Találatok a következő kifejezésre: Melyik Kundera-regényt elolvasni (1 db)

Melyik Kundera-regényt érdemes elolvasni?

A Búcsúkering?t és A lét elviselhetetlen könny?ségét olvastam,az utóbbi jobban tetszett.Tetszik az író stílusa,filozófiai fejtegetése.Szeretnék még olvasni t?le,melyiket ajánljátok és miért (mi a téma)?Azt esetleg megtudjátok nevezni,hogy milyen irányzatot,stílust vagy effélét képvisel?(Gondolom,posztmodern és még azon belül vmi.)

Legjobb válasz: Szerintem az összeset érdemes elolvasni, de azon belül inkább az életmû "elsõ felét" ajánlom, pl. Tréfa, Nevetséges szerelmek, Az élet máshol van (+ amiket már olvastál)

Szerintem az összeset érdemes elolvasni, de azon belül inkább az életmû "elsõ felét" ajánlom, pl. Tréfa, Nevetséges szerelmek, Az élet máshol van (+ amiket már olvastál)
Szerintem Kundera realista, kicsit talan dokumentarista is az emlitett posztmodern mellett. Nekem is A let elviselhetetlen konnyusege az abszolut favorit.
Én a Nevetés és felejtés Párizsban címût olvastam még tõle, mint regényt. Persze, ez is posztmodern, több kisebb történetbõl. Egyszerûen nagyon tetszett. Szó van benne a nemiségrõl, a szabadságról.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, a Nevetés és felejtés könyvét most kezdtem el, még nagyon az elején tartok, de majd elválik, biztos nem lesz rossz.
Szerintem a Halhatatlanság c. könyve a legeslegjobb.Abból egy csomó részt ki is írtam, fantasztikus!
Mindegyiket! Akinek egy könyv tetszik tõle, az nem bír megszabadulni Kunderától - én sem. Hallatlan mennyiségû mûveltséganyagot visz a könyveibe, a komolyzene nagyon fontos motívum, pl. A lét elviselhetetlen könnyûsége ugyanúgy építkezik, mint az általa idézett kései Beethoven vonósnégyes, vagy A nevetés és felejtés könyvében az Op. 111-es beethoven zongoraszonátát elemzi Kundera, és a regény is pont úgy építkezik. A Tréfában nagyon tetszett a népzene mai mûvelésérõl és "hasznosságáról" amit megtudtam, szóval nagyszerû író, hatlamas mûveltséganyaggal és jó humorral, iróniával. Nálam a kedvencek (nem sorrendben, mert mindegyik kedvencem): 1. A lét 2. Nevetés és felejtés 3. Lassúság 4. Halhatatlanság 5. A tréfa


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti hogyan szoktatok könyvet olvasni?

Mármint ti hogyan olvassátok? Fejezetenként vagy hogy: "itt most abba hagyom folytatom később? Vagy hogyan érdemesebb?

13

Mi a véleményetek a moly.hu-ról?

7

Tudnátok segíteni, hogyan tudnám gyorsabban írni a regényemet?

Fő hobbim a regényírás, és szeretem is, de mégis úgy érzem, hogy nagyon lassan haladok. Talán nem szánok konkrétan az írásra elég időt, vagy nem vagyok elég kitartó.

3

Ki tudd ajánlani valami jó könyvet? 1 (14/L)

9

Szerintetek ezek közül melyikek a legjobb képregények?

Marvel: Pókember,bosszú angyalai, igazság ligája, batman,tintin kalandjai,alien...szóval ezek közül melyiket ajánljátok?:)

4

Nem tudtok olyan KÖNYVet, mint az Eredet c. FILM?

Nagyon megtetszett a téma és mivel nincs könyv változata keresek valami hasonlót.

1

Hol tudnám megrendelni Leiner Laura Ez is remek! Című könyvét?

Eddig sehol nem találtam ahol meglehetne rendelni, de elszeretném olvasni...

2

Megéri-e megvenni Bear Grylls túlélés a vadonba cimű könyvét? Vagy van jobb ár érték árányu túlélő könyv?

0

Vladár már túlzásba esik, nem?

Hiszen oké, hogy Reni nem valami rajzbajnok, meg néha-néha hátrafordul, de azért...
Például az etika. A 6.részben benne van, mikor Andris és Robi chipset köpködnek a tanár asztalra, Vladár persze, hogy Renit kéri meg.
És neki van a legtöbb jegye etikából. Vladár úgy csinál, mintha az ő tantárgya valami baromi fontos lenne.
Meg mindig. Reni nem tehet arról, hogy nem tud rajzolni, és emiatt nem kéne fojton leszidnia a tanárnak. Egyszerűen nem nincs hozzá érzéke és kész.

6

Hol és hogyan érdemes e-könyveket közzétenni?

Van egy elkészült (viszonylag nagy terjedelmű) fantasy novellám. hol érdemes ezt e könyv formában nyilvánosságra hozni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!