Találatok a következő kifejezésre: Melyik a ásványvíz (29 db)

Melyik a legalacsonyabb (összes oldott) ásványianyag tartalmú ásványvíz?

Mo-n kaphatóra gondolok.

Legjobb válasz: Az embernek semmi szüksége az ásványvizekben található szervetlen ásványokra. Ezek lerakódnak a szervezetben, és egy idõ után különbözõ betegségeket okozhatnak. Helyette táplálékkal bevitt szerves ásványokra van szükségünk...

Az embernek semmi szüksége az ásványvizekben található szervetlen ásványokra. Ezek lerakódnak a szervezetben, és egy idõ után különbözõ betegségeket okozhatnak. Helyette táplálékkal bevitt szerves ásványokra van szükségünk...
A kérdező hozzászólása: Ja. ezért keresek én is olyan vizet, amiben a lehetõ legkevesebb van. A csapvíz bûzlik a klórtól és tele van gyógyszermaradványokkal, tisztított szennyvíz. Csak sajnos úgy veszem észre, hogy nincs forgalomban olyan ásványvíz ami ne lenne tele ezekkel a szervetlen sókkal.
Akkor igyál tisztított (vagy desztillált) vizet. Nekünk van otthon reverz-ozmózisos víztisztítónk, én azzal tisztítom magamnak a vizet. De itt van két teszt: interpressmagazin.hu/uploads/ipmteszt/viz_teszt.pdf http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-asvanyviz
A kérdező hozzászólása: Köszi
Bár ezt a kérdést régen tetted már föl, hátha olvasod: Jelenleg az itthon kapható legalacsonyabb ásványi anyag tartalmú víz a Nestlé Vera Bosco nevû olasz származósú vize. 160mg/l van ráírva, de a saját mérésem szerint 150 körül van. Egy baj van vele, hogy 100Ft körüli összegbe kerül literje. Ha tehát ivóvíz gyanánt akarod fogyasztani érdemes valami alternatív megoldás után nézned. A desztilálló sajnos nagyon sok áramot fogyaszt, így az RO szûrõ (visszasózó nélkül!!!) marad mint egyedüli gazdaságos megoldás. Úgy voltam viszont vele, hogy nem szeretnék beleválasztani, így végül közel két évig olvasgattam és kutattam víz témában, amíg elég infót szedtem össze, hogy el tudjam dönteni pontosan milyet is vegyek. Addig egy kancsós Brita szûrõt használtunk otthon. Meg esõvizet ittam. Nagyon finom, csak körültekintõen kell gyûjteni és minél hamarabb fel kell használni. :) A vízrõl szóló anyagot valamikor - talán ebben az évben - fel is teszem majd a netre.
Mi a céghez és otthonra is Wildalp márkájú vizet rendelünk, 19l-es ballonnal, 2000Ft/19liter. 254mg/l !!! A cég elég balfék, mert nincs weboldaluk, és sehogy nem reklámozzák a vizüket, ami az Eviani meg a Jana babavíznél KÉTSZER alacsonyabb ásványi anyaggal rendelkezik. Az elérhetõségeik:[email protected], 20/509-7094 Leadod a rendelést, másnap hozzák.
Mi is a Wildalp Forràsvizet isszuk! Nagyon jo, kellemes íze van! Mi az importörtöl rendeljük! Unin Water Kft. Nekik nagyon jo honlapjuk van. http://www.wildalp.hu!

Melyik a jobb? Az ásványvíz, vagy a csapvíz?

Ez egy vízügyi felmérés része. 100 ember véleményét kérem név nélkül nyár végéig. Csak az egyiket vagy mind a kett?t is lehet választani. Kérem, hogy minél többen válaszoljatok. Aki válaszol annak nagyon szépen köszönöm a szíves együttm?ködést.

Legjobb válasz: ásványvíz

ásványvíz
Ásványvíz
csapvíz. az ásványban szervetlen kötésû fémek vannak, amik vesekövet is okozhatnak. (N)
Mo.-n jó a csapvíz, meg Bécsben. De Párizsban, Londonban, Ulmban és Luxemburgban, valamint Tallinnban tilos meginni.
Mi is csapvizet iszunk, teljesen megfelel.
csapvíz
csapvíz. mindig is utáltam az ásványvizet.
ásványvíz
Ásványvíz. Bár mivel nem vagyunk tehetõsek és az drágább, ezért csapvíz.
ásványvíz
ásványvíz
ásványvíz
csapvíz
ásványvíz számomra õrült rossz ízû a csapvíz a fõvárosban, és valamiért (valószínûleg a klórtartalma miatt) még jobban megszomjazom tõle
ásványvíz
ásványviz:D
csapvíz... mindig kéznél van (legalábbis otthon)
szénsavmentes ásványvíz (y)
Én inkább úgy tenném fel a kérdést: Melyik az ártalmatlan? Már mindkettõre kígyót-békát kiabáltak, de én inkább az ásványvíz felé hajlok. A magyar márkás árványvizek megbízhatók, legalábbis remélem!
ásványvíz
Itt Magyarországon még - aránylag - jó, egészséges kategóriába sorolható a csapvíz. És olcsóbb, mintha csak ásványvízen élne az ember :P Bár tény, hogy az ásványvízben több az ásványi anyag, bár túl nagy mennyiségben némelyik elõsegítheti pl a vesekõképzõdést. Én mindkettõt iszom.
Mivel a legtöbb ásványvíz különbözõ - a szervezet által nehezen vagy egyáltalán le nem bontható - ásványi anyagokkal felturbózott csapvíz, ezért én inkább maradok a csapvíznél.
ásványvíz, abból is a szénsavmentes

Szénsavas ásványvizet, vagy sima vizet igyak fogyókúra alatt? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Semmiképpen se szénsavast! A szívnek sem tesz jót. Vagy buborékmentes ásványvíz, vagy síma csapvíz!

Semmiképpen se szénsavast! A szívnek sem tesz jót. Vagy buborékmentes ásványvíz, vagy síma csapvíz!
Csatlakozom :-) fogyókúra alatt is, és egyébként is sokkal egészségesebb a mentes víz (a csapvíz is jó lehet).
Én enyhén szénsavasból képes vagyok benyomni két litert is, a szénsavmentes meg nem megy, csak rosszul leszek tõle, ha két kortynál többet kell innom belõle. Így egy liter alatt teljesítek belõle. :( Pedig elvileg menteset kéne inni, nem csak a fogyókúra alatt, amúgy is.


Melyik a legjobb ásványvíz?

A legjobbat akarom inni, ti melyiket fogyasztjátok ? Melyik a legjobb nektek ? Milyen tapasztalataitok vannak ?

Legjobb válasz: Az IPM tesztje szerint az Emese. Egy másik teszt alapján a Szentkirályi. Mindkettõt szeretem, de szerintem a Jana is toplistás. Az Auchan ásványvizeket viszont betiltatták, pont az IPM tesztje alapján, szóval semmi beazonosíthatatlan, multis vizet nem javasolnék, a minõségük szállításról szállításra változik:/

Az IPM tesztje szerint az Emese. Egy másik teszt alapján a Szentkirályi. Mindkettõt szeretem, de szerintem a Jana is toplistás. Az Auchan ásványvizeket viszont betiltatták, pont az IPM tesztje alapján, szóval semmi beazonosíthatatlan, multis vizet nem javasolnék, a minõségük szállításról szállításra változik:/
Perrier
evian:)
Amit a csapból kiengedsz...
A legjobb a szánsavmentes.Gondolom nem kell felsorolni a szénsav káros hatásait... Állítólag a visegrádi, én ezt hallottam.
Szerintem ne igyál ásványvizet, mert tartósítószer van benne (különben mitõl állna el évekig??????).Inkább vegyél egy víztisztító készüléket és igyál tiszta vizet.
Így általánosságban nincs legjobb. Ha valamilyen pontosan meghatározható részletre vagy kiváncsi (pl. legmagasabb ásványtartalom, legalacsonyabb Na tartalom, legjobb ár, legdesignosabb csomagolás), akkor lehetne legjobbat mondani, de nincs EGY legjobb. "Szerintem ne igyál ásványvizet, mert tartósítószer van benne (különben mitõl állna el évekig??????)." Az ásványvizekben nincs tartósítószer, eltekintve az ásványi sóktól. Azért állnak el évekig, mert fertõtlenítik õket így teljesen csíramentesen lesznek becsomagolva. Ha pedig nincsenek bacik, akkor nem tud megromlani semmi sem. Problémát a csomagolásból kioldódó anyagok okozhatnának, de ezt (fõleg az IPM tesztje óta) ellenõrzik.
Nekem a Fonyodi a legfinomab persze sok jó van apentát utálom pl. régen theodorát itam mindég amig kékuti volt

Melyik a legjobb ásványvíz?

Legjobb válasz: Én némelyiktõl rosszul vagyok valamiért. Szerintem nincs legjobb ásványvíz, hanem olyan van, ami NEKED (nekem, neki, stb) a legjobb :) Próbálj ki sokfélét, és amelyik a legjobban bejön, az a legjobb. Van, amiben annyi ásvány meg vitamin van, mint a csapvízben, van, amiben több, de nem hiszem, hogy ettõl jobb-rosszabb lenne egy víz. Aki ügyel a táplálkozására, az nem a vízbõl fogja megkapni a legtöbb ásványi anyagot, vitamint, aki meg nem ügyel, azon meg nem segít a vitaminos, ásványos víz.

Én némelyiktõl rosszul vagyok valamiért. Szerintem nincs legjobb ásványvíz, hanem olyan van, ami NEKED (nekem, neki, stb) a legjobb :) Próbálj ki sokfélét, és amelyik a legjobban bejön, az a legjobb. Van, amiben annyi ásvány meg vitamin van, mint a csapvízben, van, amiben több, de nem hiszem, hogy ettõl jobb-rosszabb lenne egy víz. Aki ügyel a táplálkozására, az nem a vízbõl fogja megkapni a legtöbb ásványi anyagot, vitamint, aki meg nem ügyel, azon meg nem segít a vitaminos, ásványos víz.
Szerintem a legjobb ásványvíz a Szentkirályi és az Evian. Ettõl függetlenül az én kedvenceim a San Benedetto, a Vodavoda, a Nestlé és az Agora (ezt Magyarországon nem lehet kapni).
Én a vodavoda-t szeretem a legjobban.
nekem a nestle aquarel a kedvencem, de a natur aqua is jó (persze csak a mentes:) )
amelyiknek alacsony az ásványi anyag tartama, azaz maximum 3-400mg/liter
szia már nem tom h mért mert el felejtettem de azt hallotam az orvosoktol és a biológusoktól h az a legjobb ásványvíz amelyiknek sötét az üvege...(ez álítólag nem szivja magába a napot és nem sárgulbe)HA EGYÉBKÉNT KI TESZED AZ ÁVVÁNYVIZET A NAPRA AMELYIK NEM SZINES ÜVEGES ÉS NEM SÁRGULBE AZ AZÉRT VAN MERT TE LE VAN KLORRAL....(EZ NEM VICCC)
én a vodavodat az üvege miatt veszem :D
Naturaqa, Szentkirályi, Ave, Nestlé--nálam ezek a befutók és tökmind1 hogy mentes vagy szénsavas

1 evesnek adtok asvanyvizet? Lehet azzal csinalni a tapszert? Melyiket hasznaljatok? Melyik a legegeszsegesebb?

Legjobb válasz: A Szentkirályit (szénsavmentes) már kisebbek is ihatják (amelyiken baba kép is van).

A Szentkirályit (szénsavmentes) már kisebbek is ihatják (amelyiken baba kép is van).
Nem ajánlatos kisgyereknek rendszeresen ásványvizet adni.Pláne nem ugyan azt a fajtát.Az ásványi anyag tartalom mindegyikben különbözik, és felgyûlhet a szervezetben, ami egy idõ után már káros ha túl sok.Nekünk sem jó mindig ugyan azt inni.Ha rossz a csapvizetek, annyira, hogy forralva sem bízol benne, akkor inkább babavíz.
Jana vagy a Szentkirályi adható csecsemõknek is...
Természetesen mindkettõbõl a babás..
A fent említettek adhatók, és ahogy már írták, folymatosan nem ajánlott az ásv.anyag tartalom miatt. Tápszert soha nem készítettem belõle, ahoz forralt csapvizet használtam. Mi legtöbbször csapvizet iszunk, a lányunknak 15hónapos kora óta nem is forralom, csak úgy simán kapja ha nincs itthon ásványvíz.
Adhatod, keresd az alacsony ásványi anyag-tartalmúakat. Jana, Kristályvíz, Privavera, Szentkirályi, Nestlé aquarel. Nem rossz ötlet, hogy váltogasd, egyikben ez van több, másikban az. A lényeg, hogy mind alacsony Na tartalmú legyen.(kb 20mg alatt)

Szerintetek melyik a legjobb ásványvíz?

Milyen márka, és szénsavas vagy mentes? :)

Legjobb válasz: mentes : Evian kár ,hogy nálunk nagyon drága .

mentes : Evian kár , hogy nálunk nagyon drága .
a menteset nem szeretem... az enyhén szénsavast szoktam venni: theodora, v nestle aquarel
Nekem nagyon bejött a Lidl-ben kapható S.... nevû. Puffadásra hajlamos vagyok, ez pedig rendbeteszi a hasam.
Én a Szentkirályit, és a Theodorát szeretem.
Voslauer szensavas. Nekem ez a kedvencem es az ara is rendben van.

Anyukák! Melyik fajta ásványvizet lehet adni a babának?

Jana és szentkirályit tudom, de esetleg még valamelyik? Tápszerhez is kell és itatni is. Nálunk nagyon rossz a víz, mi sem isszuk, forralva sem szívesen adnám azt.

Legjobb válasz: Mi a Nestlé Vera-t adtuk

Mi a Nestlé Vera-t adtuk
Úgy tudom, az Óbudai gyémántból is van babavíz. Tök jogos! Nálunk is nagyon rossz a víz, mi sem isszuk, a babának forraltuk, de hasfájós volt. Amióta babavízet használunk a tápszerhez, azóta rendben van a pocakja. Lehet nincs összefüggés, mert egybéként is elmúlt volna a hasfájása, de jobb a biztonság. :) +nincs vele macera.
Én a Szentkirályit használtam nagyon sokáig. Most a Mizse mentes vizet adom nekik, alacsony a nátriumtartalma. Igaz, nekem már 3 éves és 20 hónaposak a gyerekeim. De van a Viven babavíz és a Humananak is van babavize. Óbudai Gyémánt vizet is használtam, de mostanában azt sehol nem találok a boltokban.
Lényeg, hogy alacsony nátriumtartalmú legyen és a nitrit tartalma is nagyon kevés legyen.
Szia! Az óbudai nem jó rettenetesen vízkövesedik! Mi mindet kipróbáltuk mert még a bukásait is befolyásolta! Nekünk a legujabb a Nestlé jött be ebben van a legkevesebb ilyen olyan tartalom!
Mi amit leginkább használunk az a Jana és a Szentkirályi, de vettünk már Óbudai Gyémántot és Vivient is ezek is jók.
Mi a Szentkirályit adjuk neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Óbudait a sparban biztos lehet kapni, ott dolgozom, onnan tudom.
A víz fluortartalmára nagyon ajánlott odafigyelni, nem szabad túl soknak lennie (felnõttnél sem). Ne legyen 0, 1 mg/l-nél több benne, ennek alapján pedig egyértelmûen a Szentkirályit ajánlom. Olvassátok el a cikket: http://www.tenyek-tevhitek.hu/fluor-veszelyessege.htm

Melyik viz, ásványvíz a legjobb, van olyan amiben nincs nátrium?

Legjobb válasz: A nátrium (Na+)szabályozza a szervezet folyadékháztartását. Miért kellene olyan, amiben nincs?

A nátrium (Na+)szabályozza a szervezet folyadékháztartását. Miért kellene olyan, amiben nincs?
igen, a nátrium az egy fontos dolog
A kérdező hozzászólása: Allergia teszt azt irja, hogy allárgiás vagyok az Na-Nitricidre
Akkor a nitricidet kell kerülni.

Kismamának melyik a legjobb ásványviz?

Legjobb válasz: Legjobbat nem mondanék, inkább azt mondom, olyat válassz, aminek 600 mg/l körül van az ásványi anyag tartalma, mert az nem terheli meg a szervezetet, abból lehet nagyobb mennyiséget is inni. A nagy ásványi anyag tartalmúakkal csak módjával!

Legjobbat nem mondanék, inkább azt mondom, olyat válassz, aminek 600 mg/l körül van az ásványi anyag tartalma, mert az nem terheli meg a szervezetet, abból lehet nagyobb mennyiséget is inni. A nagy ásványi anyag tartalmúakkal csak módjával!
Bármelyik jó, ízlés kérdése. Márka teljesen mindegy. Max ha nagyon marja a gyomrod a sav, akkor igyál enyhén savas, vagy savmentes vizet, vagy csapvizet.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!