Találatok a következő kifejezésre: Melyik Európa országa (173 db)

Melyik európai országban van a legnagyobb ellenállás?

Hol állnak ellent legjobban a liberalizmusnak és a kulturális fertőnek?

Legjobb válasz: ez most attól függ, hogy mit veszünk liberális, kulturális fertõnek. Ha például homoszexuálisokra gondolsz meg mindenféle ilyen alternatív mûvészlélekre, akik védik a kisebbségeket, akkor a kelet-európai országok jöhetnek szóba. Viszont a kelet-európai országokban meg tombol az erõszakos, bunkó viselkedés, ami gyakran alkoholizmussal, drogokkal, dohányzással párosul, amit szintén megint lehet fertõnek venni, mert hát ilyesmik nincsenek egy ideális társadalomban, csak olyan helyen, ahol szabadosan, felelõtlenül élnek az emberek.

ez most attól függ, hogy mit veszünk liberális, kulturális fertõnek. Ha például homoszexuálisokra gondolsz meg mindenféle ilyen alternatív mûvészlélekre, akik védik a kisebbségeket, akkor a kelet-európai országok jöhetnek szóba. Viszont a kelet-európai országokban meg tombol az erõszakos, bunkó viselkedés, ami gyakran alkoholizmussal, drogokkal, dohányzással párosul, amit szintén megint lehet fertõnek venni, mert hát ilyesmik nincsenek egy ideális társadalomban, csak olyan helyen, ahol szabadosan, felelõtlenül élnek az emberek.
Magyarorszag, Romania es Bulgaria.
Szerintem Fehéroroszország. Ott elég konzervatív emberek élnek.
A kérdező hozzászólása: Nem a homoszexualitásra gondolok... Részben azokra a "mûvészekre" akiket írtál.
A kérdező hozzászólása: Magyarország nem áll ellent annyira.... Az emberek egy része igen, de nagyon nehéz. Az EU tagjai vagyunk , ez alapból egy nagyon liberális szervezet amelynek célja a szuverenitásunk csökkentése. Gondoljatok erre a menekültes ügyre. Már ha egy magyar embernek baja esik miattuk, az megbocsáthatatlan bûn , mert megelõzhetõ lett volna, ha nem engedjük õket be.

Melyik Európai ország élhetõ még?

Kezd elegem lenni a küszködésbõl, a sok ingyenélõbõl, a nulla közhangulatból. Már gondoltam rá, hogy kimegyek külföldre. Mikor még lehetett pénzt keresni, összeszedtem 10 milliót. Családom van, feleség és gyerek. A pénz bankba van egy ideje, arra gondoltam, hogy lehet elõbb várni kellene pár évet, befejezni az egyetemet (míg tudtam pénzt keresni, addig nem akartam tanulni úgy hogy jó késõn mentem), a pénz addig hadd kamatoljon (bár kb az inflációt fedezi a kamat). Melyik országot tudnátok ajánlani, ahol kevés a korrupció, jók a fizetések és kevés ingyenélõ aljas ember van? 25/f

Legjobb válasz: Szóval 25 éves vagy, és van családod, gyerekkel, és mindemellett össze tudtál spórolni 10 millió forintot? Akkor szerintem igazából nincs okod a panaszra, a nulla közhangulatot magadnak generálod:). Egyébként Európában, Magyarországon kívül 49 élhetõ ország van még, hiszen nem az számít igazán, hogy hol vagy, hanem, hogy mennyi a pénzed, hidd el, én már 40 országban jártam, és a legnagyobb luxust olyan helyeken találtam, ahol nem is gondolnád.

Szóval 25 éves vagy, és van családod, gyerekkel, és mindemellett össze tudtál spórolni 10 millió forintot? Akkor szerintem igazából nincs okod a panaszra, a nulla közhangulatot magadnak generálod:) . Egyébként Európában, Magyarországon kívül 49 élhetõ ország van még, hiszen nem az számít igazán, hogy hol vagy, hanem, hogy mennyi a pénzed, hidd el, én már 40 országban jártam, és a legnagyobb luxust olyan helyeken találtam, ahol nem is gondolnád.
AUSZTRIA, LUXEMBURG, SVÁJC, DÁNIA, BELGIUM, HOLLANDIA, és a Skandináv országok!
Lengyelországot
A kicsit trollszerû kérdésedre kicsit õszinte - de remélem az utazási fórum olvasói szerint - igazságos válasz következik. Európában rengeteg élhetõ ország van, amit érdemes megismerned, mielõtt bármilyen irábnyban döntesz. Szinte minden országnak vannak különleges értékei. Az egyikben például olcsók a közösségi közlekedés lehetõségei, de kevésbé nyithatod ki a szádat, a másikban finomak a kenyerek, a harmadikban mondjuk fantasztikus a tenger és az építészet, a negyedikben meg hihetetlen természeti értékeket találsz. De nem gondolom, hogy az ingyenélõk számából bármire is következtethetnél. Mert az emberi társadalom alapvetõen ilyen. Szolidáris. Segíti a másikat. A gyengébbet. Ha majd ott leszel az áhított kánaánban, rájössz, Európán belül nálunk rúgnak legnagyobbat az általad ingyenélõknek nevezett elesettekbe. Jó utat neked...
Off: ingyenélõ aljas ember? Szerinted, aki önhibáján kívül elvesztette a munkáját, segélyre szorul, az már aljas? Mielõtt felteszel egy kérdést, jó lenne, ha megválogatnád a szavaidat, mert nem biztos, hogy ezt mindenki szó nélkül hagyja.
A kérdező hozzászólása: Nem arra értettem aki elveszítette a munkáját. Egyesek nem AKARNAK dolgozni, hanem az adófizetõ állampolgároknak szívják a vérét. Pl nemrég autókkal üzleteltem egy kisebbségi emberkével, aki egy idõ után 5 másik társaságában nem fizetett ki és a pofámba röhögött. Az indok az volt, hogy most neki kell ez a pénz (az én részem is) és kész. Persze mikor csoportosan vannak mit lehet velük csinálni...

Mely európai országokban ünneplik még dec.6-án a mikulást?

Legjobb válasz: Tévedés, a Mikulás NEM a karácsonyi ajándékokat hozza. A legtöbb európai (keresztény) országban a Mikulás dec. 6-án van, mert ez Szent Miklós püspök ünnepe, aki rendszeresen megajándékozta a rászorulókat. Mellékesen sok másik országban is van névnap, csak nem szokás ünnepelni annyira, mint MO-on.

Tévedés, a Mikulás NEM a karácsonyi ajándékokat hozza. A legtöbb európai (keresztény) országban a Mikulás dec. 6-án van, mert ez Szent Miklós püspök ünnepe, aki rendszeresen megajándékozta a rászorulókat. Mellékesen sok másik országban is van névnap, csak nem szokás ünnepelni annyira, mint MO-on.
12:03 Kösz, de annyira nem érdekelnek a névnapok, én már Magyarországon sem tartottam az enyémet :-D Pimaszkodással meg nálam nem sokra mész, legfeljebb a levesbe :-) Inkább írd le, hogy te melyik országban laksz és ott mi szokás, abból több minden kiderül :-)
Ha még nem esett volna le neked, lengyel vagyok, így az infó elsõkézbõl származik. Az a gáz, hogy a magyarokra jellemzõ a "mi szartuk a spanyolviaszt" hozzáállás. Te is ezt képviselted az ex cathedra kijelentéseddel, ami szerint más országokban nincs névnap. Ilyenkor illene beismerned a tájékozatlanságodat.
Macedóniában meg, ahol az uralkodó vallás a görögkeleti katolikus, január 4-6.-án van karácsony, és, ha jól emlékszem, náluk is a Jézuska hozza az ajándékot. Ja, és náluk sincs névnap :-)
1. Senki sem mondta hogy mindenhol van névnap. Csak az a kijelentésed lett megcáfolva hogy máshol nincs névnap. 2. Elojottél itt az USA és angol szokásokkal, jopár helyre beirogattad oket és még te oltottad az embert, hogy azt hiszi hogy csak Magyarországbol áll világ mikozben pont te irtál ugy, mintha USAbol és Angliábol állna a világ. Ugyhogy ne beszélj mellé a macedón stb szokásokkal, hanem viseld el hogy nemvolt igazad.
13:20 És mi jár annak, akinek igaza van? A szája :-) Engem nem az érdekel, hogy kinek van igaza, kinek nincs. Javasoltam, hogy szedjük össze, melyik népnek milyenek a karácsonyi szokásaik, hiszen rengeteg országból vagyunk itt ezen az oldalon Ausztráliától Amerikáig. Ha nem tudsz a saját témádról lekattanni, arról én nem tehetek, de ha mégis sikerül, akkor szívesen olvasnék tõled valami érdekeset egy másik ország karácsonyi szokásairól, gondolom, mások is :-)
Ja: mivel Amerikát majmolni kell, Németországban pl. karácsonyra is ott van a boltokban a Coca Colás nagyhasú változat s riszálja magát. Neki a németek a Weihnachtsmann nevet adták. A Szent Miklóshoz és az eredeti hagyományokhoz hû, a konzumvilágot elutasító emberek ugyanúgy szabotálják, mint pl. én itt Magyarországon a télapót... :)
Magyarországon, mert akkor van a Miklósok névnapja. Máshol nincs névnap, hanem a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot.
Szia! Azért szabotálom a télapót, mert marxista-kommunista-materialista találmány, hogy kiüssék a Mikulást. Én maradok Szent Miklósnál, aki tényleg élt, méghozzá példamutató életet... Segített mindenkin, aki bajba került, saját pénzét, lovát is beáldozta, ha valakinek segíteni kellett. Biztos fiatalabb vagy, mint én, de én emlékszem, hogy a 80-as években egyesek a Karácsonyt FENYÕ-ÜNNEPNEK titulálták!!!! Na, ettõl hasonlóan kinyílik a bicska a zsebemben. Jézus születését ünnepli a kereszténység, ha nem tetszik egy rendszernek, nem kell ünnepelni. De ne vegyék el a hívõktõl azt, ami nekik fontos. Amúgy manapság egyes buddhista stb országok is elkezdtek karácsonyt "ünnepelni", no nem Jézus miatt, hanem hogy el lehessen adni minél több CUCCot... Ugyanezért ünnepeltetik a magyarokkal is Valentint és Halloweent újabban. Nem az ünnep miatt, hanem hogy eladják a sok kínai fröccsöntött giccset... Na, ezért szabotálok én bizonyos dolgokat... A Pelzmärtelre rákerestem (németül, az a biztosabb), sosem hallottam róla. Íme: http://de.wikipedia.org/wiki/Pelzm%C3%A4rtel Eszerint Frank-földön van ez a szokás, ami Németországnak egy bizonyos régiója délen (Bajorországban és Baden-Württembergben egy sáv, ahol a frankok élnek). A Coca-Cola mellett kitartok egyelõre... :) Nagyon sok helyen olvastam, mindenféle nyelven ugyanezt mondják. Várom én is a többiek tapasztalatát! :)
SZIASZTOK!!!TENYLEG VAN BENNE VALAMI HOGY A MAGYARORSZAGIAK HAJLAMOSAK AZT HINNI , HOGY CSAK OK "LETEZNEK" A VILAGON!DE NEM IGY VAN...EN ERDELYI VAGYOK ES , KEPZELJETEK EL, ITT IS VAN MIKULAS!!!SOTT AZ EGESZ ROMANIABAN ES ROMANOK , MAGYAROK EGYUTT UNNEPLIK A (ROMANUL)NIKOLAE, (MAGYARUL)MIKLOS NAPOT!MIKULASKOR IS KAPNAK A GYEREKEK AJANDEKOT ES KARACSONYKOR IS...KARACSONYKOR A JEZUSKA, TELAPO HOZZA AZ AJANDEKOKAT!BOLDOG KARACSONYT MINDENKINEK!!!EDITH
Én csak a Pelzmärtel-hez akarok hozzászólni. Itt Frank területeken ismert a protestánsok körében. De NEM a Mikulás helyett, hanem a katolikus Szent Márton-ünnep helyett tartják. A Mikulás ugyanúgy jön itt is dec. 6-án. A Télapó meg nem a MIkulás és nem a Jézuska, hanem egy harmadik - pogány eredetü - alak.
A katolikus országok, illetve a nem református hithez tartozok tartanak névnapot.Angliában azért nem tartják, mert nem katolikus, hanem anglikán az állam vallása a XVI.század óta.Írországban megtartják a névnapokat.Az USA szintén azon államok közé tartozik, melyet zömében nem katolikus hitû bevándorlok hoztak létre.Latin Amerikában egészen más a helyzet.A Mikulás nem azonos a tél apóval.Az elõbbi a III. századig vezethetõ vissza, míg az utóbbi kb. 2 száz éves.
Romaniaban tudom, hogy szinten jon a Mikulas dec.6-an...
12:58 Nem, tévedsz, a világ nem Angliából és Amerikából áll, de a magyar karácsonyi szokásokat miért írjam le egy magyar oldalra, elvileg azokat mindenkinek ismernie kell. Viszont, ha ismerek más karácsonyi szokásokat is, akkor azokat szívesen megosztom másokkal, ahogy, gondolom, te is tennéd, ha ismernéd valamelyik másik ország szokásait :-)
bánomisén nincs igazad. Szerintem a kovetkezo dolgokkal nem értett egyet veled: Magyarországon nem a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot, de máshol bizony igen :-) Nem Magyarországból áll a világ. Van máshol is névnap? Hol még? Sorold, légyszíves, kedves elõzõ :-) Mint utóbb kiderult máshol is van névnap és máshol is ugyanugy van Mikulás, mint nálunk. Nem mi hisszuk azt hogy Magyarországbol áll a világ, hanem ezek szerint te hiszed azt, hogy USA-bol és Angliábol. Szoval a mi kis lengyelunk nyilván nem azért nem írt még ide, mert igazat adott neked.
Nincs máshol névnap? Istenkém... Nyugaton nincs, de máshol van.
Magyarországon nem a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot, de máshol bizony igen :-) Nem Magyarországból áll a világ. Van máshol is névnap? Hol még? Sorold, légyszíves, kedves elõzõ :-)
Én Németországban élek, itt a karácsonyi ajándékot a Christkind (azaz a Jézuska) hozza. Névnapot meg itt is tartanak, de csak családban és csak annyi a jelentösege, hogy a védöszent ünnepe.
OK, akkor szedjük össze: Én Angliában élek, névnap nincs, a karácsonyi ajándékot a Mikulás (Father Christmas) hozza 24.-rõl 25.-re virradó éjjel. Amerikában szintén ez a menetrend (szintén névnap nélkül), csak ott Santa vagy Santa Claus a Mikulás neve.
Lengyelországban ugyanúgy jelentõsége van, mint itt. Nézd meg ezt a részletes listát, minden névhez tartozik névnap, akár több is, mint Mo-on: http://pl.wikipedia.org/wiki/Imieniny Persze nem ártana ismerned a hónapok neveinek jelentését, de bánom is én, ha nem :)
Nálunk Szlovákiában ugyanugy unnepeljuk a Miklóst (Mikulá¹) szlovákok és magyarok és ugyanugy hozza az édességeket a gyerekeknek.
Nincs névnap?a Valentin õrület mi???
12:11 Jézusom, te nem lengyel vagy, hanem magyar :-D Legalábbis ezzel az agresszióval nehezen tudom elhinni, hogy nem magyar vagy... :-D És még mindig nem tudjuk a lengyel szokásokat, pedig neked abban nagyon otthon kellene lenni... :-)
Szia, Feliza! :-)) Father Christmas (Karácsonyapó, vagy más néven Mikulás) már több évszázados figurája az angol karácsonyoknak, az amerikaiak meg átvették az angol szokást (vagyis vitték magukkal, hiszen sokan Angliából kerültek oda annak idején, természetes, hogy a hagyományaikat is megõrizték), csak átnevezték Santa Claus-nak. Miután egyik országban sincs névnap, így Miklós nap sem (Szent Miklósról megemlékeznek, de mint szentrõl és nem mint Mikulásról), ezért a soknevû Mikulás Szenteste éjjelén lopózik be a kéményen át az ajándékokkal :-) (Nem bántok senkit, de ha valaki agresszív és belém köt, nem hagyom szó nélkül. Látod, már el is tûnt a kis "lengyelünk" :-)
Arrol nem hallottam, hogy Irorszagban unnepelnenek nevnapot, bar katolikus orszag... En het eve elek itt. Egyebkent itt Irorszagban nem tartanak Mikulast, es Santa Claus hozza az ajandekot dec. 25 reggelere. Es szornyen el van anyagiasodva ez az orszag is, nem latszik, hogy a karacsony barmi masrol szolna, mint a piros ruhasrol es a minel tobb ajandekrol...


Melyik európai országba a legtöbb a cigány?

Legjobb válasz: fõleg a kelet és közép európai országokban tanyáznak.romániában és szlovákiában is voltak,de sokan átjöttek ide,mivel itt nem vagyunk velük olyan durvák.

fõleg a kelet és közép európai országokban tanyáznak.romániában és szlovákiában is voltak, de sokan átjöttek ide, mivel itt nem vagyunk velük olyan durvák.
Talán Romániában.
Ez egy sorrend arról, hogy mely országokban vannak a legtöbben. 1.Törökország:kb 2-5 millió 2.Románia:kb 1-2, 5 millió 3.Spanyolország:kb 1, 5 millió 4.Franciaország:kb 1, 2-1, 3 millió 5.Magyarország:kb 0, 5-1 millió 6.Bulgária:kb 850.000 7.Szlovákia:kb 550.000 8.Szerbia:kb 500.000 9.Görögország:kb 300.000 10.Makedónia:kb 240.000
Utolsó, az a sorrend rossz!!!! Magyarország áll az élen, olyan 5 millióval :D

Melyik európai országban élnétek a legszívesebben és miért?

Tudom, hogy már sok hasonló kérdés volt, de remélem, sok válasz érkezik. :)

Legjobb válasz:
Èn németországban élek, és itt. Èltem angliában(és más kontinensen), de ez a legélhetöbb ország. Német szokások és emberek nagyban megegyeznek a magyarokkal(karácsony, húsvét, töltött káposzta stb...). Nincs messze Mo-tol. Ès a megélhetés magasan a világban az egyik legjobb ha mindent össze vetünk. Itt rendes szociális rendszer van, orvos társadalom biztosításon megy(van magán is), van munkanélküli segély(ami nagy biztonságot ad, ha esetleg munkanélküli valaki), van gyes, nyugdíj hálozat. Az iskolák, ovodák szuper jók(ovodások a gyerekeim), nagy oda figyelés van a gyerekekre minden honnan. A kivitele nagyobb az országnak mint az a pénz amit elköltenek, vagy is halmozás van(pont ez a baja, a többi eus államnak, mert a német országnak a legnagyobb a kivitele, és még Sem akar költeni). habár a fizetések lejebb vannak mint franciaországban, de ezzel az ingatlan árak és más arak is sokkal lejebb vannak. Nincsenek gettok, habár itt is van bünözés, de lényegesen biztonságosabb mint más országok.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Èn németországban élek, és itt. Èltem angliában(és más kontinensen), de ez a legélhetöbb ország. Német szokások és emberek nagyban megegyeznek a magyarokkal(karácsony, húsvét, töltött káposzta stb...). Nincs messze Mo-tol. Ès a megélhetés magasan a világban az egyik legjobb ha mindent össze vetünk. Itt rendes szociális rendszer van, orvos társadalom biztosításon megy(van magán is), van munkanélküli segély(ami nagy biztonságot ad, ha esetleg munkanélküli valaki), van gyes, nyugdíj hálozat. Az iskolák, ovodák szuper jók(ovodások a gyerekeim), nagy oda figyelés van a gyerekekre minden honnan. A kivitele nagyobb az országnak mint az a pénz amit elköltenek, vagy is halmozás van(pont ez a baja, a többi eus államnak, mert a német országnak a legnagyobb a kivitele, és még Sem akar költeni). habár a fizetések lejebb vannak mint franciaországban, de ezzel az ingatlan árak és más arak is sokkal lejebb vannak. Nincsenek gettok, habár itt is van bünözés, de lényegesen biztonságosabb mint más országok.
16 éves korom óta szerelmes vagyok Nagy-Britanniába. Nem csak Londonért vagyok oda, mint sokan, hanem mindent imádok az országban. Skócia pedig maga a földi paradicsom -legalábbis számomra. DE! Valahogy sikerült megkedvelnem Bécset az elmúlt egy-két napban, olyan szinten, hogy N-B helyett már legszívesebben a szomszédban laknék. Elég erõsen el kezdett foglalkoztatni az a gondolat, hogy érettségi után neki állok németet tanulni -pedig én teljes szívembõl utáltam a német nyelvet, de az ember változik... :)
En Nagy Britanniaban vagy Irorszagban, jelenleg is Londonban elek. Azert mert rajongoja vagyok az egesz milliõnek ami ezeken a szigeteken van, a gyonyoruszep tajak, a kultura, nekem ez mar tizeneves korom ota a szerelmem. Nagyon szeretek barangolni videken, nyaron pl nagy almom teljesult amikor be tudtam barangolni Skociat szinte teljesen. Szivesen elnek amugy Nemetorszagban is vagy Skandinaviaban, ez a german/kelta vonal all kozel hozzam.
Az én lelkemnek tenger és pálmafa kell, most a lehetõ legjobb helyen vagyok, Dél-Spanyolországban. Persze a spanyolok beletojok hozzáállása néha kiborít, de még mindig jobb, mint otthon a frusztrált, idegbeteg légkör.
Bármelyik dél-európai országban. Az éghajlat, a tenger, az emberek mentalitása, és a konyha miatt.
*Bocs, tavaly nem lett elsõ, de korábban 4x is. [link]
*Bocs, tavaly nem lett elsõ, de korábban 4x is.
Szintén Bécs. Egyébként a világ 2.ik legélhetõbb városa lett Melbourne után egy hajszállal, tavaly meg elsõ lett. [link] Én 2 évet éltem ott, jelenleg Londonban élek és még korábban rövidebb ideig Rotterdamban is dolgoztam. Bécs minden téren viszi a pálmát, ráadásul onnan nekem haza kevesebb mint 1 óra az út.
Svájcban (de csak svájciként), vagy Monaco, San Marino.
Bécs. Top10 legélhetõbb város között van, mégis közel van. Éghajlata megszokott az itteninek.
Bárhol szívesebben élnék mint Magyarországon.

Melyik európai országban lehet jól megélni?

Nagyon szeretnék kutyakozmetikus lenni,vagy legalábbis kutyákkal foglalkozni (kivéve állatorvos és tenyészt?)

Legjobb válasz: EU-s orszagba a legkonnyebb kimenni. Ugy tudsz letelepedni, hogy kimesz. Elvileg 3 honap utan ott be kell jelentened, hogy ott elsz. Svajcba mar sokkal nehezebb. Viszont allampolgarsagot szerezni EU-s orszagban akkor sem egyszeru, ha oda mesz es minden tagallamban mas szabalyok vannak mind az allampolgarsag megszerzesere, mind a munkavallalasra, mert EU-s orszagbol sem lehet munkat vallalni mindenhol korlatlanul. Szerintem dontsd el, hogy hova huz a szived es annak a megvalositasara koncentralj. Van erre a szakmara igeny nyugaton barmelyik orszagban, csak a telepulest kell jol kivalasztani, mert nyilvan egy kis faluban nem lesz erre igeny.

EU-s orszagba a legkonnyebb kimenni. Ugy tudsz letelepedni, hogy kimesz. Elvileg 3 honap utan ott be kell jelentened, hogy ott elsz. Svajcba mar sokkal nehezebb. Viszont allampolgarsagot szerezni EU-s orszagban akkor sem egyszeru, ha oda mesz es minden tagallamban mas szabalyok vannak mind az allampolgarsag megszerzesere, mind a munkavallalasra, mert EU-s orszagbol sem lehet munkat vallalni mindenhol korlatlanul. Szerintem dontsd el, hogy hova huz a szived es annak a megvalositasara koncentralj. Van erre a szakmara igeny nyugaton barmelyik orszagban, csak a telepulest kell jol kivalasztani, mert nyilvan egy kis faluban nem lesz erre igeny.
Szerintem Németországban vagy Angliában tudnál megélni.
Esetleg még Hollandia, Svédország... de Svájc se rossz. :)
Szerintem Anglia vagy Németország. Én Németországot választanám.
Déli részén kb olyan az idõjárás mint itt...(Toronto, Vancover) Messze van az igaz...:)
A kérdező hozzászólása: Hát az messze van, és ott hideg is van, :S
Sajnos még nem voltam ott de szívesen megnézném.:) Mindenképp Euróbában akarsz maradni? Mert mehetnél pl: Kanadába is. Ott is jól jön a Francia.
A kérdező hozzászólása: Hát én Németországért nem vagyok oda. Meg nem tudok németül. Ezért szeretnék olyan helyre menni ahol beszélnek franciául, mert valahogy a francia jobban megy mint az angol. És mi a véleményetek Belgiumról? Már voltam ott és nagyon tetszett.
A franciákat, svájciakat nem képzelem annyira kutyakozmetikushoz jároknak, bár Párizsban biztos vannak ilyenek. Szerintem is inkább Angliában gondolkodj.
Szerintem nézz szét Belgium, Franciaország táján, próbáld internetes fórumokon felvenni a kapcsolatot ott élõkkel. Így még a franciát is gyakorlod. Én pl. biztosan Ausztriát vagy Németországot választanám, mert tudok németül és szeretem ezeket az országokat. Ismerek városokat, embereket. Hiába mondaná bárki, hogy sz*rrá keresed magad németben, ha se a nyelvtudás nem megy, se a hely nem szimpatikus. De ez csak egy példa volt.

Melyik európai ország (ok) ban a legjobb az élet?

Miután befejezem az alapképzést a fõsulin, szeretnék kimenni külföldre és ott mesterképzésen tanulni és mellette dolgozni. Szerintetek melyik európai országokban a legjobb az élet? És mennyi kezdõpénz szükséges ahhoz, hogy elkezdjek kint élni? (Kb 1.000.000 Ft-om lesz 3 év múlva, de minimum 500.000) Elõre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: A mediterrán országokra szavaznék. Bármelyikre. Ugyanis ott megtudod, mi az élet. Tenger, szieszta és lazsálás. Nem vicc. Évezredek óta csinálták, csinálják, és csinálni fogják. Minden más ország és kultúra csak utánzat.

A mediterrán országokra szavaznék. Bármelyikre. Ugyanis ott megtudod, mi az élet. Tenger, szieszta és lazsálás. Nem vicc. Évezredek óta csinálták, csinálják, és csinálni fogják. Minden más ország és kultúra csak utánzat.
nekem mallorca, azaz spanyolorszag a szimpi. de : anglia, ausztria, svajc, nemet, sved, hollandia, nagy britannia, francia ( de ott utaljak a bevandorlokat) ezek kozul a legjobbak sved, ausztria, svajc es nemet orszag, talan anglia is. de igazabol barhova is mesz mindenhol jobb ami nem ukrajna meg 1-2 orszag...
Digo: "ott megtudod mi a lazsalas es nem csak a szieszta miatt hanem mert nincs munka. " Akinek van munkája, az se szakad bele.
Az élet mediterrán módra valóban összehasonlíthatatlan a hóra nézõ ikeás szobákkal... És aki akar dolgozni, és ráadásul tanult is, az talál munkát. Lehet, hogy nem az elsõ héten, hanem a második hónapban, na bumm. Amúgy ha nem nyaralni, hanem dolgozni akarsz, akkor valóban Skandinávia, ott van lé bõven, és elhelyezkedni is könnyû, szívesen fogadnak. Norvégia a leggazdagabb. Benelux sem rossz, csak már megtelt bevándorlókkal, ott nincsenek tárt karok. Svájcba ne menj, oda kifejezetten nem várnak bevándorlókat! Ha diákként mész ki, csomó mindenben segíthet a suli, akkor elég lesz a pénzed.
keress olyan országot, ahol ingyenes a mesterképzés mindenkinek (pl Finnországban is van ilyen egyetem, vagy mindegyik...nem tudom)...de elég sokat spórolnál így az oktatás költségén
Norvégia, Svédország, Dánia, Hollandia, Ausztria.
"Ugyanis ott megtudod, mi az élet. Tenger, szieszta és lazsálás. " Az egyetlen, amit kifelejtettél, hogy ehhez azért kell egy milliomos szülö is!!!
1-es vagyok! Nekem kint él mallorcán egy kedves ismerõsöm már 13 éves kora óta, elmondása szerint nagyon jó az élet, nagyon jól lehet keresni, és számomra az egy földi paradicsom, valamint a nyelvre is jobban esküszöm mint a németre, mert nekem szimpibb :) Nagyon szeretem, alig várom hogy ott élhessek! A túrizmusból olyan szinten megszedik magukat a spanyolok, hogy egész évben meg él belõle az egész állam...
Utolso, ott megtudod mi a lazsalas es nem csak a szieszta miatt hanem mert nincs munka. Eszak-olasz kicsit jobb, de Gorog, Spanyol, Del-olasz nincs semmi, max nyaron turizmus.
Finnország számomra. Én bezsélem a nyelvet. Gyönyörû az ország, meseszép a táj.
Kezdötökének az 1 millió szüken elég lehet 2-3 hónapra, az 500000 max. egy hónap. Ennyivel elindulni nem igazán okos dolog, mert annyira kevés.
Nyugatra tõlünk bármi kb. :D De Ausztria tényleg messze sincs, és hát össze sem hasonlíthatók az ottani körülmények az itthoniakkal.
Igen, még Svájc is jó lehet. Anglia (fõleg London) nagyon drága, vidéken meg nagy a munkanélküliség, plusz az idõjárás is pocsék.
Ha az életszínvonalt nézed akkor a Benelux államokban, Ausztriában, és a skandináv országokban. Ezek közül én a skandináv országokat az idõjárás miatt, a Benelux államokat meg a nyelv miatt zárnám ki, persze kinek mi jön be. Ausztria közel van, a világ egyik legjobb gazdasága van náluk, Bécs a közelmúltban zsinórban nyerte a "Világ Legélhetõbb Városa" címeket, legutóbb Melbourne elõzte be 1 hajszállal. Nekem öcsém ott él, korábban én is 2 évet és már alig várom hogy visszaköltözzünk.
Szerintem Németország az egyik legjobban élhetõ ország Európában

Gyógyszerész végzettséggel melyik Európai országban lehet a legjobba elhelyezkedni? Mennyi lenne a fizetés? Kell-e tudni az ország nyelvét, vagy elég az angol?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag ugyanott, ahol minden mással is: Németország, Franciaország, Svédország, Anglia, Svájc. Az esetek 99%-ában kérik az ország nyelvét is, de szerintem manapság már elvárható, hogy az angolon kívûl legalább még egy használható nyelved legyen - bár a gyógyszerész szakmában biztos nem ez a legfontosabb.

Gyakorlatilag ugyanott, ahol minden mással is: Németország, Franciaország, Svédország, Anglia, Svájc. Az esetek 99%-ában kérik az ország nyelvét is, de szerintem manapság már elvárható, hogy az angolon kívûl legalább még egy használható nyelved legyen - bár a gyógyszerész szakmában biztos nem ez a legfontosabb.
Teva, Richterhez hasonló labori munkáknál elegendõ lehet az angol. Kiszolgáló gyógyszerészként természetesen tökéletesen kell beszélni az adott ország nyelvét.
Én Marokkora és Kenyára tippelek
Ha jól tudom akkor Dél-Afrikai Köztársaság vagy hogy hívják a legfejletteb.
Vásárlóerõparitáson a Seychelle-szk. kb. Szlovénia szintjén áll (nálunk gazdagabbak), Egyenlítõi-Guinea ennél gazdagabb, de ott a politikai elit dollármilliárdos, míg az átlagemberek szegények. Nagyrészt igazságos a vagyoneloszlás Botswanában, Gabonban és Mauritiuson, amik kb. Románia fejlettségén állnak.
Líbia a legfejlettebb a GDP-t nézve az olaj miatt, Lengyelország szintjén van. De az olajbevételek nagy részét szerintem ellopják, külföldre viszik, így az emberek körülbelül a romániaiak szintjén élhetnek. Botswana és Dél-Afrika a GDP-t nézve Románia szintjén van, de nagyok a különbségek. A fehérek és a tehetõsebb feketék nyugat-európai szinten élnek, a feketék nagy része meg nagyjából olyan szinten, mint a magyarországi cigányok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!