Találatok a következő kifejezésre: Melyik a Az Elevit (24 db)

Melyik a jobb? Elevit vagy femibion (az utóbbit nem tudom jól írtam-e le, többen ezt ajánlják). Van különbség a kettő között? Babára várva melyik típusát kérjem a femibionnak a gyógyszertárban, ha mellette döntök (úgy hallottam két fajtája van)?

Babát szeretnénk és a ciklusom rendbehozására szedek barátcserjét, iszom cickafark és palástf? teát. Plussz a terhességvéd? vitamin mehet együtt?

Legjobb válasz: Szia! Én mindenképpen a Femibion800-at ajánlom. Ezt az elsõ 12-t hétig kell szedni, ebben nagyobb a folsav mennyisége, amivel fel kell töltened a szervezeted. Utána a Femibion400 következik a terhesség végéig, bár én a 7. hónapig szedtem. Sokkal több fontos vitamint tartalmaz, mint az Elevit, pl. omega 3, Dha ... A terhesség fontos szakaszaihoz igazodik.

Szia! Én mindenképpen a Femibion800-at ajánlom. Ezt az elsõ 12-t hétig kell szedni, ebben nagyobb a folsav mennyisége, amivel fel kell töltened a szervezeted. Utána a Femibion400 következik a terhesség végéig, bár én a 7. hónapig szedtem. Sokkal több fontos vitamint tartalmaz, mint az Elevit, pl. omega 3, Dha ... A terhesség fontos szakaszaihoz igazodik.
Szia!Csatlakozom a Femibion pártiakhoz:) Én is azt szedtem a terhességem alatt, nem tudom köze volt e hozzá de a vérképem végig teljesen jó volt:) A vége felé én már a Hipp natalt ittam. Ami még lényeges különbség hogy az elevit nem tartalmaz jódot, míg a femibion igen!!!!
http://www.femibion.hu Én a terhességem elejétõl ezt szedem! 2féle van, az 1iket a 12.hétig kell szedni, a 2ikat az utántól! A femibionban lévõ folsav hasznosabb, mint a konkurenciájé :) De az oldalon mindent részletesen megtalálsz :) Jelenleg 35hetes terhes vok, eddig 15kg-ot szedtem fel és nem voltam rosszul, a terhesség elõtt az Elevitet szedtem és állandó hányingerem volt! Sook sikert!!!
sztem ugyanolyan mint bármelyik vitamin!jó mondjuk az elevit tényleg nem tartalmaz jódot, én ezért szedem a gravidát!ja és nem mindegy sztem h a gravid 1900 ft, a femibion már pár ezerrel drágább és ugyan azt tudja!
A Femibionban könnyebben felszívódó folsav van. A Gravidában jód is van, ami a kisbaba agyának fejlõdéséhez elengedhetetlen. (Ha jódozott sót használsz, akkor nem kell aggódnod.) Én Elevitet szedek, 8 hónappal a teherbeesés elõtt kezdtem el szedni. Soha nem volt tõle hányingerem, és eddig még egy dekát se szedtem fel. 11 hetes vagyok. Szerintem mindegy, melyiket, csak szedd valamelyiket. Vagy ha drágállod a terhesvitamint, akkor a teherbeesésig mindenképpen szedj folsavat! És majd ráérsz átváltani terhesvitaminra, ha pozitívat tesztelsz.

Melyik jobb az Elevit vagy a Clostilbegy?

már egy éve szeretnénk babát a párommal és sajnos eddig nem jött össze,ezért gondoltam,hogy valamit elkezdek szedni,hátha igy sikerül.

Legjobb válasz: Ez két tök más gyógyszer: az elevit terhesvitamin, a closty pedig egy ovuláció serkentõ gyógyszer, azt csak orvosi utasításra és kontroll mellett lehet csak szedni. Menj el dokihoz!

Ez két tök más gyógyszer: az elevit terhesvitamin, a closty pedig egy ovuláció serkentõ gyógyszer, azt csak orvosi utasításra és kontroll mellett lehet csak szedni. Menj el dokihoz!
Egyet értek az elõttem szólóval! Két teljesen más gyógyszer! Szerintem is keress fel egy dokit!
2 TELJESEN MÁS GYÓGYSZER!!! A CLOSTIT CSAK, ÉS CSAKIS ORVOSI FELÜGYELET MELLETT LEHET SZEDNI. CSAK!! NAGYON NAGY BAJT IS CSINÁLHATSZ MAGADNAK, HA CSAK ÚGY BEKEPKODOD... AKÁR ÖRÖKRE ELSZAKÍTHATOD MÉG AZ ESÉLYT IS HOGY VALAHA BABÁD LEGYEN... NE CSINÁLJ BUTASÁGOT!!!!!!

Melyika jobb az Elevit vagy a Gravida? Van mellékhatásuk?

(hányinger, hasmenés stb)

Legjobb válasz: Teljesen a te szervezetedtõl függ, hogy melyik jobb neked. Van aki az egyiket tolerálja jobban, valaki a másikat. Az elevitben nincsen jód, a gravidában van.Egyébként a vivõanyagokban különbözik, ami nem vitamin, csak azért kell, hogy tablettaformája legyen...Van más készítmény is a piacon, nemcsak ez a kettõ. Például Centrum Materna.

Teljesen a te szervezetedtõl függ, hogy melyik jobb neked. Van aki az egyiket tolerálja jobban, valaki a másikat. Az elevitben nincsen jód, a gravidában van.Egyébként a vivõanyagokban különbözik, ami nem vitamin, csak azért kell, hogy tablettaformája legyen...Van más készítmény is a piacon, nemcsak ez a kettõ. Például Centrum Materna.
Az A vitamin szedésére figyelni kell, terhesség alatt a túlzott fogyasztása káros lehet...ezt a praenatalra írtam..
Nézd csak! Én megtaláltam ezt a PreNatal-t! Egész jó lehet! Lehet, hogy én is kipróbálom... És 29 mg vasat tartalmaz. Nem értem, miért kaptad azt az infót, hogy már nem létezik... Itt megrendelheted: http://www.vitaminsziget.com/termek.php?id=52&katId=17 Itt meg van leírás: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=112 240 db van benne, és 8200 ft körül van! Még nem hallottam róla, de köszi, hogy rátaláltam! :-))
Sajnos ennyire nem tudok belemerülni a témába..:-( de az oxigénnek nem képzéséhez, hanem a szállításához kell a vas..ugye a hemoglobinban van...de ez csak részletkérdés. Kérdezd meg az orvost, hogy emiatt kell-e többet vagy kevesebbet szedned.
A kérdező hozzászólása: A vast nem tudja felsználni az oxigén képzéséhez kellõ mértékben, ezért magasabb a vasam.
Ha a szervezeted nem tudja megkötni a vasat, akkor vashiány alakul ki...bár lehet, h valamit rosszul gondolok. Akkor az elevitben levõ sem lesz elég. Szerintem az fog megnyugtatni téged ha azt szeded amit az orvos javasol. És ez így van rendjén.
Azt nem ismerem..:-( Szedd azt amelyiket a pénztárcád és a szervezeted jól tolerál. Ha pedig megnyugtat akkor kérdezd meg az orvosod. Bár 100 orvosból 99 az elevitet mondja, mert azt ismerik...errõl tudnék mesélni, mert gyógyszercégnél dolgoztam...
A kérdező hozzászólása: Nem vashiányom van, hanem a vaskötéskapacitásom nem jó.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom jól olvasom-e a papíról Praenatal.
Melyiket ajánlotta az orvos, amit már nem gyártanak? Egyébként a több nem mindig jelent jobbat is... Elvileg a sok vas okozhat székrekedést, ha meg vashiányos vagy akkor ami az elevitben van az sem lesz elég.
A kérdező hozzászólása: Köszi mert a GRAVIDA 30 mg tartalmaz.
60 mg vas van az Elevitben
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom olyat ajánlott, amelyet már nem gyártanak, ezért ajánlották ezt a kettõt a gyógyszertárban.
A kérdező hozzászólása: Az ELEVIT mennyi vasat tartalmaz?
Hízni magától a vitaminoktól nem fogsz, max nagyobb étvágyat csinál. Az orvos meg azt fogja ajánlani amelyiket ismeri vagy amelyikhez érdeke fûzõdik.
ÉN hallottam már olyat többször is, hogy a Gravidától hányingerük volt, az elvittõl meg székrekedés. VAn még a Hip Natal is. A Centrum Maternáról még nem hallottam rosszat.
Én az orvosom tanácsára kezdtem az Elevitet, szedem már 1 éve (terhesség elõtt is szedtem), és semmi bajom nincs tõle. Különösebb étvágyat sem csinál (sokan panaszkodnak, hogy híznak). 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki segítségét.


Melyik jobb az elevit vagy a femibion? Kinek mi valt be es miert?

Legjobb válasz: Én elevitet szedtem,de nemcsak szorulásom volt tõle,de nagyon híztam is.A végén már a védõnõm szólt,hogy hadjam abba a szedését

Én elevitet szedtem, de nemcsak szorulásom volt tõle, de nagyon híztam is.A végén már a védõnõm szólt, hogy hadjam abba a szedését
En Femibiont szedek, hizni nem hizok töle ( +9 kg-nal tartok, es 36 hetes vagyok) es semmi mellekhatast nem tapasztaltam... De az elevitrol nem tudok nyilatkozni, azt nem probaltam. Ja, egy nagyon kis aprosag : A Femibiont mar a teherbeesesem elött par honappal elkezdtem szedni, mert tervezett baba volt, es ugye a Femibion ket szinben van: rozsaszin es sarga, ugyhogy mar az elejen azzal vicceltünk a ferjemmel, amikor a rozsaszint vettem be, hogy : "beveszem a lanyomnak szükseges vitaminokat... " Es je, valoban kislanyt varunk... :) Ez persze nincs összefüggesben, de szamunkra kedves emlek marad. :)
Én az elsõ terhességemnél elevitet szedtem és bevált. most a második elõtt is ezt kezdtem el, most székrekedésem volt tõle. az orvosom a femibiont ajánlotta, mert állítólag abban vannak plusz olyan hasznos anyagok, ami az elevitben nincs meg, úgyhogy 13 hetes korom óta ezt szedem. semmi mellékhatást nem tapasztalta. az étvágyam elég nagy, de úgy gondolom, ez nem ettõl van. árbeli különbségek viszont vannak: az elevit 2.000, -Ft egy hónapra, a femibion pedig 5.400, -Ft egy hónapra, és én a sok más kiadás mellett ezt egy kicsit nehezebben oldom meg.
Én is Elevitet szedtem de csak 3 hónapig kellett volna.Na híztam is tõle rendesen.Eléggé kivagyok kerekedve.Ha ajánlhatom akkor a másikat szedd mert ez olyan mintha felfújnának.36 hetes km
Én a femibiont szedem. Semmi mellékhatását nem tapasztaltam, nem híztam egy dekát se tõle. Szorulásom pedig nem ettõl van (elkezdtem szedni és rá 3-3, 5 hétre jelentkezett szorulás, nem hiszem hogy összefügg). Elevitet nem próbáltam. A femibion 800 3200-3500 forint között van.

7 hetes terhes vagyok elevitet szedek már a terhesség elejétől és sokszor alig birok enni mindentől rosszul vagyok melyik okozza az elevit vagy a terhesség?

Legjobb válasz: Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :). Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!

Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :) . Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!
A te az a teát akarja jelenteni :)
Sokaktól hollom én is, hogy rosszl vannak a terhes vitaminoktól.Én egyszer sem szedtem, és nagyon jól megvagyok nélküle.A babám pedig szépen fejlõdik.Teljeskörû táplálkozás mellett nem kell vitaminhiánytól tartanod, esetleg a vaskészletek merülhetnek ki, ha hajlamos vagy rá. De a terhesség is okozhatja a rosszulléteidet...nehéz lenne így megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat nagyon kedves vagy!
Én is rosszul voltam az Elevittõl, de most a Gravidát szedem, az jó! Igaz, rosszul vagyok, de nem attól, hanem az édeske a pocakomban, õ kínoz.... Én csak minden másnap szedem, próbáld ki, nekem bevált!!
Én az elsõ héten szedtem az Elevitet, de annyira pocsékul voltam, hogy fel sem bírtam kelni, durva hányingerem volt, a székletem pedig borzalmas, aztán abbahagytam. Most a hipp natal-t iszom, eddig jó, bár ez sem olcsó sajnos, folsavat szedj mindenképp és esetleg a hányingerre B6 vitamint, de lehet, hogy ha abbahagyod az Elevitet, javul a dolog magától is!!! Kitartást - 11 heteske

Melyik Terhes Vitamin jobb, az Elevit vagy a Gravida? És melyiknek mennyi az ára?

Legjobb válasz: Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.

Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.
Az Elevitben nincsen jód! Pedig az nagyon fontos terhesként! Gravidiára szavazok!
Mindkettõ jó, de a Gravida sokkal szimpatikusabb kinézetre, és azt hiszem, olcsóbb is!
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön megyek tanácsadásra, majd meg kérdezem a dokimat, de köszi szépen a pozitív válaszokat :)
Nem elhanyagolandó hogy a Gravidában van jód, és olcsóbb is!
Nekem az Elevit vált be, de szerintem mindegy melyiket választod, mindkettõ jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszod! :)
Elevit 100-as: 5980ft, Gravida 100-as: 5162ft.
A kérdező hozzászólása: És a 100x as kiszerelésben nem tudod mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Ma kiváltottam a 90 db-os Gravidát! :) Köszi a válaszokat, és a tippeket :)
Az amatõr képszerkesztõk többnyire így mûködnek, szóval ez alapján nehéz lenne dönteni.
pl. PhoXo, Picasa, stb...

Melyik terhesvitamin a legjobb? a Femibion, vagy az Elevit? Van köztük külömbség? és a terhesvitamin mellé kell még folsavat is szedni?

Legjobb válasz: Én az Elevitet és a Gravidát szedtem, egyiktõl sem volt semmi kellemetlen mellékhatás. Szerintem mindegy melyik terhesvitamint választod, nem kell mellé plusz folsav.

A következõ honlapon összehasonlítják a terhesvitaminok tartalmát, érdemes megnézni, ha érdekel: http://www.fogamzas.mindenkilapja.hu . Remélem, tudtam segíteni.
Egyértelmûen Elevit, ha bírod.Ez az egyetlen, aminek évek óta nem változtattak az összetételén ellentétben más vitaminokkal.A barátom gyógyszerész.
nekem két kislányom van a ngyobbiknál az elevitet szedtem a kisebbiknél pedig a gravidát de én semmi különbséget nem vettem észre
Én az Elevitet és a Gravidát szedtem, egyiktõl sem volt semmi kellemetlen mellékhatás. Szerintem mindegy melyik terhesvitamint választod, nem kell mellé plusz folsav.
Bocsi, javítok: ha bírod
Szia! Én kipróbáltam az Elevitet, de nem bírta a gyomrom, és hasmenésem is volt tõle. Aztán áttértem a Hipp Natalra, azóta semmi bajom. Nekem azért tetszik, mert csak természetes anyagokat tartalmaz, és a napi ajánlott folsav-adag is benne van. DM-ben, Rossmannban kapható.
Szia! Én Gravidát szedek. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Látod, itt mindenki másra esküszik, szerintem válassz egyet és kezdd el szedni. Ha bíros és nem lesz tõle semmi bajod, akkor hurrá. Ha meg valami mellékhatás jelentkezik, válts egy másikra. Egy megjegyzés azért: az Elevitben nincs jód, olyat keress amiben van (Gravidában pl. igen). Az az összehasonlító táblázat jónak tûnik, nézd meg!
Én az Elevit mellé teszem a voksomat. :-)
Én nem tudom melyik a jobb de én a Femibion-t szedem.
MATERNA a legjobb!!
Én is az elevitet szedem, nincs semmi rossz mellékhatása
Szia! Érdekes nekem meg hasmenésem van az Elevittõl! De szerintem mind jo!
szia. én szedtem mindkettöt, söt a gravidát is. az elevit nekem nagyon hányingert csinált és sokan panaszkodnak hogy szorulást is okoz. most a femibiont szedem mert szeretnénk kistesót a 7 éves nagyfiamnak. szerintem ez sokkal jobb, nincs semmi mellékhatása. az orvosom azt montda neki mindegy mit szedek, de vitamin kell és neki tetszika femibion összeállitása. mivel nem vagyok még babás így nem szedem most mindennap, de ha sikerül akkor is ennél fogok maradni.folsavat nem kell külön szedni, csak ha orvos mondja. nekem külön felhivták a figyelmemet erre a patikában.
Szia! Én az Elevittõl nem terhesen is rosszul voltam. Centrum Materna a legjobb! Folsavat is szedtem az elsõ 3 hónapban, míg a maternából csak 2 naponta.
LadeeVit. Ebben van egyedül az omega zsírsavak elegye. Feltéve ha nagyon muszály, noha én személy szerint azt gondolom, ha megfelelõ tápanyaggal gazdagítjuk a szervezetünket, akkor szükségtelen a plusz rásegítés. :)

A nap melyik szakában érdemes bevenni az Elevit tablettát?

Kaja el?tt - után, stb?

Legjobb válasz: Én az elsõ 2 hónapban reggel vettem be, mostmeg már inkább ebéd elõtt. Nekem kicsit hányingerem van miután beveszem és reggel nem esik jól!

Én az elsõ 2 hónapban reggel vettem be, mostmeg már inkább ebéd elõtt. Nekem kicsit hányingerem van miután beveszem és reggel nem esik jól!
Reggeli után
Reggeli vagy ebéd után (éhgyomorra semmiképp)
Reggeli közben!
én is kaja közben veszem be, mert egyébként émelygek tõle.
Szia En is reggeli utan veszem be.
szia. én ebéd után veszem be.
Szia! Reggeli közben.
Délelõtt folyamán, mert nekem kaja után nem megy.

Melyik a jobb? Az Elevit vagy a Béres Gravida? Melyiket érdemes szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim,hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem,de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom,hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!

Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim, hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem, de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom, hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!
Én is a Gravidát szedem. Meg vagyok elégedve vele. Nekem bevált.
Hú, én 30 napja szedem az Elevtitet, de iszonyatos székrekedésem van tõle, úgyhogy holnaptól Gravidára váltok, hátha nekem jobb lesz... Persze szerintem ezt is szervezete válogatja. Kinek ez jön be, kinek az, ki ezzel szimpatizál, ki azzal.
Szia..az otodik valaszolonak uzenem, hogy meg senkinek nem szuletett nagyfeju babaja a terhesvitaminoktol!!!!!! Sajat tapasztalatom az Elevit-el az, hogy en nehezen birom.....hanyinger es rokazas..tuti a vitamintol ugyanis amikor szunetelek akkor nincs semmi bajom..amugy a 14 hetben vagyok.
A Gravida szerintem jobb, nekem a védõnõ is azt ajánlotta. Én szedtem mind a kettõt, mert a Gravidával kezdtem, aztán következõ hónpban nem volt a patikában, csak Elevit, azt kevésbé szerettem, nekem égett tõle a gyomrom. Következõ hónapban meg már inkább nem szedtem semmit, hanem minden nap ettem almát, körtét, répát meg mindenféle zöldséget-gyümölcsöt, és így volt a legjobb, a babám is gyönyörû egészséges lett. Csak vasat szedtem, mert az mindig alacsony volt nekem, azt felírták.
az Elevittõl nagy lesz a baba feje és ez komoly egy orvos mondta!Nem vicc!Nem kell semmi rengeteg gyümölcs és kész azt semmi nem pótolhatja!
Lényegében teljesen mindegy. A Gravidában az a szimpatikusabb, hogy kevesebb A-vitamint tartalmaz (a túl sok A-vitamin okozhat problémát). Az Elevit nem tartalmat jódot, ez egyszerre elõny és hátrány (valamennyi jódra szükség van, de ezt pl. a jódozott só bõségesen fedezi, a túl sokból meg gond is lehet). Az áruk is kb. egyforma. Van ezeknél sokkal olcsóbb mazgatvédõ vitamin is (Pregnavit). Egyébként szerintem hallgass az orvosod/védõnõd tanácsára, ha pedig nekik is mindegy, akkor dobj fel egy érmét. :)
Nekem az orvosom ajánlotta az Elevitet. Mi még a 3 hónapos türelmi idõben vagyunk, így 2 naponta egy szemet kell szednem. Semmi mellékhatása nincs nálam, de van olyan ismerõsöm, akinek székrekedést okozott, ez rajta van a betegtájékoztatóján is egyébként. Nekem az se baj, ha éhgyomorra veszem be, semmi rosszat nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
Én Elevitet szedek, de nekem semmi bajom nincs tõle. 15 hetes kismami
Elevitet szedtem, ezt ajánlotta az orvos. Viszont a terhességem alatt felszedtem vagy 18kg-t. (Ez sajnos nemcsak a baba és tartozékai voltak). Azon túl, hogy szerintem akaraterõm sem volt, mindig éhes voltam. Utólag tudtam meg, hogy az Elevit miatt lesz nagyon éhes az ember lánya. Kívánós annyira nem voltam, ccsak éhes. Félre ne érsd, nem az Elevitet hibáztatom az akaratgyengeségemért, de tény hogy sokak panaszkodtak a megnövekedett éhségérzetre az Elevit szedése alatt. Szerintem ha nem akarsz sokat hízni, ne szedd az Elevitet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!