Találatok a következő kifejezésre: Melyik Kundera-regényt elolvasni (1 db)

Melyik Kundera-regényt érdemes elolvasni?

A Búcsúkering?t és A lét elviselhetetlen könny?ségét olvastam,az utóbbi jobban tetszett.Tetszik az író stílusa,filozófiai fejtegetése.Szeretnék még olvasni t?le,melyiket ajánljátok és miért (mi a téma)?Azt esetleg megtudjátok nevezni,hogy milyen irányzatot,stílust vagy effélét képvisel?(Gondolom,posztmodern és még azon belül vmi.)

Legjobb válasz: Szerintem az összeset érdemes elolvasni, de azon belül inkább az életmû "elsõ felét" ajánlom, pl. Tréfa, Nevetséges szerelmek, Az élet máshol van (+ amiket már olvastál)

Szerintem az összeset érdemes elolvasni, de azon belül inkább az életmû "elsõ felét" ajánlom, pl. Tréfa, Nevetséges szerelmek, Az élet máshol van (+ amiket már olvastál)
Szerintem Kundera realista, kicsit talan dokumentarista is az emlitett posztmodern mellett. Nekem is A let elviselhetetlen konnyusege az abszolut favorit.
Én a Nevetés és felejtés Párizsban címût olvastam még tõle, mint regényt. Persze, ez is posztmodern, több kisebb történetbõl. Egyszerûen nagyon tetszett. Szó van benne a nemiségrõl, a szabadságról.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, a Nevetés és felejtés könyvét most kezdtem el, még nagyon az elején tartok, de majd elválik, biztos nem lesz rossz.
Szerintem a Halhatatlanság c. könyve a legeslegjobb.Abból egy csomó részt ki is írtam, fantasztikus!
Mindegyiket! Akinek egy könyv tetszik tõle, az nem bír megszabadulni Kunderától - én sem. Hallatlan mennyiségû mûveltséganyagot visz a könyveibe, a komolyzene nagyon fontos motívum, pl. A lét elviselhetetlen könnyûsége ugyanúgy építkezik, mint az általa idézett kései Beethoven vonósnégyes, vagy A nevetés és felejtés könyvében az Op. 111-es beethoven zongoraszonátát elemzi Kundera, és a regény is pont úgy építkezik. A Tréfában nagyon tetszett a népzene mai mûvelésérõl és "hasznosságáról" amit megtudtam, szóval nagyszerû író, hatlamas mûveltséganyaggal és jó humorral, iróniával. Nálam a kedvencek (nem sorrendben, mert mindegyik kedvencem): 1. A lét 2. Nevetés és felejtés 3. Lassúság 4. Halhatatlanság 5. A tréfa


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudtok hasonló könyvet? Easy-Tammara Webber-hez?

2

Milyen konyvet vegyek a baratnomnek karacsonyra?

Milyen konyvet vegyek a baratnomnek karacsonyra? Olyan konyvet keresek ami Parizsrol szol, romantikus regeny es szep a boritoja. Kerlek segitsetek ! :)

3

Tudom, hogy nagyon sokan kérdezik de hasonló könyveket tudtok?

Olyanok érdekelnének, mint pl.: Obszidián, Lélektársak, Enigma

4

Mennyit szoktak késni a vörös pöttyös könyvek az eredeti megjelenéshez képest?

Most néztem , hogy a Vonzás szabályai elméletben december 15-én fog megjelenni, viszont pár nappal ezelőtt még nov. 30-a volt. Várható még késés? Mi a tapasztalatotok?

1

A Hana Yori Dango mangát letölthetem valahonnan magyarul?

A manga.hu-ról letöltöttem az elkészült részeket (26 kötet van lefordítva), érdekelne, hogy esetleg más oldalon fenn van-e mind a 37 kötet? Nagyon szeretem és kíváncsi lennék a végére. ^^

2

A szent johanna gimi melyik része a legjobb? Miért?

7

Ki tudja, hogy ez az idézet melyik könyvből van?

-Utállak! -vágtam vissza, de a magabiztosságom igencsak halványka volt.

2

Melyik alegjobb könyv?

minden féle könyvet szeretek de most szerelmes könyvre gondoltam:)

3

Keresek egy írót és egy könyvcímet?

Keresem egy könyv címét, nem túl hosszú, és lila a borítója. Kb. 15 éve olvastam, csak foszlányokra emlékszem. Angliában játszódik, fiatal lányokról szól, akik intézetben tanulnak. Főbb szereplői talán Chloe és Moira (?). Egyik részben Guy Fawkes ünnepre készülnek, és a megégetendő bábu helyére egyikük ül, de végül majdnem tragédia lesz a vége.

1

J. R. r. Tolkien A hobbit című könyvét magyarul vagy inkább az eredeti nyelven, angolul érdemesebb elolvasni?

A legújabb kiadására gondolok

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!