Találatok a következő kifejezésre: Melyik a rossz: (245 db)

Ehhez mindenképpen kell egy biztosan jó proci, meg ram, hogy megtudd.

Magyarországon mely városok a jó városok, melyek a rossz városok esetleg melyek a fejlett, vagy paraszt városok?

Csak olyan nagyobb városokat írjatok.

Legjobb válasz: Hát iszonyatosan nagy különbség van nyugat és kelet Magyarország között, elsõ ránézésre talán nem annyira, de aztán látszik...

Hát iszonyatosan nagy különbség van nyugat és kelet Magyarország között, elsõ ránézésre talán nem annyira, de aztán látszik...
Ne haragudj, de szerintem butaság ilyen kategóriákat felállítani és beskatulyázni egy-egy régiót vagy várost, meg az ott élõ embereket. És ez nem felesleges polkorrektség: egyszerûen önmagadat csapod be, ha azt mondod, hogy "áh, Nyíregyháza tele van tirpákkal, dehogy megyek oda" (és ezért sosem jutsz el olyan fasza helyekre, mint Sóstó) vagy azt gondolod valakirõl, hogy "na ez soproni, ott jó emberek élnek, ez biztosan nem ver át" (aztán meg jól átbasxz). Nem ilyen fekete-fehér a helyzet, minden városban van valami jó és valami rossz is, továbbá minden városban sok a rendes ember és TÚL sok a paraszt.
Én szoboszlói vagyok és éltem Nyíregyházán és Debrecenben is. Nyíregyháza nagyon tetszett, szép, patináns, tiszta, érdekes és élhetõ hely, rengeteg éretlmes fiatallal és nagyon kedves emberekkel. Azok tirpákoznak amúgy a legjobban akik soha életükben nem jártak Nyiregyen, na persze ugyanez elmondható a hurkásozókról, pestieknél a vidéki parasztozókról, a borsodiakat cigányozókról, stb. Az ilyenek amúgy jórészben IQ huszár, nagypofáju, bunkó hülyegyerekek. Debrecen már annyira nem tetszett. Szerintem ahoz képest, hogy egy 210 ezer fõs nagyváros halálunalmas és sivár, persze itt is vannak érdekes helyek és programok, de olyan mint egy nagy falu. Emberek terén nyílván itt le lehet általánosítani, több debreceni barátom van is van, de én sokkal több bunkó emberrel, mûveletlen, hõzöngõ fiatallal akadtam össze itt, mint Nyiregyen. Jóval barátságtalanabb város.
*értelmes fiatallal...
Hát igen, Debrecen köztudottan az ország legnagyobb faluja és errõl személyes tapasztalataim is vannak bõven! A munkám miatt gyakran járom az országot, Soprontól Gyuláig, de sehol nem találkozok akkora, olyan tipikusan "a kapa kiesik a szájból" féle, bunkó parasztokkal mint Debrecenben. A pestiek hozzájuk képest "porcelánlelkü" genlteman-ek. Aki mondjuk olyan finomabb bölcsész vagy mûvész lélek az nem nagyon fogja Debrecenben megtalálni a társaságát. Akikkel megismerkedtem, fõleg fiatalokkal és intelligensebbek voltak, azokról is kiderült, hogy "bevándorlók", kolis vagy albiban élõ egyetemisták. Szóval kiráz a hideg a debreceni emberek jórészének a taplóságától, meg úgy magától attól az ótvar ronda, dögunalom városuktól, amire, számomra teljesen érthetetlen módon olyan rohadt büszkék, mintha valami világváros metropolis lenne. Nekem Szeged tetszett a legjobban! Egy igazi ékszeresdoboza az országnak, annyira más mint Debrecen! Kívül-belül nagyváros, az embert egyszerüen feldobja, magával ragadja az a hangulat, légkör ami ott van. Az emberek végtelenül segítõkészek, kultúráltak, kedvesek. Nincsennek elszállva, nem arcoskodnak, pedig nekik igazán lenne rá okuk, mert egy fantasztikus városuk van. A fiatalok jórésze is értelmes, a viágra abszolút nyitott, olvasott, rengeteg féle érdekes egyéniség van köztük, még egy átlag debreceni fiatal stílusa kimerül annyiban, hogy; "höhö, én vagyok a loki szurkoló faszagyerek". Nincs az az erõltett, semmitmondó, már-már beteges lokálpatriotizmus mint Debrecenben. Szóval nálam a legjobb egyértelmûen Szeged, a legrosszabb pedig Debrecen, ahova akkor sem költöznék, ha nekem fizetnének érte.
mert: folyamatosan épülnek új munkahelyek! Lásd: -Új vágohid -Új autóalkatrész gyár -Etanol gyár Folyamatosan megujúló belváros Lásd: -Szórakoztató negyed -Új uszoda csuzda park Nagyon szép fesztiválok -búsojárás ugyhogy mohács a legélehetõbbváros és természetesen GYÕR

Melyek a jó és melyek a rossz elemek a Jobbik illetve az MDF GAZDASÁGI programjával?

Már csak azért sem lenne rossz itt válaszolni, mert akkor tudnátok ismertetni mindenkivel mind a két párt gazdasági elképzeléseinek jó és rossz oldalait. Különösen kíváncsi vagyok arra, hogy az MDF gazdasági programjában melyek azok az elemek, amelyek jó és reális elképzelések lehetnek. Szeretném, ha egy válaszban írnátok a Jobbik és az MDF gazdasági programjáról szóló véleményeiteket.

Legjobb válasz: Ilyet ne is kérdezz tõle, ez már túl összetett neki, meghaladja az értelmi szintjét. :D

Ilyet ne is kérdezz tõle, ez már túl összetett neki, meghaladja az értelmi szintjét. :D
Ez az oldal nem alkalmas a program kifejtésére úgy, hogy ne legyen belõle offolás. Én spec örülnék ha mind a 4 párt (Jobbik Fidesz MSZP MDF) miniszterelnök-jelöltje egy-egy mûsor keretén belül tudna egymással "vitatkozni".
" Jobbik: semelyik MDF: mindegyik " mert jó hülye vagy elsõ
A jobbik rövidített programja 12 oldal: http://www.jobbiknyergesujfalu.neobase.hu/sites/www.jobbikny.. Minden jó benne. Legfeljebb a cigányoknak nem. :D
szerintem nem kellene ujra államosítani a privatizált vagyont. felül kell vizsgálni, és kell büntetni, ha szabálytalan volt, de ne kerüljön újra állami kézbe. függelékként ajánlom neked: Cullis, J. – Jones, Ph.: Közpénzügyek és közösségi döntések, Aula 2003 könyv 136-190. oldal. a járadékvadászatról szól. nagyon tanulságos.
"kíváncsi vagyok arra, hogy az MDF gazdasági programjában melyek azok az elemek, amelyek jó és reális elképzelések lehetnek. " Jobbik: semelyik MDF: mindegyik És legyen büszke magára, aki lepontoz.
Egyetértek az elsõvel.De én is szívesen hallgatnék meg egy vitát.
A kérdező hozzászólása: Az elsõt csak azért pontoztam le, mert nem válaszolt a kérdésre. A válaszoddal csak annyit mondtál, hogy az MDF programja jó, a Jobbiké meg rossz... De én a miértre lennék kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Tényleg ennyire nehéz a kérdés? A linkelõnek meg csak annyit akarok mondani, hogy én elolvastam mind két párt programját, meg is van róluk a véleményem, de én a TI véleményetekre vagyok kíváncsi, nem a programra... A kedves linkelõ ugyanabban vétett, mint az elsõ kommentelõ; nem válaszolt a kérdésre.


Régen a férfiak melyik oldalukon vitték a barátnőjüket/feleségüket, és melyiken a 'rossz lányokat'?

Legjobb válasz: Akard volt a bal oldalon amit jobb kézzel kirántva védték a nõket, így a jobb oldalon mentek a nõk, aki bárkije lehetett.

Akard volt a bal oldalon amit jobb kézzel kirántva védték a nõket, így a jobb oldalon mentek a nõk, aki bárkije lehetett.
Jaj ez akkora baromság, szerinted ha ez igaz lenne, mégis ki az a hülye aki a "rossz" oldalra beállt volna?
régen a férfiak úriemberek voltak, és a qrvát is a jobb oldalukra engedték ... szóval hülyeség a felvetés
Alapvetõen a jobb oldalon mennek a nõk, de ha biztonság úgy hozza, akkor ez nem számít. És egyébként sem számít ma már ez. Én akkor érzem magam jól, ha a férfi az én baloldalamon van, de mert így kényelmes nekem, a jobb kezem szabad marad. Szerinted annó melyik nõs pasi vállalta volna fel, hogy a bal oldalán visz egy prostit, és mindenki látja ? :)
A régi mondás szerint "Bal oldalon a kutyák és k*rvák, jobb oldalon pedig az úrinõk mennek", ma már ennek nincs jelentõsége.
Igen, én nagyon nagyon nem tartok be szabályokat, fõleg, ami hülyeség, de ha Anyukámmal megyek valahova, én is nõ vagyok, a jobb oldalamon megy. El sem tudnám máshogy képzelni, ha meg férfivel vagyok, akkor én megyek a pasi jobb oldalán, akkor az ellenkezõje zavar. EZ csak szokás nálam talán, de kényelmetlenül érzem magam egy férfi bal oldalán.
Csatlakozom az elsõhöz. Viszont sok fiatalember még mindig tudja ezt a baromságot, pedig nincs jelentõsége, fõleg ma amikor senki nem tart be már semmit.
#6 az indoklásod eleje jó, a többi nem: tehát azért mentek jobb oldalon, hogy a bal oldalon hordott kard ne csapkodja menet közben a másikat ... ez lehetett nõ, és lehetett felsõbb rangú valaki is és úgy gondolom az baj, ha ma van aki nincs tisztában azzal, hogy a tisztelet jele valakit a jobb oldalára engedni menet közben ... vannak olyan illemtani szabályok amiket célszerû továbbörökíteni ... hogy miért? csak
#8 látszik, hogy némiképp idõsebb vagyok ... igen, az a tisztelet jele
Az a tisztelet jele, hogy a másik hol megy mellette ez most komoly? Hagyjuk már a hülyeségeket, hagyományokat meg akkor kell betartani ha mindet betartom nem csak kényem kedvem szerint párat ami nekem kedvez.
Nekem is a tikkem :D Ennyi válasz egy ilyen kérdésnél :)
a tik, tikkelés nem helyes kifejezés ebben az értelemben
az a hepp
Én alapból nem mennék sehova olyannal, aki rosszlányokkal is mászkál, így nem kell ez a megkülönböztetés.
mi az a tik?

Melyek a rossz illetve a jó szénhidrátok, fehérjék és zsírok?

Legjobb válasz: Mindet soroljuk fel neked? Nincsen Googlid?

Mindet soroljuk fel neked? Nincsen Googlid?
A kérdező hozzászólása: már beírtam googleba, de semmit nem tudtam meg belõle. csak a legfontosabbakra gondoltam, mint pl a kenyér, rizs, tészta stb
A korpás a jó. A hántolatlan.

Ez mitől van? Melyik a rossz?

Gyakora elkezd a monitorom "pislákolni", tehát villog, úgy értve, hogy egyszer kicsit sötétebb, vagy világosabb, de villogva teszi ezt, és már zavaró, főleg a szememnek. Ez a monitor hibája(megjegyzem, nagyon régi CRT monitor) vagy a VGA a ludas? Köszi a válaszokat. Bocs a hülye megfogalmazásért:D

Legjobb válasz: Próbáld ki egy más monitorral vagy kártyával. Szerintem a monitor.

Próbáld ki egy más monitorral vagy kártyával. Szerintem a monitor.
A kérdező hozzászólása: Nincs másik monitorom, meg a vga-m nagyon régi, és a szekrény legalján van, meg a driver CD-t se találom hozzá:D amúgy ezt nem tudom megmondani milyen idõközönként csinálja, csak úgy randomba.
Kipróbáláshoz nem kell driver.
Szerintem is a monitor rossz. A CRT monitorok elég gyakori hibája.
A kérdező hozzászólása: Az oké, de mondom nem tudom mikor fogja legközelebb csinálni, és nem szeretnék várni nemtudom mennyi idõt. Van amikor 1 napig nem csinálja, van amikor többször is 1 nap.

Szerintetek melyikünk a rossz barátnő?

A volt legjobb barátn?mmel mostanában veszekszünk. Õ sem tart engem én sem ?t igaz barátnak. Leírom, h melyikünk mit hibázott és kérlek írjátok meg a véleményeteket. Én mostanában vmi miért nem mehettem sehova.(ezt nem részletezném, a történet szempontjából nem is lényeges) közöltem vele, h ha látni akar akkor át kell jönnie. Egyáltalán nem jött, minden más fontosabb volt mint én. közöltem vele, h milyen barát ?. erre közli, h beszélhetnénk arról h ki az igaz barát. Igen 2 oka neki is van, h rossz barátnak tartson engem.1. nézeteltérésük volt a pasijával, és én nem mellé álltam....de az jobb hogyha hazudok??? ?szintén elmondtam a véleményemet. 2: jó viszonyba lettünk a pasijával, és mikor szakítottak, akk a srác nagyon maga alatt volt, akk éppen a mi városunkban volt, mert ? máshol lakik,és mivel senkivel nincs olyan viszonyba a mi városunkban, hozzám fordult...én segítettem nenki, meghallgattam a problémáját, nekem kiönthette a szívét...és ez nem nagyon tetszett neki.....ha ezért nem tart igaz barátnak akk nem is akarok számára igaz barát lenni....

Legjobb válasz: és te mirét nem tartod õt igaz barátnak? egyébkétn nem ogok álláspontot foglalni amíg csak a te verziódat hallottam.

és te mirét nem tartod õt igaz barátnak? egyébkétn nem ogok álláspontot foglalni amíg csak a te verziódat hallottam.

Hogyan lehet megállapítani hogy a 2 memóriamodul közül melyik a rossz?

Legjobb válasz: Kiveszed az egyiket a gépbõl és elindítod azzal. Ha indul jó. Ha nem, akkor nem.... Milyen nehéz volt...

Kiveszed az egyiket a gépbõl és elindítod azzal. Ha indul jó. Ha nem, akkor nem.... Milyen nehéz volt...

Orosz Káma állószivattyúban négy darab 10 mikrofarádos kondenzátor van gyárilag, nem tudom melyik a rossz, néha indul a szivattyú néha nem, ki lehet váltani ezeket egy darab 40 mikrofarádos kondival? Vagy ugyanúgy 4 darab 10-es?

Legjobb válasz: Ha elindul szuperul mûködik,csendben szépen,úgy vettem hogy állítólag fel volt újítva.A hõkioldót meg jó magyar szokás szerint mindenki kidobálja belõlük,ebben sincs már.Köszönöm a válaszodat,megmérem akkor hogy mekkora kondi fér el benne,azután én is tovább egyszerûsítem az áramkört :)

A kérdező hozzászólása: Ha elindul szuperul mûködik, csendben szépen, úgy vettem hogy állítólag fel volt újítva.A hõkioldót meg jó magyar szokás szerint mindenki kidobálja belõlük, ebben sincs már.Köszönöm a válaszodat, megmérem akkor hogy mekkora kondi fér el benne, azután én is tovább egyszerûsítem az áramkört :)
Cseréld ki õket nyugodtan, ha nem férne el egy 40 mikrós akkor 2db 20 párhuzamosan.Van a kondi doboza oldalán 1 hõkioldó, kb akkora mint 1 negró, az is szokott rosszalkodni.A kondik ritkán vesztik el kapacitásukat de ezt 1 méréssel ki lehet szûrni.Ha van 1 kézi mûszered akkor mérj áramfelvételt nehogy valami más baj is legyen. Villszer
A kérdező hozzászólása: Megoldódott a dolog.50 mikro van benne gyárilag(3db 10-es+1db 20-as).Vettem bele újakat, 2x25-ös párhuzamosan, de néhány napos állás után megint nem akart indulni, forrasztottam be még 20 mikrót (össz 70), mostmár mindig indul.

Mi lehet a gond? Ps2 játékot ha írok akkor beolvassa meg minden de 1 idő után megakad és után többé fel sem ismeri a CD-t. Mitől lehet melyik a rossz a gép a játék a CD vagy én nem írom jól meg?

Pedig van olyan játék igaz nem én írtam de évek óta megy mínuszos DVD-n én pluszosra írom.

Legjobb válasz: most cd-re vagy dvd-re írod? mert nem minegy! lehet az olcsó [email protected] minöségü DVD is az oka! Verbatim-ot ajálom!

most cd-re vagy dvd-re írod? mert nem minegy!lehet az olcsó [email protected] minöségü DVD is az oka!Verbatim-ot ajálom!
A kérdező hozzászólása: DVD-re és maxell-t használok.
Mien programmal írsz ki ps 2 játékot???
A kérdező hozzászólása: ashampo
"maxell-t használok"na ez a baj elejinte én is azt használtam de álandóan lefagyott a ps2 vagy megakad és néha elég furcsán szólt benne a DVD!utánaolvastam neten hogy silány DVD a maxell és a ps2 se szereti!Verbatiomot ajálották és azóta nincs ilyen gondom!próbáld ki te is hogy Verbatimra vagy Memorexre írod ki a játékaidat!
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!