Találatok a következő kifejezésre: Melyik állat amelyik (42 db)

Melyik az a kétéltű állat, amelynek minden levágott végtagja vissza tud nőni?

Rózsaszínes színű, érdekesen kinéző állat. Állítólag minden elvesztett végtagját ugyanúgy vissza tudja növeszteni.

Legjobb válasz: Nekem a plüssbikám volt ilyen. Amikor leszakadt a karja csak megmutattam anyukámnak és másnapra visszanõtt neki. Remek egy állat volt. Évekig azzal aludtam de ennek már több mint 10 éve.:(

Nekem a plüssbikám volt ilyen. Amikor leszakadt a karja csak megmutattam anyukámnak és másnapra visszanõtt neki. Remek egy állat volt. Évekig azzal aludtam de ennek már több mint 10 éve.:(
Axolotl. Végtagokat, szemeket, állkapcsot is vissza képes növeszteni, sõt, õ az egyedüli gerinces, aki regenerálni képes az agyát, ha elveszti annak egy részét.
A végtagokat szerintem minden gõte és szalamandra visszanöveszti, de igen, az axolotlra gondolsz, mert az rózsaszín.

Melyik az az állat amelynek őshazája és tápláléka is "ugyanaz"?

Ez egy feladatsorban egyik kérdés és légyszi ne linket hanem az állat nevét, őshazát stb. Irjátok le kösz! (egyébként fogalmam sincs mi lehet...)

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést. Egyik állat sem eszi meg a helyet, ahol él. Hacsak nem a szú az.

Nem igazán értem a kérdést. Egyik állat sem eszi meg a helyet, ahol él. Hacsak nem a szú az.
Vagy esetleg a Ciprus szigetén élõ ciprusfákat dézsmáló moly, levéltetû vagy valamilyen egyéb rovar lehet még.
Az Amur folyónál élõ hódra tippelek, amyelyik a folyóban élõ amur nevû halat eszi. Most ez vagy jó vagy nem.
mi is benne vagyunk nem tom hányadikak :( de sok sikert nekik
feladatsor?? nem inkább ugynevezik h süni?
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok hanem tesóm és õk benne vannak az elsõ tízbe ;)neked is sok sikert am a mosómedvés nagyon gáz.... -.-
Nekem is ugyanez volt a kérdés természet versenyen, sok sikert hozzá, ha ugyanazon a versenyen vagyunk és ha bejutsz lehet hogy találkozni fogunk! XD utolsó v'ok
elõzõ vagyok: mosómedve származás: amerika élelem: amerikából származik
mosómedve
Max átrepül Egyiptomba a Nílus-folyóhoz és ott a nílusi-krokodil megeszi.
De a flamingó madár nemhiszem, hogy megeszi önmagát.
Hát pl a Rózsás flamingó madár õshazája Afrika. Tunézia ott van Afrika észak-keleti csücskén. A Flamingo-fok ott van Tunéziában Dzserba-szigeténél és a Flamingó madarak november - március között látogatnak oda. http://jerba.be/fr/photos/thumbs/lrg-68-flamingo-island-djer.. Más ilyen így nem jut eszembe.
Gondolom egy olyan földrajzi nevet keresünk, ami egyben egy élõlény neve is. Nekem egyedül Szardínia jut eszembe, de nem találtam olyan állatot, ami endemikus lenne itt és a szardínia lenne a fõ tápláléka.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos a kérdés így van megfogalmazva... :(
Ha a szú lenne, akkor nem az õshaza szót használták volna a kérdésben, hanem lakhelyet írtak volna. Az õshaza az a hely, ahonnan származik. Földrajzi hely kellene hogy legyen.
Talán szú, a lakhelye meg a tápláléka is fa.
Nem, valami olyasmi lesz, hogy keresünk egy olyan állatot, vagy növényt (ami a táplálék), ami másik értelemben egy ország, vagy valami földrajzi hely. (Mint pl zebra lehet az állat, meg az útjel is.)
16-os vagyok ismét. Helyesbítenem kell: nem hód, hanem amuri vidra (ha van ilyen), mert ez a halevõ állat, a hód vízi rágcsáló. Ott kevertem össze õket, hogy mindkettõ vízben, víz mentén él.


Megeri szerintetek alkoholt venni evjaratos vagy evjart nelkulit befektetes celjabol. Melyik az amelyik legjobban megeri es gondtalanul el all? (cognac, champagne, bor.

Legjobb válasz: Szerintem igen. Ezen már én is sokat gondolkodtam. Sokkal értékállóbb szerintem mint bármi, sõt folyamatosan nõ az ára. Én régen whiskey-ben gondolkodtam, de nem tudom meddig áll el, és a törvényeket sem tudom a tárolásáról. Továbbá az értékesítés sem tudom, hogy milyen papírok kellenek hozzá. De én is kíváncsian várnék további véleményeket.

Szerintem igen. Ezen már én is sokat gondolkodtam. Sokkal értékállóbb szerintem mint bármi, sõt folyamatosan nõ az ára. Én régen whiskey-ben gondolkodtam, de nem tudom meddig áll el, és a törvényeket sem tudom a tárolásáról. Továbbá az értékesítés sem tudom, hogy milyen papírok kellenek hozzá. De én is kíváncsian várnék további véleményeket.
Nem éri meg. Mindíg az éri meg amiben hamar megfordul a pénz, és hasznot hoz. A pénzt nem rohasztani kell, hanem forgatni!
Befektetés re nem éri meg.

Szerintetek csak véletlen, hogy míg az összes konkurens bányának 10-30%-os bevétel csökkenése volt (az építőipar rossz teljesítménye miatt), addig volt egy bánya, - mely Orbán apjának tulajdonában áll- amelyik 40% növekedést tudott elkönyvelni?

http://hvg.hu/kkv/20120708_orbanpapa_kobanyaceg

Legjobb válasz: " A hvg.hu kutatásai szerint a nagyobb, szintén kõkitermeléssel foglalkozó cégek mindegyikének csökkent az árbevétele tavaly a 2010-es évhez képest. A gánti cég ugyanakkor 40 százalékkal növelni tudta forgalmát. A konkurens cégek éves beszámolójában a sokszor jelentõs, 10-30 százalékos árbevétel-csökkenés hátterében a gazdasági válság, a nehéz piaci helyzet és a forrásszûke jelenik meg. Kevesebb projekt fut, így csökken a termékeik iránti kereslet is. Azt, hogy mi lehet a Dolomit Kft. kiugró teljesítménye mögött, nem könnyû megválaszolni. De nem kizárt, hogy jelentõsen megdobhatta a bevételeket a Székesfehérváron és környékén tavaly tavasz óta tartó nagy arányú csatornahálózat-fejlesztés, melyet a Közgép Zrt. vezette KSZ-2010 Konzorcium nyert meg."

A kérdező hozzászólása: " A hvg.hu kutatásai szerint a nagyobb, szintén kõkitermeléssel foglalkozó cégek mindegyikének csökkent az árbevétele tavaly a 2010-es évhez képest. A gánti cég ugyanakkor 40 százalékkal növelni tudta forgalmát. A konkurens cégek éves beszámolójában a sokszor jelentõs, 10-30 százalékos árbevétel-csökkenés hátterében a gazdasági válság, a nehéz piaci helyzet és a forrásszûke jelenik meg. Kevesebb projekt fut, így csökken a termékeik iránti kereslet is. Azt, hogy mi lehet a Dolomit Kft. kiugró teljesítménye mögött, nem könnyû megválaszolni. De nem kizárt, hogy jelentõsen megdobhatta a bevételeket a Székesfehérváron és környékén tavaly tavasz óta tartó nagy arányú csatornahálózat-fejlesztés, melyet a Közgép Zrt. vezette KSZ-2010 Konzorcium nyert meg."
Szerintem nem.
Szerintem sem véletlen, de majd Budai Gyula ezt is elszámoltatja...
Persze, hogy nem véletlen. Egyedül neki jó az üzleti stratégiája.
Orbán úgy viselkedik, mint egy primitív harácsoló tolvaj. Pofátlanság ennyire nyíltan szétosztani az országot a saját köreinek.
Tiszavirag 1 nap.
Ha a kifejlett állatot nézzük, szerintem a tiszavirág.

Melyik az az állam, amelynek hivatalosan csak egy lakója van?

Elõre is köszönöm a választ!

Legjobb válasz: XIV. Lajos :D

XIV. Lajos :D
A kérdező hozzászólása: Igen, földrajz? :) 15 kérdést kaptunk összesen, a tanár azt mondta, hogy az összesre ott van a válasz a tankönyvben, de erre, meg még egyre nem találtam. Nagyon köszönöm a válaszokat!^^ Boldog karácsonyt! :)
Most nem az, hogy ez egy baromság, hanem minek egy diákot, ilyenekkel szekálni, fõleg egy házi dolgozatba?Mert én néha bejártam a suliba:) , de ilyen feladatot soha nem kaptam.Mert szerintem ez nincs tankönyvben, így még a diák is rákényszerül az internetes segítségre.Akinek meg nincs netje, az meg kap egy karót?Na ez a baromság!A hasznos tananyag meg le van darálva.Amúgy ez milyen tantárgy???Földrajz, vagy mégis mi?Vagy akármelyik órán elhangzott ez?Vagy valami Vágó Pityu mûsorra készülsz?:)
Ez baromság
[link]
Tess: [link]
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, beugratós kérdés e, vagy sem. A házi dolgozat egyik kérdése, és sehol sem találtam rá választ.. Köszönöm a válaszokat.^^
3-as nagyon jó:)
Én megmondom, ha te meg azt mondod meg melyiknek van 2 lakója.Ha ez is egy beugratós kérdés akkor egy államot kell keresni, akirõl elnevezték, csak én már kész vagyok mára!:)
Orbánia
Nincs ilyen.
A kérdező hozzászólása: Juj, bocsánat! Igen, földrajz. :) Nem kérdezni akartam.

Melyik az az állat amelyik lassan sétál?

annyit tudunk hogy "a" vagy "r" betűvel kezdődik

Legjobb válasz: lécci minél hamarabb küldjétek a választ kedves Berta Wooster annyi hogy ez nem töri verseny!!!!!!

A kérdező hozzászólása: lécci minél hamarabb küldjétek a választ kedves Berta Wooster annyi hogy ez nem töri verseny!!!!!!
A leglassabb a lajhár.
nem a lajhárra gondolsz?
Sid a jégkorszakból (lajhár) XD
A kérdező hozzászólása: már nem kell válasz már meg van nem a lajhár mert a vagy r betûvel kezdõdik

Melyik az az állat amelyik a legkisebb ideig él és mennyi ideig?

Legjobb válasz: Eviota sigillata, ez egy gébfaj, amit jelenleg a legrövidebb életû gerincesnek tartanak a maga átlagosan 60 napos életidejével. Gerinctelenek között nem tudom, hogy van-e hasonló eredmény, de mivel olyan rengetegen vannak, nagy részükrõl ráadásul még leírás sincs, így szerintem nincs. Érdekesség, hogy sokan a tiszavirágot, egy kérészfajt hisznek a legrövidebb életû állatnak, csak itt abban tévednek, hogy bár az imágóforma élettartama valóban csupán órákban mérhetõ, ám lárvaként 3 évig is él, mielõtt kifejlõdne.

Eviota sigillata, ez egy gébfaj, amit jelenleg a legrövidebb életû gerincesnek tartanak a maga átlagosan 60 napos életidejével. Gerinctelenek között nem tudom, hogy van-e hasonló eredmény, de mivel olyan rengetegen vannak, nagy részükrõl ráadásul még leírás sincs, így szerintem nincs. Érdekesség, hogy sokan a tiszavirágot, egy kérészfajt hisznek a legrövidebb életû állatnak, csak itt abban tévednek, hogy bár az imágóforma élettartama valóban csupán órákban mérhetõ, ám lárvaként 3 évig is él, mielõtt kifejlõdne.
Kerecsensólyom
Medve , elefánt!De nem totemállataim!
Kígyó
Bagoly, pillangó, macska
Orka. Álmomban csak egyszer jelent meg, de számomra ez a legcsodálatosabb állat.
Az én álmaimban egyáltalán nincs állat :D
Háát én mindig is vonzódtam a farkashoz sárkányhoz. Mindig sajnáltam a farkast hogy a vadász mindig legyûri. Azért mert ezek a mesék nagyon elõítéletre tanítanak. A mókus is ognosz megeszi a madár fiókákat, leharapja a fejüket, õt mégsem szokták így kifúrni. Álmodni ritkán álmodom velük de szerintem már jelentke meg. Más állatok viszont szoktak megjelenni, vagyis inkább más állatok szoktak megjelenni, de egyenként egyik sem szokott.
hát én így elgondolkodtam most, mivel még sose gondolkodtam ilyenen, nem is nagyon tudtam ilyenrõl, de most így belegondolva a tigris :) :D
Fekete macska, farkas, fõnix.
szarvas, héja
A buzogány.
Loú állatnak számít? Mert nekem akkor az.
Fõnix elég sokszor láttam már álmomban meg a fekete vagy szürke ló.
Konkrétan álmomban a krokodilok tûnnek fel csak az állatok közül. Bár én inkább menekülõ szerepben vagyok, de mindig erzem, ahogy kitörik a vízbõl és összecsapódik az állkapcsa valaminn/valakinn. Tehát ha ezt a szempontot vesszük: krokodil.
Szürke ló :)
a farkas és a macska. Illetve van még egy palotapincsi figura is a kabaláim között, de azt inkább nem nevezem totemállatomnak :D
Nekem a ló, általában fekete.
Kígyó
Nem mondanám totemállatnak, de sas / sárkány. Álmaimban egyik sem jelenik meg soha. Igaz, a legtöbb álmomra nem is emlékszem.
A farkas :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!