Találatok a következő kifejezésre: Melyik a TV, a plazma vagy (11 db)

Melyik a TV a jó, LCD vagy Plazma tv?

Legjobb válasz: Inkább LCD

Inkább LCD
SZERINTEM A PLAZMA!!!!!!

Melyik a jobb? LCD, LED, vagy Plazma tv?

Ha össze kell hasonlitani milyen tulajdonságok alapján melyik lenne jobb vagy nem lehet egyértelműen kiválasztani?

Legjobb válasz: Csakis LED!

Csakis LED!
LED!
http://techline.hu/it/2009/12/15/20091214_lcd_led_plazma viszont kell hd átalakító különben nagyon ronda a kép
Led tv a jó sokszor hallotam ismerõseimtõl hogy a plazma tv gyorsan tönkremegy :((
A fizikai elveket nem lehet megerõszakolni. Mondhatjuk kinek mi tetszik de az egyértelmû, a tényleges elõnyök szempontjából melyik a legjobb. Pl. egyik szempont minden készüléknél, melyik mûködik leghosszabb ideig, években vagy üzemórában számolva anélkül, hogy jelentõsen csökkenne a fényerõ. A másik szempont a színek tisztasága, nem az élénksége, mert az állítható. Az energia fogyasztás sem utolsó szempont, fõleg nyáron amikor egyébként is meleg van a szobában. Az nem mindegy, hogy még a tv is nagyon fût. Persze azt is mondhatom, kinek a pap, kinek a papné kinek a lánya, de kisebb-nagyobb kompromisszumokkal.
"A válaszíró 14%-ban hasznos válaszokat ad." Asszem nem is kell veszekedni veled, ez mindent elárul.
Hagyjátok már a sok rizsát, LED a legjobb. Én tudom, tapasztaltam...
Az elsõ linknél "A monitorok három fõbb fajtája" címû al fejezetet kell megkeresni kicsit lejjebb és ott leírnak mindent. Ezeket az összefüggéseket igyekeztem már korábban is leírni. Most rákerestem, mit írnak a neten lexikális ismeretként.
balu1 Amit belinkeltél egy 2007-es cikk! Mennyit írunk ma? Az LG azóta is gyártja a plazmákat. Egy jó cikk ahhoz, hogy ki mit vegyen. http://www.geeks.hu/tippektrukkok/111202_milyen_tevet_vegyek..
Mivel nem tudtam dönteni a 124. ilyen topik elolvasása után sem, megkérdeztem néhány olyan embert, akik a nap "minden" másodpercében a tévézéssel foglalkoznak, hogy milyen tévét vegyek. A kérdéseimmel ország talán legnagyobb televíziójának mûszaki vezetõit és képmérnökeit nyaggattam. Meglepõdtem mennyire egyöntetû volt a véleményük, persze egy mosoly kíséretében. - Amelyik jobban tetszik! De miután elkezdték a 3 technikát elmagyarázni leállítottam õket, hogy egy szót kérnék: LCD, LED vagy plazma? - Plazma, plazma, plazma... Egy szót sem hallottam elavult technikáról, megszûnésrõl. Azt igen, hogy költségesebb az elõállítása, többet fogyaszt kb egy 60W-os izzó fogyasztásával és valóban nagyon ritkán elõfordulhat a beégése. De ez szinte 100%-ban xbox, ps stb. felelõssége miatt. Az árérzékeny, laikus - mint én - vásárlói réteg megnyerése könnyebb, akár hókusz-pókuszokkal is. Én tenném hozzá, mi az a világított fekete?
Plazma: Egy idõ után tiszta szemcsés lessz a kép, ezért nem érdemes Plazma TV-t venni, már elvault, eljárt felette az idõ. LED TV A LEGJOBB.!
Plazma. Sokkal természetesebbek a színek. LED elõnyei, hogy 20-30%-kal kevesebbet fogyaszt, ami igazából teljesen lényegtelen, vékonyabb, tehát dizájnosabb, de a kép attól még nem rondább, és ennyi. Meg nagyon színes, de az inkább hátrány.
LED!
A plazma a fizikai adottságából adódóan elavult technológia. A led háttér világítású tv-k jelenleg a legjobb, élettartam és szín visszaadás szempontjából egyaránt.

Plazma vagy led tv? Ez a kettö tv közül melyik érné meg jobban és hasonló árba is vannak? Lg 42pn450 plazma vagy Lg 42ln5400 led. Vagy max 140e ft é milyet ajánlanátok 42" méretben. Tv müsor nézés meg néha usb röl film.

http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_42pn450b_42/426123

Legjobb válasz: Plama jobb, de plazmából csak Panasonic jöhet szóba. Majd lehet jönnek ide mások akik elkezdik a plazmát fikázni és a LED-et isteníteni, de azok csak bedõltek a marketingnek. Képminõsége a plazmának a legjobb.

Plama jobb, de plazmából csak Panasonic jöhet szóba. Majd lehet jönnek ide mások akik elkezdik a plazmát fikázni és a LED-et isteníteni, de azok csak bedõltek a marketingnek. Képminõsége a plazmának a legjobb.
Ahogy az elsõ mondta, plazma, de abból csak Panasonic. Ha mégis a LED mellett döntessz, akkor Sony, Sharp, Samsung.
Egyértelmû hogy plazma, és ha Panasonic-ot akarsz akkor már csak pár hónap van, ugyanis a Panasonic leállítja a plazmatv gyártását.
A kérdező hozzászólása: Led tv közül max 140e ft esetleg 150e ft ig milyen tipust ajánlanátok sony, sharp meg samsung közül ha már az lg nem olyan jó?
#3 Attól függetlenül még pár évig, de pár hónapig biztos, hogy ott lesznek még a boltokban a Pana plazmák, csak már újabb modellek nem lesznek. #4 LG-vel sincs igazából semmi baj, meg olyan hatalmas különbség amúgy sincs 2 azonos árkategóriájú LED és szintén LED tv között, max ha egymás mellett van akkor veszel észre különbséget. Ezek közül amelyik szimpatikus árban/kinézetben bármelyik jó lehet: http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/f:led-tv, ful.. Arra azért figyelj, hogy a képfrissítési frekvencia 200 Hz legyen meg, és 42" alá ne add (bár ez függ a szoba méretétõl is). Illetve ha kisebb tv-rõl most fogsz áttérni nagyobbra, akkor nem árt megemlíteni, hogy lehet az elején nagyon nagynak fog tûnni mondjuk egy 42"-es, de hamar hozzászoksz. Én is amikor 72 centis CRT-rõl váltottam 42"-es plazmára hatalmasnak tûnt a tv, pár hét után már bántam, hogy nem vettem 50"-eset.
A kérdező hozzászólása: Nekünk még egy régi 72cm crt tv van.Beszéltük az asszonnyal, hogy kéne venni valamilyen led vagy plazma tv.Most már minden adás digitális és gondolom, hogy ezeken a tv nagyon szép lenne a képe.2, 5-3m lenne nézve és elég lenne a 40", 42" tv? Ez a kettöt amit kinéztem igaz, hogy 150e ft fölött van de azt a kis plusszot csak össze birom szedni valahogy és remélem jó tv lessz. Ez a kettö közül melyiket ajánljátok?http://www.bemutatoterem.net/Termek/lg-42la620s-p110172.html http://www.bemutatoterem.net/Termek/samsung-ue40f6400awxxh-p..
#6 Attól, hogy digitális az adás még nem kell csodára számítani. Ha igazi minõséget akarsz akkor megnézel egy blu-ray filmet, ha gyönyörködni akarsz akkor el is felejtheted a tv adást (és ha fõleg csak tv nézésre használod akkor 100k-nál felesleges többet költeni a tv-re). Én is durván 2, 5 méterrõl nézem a tv-t, és a 42"-essel már nem nagyon vagyok megelégedve. De igazából elég nagy, csak már hozzászoktam, nincs az az érzésem amikor leülök a tv elé, hogy "ez igen, ez már tv", míg az elsõ hetekben azt hittem moziba vagyok. Egy 42+ incheshez is lehet hozzá lehet szokni és egy idõ után kicsinek tûnik, de azért kevésbé valószínû. De nem akarlak nagyobbra rábeszélni, 42"-es is elég nagy már azért. Ez a kettõ közül meg inkább LG-re szavazok.
Szerintem inkább kivetítõt vegyél! Okok: -Képátló 2-3 méter -USB 2.0 és 3.0 support -Modern és felsõbb rendû érzetet kelt -Számítógép csatlakoztathatóság -Kevesebb sugárzás (szemed kevésbé romlik) -3D support


Lcd tv-t szeretnék venni abban kell évete cserélni a folyadék kristályt vagy az a plazma tv-nél van? Melyiket érdemes inkább venni plazma vagy lcd?

Legjobb válasz: Nem kell évente cserélni, ez hülyeség! Az LCD olcsóbb mint a plazma, de szerintem ez is jó.

Nem kell évente cserélni, ez hülyeség! Az LCD olcsóbb mint a plazma, de szerintem ez is jó.
Szia! Én tvgyárban dolgozok, nem kell cserélni egyiknél sem semmit alapjáraton. Plazma tv-t vennék, ha vennék, mert az minõségben jobb, de az LCD is jó! Nem a legújabb modelleket érdemes megvenni, mert azok jóval drágábbak, és nem sokkal tudnak többet, mint pl a tavalyi típusok, csak épp az a "menõ", mert új.
Mi nemrég vettünk samsung lcd-t 94 cm-es! Nagyon klassz, full Hd-s, igaz kicsit drága volt (229 000 Ft), de ez legalább jó lesz majd akkor is, ha bevezetik a digitális mûsorsugárzást (állítólag 2010-tõl)!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat! most kinéztem egy lcd-t philips 22 pfl3403 80ezer ft megéri megvenni vagy ilyen árkategóriában van jobb is?és mennyire számít a kontrasztarány?

Melyik a jobb vétel (120000-150000ft-os árkategóriában ) 109cm 100Hz LCD Tv vagy 109cm 600Hz Plazma Tv?

Legjobb válasz: Nekünk is ilyen tulajdonságokal rendelkezik a Plazma TV-nk (Samsung, a típusát nem tudom). A mienk csak HD-Ready, de ismerõsöm Full HD-s LCD TV-jén jóval csúnyább a kép...

Nekünk is ilyen tulajdonságokal rendelkezik a Plazma TV-nk (Samsung, a típusát nem tudom). A mienk csak HD-Ready, de ismerõsöm Full HD-s LCD TV-jén jóval csúnyább a kép...
Ez a szellemképes dolog igen furcsa. Talán ha a Sony nem 200Hz képeket lõne a saját fejlesztésébe akkor õk sem ezt mondanák. Csak egy kérdés: ha valójában a nagy Hz szám rontja a kép minõségét, akkor a 400Hz led tv-nek miért van tûéles képe vagy miért látod szebbnek 600Hz-es plazmát a 100Hz-es konstrukcióval szemben? Vagy talán az 50Hz-es lcd tv lenne a jó? Van igazság abban amit a sony ír, de a szöveg nagy része bravia magasztalása. Nem mindig az internetnek kell hinni, mert manapság sok a nagyon okos!
Elsõnek is kipróbálnám a 600Hz-eset, hogy tényleg szellemképes-e, mert amúgy plazma jobb játékra (meg filmre is) a kisebb input lag miatt.
*bánja = bántja
Csak pár dolgot tisztázzunk: 1, 109cm-es LCD nincs. Legközelebbi méret 107cm. 2, A 600Hz-es plazma is villog, bánja a szemet, az LCD-nek nyugodt képe van. 3, Nincs LED vagy LCD! Csak háttérvilágításban különböznek, ugyanazt a displayt nézed mindkettõnél csak az egyik hagyományos CCFL csõvel a másik LED-del van megvilágítva hátulról. Én a napokban 115-ért vettem 107-es led tévét az expresszrõl. Vadi új, garanciális. Mpeg4 DVB-T, DVB-C tuneres és USB-rõl minden film fájlformátumot lejátszik. Igaz nem a "nagy márkák" közzül való, de LG belseje van és szuper a képe. Ha érdekel privátban megírom hol vettem.
Na látod, pont ezért nem jó a 600 Hz, mivel játszani szeretnél. Lásd a táblázatot a linkelt oldalon. Én a 100 Hz-es TV-ket részesítem elõnyben.
A kérdező hozzászólása: Fényt azt tudom szabályozni (redõny az van) leginkább PlayStation 3 kötnék rá.
Plazma mindenben jobb, kivéve ha nagyon napsütötte szobába akarod rakni. Villanyszámlában meg akkora különbség nem lesz, kb 1, 5-szer fogyaszt többet, 1-2 ezer forint lehet az havi szinten.
Olvasd el, lehet, hogy gyorsan meggondolod magad ;) http://www.sony.hu/hub/600-hz-es-200-hz-tv-osszehasonlitasa
És azt is vedd figyelembe, hogy erõs fényben (pl. napvilágította szobában) a plazmából nem látsz semmit, viszont sötétben megintcsak a plazma lesz szebb.
Csakhogy nem biztos, hogy te hasznát veszed a 600 Hz-nek. Általános használat mellett a 100 Hz jobbnak fog tûnni, mint a 600.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat (LCD írtam LED helyett )600HZ azért csak jobb mint a 100HZ
A plazmának jobb a képe, de ezért cserébe a villanyszámla is több lesz. Ennyit tudok
Az LCD már nem igazán versenyképes. LED vagy plazma, igényektõl függõen.
Azért azt el kell ismerni, hogy a Sony tv-k mai napig tényleg nagyon szépek. Lehet a 600Hz fikázása csak marketing, de egy 200Hz-es Sony is gyönyörû, lehet jobb is, mint egy 600Hz-es Panasonic vagy akármi (csak épp nem azért jobb, mert kisebb a frekvenciája).

Melyik tv típus a jobb LCD, Led vagy Plazma?

Legjobb válasz: Sima LCD kilõve, vagy LED vagy plazma. Nincs rá egyértelmû válasz, plazmát még ma is nagyon sokan szeretik, mert természetesebbek a színek, a fekete fekete, játékokra is alkalmasabb a kevesebb (szinte 0) input lag miatt, stb. LED elõnye a kisebb fogyasztás (20-30%-kal kevesebb, mint a plazma, talán havi 500 ft), vékonyabb=dizájnosabb, és azért a képével ennek sincs baja, csak nem mindenkinek jönnek be a LED színei

Sima LCD kilõve, vagy LED vagy plazma. Nincs rá egyértelmû válasz, plazmát még ma is nagyon sokan szeretik, mert természetesebbek a színek, a fekete fekete, játékokra is alkalmasabb a kevesebb (szinte 0) input lag miatt, stb. LED elõnye a kisebb fogyasztás (20-30%-kal kevesebb, mint a plazma, talán havi 500 ft), vékonyabb=dizájnosabb, és azért a képével ennek sincs baja, csak nem mindenkinek jönnek be a LED színei
Nagy méretben a plazma olcsóbb, de sötétebb a képe. Szebbek a színei, nincs "felhõsödés", de van beégés veszély. Nincs egyértelmû válasz. Függ, hogy mire kell.
Beégés veszélye ma már ha nem is 0, nagyon kicsi plazmáknál. Nekem is ~3 éve van plazmám, rengetegszer maradt órákig ugyanazon a képen a tv, és max pár percig égett bele, aztán aktív használat után (tehát amikor már mozgókép ment) eltûnt, úgy tudom ezt hívják ghosting-nak, kicsit sem zavaró.

Szeretnék venni egy 3D-s tv-t. Lcd vagy Plazma? Szerintetek milyent érdemes venni? És melyik márka a legjobb?

Legjobb válasz: A plazma nagyon sokat fogyaszt egy Lcd-hez képest de élénkebbek sokkal a szinei.Azt neked kell eldönteni,hogy megér-e annyit.Nekem led van az még az lcd-nél is kevesebbet fogyaszt.

A plazma nagyon sokat fogyaszt egy Lcd-hez képest de élénkebbek sokkal a szinei.Azt neked kell eldönteni, hogy megér-e annyit.Nekem led van az még az lcd-nél is kevesebbet fogyaszt.
A kérdező hozzászólása: De van amelyik áttudja konvertálni a 2D-t 3D-re és akkor szinte bármit lehet 3dben nézni. Vagy rosszul tudom?
Túlzás az a sok 3D. Rákerestem egyik torrent oldalon, 138 3D-s film van fent, ebbõl a legtöbb film 2x is, szóval legyen 70. Ennek a 3/4-e konvertált, szóval kuka, és marad ~20 film. Tehát veszel egy 3D-s tv-t, azt a 20 filmet megnézed optimális esetben 40 óra alatt, és soha hónapokig nem is használod a 3D funkciót. Ha meg van PS3-ad ez a 40 óra kb 2 játékot jelent, máris több értelme van így egy 3D tv-nek.
Nem igaz, hogy nem tudod kihasználni. Nagyon sok film van 3d-be a neten ha jó helyen keresed, és ezek nagyon nagyon élvezhetõek. Tv-bõl pedig lg cinema 3d-t vegyél. Ez led tv és passzív 3d szemüveggel használható aminek sok elõnye van az aktív szemüvegekkel szemben. Én csak ajánlani tudom és nem értem egyesek miért húzzák le ennyire a 3d-t.
#3 Nehezen. 3D filmeket eredetibe itthon alig lehet kapni, letölteni is alig lehet, csak pár film van, ami elérhetõ 3D-be. Illetve talán van 3 film, aminél a 3D tényleg élvezhetõ. Szóval filmek miatt nem éri meg a 3D, és ki sem tudod használni ugye a nehéz beszerzés miatt. PS3-on meg rengeteg játék jött ki 3D-be, ahol 1 játék is minimum 10 óra játékidõt, ami mégiscsak 5x annyi, mint egy film. És akkor ez csak 1 játék, van még ezer másik. X360-on meg szinte 0 a 3D-s tartalom, szóval ha az van akkor megint felesleges a 3D. Majd a next gen konzoloknál már biztos még több lesz a 3D-s tartalom, meg jobb, szóval ha tervezel majd venni PS4/X720-at, akkor majd 3 év múlva ki tudod használni a 3D tv-t.
Élénkebbek a szinek másban nem!
A kérdező hozzászólása: És miben jobb a plazma mint az lcd vagy a led? Szebb kép van benne?
A kérdező hozzászólása: Ps3-mam nincs sajnos. De attól még ki lehet használni a 3D-t vagy nem?
Plazma. Max az 5 éves plazma fogyaszt sokat, a mai már alig többet, mint az LCD. Amúgy van PS3-ad? Ha nem, akkor jelenleg nem fogod tudni kihasználni a 3D-t.
Van olyan tv, pl az enyém is az. Igen élvezhetõ a konvertálva nézhetõ film, de azért elmarad az eleve 3d-sektõl. Egyébként, ha valakinek van ps3 nyilván jobban ki tudja használni ezt nem vitatom. De filmek tekintetében évente kb 10-15 film jelenik meg és kb 25-30 3d-s flm létezik. Nyilván nem tud az ember mindent 3d-ben nézni, de aki teheti az vegyen 3d-t mert megéri.

Melyik a jobb TV, a plazma vagy az LCD?

Legjobb válasz: Szerintem meg pont fordítva!!! A plazma tévék mostanra eléggé elérhetõ árba kerûltek de nem véletlenûl. A jõvõ tévéje az LCD. Sokkal nagyobb felbontásban adja a képminõséget és sok egyéb minden is van amit jobban tud. Ezt egy mûszaki áruházban biztos el tudják mondani. Én azt tudom, hogy mi plazmát vettünk kb 1 éve. Nem volt probléma mentes, mert már kellett benne vezérlõ panelt cserélni. Nagy csalódás volt.

Szerintem meg pont fordítva!!! A plazma tévék mostanra eléggé elérhetõ árba kerûltek de nem véletlenûl. A jõvõ tévéje az LCD. Sokkal nagyobb felbontásban adja a képminõséget és sok egyéb minden is van amit jobban tud. Ezt egy mûszaki áruházban biztos el tudják mondani. Én azt tudom, hogy mi plazmát vettünk kb 1 éve. Nem volt probléma mentes, mert már kellett benne vezérlõ panelt cserélni. Nagy csalódás volt.
A plazmatévék jobbak, de az lcd is kezdi utolérni azokat. Amúgy sok plazmatévé FullHD és sok lcd nem, tehát hülyeség az, hogy az lcd-knek nagyobb a felbontásuk. Ja, és a jövõ tévéje a lézer tv, amely 3D Ready, és az emberi szem által látható színek 70%-át tudja megjeleníteni, míg a plazmák és az lcd-k csak a 30%-át.
A plazma jóval többet fogyaszt, ha sokáig áll rajta egy bizonyos kép, akkor beleéghet, viszont nagyobb méretben olcsóbb. Viszont azt sem árt tudni, hogy ezek a szélesvásznú képernyõk a normál tv (4:3) képét vagy széthúzzák, ekkor torzít vagy 2 fekete sáv látszik a képernyõ két oldalán. Magyarán szélesvásznú filmet a legjobb nézni rajta. A legújabb hd-s felbontáshoz az olcsó lcd-k nem az igaziak, a hd-s felbontásúak úgy 500.000 HUF felett vannak mostanság. Én lcd-t vennék :)
"Nagyon divat lett most LCD-t venni 120-200 ezerért, tele van vele a polc, de aki ilyet vesz sajnos iszonyú nagy lúzer. Csak sajnálni tudom." Tudom nem tartozik annyira a témához, de azért ehhez hozzátenném, hogy nekem még lenne is pénzem megvenni egy 3-400 ezres tv-t, de már elvbõl se adok ki több százezret egy tv-ért. Aki meg egész nap ott ül a tv elõtt, na én meg azt tudom sajnálni. Ennyi erõvel akinél nem Ferrari áll a garázsban az egy paraszt. Ja, amúgy LCD-t vennék, mivel kis méretben 26" alatt az árát kivéve teljesen mindegy hogy plazma vagy lcd.
Ja, és azért, mert mindenütt az lcd-ket reklámozzák, attól nem kell elhinni, hogy azok a legjobbak. Az LG-nek majden az összes plazmatévéje 600Hz-es, ami azt jelenti, hogy másodpercenkét 600 képet pergetnek le a szemünk elõtt. Az emberi szem 25 képkocka/másodperctõl lát pl. egy filmet mozgóképnek. A Media Marktban a Sony tv-k standján is ki van írva , hogy a világ elsõ 200Hz-es tévéi, a tájékozatlan vásárló meg egybõl megveszi, mert azt hiszi, ezek a legjobbak.
Sok gyártó már megállapította, hogy a plazma: "technikai zsákutca", nem fejleszthetõ tovább. És már le is álltak vele. Viszont az LCD napról napra jobb.
Igen, a béka segge alól nem nehéz fejlõdni. A ma olcsón kapható LCD -k már nagyon elavultak, képminõségük csapnivaló, elektronikából meg kispóroltak mindent az olcsóság kedvéért. De el kell adni õket valahogy, ha már ki lettek fejlesztve. Nézzétek meg például, hogy melyikben van digitális tuner, (DVB) amirõl már most tudható, hogy a földi sugárzásu HDTV adásokhoz nélkülözhetetlen lesz. És van pofájuk ráírni hogy "HD-ready". Nagyon divat lett most LCD-t venni 120-200 ezerért, tele van vele a polc, de aki ilyet vesz sajnos iszonyú nagy lúzer. Csak sajnálni tudom.
Javítás: Phosphor :) Bocsi :D
én 180 ezerért vettem egy legujjab technologiás lg 127cm-es plazma tvt háááááát persze hogy a plazma a legjobb választáás
Szegény utolsó....nem látott még normális plazma tv-t. Jelenleg ott tartunk, h. ár/érték arányban jobb a plazma. Az olcsó lcd -k nem tudják azt a kontrasztot, mint a plazmák, mivel a háttér világítás miatt nincs fekete a képben. A LED LCD erre jó megoldás, de egyenlõre drágább, mint a plazma technológiás készülékek.
A plazmanak tok szar a kepe, az lcd 1000*jobb.
O-led technology :D a jovo
Nincs értelme az Xszáz Hz parasztvakítás. Itt válaszidõ számít, mivel a régi LCD -k azért szaggattak gyors mozgásnál, mert nem tudták elég gyorsan átszámolni a képpontokat. 5 ms.-os válaszidõn alatt ez a probléma már nem jelentkezik. NINCS KÉPFRISSÍTÉS! Ez nem CRT technológia. A kép nem frissül, csak a változó képpontok. Ezért nincs vibrálás. A Hz -mániásoknak üzenem: érdemes várni, még pár hónap és tuti lesz 5millió Giga-megahertzes fasság is. Gratulálok a marketingeseknek!
Szerintem a plazma a jobb, de drágább is. Én LCD-t vennék az ára miatt.
Nem úgy értettem, hogy mindenki vegyen 1millás tévét! Hogy autós hasonlatnál maradjunk, az a lúzer, aki BMW árában megvesz egy kispolszkit. Ha valaki csak tv -zésre használja, fõleg a mai technikai szinten, az nem tudja kihasználni a tudását amúgysem. Akkor már inkább CRT képcsöves tv, jobb a képe, mint egy 120ezres LCD -nek, és ár/érték arányban verhetetlen. A környezetemben úgy tapasztalom, hogy divatból veszik, mert végre már megfizethetõ, és milyen jól néz ki a szoba falán. Ja és 26 col alatti plazma? Mutass nekem olyat és rituálisan tökönszúrom magam. 94 centi alatt nincs plazma, de már azis csak igen régi darab, mivel kis méretben nem éri meg gyártani. Az újak 42 " -nál kezdõdnek.
hogy azt a sok hozzá nem értõ rossz indulatú tudálékos s*arfas*út !!!!!!

Mennyire megbízhatóak a Samsung Tv-k? Felső kategóriában melyik tv a jó minden márkában? Felső kategóriában Plazma vagy LCD?

Legjobb válasz: Attól függ mire szeretnéd használni. Játszani meg hasonlók akkor LCD. Másrészt sok szempontot meg kell nézni. Felbontás FULLHD az a legjobb Válaszidõ: Annál jobb minél kisebb, pl.: 2ms Kontraszt arány: annál jobb minél nagyobb, ilyen 700:1-est ne vegyél mert az nagyon gagyi. 50000:1-hez már jobb

Attól függ mire szeretnéd használni. Játszani meg hasonlók akkor LCD. Másrészt sok szempontot meg kell nézni. Felbontás FULLHD az a legjobb Válaszidõ: Annál jobb minél kisebb, pl.: 2ms Kontraszt arány: annál jobb minél nagyobb, ilyen 700:1-est ne vegyél mert az nagyon gagyi. 50000:1-hez már jobb
Nekem LED tv-m van, nyáron vettem. Full HD-s, 3D-s, és 82 cm. Szintén Samsungot akartam venni, de inkább LG-t vettem. Nem mindig a név alapján kell dönteni. Az LG kicsivel olcsóbb a Samsungnál ugyanabban a kategóriában, és ugyanazt is tudja nagyjából. Én meg vagyok vele elégedve.

Melyik jobb a Tv közül LCD, Plazma vagy a LED?

Legjobb válasz: képminõségre LED, ár/érték arányra LCD

képminõségre LED, ár/érték arányra LCD
Plazmát ne vegyél, már eléggé kifutó termék. Azon se lepõdnek, ha jövõre már nem lenne a piacon, vagy a CRT-k megelõznék õket vételben.
Azért plazma még se nem kifutó, sem nem szarabb, mint a CRT. És ezt úgy mondom, hogy nem plazmám van. LED az játékokra jó, filmekhez viszont néha túl mesterséges színe van. Filmre talán plazma a legjobb.
Felbontás, kontraszt arány, fogyasztás miatt a LED-es LCD, felbontás miatt (monitorként történõ felhasználás) sima LCD, olcsó ár miatt Plazma (kicsivel nagyobb a fogyasztása mint a sima LCD-nek, monitornak nem ajánlott használni, alacsony a felbontása, beégésre hajlamos) Igazán az lenne a legjobb ha már megfizethetõ áron lehetne kapni OLED tv-ket nagyobb mérettartományban is.
Még annyit, hogy ha LED-es LCD-t vennél akkor inkább Full LED-et, vagy másnéven Backlit megvilágításút vegyél az jobb mint az Edge LED (ami egyébként a gyakoribb és olcsóbb)
Egyértelmûen a LED és az LCD a jobb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!