Találatok a következő kifejezésre: Melyik a január (32 db)

Melyik a helyes: "január elsején hétfőn délután" vagy "január elsején hétfő délután"?

Legjobb válasz: szerintem: ...január elsején, hétfõ délután...

szerintem: ...január elsején, hétfõ délután...
1. január elsején, hétfõ délután 2. január elsején, hétfõn, délután 3. január elsején, nem sokkal dél után
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is így gondoltam és valóban, vesszõvel pontos.

Használt autó vásárlásakor, számít az év melyik havában veszem súlyadó fizetése szempontjából? Ha pl. februárban veszek autót, ki fizeti a januárt?

Legjobb válasz: A súlyadót (teljesítményadót) az fizeti egész évre, akinek a nevén van az autó január elsején.

A súlyadót (teljesítményadót) az fizeti egész évre, akinek a nevén van az autó január elsején.
ahogy az elsõ válaszadó is írta! A gépjármûadót annak a személynek kell fizetnie aki/mely a jármûnyilvántartásban az év elsõ napján üzemben tartóként, ennek hiányában tulajdonosként szerepel. http://www.retsag.net/inf/lap211.htm
A kérdező hozzászólása: És nem követelheti rajtam az általa elõre kifizetett hónapokat az autó eladója?
Nem követelheti, de ha ki van vonva a forgalomból (pl, kereskedésben veszed), akkor te biztosan fizetsz, mert nálad helyezik forgalomba. Én legalábbis így jártam (2010.07.03-án vettem), és az önkormányzat ajánlott levélben küldte a határozatot az idõarányosan kiszámított súlyadóról.
maximum, beszámíthatja a vételárba (utólag, nem követelheti)


Levelezős főiskolások, egyetemisták, hogyan tudtok elmenni a januári vizsgáitokra, melyek hétköznap vannak, ha közbe a munkahelyeteken is ott kell lennetek?

Az iskola kilométerekre van, munkába menni muszáj de vizsgázni is muszáj. A levelez?söknek miért nincs hétvégi vizsga id?pont?

Legjobb válasz: Úgy hívják, szabadnap. Mindenki kap belõle, ésszel kell beosztani.

Úgy hívják, szabadnap. Mindenki kap belõle, ésszel kell beosztani.
úgy hívják helyesen, hogy szabadság - de mindegy néhány helyen van szombati vizsga is

A Január 25. -ei Barca - Real Madrid 2-2 után Cristiano Ronaldo melyik barcás játékossal cserélt mezt?

foci,barca,real,madrid,ronaldo,CR,cristiano

Legjobb válasz: sry:D véletlen ide írtam a kulcs szavakat:$:D

A kérdező hozzászólása: sry:D véletlen ide írtam a kulcs szavakat:$:D
Puyollal.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit vegyek a haveromnak 18. szülinapjára? Ami január 1. én lesz. (ő szeret rajzolni, sportolni. ) melyik a legjobb parfüm? (max 2000ft-ig)

18 éves fiuk te mit szeretnétek kapni?

Legjobb válasz: Én ugyan lány vagyok, de szerintem tök jó ötlet, ha nyomtatsz neki naptárt. Vannak nagyon jó naptárkészítõ progik (szoftverbazis.hu-ról lehet letölteni ingyen), kiválasztod, hogy milyen képek legyenek rajta, a betûstílust, hogy álló legyen vagy fekvõ, stb. (Én calendar paintert használok, szoftverbázisról töltöttem le) 18/L

Én ugyan lány vagyok, de szerintem tök jó ötlet, ha nyomtatsz neki naptárt. Vannak nagyon jó naptárkészítõ progik (szoftverbazis.hu-ról lehet letölteni ingyen), kiválasztod, hogy milyen képek legyenek rajta, a betûstílust, hogy álló legyen vagy fekvõ, stb. (Én calendar paintert használok, szoftverbázisról töltöttem le) 18/L

Neptunban a vizsgáimhoz több idő pont is van egészen decembertől január végéig. Az első 2 vizsga ingyenes a 3. nál már fizetni kellene, de nem irja külön a Neptun hogy melyik a két javitóvizsga adott tárgyból?

Már december 11. én kell jelentkeznem mind a 3 eshető időpontra? Vagy akkor csak még az alapra? Dec 11. én kell jelentkeznem vizsgára, honnan tudom melyik a javitóvizsgák? Vagy ezt nekem kell január végéig eldöntenem hogyan osztom be magamnak a 3 lehetőség

Legjobb válasz: Nincsen külön javítóvizsgáknak idõpont, mivel mindenkinek más lehet javítóvizsga. Ha Te elmész az elsõ alkalomra, megbuksz, mész a következõ, akkor az Neked javítóvizsga, míg lehet, hogy valaki erre a második alkalomra megy elõször, neki sima vizsga. Szóval nincs különbség vizsga és javítóvizsga között, mindenki ugyanazt írja. Elsõ féléves vagy?

Nincsen külön javítóvizsgáknak idõpont, mivel mindenkinek más lehet javítóvizsga. Ha Te elmész az elsõ alkalomra, megbuksz, mész a következõ, akkor az Neked javítóvizsga, míg lehet, hogy valaki erre a második alkalomra megy elõször, neki sima vizsga. Szóval nincs különbség vizsga és javítóvizsga között, mindenki ugyanazt írja. Elsõ féléves vagy?
Elõfordul, hogy némelyik idõpont csak javítóvizsgásoknak van fenntartva, de nem minden tárgynál van ilyen és odaírják ilyenkor az idõpont mellé. Egyébként minden úgy van, ahogy az 1. válaszoló leírta.
A kérdező hozzászólása: de amikor kinyitják a kaput, és fel kell vennem az idõpontokat, akkor egy tárgynál még csak az elsõ idõpontot tudom igaz? egyszerre egy vizsgához egy idõpontot vehetek fel
Nyilván, mert nem tudhatod elõre, hogy javítóvizsgára lesz szükséged.

Ha a baba január 31-én született, melyik hónaptól igényelhetem a családi pótlékot? Januártól vagy februártól?

Legjobb válasz: jan 31-tõl, a teljes januárt megkapod (én március 31-én szültem és márciusra is megkaptam a teljes összeget)

jan 31-tõl, a teljes januárt megkapod (én március 31-én szültem és márciusra is megkaptam a teljes összeget)
Január 31-tõl. Arra az 1 napra is jár az arányos része.
jan 31-tõl és tényleg jár a teljes havi.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Sajnos akárhol keresem erre a 2 kérdésre nem találom a választ: Melyik miniszterelnök nevét viseli az első hazai lakótelep? Milyen évet írtak Oroszországban 1700. január 1-je előtt egy nappal Oroszországban?

Legjobb válasz: Szerintem a Wekerle-teleprõl lehet szó, az ugrott be nekem. (1909-ben épült.) A másik becsapós kérdés, mert éppen ezen a napon tért át az orosz közigazgatás a január 1-i évkezdésre. Hogy milyen napot írtak elõtte, annak utánajárok gyorsan, ha tudok.

Szerintem a Wekerle-teleprõl lehet szó, az ugrott be nekem. (1909-ben épült.) A másik becsapós kérdés, mert éppen ezen a napon tért át az orosz közigazgatás a január 1-i évkezdésre. Hogy milyen napot írtak elõtte, annak utánajárok gyorsan, ha tudok.
http://www.ortelius.de/kalender/greg_en.php "The Christian era was switched to by declaring that 31 December 7208 should be followed by 1 January 1700" 7208. dec. 31-ét írtak azelõtt egy nappal. (1700 elõtt ui. a világ teremtésétõl számították az éveket, csak az után Jézus születésétõl, s az évkezdet is jan. 1. lett.)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon köszönöm a segítséget. A lakótelepre sosem jöttem volna rá, mert kizárólag panelban gondolkodtam. Az Orosz idõszámításról pedig csak annyit tudtam, hogy korábban õk Juliánus naptár használtak. Mégegyszer köszönöm, sokat segítettél. További szép napot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!