Találatok a következő kifejezésre: Melyik a állat (588 db)

Vajon melyik lehet az igaz, a Maffia és az állam között? Tegyük fel, hogy ezt egy semleges személy szemléli és neki kell eldöntenie a választ. Melyik fél vesz el többet szegény halandótól? Melyik a fehér és melyik a fekete oldal?

Az államnak meg a vele kapcsolatban álló szerveknek egész életemben fizetek. Ha megszünik a munkám pár hónapig kapom a segélyt majd mehetek a fszba,elveszik a házamat ha nem tudom fizetni a részleteket stb.

Legjobb válasz: Elég, hogy is mondjam s.zarul látod a dolgokat.AZ államnak igaz hogy fizetnünk kell,de abba gondolom még nem gondoltál bele, hogy miért. Az alvilágot meg hát......"Egy veszély fenyeget,ez a börtön." Ha te ezt így látod,akkor reménytelen vagy.

Elég, hogy is mondjam s.zarul látod a dolgokat.AZ államnak igaz hogy fizetnünk kell, de abba gondolom még nem gondoltál bele, hogy miért. Az alvilágot meg hát......"Egy veszély fenyeget, ez a börtön." Ha te ezt így látod, akkor reménytelen vagy.
Az állam nem veszi el a házadat, viszont a segged alá tolja az autópályákat, a munkát, a szórakozást, idõs korodra meg a nyugdíjat. Arról ne is beszéljünk, hogy tök ingyen gyógyít meg az orvos, na meg persze a börtön sem fenyeget...
A kérdező hozzászólása: Az állam kötelez a háborúra = halálra.
Téged háborúra kötelez? :) Engem nem.
A kérdező hozzászólása: Miért, te mit csinálnál ha háborúba kellene menned? Inkább falhoz állnál?
A kérdező hozzászólása: Itt most az analógiákra vagyok kíváncsi, és szerintem egyik se jobb vagy rosszabb a másiknál.
Itt játszod az eszed, hogy mennyire rosz ez és az, közben meg otthon ülsz a számítógép elõtt, nem kényszerít senki semmire, van fedél a fejed fölött, van mit enned, közben meg mások alig élnek, mondjuk a világ másik végén.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, van mit ennem mindenem megvan, miért nem egy tányér levesért dolgozunk akkor is meglenne mindenem, boldogság, AZ URAMAT SZOLGÁLOM, hogy minél több legyen nekik.
olyan nincs h jó vagy rossz mert egyiknek se az a célja hogy te boldog legyél a maffia élén általában egy ember áll /v család áll igy annak megitélése egyszerû ha megfigyeled az egyén/család gondolkodását szándékait és eljárásmódját a kormány esetében ez nem ilyen egyszerü ugyanis ennek a demokratikus maszlagnak köszönhetõen mindenki egymásra mutogat te meg beálsz valamejik párt mellé és nem magát a kortmányt bíráld mint egységet.
Alle seine Aufgaben
Elsõ, második vagyok. Lehet, hogy igazad van. A Geld-nél nem haboznék... Viszont már simán hallottam viele Arbeit-et is. Szerintem mindkettõ jó. Használják az Arbeitet a konkrét munka fogalmára is, de az elvégzendõ feladatokra is. Szerintem mindkettõ jó. Kiváncsi lennék egy tanár véleményére is.
Ok. Remélem jó tanárod van?:-) Egyébként, ha rossznak találja, szerintem nyugodtan kérdezz rá és érvelj!
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is! :) Egy fogalmazást kell írnom, ahhoz kellenek ezek a kifejezések. Valószínûleg jövõ hétre kijavítják. Ha nem felejtem el, megírom, hogy a tanár szerint melyik verzió a jó.
A kérdező hozzászólása: Danke schön! :)
Sokszor genitivben, dativban kivételtt tesznek die Arbeit vieler Kinder, den vielen Kindern
A kérdező hozzászólása: Az nem számít ilyenkor hogy az Arbeit egy megszámlálhatatlan fogalom? Tehát alany esetben is viel Arbeiten lenne, mint pl a viel Geld, és nem viele Arbeiten. Vagy rosszul tudom? (Ez az eset nincs kizárva. :) )
Itt a második a jó, illetve mindenképp ragozni kell a viel-t is. A wegen után ugyanúgy részes esetben van, mint a sein: Wegen seinen vielen Arbeiten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :) És akkor ez is inkább "wegen viel seinen Arbeiten", "wegen seinen viel Arbeiten" helyett?
Nos, germanisztikás vok az ELTE-n: Lehet olyan is (fõleg beszédben, laza stílusban), hogy all seine Aufgaben - az õ összes munkája. Pl: Elvégezte az õ összes munkáját. Er erledigte all seine Aufgaben. (ilyenkor arra kerül a hangsúly, hogy az egészet). Az Arbeit VAGY a munkásságot, munkát (egyesszám) VAGY a munkálatokat, munkákat (többesszámban is) jelenti - pl.: Die Bauarbeiten (építkezési munkák) verlaufen schon seit einer Weile an der U-Bahn vier (négye metró). szóval a kérdésedre válaszolva: igen, wegen seinen vielen arbeiten (mivel a sok munkálatokra utalsz itt)

Sötétbarna hajú, világos bőrű lánynak melyik szín áll jobban:fekete vagy a kék?

Legjobb válasz: A fõoldalon csak ennyit láttam :"Sötétbarna hajú, világos bõrû lánynak melyik szín áll jobban:fekete vagy....." De már akkor azt akartam mondani hogy kék =) Hány éves vagy?

A fõoldalon csak ennyit láttam :"Sötétbarna hajú, világos bõrû lánynak melyik szín áll jobban:fekete vagy....." De már akkor azt akartam mondani hogy kék =) Hány éves vagy?
kék :D a fekete is, de azt annyira nem kell erõltetni, ha már sötét a hajad :)
Mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: 17


Melyik a jobb horda vagy az alli?

azért kérdezem mert láttam jóformán az összes szerveren több az alli miért és miért kevesebb a hordás talán az alli frakció jobb lenne ?

Legjobb válasz: A horda erõsebb, csak az allihoz mennek a kicsik. Mert azok az embereket szeretik. Mert félnek a szörnyektõl. Úgy olvashatod, hogy ,,Az allik legyõzik a hordásokat" Javítok: Az allik legyõzik a HORDÁST! Mivel az allik csoportosan mennek a hordásokra. Remélem segítettem, te döntésed, kihez csatlakozol.

A horda erõsebb, csak az allihoz mennek a kicsik. Mert azok az embereket szeretik. Mert félnek a szörnyektõl. Úgy olvashatod, hogy , , Az allik legyõzik a hordásokat" Javítok: Az allik legyõzik a HORDÁST! Mivel az allik csoportosan mennek a hordásokra. Remélem segítettem, te döntésed, kihez csatlakozol.
"A horda erõsebb, csak az allihoz mennek a kicsik." Ez igaz, amikor elõször játszottam én is az Alliance-t választottam, mert az békésebb.
Így viszont árulónak érzem magam, mert csak a Worgen Faj köt az Alliance-hoz. Mondjuk van 1-2 dolog amit bírok, az erdõk zenéit, a sok erdõt ugye, a Draenei bigéket. :D
nem, mert furán venné ki magát hogy orkkal ott instázol a kis törpével :D
Én Szövetségesként kezdtem, de aztán átálltam a Hordához és ez utóbbi jobban tetszett. Aztán megjelent a Worgen és így vissza kellett állnom a szájba tekert Szövetséghez. Nem lehet olyat csinálni, hogy Szövetséges karakterrel van az ember, de átáll vele a Hordához? :D
Az allisokat ha megnézitek, nem nehéz kitalálni, hogy 5-bõl 4 emberszabású: az emberek ugye egyértelmû, a törpék csak egy genetikai probléma miatt nem nõttek magasra, a gnómokról nem sokat tudok, de ránézésre egyszerû emberkék, és a night elfek is emberszabásúak csak a füleik másak. A draenei meg egy naaru törzs. Ezzel ellentétben a másik frakcióban csak a belfek passzolnak az emberi fajhoz, a többiek teljesen más tábort képviselnek. A trollok pl. nem is tudom, mibõl váltak ki evolúció alapján. És ugyebár az ember a saját fajával játszana szívesen, ez pedig az alliban van. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én amikor csak videókat láttam a Wow-ról Allis voltam, már akkor eldöntöttem (mikor még nem is játszottam) hogy Allis Night Elf Hunter leszek. :D Aztán amikor játszani kezdtem nem tetszett. Az elsõ nagy karakterem Hordás volt. Hordás Undead Warlock, Demonology. Aztán meg Undead Hunter. Ezek után a Hordához kötõdtem évekre. Majd megjelent a Worgenes kiegészítõ és akkor visszatértem az Alliba, a Worghen miatt. Összvissz a Horda hangulatosabb. Állatiasabb, tipikus barbár csõcselék akikrõl a középkor szól mondhatni. Ölnek, felégetnek mindent. Tehát a Horda azoknak való akik olyan gondolkozásúak, hogy: - Azt teszem ami jól esik. Az Alli viszont a rendezett, szabályok és politikai nyomikat azaz a modern kort testesítik meg számomra. Az egyetlen jó bennük a Worgen. Én Horda párti vagyok. Bár átmenetileg nem Wow-ozok. De egy biztos... ha mondjuk létrehoznák a Vámpír fajt (a vérfarkas után) és azt a Hordába tennék akkor végleg búcsút intenék az Allinak. Nahh és persze a Hordában ott van Sylvanas is. :33
A történet és a játék területeinek kidolgozásán látszik hogy az alkotók az allit akarták a gyõztesnek, ez meg is látszik azon hogy sokall több az allis, mégis felmérések azt mutatják hogy a horda sokall erõsebb.
én jobban szeretem a hordásokat miota megjelentek a blood elfek ^^
"Hát battlegroundon még nem láttam olyat hogy 5 hordás ment egy allisra de olyat hogy 5 allis meg 1 hordásra olyat 65 000 000-szor láttam már." Ez csak azt bizonyítja, hogy a hordások f**zkalapok (sajnos) bg-n és még véletlenül sem együtt mennek.Mindenki magánháborúzik vagy middfight-ol.Még véletlenül sem azt csinálja amirõl a bg szól.
Elolvastam a kérdést és a kommenteket is. Most komolyan hány évesek vagytok? 14 körül? De ilyet kérdezni is..
Érdekes, mi BG chaten megbeszéltük, hogy megyünk temetõt campelni WSG-n :D Az is, hogy ki megy fel-le, hogy legyen healer mind a két helyen. Randomokkal.
Hát battlegroundon még nem láttam olyat hogy 5 hordás ment egy allisra de olyat hogy 5 allis meg 1 hordásra olyat 65 000 000-szor láttam már.
Ezt a 10 évesek fejével gondolkodjunk dolog teljesen hülyeség. Én csak hordáztam, volt aki csak alizot annyi idõsen. Racialok alapján a horda PVE-ben jobb, mert a legtöbb HC Raider klán már hordás, egyszerûen átjöttek hordába. PVP-bõl, pedig csak a Human Racial kiemelendõ. Az, hogy ki mennyire dolgozik ösze, maximum szerverfüggõ, de ott is csak az erõegyensúly miatt. Mert sok szerveren erõs túlerõben van az egyik frakció. Szánalmas dolog, egy teljes játékosálományt elítélni, pár egyén miatt. Ez a szerver jobb, a másikon csak Polákok vannak, ez a frakció jobb, másikon csak 10 évesek játszanak, ez a játék jobb, mert televan fölösleges featurekkel...
Nah azért a hordások is negyon szertnek csapatban támadni, de mindegy nem vitatkozok. Én jobban szeretem az allit, amugy meg szerótól függõ hogy melyik az erõsebb. Általánossákba 1v1-es verekedésbe jobb az alli(persze van kivátel) A horda meg jobb csapatba, logikusabban játszanaka, összedolgoznak. Az alli is összedolgozik csak nem annyira mint a horda. Én az allit ajánlom. :D
Én már kurv.a rég nem wowozok, de azért válaszolok. Az allinál jobb volt kezdeni, mert nagyon hangulatos Goldshire (komolyan mint a Gyûrûk urában a megye). Viszont jobban szerettem a hordásokat (mikor orr indítottam accot). Ha egyedül szeretsz játszani, akkor az allit ajánlom, ha csapatban, akkor a hordát.
"nem, mert furán venné ki magát hogy orkkal ott instázol a kis törpével :D" Szerintem a WOW világában sok az áruló, így nem lenen hibás dolog betenni egy ilyen ÁRULÓ VAGYOK opciót és átállni a másik oldalra. :D

Az utóbbi években tavaszpont során a Nap mely csillaggal áll együtt, illetve melyikhez áll legközelebb?

Legjobb válasz: 2013-ban a tavaszi napéjegyenlõség március 20-án volt 11:02-kor. Ekkor a Nap a "DQ Psc - HIP 118307"-et fedte, de a "HIP 118159" is csak 41 szögmásodpercre volt a Nap korongjától. Stellarium planetárprogival néztem ki, remélem, segíthettem!

2013-ban a tavaszi napéjegyenlõség március 20-án volt 11:02-kor. Ekkor a Nap a "DQ Psc - HIP 118307"-et fedte, de a "HIP 118159" is csak 41 szögmásodpercre volt a Nap korongjától. Stellarium planetárprogival néztem ki, remélem, segíthettem!
A kérdező hozzászólása: Köszi , írok privit, mert van még kérdésem. :)

A rovásírás az írásfejlődés melyik szintjén áll? Van olyan fejlett, mint a latin, az arab, a cirill és a többi ma is használatban lévő nyelvek?

Legjobb válasz: az írásfejlõdésnek nincsenek szintjei, vannak különbözõ szempontok, amik elõnyösek és hátrányosak lehetnek. ez kb olyan kérdés, hogy melyik fejlettebb állat, a marha vagy a ló...

az írásfejlõdésnek nincsenek szintjei, vannak különbözõ szempontok, amik elõnyösek és hátrányosak lehetnek. ez kb olyan kérdés, hogy melyik fejlettebb állat, a marha vagy a ló...
a hieroglif válasz meg hülyeség sok dologban különbözik tõle
miért nem lepõdök meg hogy a legtöbb hülyeséget az iskolai könyvekben tanítják... és milyen szintek vannak megadva? a rovásírás nem szavakat/szótagokat kódol hanem betûket. nem rajzok, hanem egyszerûsített írásjelekbõl áll. ha ez szintnek számít akkor van a rajzolás meg a szimbolikus írás. de a gond az hogy a jelképek is rajzokból egyszerûsödtek össze. lényegesen nem különbözik a latin abctõl
Alapvetõen betûírás, de van, amikor összerónak több betût, az így keletkezõ ligatúra több betûnek felel meg.
kb.mint a hieroglifa
igen, de ligatúrát latinban is ki lehet alakítani, pl az et is ilyen. a magyarban is voltak ilyen jellemzõen egymás mellé kerülõ szavak. ugyanakkor egy ligatúra nem feltétlenül egyértelmû mindig, ritkán használták, kivéve ha elég egyértelmû volt ahhoz, hogy érthetõ legyen. de ezek nem jelentenek semmilyen "szintet".
A kérdező hozzászólása: Az osztálytársaim meg azt sem tudják, hogy mi az a rovásírás.
A kérdező hozzászólása: Mást nem írnak róla.A Honfoglalás résznél van.
akkor gondolom neked kell kitalálni vagy a megtanult szinteket kell felidézni. olvasd el a tankönyv ide vonatkozó részét, ha van, vagy kérdezd meg 1 osztálytársad.
A kérdező hozzászólása: Nincsenek megadva szintek.
A kérdező hozzászólása: A történelemkönyvünkben volt egy kérdés, hogy szerintünk az írásfejlõdés melyik szintjen áll.Ugyan ilyen kérdés volt az arab írás esetében is.
Érdekes és fontos kérdés. A rovás azonos fejlettségû a latin betûs írással, hiszen mindent, amit latin betûkkel le lehet írni, azt rovással is le lehet. Sajnos vannak kisebb csoportok, melyek magukat , , hagyományõrzõnek'' mondják, és a hagyományõrzés rossz értelmezésébõl kiindulva nem ismerik el a rovás írásfejlõdését, és csak azt a változatát ismerik el, melyet kb. a középkorban használtunk. Ez a változat valóban nem annyira fejlett (bár nem sokkal van elmaradva), mint a mai. Azonban szerencsére ma már létezik és egyre elterjedtebb a rovás modern változata, ami teljesen egyenértékû bármely más , , fejlett'' írásmóddal. Egyetlen dolog hiányzik még: a világ összes számítógépén való megjeleníthetõség. Ehhez az Unicode-szabvány részévé kellene válnia a rovásnak. Ez folyamatban is van, csak sajnos az elõbbiekben említett ál-, , hagyományõrzõk'' hátráltatják a folyamatot. De ami késik, nem múlik!

Melyik a tisztább állat, és melyik terjeszt kevesebb betegséget: a macska vagy a vadászgörény?

Legjobb válasz: Egyik sem terjeszt betegséget, ha normális körülmények között van tartva. Mindkettõ tiszta állat, de a macska talán szagtalanabb, a görénynek alapjáraton van egy viszonylag erõs bundaszaga.

Egyik sem terjeszt betegséget, ha normális körülmények között van tartva. Mindkettõ tiszta állat, de a macska talán szagtalanabb, a görénynek alapjáraton van egy viszonylag erõs bundaszaga.
A legmocskosabb, legtöbb kórokozót hordozó fajzat mégiscsak az ember, tehát nyugi, tarthatsz nyugodtan cicát is, görényt is, akármit, egyiktõl sem kell félned. :) A buszon egyetlen érintéssel több baci és vírus ragad rád, mint egy egész görényfalka ürülékével. :D Egyébként van macskám is, görényem is, mind a ketten nagyon tiszták, pihe-puhák, folyton a nyakamban lógnak, és még soha semmi bajom nem lett tõlük (pedig a kakijukat is minden nap én dobálom ki), de még az egy éves kishúgomnak sem... szóval ráfogni egy állatra, hogy betegségeket terjeszt, marhaság... maximum a csatornapatkány...
Mindkettõ tiszta, mert a macska bekaparja maga után, a görény meg egy helyre ürít. Betegséget egyformán terjesztenek
Egy jó tanács:mindenképpen tenyésztõtõl légyen és ne szaporítótól vagy állatkereskedésbõl, bár ott az árulásuk már tilos is, de attól még árulnak...
A kérdező hozzászólása: Csak nem tudtam eldönteni melyiket tartsam, és anya állandóan azzal jön, hogy mennyi betegséget terjesztenek, kell ez nekem? De szerintem görény lesz. Majd valamikor nyáron. Köszönöm a válaszokat!
"Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál, és egészségtelen." Egyébként szerintem, ha normálisan tartod egyik sem mocskos különösebben. Egyébként betegséget meg elõbb kapsz el valamelyik családtagodtól, vagy a buszon utazva, mint a háziállatoktól. Már persze, ha betartasz pár alapvetõ higiéniás szokást (értsd: pl.: ne alompucolás után ülj le kézmosás nélkül vacsorázni). :)
mint írtam, egy sima vérvételbõl kiderül. a másik meg, hogy nem csak attól a szerencsétlen cicától lehet elkapni, hanem egy csomó más mindentõl is, szennyezett virágföld, mosatlan gyümölcs, nem átsütött hús. legyengült immunrendszerre minden veszélyes, minek mész az utcára? http://www.macska.tv/toxoplazmozis
5ös, nem a világ vége az biztos, hogyha éppen nem vársz babát, és nincs legyengülve az immunrendszered. De nem tudom hányan mosolyognának azon, hogyha az agyukban egy élõsködõ cisztákat hozna létre, megtámadva az idegrendszert is. Merthogy a toxoplazmózis ezt jelenti. Igaz, halálos agyvelõgyulladást csak néha okoz. Ha te örülsz neki, hogy ciszták vannak az agyadban, akkor sok sikert! :D (egyébként ez engem sem riaszt el, simán ettem már párszor macskás kézzel, meg hasonlók, de azért ne vegyük már olyannak, mintha csak egy nátha lenne)
a toxóplazmózis nem a világ vége. észre se veszed, ha elkapod, vagy tünetmentes, vagy olyan, mintha meg lennél fázva. fertõzést meg bármelyik állat terjeszthet, kutya, macska, madár, akármi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A macska hírhedten az egyik legveszélyesebb állat ilyen szempontból. Kapásból ott a toxoplazma nevû, veszélyes élõsködõ, amit a macskatartók többsége elkap. Lehet, hogy tisztának tûnik, mert sokat mosakszik, de attól még milliónyi betegséget terjeszthet, de fõleg a kakája. A vadászgörénynél nem tudom mi a helyzet.
Nem terjeszt betegséget ha benti cica (görényt meg eleve ne engedj ki mert megöli az összes madarat, mivel nem vad görényrõl van szó így még csak nem is táplálkozás céljából vadászná le õket. ) Állatot eleve nem engedünk ki mert: - el lopják, elütik, bánthatják. Van 2 macskám õk benti cicák. És van a bordelcolle kutyusom õ a kertben van. (házõrzõ)
2100 2010 2001 1200 1020 1002 az egyesek helyén láthatod h mik állnak

Melyik a jobb álló vagy fekvő szoli? Mitt tegyek? Fekvőbe nem szeretnék menni

kivolt már ugy hogy sokáig nem változott a lába nem barnult,fog még egyáltalán?a testemen már ésszre vehet?,álló ba járok idáig 3szor voltam 6percre,heti egyszer megyek,

Legjobb válasz: én is így vok:| nem szeretem a fekvõ szolit:| állóba szoktam menni mindig^^ viszont az állóba nem "olyan" látványos a barnulás :/ de inkább menj el bronzáriumba :) ugyanannyiba kerül :P és már az elsõ után gyönyörû barnás árnyalatod lesz(Y) fantasztikus;)

én is így vok:| nem szeretem a fekvõ szolit:| állóba szoktam menni mindig^^ viszont az állóba nem "olyan" látványos a barnulás :/ de inkább menj el bronzáriumba :) ugyanannyiba kerül :P és már az elsõ után gyönyörû barnás árnyalatod lesz(Y) fantasztikus;)
Kedves válaszoló..ne általánosíts.Ez bõrtípustol függ.A csokicsöves sz*rt is reklámozzák, h 6 perc és barna leszel...kamu az egész.Valakit megfog valakit nem. Kérdezõ:Ugy látszik te nehezebben barnulsz.Én 10percre járok 1 héten 2x és gyönyörû barna vagyok, de nem tegnap kezdtem, én is nehezebben barnulok, fõleg a lábam.Én azt ajánlom, menj felváltva.1x álló 1x fekvõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az edigi válasszokat! és ha fekvõbe nem megyek akkor nem fog soha lebarnulni a lábam?remélem lefog inkább 1 héten megyek 2szer 6percre!az ugy jó lessz?
falmászás
nehéz kérdés. Ha semmi bajod nicnsen én a falmászást ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Értem, én is ehhez közeledek csak még nem csináltam olyan sokszor csak néhány extrém sport rendezvényen volt és ott probáltam ki, a mászobirodalom a XI. kerben néztem ki a helyet erröl mik a vélemények ?
Én is ez a kettõ sport között õrlõdtem, hogy melyiket válasszam. A falmászás megerõltetõbb, hisz ott az egész tested súlyát kell, hogy megtartsd. Addig az úszásnál a közegellenállás miatt nem is nagyon érzed, hogy erõlteted magad. Persze ez így durva kijelentés, de ha nem sportolói szinten végzed az úszást, akkor inkább kellemesnek mondható, mintsem fárasztónak. Az úszásnál nem kopnak az ízületeid sem, és lapos alakod lesz. A falmászásnál meg elsõsorban a karod, a hátad és a lábad erõsödik. Én barátnõmmel elmentem falmászásra és nagyon élveztem! Tuti fogok még menni mert a tanár is rögtön mondta nekem h ez a nekem való sport :D Érdemes kipróbálni! 16L Nah, mit választottál?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!