Találatok a következő kifejezésre: Melyik állat a (558 db)

Melyik állat a legokosabb?

azt tudom hogy a delfin a második legokosabb állat a földön , az első helyen a majom van ?

Legjobb válasz: Az ember. Az is állat...

Az ember. Az is állat...
yes
Polip, hangya...
ketfeju rinocerosz

Melyik állam a balkánon a legszegényebb és a leggazdagabb?

Horvátország a leggazdagabb, és Albánia a legszegényebb szerintem.

Legjobb válasz: OROSZORSZÁG MIÓTA BALKÁNI ÁLLAM???

OROSZORSZÁG MIÓTA BALKÁNI ÁLLAM???
Görögök jobban állnak (még mindig) a horvátoknál, sõt a szlovének is (ha az balkáni országnak számít egyáltalán, mindenesetre ex-jugó)
Görgöország akkor azért van akkora [email protected], mert nagyon fejlett, és jól kiépített.
Mondom: Leggazdagabb: Görögország: 236311 Legszegényebb: Macedónia: 15996 Balkán-félszigethez tartozó teljes jogú országai: Görögország, Albánia, Macedónia, Bulgária, Koszovó, Montenegró, Bosznia-Hercegovina. Csak részben, nem teljes jogú országok: Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, és Törökország. Kis érdekesség hogy 3 fõváros fekszik a Balkán-félsziget határán: Ljubljana, Zágráb, és Belgrád. http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.o..
Igen! Földrajzi fogalom is.(Balkán-félsziget) Azért írtam oda, hogy "elsõsorban ".
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy a Balkán egy földrajzi megnevezés: Dél-Kelet Európa.
A "Balkán" kulturális fogalom elsõsorban, úgyhogy Szlovéniát nem sorolnám ide(lehet Horvátországot sem). Mindkét ország fejlettebb a régió többi államánál, római katolikus vallásúak és a latin betûs írást használják. A legfejlettebb talán Görögország, a legfejletlenebb Albánia, Macedónia vagy Koszovó
amúgy az oroszok mióta szegények?? nálunk biztos nem szegényebbek szegénykék a kis szibériájukkal:D:D
oroszok észak-balkán :D
Hát amennyiben Szlovénia balkáni állam, úgy az a leggazdagabb, amúgy Görögország. A legszegényebb pedig Macedónia.
romania a legszegenyeb!:P
A kérdező hozzászólása: Részvétem!
szerintem Oroszország szegényebb mint Szerbia, Albániát nem tudom még nem voltam ott! am szerbiai vagyok! 15/L
Azért mert a recesszió miatt most állam csõd közelbe került attól a Balkán legerõsebb gazdaságával rendelkezik, a turisták oda járnak és nem pl Albániába... ne keverd össze a két dolgot.

A Bhagavad-Gíta melyik magyar fordítása hitelesebb? Melyik áll a legközelebb az eredetihez?

Több fordítás jutott el már hozzám, és nem tudom, melyik áll közelebb az eredetihez.

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a krisnások fordították szó szerint, azért is "úgy ahogy van", amúgy nekem is az van meg.

én úgy tudom, hogy a krisnások fordították szó szerint, azért is "úgy ahogy van", amúgy nekem is az van meg.
Az biztos, hogy a krisnásoké a legszebb és hitelesnek is tûnik, márcsak azért is mert a szavankénti fordítást és az eretedi nyelvet is beletették. Annyit érdemes róla tudni, hogy szanszkritból elöbb angolra fordították, s aztán magyarra. Tehát biztosan jobb lenne ha az angolt olvasnád. de a legeslegjobb ha megtanulsz szanszkritül. Ha ma elkezded, s elég inteligens vagy, úgy 45év alatt meg is tanulhatod. A hozzá fûzött magyarázat még segíthet megérteni mirõl is szól egy-egy vers. Az a baj, hogy a magyar szavak nem elég szinesek. pl a szeretet fogalmát magyarban egy szóval tudod kifejezni angolban van rá két szó szanszkritban ha jól emlékszem 15 szó ebbõl 7 csak az istenszeretet különbözõ formáira utal.
Ennek a lényege, hogy nem lehet szavanként lefordítani.

Melyik állat a legjobb?

Nekem kutyám van csak érdekel,hogy mások szerint mi?

Legjobb válasz: nekem is kutyám van 2 is hónajkutttya ez a legjobb

nekem is kutyám van 2 is hónajkutttya ez a legjobb
Hát a paci meg a kecske. Meg a puli. =)
szerintem a kutya megy a teknõs! :-D
Mindegyik aranyos
a dinó az tök menõ
PINGVIN! és a papagáj :D meg a pókmajmok *-* annyira cukik :P
Imádom a kutyákat, viszont egy macskával lehet játszani, befekszik az öledbe és dorombol, és van egyénisége. Tudom, a kutyának is van, de egy kutya mindig hûséges a gazdájához -ami nagyon jó, de- még akkor is, ha a gazdi nem eteti vagy veri. Egy macska nem szolgálja feltétel nélkül az embert. Nekem ez szimpatikus. :)
én a cicákat szeretem jobban :) de ez a kérdés elég furcsa hiszen minden ember mást szeret és csak a viták lesznek belõle :)
Szerintem te! :D

Szerintetek melyik allat a legundoritobb, vagy a legfelelmetesebb?

En nagyon felek a pokoktol.Igazabol nem tudom meg magyarazni miert,talan a labai miatt vagy ahogy maszik.Ki raz tole a hideg.

Legjobb válasz: törpenyúl. mindkét kérdésre

törpenyúl. mindkét kérdésre
Szerintem mindkét kérdésre a válasz az ember. Persze nem mind, nem vagyok antiszoc, de õk tudnak a legundorítóbbak és legfélelmetesebbek lenni.
Semmitõl nem félek csak a pókoktól! Eggyetértek veled! :D
kígyó ha látnék egyet magamtól pár méterre én szívrohamot kapnék de menten. meg a béka, bár attól csak üvöltük, de egy kígyótól meghalnék. de sok ilyen állat van még szerintem.
összes rovar fõleg százlábú hüllõk, halak, puhatestûek. mindtõl irtózok de az ilyen sunyi állatok a szívem csücskei mint a kõhal az a tengericsiga amelyik bebújik más állat házába és ilyen mérgezõ tüskézel vadászik... minden vipera + csuka és bikacápa :O meztelen csiga fuj fuj fuj magyarul nem megyek ausztráliába! :D ja és a polipokat kihagytam....
szerintem a politikus és a bankár közül valamelyik
PÓK!
a legundibb a csotany a legfelelmetesebb a csorgokigyo
Nem tudom a magyar nevét, Whip Scorpion angolul, hihetetlen szerencsére kishazánkban nem fordul elõ, máskülönben ki se mernék menni a házból: http://www.autosi.com/pictures/2008/2008-08-11_Costa_Rica/im..
Pók és skorpió:) Semmi más!
a béka nem bánt ? na nyalj meg 1 kicsi fekete-sárga békát [nem lövöm le a pont a nevével] és majd meglátjuk :) undorító állat?: az ember elég undorító :) olyan állat amitõl különösebben a többinél jobban kellene tartani?: nincs 1 delfin is ugyan úgy meg tud ölni mint 1 cápa 1 kaffer is meg tud ölni nem csak 1 oroszlán még a legapróbb rovarok is lehetnek közvetve vagy közvetlen veszélyesek ez 1általán nem faj függõ de 1ik se támad ok nélkül kivéve talán az ember :)
medúza (nayon nem szeretem) Amit a legjobban utálok az a szúnyog! Nem félek tõle, de nagyon idegesít :D
nekem is az elsõ helyen az embere áll, mindkét versenyszámban. a második pedig õ, már a neve is félelmetes: http://www.gedcasserley.saddleworth.net/assets/images/Ged_Sc..
A dromedátor természetesen. remélem mindenki veszi a lapot!
Ha számítanak az egysejtûek is, akkor a maga 100%-os halálozási arányával a hiv vírus mondjuk elég félelmetes...
csak egy kérdés! Értem, hogy mindenkinek megvannak a maga félelmei, nem kötözködni akarok. Aki a békáktól fél az mitõl fél? Vagy inkább undorodik? Nem nagyon tudnak bántani, ha te sem bántod õket akkor meg pláne.. ("szembepisilést" hagyjuk) a harmadik válaszoló
Érdekes, amúgy... egyszer körbekérdeztünk egy csomó embert a suliba és az utcán, hogy ha választania kellene melyik állattal verekedne: a., http://www.edu.pe.ca/southernkings/Pictures/grizzly.jpg b., http://farm2.static.flickr.com/1257/4596970254_9a46440106.jpg A grizzlyt több mint az emberek 70% választotta, pedig az ezerlábúnál kb 100%-al több az esélyed a túlélésre.
a poloska tényleg marha undi. fõleg, h kegyetlen büdös. mindenféle mászó, szálló rovart és bogarat utálok, pláne, ha fölöttem köröznek, rámszállnak, vagy bejönnek a lakásba. a pókoktól is irtózom, nem tudom miért. a darázstól azért félek, mert nem szeretném, h megcsípjen. a csótány meg az állatvilág legalja. és egyben legnagyobb túlélõje. sajnos. az egzotikusok nem érdekelnek, mert nem megyek a közelükbe :D
A rovarvilágból nekem a legundorítóbb a poloska, pedig nem egy egzotikusnak mondható rovarral is találkoztam már.. Az, hogy melyik a félelmetes az más kérdés..Nekem iszonyat ijesztõ volt egyszer búvárkodás közben a zátonytól visszaúszni a nyílt vízre a hajóhoz vagy ötven métert.(ami még nem is sok:D ) Körbenéztem a víz alatt és a sötétebb távolban nagyobb halak is úszkáltak.. na az vol a rettegés:D Elképzelni a máskor barátságos cápát, ami mondjuk területet védve felém úszik mikor megfordulok..:D
A vadász viszi az undorító állat versenybe nálam az elsõ díjat, szerintem ezzel nem vagyok egydül;)

Állatvilágba melyik állat a legdominánsabb, "alfa függő"?

Farkasról tudom, hogy a dominancia és alfaság nagyon be van vés?dve az életükbe. Melyik állatfaj a legdominánsabb, "alfa függ?"?

Legjobb válasz: Farkosaoknál, kutyáknál, oroszlánoknál, gorilláknál, csimpánzoknál, embereknél. Halak közül a sügereknél is szerintem van ilyesmi. De azt hogy ez melyiknél a legerõsebb, azt sajnos nem tudom.

Farkosaoknál, kutyáknál, oroszlánoknál, gorilláknál, csimpánzoknál, embereknél. Halak közül a sügereknél is szerintem van ilyesmi. De azt hogy ez melyiknél a legerõsebb, azt sajnos nem tudom.
Nagyon sok ilyen állat van. Nem lehet ezt pontosan megmondani.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm. Akkor úgy fogalmaznám meg, melyik állatfajnál szimbolizálják a legjobban?
Ahogy írtad is, a farkasoknál ez nagyon jellegzetes. Az oroszlánoknál szintén közismert a hím óriási dominanciája, és a gorilláknál is elég jellegzetes. Érdekesség, hogy a hiénákra is jellemzõ a dominancia, de ott a nõstények gyakorolják a hatalmat. Az újonnan született nõstény is magasabb rangú a falkában, mint a legmagasabb rangú hím.
A nyulak is hierarchikus rendben élnek, meg a csókák is. Szinte az összes csapatban élõ állatnál van rangsor, máskülönben nem lehetne rendet tartani. Az embereknél is, ha csoportba kerülnek, automatikusan kialakul valamiféle rangsor, a dominánsabb, vezér alkatú fog irányítani és a félénkebbek nem fognak beleszólni a többiek dolgába. Más kérdés, hogy példának a farkasokat szokták leggyakrabban felhozni.

Az alábbiak közül szerintetek melyik áll a legközelebb a "tökéletes" alakhoz? (képek)

Csak egy számot írj! ;) (Direkt nem tettem ?ket vékony/telt sorrendbe.) 1.:

Legjobb válasz: 2,4,7 szerintem õk azok,akiknek van alakjuk és nem csak egy deszka lap az egész:D sokkal szebb egy telt nõ,mint egy vékonyka csont kollekció...van formájuk és sokkal nõiesebb,de ez is szubjektív,kinek ki/mi a "tökéletes":D 16/L

2, 4, 7 szerintem õk azok, akiknek van alakjuk és nem csak egy deszka lap az egész:D sokkal szebb egy telt nõ, mint egy vékonyka csont kollekció...van formájuk és sokkal nõiesebb, de ez is szubjektív, kinek ki/mi a "tökéletes":D 16/L
6. és 7. 15/L
1, 3, 5, 6, 8
az 1es kivételével mindegyik gyönyörû
4, 6 jó a többiek gnómok 25F
4 22f
2 3 5 7 ezek tökéletesek, de a többivel sincs semmi gond szerintem, de a képek sem túl jók
1es vagyok, 4es szeretnek lenni...es akkor ezzel szerintem mindent elmondtam:) 21 l
3, 4, 6, 7. Reni és a 2. nekem kicsit telt, 5. olyan semmilyen (+ szerintem ez a ruha elõnytelen neki, még annyira sem látszik a melle), a 8. nõ hasa meg már túl izmos szerintem. 17/L
4 17L
2, 4
4, 5. 16/L
Az 5-ös áll a legközelebb a tökéletes alakhoz, csak lehetne 10 centivel magasabb..:) 16/L
4, 8. De ezeket a képeket lehetetlenség összehasonlítani, hisz más ruhában, más beállásban vannak fotózva, az 5-ös alakjából például alig látszik valami a ruhája miatt, ami egyébként is vékonyít optikailag.
Szerintem a 6. és a 7.es... Talán még a 2-es.
Egyértelmûen és magasan a 4 -es kép a tökéletes, az nyert nálam, a lány a feketefehér képen. Huh! Eszméletlen milyen gyönyörû. Pont jó a cici méret, se nem kicsi, se nem nagy, keskeny csípõ, formás kerek fenék, mindenbõl az optimális. Nálam ilyen egy tökéletes nõ. Tehát a középút híve vagyok, õ se nem csontsovány, se nem túlsúlyos. Az ideális.

Melyik állat a legszexibb?

Legjobb válasz: a tigris! Meg a feketepárdusok. olyan kecsesek és vadak. :)

engem nem világosítottak föl de akkor is a mókus a nyerõ
a tigris! Meg a feketepárdusok. olyan kecsesek és vadak. :)
A méhecskék! Apukám így világosított fel:)
mókus!
Szerintem meg a vízilovak :D
Szerintem a tehén!
szerintem a mókus mert a mókus = punci
a kis nyuszi
Szerintem az oroszlánfóka. Ahogy azok a hatalmas testek ott vonaglanak, hát az valami nagyon izgi. Meg hím fókák ahogy a hatalmas agyaraikkal döfködik egymást, hogy tehénhez jussanak. Hát abban van erõ, van erotika!
A ló, CSIKLÓ!!! :-D
A béka=mert szétteszi a lábát, bekapja a legyet és fél a gólyától.
a kígyó, mert csak farokból áll...
a kagyló! csak be ne záródjon... :)
az ember! :"D
TEEE (L)
szerintem a kutya fölleg a husky
A szúnyog... Ahogy azt a keskeny kis szívókáját beléd teszi AAAAHHHH !
PIIIINGVIIN!! ;)xD
Én ;)
az ember
ÉÉN XD
Sztem az oroszlan!Azt a szep sorenyet, amikor fujja a szello, olyan szexi.:DMeg az az izmos, szoros(:P) teste.ahhhhhh:Dmeg ahogy harapdal, meg karmol!:)
20.53-as. Azt kihagytad, hogy a párzási idõszakban Úgy negyvenszer kefél egy nap :)
A kecske
Pàva
én vagyok itt agy egyetlen akinek nem állat tetszik? éljenek a lágyszárúak:D olyan izgatóak:D (amúgy engem sem világosítottak fel:D anyum mondta hogy szeretne velem beszélni a szexrõl erre kiderült hogy többet tudok mint õ)<-- csak poén:D
parduc, leopard
A párduc! Nem kell neki párduc mintás fehérnemû. :P
Én csak nõkkel szeretem a szexet, de aki állattal is? Egészségére!!
A pingvin!
ma 00:12 én tényleg úgyjártam ahogy te anyum akart beszélgetni velem a szexrõl és olyanokat mondtam neki hogy tátva maradt a szájja is
nem a gólya hozza a gyerekeket????
a vaddisznó! olyan finom illata van. de sajnos nagyon sértõdékeny. ha túl sokáig bámulod a bokor mögül epekedõ szerelmes szemekkel, a karcsú kecses testével és a szexi agyaraival kinyír.
A kérdező hozzászólása: Hú hogy itt mennyien izgulna állatokra...hihetetlen xD
kígyóóóóóók:$
Van aki szerint a pingvin, nemtudom olvastátok-e azt a történetet az oldalon;) nagyon puruttya volt...
A bolha:D
szerintem én xDD
szerintem a bálna :$

Melyik állat a legokosabb legintelligensebb a földön?

A majmok? És a kutyàkat melyik àllatok elözik meg? Köszi és bocs a helyesirasert

Legjobb válasz: Egy dokumentum filmben a múltkor a polipokat láttam.

Egy dokumentum filmben a múltkor a polipokat láttam.
Hollók Ha a hollókra gondolunk, általában hamarabb eszünkbe jutnak Edgar Allen Poe horrortörténetei, mint az a tény, hogy ezek az állatok rendkívüli adottságokkal rendelkeznek. Skóciai és kanadai tudósok kimutatták, hogy a hollók oly mértékben tudják használni logikai képességüket és ezáltal észlelni a környezetüket, amelyet még az emberszabású majmok sem ismernek. Delfinek A Discovery News jelentése szerint a delfinek teljes agykapacitásukat, vagyis mindkét agyféltekéjüket használják, továbbá agyuk szerkezetileg összetettebb, mint az emberé. Lori Marino delfinkutató szerint ha az emberi intelligenciával kapcsolatos szabványok szerint vizsgálódunk, akkor megállapíthatjuk, hogy a delfinek agya fogékonyság tekintetében nagyon közel áll az emberi agyhoz. Patkányok Bár a patkányokat a betegségek terjesztõiként tartják számon, rossz hírnevük ellenére kifejezetten intelligens állatok. A Guelph-i Egyetem legújabb kutatásai szerint a patkányok kitûnõ emlékezõtehetséggel és kommunikációs képességgel rendelkeznek. Emellett nagyobb aktivitás fedezhetõ fel agyuk hippocampusnak nevezett területén, ott, ahol a patkányok érzékszerveitõl érkezõ információk jelentõs része rögzül. Malacok Feltételezhetõen a sertések a legokosabb háziállatok a világon. A New York Times jelentése szerint a sertések meg tudják találni azt a táplálékot, amelyet csak egy tükörbõl látnak, és képesek arra is, hogy más állatokat félrevezessenek annak érdekében, hogy õk többet ehessenek. Gyorsan jegyeznek meg dolgokat, ami azt is jelenti, különbözõ trükkök oktatásával tehetjük teljesebbé házi malacaink életét. Bonobók A csimpánz közeli rokona, amelyet a különösen veszélyeztetett fajok között tartanak számon, szintén a legintelligensebb állatok közé tartozik. Más emberszabású majmokhoz hasonlóan a bonobók képesek jelnyelvvel és szimbólumokkal kommunikálni. A National Geographic írt már Kanziról, a bonobóról, aki például jelnyelvtábláját használja arra, hogy megfigyelõivel kommunikáljon, és már kifejlesztett egy saját, szimbólumokból álló ábécét is, amivel kifejezésre tudja juttatni gondolatait. Mókusok Bárki, aki látott már mókusokat sötét utcákat átszelni éjjel, elgondolkodhatott azon, vajon azok nem félnek-e a sötétben. Kiderült, a mókusok hiába félnek, ha észlelik, hogy táplálék van az út másik oldalán, nem érdekli õket a veszély. A Science Daily kutatása szerint a kis állatok agya rendkívül fogékony, és társaiktól is gyorsan elsajátítanak dolgokat, mint például az étellopás tudományát. Elefántok Az elefántok eleganciájukról és intelligenciájukról híresek. A szárazföldi állatok közül – a fõemlõsöket leszámítva – csak az elefántok képesek a hangutánzásra, amely feltehetõleg az egymás közötti kapcsolatok erõsítésére szolgál - mutatott rá a Nature Institute. A hangutánzáson kívül nagyon könnyû nekik megtanítani, hogyan használják képességeiket. Tehenek A békés állatokként elhíresült teheneknek látszólag a legnagyobb gondjuk a kérõdzés. Tudósok azonban kiderítették, ezek az állatok gazdag és összetett érzelmi életet élnek: az emberekhez hasonlóan vannak barátaik és ellenségeik is. Ezenkívül képesek erõs érzelmek megélésére is. „Ilyen érzelem a fájdalom, a félelem, sõt a szorongás is – vagyis a tehenek aggódnak a jövõ iránt”- nyilatkozták tudósok a Times magazinnak. Méhek A méhek kapcsán a kutatók a mesterséges intelligencia egy izgalmas kutatási területével, a raj-intelligenciával foglalkoznak. A méheket tanulmányozva megállapították, hogy az egyes egyedek nem figyelnek különösebben egymásra, de egy komplett méhrajnál már más a helyzet: ebben az esetben a kollektív viselkedésformák elõtérbe kerülnek.
a hangyák, mert a legtöbb hangyafaj fejlett munkamegosztáson alapuló társadalmakban élnek az intelligencia nem az egyes hangyaegyedekre jellemzõ, hanem kollektív jellegû
Szerintem akkor is a majmok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!