Találatok a következő kifejezésre: Melyik Kundera-regényt elolvasni (1 db)

Melyik Kundera-regényt érdemes elolvasni?

A Búcsúkering?t és A lét elviselhetetlen könny?ségét olvastam,az utóbbi jobban tetszett.Tetszik az író stílusa,filozófiai fejtegetése.Szeretnék még olvasni t?le,melyiket ajánljátok és miért (mi a téma)?Azt esetleg megtudjátok nevezni,hogy milyen irányzatot,stílust vagy effélét képvisel?(Gondolom,posztmodern és még azon belül vmi.)

Legjobb válasz: Szerintem az összeset érdemes elolvasni, de azon belül inkább az életmû "elsõ felét" ajánlom, pl. Tréfa, Nevetséges szerelmek, Az élet máshol van (+ amiket már olvastál)

Szerintem az összeset érdemes elolvasni, de azon belül inkább az életmû "elsõ felét" ajánlom, pl. Tréfa, Nevetséges szerelmek, Az élet máshol van (+ amiket már olvastál)
Szerintem Kundera realista, kicsit talan dokumentarista is az emlitett posztmodern mellett. Nekem is A let elviselhetetlen konnyusege az abszolut favorit.
Én a Nevetés és felejtés Párizsban címût olvastam még tõle, mint regényt. Persze, ez is posztmodern, több kisebb történetbõl. Egyszerûen nagyon tetszett. Szó van benne a nemiségrõl, a szabadságról.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, a Nevetés és felejtés könyvét most kezdtem el, még nagyon az elején tartok, de majd elválik, biztos nem lesz rossz.
Szerintem a Halhatatlanság c. könyve a legeslegjobb.Abból egy csomó részt ki is írtam, fantasztikus!
Mindegyiket! Akinek egy könyv tetszik tõle, az nem bír megszabadulni Kunderától - én sem. Hallatlan mennyiségû mûveltséganyagot visz a könyveibe, a komolyzene nagyon fontos motívum, pl. A lét elviselhetetlen könnyûsége ugyanúgy építkezik, mint az általa idézett kései Beethoven vonósnégyes, vagy A nevetés és felejtés könyvében az Op. 111-es beethoven zongoraszonátát elemzi Kundera, és a regény is pont úgy építkezik. A Tréfában nagyon tetszett a népzene mai mûvelésérõl és "hasznosságáról" amit megtudtam, szóval nagyszerû író, hatlamas mûveltséganyaggal és jó humorral, iróniával. Nálam a kedvencek (nem sorrendben, mert mindegyik kedvencem): 1. A lét 2. Nevetés és felejtés 3. Lassúság 4. Halhatatlanság 5. A tréfa


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok ajánlani könyveket? 14/L

Eddig már elég sokat olvastam,és kezdek kifogyni az ötletekből!
Ezekhez hasonló könyveket tudnátok mondani?
Tökéletes kémia
Gyönyörű sorscsapás
Anna és a francia csók
Tammara Webber - Easy

4

Mikor születtek pontosan? [Ginny és Ron Weasley, Hermione Granger, Lily Luna Potter, Albus P. és James Potter, Rose és Hugo Weasley, Victoire Weasley]

3

Van egy könyv. Címe: Rocksztárt kaptam karácsonyra. Most jött ki, egyből "beleszerettem" de nem tudom hol rendeljem vagy vegyem meg. Először is, szerintetek venni vagy rendelni lenne érdemesebb. másodszor: hol?

7

Ifjúsági regényeket tudnátok nekem írni?

Lehet romantikus, drámai, erotikus, olyan amiről azt mondtátok, hogy "de kár, hogy vége lett". :) Vámpíros kizárva.:) Köszönöm előre is!

6

Szerintetek milyen ez a novella?

Látom őt. Csak állok földbe gyökerezett lábakkal, és nézem. Körülöttem a hömpölygő emberáradat próbál magával sodorni, de nem veszíthetem szem elől. Eddig háttal volt nekem, de most lassan , nagyon lassan, mintha félne attól , amit látni fog, megfordul. Egy percig megszűnik létezni a világ számomra.
Tudom, hogy mit és kit látok, mégsem akarom elhinni. Látom, és nem hiszem.
Azt hiszem, észrevett. De nem...mégsem. Olyan, mintha keresztülnézne rajtam. Valahova néz. Ebben a pillanatban elindul. Ugyanazt a pontot nézi valahol mögöttem, és egyenesen felém tart. Ám mielőtt hozzám érne, hirtelen , de nagyon nyogodtan kikerül. Utánafordulok. Most engem néz. Úgy érzem, mintha a gondolataimban olvasna. Újból megfordul és továbbmegy. A lábaim maguktól követik. Immár olyan, mintha nem lennék ura a testemnek. Csak azokat a széles vállakat látom, melyeket a sportosan elegáns szürke zakó takar. No meg a bozontos sötét hajat. Most eltűnik egy sötét, szemetes, kihalt kis utcában. Követem. Mikor befordulok a sarkon, majdnem nekimegyek. Ránézek és elveszek a tekintetében. A szemeim megtelnek könnyekkel, majd érzem, ahogy a meleg, sós lé végigcsorog az arcomon. Ahogy felemeli a bal kezét, megcsillan gyűrűsujján az arany karikagyűrű. Finoman, gyöngéden, mintha a legpontosabb, végső ecsetvonást akarná felvinni a festményemre, letörli a könnycseppet az arcomról. Ám erre sírva fakadok. Itt áll előttem és mégis hiányzik. Azt akarom, hogy mindig velem legyen, hogy mindig letörölje a könnyeim.
Csörög a telefonom. Félálomban próbálom kézbe kaparintani, ám este szándékosan messze raktam az ágyamtól, hogy mire elérem, addigra teljesen felébredjek. Sikerült is, mivel az egyik kezemen rajta fekszem a földön, a másikkal teljesen kinyújtva a telefonért kapaszkodom, a lábaim pedig még az ágyon vannak. Mikor elcsendesül a zene, feltápászkodom, és a sötét szobából próbálok a fény felé kijutni. Útközben sikeresen elhasalok az este otthagyott könyvkupacon, és így, állon landolva, igazán jól kezdem a reggelemet. A szokásos reggeli szertartás után elindulok egy hétköznapi reggelen, átlagos kamaszlányként az iskolába. De amint kilépek az ajtón, ahogy a szél az arcomba csap, úgy tudatosulnak bennem az álmomban átélt dolgok. Újra érzem a mellkasomat szorító fájdalmat, ami ki akar törni, hogy végre megnyugodjon a lélek, ám az önuralom, kétségbeesés és félelem visszatartja.
Korán van még... az utcán csak néha látni egy- egy munkába siető felnőttet. A csípős reggeli levegő elnémítja a gondolataimat. Kitisztul a fejem. És egyszer csak, már nem érzek semmit. Nézem az előttem elterülő világot, de nem látok, nem hallok semmit. Próbálok érezni, de csak ürességet találok odabent. Megyek, amerre a lábaim visznek a már jól megszokott útvonalon. De az agyam mintha kikapcsolt volna.
A hídon megállok. Lenézek a haragos folyóra. Mélyeket lélegzem, próbálok magamba látni. Végtelenül fáj valami ott mélyen...legbelül. ahogya szél erősen fúj hátulról, én csak állok a gyilkos folyó felett, és csak én létezem... csak én vagyok az egész világon és a határtalan tehetetlenség, kétésgbeesés és fájdalom. De nem érzek semmit. S a mélység szédít....

5

Valaki nem tudná nekem megmondani hogy Jennifer Murgia The Bliss és a Lemniscate című könyvi le vannak e fordítva magyarra? Mert sehol sem találom.

2

Aki olvassa a Naruto Mangát! Narusaku vagy Naruhina az esélyesebb most? Mesélnétek?

3

Sylvia Day - Crossfire novelláihoz van valami hasonló, a szürke 50 árnyalatán kívül?

4

Olvastátok már az ÉVEK című könyvet?

Lavyrle Spencertől

Tudnátok ajánlani még ilyen romantikus könyveket esetleg ami fiatalokról szól akár régi akár mai világú.

17/L

0

Év eleje óta semmi hír a Viktória Kiadóról? Mi lett velük?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!