Találatok a következő kifejezésre: Melyik a a cicámnak (73 db)

Melyik a legbújósabb cica?

Olyan cecre gondolok, amelyik nem az az aktív fajta, elvan ölben sokáig, szereti ha simogatják stb.

Legjobb válasz: Ez a cica személyiségétõl függ...

Ez a cica személyiségétõl függ...
A menhelyi cicák. :) Õk adják a legtöbb szeretetet.
Amelyik kölyökkorától kézhez lett szoktatva, és az anya is bújós fajta. Nekünk a tavaszi születésû cicáinkat emiatt vitték, 10-20 km-ekrõl jöttek értük, mert nagyon szelídek, bújósak és minden új gazdi imádta õket - olyan igazi dorombolós, bújós, ágyban alvós cicák. :) Pedig amúgy sima házimacskák, de nagyon sokat számított, hogy az anyacica is ilyen, és a kicsik elsõ pillanattól kézhez szoktak.
A raggdollra mondják. Úgy is szokták becézni ezt a fajtát, hogy rongybaba macska. És még gyönyörûek is. De azért én semmilyen ragdollért nem cserélném el a házi cicáimat. :) http://www.haziallat.hu/macska/macskafajtak/ragdoll-macska-c..

Szerintetek melyek a legjobb cica nevek?

Főleg fiu, de lány neveket is írjatok.

Legjobb válasz: Tihamer :) Amugy olyan nevet valassz amiben sok az I vagy A betu, ezekre jobban raall a fuluk, erdekesnek talaljak ezeket a hangokat ezert jobban fognak hallgatni rajuk. Szuleim macskai kozul van akit ugy hivnak hogy Cica, Foci, Cili :)

Tihamer :) Amugy olyan nevet valassz amiben sok az I vagy A betu, ezekre jobban raall a fuluk, erdekesnek talaljak ezeket a hangokat ezert jobban fognak hallgatni rajuk. Szuleim macskai kozul van akit ugy hivnak hogy Cica, Foci, Cili :)
Az én cicám Tónika, tesómé pedig Viki :D
Magic, Fluffy, Cutie, Cilu. :)
Az én cicáim Marci és Fanni. Értelemszerûen fiú és lány, lehet nem cica név, de nekem akkoris jobban bejön mint mondjuk a Cirmi...
Az én macskámat Micinek hívták és tökéletesen hallgatott rá. :)

Melyik jobb a cicának?

Ha bezárom éjjelre egy f?tetlen helyiségbe de vannak ott takarók vagy ha kiengedem az udvarra hogy szaladgálhasson és ne fázzon?

Legjobb válasz: Szerintem az, ha beengeded valahová, ahol takarók vannak. A macska is szeret aludni éjjel, nem csak te :-) De mi lesz, ha piszkítania kell, lesz hová? Arra nincs lehetõség, hogy fûtött helyen töltse az éjszakát?

Szerintem az, ha beengeded valahová, ahol takarók vannak. A macska is szeret aludni éjjel, nem csak te :-) De mi lesz, ha piszkítania kell, lesz hová? Arra nincs lehetõség, hogy fûtött helyen töltse az éjszakát?
A mi cicánk este kint van, vadászik, bóklászik. Hisz a macska félék éjjel vadásznak! De van neki olyan helye ahova be tud bújni, ha fázna vagy aludni akarna. Nappal bent van velünk és nem csinál mást csak alszik, meg néha enni fölkel, akkor játszik is egy kicsit aztán vissza aludni. Azért ha már nagyon mínuszok lesznek éjjelre meleg helyre zárjuk (alommal)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy egész nap alszik és ha bent hagynám a lakásban éjjel végig nyávogna mert unatkozik.Van alom neki abban a helyiségben ahol éjjel szokott lenni csak félek hogy egyre hidegebb lesz neki ott, most kb 18 fokos.
A macskának sokkal jobb a "fûtése" mint az embernek.. Csinálj neki egy szélvédett, száraz, jól eldugott vackot abban a kamrában, ne túl nagyot, hogy éjszaka bemelegíthesse magának!
Az udvar jobb neki és jobban is hangzik.
23:10-el értek egyet. Éjszakára szerintem zárd be abba a helységbe. Csinálhatnál neki egyszerûen valami kis vackot ahova be tud fészkelni és fel tudja melegíteni :)


Szerintetek melyik a legjobb táplálék majdnem 1 éves hím cicáknak?

Szempontok: táp vagy konzerv esetleg tasakos kaja és hogy melyik márka a legideálisabb, és persze azért ne legyen csillagászati összeg

Legjobb válasz: Még az elsõhöz Szerintem a legideálisabb, ha a cica nagyrészt száraz tápot kap, és ez ki van egészítve kisebb mennyiségû nedves táppal. A szárazat kaphatja két etetésre bontva, vagy kint lehet elõtte egész nap, nedvesbõl pedig reggel és este (fél alutasakos eledel/etetés bõven elég, ha mellette szárazat is kap). Ha a cica elõtt egész nap kint van az eledel, annak az a hátránya, hogy több alkalommal rájár falatozni, és ez felgyorsítja a fogkõképzõdést és a fogak romlását, ezért inkább a napi kétszeri etetést javaslom, legyen kb. 20-30 percig a cica elõtt az étel, utána vedd el. Vagy ha egész nap elõtte van, akkor javasolom, hogy nézz utána fogkõképzõdést megelõzõ készítményeknek (ez lehet valamilyen paszta, amivel bekened a cica ínyét, de vannak különbözõ porok is, amelyeket az eleségre vagy az ivóvízbe kell szórni), esetleg meg lehet mosni a cica fogát, persze, csak ha hagyja :).

Még az elsõhöz Szerintem a legideálisabb, ha a cica nagyrészt száraz tápot kap, és ez ki van egészítve kisebb mennyiségû nedves táppal. A szárazat kaphatja két etetésre bontva, vagy kint lehet elõtte egész nap, nedvesbõl pedig reggel és este (fél alutasakos eledel/etetés bõven elég, ha mellette szárazat is kap). Ha a cica elõtt egész nap kint van az eledel, annak az a hátránya, hogy több alkalommal rájár falatozni, és ez felgyorsítja a fogkõképzõdést és a fogak romlását, ezért inkább a napi kétszeri etetést javaslom, legyen kb. 20-30 percig a cica elõtt az étel, utána vedd el. Vagy ha egész nap elõtte van, akkor javasolom, hogy nézz utána fogkõképzõdést megelõzõ készítményeknek (ez lehet valamilyen paszta, amivel bekened a cica ínyét, de vannak különbözõ porok is, amelyeket az eleségre vagy az ivóvízbe kell szórni), esetleg meg lehet mosni a cica fogát, persze, csak ha hagyja :) .
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hasznos és gyors válaszokat! Ki fogom próbálni, így elsõre a Purina Cat Chow vagy a Bozita termékcsalád mellett döntök és a második válaszoló tanácsát is megfogadom.

Szerintetek ez nem túl mély a cicáknak?

www.petnet.hu/termekek/macska/felszereles/alomtalca_macskawc

Legjobb válasz: Nálam tök normálisan megjelent a link, pedig Operám sincs, csak sima tûzróka... Na mind1. Szóval szerintem is mély egy kicsit. Mármint pici cicának. szerintem 4-5 hónapos koránál elõbb nehéz lenne belemásznia. Viszont abból a szempontból jó, hogy nemigen tudja kikaparni a cuccost. Mi egy kisebb tálcát vettünk az elején, ezzel almot is spóroltunk. Aztán mikor már akkora lett, hogy nehezen forgolódott benne, kicseréltük egy normál méretû fedelesre. Megvan még a régi kicsi, ha gondolod odaadom párszáz Ft-ért :-)

Nálam tök normálisan megjelent a link, pedig Operám sincs, csak sima tûzróka... Na mind1. Szóval szerintem is mély egy kicsit. Mármint pici cicának. szerintem 4-5 hónapos koránál elõbb nehéz lenne belemásznia. Viszont abból a szempontból jó, hogy nemigen tudja kikaparni a cuccost. Mi egy kisebb tálcát vettünk az elején, ezzel almot is spóroltunk. Aztán mikor már akkora lett, hogy nehezen forgolódott benne, kicseréltük egy normál méretû fedelesre. Megvan még a régi kicsi, ha gondolod odaadom párszáz Ft-ért :-)
Szerintem nem néz ki túl magasnak, pár hónaposan simán beletud mászni. :)
*miatt... kettõ "t" :D
F*sza a linked, széttolja az egész oldalt...
A kérdező hozzászólása: ahha azvagyok ezvan szintén köszönöm:)
Szerintem minden macska máskor szokja meg az almot, de ha elég fiatalon rászoktatod, hamar megtanulja. Különben biztos lesznek kis , , balesetek" de hamar megtanulják. Lehet, hogy nem lesz kedvük elmenni, és a virágföldet használják. (tapasztalat)
Nem az a baja a linknek, hogy nem tudjuk megnyitni, hanem széttolta az egész Gyakorit. Egyébként elég tuskó vagy.
A kérdező hozzászólása: egyébként könnyen megtanulják az almot használni, vagy számítsak apróbb balesetekre? xD
A kérdező hozzászólása: azta, el sem hiszem, hogy van egy ember aki minden megjegyzés nélkül a kérdésre válaszol:O köszönöm. :) írok privit. (:
A kérdező hozzászólása: és mennyi idõs kortól tud esetleg belemászni?
A kérdező hozzászólása: nem bírom elviselni ha sértegetnek, de köszönöm, hogy ilyen éretten kezeled a helyzetet.. azt olvastam, hogy a macskawc-t nem szeretik, csak a gazdik. amúgy köszi a választ:)
Nem vagy túl udvarias annak ellenére, hogy segítséget vársz tõlünk, mivel toleráns vagyok, ezért válaszolok: Felnõtt macskának nem túl mély, kölyköknek problémát okozhat. A felnõttek sem szeretik az ilyet, a tapasztalataim szerint. Ami a legideálisabb, az olyan alomtál, aminek teteje is van, abból nehezebben kaparják ki az almot, könnyen be tudnak menni és senki nem zavarja õket használat közben, ezért kedvelik is: http://www.kosaltd.hu/images/termekek/3234.jpg
A kérdező hozzászólása: használjatok operát és tanuljatok meg a kérdésre válaszolni
Nagyon egyszerû alomra szoktatni egy cicát. Igazából nem is kell szoktatni. Amikor elöször eszik otthon, figyelni kell, és amikor elkezdi keresgélni a helyét, kapirgálni a padlót, bele kell tenni az alomba. Ennyi. :) Amúgy olyan fedeles cica wc-t biztos nem vennék, szerintem hülyét kapnának tõle. Kitakarítani meg ígyis úgyis kik kell.

Nem igen értek még a cicákhoz, melyik a legjobb macsi eledel? (lent)

Ezek közül:

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy érdemesebb száraz eledelt adni nekik, mert az több tápanyagot, húst tartalmaz, míg a nedvesek azoknak 80-85 %-uk víz. Ez mondjuk annyiból szerencsés, hogy megvan a megfelelõ víz mennyiség is nekik. Száraz eledelbõl szerintem a Royal Canin a legjobb ez már pro-prémium. (olyan mintha Te mindenbõl csak a BIO-t ennéd.) Én most PERFECT FIT-et adok a cicámnak. Nekem azt mondták, hogy a divat-tápok, pl:Whiskas, Kitekat, Friskies a legalja kaják... Neked kell eldönteni, hogy a pénztárcád mennyire engedi. A Royal Canin-ból 2 kg kerül 4-5000 Ft-ba, ami persze nem kevés, de ha megnézed, hogy mennyit eszik a cicád, akkor pénzügyileg jobban kijössz a R.C.-el, mint pl. a Whiskassal, mert lényegesen kevesebbet kell nekik abból adni.

Én a coopos vagy aros macskakonzervet adom nekik és nagyon szeretik a kitekat tápot.
Nekem azt mondták, hogy érdemesebb száraz eledelt adni nekik, mert az több tápanyagot, húst tartalmaz, míg a nedvesek azoknak 80-85 %-uk víz. Ez mondjuk annyiból szerencsés, hogy megvan a megfelelõ víz mennyiség is nekik. Száraz eledelbõl szerintem a Royal Canin a legjobb ez már pro-prémium. (olyan mintha Te mindenbõl csak a BIO-t ennéd.) Én most PERFECT FIT-et adok a cicámnak. Nekem azt mondták, hogy a divat-tápok, pl:Whiskas, Kitekat, Friskies a legalja kaják... Neked kell eldönteni, hogy a pénztárcád mennyire engedi. A Royal Canin-ból 2 kg kerül 4-5000 Ft-ba, ami persze nem kevés, de ha megnézed, hogy mennyit eszik a cicád, akkor pénzügyileg jobban kijössz a R.C.-el, mint pl. a Whiskassal, mert lényegesen kevesebbet kell nekik abból adni.
Nekem mikor a cicám beteg volt, azt mondta a doki, hogy csak és kizárólag royal táppal etessem, ez ilyen száraz táp, hát nem olycsó. Állatkereskedésben lehet kapni, és abból van sokféle, van olyan is ami gyenge gyomrúnak való és ez nincs úgy agyon sózva mint a többi. A whiskas és hasonló konzerves szarokba alig van hús egyébként, szóval annál sokkal jobb hogyha adsz neki igazi nyers, vagy fõtt csirkét, marhahúst, pl a nyers marhaszivet imádják, vagy lehet neki halat is adni akár szálkástúl is, mert nem lesz baja tõle. A csirke csontot viszont nem kéne adni neki. Bõrt lehet. És ami a legfontosabb, hogy nem szabad disznóhúst adni semmilyen formában, mert abban olyan baktériumok vannak, amit a macska szevezete nem tud lebontani.
a legjobb a Whiskas, de szerintem bármelyiket megeszik. legalábbis az enyémek mindent megesznek :)
Mi Acana PAcificát etetünk, elég drága, de egy 3, 5 kilós kitart másfél hónapig simán. Nagyon jó minõségû, imádja, nincs mellette szükség semmi másra.
Én sparost vettem, izlik neki, volt több macskám is, vmelyiknek sparos kutya nedves tápot adtam és nagyon szép egészséges állat lett belõle.
Royal Canin?? Nézted már h annak mennyi a hús tartalma??? Inkább ha már ennyire prémium minõséget keresel akkor etess Acanával vagy ami annál is jobb Orijennel...ezeknek a 70-75 %-a emberi fogyasztásra is alkalmas húst tartalmaz, nem úgy mint a Royal Canin és nem utolsó sorban olcsóbb is mint a R.C... De ha választani kell akkor BioCat's-t vagy Perfect fitet adj neki. Én most Hill'-sel etetem a cicámat, de a sült csirke combért pl. ölni tudna...:)
Nem éri meg ezen spórolni. Mindenképp prémium tápot válassz! Az én cicám ivartalanított cicáknak való Cat Chowt-t evett, és most mégis húgyköves lett... Pedig a Cat Chow egy középkategóriás tápnak számít, jobb mint a Whiskas, meg ezek. Most meg már egész életében Royal Canin gyógytáppal kell etetnem a cicát, amit aranyárba mérnek. Ha eleve pémium minõségû ivartalanított cicáknak való táppal etetem, akkor ez elkerülhetõ lett volna. Visszacsinálni sajnos nem lehet. Mindenképp megéri a prémium tápok közül választani. És nagy kiszerelésben nem is olyan drága. 1 500-2 000 Ft. között mozog kilója.
A Sheba és talán a Cat Chow.Én szárazból a Hill's-t szoktam venni ez super prémium kategória , de nem kell mellé semmilyen vitamin és az én cicámnak még szõroldó paszta sem.
A kérdező hozzászólása: Jah és inkább konzerv vagy száraz vagy mit adjak neki?

Melyik a legolcsóbb macska eledel? Két kinti, ivartalanított, felnőtt cicám van, Ti mivel etetitek a macskáitokat?

Legjobb válasz: Nekem ugyan ivaros kandúrom van, de nagyon szereti a pennys molli cicatápot. Olcsó, de õ ezen nõtt fel. Én nem kizárólag tápon tartom, hanem fõleg házi kosztot kap. Mellette rágcsálni tápot. Nagy szép, dús szõrû cica

Nekem ugyan ivaros kandúrom van, de nagyon szereti a pennys molli cicatápot. Olcsó, de õ ezen nõtt fel. Én nem kizárólag tápon tartom, hanem fõleg házi kosztot kap. Mellette rágcsálni tápot. Nagy szép, dús szõrû cica
Rosszul kezdõdik a kérdés. Bocsánat, de azért az állattartáshoz nem így kéne hozzáállni. Melyik lehet a legolcsóbb macska eledel? A legsilányabb... persze a drágábbak között is van rossz beltartalmú. Én itt szoktam olvasgatni, hogy az Aldi meg nem is tudom milyen bevásárló helyek saját márkás kajái az árukhoz képest elég jók. Szerintem elsõsorban ne az olcsóságra törekedj, persze azt sem mondom, hogy kötelezõ mindenbõl a prémium, mert két macseknál az azért már jelentõs összeg. Azok a jó eledelek, aminek viszonylag nagy a hústartalma és nem tartalmaz sem cukrot, sem gabonát sem semmi tartósító és színezõ szert. Az én cicáim prémium száraz tápot kapnak és mellé változatosan nyers csirke húst, halat, tasakos kajcsikat, néha nyers májat, bár ezt nehezen eszik, de én is próbálkozom többféle kajával, hogy ne legyen egyoldalú a táplálás.
Az Aldiban két száraztáp is van, úgy tudom, mindkettõ egész jó minõségû.A mieink(4 cicánk van) inkább a Lidl saját márkását szeretik.
Nem biztos h pont a legolcsóbb kell a mcskának mert általába ami olcsó az elég kaki is.

Milyen árban vannak a nemesebb cicák? Melyik fajta a legegyszerűbben "kezelhető"?

Legjobb válasz: A menhelyen lévõ cicák a legolcsóbbak, nagyon jól kezelhetõk, és nagyon hálásak, ha új gazdira lelnek.

A menhelyen lévõ cicák a legolcsóbbak, nagyon jól kezelhetõk, és nagyon hálásak, ha új gazdira lelnek.
Ha már fajtát kérdeztél akkor mondok egyet: maine coon. Nekem is van egy, és nagyon jó természetû cica! Igazi szelíd óriás, nyugodt, barátságos, ölben is elvan, beszédes:) Viszont ahogy feljebb is írták 80-100ezer ft alatt nem kapsz. Ettõl függetlenül nagyon sok házi cicánál is megvannak ezek a tulajdonságok, több is volt már és tényleg a megmentettek a leghálásabbak:) Teljes mértékben támogatom hogy menhelyrõl szerezz!
A fajtiszta cicák olyan 80-100 ft körül vannak tenyésztõnél, ennél olcsóbban max szaporítónál kapsz, de nem ajánlott. Nekem is menhelyi cicáim vannak, 8 hetesek voltak amikor hozzán kerültek, tehát nemhogy kicsik, de még babák sajnos, az anyukájuk mellett lett volna a helyük, de az anyjukat megölték. Úgy szeretnek engem és a páromat, mintha a szüleink lennénk, és nagyon hálásak. Nincs is annál szebb dolog, mint amikor megmentesz egy életet. Barátot talál az ember, nem pedig vásárol...
Érdemes körülnézni, hátha van az is. De olyan szép kis házi cicákat lehet találni, hogy meg lehet õket zabálni. Mindenféle színekben vannak, hosszú szõrû cicákat is ki lehet fogni.,
ja és a menhelyen is vannak "nemes" cicák.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Én azt akarom, hogy ki akarjon menni! Nem azért, hogy meghaljon :/ vagy ellopják, hanem mert neki is jobb netán.:D
Az Animal Planet-en szokott lenni olyan sorozat, aminek az a címe, hogy a 101 kiscica! Itt mindent megtudsz minden fajta cicáról. Nem tudom az idopontot, de a mûsorújságban meg tudod nézni, reggel, és délután is megismétlik, sõt vasárnap is szokot lenne! Biztos mindent megtudsz minden fajtáról!!!! Tuti!!! http://www.telehold. itt m egnézheted a mûsort, hogy mikor van!
A maine coonos vagyok. Sajnos minden cica hullajtja a szõrét, a rövid szõrûek is. Ha mácskád van, sokat kell takarítanod a szõr miatt, de ha rendszeresen kikeféled akkor azért mérséklõdik.
Azért kemény hogy nem a cica életéért aggódsz, hanem azért hogy "túl sokba kerülne". Szép... Amúgy a macskákat nem kell "bezárni" a kiskorától lakásban tartott cica ki se akar menni.
Brit rövidszõrû, bengáli, burma, szfinx, bombay, mau, ezek mind rövid szõrûek. Némelyiknek viszont igen borsos ára van (MC-nál jóval drágább).
A kérdező hozzászólása: Szép! Csak a hosszú szõrtõl beijedek, mennnyire kell ápolni, mennyire hullajtja, és nem akarom lakásba bezárva tartani, ezért ha bármi történne vele, túl sokba kerülnek. Rövidebb szõrût -nem sziámit-tudtok? Mondjuk szürkét.
A kérdező hozzászólása: Kiscicákra gondoltam, az is?
A kérdező hozzászólása: De még várom a "menhelyen kívüli" válaszokat is!!
Kertes ház esetében elkerülhetetlen, hogy kiszökjön a cica. Biztosan meg lehet oldani, hogy ne lógjon meg, de nekem nem lenne szívem becsukni õket a szobába. Párommal egy panelban lakunk, itt vannak velem a cicáim is, amikor viszont kimegyek anyuhoz pár napra (nyáron leginkább), akkor viszem a macskáimat. Egy házi cirmókom és egy maine coon cicám van. A házimacsek azonnal tudja a járást, nem szökik el, de a másikkal óvatosabb vagyok, ha a kijárás kerül szóba. Szerencsére igazi tanyavilágban van a kertes ház (kevés autó, elkerített kutyák), de attól még nagyon aggódom érte/értük (és nem az anyagi vonzata miatt féltem õket). Summa summarum azzal, hogy kijár a macs néha, nem lesz sokkal kevesebb szõr a bútorokon és ruhákon... :) Üdv. F.

Egy cicának melyik oltások a legfontosabbak, és ezek mennyibe kerülnek? Egy útlevél és chip mennyibe kerül? Vannak olyan oltások amit havonta kell beadni?

Legjobb válasz: Amíg kicsi a cica, addig 2-3 havonta kell vinni 3-4 alkalommal oltásra. Nem tudom pontosan milyen oltóanyagok ezek és hozzávetõlegesen 5ezer forint 1 oltás. Ezt követõen évente 1szer kapják meg a kombinált oltásukat, amiben benne van a veszettség elleni anyag és egyéb dolgok is, amiket évente kell ismételni (macskanátha meg ilyenek...). Féreghajtó tablettát is adnak (kijárós cicáknál érdemes ezt gyakrabban). Én most voltam ilyen oltáson + tablettán, 10.800 forintot fizettem. A chip és útlevél együtt volt nálunk 10ezer forint (egyszerre csináltattuk, külön-külön nem tudom mennyi).

Amíg kicsi a cica, addig 2-3 havonta kell vinni 3-4 alkalommal oltásra. Nem tudom pontosan milyen oltóanyagok ezek és hozzávetõlegesen 5ezer forint 1 oltás. Ezt követõen évente 1szer kapják meg a kombinált oltásukat, amiben benne van a veszettség elleni anyag és egyéb dolgok is, amiket évente kell ismételni (macskanátha meg ilyenek...). Féreghajtó tablettát is adnak (kijárós cicáknál érdemes ezt gyakrabban). Én most voltam ilyen oltáson + tablettán, 10.800 forintot fizettem. A chip és útlevél együtt volt nálunk 10ezer forint (egyszerre csináltattuk, külön-külön nem tudom mennyi).
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!:)

A belevaló, vagány, humoros lányok vagy a nyafka, cici-mici lányok jönnek be jobban? Melyiket találod jobbnak?

Legjobb válasz: el vagy tévedve! 3-mas jól mondta, és kész! "Ha azokra a csajokra gondolsz, akik amolyan fiús figurát vesznek föl, és úgy belevalóak...na azoktól a hideg ráz. Akkor már inkább nyafka." ...csak nem tért ki arra, amire te pontosan rákérdeztél, mert igenis sokkal jobb, ha valaki "belevaló, vagány, humoros" (kiegészíteném a temperamentumos jelzõvel), mint aki "cici-mici" (kiegészíteném a nyunnyó/nyomi jelzõvel)

el vagy tévedve! 3-mas jól mondta, és kész! "Ha azokra a csajokra gondolsz, akik amolyan fiús figurát vesznek föl, és úgy belevalóak...na azoktól a hideg ráz. Akkor már inkább nyafka." ...csak nem tért ki arra, amire te pontosan rákérdeztél, mert igenis sokkal jobb, ha valaki "belevaló, vagány, humoros" (kiegészíteném a temperamentumos jelzõvel), mint aki "cici-mici" (kiegészíteném a nyunnyó/nyomi jelzõvel)
Ha azokra a csajokra gondolsz, akik amolyan fiús figurát vesznek föl, és úgy belevalóak...na azoktól a hideg ráz. Akkor már inkább nyafka. Az sem jó, de a nyafkákban még mindig több a nõiesség, mint ezekben az androgünökben.
Definiálnád a cici-micit nekem?:D
3-mas jól beszél, ott a pont
cici
3-as vagyok. És meglepve, szomorúan olvasom, hogy fáj az igazság! :D És ha tetszik, ha nem, értelmes vagyok, nem tartozom a tömegemberek közé, és nem részesítem elõnyben a cici-miciket. Ja, és 25 éves nõ vagyok. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon kisarkítottad a kérdésedet. Innen is látszik, hogy mennyire elõítéletes vagy az emberekkel szemben. Nem csak belevaló, humoros lányok, és cici-micik vannak a világon. És ahogy az utolsó írta, nem csak Lara C-k. A kérdésed pedig az volt, hogy melyik a jobb. Én elképzeltem az elsõ verziót is, és a másodikat is. És a második mellett döntöttem, habár hozzá tettem, hogy az sem jó. A másik meg az, hogy neked mit jelent pontosan a külsõddel való foglalkozás? Itt is rögtön általánosítasz, mert szerinted nem helyes úgy foglalkozni a külsõvel, ahogy azt "mindenki gondolja". Neked konkrétan mit jelent? És hogy gondolja mindenki? Szerintem senki nem gondolkodik ugyanúgy. Én azt vallom, hogy egy nõnek nõiesnek kell lennie. Nõnek születtünk, így nézzük is ki úgy.(pl. http://www.pophalo.hu/kepek/szereplok/46/46194/zseda6.jpg <= nekem itt kezdõdik a nõ) És sajnálom, de rühellem azokat a csajokat, akik nagyon vagány módon fiúsan öltözködnek, fiúsan viselkednek, hatalmas nagy pofával rendelkeznek, és marha menõek. Sajnálom azt is, hogy nekem a vagányról valamiért ez jut eszembe. Neked gondolom mást jelent. Ne haragudj, de erre csak azt tudom mondani, hogy kisarkított, rossz kérdésre ne várj jó válaszokat. És fõleg, ha fölteszel egy kérdést, ne azt várd, hogy mindenki a neked tetszõ választ fogja írni. Mert különbözõek vagyunk. És nekem is más a véleményem, mint neked.
Nem akarok izélni, de egybõl más válaszok érkeztek volna, ha máshogy fogalmazod meg a kérdést, vagy ezt a monológot hozzácsapod a végére. Amúgy meg miért kell két végletben gondolkodni? Mintha csak plázap*csák meg Lara Croftok léteznének. Mellé a megfogalmazás már ott bukik, hogy miért csak a vagány lányok lennének humorosak például? Ennyire nem lehet egy sémára bekategorizálni az embereket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, bár szomorúan és csalódottan olvastam, idõnként milyen butaságokat tudnak írni az emberek, nem is csoda, ha a világ és a társadalom ott tart, ahol jelenleg is tart! Már ne is haragudjatok, de ekkora hülyeségeket már rég olvastam, jót mosolyogtam is rajta, õszintén szólva, értelmes embereket vártam, de nyilván nem várhat mást az ember, ha már ilyen torzult a világ! Állítom nem lehettek több tízen-huszonéves kor felett, általában, mondom általában azok szoktak ilyeneket írni! Ki a frász mondta, hogy aki belevaló és humoros, az nem vonzó? Vagy Lara Croft nevû hõsnõt hova sorolnátok, a nyafka, 'letörött a körmöm' típusú nõk táborába?! Mert attól, hogy egy intelligens nõ nem tulajdonít ezeknek akkora jelentõséget, attól még nõ és nem hanyagolja el a külsejét! Fontos a külsõvel foglalkozni, ez evidens, de nem úgy és nem abban a formában, ahogy azt mindenki gondolja! Sõt a média csak rosszabb hatással van a nõkre, azt az érzést ültetik el bennük, hogy légy tökéletes, és csak akkor leszel elég jó, csak akkor fognak téged szeretni! De persze sokan nem elég okosak, hogy ezen elgondolkodjanak.. csak azt látják, hogy nekem a tökéletes 'cicababa' jó, és aki eggyel 'lejjebb' van, azt viszont kiutáljuk a társadalomból és levegõnek nézzük! Na jó, kicsit túloztam, de lényegében ez az igazság.. Ennyi, köszönöm szépen!
Mindenképpen humoros, belevaló legyen, tehát ne legyen ilyen kis nyafka meg minden. Meg persze túl bevállalós se legyen, olyan átlagos.
Egyik sem! Normális, csöndes, nem vagány, ragaszkodó, lehet visszahúzódóbb, és ha legalább ilyen, akkor nem fekszik össze fûvel fával, mint a mai lányok egy jelentõs része...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!