnõnek, mert nem bírtam nézni ahogy szenved a gyerek a fájdalomtól. Viszont ha nincs elõtte cumi akkor rászokni sem fog szerintem, pocakban sem volt, így nem is hiányozhat neki. Ha belegondolunk nem is tudja, hogy mi az. Az Én kicsim nem volt egy szájban turkálós fajta, így mikor néha-néha rászóltunk, hogy vegye ki a kezét a szájából és ennyi. Most 1, 5 éves.
Ujjszopás. Én sem akartam cumit adni a lányomnak, de végül mégis kapott. :) Nem lett cumifüggõ, inkább csak akkor kell neki, ha fogzás miatt nyûgös, vagy alváshoz.
az ujjszopás, mert az mindig ott van, de a cumit el lehet dobni, és többet nem kell venni
húgom 13 éves koráig szopta az ujját, nem elég hogy nehezen szokott le, de még fogszabályzó is kellett, kisfiam(6hó) cumizik, nagyon ritkán beveszi a kisujját de jobban szereti a cumit, én is cumiztam és hamar leszoktam róla

Melyik cumi vált be? A fogszabályzós, a sima, vagy esetleg másfajta? Milyet vegyek kisbabámnak?

Szóval írjátok meg tapasztalt anyukák kérlek benneteket, hogy melyik márka, és melyik forma a jobb nektek? Nem tudom milyet vegyek.Köszi el?re is a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak csak szilikonosat veszek,nekem nem szimpi a latexes.Eddig Avent volt,most Nukos van,annak formázott a cumija.Nagyon szereti.Ki kell kisérletezni,hogy melyik tetszik neki.Ha még most születik,vagy pindurka még,ajánlom az Avent 0-3 hósát.

Az én kisfiamnak csak szilikonosat veszek, nekem nem szimpi a latexes.Eddig Avent volt, most Nukos van, annak formázott a cumija.Nagyon szereti.Ki kell kisérletezni, hogy melyik tetszik neki.Ha még most születik, vagy pindurka még, ajánlom az Avent 0-3 hósát.
A kérdező hozzászólása: Igen játszócumira gondolltam.
Szia!Mamos van kezdettöl fogva.szilikonos.jók, strapabírók, és bár alakja nem olyan, mint a többi /duci az egész/, de az van ráírva fogszabályzós.Megvagyok elégedve vele!
Szia! Nekünk MAM-os cumink van, darabjaira lehet szedni, így könnyen tisztítható. Alul lyukak vannak rajta, amit egy gumi réteg fed, állítólag így nem szív felesleges levegõt és könnyebben tudja kiszívni ami benne van.
Nekünk Chicco van, latex és fogszabályzós.A szilikont túl keménynek talált ezért nem szerette.
3.vok.Gondolom játszócumira gondoltál, nem etetõ cumira...
Mi Aventosat használunk az elejétõl fogva. Nagyon szereti a kisfiam.aki 11 hónapos.

Avent vagy Mam márka a nagyobb? Melyik a jobb? Cumisüvegben, cumiba, tányér +evőeszközben, mi a tapasztalatod?

Legjobb válasz: Én Mam-mot használok és elégedett vagyok vele. Van cumi,cumisüveg,fogkefe cumilánc stb. A második babámnak is ezt a márkát veszem. Aventot nem próbáltam.

Én Mam-mot használok és elégedett vagyok vele. Van cumi, cumisüveg, fogkefe cumilánc stb. A második babámnak is ezt a márkát veszem. Aventot nem próbáltam.
Aventes csak cumink volt, de azt nem szerette a fiam, üveget alappból Mam-osat vettem, és cumiból is az vált be.
Mindenünk Avent- os. Cumisüvegek, sterilizáló, cumik, itatópohár, üvegmosó, tányérak, (annak idején mellszívó), stb.. Nagyon meg vagyok velük elégedve, a Mam- ot nem próbáltam.
Nekem van mindkettõbõl (pohár, cumi, tányér). Egyikkel sincs gondom. Cumisüvegünk csak Aventes van, de azt sem próbáltuk ki, úgyhogy cumisüvegrõl nem tudok nyilatkozni.
Aventos cuccok lányomnál nem váltak be. Csöpögtek, sárgultak, nem volt jó. Mamot nem próbáltam, de sokan ajánlották.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, mindeninek ment a zöld kezecske :)
9 hónapos a kislányom és a MAM-os termékeket szereti. Cumisüveg és cumi is. Aventet is vettem még terhesen, mert sok helyen azt "sztárolták", de csalódtam. Kislányom nem szerette és a Mam-os vált be, amikor abból evett nem fájt a pocija. A Mam-ost véletlenül próbáltam, mert mellszívót vett a férjem Mam-ot és ahhoz volt 2 cumisüveg, utána is olyat vettem.
Az összes cumisüveg Avent volt, a csõrös itató MAM. Mindkettõt szereti a lányom, szerintem egyformán jó minõség mindkettõ. Cumiból 6 félét próbáltam, egyiket sem fogadta el a lányom.
Nekem most lassan 9 hós a kicsim és az összes cumija avent-es, viszont az összes cumisüvege mam-os, az etetõ, itatópohár. mást nem is fogad el. szerintem mind a kettõ nagyon jó minõség.
MAM. Aventot nem próbáltuk, de a MAM nagyon bevált. Cumisüvegek, cumik több méretben. :) Az anti-colic üveg nagyon jó! Cumiláncunk is MAM-os. Van jópár rágókánk is, azok is szuperek. Már fogkefénk is van, csak fogunk nincs.:) 8 hós.

Melyik a jobb, ha az úját szopja, vagy a cumi?

Ezt ugye az elején kell eldönteni,h adok-e neki cumit,vagy nem..

Legjobb válasz: Én a cumit ajánlom inkább. Ha nagyobb lesz, és le akarod szoktatni róla, a kezét nem tudod tõle elvenni...

Én a cumit ajánlom inkább. Ha nagyobb lesz, és le akarod szoktatni róla, a kezét nem tudod tõle elvenni...
3 gyerekem van egyik nem cumizik és nem szopja az ujját. Másiknak adtam cumit ugyan de nem kérte viszont megtalálta az ujját, 4 éves és azóta is szopja sajnos a fogai is elõrébb állnak tõle:(( A harmadiknak amikor csak tehettem adtam a cumit nehogy így járjunk hogy õ is rákap az ujjára, õ cumival alszik (nappal nincs a szájában) 19 hónapos, remélem errõl könnyebb lesz leszoktatni mint a másikat az ujjáról.
Kisfiam 3 éves múlt és ujszopizos, pár hónapig cumizott, aztán kikopte mindig és az ujját szívta, hiába adtunk neki cumit nem kellett neki. A huvelykujjan a köröm nagyon vékony neki, a fogai nem állnak ki, remélem nem is fognak. Hogy meddig fogja szívni az egy jó kérdés, de errõl nem tudom leszoktatni, húgom 8 évig csinálta. Kislányom 7 hós a cumit, nem kell neki az ujja, remélem nem is kell majd. Szóval én a cumira szavazok!
A cumi mindenképpen jobb. Kedves 4. Az én kisfiam már méhen belül szopizta az ujját, legalábbis az ujjai tartásábólerre lehet kovetkeztetni. Amikor megszuletett szerettem volna errol leszokatni, de persze csak cumival lehet, amit nagyon nehezen fogad el. Most ott tartunk, hogy mindkettot bekapja.....tehat vannak olyan helyzetek, amikor nem tud mit tenni az anya, kell a cumi. Raadasul nem mindenki teheti meg, hogy folyon a gyereket lesi, van meg ezer mas dolga, es ha tudja, ezzel is lefoglalja kicsit. Arrol nem is beszelve, hogy egy beteg kisbabanak mekkora vigasz lehet egy kiscumi:-)
Cumi! Én is ellene voltam, de belegondoltam, hogy én az ujjamat szopiztam 10 éves koromig. Sajnos nagyon sok hátránya volt, rettenetesen feláztak, szétrepedeztek az ujjaim. Rettenetesen fájd, de akkor is szopiztam, mert hajtott a kényszer. Jobban jártam volna a cumival.Arról elõbb leszoktam volna és a kezem sem látja kárát. Ja, a fogaim viszont nem károsodtak tõle. Szerintem az genetika.
Én is cumira szavaznék. A baráti körben két kisgyerek is van, akik 4-5 év körüliek és még mindig szopják az ujjukat. Az egyiknek a foga elöl már jócskán ki is áll. Nem tudnak a szülõk sok mindent csinálni!
Szerintem is cumi, mondjuk az én fiam négy hónapos koráig nem fogadta el egyáltalán.
Az, hogy nem adsz neki cumit nem jelenti egyértelmûen azt, hogy az ujját fogja szopni. Én nem adtam cumit a lányomnak, nem is látott soha, és soha egyszer sem szopta az ujját. Igaz, cumisüvege sem volt soha, magyarán mondva: soha semmi kapcsolata nem volt semmiféle cumival, és mégsem szopja az ujját. Nagyon cumiellenes vagyok, semmi lényegét, hasznát nem látom.
2, 5 éves a fiam, az ujját szopja, de csak elalváshoz. A cumit sosem fogadta el, pedig a hasfájós idõszakban kínunkban azt is sokszor ajánlgattuk neki. Én örülök ennek a verziónak. Nem hagyjuk otthon, nem esett ki a babakocsiból, nem kell keresgélnem éjszaka, nem rágja el suttyomban (ettõl mindig paráztam a cumisüvegnél is) és kisebbként sem volt egyfolytában a szájában. A fogát majd meglátjuk, egyelõre szépek, de nekem és a férjemnek is volt fogszabályzónk: õ cumizott és hamar leszoktatták, én meg az ujjamat szoptam olyan 6 éves koromig. (Nem néznek ki felemásan a hüvelykujjaim :) )
A cumira szavazok mert azt el tudod venni de az ujját nem, kisfiam elkezdte szopni az ujját és akkor adtam neki a cumit, mai napig cumizik de csak elalváshoz használja már, most 13hónapos.Sajnos van rokon aki 3 éves és borzalmasan néz ki az ujja.
:) Mikor még pocak lakó volt, meg se fordult a fejemben a cumi, aztán egy hasfájós éjszakán apa kipróbálta (kb 3 hetes volt) és láss csodát, bevált...azóta a cumi a legjobb barátja, és én figyelek a legjobban a cumikájára, mivel tudom, hogy mennyit segít a babámnak lenyugodni. Alváshoz használjuk, napközben, játék idõben eszébe se jut...viszont kb 3 hónaposan rátalált az ujjára is! :D Ha elfárad, nyûgös, vagy csak épp jól esik neki, akkor szopizza az ujját :) Én ilyenkor hozom a cumit és kicserélem az ujjacskáját rá, de néha jó, hogy önmagát is meg tudja egy kicsit így nyugtatni :) Majd az idõ eldönti, hogy késõbb hogyan szokunk le ezekrõl, de én egyáltalán nem látom súlyosnak a helyzetet. A babák még picik, a szopási reflex bennük van, megnyugtatja õket, bízok benne, hogy ahogy nõ majd, ki is növi ezt. 5 hónapos baba anyukája

Cumi vagy nem cumi? Melyik a jobb?

Én bébim 6 hónapos és nem cumizik,csak játszik vele,néha ha odaadom a kezébe.Másnál meg látom,hogy már a kórházban cumi van az újszülött szájában!Én azért nem szoktattam cumira a kisfiam mert gondoltam nem kell majd leszoktatni róla,egy rosszal kevesebb lesz az életében,de most hogy látom a sok-sok cumis babát elbizonytalanodtam!

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy nem cumizik! Ez a ritkábbik, de sztem jó nagyon, meg legalább nem kell hajnalba azért felkelned, hogy visszadugd a szájába.:-)

Örülj neki, hogy nem cumizik! Ez a ritkábbik, de sztem jó nagyon, meg legalább nem kell hajnalba azért felkelned, hogy visszadugd a szájába.:-)
Ne aggódj, nem kell neki cumi:) Ha kéne, látnád, sírna, folyton cicin lógna, nem nyugodna meg nélküle. Rosszat ezzel egyáltalán nem teszel. Az én fiam cumizott, de 2 évesen teljesen leszokott, én nem bántam, de õ tápszert evett, így nem tudta eléggé kihasználni a szopóreflexet (akkor sem kell egyébként), és rajta láttuk, hogy megnyugtatja. Így legalább nem az ujját szopta, azt nehezebb elvenni tõle:)
Én cumi-ellenes voltam, nem is vettünk elõre semmi cumit, gondoltam, én soha nem fogok a gyereknek adni. Elsõ alkalommal kijött a dokinéni és pár perc után megkérdezte: cumijuk van? Nincs? Vegyenek... Igaza volt, a kislányom NAGYON cumis lett, 3 évesen vettük el, most 3, 5 és ha néha szomorú, akkor sírva kéri a cumikáját és hogy vegyünk neki a boltban. Második gyereknek rögtön adtam cumit, 2 hónaposan kiköpte, szájába vette az ujját és azóta se engedte el... Harmadik gyereknek van cumija, de nem mondhatnám cumisnak, legtöbbször nélküle is elvan, ha netán kell, odaadjuk. Sokszor csak játszik vele, tehát neki ritkán, de szüksége van rá. Érdekes dolog ez, azóta se kérdeztem a dokinénit, honnan tudta 5 perc után, hogy ilyen cumis lesz a gyerek...
az én fiam 5 hós koráig nem cumizott, utána hirtelen kellett neki, de nem függõ...csak elvásnál jön jól. viszont én 6 éves koromig cumiztam, alig tudtak leszoktatni róla, csak reménykedek hogy a fiamnál nem lesz ilyen. semmit nem csinálsz rosszul azzal hogy nem cumizik, ha nem kell neki, nem kell...Szerintem tök jó. ezzel nem azt mondom h baj ha egy baba cumizik, de szerintem jobb ha nem. újszülöttkorában nekem sem jutott eszembe soha a cumi! és iagazd van. így nem kell majd leszoktatni róla. barátnõm kislánya 1 éves, soha nem cmuizott. semmi baja:) Jó babázást neked:)
6 hósan már rá ne szoktatsd!
Harmadik vagyok, én véresszájú cumi-ellenes voltam :-). Összefüggés öröklõdésben lehet, én iskolás koromban is szoptam az ujjamat, unokaöcsém szintén. És most az egyik gyerekem is. Szoptatással nem látok összefüggést, szoptattam/szoptatom mindegyik gyereket, sokáig.
Szia! 5 gyerekem közül 1 sem cumizott, a 4. viszont sokáig szopta az ujját. Elméletileg, ha anyatejes, nincs szüksége efféle pótcselekvésre, érdekes módon mégis az szopta az ujját, akit viszonylag sokáig (6 hó) tudtam szoptatni. Nagyon nehezen szoktattuk le, már elsõs volt..
Ha a babád nem igényelte, jól tetted. Az enyém ha már nem volt éhes, akkor is akart vmit a szájába születése óta. Választhattam: vagy cumi lesz a cicim és én kimerült, nem alvós, türelmetlen, vagy kipróbáljuk a cumit. Bevált. Most csak nyûgös elalváshoz kapja (négy hónapos), mert már ott a keze, ha épp nyammogni támad kedve, vagy behelyezi az egyik játékát a szájába.
A kérdező hozzászólása: kicsi fiam anyatejes, és neki is volt pár hete, hogy az úját szopiszta, de hamar elhagyta ezt a szokást.Én egyébként 3 éves koromig cumiztam, és nagyon nehezen szoktattak le róla a szüleim!

Mi a különbség a játszó, nyugtató és az altató cumi között? Kell-e minden fajat vagy elég az egyik? És melyik a legjobb minőségű márka, mit értemes venni?

Legjobb válasz: Szia! Semmi!Elég egy cumi ha szükséges,de azt fél évent cserélni kell.Nekünk csak alvós van,de ha nyügi akkor is megkapj!Persze ha igényt tart rá!Nekünk nukkos van,fogszabájzós és szilikonos.Szerintem nagyon jó minõségû és elfogadható áron van 800-900ft/db.

Szia! Semmi!Elég egy cumi ha szükséges, de azt fél évent cserélni kell.Nekünk csak alvós van, de ha nyügi akkor is megkapj!Persze ha igényt tart rá!Nekünk nukkos van, fogszabájzós és szilikonos.Szerintem nagyon jó minõségû és elfogadható áron van 800-900ft/db.
Én a védõnõm tanácsára vettem cumit, ha kellene, akkor legyen. Tommee Tippee márkájút vettem, nagyon jókat hallottam/olvastam róla.
mi mam-ot vettünk nyugtatócumi de amugy nincs különbség köztük csak a korajánlatot kell betartani (pl 0-6hos kor) nekünk bevált és szereti a baby (3hetes)
Nekme az elsõ pillantattól aventes van. Bevált és csak alváshoz használja a kisfiam 20hós.

Melyik a mensi utolsó napja? Mikor már csak barna cumó folyik azt is beleszámítjuk vagy csak ameddig vér?

Legjobb válasz: Mindig a menstruáció elsõ napja a fontos, nem az utolsó! De egyébként a menstruáció csak konkrétan vérzéssel kísért méhnyálkahártya-lelökõdést jelent, ha csak "barna cumó" jön, az már csak a lezajlott vérzés utáni öntisztulás.

Mindig a menstruáció elsõ napja a fontos, nem az utolsó! De egyébként a menstruáció csak konkrétan vérzéssel kísért méhnyálkahártya-lelökõdést jelent, ha csak "barna cumó" jön, az már csak a lezajlott vérzés utáni öntisztulás.

Hogyan sterilizáljátok a cumit, cumisüveget? Melyik sterilizáló folyadékot vegyem vagy jobb a gép? Megéri megvenni?

Legjobb válasz: Neogranormon tabletta volt itthon, használtam is, de már nem tudom, hogy mire. Amúgy nagyjából mindent forráztam, nem vettem külön gépet. És nem volt gond.

Neogranormon tabletta volt itthon, használtam is, de már nem tudom, hogy mire. Amúgy nagyjából mindent forráztam, nem vettem külön gépet. És nem volt gond.
Mi sterilizáló gépet vettünk. 2 - 3 perc mikróban és fertõtlenít. Elõször nem nagyon bíztam benne, gondoltam veszek hozzá folyadékot is, de párom ki próbálta, amíg én elmentem vásárolni. Gyereknek meg semmi baja nem lett.
Avent mikrós gõzsterilizálónk van, 15 hónapja használjuk, sosem volt probléma, és nem kell hozzá folyadék. :)
mi is vettünk gépet, igazából kényelmi szempontból, és áldom is magunkat érte.Elsõ pár napban forraltam, de mivel nálunk elég kemény a víz kezdtek iszonyú csúnyák lenni a dolgok, ekkor jött az ötlet, hogy vegyünk egyet.Csajszi az üzletben az elektromosat ajánlotta inkább, mint a mikrósat, így az lett, de nem bánom, mert nagyon kényelmes vele az élet és bevált.Tescoban egyébként 6ezeerért már lehet kapni, és szerintem a célnak az is megfelel, és szerintem azért jobb, mint a folyadék, mert ezt csak egyszer kell megvenni...
Szerintem a folyadék valamilyen szinten azért biztosan rajta marad...
Én nem használtam semmilyen gépet meg folyadékot.Egyszerûen csak forraltam vizet, és forrástól számítva 5 percig hagytam bent a cumit.A cumisüveget meg egyszerûen csak kimostam, és bõ forró vízzel kiöblítettem.
Tescoba 1000 forintért lehet kapni sterilizáló "gépet". Pontosabban dobozt. Tökéletesen megfelel a célnak, pont ugyan azt tudja, mint a márkás társai nem kevés pénzért.
Én elektromosat vettem, és nem bántam meg, nagyon szeretem minden belefér, kényelmes, megbízható és még szép is Tommee tipee márkájú. Ha mégis mikrósat vennél figyelj oda a méretre, nehogy ne férjen be a mikróba, több ilyet is hallottam :)
A sterilizáló folyadékok veszélyes vegyszerek. Megölik a bacikat, gombákat. Nem csak a mikrobákra veszélyesek, de az egészségünkre és környezetünkre is. Egyes sterilizáló folyadékok beszivárognak a mellszívók, mûanyag cumisüvegek molekulái közé és utána visszajuthatnak a tejbe. Én csakis a forralást vagy a gõzfertõtlenítõt tudom jó szívvel ajánlani anyatejes edények fertõtlenítésére!

Avent vagy Tommee Tippee? Cumi, cumisüveg, mellszívó. Melyik márka a jobb?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! Nagyon hasznos válaszokat kaptam! :-) Igazából a Tommee Tippee nagyon szimpatikus, de sok helyen csak az Aventet dicsérik, a Tommee-t gondolom még nem sokan használják.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nagyon hasznos válaszokat kaptam! :-) Igazából a Tommee Tippee nagyon szimpatikus, de sok helyen csak az Aventet dicsérik, a Tommee-t gondolom még nem sokan használják.
sem az avent, sem a tommee tippee nem tartalmaz bisphenol-a-t. semmelyik nagyobb marka termekei nem tartalmaznak mar. szoval ez nem gond, hacsak nem a kinai piacon veszel cumisuveget. raadasul mindben van hasfajast ti. levegonyelest gatlo szelep, szoval emiatt is total mindegy. szerintem az avent, a tommee, a dr brown's kabe ugyanannyira jo. mindet probaltam. a hasfajas meg sajna olyan, hogy a ha hasfajos a baba, akkor hasfajos, azon cumisuveg nem segit. most tommee tippee, elektromos mellszivot hasznalok a masodik gyerkocnel. bevalt abszolute, ami nagyon jo benne, hogy szabalyozhato a szivas erossege. de nem hinnem, hogy az avent jobb vagy rosszabb lenne. szerintem, azt vedd, amelyik szimpatikusabb, mert ezek a jobb markak nagyjabol ugyanazt tudjak.
100% tommee tippee...nagyon meg vagyok elégedve a sterilizálóval is meg a cumisüvegekkel is. Nekem bevált, én mindent tommeeba fogok venni.
Ezekkel a cumisüvegekkel mind az a baj, hogy polikarbonátból vannak, és biszfenol-a-t tartalmaznak, ami kioldódva bajt okozhat, Kanada és az USA már betiltotta a polikarbonát cumisüvegeket. Én Dr. Brown's-t használok, az polipropilén, és megakadályozza a hasfájást is a belsõ levegõztetõ csõ miatt.
Szia! Én a neten vettem egy új Avent Isis mellszívót egy anyukától, akinek nem volt rá szüksége, 4500 ft volt. Ha nem lett volna, nem is tudom mit csináltam volna, mert a kisfiam nem akart szopni és csak ez segített, hogy ne apadjon el a tejem! Viszont a cumisüvegek nem tetszenek, mert nagyon hamar kopnak és olyanok lesznek, mintha tök régiek lennének. Ennek ellenére hála az Aventnek, hogy a babámat anyatejjel tudam és tudom táplálni! De a T.T.-n is gondolkodtam és ha nem találom meg a neten az Aventet azt vettem volna!
Én nagyon meg vagyok elégedve az Aventtel, nekünk bevált.
Szia! Én személy szerint elégedetlen vagyok az aventtel, mert ha nincsen az összes szemed rátekeréskor a cumin, folyik orrán-száján, és ezt az ismerõsök közül már már is tapasztalta. Elég kellemetlen, mikor télen séta közben a gyerek nyakába folyik...És szemre nem látszik, hogy félre van tekerve. A tommeeben az a szimpi, hogy utánozza az anyamell formáját, talán nem lustul el a baba, ha vegyesen kell etetni (nekem az elsõ babám ezért hagyta abba a szopizást, mert könnyebb volt üvegbõl enni a pótlást :( Most várom a másodikat és neki tommee-t fogok venni. Már egyet vettem a nagynak próbából, és bevált.
Én is Avent párti vagyok igaz én csak a mellszívót próbáltam, a lányom nem cumisüvegezett, így arról nemtudok nyilatkozni.
Én is Aventet használok, szeretjük.
Szia! Elsõ babámat várom és én a Tommee Tippee-t választottam. Melszívóhoz van sterilizáló doboz is és cumis üveg is. Szerintem tök jó kialakításuak a cumisüvegek és nem karcolódik. Németországban elég elterjedt márka és régóta lehet kapni. A brendon oldalán el tudsz olvasni mindent róla. Üdv: 31 hetes kismami
Mi Tommee Tippee cumisüveget használunk és 100%-ig meg vagyok vele elégedve. Mivel kis súllyal született a babám ezért már a kórházban tápszert kapott és sajnos nekem sem lövellt be a tejem, így maradt a tápszer sajnos! A TT-nek a legjobb a cumisüveg cumija, tényleg nagyon hasonlít a mellre! Persze még a kórházban megkérdezte tõlem a kórházi védõnõ, hogy milyen cumisüveget vettem, mikor mondtam, hogy Tommee-t csak húzta a száját és kijelentette, hogy Õ csak az Aventet tudja ajánlani, és hogy kismamák tapasztalatai alapján mondja ezt. Na engem ez cseppet sem érdekelt, mert direkt a kidolgozása miatt vettem TT-t, és nem Aventet. Azóta beszereztünk két szelepes TT cumisüveget is, ami hasonló a Dr. Brown's-hoz, csak a cumija ennek is nagyon hasonlít a mellhez. Úgyhogy szerintem csakis Tommee Tippee!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!