Találatok a következő kifejezésre: Melyik a ásványvíz a babának (4 db)

babavizet vegyél, és akkor semmit nem kell nézned.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de sokkal drágább a babavíz, mint a rendes! Nem, mintha nem szeretnék neki mindent megadni, de ahol lehet spórolnék, hisz rengeteg fogy belõle, napi 1, 5 másfeles üveg elfogy. Aki esetleg tud válaszolni írjon! Köszi!
Én forralom a vizet, születésétõl fogva.Szerintem ez még talán akkor is olcsóbb, ha kell venned 1 olcsóbb vízforralót.Babavizet csak akkor veszek, ha elmegyünk valahova és elfogy a vizünk.
A kérdező hozzászólása: Igen ez is igaz. Viszont nálunk nagyon kemény a víz az értéke 18 fölött van és, ha ez nem lenne elég akkor még szörnyen büdös is, olyan mintha csak pöcegödörbõl jönne. Ezért nem kap csapvizet, mert én sem tudom meg inni nemhogy a picurom.
Ja, az más.A keménységgel nem is lenne gond, nálunk is nagyon az.A forralás lágyít rajta, de ha büdös is...Bocsi, hogy érdemben nem tudtam segíteni.Amúgy merre laksz?
A kérdező hozzászólása: semmi baj és azért köszi. Somogy megye, taszár
Szentkirályit lehet adni a babának.Ha elmult 6 hónapos már forralni sem kell.É n is azt adom a babámna, és én is Somogyban lakom, a helyzet u.a. mint nálatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget!

Anyukák! Melyik fajta ásványvizet lehet adni a babának?

Jana és szentkirályit tudom, de esetleg még valamelyik? Tápszerhez is kell és itatni is. Nálunk nagyon rossz a víz, mi sem isszuk, forralva sem szívesen adnám azt.

Legjobb válasz: Mi a Nestlé Vera-t adtuk

Mi a Nestlé Vera-t adtuk
Úgy tudom, az Óbudai gyémántból is van babavíz. Tök jogos! Nálunk is nagyon rossz a víz, mi sem isszuk, a babának forraltuk, de hasfájós volt. Amióta babavízet használunk a tápszerhez, azóta rendben van a pocakja. Lehet nincs összefüggés, mert egybéként is elmúlt volna a hasfájása, de jobb a biztonság. :) +nincs vele macera.
Én a Szentkirályit használtam nagyon sokáig. Most a Mizse mentes vizet adom nekik, alacsony a nátriumtartalma. Igaz, nekem már 3 éves és 20 hónaposak a gyerekeim. De van a Viven babavíz és a Humananak is van babavize. Óbudai Gyémánt vizet is használtam, de mostanában azt sehol nem találok a boltokban.
Lényeg, hogy alacsony nátriumtartalmú legyen és a nitrit tartalma is nagyon kevés legyen.
Szia! Az óbudai nem jó rettenetesen vízkövesedik! Mi mindet kipróbáltuk mert még a bukásait is befolyásolta! Nekünk a legujabb a Nestlé jött be ebben van a legkevesebb ilyen olyan tartalom!
Mi amit leginkább használunk az a Jana és a Szentkirályi, de vettünk már Óbudai Gyémántot és Vivient is ezek is jók.
Mi a Szentkirályit adjuk neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Óbudait a sparban biztos lehet kapni, ott dolgozom, onnan tudom.
A víz fluortartalmára nagyon ajánlott odafigyelni, nem szabad túl soknak lennie (felnõttnél sem). Ne legyen 0, 1 mg/l-nél több benne, ennek alapján pedig egyértelmûen a Szentkirályit ajánlom. Olvassátok el a cikket: http://www.tenyek-tevhitek.hu/fluor-veszelyessege.htm

Anyukák! Írtátok többen is, hogy szénsavmentes ásványvizet adtok a babáknak, melyik márkát?

Legjobb válasz: Szentkirályit. Arra rá is van írva, hogy csecsemõknek forralás nélkül 24 órán belül adható. Utána azt is fel kell forralni, de nálunk simán elfogy a felbontott üveg. (Mármint én iszom meg.)

Szentkirályit. Arra rá is van írva, hogy csecsemõknek forralás nélkül 24 órán belül adható. Utána azt is fel kell forralni, de nálunk simán elfogy a felbontott üveg. (Mármint én iszom meg.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod.
Én fél éves kora óta adom forralás nélkül, és mindig váltogatom, Szentkirályi, Óbudai Gyémánt, Nestlé Aquarel, Jana. A védõnõ ajánlotta, hogy ne mindig ugyanazt igya huzamosabb ideig.
Nestle aquarel adok. Megnéztem az összetevõit és hogy mennyi van benne, a jana babavízhez ennek hasonlít a legjobban az összetétele. Én is ezt iszom, és nálunk is elfogy hamar egy üveggel. Nem forralom. Fél éves a babám, de már 2-3 hónapja ezt kapja.
Jana baby-t adok neki inni, meg a tápit is abból csinálom. Ezt nem kell forralgatni. Esetleg néha szentkirályi de én azt sem forralom fel 24 óra után sem. 5 hós a babám.
Szentkirályi. Én sem forraltam sosem, bár másfél lityi nagyon hamar elfogy ebben a melegben, ha te is azt iszod. :)
Szentkirályi vagy Jana baby

Melyik a legjobb ásványvíz a babának?

Nem a babavizekre gondolok. Sajnos nálunk a csapvíz igen rossz min?ség?, a babavíz viszont rendkívül drága.

Legjobb válasz: Teljesen egyet értek az elõttem szólóval,bár nem vagyok kémikus.... Ez már a túlzások túlzása,ami a mai világban megy,lassan steril szobába juttatjuk magunkat...

A legegyszerûbb és nem teszel vele semmi rosszat, hogy forralsz vizet és lehûtöd. Én így csinálom, semmi baja nincs a lányomnak. Mindig van itthon 1-1 palack babavíz, ha hirtelen kellene víz és mondjuk még nem hûlt le a forralt, akkor legyen mihez kapnom. Nem kell ezt túlbonyolítani, tudományosan megközelíteni. 2, 5 hós kislány anyukája.
En mar nem tudok eligazodni a mai vilagban .Mindennek meg van a magyarazata es az ellenmagyarazata. En azt adok a babamnak amit en is eszek iszom. Probalok steril kornyezetet nyujtani neki itthon tiszta gondos lakasban nevelni. Manapsag nem lehet tudni hogy mivel artunk vagy hasznalunk.Sajnos:( Kerdezonek:szerintem forrald a vizet es hutve add!
na tessék van itt minden......én a janát adom 139 ft 1 liter.
Engem egyszer itt hogy lehordtak, amikor azt mondtam, hogy nem kell ásványvíz egy babának, most meg tessék, többen is írjátok... De akkor leírom ide mégegyszer: Szerintem ne adj neki ásványvizet, ugyanis az ásványvíz a felnõttek asványianyag szükségletéhez igazodik, egy babának túl sok (szerintem amúgy felnõttnek is, ha csak azt issza). A csapvíz nem mérgezõ, mi is felnõttünk rajta. Én a mai napig azt iszom, max. néha napján ha úton vagyok, veszek egy kis üveg ásványvizet, vagy ha palacsintát sütök, ahhoz veszek bubis vizet (mert már egy tisztességes szódát sem lehet kapni sehol). Mit értesz az alatt hogy rossz a víz? Ezeket a vizeket szigorúan vizsgálják, ezen kívül a védõnõ még terhesen mindenkinek ad egy papírt arról, hogy melyik kútból/hálózatból származó vizet ihatja õ maga és majd a babája. Ezen, ha van vezetékes víz (és a legtöbb helyen ugye már van) a helyi vízmû RT vizét szokták feltünteti, ugyanis ezek bevizsgáltan nem károsak, nem tartalmaznak nitritet és nitrátot (remélem nem írtam hülyeséget). Itt a pécsi vízre is azt mondják, hogy nem jó az íze, de nincs semmi baja. Jól ki kell engedni a csapot és kész. Igen, kemény a víz, de ez az egészségre nem ártalmas, csak a mosás hatékonyságából vesz vissza. De nyugodtan ihatja bárki. A babák vizét forralni kell kb. fél éves korig, vagy addig, amíg már nem csak steril tisztaságú ételeket kapnak. És a forralás éppen elegendõ. Felforralsz egy-két liter vizet, lehûtöd és mehet az egész a hûtõbe, nincs is vele gond. Ezt minden este megcsinálod, beilleszted a napi teendõk közé, és kész, nem nagy dolog. Amúgy szerintem a babavíz valójában arra való, hogy ha pl. utazol, vagy csak szimplán nem vagy otthon, esetleg éppen kifogytál a forralt vízbõl és sürgõsen kéne az a víz, akkor kéznél legyen. Polly
Nekünk nem volt pénzünk víztisztító berendezésre, de nálunk is elég rossz a víz ezért Brita kancsót vettünk ami szûri a vizet 9 hetes Babánk is ezt issza.
Szerintem csak forrald a vizet, aztán hûtsd le és kész. Ahogy régen is csinálták. Amúgy honnan tudod, hogy nagyon rossz minõségû a víz? Ha ihatatlan lenne, vagy egészségre káros akkor gondolom az önkormányzatotok csinálna valamit.
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval, bár nem vagyok kémikus.... Ez már a túlzások túlzása, ami a mai világban megy, lassan steril szobába juttatjuk magunkat...
Ásványvizet semmiképp se adj neki. Már azok is tele vannak olyan dolgokkal, ami a babáknak nem jó. Szerintem is inkább szereltess be víztisztítót. Igaz, hogy egyszerre drága, de visszahozza az árát.
Én nem adnék neki semmilyen ásványvizet! Mi bemérettünk egy pár féle csecsemõknek valõ vizet és szinte több szennyezõdés volt benne mint a sima csapvízben. Gyors be is szereltettünk egy víztisztítót. 12 napos kislány anyukája
És mi van azzal, hogy még fogamzásgátlót is találtak a vízben?? Én is víztisztítót hbasználok, azt hittem ez jó, mert ugye a gyerek legyen ellenálló a kosztól, ne a sok gyógyszertõl és a klórtól. Már elbizonytalanodtam...
Nálunk is víztisztító van, meg van egy vízaktivátorom, bár nincsen csecsemõ a családban, de ami a csapból jön az borzalom, és a palackos ásványvizek is csak annyibból jobbak, hogy nincs benne klór. Egyébként így nyáron a thermálvizet hordom és azt isszuk kihûlés után.
Környezetvédõk, tudósok, kutatók kezdték el vizsgálni a folyókat, talajvizet, forrásokat, mindazokat a helyeket, ahonnan az ivóvizet nyerjük. Így egyre világosabbá válik, hogy mi magunk hogyan szennyezzük életünk alapvetõ feltételét, a vizet. Antidepresszánsok, fogamzásgátlók, koleszterinszint-csökkentõk, fájdalomcsillapítók, kemoterápiához használt gyógyszerek maradványait találták ivóvizekben. A kórházak, gyógyszergyárak, egészségügyi intézmények azok a helyek, amelyek egyértelmû forrásai a szennyezõdésnek, de a háztartások is hozzájárulnak ehhez a negatív jelenséghez.
Én este felforralom a vizet és reggelre lehül.van itthon jana víz is a dmben most 139ftért vettem, de 24óra mulva azt is fel kell forralni, rá van írva.Itt ahol én lakok itt is rossz ízû a víz, hiába monják, hogy mo-on mindenhol jó minõségû.Hát tudod, igya az aki ezt írta.Mi ásv vízen élünk és ha szok is csap vizet felforralom és lehûtöm.Úgy elviselhetõ az íze-nem tudom miért.19napos baba mamája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!